Политика за колачиња и приватност

 

Колачињата

Кога користите веб-страници, вклучувајќи ја и нашата веб-страница, оставате траги на податоци наречени колачиња. Овде ви даваме подобро разбирање за тоа како функционира ова.

 

Ние се придржуваме до "Законот за електронски комуникации" и дел 2.7Б:

 


Зачувување или пристап до информации во комуникациската опрема на корисникот не е дозволено без корисникот да биде информиран за информациите што се обработуваат, целта на обработката, кој ги обработува информациите и се согласил за тоа. Првата реченица не спречува техничко складирање или пристап до информации:

  1. единствено заради пренесување на комуникации во електронска комуникациска мрежа
  2. што е неопходно да се обезбеди услуга за информатичко општество по експресно барање на корисникот.

Како што споменавме, колачињата се познати и како колачиња. Кога посетувате веб-страница, тие ќе бидат зачувани во вашиот прелистувач како текстуална датотека. Сепак, важно е да се нагласи дека таквите колачиња не можат да идентификуваат индивидуа. Со други зборови, не можете да кажете дека вие само сте посетиле одредена веб-страница или направиле одредена акција.

 

Можете да ја исклучите употребата на колачиња во вашиот прелистувач - или да ги избришете. Постојат различни начини да го направите ова во зависност од прелистувачот што го користите - но едноставно пребарување на Google или директен контакт со одговорните што стојат зад вашиот прелистувач може да ви помогне во ова.

 

Алатки што се користат на Vondt.net

Следниве веб-страници се користат на нашата веб-страница:

  • Гугл аналитика
  • Статистика на WordPress

Овие алатки собираат информации за посетителите и страниците што ги посетуваат на нашата веб-страница. Тие не собираат информации што овозможуваат да ве идентификуваат како личност. Алатките се користат за да ни покажат кои теми се најпопуларни кај нашите читатели и на кои написи можеби ќе им треба подобрување. Тие исто така покажуваат кои термини за пребарување се користат за да ја пронајдат нашата веб-страница, како и од кој пребарувач од каде доаѓаат.

 

На англиски:

Оваа страница користи колачиња - мали текстуални датотеки што се поставени на вашата машина за да и помогнат на страницата да обезбеди подобро корисничко искуство. Општо, колачињата се користат за задржување на преференциите на корисниците, зачувување информации за работи како што се колички за купување и обезбедување на анонимизирани податоци за следење на апликации од трети страни, како што е Google Analytics. Како по правило, колачињата ќе го направат вашето искуство со прелистување подобро. Сепак, можеби претпочитате да ги оневозможите колачињата на оваа страница и на други. Најефективниот начин да го направите ова е да ги оневозможите колачињата во вашиот прелистувач. Предлагаме да се консултирате со делот Помош на вашиот прелистувач или да погледнете За овој вебсајт на колачиња кој нуди насоки за сите современи прелистувачи

 

согласност

  • Со користење на веб-страницата Vondt.net, вие се согласувате да користите колачиња - како што е опишано претходно.
  • Кога се регистрирате за нашата листа на е-пошта, се согласувате дека можеме да ги зачуваме информациите што ги доставувате (на пример, име и адреса на е-пошта), за употреба на веб-страницата на Råholt Chiropractor Center-на пример, со испраќање билтени по е-пошта. Овие информации никогаш не се споделуваат со трети страни - и можете да се откажете од списокот со билтени во секое време со кликнување на „откажете се“.