За нас | Клиниките за болка

Интердисциплинарното физичко здравје Vondtklinikkenne е норвешка професионална стручна мрежа која се состои од голем број клиники и партнери за соработка во Норвешка.

Александар Андорф
Општ и спортски хиропрактор
[М-р Чиропрактик, Здравствени науки на м-р]

- Основни вредности кај пациентот во фокусот

Здраво, јас се викам Александар Андорф. Овластен хиропрактик и терапевт за рехабилитација.

Јас сум главен уредник на Vondt.net и Vondtklinikkene. Како современ примарен контакт кај мускулно-скелетните нарушувања, вистинско задоволство е да им се помогне на пациентите да се вратат во подобро секојдневие.

Сеопфатна студија и модерен пристап кон третманот се основните вредности за Клиниките за болка - и за нашите партнери. Ние работиме тесно со медицински специјалисти и матични лекари за да ги оптимизираме резултатите. На овој начин, можеме да им дадеме на многумина уште подобро и побезбедно искуство на пациентот. Нашите основни вредности се состојат од 4 главни точки:

 • Индивидуализирана студија

 • Современ третман базиран на докази

 • Пациентот во фокус - Секогаш

 • Резултати преку висока компетентност

Vondtklinikkenne е мрежа за професионална компетентност со преку 100000 следбеници на социјалните медиуми, како и преку 12 милиони прегледи на страници годишно, така што не е изненадувачки што секојдневно одговараме на прашања за препорачаните терапевти низ целата земја, ако географски е тешко да се добие кај нас.¤

Од време на време добиваме толку многу прашања што може да биде тешко да се одговори на сите, и токму затоа создадовме посебен дел наречен «најдете ја вашата клиника»- каде што исто така, покрај нашите поврзани клиники, ќе ги додадеме нашите препораки во јавно овластени здравствени работници во вашата област.

(¤ Врз основа на бројките на посетители од 19.12.2022 година)

Слободно можете да ме контактирате Нашиот Youtube канал ако имате какви било прашања или коментари.

– Печат на квалитет

Врз основа на фактот дека нагласуваме посебен интерес и специјалистички знаења за истражување, терапија за рехабилитација и физикален третман, вие како пациент можете да очекувате висок и квалитет базиран на докази кога ќе побарате помош од нас.

Нашите лекари, вклучително и физиотерапевти и хиропрактичари, работат неуморно за да бидат меѓу врвната елита кога станува збор за клиничка проценка, физикална терапија и терапија за рехабилитација. Сите наши лекари и терапевти се јавно овластен здравствен персонал - цврст и безбеден печат на квалитет.

Работете со нас?

Нашите клиники можат да покажат добра социјална кохезија, зафатени списоци на пациенти, добар потенцијал за заработка и одлична платформа за учење. Ние сме секогаш во потрага по квалификувани професионалци - и често имаме можности, иако обично не ни треба да објавуваме огласи за работа поради луѓе кои аплицираат несакано. Клиниките за болка имаат посебен фокус на модерната хиропрактика и физиотерапија, но ние исто така сме многу заинтересирани да слушнеме со напрапати, остеопати и масерки. За да не контактирате, ве молиме да испратите директна порака до една од горенаведените клиники. Ние со нетрпение очекуваме да слушнеме од тебе.

Слободни работни места во Vondtklinikkene

Преку оваа врска, можете да прочитате повеќе за слободните работни места во Vondtklinikken - и за физиотерапевти и за хиропрактичари. Слободно контактирајте не за какви било прашања.

 • Слободно работно место: Физиотерапевт

  Овде можете да ги видите слободните и објавени позиции кои ги имаме на располагање за физиотерапевти

 • Слободно место: Хиропрактик

  Кликнете овде за да видите слободни работни места и за ротанд хиропрактичари и за веќе овластени хиропрактичари

 • Слободно место: Друго

  Овде можете да ги видите слободните работни места кои не спаѓаат во горенаведените категории

Слободно можете да не контактирате Нашата страница на Фејсбук ако имате какви било прашања или предлози. Можете исто така да испратите е-пошта или да ја користите формата за контакт на една од нашите клиники.

Нашите услуги и модалитети на обработка | Клиниките за болка

Во списокот подолу, можете да видите преглед на неколку наши услуги во рамките на проценката, терапијата за рехабилитација и физичкиот третман.

 • Превенција од паѓање (тренинг за рамнотежа)

  Нашите физиотерапевти нудат обука за рехабилитација за превенција од пад и тренинзи за рамнотежа.

 • Предавање (Здравје и ергономија)

  Нашите лекари можат да бидат ангажирани да држат предавања за компании, организации и спортски тимови.

 • физиотерапија

  Техники за активна рехабилитација и физички третман за мускулно-скелетни повреди и заболувања.

 • Интрамускулна акупунктура (IMS)

  Нудиме акупунктура на сите наши клиники. Ова е познато и како интрамускулна стимулација или сува игла

 • Исцелување на кристали (маневар за репозиционирање)

  Нашите лекари се исклучително добро обучени во областа на истражување и третман на болест на кристали. Меѓу другото, со техниката на истрага Дикс-Халпајк и маневарот за репозиционирање на Еплеј.

 • Модерна хиропрактика

  Заснован на докази и холистички третман за хиропрактика за мускулите, тетивите и зглобовите.

 • масажа

  Нашите клиники нудат спортска масажа и други видови масажа што ги врши јавно овластен здравствен персонал.

 • Мускулно-скелетни ласерска терапија

  Ласерската терапија со ниски дози е модерна и безбедна форма на третман за хронични заболувања на мускулите, сврзното ткиво и тетивите. Сите наши клиники имаат ласерски апарати.

 • Мускулен третман

  Нашите лекари користат низа модерни и ефективни техники за третман на мускулите.

 • Јавно овластен здравствен персонал

  Солиден и безбеден печат на квалитет. Сите наши лекари се вработени во јавното здравство, вклучително и физиотерапевти и хиропрактичари, и се регулирани со закон во согласност со Норвешката дирекција за здравство / HELFO.

 • Сеневсбандлинг

  Нудиме третман и рехабилитација на повреди на тетива и тендинитис. Меѓу другото, користење на бранови под притисок и алатки за ткиво на тетива (IASTM/Graston).

 • Shockwave терапија

  Сите наши клиники имаат модерна опрема за бранови под притисок и дека сите наши лекари се обучени за овој облик на третман. Особено ефикасен третман за долготрајни повреди на тетивите и тендинитис.

 • Вестибуларна рехабилитација

  Обука и рехабилитација за вестибуларни дијагнози - како што се хронично вртоглавица и нестабилност.