- Fibromialgjia mund të shkaktohet nga bashkimi në tru

4.7 / 5 (9)

- Fibromialgjia mund të shkaktohet nga bashkimi në tru

Një studim i ri në revistën hulumtuese Brain Connectivity ka treguar rezultate emocionuese rreth shkakut të mundshëm të diagnozës kronike të dhimbjes FibromyalgiaStudimi u krye në Institutin Karolinska në Stokholm - i udhëhequr nga Dr. Pär Flodin. Hulumtimi i tyre tregoi se fibromialgjia ka të ngjarë të jetë për shkak të ndryshimeve në mënyrën se si funksionon truri tek të prekurit. Vondt.net është në krye të një jete të përditshme për një kuptim më të mirë të atyre që preken nga dhimbja kronike dhe fibromialgjia - dhe ne ju kërkojmë me mirësi që ta ndani këtë artikull në mediat sociale nëse keni mundësi. Faleminderit. Ne gjithashtu rekomandojmë grupin FB «Reumatizma dhe Dhimbja Kronike - Norvegji»Për ata që duan më shumë informacion dhe të ndihmojnë në mbështetjen e kauzës sonë të flamurit.


Fibromyalgia është një sindrom dhimbje kronike që prek kryesisht gratë (raporti 8: 1) në moshën e mesme. Simptomat mund të ndryshojnë shumë, por shenjat karakteristike janë lodhja kronike, dhimbja e konsiderueshme dhe dhimbja e djegies në muskuj, lidhjet e muskujve dhe rreth nyjeve. Diagnoza klasifikohet si një çrregullimi reumatik. Shkaku është ende i panjohur - por a mund të ndihmojë studimi i publikuar nga Instituti Karolinska të hedhë dritë mbi shkakun e vërtetë të problemit?

 

MR funksionale

MRI funksionale që tregon aktivitet të ndryshëm të trurit në varësi të stimujve dhe lëvizjes, siç janë të folurit, lëvizja e gishtërinjve dhe të dëgjuarit.

 

- Lidhja e reduktuar e trurit në ata që preken nga fibromialgjia

Studiuesit krahasuan aktivitetin e trurit midis grave të prekura nga fibromialgjia me gratë që nuk ishin diagnostikuar. Ata u emocionuan nga rezultatet kur zbuluan se ata që preken nga fibromialgjia kishin një lidhje të zvogëluar midis pjesëve të trurit që interpretojnë dhimbjen dhe sinjalet shqisore. Studimi vlerësoi kështu që kjo lidhje e zvogëluar çoi në mungesë kontrolli të dhimbjes në trurin e atyre me fibromialgji - gjë që shpjegon ndjeshmërinë e rritur të këtij grupi pacientësh.

 

- Ekzaminimi funksional MRI i trurit

Në studimin, i cili ekzaminoi 38 gra, aktiviteti i trurit u mat përmes një të ashtuquajturi ekzaminim funksional MRI. Kjo do të thotë që studiuesit ishin në gjendje të matnin ndjeshmërinë direkt në mënyrë dixhitale kur ata aplikuan stimuj të dhimbjes duke qenë në gjendje të shihnin se cilat pjesë të trurit janë ndezur (shih ilustrimin më lart). Para ekzaminimit, gratë duhet të përmbaheshin nga qetësuesit e dhimbjeve dhe relaksuesve të muskujve deri në 72 orë para se të kryheshin ekzaminimet. Pjesëmarrësit morën 15 stimuj dhimbjeje që zgjatën për 2,5 sekonda secili, në interval 30 sekonda. Rezultatet konfirmuan hipotezën e studiuesve.


- Lidhja midis fibromialgjisë dhe rregullimit të dëmtuar të dhimbjes

Rezultatet treguan se ata me fibromialgji kishin një ndjeshmëri ndjeshëm më të lartë të dhimbjes - në të njëjtat stimuj të dhimbjes - krahasuar me grupin e kontrollit. Kur studiuesit krahasuan ekzaminimet e aktivitetit të trurit, ata gjithashtu zbuluan se kishte një ndryshim të qartë në mënyrën se si zonat ndriçuan në ekzaminimin funksional MRI.

 

Doktori që flet me pacientin

- Një hap i rëndësishëm drejt kuptimit të fibromialgjisë

Ky studim ofron përgjigje për një numër pyetjesh që ka pasur në të kaluarën - dhe përshkruhet si një pjesë gjithëpërfshirëse drejt një kuptimi të plotë në të ardhmen të fibromialgjisë së sindromës së dhimbjes kronike. Studiuesit gjithashtu do të studiojnë më tej rreth kësaj teme dhe do të jetë shumë emocionuese të shohim se çfarë zbulojnë ata.

 

Përfundim:

Hulumtim shumë emocionues! Një studim i rëndësishëm për ata me fibromialgji dhe sindroma dhimbje kronike që mendojnë se nuk merren seriozisht nga një mjek ose profesionist i kujdesit shëndetësor. Me ndihmën e studimeve të tilla, fibromialgjia gradualisht shndërrohet në diçka konkrete dhe të prekshme - nga diagnoza më e papërcaktuar dhe më difuze që përshkruhet shpesh si në shoqërinë e sotme. Një fitore për ata që preken nga kjo gjendje. Mund ta lexoni të gjithë studimin të saj nëse dëshironi.

 

Mos ngurroni të ndani në mediat sociale

Përsëri, ne duam të pyesni bukur ta ndani këtë artikull në mediat sociale ose përmes blogut tuaj (ju lutemi lidheni direkt me artikullin). Kuptimi dhe përqendrimi i shtuar janë hapat e parë drejt një jete më të mirë të përditshme për ata që preken nga fibromialgjia dhe diagnoza kronike e dhimbjes.

 

Fibromyalgia është një diagnozë që nuk merret parasysh dhe shumë njerëz që preken përjetojnë se nuk merren seriozisht. Shpesh quhet "sëmundje e padukshme", që do të thotë se mjekët dhe publiku i gjerë kanë zvogëluar kuptimin e tyre për gjendjen - dhe kjo është pikërisht arsyeja pse ne e konsiderojmë shumë të rëndësishme që publiku i gjerë të jetë i vetëdijshëm për këtë diagnozë. Ne ju kërkojmë me mirësi ta pëlqeni dhe ta ndani këtë për fokus të shtuar dhe më shumë kërkime mbi fibromialgjinë dhe diagnozat e tjera kronike të dhimbjes. Shumë faleminderit të gjithëve që pëlqejnë dhe ndajnë - do të thotë një marrëveshje e jashtëzakonshme për ata që preken.

 

sugjerime: 

Opsioni A: Ndani direkt në FB - Kopjoni adresën e faqes së internetit dhe ngjiteni në faqen tuaj në facebook ose në një grup përkatës facebook ku jeni anëtar. Ose shtypni butonin "ndaj" më poshtë për të ndarë postimin më tej në facebook tuaj.

Një falënderim i madh për të gjithë ata që ndihmojnë në promovimin e një kuptimi më të mirë të fibromialgjisë dhe diagnozave të tjera të dhimbjes kronike!

Opsioni B: Lidhni drejtpërdrejt me artikullin në blogun tuaj.

Opsioni C: Ndiqni dhe të barabartë Faqja jonë në Facebook

 

FAQE T NE VAJTshme: - A është LDN trajtimi më i mirë ilaç për fibromialgjinë?

7 mënyra LDN mund të ndihmojë kundër fibromialgjisë

 
NENI POPULLOR: - Trajtimi i ri i Alzheimerit rikthen funksionin e plotë të kujtesës!

Sëmundja e Alzheimerit

Lexoni gjithashtu: - 4 Ushtrime të rrobave kundër shpinës së ashpër

Stretch e glutes dhe hamstrings

Lexoni gjithashtu: - 6 Ushtrime Efektive të Forcës për Gju i lënduar

6 Ushtrime të forta për gjunjët e lënduarLexoni gjithashtu: - 6 Shenja të Hershme të ALS (Skleroza Laterale Amiotrofike)

truri më i shëndetshëm

 

- A doni më shumë informacion ose keni pyetje? Pyetni ofruesin tonë të kualifikuar të kujdesit shëndetësor drejtpërdrejt (pa pagesë) përmes tonës Facebook Page ose përmes tonit «ASK - MIR P ANRGJIGJE!"-kolona.

Na pyesni - absolutisht falas!

VONDT.net - Ju lutemi ftoni miqtë tuaj të pëlqejnë faqen tonë:

Ne jemi një shërbim falas ku Ola dhe Kari Nordmann mund të përgjigjen në pyetjet e tyre në lidhje me problemet shëndetësore muskulore - plotësisht anonimisht nëse dëshirojnë.

 

 

Ju lutemi mbështesni punën tonë duke na ndjekur dhe shpërndarë artikujt tanë në mediat sociale:

Logoja në Youtube e vogël- Ju lutemi ndiqni Vondt.net më YOUTUBE

logo në facebook të vogla- Ju lutemi ndiqni Vondt.net më FACEBOOK

Fotografitë: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos dhe paraqiti kontributet e lexuesve.

 

referencat:

Flodin P1, Martinsen S, Löfgren M, Bileviciute-Ljungar I, Kosek E, Fransson P. Fibromialgjia shoqërohet me ulje të lidhjes midis dhimbjeve dhe zonave të sensorit motorik të trurit. Lidhu trurin. 2014 Tetor; 4 (8): 587-94. doi: 10.1089 / truri.2014.0274. Epub 2014 7 gusht.

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

0 përgjigje

Lini një përgjigje

Dëshironi të bashkoheni në diskutim?
Mos ngurroni të kontribuoni!

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.