WOMAC (Pyetësori i Vetëvlerësimit të Osteoartritit të Hip Klinikut dhe Gjurit)

5 / 5 (1)

WOMAC (Pyetësori i Vetëvlerësimit të Osteoartritit të Hip Klinikut dhe Gjurit)

WOMAC është një formë e vetë-vlerësimit për të hartuar dhimbjen dhe aftësinë e kufizuar për shkak të artrozës së hip dhe gjurit. Formulari kalon në 24 pyetje dhe më pas ju jep një rezultat bazuar në atë se sa prekeni nga artrozat. Rezultati dhe formulari më pas mund t'ju dërgohen me e-mail (nëse dëshironi), dhe më pas shtypen për t'ju ndihmuar të përshkruani mjekun ose klinicistin tuaj se si po shkoni. Ju lutem vini re se për të marrë këtë email me raportin nga ne, mund t'ju duhet ta miratoni.

 

 

Burime të dobishme për ata që preken nga artroza e hip dhe gjurit

Këtu ne paraqesim disa lidhje dhe sugjerime të dobishme për ju që prekeni nga artrozat e hip dhe gjurit. Shpresojmë që t’i gjeni të dobishme dhe të përfitoni prej tyre.

 

1. Trajnim për Reumatistët

Në kanalin tonë Youtube, kemi një listë të veçantë për luajtje me video trajnimi për reumatologët. Kjo përfshin ushtrime të personalizuara dhe të buta për ata që preken nga artrozat e ijeve dhe gjunjëve. Klikoni këtu për të shkoni në kanalin tonë në youtube dhe shikoni videot e ndryshme. Ne gjithashtu ju kujtojmë se është falas për tu pajtuar në kanal.

 

2. Vetë-Ndihma dhe Grupi i Pyetjeve në Facebook për Reumatistët

Në Facebook, ne jemi të përfshirë në menaxhimin e grupit të quajtur «Reumatizmi dhe dhimbja kronike - Norvegji: Kërkime dhe lajme«. Ky është një grup me gati 25000 anëtarë. Këtu mund të bëni pyetje, të merrni lidhje të dobishme për zhvillimet në reumatizëm dhe të ndihmoni të tjerët duke ndarë komente për përvojat tuaja.

 

3. Dyqani juaj i Shëndetit

Ky është një dyqan në internet, miqësor për reumatizmin, ku mund të blini produkte të tilla si mbështetëset e kompresimit për gjunjët, dorezat e kompresimit dhe pajisjet e stërvitjes.

 

4. Reagime për shumë forma të vetëvlerësimit

Ky kuiz (WOMAC) karakterizohet nga fakti që është forma jonë e parë e vetëvlerësimit me softuer të ri wordpress. Pikërisht për këtë arsye, ne kemi nevojë për kritikë konstruktive në lidhje me atë që funksionon mirë - dhe atë që nuk funksionon. Brenda grupit FB të përmendur më lart (Reumatizma dhe Dhimbja Kronike - Norvegji) ju mund të jepni informata kthyese për këtë formë. Ne me të vërtetë e vlerësojmë nëse merrni kohë për ta bërë, sepse në atë mënyrë ne mund të bëhemi më mirë dhe t'ju japim forma të përmirësuara që mund t'i përdorni në jetën e përditshme kur shkoni te mjeku dhe të ngjashme.

 

 

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve