pesë ushtrime stërvitore për ata me fibromialgji

5 Ushtrime lëvizjeje për ata me Fibromyalgia

4.9 / 5 (20)

5 Ushtrime lëvizjeje për ata me Fibromyalgia

Fibromyalgia është një diagnozë kronike e dhimbjes e karakterizuar nga ngurtësi dhe dhimbje në muskuj dhe nyje. Këtu janë pesë ushtrime lëvizje (përfshirë VIDEO) për ata me fibromialgji që mund të sigurojnë lëvizje më të mirë në shpinë dhe qafë.

 

KIPSHILL: Shkoni poshtë për të parë një video stërvitje me ushtrime lëvizjeje të personalizuara për ju me fibromialgji.

 

Fibromyalgia shkakton dhimbje kronike në muskujt, indin lidhës dhe nyjet e trupit. Diagnoza e dhimbjes kronike përcaktohet si reumatizëm i indeve të buta dhe i jep personit të prekur episodet e dhimbjes së fortë, lëvizshmërisë së dëmtuar, lodhjes, etj. mjegull trurit (mjegulla fibrotike) dhe problemet e gjumit.

 

Të jetosh me një dhimbje të tillë kronike e bën të vështirë për tu arritur rutinat e stërvitjes së vështirë - dhe kështu jeta e përditshme mund të karakterizohet nga më pak lëvizje. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të dini rreth ushtrimeve të lëvizjes të tilla si këto të treguara në videon më poshtë dhe këtë artikull. Ne me të vërtetë shpresojmë se ata mund t'ju ndihmojnë me lëvizjen tuaj të shpinës.

 

Ne luftojmë që ata me diagnoza të tjera kronike të dhimbjes dhe reumatizëm të kenë mundësi më të mira për trajtim dhe ekzaminim - diçka për të cilën të gjithë nuk pajtohen, fatkeqësisht. Si ne në faqen tonë të FB og kanali ynë në YouTube në mediat sociale për të na bashkuar në luftën për një jetë të përditshme të përmirësuar për mijëra njerëz.

 

Ky artikull do t'ju tregojë pesë ushtrime të buta ushtrimesh për ata me fibromialgji - të cilat mund të bëhen në mënyrë të sigurt çdo ditë. Më tej në artikull, ju gjithashtu mund të lexoni komente nga lexuesit e tjerë, si dhe të shikoni një video të ushtrimeve të lëvizjes.

 VIDEO: 5 Ushtrime lëvizjeje për ata me fibromialgji

Këtu mund ta shihni vetë videon e pesë ushtrimeve të lëvizjes që kalojmë në këtë artikull. Ju mund të lexoni përshkrime të hollësishme se si të bëni ushtrimet në hapat 1 deri 5 më poshtë.


Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin tonë - dhe ndiqni faqen tonë në FB për këshilla të përditshme, falas shëndetësore dhe programe ushtrimesh që mund t'ju ndihmojnë drejt shëndetit edhe më të mirë.

 

Këshillë: Shumë njerëz me fibromialgji mendojnë se është shumë mirë të përdorin grupe ushtrimesh (si p.sh. këto treguar më poshtë ose miniband) në trajnimin e tyre. Kjo sepse ndihmon për të marrë lëvizje të mira dhe të kontrolluara.

grupet stërvitje

Këtu ju shihni një koleksion të ndryshëm tramvaj trajnimi (lidhja hapet në një dritare të re) e cila mund të jetë e mirë për ju me fibromialgji ose për ju që e keni të vështirë ushtrimin e zakonshëm për shkak të situatës tuaj të dhimbjes.

 

1. Rrotullimi i hip i peizazhit

Ky është një ushtrim i sigurt i përshtatshëm për të gjithë. Ushtrimi është një mënyrë e mirë dhe e butë për të mbajtur lëvizur pjesën e poshtme të shpinës, ijet dhe legenin.

 

Duke bërë këtë ushtrim çdo ditë ju gjithashtu mund të kontribuoni në më shumë elasticitet të tendinave dhe ligamenteve. Ushtrimi i lëvizjes gjithashtu mund të stimulojë më shumë shkëmbimin e lëngut të kyçeve - i cili kështu ndihmon në "lubrifikimin" e nyjeve. Rrotullimi i ijëve të gënjyer mund të kryhet disa herë në ditë - dhe veçanërisht në ditët kur zgjoheni me ngurtësi në shpinë dhe legen.

 

 1. Shtrihuni në shpinë në një sipërfaqe të butë.
 2. Tërhiqni butësisht këmbët lart drejt jush.
 3. Mbajini këmbët së bashku dhe butësisht hidheni ato nga njëra anë në tjetrën.
 4. Kthehuni në pozicionin fillestar.
 5. Përsëriteni ushtrimin 5-10 herë nga secila anë.

  

2. Macja (e njohur edhe si "mace-deve")

Ky është një ushtrim i njohur i yogas. Ushtrimi e ka emrin nga macja e cila shpesh qëllon me shpinë kundër çatisë për ta mbajtur kurrizin e tij fleksibël dhe të lëvizshëm. Ky ushtrim do të jetë në gjendje t'ju ndihmojë të zbusni pjesën e prapme midis shpatullave të shpatullave dhe pjesës së poshtme të shpinës.

 

 1. Filloni të qëndroni në të katër anët në një rrobë stërvitore.
 2. Qitni shpinën kundër tavanit me një lëvizje të ngadaltë. Mbajeni për 5-10 sekonda.
 3. Pastaj uleni shpinën gjatë gjithë rrugës poshtë.
 4. Kryeni lëvizjen me butësi.
 5. Përsëriteni ushtrimin 5-10 herë.

 

Shumë njerëz janë të rrënuar me dhimbje kronike që shkatërrojnë jetën e përditshme - kjo është arsyeja pse ju inkurajojmë të Ndani këtë artikull në mediat socialeMos ngurroni të pëlqeni faqen tonë në Facebook dhe thoni: "Po për më shumë hulumtime mbi diagnozat kronike të dhimbjes". Në këtë mënyrë, mund të bëhen më të dukshme simptomat që lidhen me këtë diagnozë dhe të sigurojnë që më shumë njerëz të merren seriozisht - dhe kështu të marrin ndihmën që u nevojitet.

 

Ne gjithashtu shpresojmë që një vëmendje e tillë e rritur mund të çojë në fonde më të mëdha për kërkime mbi metodat e reja të vlerësimit dhe trajtimit.

 

Lexoni gjithashtu: - 15 Shenja të Hershme të Reumatizmit

pasqyrë e përbashkët - artriti reumatik

A jeni prekur nga reumatizma?

 3. Gju drejt kraharorit

Ky ushtrim është veçanërisht i përshtatshëm për të mobilizuar ijet tuaja. Hips më fleksibël dhe të luajtshëm gjithashtu do të kenë një ndikim të drejtpërdrejtë pozitiv në funksionin tuaj të legenit dhe lëvizjen e shpinës.

 

Shumë njerëz nënvlerësojnë sesa i rëndësishëm është lëvizshmëria e hip. A keni menduar ndonjëherë që vithet e ngurta mund të ndryshojnë tërë ecjen tuaj? Nëse ecja juaj është ndryshuar negativisht, atëherë kjo gjithashtu mund të çojë në më shumë ngurtësi të shpinës dhe probleme të legenit.

 

Sepse është e rëndësishme të mbani mend se është lëvizja dhe aktiviteti i jetës së përditshme që jep qarkullimin e rritur të gjakut tek muskujt e lënduar, tendonët dhe nyjet e ngurta. Ushqyesit që veprojnë si material ndërtues për riparimin dhe mirëmbajtjen e muskujve të tensionuar dhe nyjeve jofunksionale transportohen gjithashtu në rrjedhën e gjakut.

 

 1. Shtrihuni në shpinë në një rrobë stërvitore.
 2. Tërhiqni butësisht njërën këmbë kundër gjoksit dhe palosni krahët rreth këmbës.
 3. Mbajeni pozicionin për 5-10 sekonda.
 4. Uleni me kujdes këmbën dhe pastaj ngrini këmbën tjetër lart.
 5. Përsëriteni ushtrimin 10 herë në secilën anë.

 

Ne jemi veçanërisht të dhënë pas trajnimit në një pishinë me ujë të nxehtë si një formë ushtrimi për reumatikët dhe pacientët me dhimbje kronike. Ky ushtrim i butë në ujë të nxehtë shpesh e bën më të lehtë për këtë grup pacientësh të marrin pjesë në stërvitje.

 

Lexoni gjithashtu: - Si Ndihmon Ushtrimet Në Pishinën e Ujit të Nxehtë në Fibromialgjinë

kështu ndihmon stërvitja në një pishinë me ujë të nxehtë me fibromialgjinë 24. Mobilizimi i pasëm në kushineta anësore

Ata me fibromialgji shpesh kanë dhimbje në pjesën e shpinës dhe legenit. Kjo është pikërisht arsyeja pse ky ushtrim është kaq i rëndësishëm për lirimin e nyjeve të muskujve të shpinës dhe stimulimin e lëvizjes në rritje të shpinës.

 

 1. Shtrihuni në anën e një pllaka stërvitore me këmbën e sipërme të palosur mbi tjetrën.
 2. Bëni krahët shtrirë përpara jush.
 3. Pastaj lëreni njërin krah të qarkojë mbrapa dhe me radhë mbi ju - në mënyrë që shpina juaj të rrotullohet.
 4. Përsëriteni ushtrimin 10 herë në secilën anë.
 5. Ushtrimi mund të përsëritet disa herë në ditë.

 

Lexoni gjithashtu: - Raporti i hulumtimit: Kjo është dieta më e mirë për fibromialgjinë

dieta fibromyalgid2 700px

Klikoni në imazhin ose lidhjen e mësipërme për të lexuar më shumë rreth dietës korrekte të përshtatur për ata me fibro.

 5. Zgjatja mbrapa (Kobra)

Ushtrimi i pestë dhe i fundit është i njohur edhe si kobra - për shkak të aftësisë së gjarprit kobra të shtrihet dhe të qëndrojë i gjatë nëse ndihet i kërcënuar. Ushtrimi stimulon qarkullimin e rritur në pjesën e poshtme të shpinës dhe legenit.

 

 1. Shtrihuni në stomakun tuaj në një rrobë stërvitore.
 2. Mbështetni krahët dhe ngrini butësisht pjesën e sipërme të trupit nga mat.
 3. Mbajeni pozicionin për rreth 10 sekonda.
 4. Bëni me kujdes përsëri poshtë rrobën.
 5. Mos harroni ta kryeni ushtrimin butësisht.
 6. Përsëriteni ushtrimin mbi 5-10 përsëritje.
 7. Ushtrimi mund të përsëritet disa herë në ditë.

 

Xhenxhefili mund të rekomandohet për këdo që vuan nga sëmundjet reumatike të kyçeve - dhe dihet gjithashtu që kjo rrënjë ka një një mori përfitimesh të tjera pozitive shëndetësore. Kjo sepse xhenxhefili ka një efekt të fortë anti-inflamator. Shumë njerëz me artrozë pinë xhenxhefil si një çaj - dhe më pas mundësisht deri në 3 herë në ditë gjatë periudhave kur inflamacioni në nyje është jashtëzakonisht i fortë. Ju mund të gjeni disa receta të ndryshme për këtë në lidhjen më poshtë.

 

Lexoni gjithashtu: - 8 përfitime të pabesueshme shëndetësore të ngrënies së xhenxhefilit

Xhenxhefili 2

 Shumë njerëz me dhimbje kronike preken gjithashtu nga osteoartriti (osteoartriti) në ijet dhe gjunjët. Në artikullin më poshtë mund të lexoni më shumë rreth fazave të ndryshme të osteoartritit të gjunjëve dhe si zhvillohet gjendja.

 

Lexoni gjithashtu: - 5 fazat e artrozës së gjurit

5 fazat e osteoartritit

 

Vetë-Ndihmë e Rekomanduar për Dhimbjet Reumatike dhe Kronike

Doreza kompresimi të buta zbutëse - Foto Medipaq

Klikoni në imazh për të lexuar më shumë rreth dorezave të kompresimit.

 • Tërheqësit e gishtërinjve (disa lloje të reumatizmit mund të shkaktojnë gishtërinjtë e përkulur - për shembull gishtat e çekanit ose hallux valgus (gishti i madh i përkulur) - tërheqësit e gishtave mund të ndihmojnë në lehtësimin e tyre)
 • Shirita mini (shumë me dhimbje reumatike dhe kronike mendojnë se është më lehtë të stërvitet me elastikë të zakonshëm)
 • Shkaktojë pikë Balls (vetë-ndihmë për të punuar muskujt në baza ditore)
 • Krem Arnica ose kondicioner ngrohje (shumë njerëz raportojnë një lehtësim të dhimbjes nëse përdorin, për shembull, krem ​​arnica ose kondicioner nxehtësie)

- Shumë njerëz përdorin krem ​​arnica për dhimbje për shkak të nyjeve të forta dhe muskujve të lënduar. Klikoni në imazhin e mësipërm për të lexuar më shumë se si krem arnika mund të ndihmojë në lehtësimin e situatës tuaj të dhimbjes.

 

Videoja më poshtë tregon një shembull të ushtrimeve për osteoartritin e vitheve. Siç mund ta shihni, këto ushtrime janë gjithashtu të buta dhe të buta.

 

VIDEO: 7 Ushtrime kundër Osteoartritit në ijë (Klikoni më poshtë për të filluar videon)

Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin tonë - dhe ndiqni faqen tonë në FB për këshilla të përditshme, falas shëndetësore dhe programe ushtrimesh që mund t'ju ndihmojnë drejt shëndetit edhe më të mirë.

  

Më shumë informacion? Bashkohu me këtë grup!

Bashkohuni me grupin në Facebook «Reumatizmi dhe dhimbja kronike - Norvegji: Hulumtime dhe lajme»(Klikoni këtu) për azhurnimet më të fundit mbi kërkimet dhe shkrimet e mediave për çrregullimet reumatike dhe kronike. Këtu, anëtarët gjithashtu mund të marrin ndihmë dhe mbështetje - në të gjitha kohërat e ditës - përmes shkëmbimit të përvojave dhe këshillave të tyre.

 

VIDEO: Ushtrime për reumatistët dhe ata që preken nga fibromialgjia

Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin tonë - dhe ndiqni faqen tonë në FB për këshilla të përditshme shëndetësore dhe programe ushtrimesh.

 

Ne sinqerisht shpresojmë se ky artikull mund t'ju ndihmojë në luftën kundër çrregullimeve reumatike dhe dhimbjeve kronike.

 

Mos ngurroni të ndani në mediat sociale

Përsëri, ne duam të pyesni bukur ta ndani këtë artikull në mediat sociale ose përmes blogut tuaj (mos ngurroni të lidheni direkt me artikullin). Të kuptuarit dhe përqendrimi i shtuar është hapi i parë drejt një jete më të mirë të përditshme për ata me dhimbje kronike.

 sugjerime: 

Opsioni A: Ndani direkt në FB - Kopjoni adresën e faqes së internetit dhe ngjiteni në faqen tuaj në facebook ose në një grup përkatës facebook ku jeni anëtar. Ose shtypni butonin "SHARE" më poshtë për të ndarë postimin më tej në facebook tuaj.

 

Takoni këtë buton për të ndarë më tej. Një falënderim i madh për të gjithë ata që ndihmojnë në promovimin e kuptimit të rritur të diagnozave të dhimbjeve kronike!

 

Opsioni B: Lidhni drejtpërdrejt me artikullin në blogun tuaj.

Opsioni C: Ndiqni dhe të barabartë Faqja jonë në Facebook (klikoni këtu nëse dëshironi) dhe Kanali ynë në YouTube (klikoni këtu për më shumë video falas!)

 

dhe gjithashtu mos harroni të lini një vlerësim të yjeve nëse ju pëlqen artikulli:

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

  

burimet:

PubMed

 

FAQE T NE VAJTshme: - Kjo duhet ta dini për artrozën në duart tuaja

osteoartriti i duarve

Klikoni në foton më lart për të kaluar në faqen tjetër.

 

Vetë-ndihmë e rekomanduar për këtë diagnozë

compression Noise (për shembull, çorape kompresimi që kontribuojnë në rritjen e qarkullimit të gjakut tek muskujt e lënduar)

Shkaktojë pikë Balls (vetë-ndihmë për të punuar muskujt në baza ditore)

 

Logoja në Youtube e vogëlNdiqni Vondt.net më YOUTUBE

(Ndiqni dhe komentoni nëse doni që ne të bëjmë një video me ushtrime ose shtjellime specifike për saktësisht çështjet TUAJ)

logo në facebook të voglaNdiqni Vondt.net më FACEBOOK

(Ne përpiqemi t'u përgjigjemi të gjitha mesazheve dhe pyetjeve brenda 24-48 orësh. Ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë të interpretoni përgjigjet e MRI dhe të tjera.)

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

0 përgjigje

Lini një përgjigje

Dëshironi të bashkoheni në diskutim?
Mos ngurroni të kontribuoni!

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.