Mesin MR - Photo Wikimedia
<< Bali menyang pencitraan

Mesin MR - Photo Wikimedia

Pemeriksaan MRI






MRI tegese resonansi magnetik, amarga medan magnet lan gelombang radio sing digunakake ing ujian iki kanggo nyedhiyakake gambar struktur balung lan jaringan alus. Beda karo sinar-X lan pindai CT, MRI ora nggunakake radiasi sing mbebayani.

 

Pengker, punggung ngisor lan pelvis minangka salah sawijining bentuk pemeriksaan MRI sing paling umum.

 

Wangun umum pemeriksaan MRI kaya x-ray; tulang belakang serviks (gulu), tulang belakang toraks (tulang belakang toraks), tulang punggung lumbar (tulang punggung lumbar), sakrum & coccyx (panggul lan coccyx), pundhak, sikut, pergelangan tangan, tangan, rahang, pinggul, dhengkul, tungkak lan sikil - nanging kanthi MRI sampeyan bisa uga njupuk gambar sirah lan otak. Ing MRI, sampeyan uga bisa kanthi nyata nggambarake balung, sendi lan otot, uga tendon.

 

Ujian MRI - ing menu iki sampeyan bakal nemokake ujian tartamtu lan conto gambar saka macem-macem temuan:

- MRI sikut

MRI tungkak utawa tungkak

- MRI panggul

- MRI saka tulang punggung (MRI saka tulang punggung)

- MRI saka rongga weteng

- MRI saka coccyx (MRI coccyx)

MRI perangan awak

MRI sikil utawa sikil

- MRI otak (MR cerebrum)

- MRI kepala (MR caput)

- MRI saka pinggul

- MRI bangkekan

MRI saka rahang

- MRI saka dhengkul utawa dhengkul

- MRI gulu (Columna serviks MR)

- MRI saka punggung lan gulu (kolom total MR)

- MRI sakral

- MRI bahu

 

 

VIDEO - Contone: MRI serviks Columna (MRI gulu kanthi penyakit disk ing C6 / 7 sisih tengen):

Katrangan MR:

«Cakram disk fokus C6 / 7 sing mudhun dhuwur ing sisih tengen sing nyebabake kahanan rada sempit ing neuroforamin lan karep ROOT saraf sing potensial. Cakram minimal mbengkok uga saka C3 nganti lan kalebu 6, nanging ora ana tresnane saka oyot saraf. Akeh papan ing kanal balung mburi. Ora ana myelopathy. " Kita nyathet yen iki minangka kelainan disk sing mengaruhi ROOT saraf C6 / 7 sing bener - yaiku ROOT saraf C7 sing diduga kena pengaruh, nanging tanpa panemuan prolaps utama.

 

- Uga maca: Apa persis prolaps gulu?

Keuntungan lan kekurangane pemeriksaan MRI

kaluwihan:

Apik banget kanggo nggambarake struktur balung lan jaringan alus. Uga digunakake kanggo nggambarake disk intervertebral ing punggung lan gulu. Ora nganggo sinar-X.





cacat:

kan ora digunakake yen sampeyan duwe logam ing awak, sepindah pangrungon utawa pacungan, amarga magnetisme bisa nyetop sing terakhir utawa narik logam ing awak. Crita ngandhakake amarga nggunakake timah ing tato lawas, lawas, timah iki ditarik metu saka tato lan nemplek karo magnet gedhe ing mesin MRI - mesthine bisa nglarani, lan ora kalah banget Mesin MRI.

 

- MRI pribadi larang banget

Kerugian liyane yaiku rega ujian MRI - siji chiropractor, terapi manual utawa GP kabeh bisa ngrujuk marang pencitraan, lan uga bakal mriksa kanthi tliti kanggo mriksa manawa prelu. Kanthi rujukan umum kaya ngono, sampeyan mung bisa nyuda. Regane kanggo umum MR bisa udakara 200 - 400 kroner. Kanggo mbandhingake ana siji MR swasta antawis 3000 - 5000 kroner.

 

Contone - Gambar MRI utomo serviks (gulu - kahanan normal):

Gambar MR gulu - Photo Wikimedia

Gambar MR saka gulu - Wikimedia Commons

 

pitakonan:

Apa kolom total MR (kolom total)?

Kolumna total MRI melu pemeriksaan MRI sing nggambarake kolom punggung lan gulu (total jumlah). Investigasi kaya kasebut arang banget dijupuk.

 

4 replies
  1. Laila Rudberg ngandika:

    Halo, kepingin weruh apa sampeyan bisa nulungi aku napsirake respon MRI?

    MRI tangan tengen, bangkekan, bangkekan lan driji:

    "Protokol standar tanpa iv. kontras. Ora x-ray. Ora ana survey sadurunge kanggo mbandhingake. Ana pembengkakan jaringan alus sing nyebar ing bangkekan, lan ing kene uga ana bursitis ulnar. Ana margoedema jarang distal menyang radius lan ulna, lan edema sing luwih jelas ing balung carpal uga ing dasar balung metacarpal. Owah-owahan erosif sing ora teratur ing kabeh balung karpal, lan sinyal sing ora teratur ing T1 lan sinyal sing munggah ing STIR. Margoedema periartikular jejer lan edema jaringan lunak periartikular. Ana owah-owahan sinyal dhuwur ing bangkekan lan ing trowongan carpal, konsisten karo sinovitis. Owah-owahan degeneratif tipis ing sendi MCP uga sendi DIP.

    R: Owah-owahan sing cocog karo arthritis erosif saiki ing bangkekan.

    Reply
    • adus ngandika:

      Hi Laila,

      Mesthi wae kita bisa.

      Pisanan, dheweke nyebutake yen sampeyan duwe bursitis ulnar - yaiku, mucositis saka bangkekan.

      Sampeyan bisa maca liyane babagan kene:
      https://www.vondt.net/hvor-har-du-vondt/vondt-handledd-diagnose-behandling/ulnar-bursitt-handledd-slimposebetennelse/

      Banjur padha weruh yen ana risak ing balung carpal - iki tegese owah-owahan balung / karusakan ing balung cilik ing tangan.

      Ana uga edema ing sawetara panggonan ing sakubenge bangkekan - sing tegese ana tambah cairan - sing bisa nuduhake ciloko utawa iritasi. Iki bisa uga amarga mucositis sing katon.

      Synovitis / arthritis tegese iku, asring rematik, arthritis. Iki ana ing oyod tangan / bangkekan.

      Kita ngerti yen sampeyan kudu lara banget karo MRI iki. Lan misale jek kaya-kaya sampeyan nandhang penyakit rematik - apa sampeyan ngerti babagan iki, utawa sampeyan bisa uga ana ing proses diselidiki? Yen ora, sampeyan kudu mriksa luwih lanjut dening rheumatologist.

      Apa sampeyan duwe pitakon, Laila?

      Reply
  2. Anita Lie ngandika:

    Hei!

    Apa sampeyan bisa nulungi aku nerjemahake jawaban MRI?

    Kanggo informasi, aku sadurunge wis didiagnosis osteoarthritis ing jempol sikil kiwa, lan wis operasi karo bracing.

    MRI pelvis karo pinggul:
    Tanpa iv. kontras. X-ray pelvis karo pinggul saka 14 Maret 2017 kanggo comparison.
    Sinyal normal saka sumsum balung. Ora ana tandha-tandha fraktur utawa karusakan. Owah-owahan degeneratif ing sendi IS lan symphysis. Ana owah-owahan degeneratif sing diwiwiti ing sendi pinggul. Ora ana hydrops, corpus liberal utawa synovitis ing sisih loro. Ora ana coxarthrosis sing mapan. Ora ana bukti cedera labrum. Saka wilayah utama trochanter ing loro-lorone, sinyal munggah pangkat katon ing urutan bobot cairan sing kompatibel karo edema jaringan alus sing entheng. Diinterpretasikake minangka trochanteritis bilateral entheng, rada luwih pocapan ing sisih tengen. Tendinosis entheng kacathet ing m. Gluteus minimus lan tendon medius kanthi bilateral. Ora bursitis. Lampiran hamstring normal ing knot bokong. Ora ana sing bisa dingerteni ing tembok weteng anterior ngisor. Panemon unobtrusive ing groin. Sinyal normal saka otot. Ora ana bukti kanggo masalah impingement ischiofemoral. Ora ana cairan gratis ing pelvis cilik.
    R: Tendinitis trokanter entheng bilateral, rada luwih pocapan ing sisih tengen. Menehi teks.

    Reply
    • adus ngandika:

      Hi Anita,

      Mesthi wae kita bisa.

      Owah-owahan degeneratif = Owah-owahan nganggo
      Ora sinovitis = Ora ana inflamasi kapsul sendi
      Ora coxarthrosis = Ora osteoarthritis pinggul

      Sampeyan duwe sawetara karusakan tipis ing lampiran tendon menyang otot gluteal (gluteus minimus lan medius bilaterally) - sing nempel ing njaba pinggul. Soko liyane ing sisih tengen tinimbang kiwa. Kita nemokake aneh yen kesimpulan kasebut tendinite nalika iki katon amarga karusakan tendon.

      Kita wis nulis artikel babagan trochanter lan tendinopathy gluteal sing bisa diwaca kanthi ngeklik kene kene.

      Regards.
      Alexander v / Vondt.net

      Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.