Ushtrime kundër Osteoartritit të Qafës së Rëndësishme

6 Ushtrime kundër Osteoartritit të Qafës së Rëndësishme

4.9 / 5 (13)

6 Ushtrime kundër Osteoartritit të Qafës së Rëndësishme

Osteoartriti i qafës mund të shkaktojë dhimbje në qafë dhe lëvizje të dobët.

Këtu janë gjashtë ushtrime (përfshirë VIDEO) për ata me osteoartritin në qafë që mund të lehtësojnë dhimbjen dhe të sigurojnë lëvizje më të mirë. Mos ngurroni ta ndani këtë artikull me dikë që është i rrënuar me dhimbje në qafë.

 

Osteoartriti i qafës mund të përfshijë prishjen e kërcit, kalcifikimet, depozitat e kockave dhe konsumimin e kyçeve - kjo mund të çojë në kushte më të ngushta hapësinore brenda qafës dhe reagime episodike inflamatore. Osteoartriti i qafës gjithashtu mund të rrisë incidencën e dhimbjes së kokës dhe marramendjes në lidhje me qafën.

 

Ne po luftojmë që të gjithë me diagnostikime kronike të dhimbjes dhe reumatizëm të kemi mundësi më të mira për trajtim dhe hetim - diçka për të cilën nuk bien dakord të gjithë, për fat të keq. Si ne në faqen tonë të FB og kanali ynë në YouTube në mediat sociale për të na bashkuar në luftën për një jetë të përditshme të përmirësuar për mijëra njerëz.

 

(Klikoni këtu nëse doni të ndani artikullin më tej)

 

Këtu do t'ju tregojmë gjashtë ushtrime për osteoartritin e rëndësishëm të qafës - të cilat mund t’i bëni çdo ditë.

Më tej në artikull, ju gjithashtu mund të lexoni komente nga lexues të tjerë - si dhe të shikoni një video të shkëlqyeshme trajnuese me ushtrimet e qafës. Aty do të gjeni edhe disa vetë-masa të rekomanduara që mund të jenë të përshtatshme për ju me artrozë.

 VIDEO: 6 Ushtrime kundër Osteoartritit të Rëndshëm të Qafës

Këtu, chiropractor Alexander Andorff ju tregon gjashtë ushtrimet që i kalojmë në këtë artikull. Më poshtë mund të shihni përshkrime të hollësishme se si duhet të kryhen ushtrimet në pikat 1 deri në 6. Klikoni më poshtë për të parë videon.


Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin tonë - dhe ndiqni faqen tonë në FB për këshilla të përditshme, falas shëndetësore dhe programe ushtrimesh që mund t'ju ndihmojnë drejt shëndetit edhe më të mirë.

 

1. Kanotizimi në këmbë me Elastik

Trajnimi me elastik është një mënyrë e shkëlqyeshme për të forcuar pjesën e sipërme të shpinës dhe midis blades së shpatullave - domethënë platformën për vetë qafën tuaj.  Funksioni i përmirësuar dhe lëvizshmëria në këtë lot do të nënkuptojnë gjithashtu sjellje më të saktë dhe lëvizje për qafën tuaj.

 

Shtë e vërtetë që nëse jeni i ngurtë midis bladave të shpatullave, kjo do të shkojë përtej qëndrimit tuaj të qafës dhe lëvizjes së shoqëruar. Ky ushtrim mund të ju ndihmojë kështu që të merrni një qëndrim më të mirë në qafë.

 

 1. Qëndroni drejt e poshtë.
 2. Bashkangjiteni elastikun në një dorezë derë ose të ngjashme.
 3. Tërhiqeni elastikun drejt jush me të dy krahët - në mënyrë që shpatullat të tërhiqen së bashku.
 4. Kthehuni në pozicionin fillestar.
 5. Përsëriteni ushtrimin 10 herë mbi 3 grupe.

  

2. Tkurrja e teheve të shpatullave

Shumë njerëz nuk e kuptojnë se sa probleme të qafës ndodhin në mes të blades së supit. Lëvizja e përbashkët e nyjeve dhe muskujt e tensionuar në këtë zonë mund të shkojnë shumë përtej funksionit tuaj të qafës - dhe veçanërisht nëse keni artrozë. Kjo mund të ndihmojë në uljen e tensionit të muskujve në qafë.

 

 1. Filloni të qëndroni në këmbë
 2. Ngadalë tërhiqni fletët e shpatullave mbrapa derisa të ndalet vetë - mbajeni pozicionin e jashtëm për 3-5 sekonda.
 3. Kryeni lëvizjen me lëvizje të qetë.
 4. Përsëriteni ushtrimin 10 herë mbi 3 grupe.

 

Shumë njerëz janë të rrënuar me dhimbje kronike që shkatërrojnë jetën e përditshme - kjo është arsyeja pse ju inkurajojmë të Ndani këtë artikull në mediat socialeMos ngurroni të pëlqeni faqen tonë në Facebook dhe thoni, "Po për më shumë hulumtime mbi diagnozat e dhimbjes kronike". Në këtë mënyrë, ju mund t’i bëni më të dukshme simptomat e kësaj diagnoze dhe të siguroheni që më shumë njerëz të merren seriozisht dhe të merrni ndihmën e nevojshme.

 

Ne gjithashtu shpresojmë që një vëmendje e tillë e rritur mund të çojë në fonde më të mëdha për kërkime mbi metodat e reja të vlerësimit dhe trajtimit.

 

Lexoni gjithashtu: - 15 Shenja të Hershme të Reumatizmit

pasqyrë e përbashkët - artriti reumatik

A jeni prekur nga reumatizma?

 3. Ashensor i shpatullave

Ky ushtrim ndihmon për të mbajtur qarkullimin e gjakut tek disa nga muskujt shumë më të mëdhenj të qafës - ushtrimet e rregullta do të jenë në gjendje t'ju ndihmojnë të lehtësoni muskujt e tensionuar të qafës dhe të mbani qarkullimin lokal të gjakut rreth nyjeve të konsumuara. 

 

Siç thashë, jo shumë njerëz e dinë që pjesa më e madhe e muskujve të qafës ngjiten në tehët e shpatullave ose në pjesën e sipërme të shpinës. Kjo është pikërisht arsyeja pse është tepër e rëndësishme t'i mbani këto në lëvizje nëse dëshironi të punoni kundër dhimbjeve të vogla të qafës në jetën e përditshme.

 

Lëvizja e rregullt dhe përdorimi i duhur gjithashtu do të minimizojnë mundësinë e zhvillimit të mëtejshëm të osteoartritit. Isshtë lëndët ushqyese në qarkullimin tuaj të gjakut që veprojnë si material ndërtues për riparimin e nyjeve të veshura dhe indeve të muskujve.

 

 1. Qëndroni drejt e poshtë me krahët përgjatë anës tuaj.
 2. Ngrini njërën shpatull në një lëvizje të qetë dhe të kontrolluar.
 3. Përsëriteni ushtrimin 10 herë në secilën anë mbi 3 grupe.

 

A e dini se shumë njerëz me osteoartrit raportojnë përmirësim fizik përmes ushtrimeve të rregullta në një pishinë me ujë të nxehtë? Duke ushtruar në ujë, ekzistojnë disa ushtrime që janë më të lehta për tu kryer për ata me osteoartrit dhe ndjeshmëri të qafës. Uji i ngrohtë gjithashtu ndihmon për të mbajtur rrjedhjen e gjakut dhe lehtëson tensionin muskulor të qafës.

 

Lexoni gjithashtu: - Si Ndihmon Ushtrimet Në Pishinën e Ujit të Nxehtë në Fibromialgjinë

kështu ndihmon stërvitja në një pishinë me ujë të nxehtë me fibromialgjinë 24. Flexion i qafës (Shtrirja e qafës së pasme)

Me ekzekutim të rregullt, shtrirja mund të ndihmojë që muskujt në qafë të jenë më elastikë dhe të luajtshëm. Por a e dini se ka shumë që shtrihen shumë? Grupi i parë i shtrirjes duhet të jetë gjithmonë shumë i qetë - në mënyrë që muskujt të kuptojnë se "tani do të shtrihet".

 

Shumë njerëz me osteoartritin në qafë janë të rrënuar me muskuj të konsiderueshëm të qafës dhe muskujve të ngushtë të qafës. Ky ushtrim i veshjeve mund të ndihmojë në lehtësimin e disa prej këtyre sëmundjeve.

 1. Uluni në një karrige.
 2. Kontaktoni kokën me të dy duart. Pastaj lëviz kokën përpara ngadalë.
 3. Ju duhet të ndjeni se shtrihet butësisht në pjesën e prapme të qafës.
 4. Mbajeni shtrirjen për 30 sekonda mbi 3 grupe.

 

Lexoni gjithashtu: - Raporti i hulumtimit: Kjo është dieta më e mirë për fibromialgjinë

dieta fibromyalgid2 700px

Klikoni në imazhin ose lidhjen e mësipërme për të lexuar më shumë rreth dietës korrekte të përshtatur për ata me fibro.

 5. Zgjatja anësore (Zgjatja anësore e qafës)

Me siguri keni vërejtur që artriti i qafës ka çuar në lëvizje më pak anësore të qafës? Ky ushtrim shtrirje synon muskujt që i gjejmë në anën e qafës - përfshirë levatorin e shpatullave dhe trapezin e sipërm.

 

 1. Ushtrimi mund të bëhet i ulur ose në këmbë.
 2. Mbaje kokën me njërën dorë.
 3. Tërhiqeni butësisht kokën në anën.
 4. Ju duhet të ndjeni se shtrihet butësisht në anën e kundërt të qafës.
 5. Ushtrimi kryhet për 30 sekonda mbi 3 grupe.

 

Në artikullin më poshtë, do të shihni pesë ushtrime të personalizuara të ushtrimeve të cilat gjithashtu mund të funksionojnë për ju me osteoartritin e qafës. Përkatësisht, ushtrimet e personalizuara të ushtrimeve janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur qarkullimin e gjakut dhe shkëmbimin e lëngjeve të përbashkët brenda nyjeve tuaja.

 

Lexoni gjithashtu: - 5 Ushtrime ushtrimesh për ata me Fibromyalgia

pesë ushtrime stërvitore për ata me fibromialgji

Klikoni më lart për të parë këto ushtrime trajnimi.

  

6. Shtrirja e shpatullave me dorezën e fshesës ose kallamin

Ky ushtrim ju ndihmon të rimarrni lëvizjen dhe lëvizshmërinë në shpatullat dhe shpatullat. Duke përdorur një kallam ose të ngjashëm, do të keni mundësi që gradualisht t’i lëvizni duart më afër së bashku dhe të ndjeni se shtrihet mirë në zonën e qafës dhe tehmet e shpatullave.

 

 1. Qëndroni drejt lart e poshtë - me një shkop fshesë ose të ngjashme.
 2. Lëvizni boshtin prapa shpinës dhe njërën dorë e keni lart në bosht - tjetrën poshtë.
 3. Zhvendosni duart afër njëri-tjetrit derisa të ndjeheni se shtrihet mirë.
 4. Ushtrimi kryhet në të dy krahët me 10 përsëritje të udhëtimeve mbi 3 grupe.

 

Shumë njerëz me artrozë në qafë gjithashtu kanë konsum të përbashkët në pjesë të tjera të trupit - të tilla si gjunjë. A e dini se artroza ndahet në pesë faza të ndryshme - bazuar në sa e rëndë është veshja e kyçeve? Në artikullin më poshtë mund të lexoni më shumë rreth fazave të ndryshme të osteoartritit të gjunjëve dhe si zhvillohet gjendja.

 

Lexoni gjithashtu: - 5 fazat e artrozës së gjurit

5 fazat e osteoartritit

  

Vetë-Ndihmë e Rekomanduar për Dhimbjet Reumatike dhe Kronike

Doreza kompresimi të buta zbutëse - Foto Medipaq

Klikoni në imazh për të lexuar më shumë rreth dorezave të kompresimit.

 • Tërheqësit e gishtërinjve (disa lloje të reumatizmit mund të shkaktojnë gishtërinjtë e përkulur - për shembull gishtat e çekanit ose hallux valgus (gishti i madh i përkulur) - tërheqësit e gishtave mund të ndihmojnë në lehtësimin e tyre)
 • Shirita mini (shumë me dhimbje reumatike dhe kronike mendojnë se është më lehtë të stërvitet me elastikë të zakonshëm)
 • Shkaktojë pikë Balls (vetë-ndihmë për të punuar muskujt në baza ditore)
 • Krem Arnica ose kondicioner ngrohje (shumë njerëz raportojnë një lehtësim të dhimbjes nëse përdorin, për shembull, krem ​​arnica ose kondicioner nxehtësie)

- Shumë njerëz përdorin krem ​​arnica për dhimbje për shkak të nyjeve të forta dhe muskujve të lënduar. Klikoni në imazhin e mësipërm për të lexuar më shumë se si arnicakrem mund të ndihmojë në lehtësimin e situatës tuaj të dhimbjes.

Më shumë informacion? Bashkohu me këtë grup!

Bashkohuni me grupin në Facebook «Reumatizmi dhe dhimbja kronike - Norvegji: Hulumtime dhe lajme»(Klikoni këtu) për azhurnimet më të fundit mbi kërkimet dhe shkrimet e mediave për çrregullimet reumatike dhe kronike. Këtu, anëtarët gjithashtu mund të marrin ndihmë dhe mbështetje - në të gjitha kohërat e ditës - përmes shkëmbimit të përvojave dhe këshillave të tyre.

 

VIDEO: Ushtrime për reumatistët dhe ata që preken nga fibromialgjia

Bashkohuni me familjen, pajtohuni në kanalin tonë (klikoni këtu) - dhe ndiqni faqen tonë në FB për këshilla të përditshme shëndetësore dhe programe ushtrimesh.

 

Ne sinqerisht shpresojmë se ky artikull mund t'ju ndihmojë në luftën kundër çrregullimeve reumatike dhe dhimbjeve kronike.

 

Ndjehuni të lirë për të ndarë në Media Sociale për Mirëkuptim për Dhimbje Kronike

Përsëri, ne duam të pyesni bukur ta ndani këtë artikull në mediat sociale ose përmes blogut tuaj (ju lutemi lidheni direkt me artikullin). Kuptimi, njohuritë e përgjithshme dhe përqendrimi i shtuar janë hapat e parë drejt një jete më të mirë të përditshme për ata me diagnoza kronike të dhimbjes.

 Sugjerime se si mund të ndihmoni në luftimin e dhimbjeve kronike

Opsioni A: Ndani drejtpërdrejt në FB - Kopjoni adresën e faqes në internet dhe ngjiseni në faqen tuaj në facebook ose në një grup përkatës të facebookut ku jeni anëtar. Ose shtypni butonin "SHARE" më poshtë për të ndarë postimin më tej në facebook tuaj.

 

Takoni këtë buton për të ndarë më tej. Një falënderim i madh për të gjithë ata që ndihmojnë në promovimin e kuptimit të rritur të diagnozave të dhimbjeve kronike!

 

Opsioni B: Lidhen direkt me artikullin në blogun tuaj.

Opsioni C: Ndiqni dhe të barabartë Faqja jonë në Facebook (klikoni këtu nëse dëshironi) dhe Kanali ynë në YouTube (klikoni këtu për më shumë video falas!)

 

dhe gjithashtu mos harroni të lini një vlerësim të yjeve nëse ju pëlqen artikulli:

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

  

FAQE T NE VAJTshme: - Kjo duhet ta dini për artrozën në duart tuaja

osteoartriti i duarve

Klikoni në foton më lart për të kaluar në faqen tjetër.

 

Vetë-ndihmë e rekomanduar për këtë diagnozë

compression Noise (për shembull, çorape kompresimi që kontribuojnë në rritjen e qarkullimit të gjakut tek muskujt e lënduar)

Shkaktojë pikë Balls (vetë-ndihmë për të punuar muskujt në baza ditore)

 

Logoja në Youtube e vogëlNdiqni Vondt.net më YOUTUBE

(Në kanalin tonë në Youtube do të gjeni një arkiv të madh videosh ushtrimesh dhe programe ushtrimesh që mund t'ju ndihmojnë të riktheheni në një ditë pa dhimbje. Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin.)

logo në facebook të voglaNdiqni Vondt.net më FACEBOOK

(Ne përpiqemi t'u përgjigjemi të gjitha mesazheve dhe pyetjeve brenda 24-48 orësh. Ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë të interpretoni përgjigjet e MRI dhe të tjera.)

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

0 përgjigje

Lini një përgjigje

Dëshironi të bashkoheni në diskutim?
Mos ngurroni të kontribuoni!

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.