shtatë llojet e dhimbjes fibromyalgia

7 llojet e dhimbjes së fibromialgjisë

4.8 / 5 (98)

shtatë llojet e dhimbjes fibromyalgia

7 llojet e dhimbjes së fibromialgjisë

Fibromyalgia është një diagnozë e butë reumatike e dhimbjes që mund të sigurojë bazën për disa lloje të ndryshme të dhimbjes. Shumë njerëz nuk e kuptojnë se këto shpesh ndahen në variante të ndryshme.  Këtu janë 7 llojet e dhimbjes fibromyalgia për të cilat duhet të dini.

 

Në fibromialgji shumë nga këto dhimbje mund të mbivendosen dhe fotografia e dhimbjes ndryshon shumë. Këtu ne kalojmë në shtatë kategoritë e dhimbjes fibromyalgia kështu që ju mund të mësoni më shumë rreth këtyre. Nëse një mik apo anëtar i familjes ka fibromialgji, atëherë ky artikull mund t'ju ndihmojë të kuptoni më shumë se si ndikon kjo diagnozë komplekse në to.

 

Ne luftojmë që ata me diagnoza dhe sëmundje të tjera të dhimbjes kronike të kenë mundësi më të mira për trajtim dhe ekzaminim - diçka me të cilën të gjithë nuk pajtohen, për fat të keq. Si ne në faqen tonë të FB og kanali ynë në YouTube në mediat sociale për të na bashkuar në luftën për një jetë të përditshme të përmirësuar për mijëra njerëz.

 

Ky artikull do të kalojë nëpër shtatë lloje të dhimbjes së fibromialgjisë - Disa prej tyre me siguri do t’ju ​​surprizojnë. Në fund të artikullit mund të lexoni edhe komente nga lexuesit e tjerë dhe të merrni këshilla të mira.

 A po pyesni për diçka apo doni më shumë rimbushje të tilla profesionale? Na ndiqni në faqen tonë në Facebook «Vondt.net - Ne ju lehtësojmë dhimbjen"ose Kanali ynë në Youtube (hapet në një lidhje të re) për këshilla të mira të përditshme dhe informacione të dobishme shëndetësore.

 

1. Hiperalgesia

Hyperalgesia është termi mjekësor për përcaktimin e dhimbjes së shtuar që ndjen kur keni fibromialgji. 'Hyper' do të thotë më shumë se normale dhe «algesia» është sinonim i dhimbje.

 

Hulumtimet kanë treguar që disa pjesë të trurit të atyre me fibromialgji interpretojnë sinjalet e dhimbjes ndryshe - dhe se këto sinjale interpretohen me një vëllim shumë më të lartë. Kjo është, sinjalet e dhimbjes keqinterpretohen dhe amplifikohen shumë.

 

Pikërisht kjo është një nga arsyet pse ata me fibromialgji shpesh mund të pësojnë dhimbje më të forta nga dhimbja e muskujve, nervave dhe nyjeve sesa të tjerët. Për shkak të kësaj, ky grup pacientësh gjithashtu varet më shumë nga trajtimi fizik, çdo ditë ushtrime mobilitetit dhe trajnim me porosi (si p.sh. trajnim në grup në pishinë me ujë të nxehtë).

 

Lexoni më shumë: - 5 Ushtrime ushtrimesh për ata me Fibromyalgia

pesë ushtrime stërvitore për ata me fibromialgji

Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth këtyre ushtrimeve ushtrimore - ose shikoni videon më poshtë.

 VIDEO: 5 Ushtrime lëvizjeje për ata me fibromialgji

Njohja me ushtrimet e lëvizjes së adaptuar për ata me fibromialgji është shumë e rëndësishme. Videoja më poshtë tregon pesë ushtrime të buta që mund t'ju ndihmojnë të mbani lëvizjen, qarkullimin dhe lehtësimin e dhimbjeve.

Bashkohuni me familjen tonë dhe pajtohuni në kanalin tonë në YouTube (klikoni këtu) për këshilla falas për ushtrime, programe ushtrimesh dhe njohuri shëndetësore. Mirë se vini!

 

2. Dhimbje neuropatike

nerva

Shumë me fibromialgji preken nga dhimbja neuropatike. Ky lloj dhimbje mund të shkaktojë simptoma të çuditshme nervore si ndjesi shpimi gjilpërash, djegie, kruajtje, mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash në krah dhe këmbë. Këto simptoma mund të jenë direkt të dhimbshme.

 

Ekzistojnë një numër masash trajtimi që mund të ndihmojnë me një dhimbje të tillë - përfshirë ilaçet. Trajtimi fizik, nyjet me porosi dhe akupunktura janë trajtime që shpesh mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjeve neuropatike.

 

Shumë njerëz janë të rrënuar me dhimbje kronike dhe sëmundje që shkatërrojnë jetën e përditshme - kjo është arsyeja pse ju inkurajojmë të Ndani këtë artikull në mediat socialeMos ngurroni të pëlqeni faqen tonë në Facebook dhe thoni, "Po për më shumë hulumtime mbi diagnozat e dhimbjes kronike".

 

Në këtë mënyrë, mund të bëhen më të dukshme simptomat që lidhen me këtë diagnozë dhe të sigurojnë që më shumë njerëz të merren seriozisht - dhe kështu të marrin ndihmën që u nevojitet. Ne gjithashtu shpresojmë që një vëmendje e tillë e rritur mund të çojë në fonde më të mëdha për kërkime mbi metodat e reja të vlerësimit dhe trajtimit.

 

Lexoni gjithashtu: - 15 Shenja të Hershme të Reumatizmit

pasqyrë e përbashkët - artriti reumatik

A jeni prekur nga reumatizma?

 3. Dhimbje koke fibromyalgia

dhimbje koke dhe dhimbje koke

Ata me fibromialgji zakonisht kanë dhimbje koke më të shpeshta. Në fakt, është aq e zakonshme që ky grup pacientësh të preket dukshëm më shpesh nga dhimbjet e kokës që lidhen me qafën (dhimbje koke stresi) dhe migrena.

 

Kjo lidhet me tre faktorë tek ata me fibromialgji:

  • Cilësia e dobët e gjumit (për shkak të dhimbjes gjatë natës)
  • Nervat mbivendosëse të dhimbjes
  • Ankthi mendor (dhimbja kronike dhe gjumi i dobët shkojnë - natyrisht - përtej energjisë mendore)

 

Përsëri, ne shohim se faktori i përbashkët në këta tre faktorë është mbindjeshmëri kështu që truri interpreton sinjalet shumë fuqishëm. Dhe është pikërisht në këtë faktor kryesor që shpreson se mund të gënjejë një kurë e ardhshme për fibromyalgia.

 

Lexoni gjithashtu: - Si Ndihmon Ushtrimet Në Pishinën e Ujit të Nxehtë në Fibromialgjinë

kështu ndihmon stërvitja në një pishinë me ujë të nxehtë me fibromialgjinë 2

 4. Dhimbje stomaku dhe legeni

dhimbje stomaku

Njerëzit me fibromialgji kanë një rrezik 50 përqind më të madh të goditjes sindromi i zorrës së irrituar. Kjo është një gjendje tretëse që karakterizohet në mënyrë karakteristike nga dhimbje barku, gazi dhe stomaku i fryrë. Simptoma të tjera përfshijnë kapsllëk, diarre, nauze, ndjenjën e nevojës së vazhdueshme për jashtëqitje dhe jashtëqitje të pabarabartë.

 

Fibromyalgia gjithashtu mund të shkaktojë rritje të dhimbjes së legenit, si në nyjet e legenit, por edhe drejt ijëve dhe simfizës pubike. Simptomat karakteristike mund të nënkuptojnë urinim më të shpeshtë dhe se ju jeni më shpesh 'urinues'.

 

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme t'i përmbaheni "dietës fibromyalgia" dhe të ndiqni këshillat kombëtare dietike. Në artikullin më poshtë mund të lexoni se çfarë studimi mendon se është dieta më e mirë për ata që preken nga fibromialgjia.

 

Lexoni gjithashtu: - Raporti i hulumtimit: Kjo është dieta më e mirë për fibromialgjinë

dieta fibromyalgid2 700px

Klikoni në imazhin ose lidhjen e mësipërme për të lexuar më shumë rreth dietës korrekte të përshtatur për ata me fibro.

Lexoni gjithashtu: Çfarë duhet të dini për sindromën e zorrës së irrituar

zorrë irrituese

 5. Dhimbje e përhapur dhe e përhapur e muskujve

Dhimbje koke dhe dhimbje në qafë

E dini veprimin e muskujve që keni në të gjithë trupin tuaj kur keni grip? Kjo mund të krahasohet me një lloj dhimbje të muskujve me të cilin pacientët me fibromialgji janë të gjithë shumë të njohur.

 

Një tipar karakteristik i fibromialgjisë është dhimbja difuze dhe e vazhdueshme në muskuj dhe inde të buta. Këto dhimbje shpesh përshkruhen si dhimbje të thella, ndjeshmëri, ngurtësi ose çarje në të gjithë trupin - përfshirë krahët, këmbët, qafën dhe shpatullat.

 

Shumë njerëz janë më të shqetësuar me:

  • Dhimbje mesi - e cila gjithashtu mund të irritojë nervat dhe të shkaktojë rrezatim në këmbë.
  • Dhimbje dhe tension në qafë dhe shpatulla.
  • Dhimbje midis bladave të shpatullave.

 

Mos harroni se dhimbja mund të ndryshojë dhe të lëvizë dhe të godasë disa vende të ndryshme në trup. Përfshirë krahët dhe duart. Në artikullin më poshtë mund të shihni shtatë ushtrime të mira të krijuara për t'ju ndihmuar me osteoartritin në duart tuaja.

 

Lexoni gjithashtu: - 7 Ushtrime për Osteoartritin e Duarve

ushtrime të artrozës së duarve

  

6. Dhimbje në nyje

chiropractor 1

 

Dhimbja e përbashkët dhe ngurtësia janë simptoma të raportuara zakonisht tek njerëzit me fibromialgji. Kjo është për shkak të të tjerave, për muskujt e tensionuar dhe të dhimbshëm që kufizojnë aftësinë për të lëvizur - dhe kështu ngurtësohen.

 

Për dallim nga artriti inflamator, zakonisht nuk ka inflamacion dhe inflamacion të nyjeve të fibromyalgia. Kjo është një nga mënyrat për të dalluar këtë çrregullim nga artriti reumatik ose lupusi sistemik - ku shpesh mund të shihni që nyjet e personit fryhen dukshëm.

 

Ju shqetëson inflamacioni reumatik? Më poshtë mund të lexoni rreth tetë masa të trajtimit natyror - pa efekte anësore.

 

Lexoni gjithashtu: - 8 Masa Natyrore Anti-Inflamatore Kundër Reumatizmit

8 masa anti-inflamatore kundër reumatizmit7. Allodinia

Diskutim me profesionistë të shëndetit

A është e dhimbshme lëkura juaj duke prekur? A keni vërejtur ndonjëherë se edhe një prekje e lehtë nga rrobat apo një gjest miqësor mund të dëmtojë vërtet? Kjo është aldoni - një simptomë dhimbjeje që befason shumë. Dhe kjo bën që përpjekjet për masazh të lehtë nga të zgjedhurit të ketë dështuar.

 

Shumë e përshkruajnë allodininë si një ndjeshmëri të shtuar në lëkurë që mund të krahasohet me djegien nga dielli. Hulumtimet kanë treguar se kjo është për shkak të një reaksioni mbindjeshmërie për shkak të sensibilizimit qendror të shoqëruar me fibromialgjinë. Me fjalë të tjera, sinjalet nervore keqinterpretohen në tru dhe rezultati është - dhimbje.

 

Allodynia është një variant relativisht i rrallë i dhimbjes. Përveç fibromyalgia, kjo dhimbje është parë vetëm në neuropati, herpes dhe migrenë.

 

Vetë-Ndihmë e Rekomanduar për Dhimbjet Reumatike dhe Kronike

Doreza kompresimi të buta zbutëse - Foto Medipaq

Klikoni në imazh për të lexuar më shumë rreth dorezave të kompresimit.

  • Tërheqësit e gishtërinjve (disa lloje të reumatizmit mund të shkaktojnë gishtërinjtë e përkulur - për shembull gishtat e çekanit ose hallux valgus (gishti i madh i përkulur) - tërheqësit e gishtave mund të ndihmojnë në lehtësimin e tyre)
  • Shirita mini (shumë me dhimbje reumatike dhe kronike mendojnë se është më lehtë të stërvitet me elastikë të zakonshëm)
  • Shkaktojë pikë Balls (vetë-ndihmë për të punuar muskujt në baza ditore)
  • Krem Arnica ose kondicioner ngrohje (shumë njerëz raportojnë një lehtësim të dhimbjes nëse përdorin, për shembull, krem ​​arnica ose kondicioner nxehtësie)

- Shumë njerëz përdorin krem ​​arnica për dhimbje për shkak të nyjeve të forta dhe muskujve të lënduar. Klikoni në imazhin e mësipërm për të lexuar më shumë se si arnicakrem mund të ndihmojë në lehtësimin e situatës tuaj të dhimbjes.

 

Lexoni gjithashtu: 6 Ushtrime kundër Osteoartritit të Rëndshëm të Shpatullave

osteoartriti i shpatullës

  

Dëshironi më shumë informacion? Bashkohu me këtë grup dhe shpërndaj informacionin më tej!

Bashkohuni me grupin në Facebook «Reumatizmi dhe dhimbja kronike - Norvegji: Hulumtime dhe lajme»(Klikoni këtu) për azhurnimet më të fundit mbi kërkimet dhe shkrimet e mediave për çrregullimet reumatike dhe kronike. Këtu, anëtarët gjithashtu mund të marrin ndihmë dhe mbështetje - në të gjitha kohërat e ditës - përmes shkëmbimit të përvojave dhe këshillave të tyre.

 

VIDEO: Ushtrime për reumatistët dhe ata që preken nga fibromialgjia

Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin tonë (kliko këtu) - dhe ndiqni faqen tonë në FB për këshilla të përditshme shëndetësore dhe programe ushtrimesh.

 

Shpresojmë vërtet që ky artikull mund t'ju ndihmojë në luftën kundër dhimbjes kronike. Nëse kjo është diçka për të cilën jeni shumë e apasionuar, atëherë shpresojmë që të vendosni të bashkoheni me familjen tonë në mediat sociale dhe ta ndani artikullin më tej.

 

Mos ngurroni të ndani në mediat sociale

Përsëri, ne duam të pyesni bukur ta ndani këtë artikull në mediat sociale ose përmes blogut tuaj (ju lutemi lidheni direkt me artikullin). Kuptimi, njohuritë e përgjithshme dhe përqendrimi i shtuar janë hapat e parë drejt një jete më të mirë të përditshme për ata me diagnoza kronike të dhimbjes.

 Sugjerime për mënyrën se si mund të ndihmoni në luftimin e dhimbjes kronike: 

Opsioni A: Ndani direkt në FB - Kopjoni adresën e faqes në internet dhe ngjiseni në faqen tuaj në facebook ose në një grup përkatës të facebookut ku jeni anëtar. Ose shtypni butonin "SHARE" më poshtë për të ndarë postimin më tej në facebook-un tuaj.

 

Prekni këtë për të ndarë më tej. Një falënderim i madh për të gjithë ata që kontribuojnë në promovimin e kuptimit të shtuar të diagnozave të sëmundjeve kronike.

 

Opsioni B: Lidhen direkt me artikullin në blogun tuaj.

Opsioni C: Ndiqni dhe të barabartë Faqja jonë në Facebook (klikoni këtu nëse dëshironi) dhe Kanali ynë në YouTube (klikoni këtu për më shumë video falas!)

 

dhe gjithashtu mos harroni të lini një vlerësim të yjeve nëse ju pëlqen artikulli:

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

  

FAQE T NE VAJTshme: - Kjo duhet ta dini për artrozën në duart tuaja

osteoartriti i duarve

Klikoni në foton më lart për të kaluar në faqen tjetër.

 

 

Logoja në Youtube e vogëlNdiqni Vondt.net më YOUTUBE

(Ndiqni dhe komentoni nëse doni që ne të bëjmë një video me ushtrime ose shtjellime specifike për saktësisht çështjet TUAJ)

logo në facebook të voglaNdiqni Vondt.net më FACEBOOK

(Ne përpiqemi t'u përgjigjemi të gjitha mesazheve dhe pyetjeve brenda 24-48 orësh. Ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë të interpretoni përgjigjet e MRI dhe të tjera.)

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

0 përgjigje

Lini një përgjigje

Dëshironi të bashkoheni në diskutim?
Mos ngurroni të kontribuoni!

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.