6 рани знаци на мозочен тумор

глиоми

6 рани знаци на мозочен тумор


Еве 6 рани знаци на тумор на мозокот што ви овозможува да ја препознаете состојбата во рана фаза и да го добиете вистинскиот третман. Раната дијагноза е многу важна со цел да се спречи развојот на тумор на мозокот. Ниту еден од овие знаци не значи дека имате тумор на мозокот, но ако имате повеќе симптоми, ви препорачуваме да контактирате со вашиот матичен лекар за консултација. Имате влез? Слободно користете го полето за коментари или контактирајте не на Facebook или YouTube.

 

Мозочните тумори можат да се поделат на примарни тумори (тумори што се јавуваат во мозокот) или метастази (карцином што се јавува како резултат на ширење). Фактори на ризик за развој на тумор на мозокот се возраста, семејната историја и колку зрачење сте биле изложени. Забележуваме дека симптомите и клиничките знаци на тумор на мозокот зависат од големината, положбата и растот на туморот.

 

1. Нови / променети главоболки

Симптомите на тумор на мозокот можат да бидат нова форма на главоболка што не сте ја доживеале претходно и промена во однос на вашите „нормални главоболки“. Треба да се внимава дали главоболките постепено се влошуваат и се јавуваат почесто.

Болки во грлото и болка во страната на главата

Заедничка причина: Најчеста причина за главоболки е дисфункција во мускулите и зглобовите - честопати предизвикана од премногу повторувачка работа, премалку движења во секојдневниот живот и голем стрес.

 

2. Гадење / повраќање

Луѓето кои се засегнати можат да доживеат гадење и повраќање без да има добро објаснување за ова - како што е болест. Како што состојбата се влошува, таа може да се појави и почесто.

вртоглавица

 

3. Проблеми со видот и заматен вид

Чест симптом може да биде оштетен вид, проблеми со видот и заматен вид - што постепено се влошува. Луѓето исто така можат да доживеат дека го губат видот на страна.

Капки за очи кај Шјагренова болест

 

4. Проблеми со рамнотежата

Оваа состојба, исто така, може да доведе до нарушување на рамнотежата и нарушување на чувството во нозете - и лицето исто така може да доживее дека станува с increasingly повеќе „несмасно“ и полесно го губи балансот отколку порано.

Болка во горниот дел од ногата

 

5. Промени на личноста и нарушена когнитивна функција

Луѓето погодени можат да ги променат личноста и расположението. Исто така, може да се доживее дека нормалните функции на мозокот и когнитивната функција се менуваат и нарушуваат.

АЛС 2

 

6. Проблеми со слухот

Губење на слухот од едната или од двете страни може да се појави со мозочен тумор.

звук терапија

 

Што можете да направите ако имате тумор на мозок?

- Туморот на мозокот може да биде опасна по живот состојба. Ако се сомневате дека ја имате оваа дијагноза, ве молиме контактирајте ја собата за итни случаи или вашиот матичен лекар што е можно поскоро за понатамошно испитување и лекување.

 

НАДВОРЕШНА ЧЛЕН: - Новиот третман за Алцхајмерова болест може да ја врати функцијата на целосна меморија!

Алцхајмерова болест

 

Слободно споделете ја оваа статија со колеги, пријатели и познаници. Доколку сакате да испратите повеќе информации или слично како документ, ве прашуваме како и стапи во контакт преку страницата на Фејсбук ја. Ако имате какви било прашања, тоа е исто да не контактирате (целосно бесплатно).

 

Лекувајте сега - не чекајте: Побарајте помош од клиничар за да ја откриете причината. Само на овој начин можете да ги преземете вистинските чекори за да се ослободите од проблемот. Клиничар може да помогне при третман, совети за исхрана, прилагодени вежби и истегнување, како и ергономски совети за да се обезбеди функционално подобрување и ублажување на симптомите. Запомнете дека можете прашај нè (анонимно ако сакате) и нашите лекари доколку е потребно бесплатно.

Прашајте нè - апсолутно бесплатно!


 

Дали знаевте дека: - Студениот третман може да им помогне на болки во зглобовите и мускулите? Меѓу другото, Биофриз (можете да го нарачате тука), кој главно се состои од природни производи, е популарен производ. Контактирајте нè денес преку нашата Фејсбук страница, тогаш можеме да одговориме на какви било прашања.

Студената третман

Прочитајте и: - Дали е повреда на тетива или тетива?

Дали е тоа воспаление на тетива или повреда на тетива?

Прочитајте и: - 5 здравствени придобивки од правењето штица!

Планкен

Прочитајте и: - 5 добри вежби против ишијас

Обратно потпирачот за грб

Логото на Youtube е малоСледете го Vondt.net на YOUTUBE

(Следете и коментирајте ако сакате да направиме видео со специфични вежби или елаборации за точно ВАШИТЕ теми)

логото на фејсбук малСледете го Vondt.net на FACEBOOK

(Ние се обидуваме да одговориме на сите пораки и прашања во рок од 24-48 часа. Исто така можеме да ви помогнеме да ги интерпретирате одговорите на МРИ и слично.)

Медицината за епилепсија може да спречи повреди на нервите кај МС!

нерви

Медицината за епилепсија може да спречи повреди на нервите кај МС!

Една студија објавена во истражувачкото списание „Лансет“ покажа фантастични резултати со леко за изненадување. Откриле дека веќе познат лек што се користи за епилептични напади потенцијално може да се користи за да се спречи оштетување на нервите во мултиплекс склероза (МС).

 

Фенитоин е лек кој се користи за третман на епилепсија. Овој лек може да се покаже како вистинска револуција во третманот на нервната дијагноза мултиплекс склероза (МС) - што е нервно заболување во кое постепено се уништува миелинот што ги изолира нервите. Истражувачите откриле дека лекот го намалува и спречува развојот на оптички невритис - што е вообичаено оштетување на нервите во врска со МС и често е прв симптом. Имате влез? Користете го полето за коментари подолу или нашето Фејсбук страната - целата истражувачка студија може да се најде на врската на дното на статијата.

Doctorена доктор

Намалено оштетување на оптичкиот нерв

Истражувачите сакаа да дознаат фенитоин може да спречи и намали оштетување на оптичкиот нерв. Затоа, тие избраа 86 учесници во студијата на кои веќе им беше дијагностициран оптички невритис - карактеристичен симптом на мултиплекс склероза (МС). Тие исто така ги избраа оние со оваа дијагноза затоа што лесно се мерат воспалението и оштетувањето на овој нерв. Резултатите беа многу добри - по 3 месеци можеше да се види дека оние кои добиле третман со лекови имале 30% помалку оштетување на нервните влакна на мрежницата. Овие се целосно уникатни резултати што можат да имаат масовно влијание врз погодените.

Болка во нервите - Болка во нерв и оштетување на нервите 650px

Може да доведе до нов целосен третман на мултиплекс склероза

Во моментов, нема лекови што можат да спречат оштетување на нервите кај МС - затоа оваа студија е толку уникатна и потенцијално револуционерна. Истражувачите тврдат дека ова не само што може да доведе до нов третман на оптички невритис - туку и да доведе до нов целосен третман со лекови на МСП.

 

заклучок

Ова може да биде конкретен чекор напред во третманот на МС. Фантастично возбудливо. Исто така, ве потсетуваме дека претходните истражувања утврдија дека луѓето со дијагностициран МС треба да земаат додатоци на витамин Д. За да ја прочитате целата студија, може да се најде поврзано на дното на статијата.

 

Слободно споделете ја оваа статија со колеги, пријатели и познаници. Доколку сакате статии, вежби или слично испратени како документ со повторувања и слично, ве прашуваме како и стапи во контакт преку страницата на Фејсбук ја. Ако имате какви било прашања, само коментирајте директно во статијата или да не контактирате (тотално бесплатно) - ќе дадеме се од себе за да ви помогнеме.

 

Прочитајте и: - 4 Вежби за истегнување против беспомошниот бек

Коленото се тркала за долниот дел на грбот

 

НАДВОРЕШНА ЧЛЕН: - Новиот третман со Алцхајмер ја обновува целосната меморија функција!

Алцхајмерова болест

РЕГИРАЈТЕ ТИЕ: - 6 вежби против ишијас и лажна ишијас

лумбална Рашири

Прочитајте и: - 6 ефективни вежби на сила за болно колено

6 силни вежби за болно колено

Дали знаевте дека: - Студениот третман може да им помогне на болки во зглобовите и мускулите? Меѓу другото, Биофриз (можете да го нарачате тука), кој главно се состои од природни производи, е популарен производ. Контактирајте нè денес преку нашата Фејсбук страница ако имате прашања или ви требаат препораки.

Студената третман

 

- Дали сакате повеќе информации или имате прашања? Прашајте го нашиот квалификуван давател на здравствени услуги директно (бесплатно) преку нашиот Фејсбук страната или преку нашите «ПРАШАЕ - ДАБИТЕ ОДГОВОР!“-колона.

Прашајте нè - апсолутно бесплатно!

VONDT.net - Ве молиме поканете ги вашите пријатели да ја сакаат нашата страница:

Ние сме едно бесплатен сервис каде што Ола и Кари Нордман можат да одговорат на нивните прашања во врска со проблеми со мускулно-скелетни здравствени проблеми - потполно анонимно ако сакаат.

 

 

Ве молиме, поддржете ја нашата работа следејќи нè и споделувајќи ги нашите статии на социјалните мрежи:

Логото на Youtube е мало- Ве молиме следете го Vondt.net на YOUTUBE

(Следете и коментирајте ако сакате да направиме видео со специфични вежби или елаборации за точно ВАШИТЕ теми)

логото на фејсбук мал- Ве молиме следете го Vondt.net на FACEBOOK

(Се обидуваме да одговориме на сите пораки и прашања во рок од 24 часа. Вие избирате дали сакате одговори од хиропрактор, животински хиропрактор, физиотерапевт, физиотерапевт со континуирана едукација на терапија, лекар или медицинска сестра. Исто така, можеме да ви помогнеме да ви кажам кои вежби што одговара на вашиот проблем, ќе ви помогне да најдете препорачани терапевти, да ги интерпретирате одговорите на МНР и слични проблеми. Контактирајте нè денес за пријателски повик)

 

Фотографии: Викимедија Комонс 2.0, Криејтив комонс, Масовно медицина, слободен стил и достави придонеси за читателот.

 

референци:

Фенитоин за невропротекција кај пациенти со акутен оптички невритис: рандомизиран, плацебо контролиран, пробна фаза 2, Раџ Капур и др.Неврологија Лансет, дои: http://dx.doi.org/10.1016/S1474-4422(16)00004-1, објавена на Интернет 25 јануари 2016 година, апстрактна.