Takon marang - pancen gratis!

<< ASK - GAMPANG JAWAB!

Takon marang - pancen gratis!

Takon kiropraktor (gratis, ora ana saran kewajiban!)

Duwe masalah karo sendi kaku, otot lan nyeri sing nyenyet? Ing kene sampeyan bisa takon kanthi langsung menyang kiropraktor babagan kelainan muskuloskeletal. Sampeyan bisa milih dadi anonim kabeh ing layanan konseling iki. Kiropraktor afiliasi afiliasi nawakake saran, saran, latihan, lan langkah-langkah konkrit sing ngarahake langsung ngatasi masalah sampeyan - uga mbantu sampeyan ngubungi dokter ing wilayah geografis. Nuduhake karo wong sing butuh pitulung utawa motivasi ekstra kanggo ngupayakake urip saben dinane sing ora lara.

 

Mangkene carane takon pitakon sampeyan

 

  1. I Komentar Box ing kaca iki Gulung mudhun kaca web nganti sampeyan ndeleng kolom komentar - banjur lebokake jeneng sampeyan (kanthi anonim yen sampeyan pengin - yen sampeyan nggunakake jeneng asli, iki bakal disingkat jeneng ngarep + huruf pertama jeneng mburi sampeyan amarga informasi informasi pribadi) lan kirimake pitakon sampeyan. Yen sampeyan nulis luwih lengkap - kanthi asumsi relevan - luwih gampang klinis kanggo mangsuli pitakon kanthi cara sing apik.
  2. Liwat pesen pribadi ing Kaca Facebook kita (Vondt.net - Informasi kesehatan musculoskeletal)

 

Chiropraktik Alexander Andorff

chiropractor alexander andorff

Alexander duwe gelar master ing kiropraktik lan kerja dadi kiropraktor wiwit taun 2011 - dheweke kerja ing Kiropraktorhuset Elverum. Dheweke duwe katrampilan sing akeh gegayutan karo masalah ing gangguan musculoskeletal - lan fokus adhedhasar bukti sing dhuwur kanggo pasien sing uga nampa saran / latihan / instruksi latihan / adaptasi ergonomis sing ngidini bisa ngrampungake masalah jangka panjang, lan kanthi cara iki nyegah rasa lara maneh. Dheweke urip kanthi motto manawa 'olahraga minangka obat sing paling apik' lan nyoba nyengkuyung gerakan liyane saben dinane liwat kegiyatan saben dinane kayata plancongan lan ski lintas negara, nanging uga ngerti manawa bisa dadi proses ekstensif kanggo metu saka jugangan rasa sakit yen sampeyan wis tekan kana. . Mula, saran, olahraga lan langkah uga diadaptasi karo wong kasebut.

 

"Aku ngerti manawa masalah muskuloskeletal kalebu kombinasi sawetara faktor - kayata. watesan sendhi (sendi kaku), myalgias (otot sing overaktif, ringkih, disfungsi), ora seimbang otot (otot sing sempit banget ing sawetara panggonan lan ora aktif ing papan liya), posisi kerja dysergonomis (kursi kantor sing ora apik digabung karo lungguh bisa nyebabake lara punggung) lan pola gerakan sing salah (Gait sing salah bisa nambah penyakit). Amarga sebab iki, penting supaya fokus utamane yaiku tujuan utama supaya sampeyan luwih apik ing kabeh level. Aku wis milih mangsuli pitakon ing kene ing Vondt.net kanggo negesake visi babagan iki - uga bantuan kanggo ngrampungake mitos kiropraktor sing 'ngilangi' - aja bebas takon kanthi jeneng panganggo anonim utawa liwat jeneng ngarep. Ngarep-arep kanggo ngupayakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan ing dalan urip sing luwih apik. " - Alexander

 

Kasugihan paling gedhe yaiku kesehatan

 

- Tindakake bab nyeri! Ayo ditliti dening klinik-klinik.

Aja nglarani dadi bagian ing saben dinane. Apa wae kahanan sampeyan, apa karo karya fisik sing abot wiwit umur enom utawa kerja kantor sing sedheng, mula podo lan awak sampeyan bisa entuk fungsi sing luwih apik tinimbang ing PR saiki. Rekomendasi pertama kanggo nyeri yaiku golek salah siji saka telung klompok pekerjaan sing diwenehake kanthi resmi dening panguwasa kesehatan:

 

  1. chiropractor
  2. terapi manual
  3. proud

 

Napa Vondt.net milih fokus ing telung klompok terapi fisik, terapi manual lan kiropraktik?

Diwenehi wewenang kesehatan umum minangka asil saka panguwasa panguwasa babagan komprehensif lan dadi keamanan kanggo sampeyan minangka pasien lan melu, antara liya, sawetara keuntungan khusus - kayata perlindungan liwat Compensens Injury Patient (NPE). Minangka keamanan alam kanggo ngerteni manawa klompok pekerjaan iki didaftar ing skema iki kanggo pasien - lan, kaya sing wis kasebut, nyaranake sampeyan sinau / ngrawat klompok kerja karo skema sing gegandhengan. Kita nindakake iki minangka keamanan kanggo wong sing kita hubungi liwat layanan penyuluhan kita, nanging iki ora ateges nyuda kelompok kerja liyane sing ketinggalan saka kategorisasi iki. Ana akeh klinik trampil sing metu. Ahli klinik sing apik uga bakal fokus kanggo ngilangi apa sing sadurunge sadurunge ngrampungake penilaian lan rencana perawatan akibate.

 

Loro kelompok pekerjaan pisanan (kiropraktor lan ahli terapi manual) uga duwe hak referral (kanggo nggambarake diagnostik kayata x-ray, MRI lan CT - utawa ngubungake menyang rheumatologist utawa ahli neurologi nalika dibutuhake kanggo pemeriksaan kasebut) lan cuti lara (bisa nglaporake cuti lara yen dianggep). Kata kunci kanggo kesehatan musculoskeletal sing luwih apik kalebu stres sing luwih tepat ing urip saben dinane (pas ergonomik), umume luwih akeh gerakan lan kurang lungguh statik, uga tambah fokus ing latihan rutin.

 

Ing ngisor iki kothak komentar sing pengin sampeyan gunakake babagan pitakon

 

Sawetara topik sing paling sering ditekani yaiku pitakonan sing paling sering ditakoni:

- Artritis (rematik)

- Osteoarthritis (osteoarthritis)

fibromyalgia

- Waca rangkeng

- Penyakit Crystal / BPPV

- rheumatism

- Shockwave therapy

84 replies
  1. Vondt.net ngandika:

    Hei,

    Gunakake kolom komentar iki yen sampeyan pengin menehi komentar babagan artikel iki utawa duwe pitakon

    Have a nice day isih!

    Reply
  2. Marita ngandika:

    Halo. Berjuang karo sendi driji kanggo wonder apa iku bisa. Iku jempol, driji indeks, driji tengah lan setengah driji cincin ing loro-lorone. Sendi banget nyeri lan asring dikunci. Diwiwiti karo area sadurunge lontar (endi jam). Saiki mili nganti sikut ing paling awon. Kesed banget yen aku lungguh meneng utawa turu. Dokter ujar manawa fibroidku, nanging lara nganti obah, aku ngalami iki terus-terusan sajrone 3 sasi saiki… Anggel banget yen aku kelangan barang-barang ing driji, nindakake apa sing dikarepake… Apa aku mung ngerti yen iku fibro iki uga, utawa bisa dadi mergo?

    Reply
    • Kiropraktor Alexander Andorff (MNKF) ngandika:

      Hi Marita,

      Nyeri ing jempol, driji indeks, driji tengah lan setengah driji cincin minangka gejala khas Carpal Tunnel sindrom (yaiku pinching saraf median ing bangkekan).

      Kadhangkala bisa uga ana rasa nyeri ing sikut - lan sampeyan ngalami kekuwatan genggeman sing suda amarga kekurangan 'sumber daya' saka saraf. Swara wektu, iki uga bisa mimpin kanggo mbuang otot ing eminence remaja (sing meh bisa katon kaya 'dips' jero ing lontar ing tangan ing jempol).

      Aku nyaranake supaya sampeyan mriksa sindrom carpal tunnel.

      Tulus
      Alexander Andorff
      Chiropractor sah, MNKF - Chiropractor House Elverum

      Reply
  3. N Hovda ngandika:

    Simpul otot ing ngisor sikil. Berjuang karo simpul otot ing lengkungan sikil. Iku kelangan sethitik sing hard, tender lan babras nalika aku mlaku lan lungguh. Luwih elek yen sikilku kenceng. Coba pijet uga muter sikil liwat roller umpluk cilik mung kanggo Recovery short-term. (Dokter ujar manawa ora ana sing kudu ditindakake medis, nanging bisa nyoba chiropractor). Apa ana perawatan?

    Reply
    • Kiropraktor Alexander Andorff (MNKF) ngandika:

      Hei,

      Matur nuwun kanggo pitakonan. Jawaban iki kaya sing mbutuhake informasi luwih akeh sadurunge bisa ngomong langsung apa sing kudu ditindakake ing kene.

      1) Apa rasa nyeri uga ana ing tumit utawa ing ngarep tumit - utawa sampeyan bakal ngomong yen nyeri mung ana ing titik lokal ing lengkungan sikil?
      2) Nalika nyeri kasebut kedadeyan lan suwene suwene? Apa padha mung ing siji sikil utawa sampeyan duwe pain ing liyane uga?
      3) Apa lara yen mlaku ing wayah esuk utawa sawise lungguh?
      4) Babagan perawatan, ana sawetara langkah, nanging iki bakal adhedhasar penilaian pencitraan klinis lan bisa uga. Contone, terapi gelombang tekanan nduweni efek sing didokumentasikake kanthi apik marang plantar fasciitis - sing dadi panyebab umum saka gejala sing sampeyan sebutake ing ndhuwur. Iki bakal asring digabungake karo latihan ing omah, mobilisasi sendi lan perawatan titik tekanan.
      5) Apa foto utawa pemeriksaan sikil liyane wis dijupuk?

      Diagnosis diferensial ing tahap iki kalebu plantar fasciitis, myalgia ing tlapak sikil (lan / utawa pedhet) / watesan sendi ing tungkak cilik.

      Apik yen sampeyan bisa menehi nomer jawaban miturut pitakonan ing ndhuwur.

      Tulus
      Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF)

      Reply
  4. Stian H ngandika:

    Hai .. wis lunga menyang chiro- lan physio- amarga. kaku ekstensif ing thoracic lan lumbar bagean, wis meh tak nyisihaken saka ailments sawise bab 14 pangobatan, iku wis rampung saiki, nanging ing retrospect miwiti kanggo njaluk arus / tickling / stings ing lengen lan mudhun jempol. Kadhangkala uga ngalami nyeri / tekanan ing lengen. Apa aku kudu golek perawatan maneh utawa ana sing bakal nyuda wektu?

    Reply
    • Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF) ngandika:

      Hi Stian,

      Matur nuwun kanggo pitakonan sampeyan.

      Kanthi informasi sing sithik, dadi angel kanggo ujar manawa iki bakal mudhun utawa ora.

      Apa sing bisa dikandhakake yaiku arus / radiasi / tingling sing mudhun ing lengen lan metu menyang jempol amarga tekanan utawa iritasi saraf median - saraf iki metu saka plexus brachial lan mudhun menyang lengen ing ngendi innervates otot intrinsik tangan.

      Telu panyebab kompresi saraf / gangguan median sing paling umum yaiku:

      1) Sindrom carpal tunnel - Nyeri ing jempol, driji telunjuk, driji tengah lan setengah driji cincin minangka gejala karakteristik sindrom carpal tunnel. Kadhangkala bisa uga ana rasa nyeri ing sikut - lan sampeyan ngalami kekuwatan genggeman sing suda amarga kekurangan 'sumber daya' saka saraf.
      2) Sindrom Pronator Teres - Kompresi saraf median ing lengen.
      3) Gangguan saraf ing outlet gulu / thoracic - sing bisa dadi basis kanggo TOS (sindrom outlet thoracic). Iki amarga disfungsi otot lan sendi ing area motor cervical. Utamane otot scalenii tegang sing bisa nyebabake kondhisi iki, asring digabung karo disfungsi tulang pisanan lan sisih ndhuwur kolumna thoracic.

      Secara pribadi, aku bakal menehi rekomendasi kanggo mriksa klinis babagan masalah - supaya sampeyan bisa entuk pedoman latihan / latihan sing bener lan ngarahake asil dandan jangka panjang.

      Tulus
      Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF)

      Reply
      • Stian Henriksen ngandika:

        Halo maneh, aku biasane banget tegang lan duwe akeh knot ing wilayah pundhak, aku mikir yen penyakitku kanthi arus / radiasi / tingling mudhun ing lengen bisa uga amarga iki - mula aku rumangsa kudu luwih apik karo latihan. / latihan kaya sing sampeyan tulis ing thread sadurunge .. nanging liwat menyang prakara sing rada beda: Aku nemoni iklan saka perusahaan sing adol sandhangan "koreksi sikap".. anodyne dot no solusi bener lan paling apik kanggo pindhah kanggo perawatan ing physio?

        mangga,
        Stian

        Reply
        • Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF) ngandika:

          Hi Stian,

          Ya, solusi sing paling apik karo tim paling akeh babagan bukti yaiku latihan / latihan sing dikombinasikake karo istirahat, fasilitasi ing karya kanggo ngindhari beban siji-sisi, uga perawatan fisik yen perlu. Ana akeh sing nyoba kanggo nggawe rejeki ing disebut-teori sing mréntahaké kanggo "fix cepet" solusi - nanging sayangé tanpa akeh support ing riset utawa pasinaon sing wis rampung ing lapangan.

          Babagan postur, sampeyan isih bisa nandhang lara kanthi lungguh ing kursi - banjur beban siji-sisi sing bakal nyebabake lara. "Sabanjure sing paling apik" minangka ekspresi sing apik nalika mbukak (umpamane posisi lungguh), amarga iki bakal nyebabake beban otot lan sendi sing beda-beda - tegese ora ana wilayah sing kakehan beban lan sensitif nyeri.

          Regards.
          Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF)

          Reply
  5. Ole ngandika:

    Hai, aku wis didiagnosis sindrom Bertollotti lan makarya kaping pindho kanggo iki. Wis dikandhani manawa iki kesalahan kesalahan kongenital lan penyakit langka. Aku ora bakal luwih apik, nanging luwih elek. Muga-muga aku kudu cacat 2% sawise 100 taun kerja berturut-turut. Nduwe rasa sakit ing saben jam. Wis nyoba akeh perkara. Siji-sijine sing mbantu aku yaiku mlaku lan tetep anget.

    Reply
    • Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF) ngandika:

      Hi Ole,

      Dadi sedhih banget yen sampeyan kena pengaruh kelainan iki.

      Sindrom Bertolloti minangka kondisi bawaan sing langka - sing biasane ora dadi gejala nganti pungkasan taun 20-an utawa wiwitan taun 30-an. Cukup prasaja, kanthi kondisi iki vertebrae ngisor (L5) mboko sithik 'nggabung' karo bagian ndhuwur sakrum (S1). Penggabungan antarane rong sendi iki ndadékaké owah-owahan ing biomekanika lan cara sampeyan mbukak mburi, amarga cakram intervertebral L5 lan sendi ora bakal bisa digunakake kanthi cukup minangka penyerap kejut lan balok pendukung ing beban.

      Iki nyebabake owah-owahan gerakan sampeyan lan disk intervertebral sabanjure entuk beban - yaiku L4 (vertebra mburi punggung ngisor). Suwe-suwe, priksa iki disk iki (luwih cepet tinimbang normal) bakal dirusak nganti penyakit disk utawa prolaps disk dumadi ing disk iki, sing banjur bakal nyebabake tekanan saraf L5. Tekanan iki nglawan oyod saraf nyedhiyakake dhasar kanggo gejala / penyakit sciatica lan radiasi mudhun siji utawa loro sikil.

      Prosedur bedah, injeksi lan perawatan blokade minangka cara perawatan sing luwih disenengi kanggo masalah iki. Yen ora, nyaranake latihan latihan lan terapi fisik karo terapi fisik kanthi suplemen operasi umum amarga iki minangka penyakit nemen sing sampeyan sayangake kudu urip kanthi sisa.

      Tulus
      Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF)

      Reply
  6. Kristin Aa ngandika:

    Hei!

    Kadhangkala ana sensasi kobong / stinging ing sisih ndhuwur sikil munggah marang pedhet lan rada ing njaba tungkak nalika mlaku. Sakit banget nganti kudu mandheg lan ngangkat sikilku.

    Reply
    • Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF) ngandika:

      Hi Kristin,

      Gejala sampeyan cukup karakteristik splints shin.

      Overloading utawa tumindak ala bisa nyebabake reaksi sing meradang ing jaringan, sing ngasilake rasa sakit nalika ngatasi tekanan ing sikil / tungkak. Meningitis paling asring mengaruhi para atlit, nanging kondhisi kasebut uga mengaruhi wong-wong sing tiba-tiba dadi latihan sing apik banget lan ora bisa ngaso leren utawa mulihake ing antarane latihan. Kesalahan ing sikil, kayata overpronation utawa ambruk tembok sikil, bisa uga nemoni sampeyan osteoporosis. Beban sing kaya mangkene bisa kedadeyan nalika beban pangaruh sing bisa bola-bali ngluwihi kacepetan alami lan ndandani jaringan.

      Perawatan inflamasi osteomielitis diobati kanthi istirahat, es, pijet, peregangan otot lan latihan olahraga. Nanging siji uga kudu ngevaluasi pola lumampah lan mlaku kanggo nemokake otot lan sendi sing ora nindakake kanthi optimal lan nyebabake kakehan. Yen sampeyan duwe osteomielitis sing terus-terusan, luwih becik ndeleng dokter kanggo pemeriksaan - supaya wong kasebut bisa nemokake alasan kenapa sampeyan ngalami masalah kasebut maneh lan maneh.

      Tulus
      Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF)

      Reply
  7. Mona K. ngandika:

    Hello.

    Minggu kepungkur aku nandhang lara abot sing diwiwiti ing punggung ngisor. Saiki biasane lungguh ing kursi, utamane ing tailbone. Nyeri sok-sok metu ing pupu lan pinggul. Iku paling nglarani kanggo njagong, uga mlengkung kanggo nyelehake sepatu utawa liyane, contone. Nyeri dumadi tanpa sabab sing jelas, ora ana twisting dadakan utawa ngangkat abot. Wis pain padha ing Oktober 2016, nanging banjur liwati tanpa perawatan. Mung istirahat lan voltarol. Wektu iki ora mbantu apa-apa khusus karo voltarol lan parasetamol. Kanggo informasi, aku wis didiagnosa scoliosis awal, nanging kanggo derajat "entheng". Wis discharge panggul sak meteng pungkasan 9 taun kepungkur. 2 taun kepungkur aku tiba ing pinggir watu sing kenek balung buntut. Sakit banget suwene 2-3 dina, nanging ilang. Yen ora, aku rada kabotan, nanging kanthi fisik sing apik lan olahraga 2-3 dina seminggu. Umume nari kaya zumba, nanging uga kekuatan. Makarya ing taman kanak-kanak, lan duwe sawetara lift ing proyekku. Apa sampeyan mikir alasan kanggo nyeri iki?
    MK

    Reply
    • Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF) ngandika:

      Hi Mona,

      Nyeri punggung bisa disebabake sawetara sebab lan asring dumadi saka sawetara faktor lan struktur. Ayo ngringkes sawetara sing kita ngerti:

      1) Nyeri kasebut dilokalisasi ing bagian ngisor punggung ngisor, kursi (uga tailbone) lan sok-sok menyang paha lan pinggul.
      2) Nyeri diprovokasi dening lungguh (komprèsi) lan posisi flexed.
      3) Painkillers wis sethitik efek.

      Diagnosis diferensial pisananku yaiku nglawan disfungsi sendi lan otot ing transisi lumbosacral (ing endi punggung ngisor ketemu sakrum), digabungake karo myalgias sing overactive lan nyenyet ing bokong lan pinggul. Utamane piriformis (dikenal nyebabake nyeri menyang coccyx) lan gluteus medius / minimus minangka telung otot sing bisa uga ana ing masalah sampeyan. Salajengipun, ana uga keterlibatan fungsi cacat ing sendi panggul ing sisih sing padha - soko sing kerep kedadeyan bebarengan karo sindrom / masalah piriformis. Adhedhasar kasunyatan sing luwih elek karo kompresi lan fleksi (mbengkongaken maju), kita uga ora bisa ngilangi yen ana iritasi saraf utawa disk ing gambar klinis.

      Amarga sampeyan ora duwe efek obat penghilang rasa sakit lan istirahat, aku bakal menehi saran supaya sampeyan takon karo dokter umum (chiropractor utawa terapi manual) sing cedhak karo sampeyan kanggo evaluasi gambar nyeri sampeyan. Dheweke uga bakal bisa menehi latihan lan instruksi latihan sing cocog karo sampeyan.

      Tulus
      Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF)

      Reply
      • Mona K. ngandika:

        Matur nuwun kanggo jawaban sampeyan. Banjur bakal nggawe janjian karo chiropractor ing dina Senin. Matur nuwun, Mona

        Reply
        • Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF) ngandika:

          Sugeng tanggap warsa, Mona.

          Bebas bae hubungi kula maneh yen sampeyan duwe pitakonan liyane wektu.

          Tulus
          Alexander Andorff - Chiropraktik (MNKF)

          Reply
  8. Marie ngandika:

    Hei,
    Wis nandhang penyakit kristal lan saiki gulu, gulu, rahang lan punggung ndhuwur wis rampung tegang sawise iku lan berjuang karo pusing, sirah lan nyeri otot.

    Apa sing bisa daktindakake babagan iki? Mikir aku ora duwe kristal isih amarga iku beda saiki, lan ngandika dening physio aku ora duwe kristal, nanging ora normal lan sehat kaya aku sadurunge.

    Reply
    • Alexander Andorff (Chiropraktik - MNKF) ngandika:

      Hei,

      Yen dokter wis dilatih, sampeyan bisa kanthi gampang ngenali yen sampeyan duwe penyakit kristal / pusing posisi sing entheng. Yen tes kasebut negatif, iki nuduhake yen pusing paling mungkin amarga disfungsi otot lan sendi - salah sawijining panyebab pusing sing paling umum. Pusing gulu (cervicogenic) uga asring digabung karo sirah.

      Pangobatan manual sendi lan otot wis ditampilake duwe efek kanggo nyuda gejala amarga pusing cervicogenic (Reid et al, 2005).

      Nyaranake sampeyan ngatasi disfungsi ing gulu kanthi latihan / latihan lan perawatan ahli sendi lan otot.

      Tulus
      Alexander (Kiropractor - MNKF)

      Reply
  9. Anita Lie ngandika:

    Hei!

    Apa sampeyan bisa nulungi aku nerjemahake jawaban MRI?

    Kanggo informasi, aku sadurunge wis didiagnosis osteoarthritis ing jempol sikil kiwa, lan wis operasi karo bracing.

    MRI pelvis karo pinggul:
    Tanpa iv. kontras. X-ray pelvis karo pinggul saka 14 Maret 2017 kanggo comparison.
    Sinyal normal saka sumsum balung. Ora ana tandha-tandha fraktur utawa karusakan. Owah-owahan degeneratif ing sendi IS lan symphysis. Ana owah-owahan degeneratif sing diwiwiti ing sendi pinggul. Ora ana hydrops, corpus liberal utawa synovitis ing sisih loro. Ora ana coxarthrosis sing mapan. Ora ana bukti cedera labrum. Saka wilayah utama trochanter ing loro-lorone, sinyal munggah pangkat katon ing urutan bobot cairan sing kompatibel karo edema jaringan alus sing entheng. Diinterpretasikake minangka trochanteritis bilateral entheng, rada luwih pocapan ing sisih tengen. Tendinosis entheng kacathet ing m. Gluteus minimus lan tendon medius kanthi bilateral. Ora bursitis. Lampiran hamstring normal ing knot bokong. Ora ana sing bisa dingerteni ing tembok weteng anterior ngisor. Panemon unobtrusive ing groin. Sinyal normal saka otot. Ora ana bukti kanggo masalah impingement ischiofemoral. Ora ana cairan gratis ing pelvis cilik.
    R: Tendinitis trokanter entheng bilateral, rada luwih pocapan ing sisih tengen. Menehi teks.

    Reply
    • Alexander Andorff (Chiropraktik - MNKF) ngandika:

      Hi Anita,

      Aku wis mangsuli pitakon sampeyan ing bagean komentar ing ngisor iki 'Pemeriksaan MRI'(klik kene kanggo maca).

      Regards.
      Alexander (Kiropractor - MNKF)

      Reply
  10. Mariann Fjelde ngandika:

    Hei
    Aku berjuang banget karo nyeri gulu lan pundhak sing abot lan nyeri punggung saben dina. Aku berjuang banget karo sisih tengen pelvis. Iki dadi lara banget nalika obah. Asring tangi ing wayah wengi ing ngendi tangan lan sikil ilang rasa lan aku kudu goyangake supaya bisa bali maneh. Berjuang banget karo nyeri ing bangkekan lan driji ing kadhemen, banjur aku kelangan pasokan getih ing kana. Uga duwe masalah ngendi aku terus kanggo iku lan mung ilang iki metu saka tangan. Uga duwe dhengkul ing sisih tengen sing ngunci lan nggawe swara ngeklik sing uga lara kanthi akeh gerakan. Pendhaftaran tungkak ing sisih tengen uga mung gagal sok-sok lan sikil bisa muter kanthi bener lan aku wis tiba ing lemah saka iki 2 kaping ing posisi ngadeg. Mvh Mariann

    Reply
    • Alexander Andorff (Chiropraktik - MNKF) ngandika:

      Hi Mariann,

      Ana akeh sing kedadeyan ing kene. Adhedhasar apa sing sampeyan tulis, bisa uga ana sawetara sebab. Highly Rekomendasi sing hubungi perawatan pinter kanggo neliti masalah sampeyan. Kayane sampeyan butuh bantuan (karo perawatan lan latihan) ing kene.

      Sugeng nyambut damel.

      Regards.
      Alexander

      Reply
  11. Janne lohne ngandika:

    Halo. Aku ditabrak saka mburi ing mobil ing taun 1996. Aku banjur ngandhut tanpa ngerti. Banjur kaku saka pinggul lan nganti gulu. Dheweke ujar manawa mung solusi pelvis - banjur ngunci - dadi otot. Ing 2012, dheweke nemokake sawise bolak-balik yen aku ngalami patah tulang ing L5-S1 nganti pirang-pirang taun. Ing taun 2012, dipasang ing wilayah sing padha karo piring lan sekrup. 2 taun mengko ana mung minangka akeh pain lan mulane padha njupuk metu maneh - piring lan ngawut-awut.

    Saiki aku menyang latihan banyu karo fisio x 1 saben minggu, fisioterapi manual xi minggu lan latihan mandiri kanthi program saka fisio 1-2 kaping saben minggu + Pain klinik 1 wektu saben sasi lan njaluk pamblokiran pain.

    Kabeh sing dak lakoni mung bisa digunakake ing 2 dina ndhuwur. Bisa ing posisi 80%. Masalahe aku lagi lara.. nek mburiku kesel aku ora iso ngangkat sikil tengenku babar pisan. Ora ana sing ngerti babagan iki.

    Aku banget kaku lan duwe pain ing mburi ngisor lan radiating menyang sisih tengen loro ing ngarep, konco lan maju ing groin lan hip fleksor ing sisih tengen. Apa sampeyan bisa nulungi aku?
    Salam Janne

    Reply
  12. Marita ngandika:

    Woy, wis kaping telu menyang chiropractor amarga lara gulu lan wiwit lara banget ing iga, ing ngisor dodo. Iki banget kesel lan nglarani. Bakal dadi duweke maneh sawise Paskah. Apa aku kudu nerusake utawa mungkasi ana? Aku durung nate lara ana ing kana. Iku gerakane saka tengen ngiwa. Apa sing dak lakoni?

    Reply
    • Alexander Andorff (Chiropraktik - MNKF) ngandika:

      Hi Marita,

      Swara aneh. Aneh uga carane nyeri iga sampeyan pindhah saka sisih menyang sisih - iki menehi alesan kanggo percaya yen bisa dadi otot.

      Apa lara nalika ambegan jero utawa ngowahi awak ndhuwur menyang sisih?

      Rekomendasi supaya sampeyan nelpon chiropractor sesuk lan ngomong karo dheweke babagan rasa ora nyaman sampeyan. Sampeyan bisa uga cocog kanggo nglampahi wektu luwih fokus ing otot intercostal lan otot ing pundhak ing konsultasi sabanjure.

      waras!

      Regards.
      Alexander (Kiropraktor, MNKF)

      Reply
  13. Bente Heia ngandika:

    Halo. Aku wis suwe lara ing pinggul tengen. Nyenyet rasane kaya sabuk ing weteng. Uga nandhang lara nalika mlaku ing sisih kasebut. Yen aku ngadeg suwe banget terus munggah lan mudhun, aku meh ora bisa mlaku utawa mlengkung. Apa bisa iki?

    Reply
    • Alexander Andorff (Chiropraktik - MNKF) ngandika:

      Hi Bente,

      Aku seneng mbantu sampeyan ngerteni.

      1) Sampeyan nulis yen wis suwe kaya iki - kira-kira suwene?
      2) Nyeri nyenyet lan bisa uga nyedhaki weteng - apa tegese padha radiate saka pinggul lan menyang weteng, uga groin?
      3) Nyeri uga paling awon nalika mlaku-mlaku lan kakehan beban statis?
      4) Apa pemeriksaan pencitraan diagnostik ing pinggul lan / utawa punggung sampeyan wis ditindakake?
      5) Apa sampeyan ngalami mati rasa, radiasi utawa tingling mudhun sikil utawa sikil?

      Bebas bae kanggo nomer jawaban sampeyan.

      Regards.
      Alexander Andorff, Chiropractor (MNKF)

      Reply
  14. Sissel Strand ngandika:

    Hei
    Kanggo sawetara taun aku wis keganggu dening sawetara pain abot ing siji dhengkul. Iki kedadeyan ing wayah wengi nalika aku kudu nggedhekake sikilku. Wis ora overloaded dhengkul ing advance. Nalika isih cilik, aku kerep tiba ing dhengkul. Lan entuk sing disebut "banyu" ing dhengkul. Mikir iku wektu mangsa luwih nglarani. Apa ana sing bisa daklakoni sing bisa nyuda rasa lara?

    Reply
    • Alexander Andorff (Chiropraktik - MNKF) ngandika:

      Hi Sissel,

      Muni kesel.

      1) Wis pirang taun kaya ngene iki?
      2) Apa sampeyan uga nandhang kram sikil ing sikil sing padha?
      3) Apa sampeyan nate tatu dhengkul utawa padha?
      4) Apa nyeri wengi iki kedadeyan saben wengi - utawa bisa dadi tetep?

      Bebas bae kanggo nomer jawaban sampeyan.

      Regards.
      Alexander Andorff, Chiropractor (MNKF)

      Reply
  15. Kyphosis ing gulu ngandika:

    Hello.

    Aku duwe kyphosis ing gulu, prolaps lan kaku banget ing gulu. Kathah sakit sirah tension, migren lan sirah sirah. Sawetara dina banget lemah ing tangan amarga prolaps. Nyeri ing lengen. Osteoarthritis saka gulu lan driji. Wis nyoba sawetara seri fisioterapi sing ora mbantu luwih saka siji aku froze ing wayah wengi. Apa Chiropractic Bantuan?

    Reply
    • Alexander Andorff (Chiropraktik - MNKF) ngandika:

      Hei,

      Kayane sampeyan duwe penyakit lan masalah sing akeh ing sistem muskuloskeletal. Kyphosis ing gulu banget ora biasa.

      Sampeyan bisa uga mbutuhake perawatan jangka panjang - luwih becik fisioterapi - kanthi kombinasi latihan progresif. Olahraga lan olah raga bakal dadi siji-sijine cara kanggo ngatasi masalah sampeyan. Mesthine, perawatan gabungan - sing duwe bukti sing apik - uga bisa nduwe peran penting ing perang maneh kanggo urip sing ora lara.

      Sing paling penting sing sampeyan lakoni saiki yaiku njaluk bantuan saka dokter - wong sing bisa mbantu sampeyan nglatih kanthi cepet.

      Regards.
      Alexander Andorff (Chiropraktik - MNKF)

      Reply
  16. Bente Heia ngandika:

    1.) Wis mbokmenawa wis 1 taun utawa luwih.
    2.) Nyengat lan nyeri ing weteng lan punggung.
    3.) Apa awon nalika aku njagong lan kudu tangi, ora bisa lan tetep bali sakcara. Iku tancep banget ing pinggul banjur.
    4.) Wis dijupuk siji gambar saka mburi ngisor 10 taun ago approx. Aku dikandhani yen aku wis nyandhang entheng, nanging iki normal.
    5.) Bisa aran iku radiating mudhun kanggo dhengkul sok-sok.

    Reply
  17. Toril ngandika:

    Hei!

    Wis pirang-pirang taun berjuang karo nyeri sing aku curiga amarga deformitas ing panggul.

    Wis ngandika dening dhokter sadurunge aku duwe prabédan ing dawa sikil lan scoliosis nanging ora cetha yen siji nyebabake liyane.

    Ringkesan cekak:

    Diwiwiti kanthi nyeri punggung ing masa remaja. Mengko cetha kaku ing mburi ngisor lan nyuda pain. Wis ing pungkasan 10-15 taun ngalami tambah pain ing hips, bali ndhuwur, Pundhak lan gulu. Nyeri pinggul ing sisih tengen banget pocapan lan aku tangi meh saben wengi saka pain sing radiates saka pinggul lan mudhun njaba wentis kabeh cara mudhun kanggo tengah wentis.

    Aku uga banget keganggu dening pain ing tailbone lan yen aku lungguh akèh iku lara banget nalika aku tangi maneh. Aku sok-sok nandhang lara gulu. Pundhak asring inflamed (membran mukosa). Nalika aku ngadeg terus munggah lan mudhun aku cetha bengkong lan siji Pundhak 2-3 cm luwih dhuwur tinimbang liyane. Aku duwe gait rada pincang lan lara kronis.

    Amarga penyakitku akeh banget, aku ora ngerti kudu miwiti saka ngendi lan dokter biasane menehi obat pereda nyeri. Wis nggunakake macem-macem obat anti-inflamasi lan analgesik luwih utawa kurang terus-terusan sajrone 20-30 taun.

    Aku 47 taun.

    Reply
    • Alexander Andorff (Chiropraktik - MNKF) ngandika:

      Hi Toril,

      Kayane sampeyan nggambarake kondisi scoliosis - sing asring bisa nyebabake penyakit sing sampeyan jelasake.

      Tandha khas scoliosis:

      - Otot sing ora rata ing salah siji sisih utomo
      - A 'rib hump', ngendi sampeyan ndeleng sing iga ing sisih siji luwih dhuwur tinimbang liyane
      - Dhuwur bangkekan sing ora rata, dawa lengen lan dawa sikil
      - Kadhangkala respon saraf alon (ing sawetara kasus)

      Kepiye dokter ngerti yen sampeyan duwe scoliosis?
      Yen utomo duwe panyimpangan tambah luwih saka 10 derajat, banjur iki diklasifikasikake minangka scoliosis. Ahli terapi bakal mirsani lan nindakake sawetara pemeriksaan (kalebu tes Adam) kanggo ngevaluasi utomo pasien.

      Yen dicurigai yen pasien duwe scoliosis, banjur pasien bakal dikirim kanggo pemeriksaan sinar X (chiropractor, terapis lan dokter minangka telung kelompok pekerjaan sing duwe hak kanggo ngrujuk marang pemeriksaan jinis iki). Kolom total (kabeh mburi) ing posisi ngadeg biasane bakal dijupuk saka sisih lan ing ngarep. Kanggo ngukur derajat scoliosis, ahli radiologi bakal ngevaluasi sudut Cobb lan ndeleng pinten derajat panyimpangan kasebut. Sudut Cobb diukur kanthi mbandhingake sudut vertebra ndhuwur sing ana ing kondisi scoliosis karo vertebra ngisor.

      Dadi aku pengin miwiti karo ing ngisor iki:

      1) Ndhaptar ukuran scoliosis sampeyan
      2) Evaluasi penyesuaian tunggal yen perlu. backrests kanggo mbenerake prabédan dawa sikil
      3) Evaluasi perawatan fisik saka otot lan sendi sing kena pengaruh - obat penghilang rasa sakit lan obat anti-inflamasi duwe peran nalika ana nyeri akut, nanging ora kudu dadi sing terus-terusan nganti suwe.

      Ing negara ngendi sampeyan manggon? Aku mesthi bisa nulungi sampeyan babagan pemeriksaan lan rujukan apa wae menyang pemeriksaan pencitraan diagnostik yen sampeyan cedhak karo panggonanku.

      Tulus
      Alexander Andorff, Chiropractor (MNKF)

      Reply
      • Toril ngandika:

        Halo lan matur nuwun kanthi sanget kanggo jawaban informatif. Aku manggon ing Troms lan seneng nampa tips babagan chiropractor utawa terapi manual ing wilayahku.

        Reply
  18. Mona M. N ngandika:

    Hei,
    Aku wis ngalami masalah karo dhengkul kanggo wektu suwene 3 taun saiki, nanging dadi banget munggah lan mudhun, loro wektu lan tingkat pain.

    Wis didiagnosis loro dhengkul mlaku (dening dhokter) lan dhengkul mlumpat (dening chiropractor). Nyeri aku wis cukup nyebar lan ngubengi kabeh tempurung lutut, uga "ing mburi" utawa "ing njero" yen sampeyan ngerti.. Nanging biasane ana ing ngisor tempurung lutut. Loro-lorone sawise ngleksanani lan utamané nalika aku bener lying mudhun, lan wentis wis rampung digawe dowo metu.

    Pain diwiwiti ing 2013/14 sawise aku wiwit mlaku akeh (kadhangkala 10 km x4 minggu), lan aku ora tau nglatih kekuatan.

    Ing September taun kepungkur, aku nyuwil sikilku lan meh ora aktif nganti Februari taun iki.
    Nanging banjur dadi luwih ala maneh ing taun iki nalika aku wiwit aktif maneh. Saiki lara banget lan dhengkulku lara wiwit Maret. Padha bisa loro ing wayah wengi, nalika aku mlaku, nalika aku lungguh, meh kabeh wektu, nanging utamané sawise kegiatan (nanging dadi banget munggah lan mudhun banjur). Wis cuti lara wiwit Februari.

    Aku menyang dhokter, fisioterapis lan chiropractor kanggo pisanan ing taun iki.
    Aku kudu nyoba sethithik saben perawatan ing April lan Mei, kabeh saka latihan kekuatan paha, kanggo elektro-akupunktur, kanggo perawatan gelombang tekanan. Iku ketoke bisa, nanging banjur aku lunga menyang kidul minangka tour guide, lan saiki pain bali lengkap lan Samsaya Awon saka tau, lan iku mung nemu Samsaya Awon lan Samsaya Awon. Nyeri bali udakara 2 minggu kepungkur sawise aku mlumpat lan nari udakara 10 menit minangka maskot.

    Nyeri loro ing ndhuwur, ngisor lan njero / mburi tempurung dhengkul, nalika mlaku lan nalika turu / lungguh..Aku njupuk obat penghilang rasa sakit lan beku dhengkul 2-3x saben dina nanging saya tambah parah..

    Pitakonanku, apa ana pangarep-arep? Apa ana liyane sing bisa dakcoba sing durung dakcoba?

    Apa 100% cuti lara saiki wis seminggu, nanging ora dadi luwih apik wiwit kedadeyan karo njoget / mlumpat, mula aku mikir apa aku kudu mulih utawa aman terus kerja? .. Nalika aku Ing kantor aku mlaku udakara 7-10,000 langkah saben dina. Apa aku bisa ngalami ciloko sing luwih elek ing dhengkul yen aku terus mlaku / ketegangan?

    Nampa kabeh tips lan saran lan gelem nyoba akeh perkara saiki aku frustasi lan rada kuwatir ..

    Reply
    • Alexander v / fondt.net ngandika:

      Hi Mona,

      Deleng manawa sampeyan ora ngrujuk babagan pencitraan sanajan iki saiki wis dadi masalah jangka panjang. Apa MRI utawa ultrasonik diagnostik wis dijupuk saka dhengkul - lan yen ya, apa padha nuduhake karusakan utawa liya-liyane?

      Ana tansah pangarep-arep kanggo marasake awakmu, nanging yen pitungan "muat / kapasitas kekuatan / marasake awakmu" ora mundhak, karusakan bakal salah siji - yen marasake awakmu, dadi nol - tetep utawa dadi luwih elek yen pitungan dadi minus.

      Ora ana rong ciloko sing padha lan kanggo jinis masalah iki - utamane yen wis suwe saya suwe - mesthine mbutuhake latihan rehabilitasi sing akeh (kaki, pedhet, pupu lan pinggul, uga inti kudu ditindakake. dikuwatake kanggo nyuda beban sing ora bener ing dhengkul) lan uga sawetara perawatan sing nyuda gejala (perawatan gelombang tekanan minangka standar emas kanggo masalah tendon).

      Regards.
      Alexander

      Reply
      • mona ngandika:

        Hi Alexander. Matur nuwun kanggo balesan. Saiki aku wis njupuk gambar MRI saka dhengkulku amarga saya tambah parah. Njaluk jawaban ing ngisor iki:

        "MRI dhengkul tengen:
        Ana meniskus utuh, ligamen cruciate, ligamen lateral, lan tendon patellar.

        Sumsum balung normal lan rawan artikular ing sendi femorotibial.

        Tulang rawan artikular sing rada ora teratur ing facet artikular medial patella. Ora ana bukti liyane kanggo patologi saiki.

        R: Tulang rawan artikular sing rada ora teratur ing facet artikular medial patella, yen ora, temuan normal.

        MRI lutut kiwa:
        Ana menstruasi sing utuh, ligamen cruciate, ligamentum lateral lan tendon patellar.

        Tulang rawan artikular sing ora teratur ing sendi femorotibial. Ora ana hydrops utawa kista Baker sing penting.

        R: Tulang rawan artikular ora duwe aturan baku ing facet artikular medial saka patella, yen ora, temuan normal ».

        Apa tegese iki? Apa iku dhengkul jumper aku duwe?

        Nandhang lara salawas-lawase, sanajan aku turu. Bisa lumaku rada adoh sadurunge lara, nanging yen aku mbengkongake dhengkulku mung sethithik utawa mlumpat cilik, aku lara nganti pirang-pirang dina, kadhangkala sawetara minggu sabanjure.
        Dhengkul katon lemes banget.

        Apa tegese gambaran gambar MRI lan ana apa wae sing bisa daklakoni?

        Reply
  19. Liyane H. ngandika:

    Sawise wektu sing suwe kaku lan nyeri ing punggung ngisor, owah-owahan modis ing punggung ngisor (kelas 1-2). Apa tegese lan apa sing kudu daktindakake saiki? Ngalami nyeri punggung kanthi radiating loro sikil.

    Reply
  20. gambut ngandika:

    Aku 65 taun outdoorsman. Wis pirang-pirang taun aku squatting banget karo emphasis utama ing dhengkul tengen. Setahun kepungkur, aku ngetokake tendon ing balung ing sisih kiwa patella ing arah longitudinal saka sikil, dhengkul tengen.

    Wis rong utawa telung taun aku tansah panas banget ing wayah wengi (ora kringet, ora panas nalika disentuh, nanging krasa panas banget ing sisih ngisor awak). Aku ora imbangan panas ing wayah wengi teka saka penyakit lyme, cf test getih karo asil dhuwur kanggo penyakit lyme.

    2 1/2 sasi kepungkur aku iki lying karo gundhul sikil ing mung sheet lan karo jendhela mbukak ing hotel gunung dhuwur. Ing wayah bengi aku tangi amarga sikilku wis adhem.

    Aku ngerti:

    1) nyeri stabbing kuat ing tendon kasebut ing ndhuwur, lan aku felt
    2) murmur ing dhengkul. Aku ora bisa turu. Ing sepuluh dina pisanan, iki diulang saka wektu kanggo wektu saka wektu kanggo wektu. Kanggo sepuluh dina sabanjure, iki pancen diulang saben wengi.

    Kanggo sasi ngarep, aku meh mung murmur ing tempurungku, pancen saben wengi. Ing sasi pungkasan aku wis felt murmur ing kneecap lan
    3) nyeri nusuk ing balung ing sisih kiwa patella, siji lan liyane wengi kadhangkala. Ing wektu total 2 3/4 sasi, aku wis ngrasakake sawetara murmur lan kaku ing wayah esuk sing wis suda sawise wektu cendhak. Gejala ora cocog karo diagnosis sing jelas. Durung nate krasa lara nalika obah, ora tau krasa sikilku bengkok, ora nate krasa lara nalika mudhun tangga, ing wayah awan arang krasa lara, ora nate lara nalika bali ing kasur. wis redness, Aku ora tau dadi gedhe, Aku wis arang pain simetris, Aku ora tau sink dhuwur, Aku wis tau mriyang. Aku tangi turu ing tengah wengi, lan mung ing dhengkul tengen. Owah-owahan cuaca bisa uga ana sing kudu dingerteni, nanging ora mesthi bener.

    Jus rhubarb nyebabake murmur ing kabeh sikil tengen. X-ray nuduhake mung balung rawan normal lan balung ora rusak. Transiluminasi bisa uga nuduhake kekurangan meniskus lan kista baker ing mburi, nanging mung nerangake tas cairan cilik sing ditemokake dhokter (nanging aku ora bisa ndeleng tas cairan). Dokter ora ngerti apa salahku. Sing unggul percaya yen ora ana hubungan langsung antarane penyakit Lyme lan nyeri lutut.

    Aku arep ME lan rheumatologi ing setengah sasi. Apa salahku? Apa aku kudu tetep tenang, kudu nganggo dhengkulku sing anget, utawa aku bisa preian nalika ngenteni lan mlaku-mlaku nganggo celana pendek?

    Regards

    gambut

    Reply
  21. Vigdís ngandika:

    Hello.

    Aku wis takon ing vondt.net sadurunge, nanging sampeyan ora ngerti apa aku njaluk bantuan.

    Aku butuh informasi babagan perawatan / langkah-langkah kanggo chondrocalcinosis lan kondromatosis, nanging ana mesthi sethitik kawruh bab iki antarane terapi (lan aku wis kanggo akeh…) Iki buktiaken ing kula dening pathologist sawise surgery dhengkul kanggo approx. 10 taun kepungkur, nanging kawruh babagan iki diwatesi ing antarane terapis, saengga ora ana pitulung sing bisa ditindakake.

    Aku wis papat operasi synovectomy ing dhengkul kanggo mbusak tissue inflamed lan banjur dadi luwih apik kanggo sawetara wektu sawise iku, nanging banjur pain bali. Ahli ortopediku ujar manawa iki minangka penyakit otoimun sing ngrusak sendi. Saiki duwe osteoarthritis kelas 3 kanthi rawan banget direndhem lan balung sing katon ing dhengkul. Sawise operasi dhengkul pungkasan aku entuk Kolkisin dening rheumatologist sing wis efek kanggo approx. 3 wulan, nanging saiki katon ora ana pengaruh maneh. Langkah sabanjure saiki yaiku prosthesis, nanging alami itching kula kanggo iku. Aku njupuk Nobligan retard + Paracet saben dina lan wis nyoba paling saka latihan (latihan kekuatan, latihan blumbang, etc.), nanging biasane ndadékaké kanggo tambah pain lan dadi gedhe kanggo dina sesampunipun. Nanging aku isih nyoba nglatih kanthi moderat. Aku wis lunga menyang ahli fisioterapi kanthi pusat kebugaran lan terapi manual. Wis ditampa Rumah Sakit Rematik, nanging malah ana padha ora pengalaman karo iki.

    Dadi aku uga wicaksana nalika aku dibuwang. Kayane amarga diagnosis kasebut arang banget, dheweke mung ngangkat bahu lan ngomong "Aku ora ngerti". Padha wegah kanggo menehi hasil karo. Ortopedi mung "tukang kayu" ing kene, lan wis nindakake apa sing bisa ditindakake.

    Aku aneh banget yen ora bisa njaluk bantuan utawa tuntunan babagan penyakit iki. Diakoni arang banget, nanging liwat grup facebook vondt.net aku wis sesambungan karo wong liya sing duwe diagnosis sing padha, sing lara banget lan berjuang kanggo njaluk bantuan. Dadi ora bisa rampung dingerteni? Kaya saiki, aku wis meh nyerah lan nyoba nampa yen obat penghilang rasa sakit sing kuwat minangka alternatif mung. Nanging ora ana solusi sing optimal..

    Apa sampeyan duwe, utawa ngerti sapa sing duwe keahlian babagan iki? Matur nuwun kanggo jawaban.

    Reply
    • Alexander ngandika:

      Hi Vigdis,

      Sayange, aku ora duwe jawaban sing luwih apik lan lengkap kanggo sampeyan. Kanggo bantuan saka wong sing bisa uga ana ing kahanan sing padha, aku bisa menehi saran supaya sampeyan gabung karo grup facebook "Rematik lan Nyeri Kronis: Riset lan Warta".

      Sugeng tanggap warsa lan waras.

      Regards.
      Alexander, mati. aut. chiropractor, M.sc. Chiro, B.sc. Kesehatan, MNKF

      Reply
  22. AGL ngandika:

    Hei!
    Aku banget keganggu karo pinggul kiwa, nyeri nalika aku ngapusi utawa ngobahake pinggul. Wis lara wiwit Mei taun iki. Wis kaping pindho menyang dhokter ngendi aku tau diwènèhaké ing Voltaren, marang kanggo tetep kalem, lumaku minangka sethitik sabisa lan njagong minangka sethitik sabisa, dadi sethitik luwih apik nalika aku mangan Voltaren, nanging bali cepet nalika aku mandheg. nggunakake… Kapindho (ing dhokter liyane) aku didhawuhi aktif ing latihan otot, kaya sing wis ditindakake meh rong wulan saiki. Miwiti kesel amarga nandhang lara amarga aku kerep tangi ing wayah wengi nalika nguripake utawa wis suwe banget nglebokake sisih kiwa. Apa tips apik? Apa aku kudu hubungi dhokter maneh utawa janjian karo chiropractor, fisioterapis?

    Reply
  23. Eva ngandika:

    Hi! Aku nindakake olahraga sing gegandhengan karo sirkus ing ngendi kita kerep bisa nganggo tangan ing sirah lan uga metu ing sisih nalika ngangkat awak ing posisi sing beda. Kanggo luwih saka setahun aku wis pain ing lan watara bal Pundhak dhewe ing mburi Pundhak.

    Iki mung soko sing dipicu dening tutul utawa obahe tartamtu lan ora lara lan pancet. Biasane nyebabake rasa nyeri yaiku narik pundhak munggah menyang kuping lan / utawa kosok balene «sinking mudhun ing pundhak kaya ing push up. Rotasi lengen mundur uga bisa nyeri. Aku uga berjuang karo dadi kaku banget ing wilayah iki - uga watara dodo / ngarep. Therapist manual panginten aku mobilitas miskin lan kerjo karo iki, nanging nalika mobilitas apik, masalah ora ilang. Iku uga nyengsarakke kanggo mindhah lengen mudhun menyang awak nalika aku terus metu ing sisih.

    Aku ora duwe kekuwatan ing lengen / pundhak lan ora ngganggu babagan iki sajrone latihan sanajan aku rumangsa. Nanging, sawetara dina sawise latihan, aku kaku banget. Apa sampeyan duwe gagasan apa iki? Njaluk matur nuwun banget kanggo jawaban. Aku wis ngomong karo sawetara terapis nanging ora kaya aku nemokake wong sing ngerti persis carane nggunakake pundhak nalika olahraga lan bisa nemokake masalah tartamtu.

    Reply
    • Alexander ngandika:

      Hi Eva,

      Nyeri sampeyan bisa uga nuduhake kombinasi ora seimbang otot lan kemungkinan cedera tendon - uga potensial disfungsi sendi ing sendi glenohumeral lan AC. Amarga rasa nyeri ana ing njaba pundhak kanthi cara sing digambarake lan diprovokasi dening tekanan, uga gerakan-gerakan tartamtu - bisa uga kaya-kaya minangka sindrom squeezing supraspinatus kanthi myalgias nyeri sing ana gandhengane ing otot stabilitas sing cedhak (pec majus). , otot manset rotator liyane lan trapz ndhuwur antara liya).

      Ultrasonik diagnostik bisa ngonfirmasi yen ana cedera rotator cuff ing kasus sampeyan. Latihan khusus kabeh otot cuff root dianjurake kanggo mulihake keseimbangan otot (sampeyan bisa uga kuwat banget ing otot tartamtu lan rada ringkih ing wong liya - kanggo mbandhingake).

      Regards.
      Alexander, ing. chiropractor (M.sc. Chiro, B.sc. Health)

      Reply
      • Eva ngandika:

        Matur nuwun kanggo jawaban sampeyan! Apa scan MRI bakal padha karo ultrasonik? Aku wis diwenehi jam kanggo iki (ing 100 taun sanadyan). Apa aku ora bisa nglatih nganti iki diselidiki kanthi bener?

        Reply
        • Alexander ngandika:

          Sampeyan olèh.

          Ya, pemeriksaan MRI bakal bisa mbukak karusakan otot utawa tendon - bisa uga yen ana pengaruh ing labrum utawa kapsul sendi. Latihan sing diadaptasi dianjurake - lan elinga latihan rotator cuff (utamane latihan rotasi penting ing latihan rehab).

          Good luck!

          Reply
  24. G ngandika:

    Halo. Kanggo 5 taun aku wis masalah bali. Rong taun pisanan mung squeezing otot lan angel njagong ing lemah hard amarga tailbone perih. Lan abot kanggo terus pipis nang. Sawise 6 sasi, masalah urination ilang. Sawise rong taun perawatan fisioterapi, masalah anyar katon ing bentuk nyeri sing cetha ing sisih kiwa lan nyeri punggung ngisor.

    Aku duwe gambar lan taksiran saka spesialis, nanging aku beda-beda ing apa padha mikir. Siji ngomong ora ana apa-apa lan liyane ngomong masalah kasebut kudu ditanggulangi. Aku bisa ngirim foto x-ray liwat email. Sinar-X anyar wis nerangake yen aku ora duwe masalah - mung sendi facet lan degenerasi. Nalika aku wiwit obah, mlaku utawa nyopir, rasa lara teka lan vorteks metu saka panggonan. Fisioterapisku mungkasi kolaborasi karo aku amarga sawise rong taun perawatan ora ana pengaruhe. Apa sampeyan bisa nulungi aku?

    Reply
    • Alexander v / Vondt.net ngandika:

      Hey G,

      Ora, aku mbokmenawa ora bisa nulungi sampeyan luwih saka bantuan sing wis ditampa saka spesialis medis lan ahli fisioterapi. Nanging bisa menehi rekomendasi pemeriksaan sekunder ing kontak utama liyane sing disaranake ing cedhak sampeyan - contone. terapi manual utawa chiropractor.

      Sugeng dalu.

      Regards.
      Alexander

      Reply
  25. Ingrid ngandika:

    Hei!
    Aku wis nimbang arep menyang chiropractor, nanging aku kepingin weruh carane dheweke bisa bantuan kula.

    Aku latihan karate kaya biasane lan latihan, nalika masalah degenerated. Swara ngeklik bola-bali, nanging ora nyeri ing sikut kiwa. Nanging ing sikut tengen ana liyane "crunchy" swara, lan sawise bola jotosan ing latihan menehi pain. Kadhangkala ora lara banget, dene ing wektu liyane lara banget nganti aku ora nggunakake tangan tengen ing latihan. Swara "renyah" sing padha uga kedadeyan nalika aku ngobahake bangkekan lan bangkekan katon ringkih. Ora ana gunane kanggo olahraga lan ngalami nyeri.

    Mungkin 7-8 taun kepungkur aku menyang fisioterapis amarga swara. Dheweke mikir penting kanggo nyoba nambani sadurunge ana rasa nyeri. Latihan sing daklakoni ing bangkekan saya saya tambah parah, lan aku durung wiwit lara sikut. Ing siku aku entuk akupunktur, sing aku uga ora rumangsa kerja lan amarga alasan finansial, aku milih mungkasi perawatan kasebut.

    Saiki aku ana ing kompetisi paling apik ing umur 22 taun, lan aku pengin trifle iki ora kanggo mungkasi kula saka latihan lan kompetisi.
    Apa sampeyan ngerti apa sing bisa ana ing macem-macem sendi?

    Kepiye carane bisa diobati?

    Reply
    • Alexander ngandika:

      Hi Ingrid,

      Amarga masalah sing terus-terusan sajrone wektu sing suwe - lan kasunyatan manawa kondhisi kasebut ora katon apik, uga nyebabake rasa nyeri sing abot - mula kudu diselidiki kanthi pencitraan diagnostik.

      A chiropractor, kaya dokter, nduweni hak kanggo diarani diagnostik imaging umum (kalebu MRI). Pencitraan umum tegese sampeyan mung mbayar potongan minimal tinimbang jumlah sing luwih gedhe yen sampeyan njupuk iki kanthi pribadi.

      Ora muni kaya-kaya ahli fisioterapi wis nindakake apa-apa sing salah, nanging aneh yen kondisi kasebut ora saya apik, lan latihan sing wis saya tambah parah - sing ing wektu kasebut kaya epicondylitis lateral utawa tendinosis liyane ing ekstensor pergelangan tangan.

      Regards.
      Alexander

      Reply
  26. Jørgen ngandika:

    Hei,

    Duwe soko aku iku inflammation saka Pundhak sing wis tetep limang dina, nanging mikir takon io sing voltaren ora koyone bantuan.

    Diwiwiti kanthi cedera overuse akut ing gulu (tanpa aku ngerti yen relevan). Nyeri terus-terusan lan ora dadi luwih elek kanthi gerakan apa wae. Rasane kaya rasane lara/pusing sedheng, ing tengah pundhak (deltoid) - nyeri sing ngganggu sing ora bakal ilang. Apa iki muni kaya inflammation? Apa aku menehi voltaren sawetara dina kanggo bisa (digunakake awal). Salajengipun, katon paracetamol njupuk sawetara kanggo sementara.

    Reply
    • Alexander ngandika:

      Hi Jørgen,

      Sawetara otot manset rotator, uga otot liyane ing pundhak / pundhak, utamane melu stabilisasi lan nyumbang kanggo fungsi sing apik ing gulu. Ing kasus cedera overuse akut ing gulu, umume otot-otot tartamtu dadi sensitif nyeri lan ing "mode pertahanan" kanggo nglindhungi gulu.

      Bisa uga ana ciloko ing salah sawijining otot rotator cuff (contone supraspinatus) nalika sampeyan cilaka. Apa lara ing wayah wengi? Apa lara yen turu ing pundhak? Bisa uga kaya cedera tendon utawa tendonitis - nanging uga, paling asring, mobilitas pundhak suda (contone, nalika sampeyan ngangkat tangan menyang sisih nalika nyulik utawa maju kanthi fleksi).

      Disaranake supaya sampeyan nyelidiki nyeri kasebut - yen ana cedera tendon. Yen kedadeyan ciloko kasebut, penting kanggo miwiti kanthi cepet kanthi langkah sing tepat kanggo efek sing paling apik.

      Good Recovery lan apik luck.

      Regards.
      Alexander

      Reply
  27. Silje ngandika:

    Apa latihan sing sampeyan kirim babagan sindrom carpal tunnel, apa migunani sawise operasi utawa sampeyan nyaranake wong liya? Aku kerja ing taman kanak-kanak lan isih cuti lara
    Salam Silje

    Reply
    • Alexander ngandika:

      Hi Silje,

      Dadi angel menehi rekomendasi konkrit tanpa ndeleng dhewe ing kahanan klinis. Biasane, sampeyan diwenehi latihan dening ahli fisioterapi sawise operasi kasebut - kanthi aspek wektu, lsp.

      Apa sampeyan ora nampa skema kaya ngono?

      Reply
  28. Arne N ngandika:

    Nyeri ing ngisor sikil lan metu nganti 4 driji sikil nalika aku pindhah. Luwih apik sawise sawetara wektu. Pikir pisanan iku podegra, nanging jempol sikil apik lan ora abang. Wis seminggu ngobati obat anti-inflamasi lan rumangsa saya maju, nanging yen wis rampung, rasa lara kasebut bali maneh. Apa sing bisa daklakoni babagan beban? Seneng nari lan ngarep-arep supaya sikil sehat.

    Reply
  29. Unni S ngandika:

    Halo. Am lady saka 59 sing duwe pitakonan "mokal", nanging aku miwiti kanggo njaluk sethitik nekat! Masalahku yaiku nalika aku ana ing jamban, kadhangkala ana rasa nyeri sing abot ing dubur / balung buntut / ing antarane sikil. Nyeri iku spasmodic lan bisa tahan nganti sawetara jam, nalika aku njaluk iku aku mung kudu ngapusi mudhun lan ngenteni nganti subsides, njupuk apa aku bisa saka painkillers.

    Malah wis ngalami ngeculke banyu kanthi ora sengaja. Wis mriksa akeh perkara lan para dokter mung geleng-geleng kepala lan ngomong ora ngerti. Iki bisa teka saka kaping pindho saben sasi nganti kaping pindho saben minggu. Wis scoliosis, worn cakram ing mburi ngisor, calcifications etc. sing kita Ladies lawas njaluk. Wis uga bubar wis kanggo tangi awal ing esuk, banjur duwe dadi luwih pain liwat hip crest lan ing bangkekan, njaluk pain shooting ing jempol kaki, aku ora bisa salah siji ngapusi mudhun, njagong utawa ngadeg. Dadi aku mlaku-mlaku ngubengi omah kaya singa ing kandhang. Sing dakkarepake yaiku: Apa nyeri ing dubur / pelvis ana hubungane karo sendi utawa cakram ing punggung ngisor, panggul utawa balung buntut?

    Reply
    • Alexander ngandika:

      Hey Unni!

      Pitakonan pisanan nalika aku krungu presentasi sing komprehensif: Apa pemeriksaan MRI saka spine lumbosacral lan pelvis wis dijupuk? Yen mangkono, apa asile nuduhake?

      PS - Komentar sampeyan tetep ana ing filter spam. Dadi telat respon.

      Regards.
      Alexander

      Reply
      • Reply ngandika:

        Nanggapi pungkasan, nanging wis MRI, wis akumulasi cairan ing loro hips, tendonitis ing loro hips plus owah-owahan tipis ing joints ileosacral ing sisih kiwa. Banjur pitakonan maneh, apa kudu gampang utawa aktif? Nyoba dadi aktif minangka aku bisa, nanging punishes dhewe ing wayah wengi.

        Reply
  30. Ulrik S. ngandika:

    Hi! Nyeri groin lan punggung ngisor. Dadi kaku banget. Meh ora bisa njupuk apa-apa saka lantai. Terapi apik kanggo iki ing Bergen?

    Reply
    • Alexander ngandika:

      Hi Ulrik,

      Ing Bergen aku duwe sawetara rekomendasi, nanging chiropractor modern ing Bergen aku duwe pangertèn gedhe saka Christian Høst. Dheweke bakal bisa menehi perawatan sing apik lan profesional babagan masalah sampeyan.

      Good Recovery lan apik luck.

      Regards.
      Alexander

      Reply
  31. S ngandika:

    Hei!

    Aku operasi kanggo sikil loro (sindrom lodging kronis) 12 minggu kepungkur. Wis ditindaklanjuti kanthi bertahap karo ahli fisioterapi, lan pungkasane diwiwiti kanthi tenang kanthi latihan bal-balan maneh. Alesan kenapa aku mutusake kanggo nindakake operasi yaiku rasa nyeri sing kuat sanajan ana obat penghilang rasa sakit lan ora ana perawatan alternatif sing mbantu (kalebu gelombang tekanan, jarum, pijet, lsp.). Amarga klumpukan tim nasional mbesuk lan macem-macem iku wektu ala kanggo kula mtp operasi, nanging ora weruh cara liyane metu nalika aku tau ngatur kanggo muter ing 100%.

    Masalah saiki, iku aku duwe sumelang pancet, paling awon ing wentis tengen. Ora ana latihan sing mbutuhake iki, nanging durung duwe latihan intensif lengkap, mula ora ngerti yen bisa dadi luwih elek. Aku mung mikir iku banget ngganggu kanggo terus-terusan mikir babagan iki lan mikir yen iki bisa dadi lara nalika pisanan dadi bagian saka sesi bal-balan hard. Aku wis ngomong karo ahli fisioterapi ing klub babagan iki, nanging ora karo fisioterapi tim nasional. Preduli, aku duwe pengalaman karo, Aku bakal dikirim menyang wong sing ngerti liyane babagan iki. Mula, aku mikir yen aku bisa njaluk rekomendasi saka dikka babagan alternatif sing apik kanggo ditindakake saiki. Iku apik kanggo njaluk saran sethitik beda saka wong sing ngerti apa padha ngomong bab. Ora yakin manawa iki bakal berkembang, nanging aku terus-terusan ngalami rasa ora nyaman sajrone 5-6-7 wulan sadurunge operasi, lan saiki aku rumangsa rasa ora nyaman saiki minangka varian sing entheng.

    Reply
    • Alexander ngandika:

      Hei,

      Ciloko / jaringan parut bisa uga ana ing sikil tengen sing isih diganggu.

      Sawise fasciotomy bilateral sing wis sampeyan lakoni, fisioterapis sing ditugasake sing tanggung jawab kanggo rehabilitasi sampeyan bakal ngliwati patang fase. Iki minangka pedoman klinis sing jelas - lan sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan macem-macem fase kanthi tes sing ana gandhengane sing bakal ditindakake sajrone wektu lan liya-liyane. kene (klik kene).

      Sawise 12 minggu, sampeyan kudu bisa:
      - Laporan asil dandan 90-100% sakabèhé
      - Nduwe 90% fleksi plantar lan dorsofleksi tanpa nyeri

      Sampeyan uga kudu bisa nyana dandan luwih ing patang minggu sabanjure kanthi pendekatan bertahap kanggo perawatan lan latihan. Dadi, ora normal yen tetep rada suwe sawise 12 minggu - nanging apa sampeyan bakal nganggep luwih saka 10% saka penyakit sadurunge? Utawa luwih elek?

      Uga nyaranake terapi fisik biasa (2x seminggu) kanggo njaga fungsi ing wilayah sing diobati.

      Tulus
      Alexander

      Reply
  32. UT ngandika:

    Halo. Apa sampeyan bisa nyaranake kursi pelana minangka kursi kantor kanggo wong sing lara punggung? Bisa uga nganggo utawa tanpa fungsi miring utawa nganggo utawa tanpa sandaran? Aku njagong akeh ing ngarepe PC utawa ngadeg ing posisi statis ing proyek. Iki ndadékaké kanggo pain utamané ing mburi ngisor lan aku sadurunge wis prolaps lan misalignment ing pelvis. Mulane aku mikir yen aku kudu nyelidiki jinis kursi apa sing cocog kanggo aku supaya aku ora nggawe ketegangan sing ora perlu nalika aku kudu njagong ing kantor nganti suwe. Ora ngerti yen iki penting ing hubungan kanggo kursi, nanging aku cah wadon kuat. Matur nuwun kanggo jawaban sampeyan.

    Reply
  33. Ingrid ngandika:

    7 minggu kepungkur aku ngrusak jempolku kanthi ligamentum njupuk potongan balung saka jempolku lan ligamentum wis digawe dowo (ngrokok?). Wis 6 minggu nganggo plester. Wis dibusak plester lan wis 10 dina. Tanganku terus-terusan ngantuk lan nyengat (rasane kaya listrik ing tangan). Aku kudu tangi kaping pirang-pirang ing wayah wengi, goyangake tangan, pijet, lsp. Ora kepenak banget. Wis katon ing Google lan mikir yen iki sindrom carpal tunnel. Wis nyoba nindakake macem-macem latihan sing disaranake, nanging mikir dadi luwih elek. Goyang, pijet lan ngidini lengenmu ngayun nalika aku mlaku bisa uga paling apik. Nanging aku ora bisa nindakake kabeh wektu. Kayane saya tambah parah yen nyekel buku, nulis lan liya-liyane. Cukup nekat lan mesthine kudu ndeleng dhokter. Apa aku kudu ngenteni luwih suwe kanggo ngarep-arep yen bakal ilang dhewe? (Wis operasi kanggo sindrom Morton lan iki bisa uga kaya iki).
    Salam Ingrid

    Reply
    • Alexander Andorff (MNKF) ngandika:

      Hi Ingrid,

      Sing muni ora apik. Wektu pemulihan bakal gumantung sepira abote fraktur avulsion lan trauma sampeyan. Kepiye carane tatu kasebut kedadeyan? Apa sampeyan bisa nandhang ciloko naksir ing kahanan sing padha?

      Mesthi bisa ngelingake iritasi saraf ing tangan sampeyan, ya - sing bisa uga ana hubungane langsung karo cedera sing sampeyan tampa. Sawise pitung minggu, sampeyan ora bisa nyana yen iki wis waras cukup kanggo dadi asimtomatik - Nanging, aku sampeyan kudu nampa instruksi sing luwih jelas babagan apa sing kudu diarepake babagan wektu perbaikan dhokter sampeyan.

      Nyeri bisa uga amarga akumulasi cairan ing saubengé fraktur lan karusakan ligamen - saéngga njupuk ruang ing tangan lan ndadékaké sindrom carpal tunnel amarga cairan njupuk spasi ing jejere saraf.

      Gejala sing sampeyan jelasake uga cocog karo gangguan neurologis saka saraf median. Kasunyatan yen sampeyan ngalami perbaikan nalika ana sirkulasi getih sing luwih apik uga ndhukung teori kasebut.

      Yen sampeyan nekat kaya swarane, aku mikir sampeyan kudu ndeleng dhokter lan ngobrol. Nanging ing hubungan kanggo ombone saka karusakan sampeyan sebutno, iku bisa relatif normal kanggo pain kanggo dangu sawise rampung boring "masa plester".

      Latihan tangan sing entheng sing nambah sirkulasi getih lokal lan nguatake otot tangan intrinsik bisa nyebabake nyeri sauntara ing wiwitan, nanging minangka fungsi sing mboko sithik nambah, sampeyan kudu bisa nyana bisa nyuda iritasi ing mangsa ngarep.

      Pengin sampeyan dandan apik tenan luwih.

      Tulus
      Alexander (Kiropraktor Sah, M.sc. Chiro, B.sc. Kesehatan)

      Reply
  34. Tone ngandika:

    Halo. Wis lara gulu lan sirah sing aku wis nampa perawatan. Kanthi dhokter lan chiropractor, stres minangka sababe, mula aku ora duwe penyakit sing ndasari. Sakit sirah luwih apik, nanging isih berjuang karo gulu kaku lan murmurs ing sisih tengen gulu, pundhak lan mudhun menyang mburi. Kajaba iku, aku duwe sensitivitas tekanan ing setengah pasuryan lan gulu lan sirah, sisih tengen. Kanggo sawetara taun aku wis sensitivitas meksa ing kulit sing wis pindhah menyang macem-macem wilayah awak. Suwene sawetara dina, banjur ilang sawetara, banjur bali maneh. Iki saiki aku ngerti ing sisih tengen wis suwene meh 2 minggu, lan sawetara dina aku ora bisa nganggo selendang ing gulu amarga lara. Apa iku inflammation? Aku duwe proyek sedentary karo telpon PR bimbingan ing ngarep PC kabeh dina. Wis 8 wulan cuti sakit. Apa bisa iki. Wis ora kaetung / tumindak, nindakake latihan gulu prasaja, eling, nanging terus murmur karo pain moderat lan pain ing kulit.

    Reply
  35. Marie ngandika:

    Hi! Aku dumadakan krasa lara nalika mlaku-mlaku seminggu kepungkur. Nyeri utamane ana ing njaba dhengkul nanging pungkasane uga meh kabeh dhengkul. Aku wis mbukak kaping pindho sawise iku, lan pain wis katon sawise bab 2-3 km. Apa bisa iki? Suwene aku kudu ngenteni kanggo mbukak maneh?

    Reply
    • Alexander v / Ora ketemu ngandika:

      Hey Marie!

      Adhedhasar apa sing sampeyan tulis, bisa uga ana rasa nyeri amarga sindrom pita iliotibial. Iki biasane nyebabake rasa nyeri sing metu saka njaba dhengkul lan menyang dhengkul nalika beban kejut. Panyebab liyane sing bisa uga yaiku iritasi meniskus amarga kasunyatane sampeyan wis nambah frekuensi mlaku kanthi cepet banget. Coba ganti mlaku kanthi mlaku-mlaku paling sethithik 1 minggu lan deleng perasaan sampeyan sawise iku.

      Uga ngelingake yen penting banget yen sampeyan nindakake latihan pinggul sing cukup kanggo nyuda dhengkul lan strukture. Otot pinggul sing kuwat nyebabake beban sing luwih bener nalika mlaku.

      Reply
  36. Marianne ngandika:

    Hi! Aku lady aktif lan fitness-maha saka 42 sing wis didiagnosis pecah labrum ing hip, saliyane (utawa minangka asil saka?) Squeezing. Ing sisih mburi ana sawetara kesan piring tutup sing smoldering, owah-owahan degeneratif sing diucapake, uga kista sinovial. Lara nalika mlaku lan ngadeg, uga lara wengi. Referred menyang taksiran hip arthroscopy, nanging bisa njupuk akeh minggu lan sasi sadurunge aku njaluk. Aku wedi yen bakal ngalami osteoarthritis ing sendi, wis ora diobati nganti 10 minggu. Wis mesthi aktif banget, sepur 3-4 kaping seminggu, kerep munggah gunung lan mlaku-mlaku saben dina. Saiki swasana ora bisa mlaku lan ngadeg kanthi suwe tanpa nyeri. Apa cara latihan sing bisa digunakake? Nduwe akses menyang kamar kekuatan sing dilengkapi ndhuwur.

    Reply
    • Alexander v / Ora ketemu ngandika:

      Hey Marianne! Kanthi squeezing hip aku nganggep sampeyan tegese 'pincer impingement'? Pecah labrum ing pinggul bisa, kaya sing wis sampeyan alami, banget mateni lan nyedhiyakake basis kanggo sawetara rasa lara ing wayah awan lan ing wayah wengi. Kanthi ciloko pinggul kasebut, penting banget kanggo nglatih khusus kanthi latihan pinggul sing bener.

      Aku pribadi nyaranake olahraga kanthi elastis utawa pita mini kanggo ngisolasi kelompok otot sing tepat. Sampeyan bisa ndeleng conto program latihan kasebut video kasebut (link dibukak ing jendela anyar).

      Iku uga cetha yen pain sampeyan worsens karo komprèsi - IE nalika struktur wis squeezed bebarengan - supaya aku uga bakal menehi rekomendasi rencana perawatan karo ahli terapi umum karo loro traksi perawatan, diadaptasi mobilisasi joints lan therapy laser, uga bisa perawatan gelombang tekanan. kanggo tendon kesel watara pinggul.

      PS - Kajaba iku, aku uga nyaranake numpak sepeda olahraga lan nglangi.

      Regards.
      Alexander

      Reply
  37. Solo ngandika:

    Hi! Aku pasien sing wis dioperasi 5 kaping. Paling anyar babagan 14 dina kepungkur nalika aku duwe sindrom bertolotti.
    Panggul lan punggung ngisorku pancen cacat.

    Aku wis nyoba kanggo golek sawetara info bab penyakit sing, nanging mung golek kaca Norwegia lan aku wis ketemu karo sampeyan.
    Aku pengin aku ketemu info liyane. Kabeh saka carane wong urip karo penyakit, yen padha dadi luwih elek / luwih apik liwat taun, yen wis nandang gerah / luwih elek saka operasi, etc. Apa sampeyan duwe info liyane kanggo kula?

    Reply
    • Nicolay v / Ora Golek ngandika:

      Hi! Kita bakal nggawa iki menyang editors, supaya kita bisa nggawe artikel ringkesan lengkap karo informasi basis bukti kanggo sing kena pengaruh sindrom Bertolotti. Matur nuwun kanggo menehi kula ngerti. Pengin sampeyan kabeh sing paling apik!

      Reply
  38. Christine ngandika:

    Hei!
    Aku duwe prabédan dawa sikil 4.4 cm. Aku X-ray saka bali ing Maret, lan iki marang sing aku duwe scoliosis ing bali ngisor ing 32 derajat. Lan scoliosis cilik banget ing utomo thoracic sing mung ngukur sawetara derajat.
    Iki wedi banget amarga aku wis maca yen sampeyan duwe punggung sing bengkok, yaiku scoliosis, bisa nyebabake tekanan ing paru-paru lan jantung lan nyebabake masalah ambegan lan masalah jantung.
    Aku wedi banget yen scoliosis sing ana ing punggung ngisor lan scoliosis sing ana ing utomo thoracic bisa menehi masalah karo paru-paru utawa jantung.

    Muga-muga aku bisa entuk jawaban apa scoliosis derajat 32 sing ana ing punggung ngisor bisa mengaruhi paru-paru utawa jantung?

    Lan yen scoliosis cilik sing ana ing utomo thoracic bisa mengaruhi paru-paru utawa jantung?

    Aku terus-terusan kuwatir babagan iki!

    Reply
    • Nicolay v / Ora Golek ngandika:

      Hey Christine! Salah sawijining perkara sing kudu dijawab yaiku scoliosis sampeyan kurva - yen adoh saka jantung lan paru-paru, mula ora ana bebaya. Sampeyan uga nyebutake yen mung ana "scoliosis cilik ing balung mburi toraks", mula ora ana bebaya yen bisa mbebayani kanggo paru-paru lan jantung. Scoliosis kudu ekstrem, 70 derajat lan ndhuwur, supaya bisa tekan paru-paru lan jantung (1).

      Sumber: 1. Penn State Hershey Medical Center

      Reply
  39. Katrina ngandika:

    Hi! Aku ditabrak saka mburi ing pertengahan Oktober. Ora kacepetan gedhe, nanging entuk pundhak perih. Pindhah menyang chiropractor kaping pirang-pirang lan rumangsa apik sawise sasi. Banjur aku nindakake soko bodho .. Aku dayung ing mesin dayung kanggo 15 min (1 sasi kepungkur) karo kakiyatan dhuwur (wis rowed kathah). Aku wis ora nandang gerah saka mesin dayung sadurunge kabeh gulu lan Pundhak wilayah stiffened. Apa sing kedadeyan? Ora tissue alus waras amarga aku reaksi gedhe. Aku rumangsa luwih apik nanging isih duwe titik pemicu sing nglarani. Apa iku sawetara jenis inflammation aku entuk? Apa aku kudu ndeleng chiropractor maneh? Suwene reaksi inflamasi kasebut bisa tahan? Nalika aku kakehan jaringan sing ringkih, apa proses penyembuhan jaringan alus diwiwiti maneh?

    Reply
    • Chiropraktik Alexander Andorff ngandika:

      Hi Katrina,

      Kaya sing sampeyan kenal, tabrakan mburi utamane ana gandhengane karo whiplash. Iki minangka kondisi sing bisa mboko sithik dadi luwih elek, gumantung saka struktur sing digawe dowo / rusak sajrone kacilakan kasebut. Akeh conto bisa uga nuduhake yen iki bisa kedadeyan sanajan ing kacepetan sing luwih murah.

      Adhedhasar interval wektu sing kasebut ing mesin dayung (15 menit), Aku ora mikir sampeyan nindakake apa-apa langsung "salah", nanging sing banget apes. Adhedhasar apa sing sampeyan tulis, bisa uga ana struktur tartamtu sing nanggepi reaksi defensif lan akumulasi jaringan alus sing sensitif pain sing luwih gedhe wis dibentuk ing sekitar wilayah sing kena pengaruh.

      Ngelingi yen sampeyan wis kacilakan, aku bakal menehi saran supaya sampeyan njupuk MRI gulu lan kolom thoracic ndhuwur (utomo thoracic spine) - kanggo ngilangi prolaps gulu. Chiropractor sing sampeyan sebutake nduweni hak kanggo ngrujuk sampeyan menyang pemeriksaan gambar kasebut.

      Saka langkah-langkah sing bisa diwiwiti saiki, aku bakal nyaranake latihan nyulam kanggo nguatake pundhak, pundhak lan transisi menyang gulu. Iki uga duwe efek sing wis kabukten sacara klinis nglawan nyeri gulu. Sampeyan bisa nonton video kasebut ing saluran youtube kita kene.

      Latihan kudu ditindakake kaping papat seminggu. Yen sampeyan ora ngalami perbaikan, aku uga bakal nyaranake latihan otot DNF (fleksor gulu jero) - sing asring kena pengaruh masalah sling gulu.

      Sugeng taun anyar!

      Tulus
      Alexander Andorff (kiropraktor sah, MNKF)

      Reply
  40. Harald ngandika:

    Halo. Pacarku lara punggung kronis, khususe L4 utawa S1, sing daklamar. Kita wis menyang chiropractor, dokter .. nanging ora ana sing duwe jawaban, ora ana solusi, siji-sijine solusi sing paling cedhak sing ditemokake yaiku ing pusat kebugaran, ing ngendi dheweke ujar manawa disk sing metu yen dheweke kerep mlaku kanthi angel. lumahing, etc.. Lan aku ngerti kegiatan fisik solusi. Kita wis nyoba sol anyar ing sepatu, lan pracaya utawa ora, aku pijet dheweke ing mburi saben dina kanggo loosen meksa supaya dheweke bisa turu ing wayah wengi utawa njaluk liwat dina .. Sing paling awon nalika dheweke kudu miwiti. munggah ing handball maneh, iku rampung karo sleepless wengi lan injeksi sedative ing dhokter. Apa sampeyan mikir bisa dadi? Apa sing kudu dakkarepake karo chiropractor? Apa iki mbutuhake chiropractor konstan saben minggu? Apa ana cara tartamtu sing bisa daklakoni kanggo ngatasi masalah iki dhewe?

    Reply
    • Alexander v / Ora ketemu ngandika:

      Hi Harald,

      Kaping pisanan, aku bakal duwe pemeriksaan MRI saka spine lumbosacral (punggung ngisor, sakrum lan pelvis) - ing kene sampeyan bakal bisa ngerteni manawa ana cedera disk utawa prolaps disk. Nanging kanthi nyeri sing dawa lan kuat, aku nganggep yen pemeriksaan kasebut wis ditindakake? Yen mangkono, apa sing dituduhake?

      Tulus
      Alexander

      Reply
  41. Melita ngandika:

    Halo. Pemikiran yen scoliosis s-shaped tengen-cembung torocally lan kiwa-cembung lumbar bisa nimbulaké owah-owahan atritis ing joints IS?

    Reply
  42. Helleland ngandika:

    Nuwun sewu… Maksudku: apa ana situs web sing bakal disaranake ing ngendi latihan ditampilake sing aman 2 1/2 sasi sawise c5 / 6 prolaps ing gulu sing saiki ora menehi asil neurologis ing lengen tengen maneh nanging sing nggawe aku krasa crunching / awal sethitik babras karo kakehan mbukak? Aku bisa muter gulu apik saka sisih menyang sisih lan watara (nanging sethitik perih saiki nalika aku muter mundur). Wis dikandhani dening ahli fisioterapi yen latihan kekuatan saiki, utamane ngangkat munggah, uga pushups (nanging ora ngerti yen ditrapake kanggo kabeh varian). Sedikit informasi online babagan apa sing bisa ditindakake kanthi aman. Aja duwe tembok ribbed ing ngarep, digunakake bakal tuku elastis latihan. Iki IS trifle, sampeyan ngerti, nanging kanggo kula iku penting ora kanggo mungkasi munggah ing rumah sakit maneh - lan nindakake apa bisa / diijini supaya ora ilang kabeh kekuatan ing tangan. Kajaba angkat bobot nganggo barbell (dumbbells entheng diidini karo latihan sing diidini). Ing ngendi aku bisa nemokake informasi online babagan apa sing apik lan apa sing mbebayani ing kahananku?

    Reply
  43. Dagfinn ngandika:

    Nuduhake video sing apik babagan latihan nglawan sciatica (https://www.vondt.net/5-gode-ovelser-mot-isjias/).

    Ing kolom komentar sampeyan bakal nemokake kiriman ing ngisor iki:

    "Golek Ziem
    26 / 08 / 2016
    Latihan sing apik diterangake ing kene, kajaba lying back lift utawa "The Cobra". Latihan iki mbengkongake mburi menyang arah sing mesthi ora apik kanggo wong-wong sing berjuang karo sciatica, lan bisa nyebabake kelainan kasebut luwih elek tinimbang ing wiwitan.

    Amarga wis meh patang taun kirim iki dikirim, apa wektune kanggo menehi jawaban?

    Reply
    • Nicolay v / Vondt.net ngandika:

      Hi Dagfinn,

      Ya, sampeyan mbokmenawa bener. Mlengkung mundur diarani ekstensi, lan ekstensi horisontal digunakake ing protokol McKenzie kanggo sciatica lan nyeri punggung. Waca liyane babagan sinau ing kene: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK539720/

      Sciatica bisa duwe macem-macem panyebab, kalebu prolaps utawa stenosis spinal. Pancen bener yen kasus-kasus tartamtu kasebut bisa diprovokasi kanthi ekstensi ngapusi, nanging uga luwih akeh wong bisa ngalami relief. Iku mung gumantung ing sabab lan intensitas saka pain sciatica.

      Pengin sampeyan sore apik ahead!

      Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.