mjegull fibër 2

Kërkimi: Ky mund të jetë shkaku i 'Fibro mjegull'

5 / 5 (20)

Kërkimi: Ky mund të jetë shkaku i 'Fibro mjegull'

Këtu mund të lexoni më shumë për atë që studiuesit besojnë se është shkaku i "mjegullës fibro" midis atyre me fibromialgji dhe diagnoza kronike të dhimbjes.

Fibromyalgia është një diagnozë kronike e dhimbjes që shkakton dhimbje të konsiderueshme në muskuj dhe skelet - si dhe gjumë më të dobët dhe funksion kognitiv (siç është kujtesa). Për fat të keq, nuk ka shërim, por tani një studim i fundit ka gjetur një pjesë tjetër të enigmës në enigmën komplekse të dhimbjes. Ndoshta ky informacion i ri mund të ndihmojë në zhvillimin e një forme të trajtimit? Ne zgjedhim të shpresojmë dhe besojmë.Një studim i kohëve të fundit kërkimore ka marrë shumë vëmendje për shkak të gjetjeve të tyre interesante të hulumtimit. Siç dihet për ata që preken nga fibromialgjia dhe diagnozat kronike të dhimbjes, mund të ketë ditë kur ndjehet sikur koka nuk është "e varur" - kjo shpesh quhet "mjegull fibroze" (ose mjegull e trurit) dhe përshkruan vëmendje të dëmtuar dhe funksioni njohës. Sidoqoftë, deri në këtë studim, ka pasur pak informacion se pse ata me çrregullime kronike të dhimbjes preken nga kjo simptomë shkatërruese. Tani studiuesit besojnë se ata mund të kenë gjetur një pjesë të enigmës: domethënë në formën e "zhurmës nervore".

Shumë njerëz janë të rrënuar me dhimbje kronike që shkatërrojnë jetën e përditshme - kjo është arsyeja pse ju inkurajojmë të Ndani këtë artikull në mediat socialeMos ngurroni të pëlqeni faqen tonë në Facebook dhe thoni: "Po për më shumë hulumtime në lidhje me fibromialgjinë". Në këtë mënyrë, mund të bëhen më të dukshme simptomat që lidhen me këtë diagnozë dhe të sigurojnë që më shumë njerëz të merren seriozisht - dhe kështu të marrin ndihmën që u nevojitet. Ne gjithashtu shpresojmë që një vëmendje e tillë e rritur mund të çojë në fonde më të mëdha për kërkime mbi metodat e reja të vlerësimit dhe trajtimit.Nervore Zhurma?

Në këtë studim, të botuar në revistën kërkimore Natyra - Raporte Shkencore, studiuesit besuan se funksioni njohës i dëmtuar dhe aftësia për t'u përqendruar është për shkak të niveleve dukshëm më të larta të asaj që ata e quajnë "zhurma nervore" - domethënë rrymave elektrike të rritura dhe të rastësishme që shkatërrojnë aftësinë e nervave për të komunikuar dhe folur me njëri -tjetrin.

Studimi kishte 40 pjesëmarrës - ku 18 pacientë ishin diagnostikuar me 'fibromyalgia' dhe 22 pacientë ishin në grupin e kontrollit. Studiuesit përdorën Elektroencefalogramin (EEG), i cili është një matje neurofiziologjike, për të regjistruar aktivitetin elektrik të trurit. Ata më pas matën rrymat elektrike të nervave dhe krahasuan dy grupet kërkimore. Rezultatet që ata gjetën ishin befasuese - dhe do të shërbejnë si një studim tjetër kërkimor që mbështet që ekzistojnë faktorë fizikë prapa fibromialgjisë dhe diagnozave të tjera kronike të dhimbjes.

Rezultatet treguan nivele dukshëm më të larta të "zhurmës nervore" midis atyre me fibromialgji - dmth më shumë aktivitet elektrik, komunikim më të dobët nervor dhe koordinim midis pjesëve të ndryshme të trurit. Gjetjet japin një bazë për të qenë në gjendje të thuash më shumë për shkakun e asaj që përshkruhet si "mjegull fibroze".

Studimi mund të sigurojë bazën për metodat më të reja të trajtimit dhe vlerësimit. Në këtë mënyrë, shumë mund të kursejnë ngarkesa të konsiderueshme pasi kalojnë atë që duket si një hetim pafundësisht i gjatë dhe pa rezultate konkrete. A nuk do të ishte mirë nëse më në fund mund të merrni disa faktorë specifikë diagnostikues për ata me diagnoza dhimbjeje kronike?

Lexoni gjithashtu: - 7 Ushtrime për Reumatistët

shtrirje e leckës së pasme dhe përkuljaA mund ta heqë yoga lehtësimin e mjegullës?

yogaovelser-to-back ngurtësi

Janë bërë një numër studimesh kërkimore që shikojnë efektin që yoga ka në fibromyalgia. Ndër të tjera:

Një studim nga 2010 (1), me 53 gra të prekura nga fibromialgjia, tregoi se një kurs 8-javor me yoga u përmirësua në formën e më pak dhimbjes, lodhjes dhe përmirësimit të humorit. Programi i kursit përbëhej nga meditim, teknika të frymëmarrjes, qëndrime të buta të yogës dhe udhëzime për të mësuar të merreni me simptomat që lidhen me këtë çrregullim të dhimbjes.

Një tjetër meta-studim (koleksion i disa studimeve) nga 2013 arriti në përfundimin se joga kishte një efekt në formën e përmirësimit të cilësisë së gjumit, zvogëlimin e lodhjes dhe lodhjes, dhe se ajo rezultoi në më pak depresion - ndërsa ata që përfshiheshin në studim raportuan një cilësi të përmirësuar të jetës. Por studimi gjithashtu tha se nuk ka ende mjaft kërkime të mira për të vërtetuar se yoga ishte efektive kundër simptomave të fibromialgjisë. Kërkimet ekzistuese duken premtuese.

Përfundimi ynë pasi kemi lexuar disa studime është se joga patjetër që mund të luajë një rol për shumë në një qasje holistike për lehtësimin e fibromialgjisë dhe diagnozave kronike të dhimbjes. Por ne gjithashtu besojmë se joga duhet t'i përshtatet individit - jo të gjithë përfitojnë nga joga me shumë shtrirje dhe përkulje, pasi kjo mund të provokojë shpërthime në gjendjen e tyre. Çelësi është të njohësh veten.

Lexoni gjithashtu: Kjo Ju duhet të dini për Fibromyalgia

FibromyalgiaMë shumë informacion? Bashkohu me këtë grup!

Bashkohuni me grupin në Facebook «Reumatizmi dhe dhimbja kronike - Norvegji: Hulumtime dhe lajme»(Kliko këtu) për azhurnimet më të fundit mbi hulumtimet dhe shkrimet e mediave për çrregullimet kronike. Këtu, anëtarët gjithashtu mund të marrin ndihmë dhe mbështetje - në të gjitha kohërat e ditës - përmes shkëmbimit të përvojave dhe këshillave të tyre.

VIDEO: Ushtrime për reumatistët dhe ata që preken nga fibromialgjia

Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin tonë - dhe ndiqni faqen tonë në FB për këshilla të përditshme shëndetësore dhe programe ushtrimesh.

Ne me të vërtetë shpresojmë që ky hulumtim të mund të formojë bazën për një shërim në të ardhmen për fibromialgjinë dhe diagnozat e dhimbjes kronike.

Mos ngurroni të ndani në mediat sociale

Përsëri, ne duam të pyesni bukur ta ndani këtë artikull në mediat sociale ose përmes blogut tuaj (mos ngurroni të lidheni direkt me artikullin). Kuptimi dhe fokusi i shtuar është hapi i parë drejt një jete më të mirë të përditshme për ata me fibromialgji.

Fibromyalgia është një diagnozë kronike e dhimbjes që mund të jetë jashtëzakonisht shkatërruese për personin e prekur. Diagnoza mund të çojë në reduktimin e energjisë, dhimbjes së përditshme dhe sfidave të përditshme që janë shumë më lart se ato që Kari dhe Ola Nordmann shqetësohen. Me mirësi ju kërkojmë që ta pëlqeni dhe ta ndani këtë për rritjen e përqendrimit dhe më shumë hulumtime mbi trajtimin e fibromialgjisë. Shumë faleminderit të gjithëve që pëlqejnë dhe ndajnë - ndoshta mund të jemi së bashku për të gjetur një kurë një ditë?sugjerime: 

Opsioni A: Ndani direkt në FB - Kopjoni adresën e faqes së internetit dhe ngjiteni në faqen tuaj në facebook ose në një grup përkatës facebook ku jeni anëtar. Ose shtypni butonin "SHARE" më poshtë për të ndarë postimin më tej në facebook tuaj.

(Klikoni këtu për të ndarë)

Një falënderim i madh për të gjithë ata që ndihmojnë në promovimin e kuptueshmërisë në rritje të fibromialgjisë dhe diagnozave të dhimbjeve kronike.

Opsioni B: Lidhni drejtpërdrejt me artikullin në blogun tuaj.

Opsioni C: Ndiqni dhe të barabartë Faqja jonë në Facebook (klikoni këtu nëse dëshironi)burimet:

  1. Gonzalez et al, 2017. Rritja e zhurmës nervore dhe sinkronizimi i dëmtuar i trurit në pacientët me fibromialgji gjatë ndërhyrjes kognitive. Raportet shkencore vëllim 7, Numri i Artikullit: 5841 (2017

FAQE T NE VAJTshme: - Si ta dini nëse keni mpiksje gjaku

mpiksje gjaku në këmbë - redaktuar

Klikoni në foton më lart për të kaluar në faqen tjetër.

Logoja në Youtube e vogëlNdiqni Vondt.net më YOUTUBE

(Ndiqni dhe komentoni nëse doni që ne të bëjmë një video me ushtrime ose shtjellime specifike për saktësisht çështjet TUAJ)

logo në facebook të voglaNdiqni Vondt.net më FACEBOOK

(Ne përpiqemi t'u përgjigjemi të gjitha mesazheve dhe pyetjeve brenda 24-48 orësh. Ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë të interpretoni përgjigjet e MRI dhe të tjera.)

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

0 përgjigje

Lini një përgjigje

Dëshironi të bashkoheni në diskutim?
Mos ngurroni të kontribuoni!

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.