Diskusi karo profesional kesehatan

Diskusi karo profesional kesehatan

ASK - KANGGO JAWAB!

Apa sampeyan duwe mikir babagan masalah musculoskeletal? Banjur temokake area sing sampeyan duwe pitakon lan gunakake kolom komentar - utawa gunakake salah siji opsi sing disaranake ing ngisor iki. Sampeyan uga bisa ngubungi kita langsung ing kaca Facebook kita.

 



- Kita menehi saran saka kiropraktor, fisioterapis lan spesialis

Kiropraktor, ahli fisioterapi lan spesialis kita nawakake konsultasi, saran, latihan, lan tumindak khusus sing ngarahake masalah sampeyan. Berbagi iki karo wong sing butuh pitulung tambahan utawa motivasi ing perjuangan kanggo urip saben dinten sing ora nglarani.

Takon marang - pancen gratis!

- Kadhangkala bisa ngilangi rasa sakit sing dawa bisa ngrasakake meksa gunung. Hubungi kita kene ing bagean komentar utawa liwat pesen ing kaca Facebook kita wis dina iki. Banjur, kita bisa nulungi pitakon lan bareng bisa munggah gunung lara.

 

NEW: - Saiki sampeyan bisa takon langsung menyang chiropractor afiliasi!

chiropractor alexander andorff

Alexander duwe gelar master ing kiropraktik lan kerja dadi kiropraktor wiwit taun 2011 - dheweke kerja ing Kiropraktorhuset Elverum. Dheweke duwe katrampilan sing akeh gegayutan karo masalah ing gangguan musculoskeletal - lan fokus adhedhasar bukti sing dhuwur kanggo pasien sing uga nampa saran / latihan / instruksi latihan / adaptasi ergonomis sing ngidini bisa ngrampungake masalah jangka panjang, lan kanthi cara iki nyegah rasa lara maneh. Dheweke urip kanthi motto manawa 'olahraga minangka obat sing paling apik' lan nyoba nyengkuyung gerakan liyane saben dinane liwat kegiyatan saben dinane kayata plancongan lan ski lintas negara, nanging uga ngerti manawa bisa dadi proses ekstensif kanggo metu saka jugangan rasa sakit yen sampeyan wis tekan kana. . Mula, saran, olahraga lan langkah uga diadaptasi karo wong kasebut. Klik ing gambar utawa kene arep takon pitakon.

 

wanita kanthi nyeri punggung



 

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing ngendi Ola lan Kari Nordmann bisa njaluk wangsulan babagan pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal. Kita duwe profesional kesehatan afiliasi sing nulis kanggo kita. Panulis iki nindakake iki supaya bisa mbantu wong-wong sing paling mbutuhake - tanpa dikenani biaya. Kabeh sing kita takon yaiku sampeyan seneng kaca Facebook kitangajak kanca-kanca kanggo nindakake padha (gunakake tombol 'ngajak kanca' ing kaca Facebook) lan nuduhake kiriman sing disenengi ing media sosial. Kanthi cara iki kita bisa nulungi wong sing bisa, lan utamane sing paling mbutuhake - sing ora kudu mbayar pirang-pirang atus kroner kanggo pacelathon singkat karo profesional kesehatan.

 

Sakit ing otot lan sendi

 

Kita takon manawa sampeyan nggunakake kolom komentar ing kategori sing gegandhengan, amarga iki bakal entuk jawaban sing luwih cepet lan lengkap. Pitakonan ing kaca iki ora bakal prioritas ing baris sing padha karo takon pitakon ing kaca sing relevan.

 

Mangkene:

Kita saestu ngormati yen sampeyan ngupayakake diagnosis sing (umpamane. lara kristal) / tema sampeyan pengin bantuan liwat menu telusuran ing sisih tengen ndhuwur utawa liwat menu ndhuwur. Banjur gunakake kothak komentar ing sisih ngisor kaca kanthi cara sing padha ing kaca iki.

 

Sawetara kaca tema sing paling sering ditekani:

- Artritis (rematik)

- Osteoarthritis (osteoarthritis)

fibromyalgia

- Waca rangkeng

- Penyakit Crystal / BPPV

- Kacilakan meniskus / pecah lutut

- rheumatism

- Shockwave therapy



235 replies
  1. Ola R. ngandika:

    Hello.
    Aku wis berjuang karo nyeri groin meh 2 taun. Wis nyoba akeh perkara, nanging ora entuk asil.
    Pisanan aku weruh pain ing Mei 2013. Aku duwe 7-8 latihan bal-balan seminggu lan pindhah menyang garis olahraga ing SMA. Wis gym 4/5 dina minggu ngendi 2 saka dina padha bal-balan karo olahraga ndhuwur. Latihan bal-balan wis ana ing gambut gawean lan kelas gym ana ing lantai sing atos, saengga ana akeh ketegangan.

    Ing sasi Mei 2013, aku dumadakan nandhang lara ing bangkekan kiwa nalika olahraga. Aku nyerah kanggo dina lan nyoba maneh latihan sabanjuré, pain isih ana. Aku lunga menyang ahli fisioterapi lan entuk sawetara latihan kanggo ngiyataken groin. Latihan kasebut ditindakake sajrone 3 minggu. Ora entuk asil saka latihan.

    Aku ngganti klub lan entuk ahli fisioterapi anyar, dheweke menehi latihan sing padha lan aku nindakake babagan 4 minggu tanpa kemajuan. Banjur dheweke ngirim aku menyang chiropractor. Dheweke nyoba sethithik babagan kelembutanku lan apa kabeh lurus lan lurus.
    Aku entuk sawetara latihan peregangan supaya luwih alus lan luwih mobile. Rasane rada mbantu, nanging bisa uga amarga aku dadi luwih alus saka latihan.

    Aku dikirim kanggo MRI. Pranyata groinku pancen apik.
    Wis lara ing groin kiwa lan tengen, nanging biasane ana ing sisih kiwa.
    Banjur aku dadi terapis menu / spesialis hip. Aku dikandhakake yen punggungku lara lan pelvis sing rada bengkok, sing nyebabake pangkal paha saya kenceng. Aku duwe sawetara latihan sing bakal nggawe panggulku luwih lurus. Latihan kasebut kudu ditindakake sajrone 3 wulan. Ing wektu sing padha aku lunga menyang terapi manual, aku uga menyang fisio. Aku nerangake iki kanggo physio karo kurva ing mburi. Aku tak latihan kanggo ngiyataken otot sak pelvis.

    Sawise 2-3 sasi karo latihan lan latihan hard, aku wis kurang pain ing mburi lan dadi straighter / stabil ing pelvis. Nanging isih ora yakin yen iki masalah.

    Apa akupunktur bisa dadi solusi?

    Bakal ngormati umpan balik babagan apa sing sampeyan pikirake panyebab lara kasebut lan kepiye carane bisa ilang.

    Reply
    • adus ngandika:

      Halo Ola, kanggo nyimpulake sawetara pitakonan sing diterusake.

      - Nyeri sampeyan diwiwiti kanthi tenaga fisik sing abot ing Mei 2013. Iki menehi alesan kanggo percaya yen iku musculoskeletal. Salah sawijining otot sing paling umum sing kena pengaruh nalika bal-balan yaiku iliopsoas (fleksi pinggul).
      - Obahe apa sing nglarani? Banjur kita mikir babagan mburi lan pinggul.
      - Apa MRI punggung ngisor uga dijupuk utawa mung groin / pinggul? Herniasi cakram bisa ngrujuk marang rasa nyeri ing groin yen kena saraf 'tengen'.

      Jawaban sing luwih lengkap bakal teka nalika kita ngilangi sawetara diagnosa liyane kanthi pitakonan kasebut.

      Reply
  2. bangkekan ngandika:

    Aku wis menyang Bunch saka situs web, biasane saka profesional kaya
    fisioterapis lan kiropraktor.

    Apa sing rada aneh yaiku meh kabeh wong nyaranake latihan kasebut ing ngendi wae
    mbengkongake bangkekan mundur, (ekstensi?)

    Aku yakin manawa mung latihan iki kaya biasane
    ndadekake aku lara iki ing bangkekan kiwa.

    Aku pengin umpan balik, panemu babagan iki.

    Lan siji liyane, kabeh situs web saka physio lan chiropractors kudu kalebu
    pentinge ora mulet banget yen sampeyan duwe sendi hypermobile.
    Iki soko aku ngerti sing fisioterapis lan chiropractors arang nindakake
    nyebutake. iki bab aku wis maca ing dhewe.

    Aku lunga kanggo perawatan dhewe, saben minggu.

    Reply
    • adus ngandika:

      Halo 'Wrist',

      Sorry telat reply.

      Latihan sing disaranake kudu lan kudu dicocogake karo diagnosis spesifik sampeyan. Mungkin latihan ekstensi sing sampeyan tuju yaiku 'latihan ekstensi eksentrik'? Iki ditrapake kanggo epicondylitis lateral / siku tenis, lan duwe bukti sing apik.

      Sampeyan nyebutake yen sampeyan nandhang lara ing bangkekan kiwa - apa jenis nyeri? Apa padha pancet, utawa beda-beda karo beban - lan sampeyan duwe nyeri wengi? Apa sampeyan uga lara ing sikut?

      Apa foto wis dijupuk saka bangkekan sampeyan? Apa sampeyan wis diteliti kanggo sindrom carpal tunnel?

      Waca liyane ing kene:
      https://www.vondt.net/hvor-har-du-vondt/vondt-handledd-diagnose-behandling/karpaltunnelsyndrom/

      Looking forward kanggo krungu saka sampeyan maneh. Muga-muga bisa mbantu sampeyan luwih lanjut.

      Reply
      • bangkekan ngandika:

        Hi lan matur nuwun kanggo balesan!

        Aku wis nulis telung kiriman dawa kanggo nanggepi kene saiki
        dina iki, nanging website iki nganyari nalika aku
        nyedhaki mburi, lan banjur post ilang lan
        Aku kudu miwiti maneh. Saiki aku jengkel nganti ora
        orcs miwiti maneh.
        :-()

        Reply
        • adus ngandika:

          Halo maneh, bangkekan.

          Nyuwun pangapunten kanggo miss saka webmaster kita. Iku ing Urut saka nganyari otomatis isi kaca saben pitung menit. Kesalahan saiki wis didandani. Mesthine ngganggu banget yen nulis kiriman pelengkap mung katon ilang. Kita ngarep-arep krungu saka sampeyan sanalika sampeyan duwe kesempatan.

          Reply
  3. Monica BJ ngandika:

    Hei!
    Waca kaca ing kene babagan Plantar Facitt.
    Bingung babagan latihan inversi sing kasebut, ora ngerti carane nindakake. Sawise pirang-pirang taun nandhang sangsara, aku kepengin banget nindakake perkara sing aktif kanggo nyoba dadi luwih apik…

    Reply
    • adus ngandika:

      Hi Monica,

      Matur nuwun kanggo pitakonan sampeyan babagan latihan plantar fasciitis (waca: https://www.vondt.net/ovelser-og-uttoyning-av-plantar-fascia-haelsmerter/)

      Inversi sikil tegese narik tlapak sikil menyang siji liyane (masuk) saka posisi netral. Ing wiwitan, sampeyan mung bisa nindakake iki tanpa resistensi ekstra - banjur ngaktifake panggunaan otot sing tepat sing bisa mbantu nyuda tlapak sikil lan nandur fascia. Nalika sampeyan narik tlapak sikil menyang siji liyane, sampeyan kudu ngrasa yen sampeyan lagi melu otot ing njaba pedhet (peroneus).

      Apa sampeyan bisa nindakake?

      Sawetara pitakonan tindak lanjut cilik:

      1) Apa sampeyan wis dikonfirmasi yen sampeyan duwe plantar fasciitis kanthi utawa tanpa spurs tumit? Yen ana spurs tumit, bisa uga nuduhake yen masalah kasebut wis suwe lan bisa uga luwih angel diatasi.

      2) Apa sampeyan wis nyoba dhukungan tumit sing diadaptasi khusus kanggo nyuda lengkungan sikil lan lading sikil (yen ora, disaranake: https://www.vondt.net/behandling-plantar-fascitt-plantar-fascitt-haelstotte/)?

      3) Apa langkah-langkah perawatan sing wis sampeyan coba? Apa sampeyan wis nyoba terapi gelombang tekanan?

      4) Kepiye masalah kasebut diwiwiti? Akeh overuse ing lumahing hard tanpa apik, sepatu didhukung, Mungkin?

      Reply
      • anonim ngandika:

        Halo maneh.
        Latihan: yaiku lungguh ing kursi, contone, sikil digantung, uga jempol / sikil mbengkongake?

        Wis ora didiagnosis spurs tumit, lan ora aran iku.
        2. Durung nyoba dhukungan tumit. Wis tlapak sikil sing diadaptasi dening ahli fisioterapi. Apa ora dhukungan tumit sing didol ing Norwegia?
        3. Soles wae.
        4. Kakehan lan mundhak cepet banget saka mbukak, digabungake karo kabotan.

        Reply
        • adus ngandika:

          Ya, prasaja lan gampang. 🙂

          Spurs tumit bisa dideteksi dening RTG, MRI utawa ultrasonik diagnostik.

          2. Paling didol yaiku jinis gel sing dilebokake ing tumit sepatu. Kita durung ndeleng dhukungan lengkap sing padha kaya ing toko iki, ora. Nanging bisa uga ana.

          Oke, sampeyan bisa uga pengin duwe fokus sing rada dhuwur ing latihan lan latihan saiki - elinga yen bakal ana sawetara minggu sing angel banget sadurunge sampeyan (utamane papat pisanan), amarga sampeyan bener-bener ngrusak otot (dadi kurang dhukungan) sadurunge sampeyan. njaluk supaya disebut-'supercompensation' ing Otot cocog.

          Waca babagan perawatan gelombang tekanan plantar fasciitis ing kene:

          https://www.vondt.net/trykkbolgebehandling-av-fotsmerter-grunnet-plantar-fascitt/

          Kudu paling efektif miturut riset. Digabungake karo latihan khusus.

          4. Ngerti. Jogging ing aspal?

          Reply
          • anonim ngandika:

            Banjur aku kudu nyoba latihan kasebut?

            Bisa mriksa kemungkinan spurs tumit ing sawetara wektu yen ora nambah.

            Wis nyoba pad gel ing tumit, kejem lara. Saiki aku duwe tlapak sikil sing ndhukung ing lengkungan sikil, lan rasane apik. Sepatu kanthi tumit sing rada dhuwur uga bisa dianggo kanthi apik, ing karya lan liya-liyane.

            Ora jogging ing aspal, nanging mbokmenawa banget semangat nalika miwiti 🙁

            Muga-muga latihan, peregangan, relief lan bobote bakal mbantu saiki.
            ?

          • adus ngandika:

            Aku pengin sampeyan apik luck! 🙂 Marang kita yen sampeyan duwe pitakonan liyane - lan liya aran gratis kanggo ngandhani kanca lan kulawarga sing padha bisa takon kene utawa ing kaca Facebook.

  4. Ole ngandika:

    Hai aku keganggu karo mburi lan kuku kiwa. saiki wis mudhun menyang groin.Ing kana aku lara banget nalika mlaku.Saiki aku njupuk obat kuat, ora mbantu..Aku ngenteni lan tekan MRI.nggumunake obat kasebut ora bisa..

    Salam Ole.

    Reply
    • adus ngandika:

      Hi Ole,

      Bebas bae kanggo menehi katrangan luwih lengkap babagan masalah lan lara sampeyan - banjur kita bisa menehi jawaban sing luwih rinci lan bisa uga mbantu sampeyan.

      - Kapan lan kepiye nyeri punggung diwiwiti?

      - Apa jenis obat sampeyan? Apa iku ngendhokke otot? Nyuda nyeri? Obat nyeri saraf? Apa sing diarani? Mungkin sampeyan wis diwenehi resep obat penghilang rasa sakit sing salah babagan masalah sampeyan?

      - Kepiye sampeyan nggambarake rasa lara? Kaya nusuk nyeri listrik? Mati rasa? Apa sampeyan ngalami kelemahan otot ing sikil kiwa?

      - Apa pain ing groin lan pinggul dadi luwih elek nalika sampeyan mbengkongaken maju? Mesthi wae sampeyan duwe gejala sciatica (waca: https://www.vondt.net/hvor-har-du-vondt/vondt-i-korsryggen/isjias/)

      Nggolek kanggo krungu saka sampeyan.

      Reply
  5. RR ngandika:

    Hi! Duwe sawetara pitakonan babagan nyeri tumit. Sawise rampung meteng, aku nandhang lara ing tumit loro. Saka nyeri pelvis lan gerakan cilik nganti numpak gerobak, sawetara aspal lan kerikil. Wis ngrasa yen aku wis lara ing njaba sikilku, nanging ora lara. Dumadakan ing sawijining dina aku rumangsa apik ing tumit loro. Tindak menyang dhokter sing ngandika ana inflammation saka pad lemak ing tumit amarga kabotan lan aku wis dadi luwih aktif. Aku wis maca babagan plantar fasciitis, nanging dhokter ngira yen ora ana rasa nyeri ing ngisor lan ing sisih tumit. Orudis njaluk pelumas. Angsal sol saking naprapat. Dheweke uga ngira iki dudu plantar fasciitis amarga nyeri ora adoh ing ngarep sikil. Ngendi kudu nyeri amarga inflamasi kelenjar sebaceous ing tumit? 2 minggu kepungkur aku nandhang lara tumit lan ora ana tlapak sikil utawa relief. Aku beku mudhun lan ngangkat driji sikil saben dina. Dadi karo sneakers ing njero lan njaba. Suwene iki bisa? Nduwe persetujuan babagan perawatan gelombang tekanan pungkasane karo naprapat. Ramalan dadi apik?
    RR.

    Reply
    • adus ngandika:

      Hi RR,

      Nyeri sampeyan wis suwene 2 minggu, mula sampeyan isih ana ing fase akut masalah kasebut. Loro plantar fasciitis lan inflamasi bantalan tumit bisa njupuk minggu, sasi, utawa kadhangkala nganti setahun sadurunge marasake awakmu. Iku kabeh gumantung carane iku katon ing sikilmu. Iki nggawa kita menyang pitakonan pisanan:

      - Apa RTG utawa MRI wis dijupuk saka sikilmu? Ing RTG, sampeyan bakal weruh spurs tumit yen plantar fasciitis. Ing MRI, sampeyan bisa ndeleng thickening saka plantar fascia yen ana plantar fascia.

      - Kayane sampeyan njupuk langkah sing bener kanthi ngangkat driji sikil lan icing saben dina. Apa sampeyan uga ngetokake plantar fascia?

      - Waca liyane: https://www.vondt.net/ovelser-og-uttoyning-av-plantar-fascia-haelsmerter/

      Sampeyan uga nyebutake yen sampeyan wis 'sarujuk perawatan gelombang tekanan karo naprapat'. Iki muni rada ora masuk akal yen sampeyan takon, amarga perawatan gelombang tekanan mung kudu digunakake khusus kanggo temuan (umpamane sawise ultrasonik diagnostik lan pencitraan MRI). Sayange, akeh wong nggunakake terapi gelombang tekanan sing akeh banget tanpa ngerti apa sing katon ing sikilmu - saéngga ana kemungkinan gedhe sing ora bakal kenek wilayah sing bener lan sampeyan mbuwang dhuwit metu saka jendhela. A naprapath ora mbalekaken. Ing comparison, perawatan dening loro chiropractors utawa terapi manual sebagian reimbursed. Sampeyan bisa uga migunani kanggo mriksa manawa sampeyan duwe asuransi kesehatan sing nyakup perawatan kasebut.

      - Waca liyane: https://www.vondt.net/trykkbolgebehandling-av-fotsmerter-grunnet-plantar-fascitt/

      GP, chiropractors utawa terapi manual kabeh bisa ngrujuk marang diagnostik imaging kasebut - lan loro sing terakhir uga duwe latihan ekstensif kanggo perawatan diagnosis kasebut, sing bisa nyebabake pemeriksaan sing luwih cepet lan perawatan sing luwih efektif.

      Kita duwe rekomendasi babagan dhukungan tumit plantar fascia:

      - Waca liyane: https://www.vondt.net/behandling-plantar-fascitt-plantar-fascitt-haelstotte/

      Apa sampeyan wis nyoba dhukungan tumit iki utawa sing padha?

      Reply
  6. Kari-Anne Strøm Tvetmarken ngandika:

    Halo. Aku wis berjuang karo lara kabeh awak wiwit 2010. Gulu paling awon, iku wis nglarani wiwit 2005. Nanging bab iku nalika aku olahraga ing mesin elips utawa mlaku-mlaku, aku krasa tingling ing tlapak sikil. sikil lan "kelet" ing tangan lan tanganku. Wis menyang dhokter lan durung diteliti. Uga wis ing MRI saka gulu, dianjurake dening naprapath. Ora ana prolaps gulu, mung nganggo. Apa sing bisa dakkandhakake karo dhokter, amarga saiki aku wis kesel olahraga ora mbantu nyeri sing dakrasakake.

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Kari-Anne,

      Apa ana sing khusus kedadeyan sadurunge 2005 utawa 2010? Trauma utawa kacilakan utawa liya-liyane? Utawa apa pain teka mboko sithik?

      'Tingling' bisa disebabake dening sawetara perkara, nanging bisa uga ana hubungane karo fungsi saraf utawa arteri. Apa sampeyan duwe riwayat kulawarga babagan acara / diagnosis kardiovaskular?

      Gagasan ing mburi MRI gulu apik, nanging ana perkara liyane saka prolaps sing uga bisa nyebabake gejala sing padha.

      Kepiye sampeyan nanggapi perawatan? Apa terapi sampeyan wis nyoba sawetara prosedur sing beda?

      Minangka ukuran poto sing prasaja, disaranake sampeyan miwiti latihan mobilisasi ing roller umpluk, amarga iki bisa ningkatake fungsi arteri (bukti klinis).

      Waca liyane
      https://www.vondt.net/bedret-arterie-funksjon-med-foam-roller-skum-massasjerulle/

      Kita ngarep-arep krungu saka sampeyan maneh, lan mbantu sampeyan luwih lanjut.

      Reply
  7. Monica Pedersen ngandika:

    Agustus 2012; MR kolom thoracal; cakram entheng nganti sedheng bulging C5 / C6. Owah-owahan degeneratif tipis Th6 / Th7 nanging ora ana komentar sing katon ing kolom thoracic. Ora ana owah-owahan sinyal sing katon ing Medulla. MR LS -Column: Telu cakram ngisor dehidrasi nanging nilai nominal Inge suda banget. Cakram tipis ing telung tingkat kasebut lan uga ana tandha pecah anulus fibrosus ing rong tingkat ngisor. Ing level L5 / S1, disk ndemek oyod S1 kiwa nanging ora ana efek sing jelas. Ing tingkat liyane ora ana pratandha saka efek ing struktur neurogenic. Apa sampeyan bakal menehi rekomendasi sing aku bisa nindakake iki, aku duwe akèh pain nalika lungguh lan mlaku, wis diwenehi kursi rodha. Nduwe kelas fisio saben minggu lan latihan yoga dhewe, nanging sedhih banget rasa nyeri sing ndadekake aku ora bisa mlaku luwih saka sawetara langkah. Njaga kula adoh saka painkillers minangka adoh sabisa lan rodo ora micu iki. Nanging aku mung bosen lan njaluk pendapat bekas saka sampeyan. Salam Monica

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Monica,

      Kita bakal nyoba lan nulungi sampeyan, nanging kita butuh informasi sing luwih lengkap amarga ora bisa mriksa sampeyan kanthi pribadi.

      - Kaping pisanan, ing ngendi lara lan suwene sampeyan ngalami? Apa kedadeyan akut (umpamane sawise kacilakan utawa trauma?) Utawa teka kanthi bertahap?
      - Sampeyan sebutno sing disk ndemek ROOT S1 - iki biasane tegese sampeyan njaluk tresno ROOT. Apa sampeyan nandhang lara listrik, nyeri banget nganti sikil lan sikil ing sisih kiwa? Apa sampeyan duwe kelemahan otot ing sikil kiwa?
      - Disebutake yen sampeyan ora bisa luwih saka sawetara langkah sadurunge sampeyan lara. Apa sampeyan rumangsa sikil sampeyan gagal utawa liya-liyane, mula sampeyan kudu lungguh kanggo ngaso? Apa punggung lan sikilmu lara nalika mbengkongake maju?
      - Sampeyan nulis 'MR kolom thoracal', iki biasane ora kalebu gulu, nanging sampeyan isih nulis babagan tingkat C5 / C6 - iku tegese sampeyan wis njupuk gambar MRI saka gulu uga?
      - Yoga apik, olah raga serbaguna, mula luwih becik sampeyan nindakake iki. Yen ora, gerakan umum dianjurake, luwih becik mlaku-mlaku kanthi entheng ing medan sing kasar.
      - Sampeyan menyang fisio 1x seminggu. Kepiye sampeyan nanggapi perawatan? Apa terapis sampeyan wis nyoba sawetara prosedur sing beda?
      - Perawatan kadhemen, contone. Biofreeze (waca liyane / tuku kene: http://nakkeprolaps.no/produkt/biofreeze-spray-118-ml/) bisa nyuda nyeri otot, sendi lan saraf.

      Nggolek kanggo krungu saka sampeyan.

      Regards.
      Alexander v / Vondt.net

      Reply
  8. SG ngandika:

    ISCHIOFEMORAL IMPINGEMENT; Woy, Aku wis berjuang karo pain aching pancet ing jog lan mudhun mburi pupu kanggo sawetara taun. Titik kaya jarum ing ngisor sikil. Aku wis menyang saben terapi kepikiran. Ciloko Labrum dideteksi ing 2012. Aku diobati kanggo cedera labrum kanthi arthroscopically. Dheweke nemokake nalika arthroscopy yen aku duwe osteoarthritis ing sendi pinggul. Aku wis ngarep-arep yen pain ing sikilku bakal ilang, nanging ora banjur. Ing 2014, sinar X lan MRI nuduhake papan cilik kanggo quadratus femoris, sing cocog karo impingement ischiofemoral. Aku durung nampa bantuan kanggo iki. Temokake sethithik informasi babagan iki ing Norwegia, mung ing situs manca. Setaun kepungkur, aku pungkasane diwenehi resep neurontin dening GP. Sakdurunge iki aku turu maksimal 2 jam sedina amarga nyeri. Iki ngrusak kualitas uripku, urip ditahan. Pitakonanku yaiku; apa ana bantuan kanggo impingement ischiofemoral ing Norwegia?

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi SG,

      Kita mesthi bakal mbantu karo iki. Kita wis ngirim priksaan saiki ing forum pakar kanggo nemokake bantuan sing paling apik kanggo sampeyan.

      Kita bakal komentar maneh kene ing sawetara dina.

      Have a nice day isih!

      Regards.
      Thomas v / Vondt.net

      Reply
        • vondt.net ngandika:

          Halo maneh, SG,

          Kita ora lali sampeyan, nanging butuh wektu sing suwe kanggo entuk jawaban saka para ahli. Saiki kita kerja kanggo njupuk informasi saka tim liyane, kalebu spesialis ing Inggris. Kita ngomong nalika krungu soko.

          Regards.
          Thomas v / Vondt.net

          Reply
          • vondt.net ngandika:

            Kita uga. Kita janji bakal menehi kabar yen kita krungu soko. 🙂 Yen ora, kita mesthi menehi saran babagan sing sampeyan wis krungu atusan kaping sadurunge - mulet otot piriformis lan bokong, saben dina, 3 × 30 detik. Sampeyan uga bisa mbiyantu nggunakake roller busa ing njaba paha kanggo njupuk tekanan saka ischium lan glutes. Yen sampeyan mikir perawatan kadhemen bisa nyenengake, mula kita wis krungu akeh perkara sing positif Biofreeze saka wong sing duwe masalah jog lan sciatica / sciatica.

  9. Dagmar T. ngandika:

    Berjuang karo Polyoneuropathy (serat tipis). Dokter ujar manawa ora ana sing kudu ditindakake. Nduwe rasa lara / mlaku ing kerikil ing bar ing lantai. Nduwe rasa nyeri nganti tekan groin lan bengkak. Bedane bisa nganti 4cm. Pitulung. Dagmar T.

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Dagmar,

      Ora muni kaya sing kroso utamané apik. Kanggo bisa nulungi sampeyan, kita butuh informasi luwih lengkap babagan penyakit sampeyan, kayata panyebab, onset, intensitas nyeri lan pencitraan sadurunge. Apik banget yen sampeyan bisa nulis luwih akeh babagan penyakit sampeyan.

      Apa sampeyan entuk? We look nerusake kanggo mbantu luwih.

      PS - Sampeyan nulis «4 cm prabédan». Maksude piye? Apa sing dawa sikil sampeyan ngomong babagan? Ing kasus kasebut, kita ngarep-arep tenan yen sampeyan wis nampa penyesuaian tunggal dening spesialis (!)

      Regards.
      Thomas v / Vondt.net

      Reply
  10. Patrick J. ngandika:

    Hei!

    Aku mung duwe siji pitakonan: Aku lara ing sisih tengen bali ngisor ing ndhuwur bokong tengen. Iki kedaden sawise minggu saka latihan, Aku kepingin weruh yen bisa dadi simpul otot, awit iku ora balung aku pain ing, nanging ing titik jejere. Aku bisa mlaku lan mlaku kanthi apik, nanging yen aku mbengkongake utawa nyender ing sikil tengen, mula saya lara. Aku wis digunakake roller umpluk kanggo nyoba kanggo "soften", nanging isih nyengsarakke mung minangka akeh. Dadi aku kepengin weruh apa sing kudu ditindakake?

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Patrick,

      Bisa uga ana kunci ing sendi iliosacral kanthi simpul otot / myalgia ing quadratus lumborum lan otot gluteal. Apa sampeyan bisa entuk beban miring nalika sampeyan latihan? Contone, nalika ngangkat lemah? Apa ana wilayah khusus sing pengin dikuatake wektu iki?

      Penting kanggo elinga yen otot disambungake menyang sendi - lan sendi bali menyang otot. Mangkono, masalah ora tau 'mung simpul otot'. Mulane, penting kanggo njaluk perawatan kanggo sendi lan otot - uga miwiti kanthi ngukur dhewe (kaya sing wis ditindakake) lan latihan khusus.

      Apa sampeyan bisa ngandhani luwih akeh babagan jinis latihan sing sampeyan lakoni ing latihan? Banjur kita bisa nglakokake latihan sing bisa uga ora cocog kanggo sampeyan - utawa sing bisa menehi tekanan ing punggung ngisor.

      Latihan iki bisa uga migunani kanggo sampeyan nambah stabilitas lumbosacral:

      https://www.vondt.net/lav-intra-abdominaltrykk-ovelser-deg-med-prolaps/

      Regards.
      Thomas v / Vondt.net

      Reply
  11. Lise Kristin Johre ngandika:

    Halo, aku duwe crps, lan aku mikir kenapa sampeyan ora duwe apa-apa babagan kondisi iki? Wis nemokake akeh dhewe, nanging butuh sawetara tips liyane.

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Lise Kristin,

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo saran. Mesthi wae kita bakal nulis babagan Sindrom Sakit Daerah Kompleks (CRPS) - kita uga bakal nyilem jero menyang arsip riset kanggo ndeleng apa ana riset anyar babagan perawatan, nutrisi utawa liya-liyane sing bisa entuk manfaat.

      Maneh, matur nuwun kanthi sanget kanggo ngomong.

      Kita pengin sampeyan dina apik!

      PS - Apa sampeyan pengin saran umum lan konkrit? Utawa sampeyan pengin luwih perawatan langsung ifbm?

      Reply
  12. ane ngandika:

    Hei!

    Aku nandhang fraktur lemes kanthi eskalasi sing cepet banget ing latihan sawise meteng lan terus nganti 2-3 sasi. Ana fraktur ing rong panggonan ing sikil sing padha lan para dokter ujar manawa ana lokasi sing ora biasa ing siji patah tulang. Iku isih ngrasa kaku lan ora nyaman ing wilayah fraktur nanging ora lara. Saiki aku kena Plantar Fascitis lan aku kepingin weruh apa sing kudu daklakoni saiki! Aku ora yakin apa fraktur katon lan wonder yen aku uga wis nandang gerah nang sikil ing sawetara cara? uga wis temen maujud sing aku wis sinau cara salah kanggo lumaku karo sikil siji. Sapa sing kudu aku hubungi kanggo bantuan sing paling apik? ora duwe kapasitas utawa kepinginan kanggo jotosan adoh akèh dhuwit ing jinis salah perawatan cukup alamiah. Matur nuwun kanggo balesan 🙂

    ane

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Ane,

      Plantar fasciitis minangka barang sing mboseni - sing paling penting sampeyan kudu miwiti kanthi 4 latihan iki (loro mulet lan kekuatan cahya). Ngukur dhewe lan ngobati awake dhewe ora butuh biaya. Sayange, sampeyan uga mbutuhake sawetara babak (2-4x) kanthi perawatan gelombang tekanan - iki amarga tumit lan ngarep tumit menyang fascia plantar mbutuhake bantuan vaskularisasi (sirkulasi) kanggo ningkatake penyembuhan. .

      Ya, kunci sendi asring kedadeyan ing sikil amarga loading sing salah. A chiropractor utawa terapi manual kudu bisa nulungi sampeyan karo perawatan gelombang tekanan, digabungake karo perawatan sendi sikil - supaya sampeyan ora kudu menyang 2 terapi beda kanggo iki.

      Apa sampeyan pengin rekomendasi saka terapis?

      Reply
  13. Gina ngandika:

    Hai, Sakwise Paskah aku tangi ing wayah wengi kanthi nyeri sing abot ing sikil siji, ing njero lengkungan. Rasane kaya sampeyan bisa mbayangno yen ditusuk piso. Nyeri terus nganti sawetara detik, banjur ilang. Padha teka lan lunga bab 7-8 kaping. Banjur ora ana apa-apa maneh nganti wengi kira-kira seminggu sabanjure. Banjur aku iki awakened kaping pirang-pirang dening pain kuat padha. Ing dina wingi, dheweke teka kanthi rutin, nanging ora kaya dhek sadurunge. Wengi iku dadi luwih apik, nanging aku krasa kaya tingling ing sikilku. Dina iki aku nemoni GP lan dheweke ora ngerti apa-apa. Dheweke nyaranake kula kanggo lubricate karo ibux.
    Apa sampeyan duwe idea apa iki bisa uga lan apa sing menehi saran kanggo kula?

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Gina,

      Nalika sampeyan njlèntrèhaké, ana akeh alasan. Apa sampeyan uga nyeri sikil utawa nyeri punggung? Muni kaya iritasi saraf lokal utawa distal - lan disaranake sampeyan nggunakake roller pijet sikil, ngegetake lengkungan sikil (ndeleng latihan ing artikel kita '4 latihan nglawan plantar fasciitis') lan nindakake latihan aktivasi / kekuatan sing entheng kanggo sikil. Yen sampeyan uga ngalami nyeri radiasi ing sikil, bisa uga iritasi saraf ing punggung ngisor sing nyebabake nyeri / gejala ing sikil, banjur ing akar saraf L5 utawa S1. Yen sampeyan pengin nggunakake obat penghilang rasa sakit sing luwih alami, kita bisa menehi rekomendasi perawatan kadhemen Biofreeze.

      Apa sampeyan duwe informasi sing luwih jero babagan perkara liyane sing wis dingerteni? Apa sampeyan luwih apik dina iki?

      Regards.
      Vondt.net

      Reply
  14. Ida Christine ngandika:

    Hello.

    Aku nulis atas jenenge bapakku sing wis berjuang karo ngelu, untu lan tekanan kuat ing kuping kiwa, candhi lan pipi.

    Dheweke wis dadi ahli bedah lisan, dokter, dokter kepala, dokter gigi, ahli saraf, lan liya-liyane. Dheweke wis njupuk MRI, CT tanpa temuan apa wae. ora. Dokter gigi ora nemokake apa-apa nalika mriksa kanthi teliti sajrone konsultasi lan ing sinar X. Dheweke kudu narik waos maneh sawetara dina kepungkur, kang wis pain elek ing. Iku uga sak tenane bosok. Apa sampeyan duwe pikiran apa iki bisa dadi? Utawa babagan tips apa wae sing bisa ditindakake? Dheweke banget nyegah iki. Dheweke lagi arep nglamar tunjangan cacat sawise sawetara taun ing AAP.

    Dheweke wis nyoba macem-macem obat kanggo nyeri kronis, nyoba sawetara obat kanggo migren lan obat liyane. Dheweke kudu duwe Pinex Major saben dina (sing minangka obat penghilang rasa sakit sing kuwat banget). Dheweke wis menyang fisioterapis, naprapath, chiropractor tanpa bantuan. Nyesel ndelok bapake berjuang kaya ngono. Ora ngerti manawa ana hubungane, nanging nalika isih enom dheweke patah punggung dheweke uga patah maneh sawetara taun kepungkur nalika dheweke kerja. Doctors ngandika fraktur wis boten apa karo ailments iki kang saiki, nanging aku tansah sijine nanging ana.

    Salam putri putus asa.

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Ida Christine,

      Iki ora muni penake lan kita ngerti sing kudu depressing kanggo ndeleng rama ing kahanan kuwi. Yen bapakmu umure luwih saka 50 taun, pikiranku langsung nglawan neuralgia trigeminal - sing bisa nyebabake nyeri sing kuat ing wilayah sing sampeyan sebutake. Apa diagnosis iki wis kasebut ing penyelidikan?

      - Perawatan kanggo neuralgia trigeminal

      Perawatan kasebut bisa dipérang dadi perawatan obat, neurosurgery lan perawatan konservatif. saka perawatan obat kita nemokake obat-obatan sing over-the-counter, nanging uga obat resep, kalebu obat antiepileptik (tegretol aka carbamazepine, neurontin aka gabapentin). Saka painkiller clonazepam asring digunakake (-pam minangka pungkasan sing padha karo diazepam, Valium, yaiku tablet antidepresan lan anti-kuatir) sing nyatakake bisa menehi relief nyeri ing kombinasi karo obat liyane. Antidepresan uga digunakake ing perawatan nyeri neuralgia. Ing kasus-kasus ekstrem tartamtu, prosedur bedah saraf bisa uga perlu, nanging banjur penting banget - amarga risiko ciloko sing relatif dhuwur lan liya-liyane - sampeyan wis nyoba kabeh perawatan konservatif lan liya-liyane. Amarga operasi, perawatan blokade uga bisa dadi pilihan.

      Av cara perawatan konservatif sebutno biso dipercoyo Institut Penyakit Neurologis Nasional lan Stroke modalitas ing ngisor iki; jarum garing, terapi fisik, koreksi sendi kiropraktik lan hipnosis / meditasi. Pangobatan kasebut bisa mbantu wong sing kena pengaruh kanthi ketegangan otot lan / utawa watesan sendi ing rahang, gulu, punggung ndhuwur lan pundhak - sing bisa menehi relief gejala lan perbaikan fungsional. Dheweke uga kudu nampa perawatan kanggo myalgias gegandhengan ing rahang lan gulu sing paling kamungkinan uga dumadi.

      PS - Ing tingkat apa ing mburi fraktur dumadi? Gulu uga?

      Regards.
      Alexander v / vondt.net
      Chiropractor, MNKF

      Reply
      • Ida Christine ngandika:

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan cepet.
        Bapakku umure luwih saka 50 taun. Dheweke duwe fraktur kompresi ing L1. Dheweke wis diteliti kanggo neuralgia trigeminal lan dudu apa sing diduweni. Dheweke wis nyoba macem-macem antidepresan lan obat anti-kuatir tanpa ana perbaikan. Dheweke lunga menyang perawatan ing ngendi dheweke "rusak" lan pijet ing gulu / punggung lan rahang. Ana uga tanpa dandan. Siji-sijine sing dikandhakake dheweke durung nyoba yaiku perawatan kanggo myalgia sing ana gandhengane ing rahang lan gulu.

        Reply
        • vondt.net ngandika:

          Sugeng rawuh, Ida Christine,

          Ok, ing kasus kasebut - kanthi penyakit jangka panjang - mesthine kudu nyiapake kasunyatan manawa bisa njupuk 8-10 perawatan sing dituju ing rahang sadurunge dheweke ngerti yen myoses lan ketegangan otot ilang - perawatan kasebut uga kudu kalebu. perawatan nglawan titik pemicu intraoral (karo pterygoideus lan pterygoideus kesed) - ya, iki kalebu sarung tangan lateks lan perawatan menyang lampiran simpul otot ing tutuk (bisa banget efektif). Pangobatan gabungan katon cukup wajar - yen ora, dheweke bakal luwih gampang kaku, sing bakal nyebabake rasa lara.

          - Apa ana upaya kanggo perawatan jarum garing / jarum otot marang rahang? Iki bener duwe bukti cukup OK.
          - Apa perawatan blokade digunakake marang sendi rahang, apa sampeyan ngomong? Utawa iku mung injeksi painkiller?

          Regards.
          Alexander v / Vondt.net

          Reply
  15. Iris Waage ngandika:

    Hello.

    Aku duwe rahang bengkok. Wis ditliti sapisan, lan dioperasi sepisan kanggo mbenerake iki. Aku ora seneng karo asil. Aku saiki berjuang karo otot banget nyenyet watara rahang, ing gulu, gulu lan mudhun mburi. Aku duwe sirah paling sapisan dina. Paling awon, aku duwe migrain. Sawetara taun kepungkur aku didiagnosis fibromyalgia. Apa ana pangarep-arep kanggo nylametake rahang kaya aku, utawa aku kudu pindhah kabeh pabrik maneh karo ujian lan surgery rahang? Vet Aku ngerti iku hard kanggo ngomong soko tanpa ndeleng kula, nanging Mungkin iku bisa kanggo njawab ing basis umum? Tulus, Iris

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Iris,

      Minangka sampeyan ngerti ndadékaké fibromyalgia asring nambah sensitivitas ing otot lan saraf. Iku wis katon sing LDN (klik kene kanggo maca liyane babagan naltroxen dosis kurang) bisa dadi perawatan migunani kanggo ngenthengake sensitivitas iki - kang bisa uga langsung related kanggo rahang tegang lan masalah otot. Apa sampeyan wis tau nyoba bentuk perawatan iki? Yen ora, kene produk anyar mung kanggo sampeyan!

      Awit sampeyan wis liwat paling pabrik iki, kita milih takon sampeyan regangan dada lan utomo thoracic, uga ngiyataken pundhak - iki bakal njupuk sawetara saka meksa adoh saka gulu lan rahang. Bisa migunani kanggo ngunjungi ahli gabungan (chiropractor utawa terapi manual) yen sampeyan kaku ing sisih ndhuwur gulu. Sendi iki sejatine ana hubungane langsung karo rahang lan fungsine. Yen ora, trip saben dina ing terrain atos uga dianjurake.

      Regards.
      Alexander v / Vondt.net

      Reply
      • Iris Waage ngandika:

        Aku wis nggunakake LDN saben dina meh telung taun. Lan wis nulungi aku tanpa wates. Akeh rasa lara wis suda, lan energiku pulih maneh. Nyeri rahang wis suwe sadurunge fibromyalgia, mula para sarjana mbantah manawa kabeh nyeri ing awak asale saka masalah rahang utawa ora. 😉
        Aku wis lunga menyang chiropractor ajeg, lan ana uga sawetara bantuan ing, Nanging iku dadi ngluwihi larang ing roto dawa. Nanging aku bakal nyoba kanggo babagan dhewe lan ndeleng apa iku mbantu. Matur nuwun kanthi sanget kanggo saran apik, lan uga apik kanggo krungu sing sarjana wis krungu bab LDN 😉

        Tulus, Iris

        Reply
        • Ida Christine ngandika:

          Hey Iris.

          Aku mung weruh pitakonan sampeyan ing kene babagan rahang. Apa sampeyan duwe MRI / CT rahang? (Apa ana sing salah ing sendi rahang sampeyan?)

          Alasan aku nulis iki amarga aku dhewe wis ngalami operasi rahang kaping 3! =)

          Reply
          • Ida Christine ngandika:

            Uff! Sakit rahang elek! 10 taun lara banget karo aku lan aku ora lara saiki! Aku mbokmenawa cilik "terobosan" ing Norwegia .. Padha njupuk otot saka sirah lan sijine iku ing peserta rahang minangka Resor pungkasan sadurunge prosthesis rahang kudu dianggep! Aku seneng banget! Aku duwe ME, soko ala padha fibro meh .. Sampeyan duwe karep lan muga-muga sampeyan apik luck lan muga-muga dalanmu luwih padhang! Salam ing pertengahan rong puluhan sing asring aran kaya wanita ing umur 80-an! : p

          • vondt.net ngandika:

            Sampeyan katon kaya wong sing apikan lan empati, Ida Christine - sing pancen peduli karo wong liya. Kita pancene ngarep-arep kanggo ndeleng liyane saka kita Facebook Page luwih! Matur nuwun kanthi sanget kanggo kirim lan pengin rama waras apik.

          • adus ngandika:

            Pitakonan sing apik banget minangka kita uga pengin takon sampeyan, Iris - lan yen ya, apa asil ngandika?

            PS - Apike ngobrol karo rong dokter bedah rahang liyane - ora saben dina. Aku duwe efek sing apik banget saka perawatan gabungan marang sendi gulu ndhuwur lan transisi antarane utomo thoracic / gulu, uga perawatan titik pemicu lokal rahang, uga otot gulu.

          • Iris Waage ngandika:

            Aku duwe rahang bengkok. Utawa salib-bit padha uga wis disebut 🙂 Huff .. 3 operasi? Aku kudu miwiti babak loro. Saiki wis 20 taun wiwit operasi pungkasan, lan kabeh ora saya apik.

          • vondt.net ngandika:

            Oke, lan wis suwene sampeyan njupuk diagnosa diagnosa? Ora 20 taun kepungkur, aku ngarep-arep! 🙂 Yen ngono, sampeyan kudu dirujuk kanggo ujian anyar.

          • Iris Waage ngandika:

            Welcome Pain 🙂 Apa kita telung ahli bedah rahang kene saiki? Ya, bener luwih saka 20 taun wiwit ana wong sing nyelidiki aku babagan iki, dadi babak loro bisa suwe. Nanging muga-muga ana wong sing nerusake aku. 🙂

          • Iris Waage ngandika:

            Dadi apik Ida Christine 🙂 Sial apik sing njaluk bantuan. 🙂 Aku langsung 40 lan wis felt kaya 80 taun wiwit aku 16 😉

          • tove ngandika:

            Hai Ida Christine, aku bisa takon ngendi sampeyan operasi? Anakku wadon arep duwe operasi rahang ing St.

  16. Monica ngandika:

    hai :)

    Aku cah wadon umur 29 taun sing berjuang karo pain gulu/punggung, sirah (migrain), pain ing padharan, lan pain ing otot/sendi. Aku uga duwe rahang sing ora kerjo bareng (rasa kaya iki kudu metu saka joints saben wayahe). bintik mabur ing kuping sing ora bakal ilang, uga rasa ora nyaman karo sinus.

    Aku pancen kesel / kesel ing awak, berjuang karo konsentrasi lan kelangan memori.
    Beku banget, bisa mlaku-mlaku nganggo jas nalika wong liya nganggo kaos.
    Kahanan sing rame lan ngepenakke nyebabake aku, lan saya suwe saya pulih.

    Pekerjaan omah maju siji langkah lan mundur 4, amarga swara saka penyedot debu lan tingkat energi gagal: p
    Bisa turu lan turu lan turu, nanging ora krasa ngaso.

    Urk, bosen banget 🙁

    Reply
    • Ida Christine ngandika:

      Hi Monica. Aku mung "pangguna" biasa saka situs apik iki. Dadi aku mung menehi komentar babagan apa sing narik minatku, sing muga-muga ora ok! Ih hihi.. Aku iki wong sing seneng tetulung marang liyan.

      Gejala kaya ngono sing sampeyan jelasake meh padha karo aku .. Aku duwe AKU lan kaya ngono. Apa sampeyan wis tes getih, Pak, ct? Aku uga kesel ing awak, kurang konsentrasi lan mundhut memori. (ME minangka diagnosa sing bisa ditindakake sawise kabeh penyakit liyane diilangi dhisik)

      Nalika nerangake rahang (Aku wis masalah rahang kanggo 10 taun. Wis 3 surgery) Aku uga duwe masalah karo sinuses, koyo sing iki metu saka joints etc etc). Apa sampeyan wis mriksa rahang dening ahli bedah lisan, contone? Aku lunga 4 taun kanthi inflamasi ing rahangku (amarga ME) sing ora ditemokake nganti 'kasep' lan sendi rahang saya rusak. Mung takon yen sampeyan duwe pitakonan 😀 Aku wis maca akeh banget ing kabeh cara sing bisa ditindakake nalika nerangake jaws 😛

      Reply
      • adus ngandika:

        Pitakonan sing apik, Ida Christine! Matur nuwun kanthi sanget kanggo ngarsane ing situs kita - sampeyan nggawe urip tenan karo kabeh input apik lan apik. We are eagerly ngenteni respon saka Monica sadurunge kita nggawe input kita dhewe.

        Reply
      • Monica ngandika:

        Hi Ida Christine 🙂
        Iku mung apik sing sampeyan komentar 🙂
        Aku wis njupuk akeh tes getih, lan tes kanggo sampeyan lan tesku - mung kelangan kontrol apa sing wis dites lan ora dites: / dadi aku krasa susah banget.
        lan aku ora ngerti kudu mangsuli pitakon sampeyan: /

        Babagan rahang, aku mung kasebut menyang dokter gigi, banjur entuk splint cokotan.
        Nanging aku ora nggunakake nalika lara, lan aku wegah nelpon dokter gigi supaya aku ngerti (uga berjuang karo depresi lan kuatir sosial).
        Nanging mungkin aku mung kudu cokotan apel asem lan sesuk nelpon dokter gigi?! 🙂

        Reply
        • Ida Christine ngandika:

          Ya, aku ngerti yen koyo kelangan kontrol apa sing wis dijupuk lan ora dijupuk! Bisa uga menyang dhokter, goleki tes apa sing wis ditindakake lan bisa uga njupuk tes liyane sing bisa menehi jawaban kanggo penyakit sampeyan. Ana akeh conto sing bisa ditindakake supaya bisa dadi langkah pertama ing arah sing bener? 😀

          Apa sampeyan rumangsa saya luwih apik amarga gigitan splints? Aku duwe dhewe amarga rahang kiwa "kurang" tinimbang sisih tengen lan cokotanku rada bengkok. Apike sampeyan duwe splint cokotan amarga iku sing pertama 'nyoba'. Dadi aku menehi saran supaya cokotan apel sing asem lan nelpon dokter gigi kanggo mriksa rahang lan / utawa bisa uga dirujuk menyang ahli bedah lisan. Aku ngerti wedi sampeyan nelpon etc .. Sadurunge aku berjuang karo «telpon kuatir» .. Bisa duwe kejang dening mung mikir sing aku kudu nelpon panggonan .. Nanging aku mlumpat ing kaping pirang-pirang lan mung saya apik lan luwih apik. Aku cukup manawa sampeyan bisa nangani iku! <3 Awake dewe kabeh menungso nduweni 'kekuatan batin' sing biso gawe opo sing dikarepke/mesti.. Cukup ngerti aku ngerti kabeh perasaanmu.

          Apa sampeyan duwe swara ngeklik ing rahang nalika sampeyan ndemek? Sepira dhuwure sampeyan bisa nguap? Nggunakake rong driji, apa sampeyan bisa nyelehake driji loro ing sadhuwure tutuk tanpa lara?

          Reply
          • Monica ngandika:

            Ngapunten, meh 100% yakin yen aku wis mangsuli sampeyan. Aneh.
            Ya klik banget, ora kepenak lan lara banget. Ora bisa nindakake latihan sing sampeyan sebutake tanpa lara 🙁

            Nyoba kula ing splint cokotan wingi, sawise ora digunakake wiwit aku njaluk iku, amarga iku nglarani lan ora nyaman. Nanging bengi iki aku rumangsa apik kanggo nganggo. Felt rahang iki diijini kanggo ngendhokke dicokot.

          • Ida Christine ngandika:

            Hehe. Ora masalah, Monica! Bisa uga cepet ing giliran kanggo kula! 🙂

            Kabeh "crita rahang" diwiwiti kanthi ngeklik ing rahang .. Nalika aku paling awon, aku ora bisa nyikat untu. Lara banget. Apa sampeyan weruh cokotan sampeyan? Apa untune "lurus" yen sampeyan cokot maneh, utawa kaya-kaya rada bengkok? Yen sampeyan ngerti maksudku! Ing kula, cokotan sandi rampung salah. Mung loro untu mburi ing sisih kiwa ana ing cokotan tengen, nalika untu liyane padha rampung salah! Seneng krungu yen sampeyan duwe splint cokotan sing bisa digunakake. Iku bisa babras sethitik ing kawitan, nanging biasane dadi luwih apik lan iku apik banget kanggo otot sing nggunakake splint cokotan, aran gratis kanggo terus karo nalika sampeyan bisa.

            Aku meh aran sethitik "cemas" nalika maca perasaan sampeyan amarga aku ngerti iku bisa lara banget kanggo duwe masalah karo rahang! 🙁 Ora ana sing peduli, mula aku banget nyaranake sampeyan menyang GP utawa dokter gigi lan dirujuk menyang ortodontis. Yen sampeyan pengin, Aku seneng bisa teka munggah karo sawetara alternatif kanggo bedah maxillofacial / bedah lisan sampeyan bisa nggoleki / diarani - iku uga gumantung ing ngendi ing negara sampeyan manggon!

  17. Carmen Veronica Kofoed ngandika:

    Lan urip kanthi rasa lara ora ana sing ngerti apa gunane ...

    Halo, aku wong wadon umur 30 taun sing wis urip pirang-pirang taun kanthi nyeri kronis. Sampel wis dijupuk ing kabeh arah, nanging ora ana sing ngerti apa-apa, aku ditinggal dhewe, amarga para dokter ora percaya!
    Aku ragu-ragu nelpon nalika lara banget, aku ora bisa mlaku, amarga aku rumangsa yen aku hypochondriac!

    Sing, aku ora.

    Aku nyiksa dhewe liwat dina hard lan push dhewe kakehan, iku asring ends munggah sing aku tetep ing amben kanggo sawetara dina, mung panginten kanggo pindhah menyang toko rampung kejem, aku njaluk akèh taksi!
    Ing paling awon, aku bisa ngadeg ing amben ing kabeh 4 lan nguwuh, amarga aku ora ngerti ngendi kanggo pindhah, pengobatan ora bisa lan nemu relief pain minimal .. Yagene ora ana sing bisa ngrungokake kula?
    Nalika iku ala banget, iku abot lan nyekeli garpu, sing lan bener kudu ngadeg lan nindakake pasugatan iku mung pikiran, aku kudu nelpon ibu lan takon dheweke kanggo bantuan kula, nanging dheweke uga berjuang karo pain.
    Aku duwe fibromyalgia, nanging ing taun-taun pungkasan mung rasa lara lan kesel saya tambah parah, aku terus-terusan meksa aku lan ora ana sing ngrungokake aku ..
    Akeh sing ngomong, liwat.. Ora, ora liwat, ora bakal liwat..

    Lungguh, lungguh, ngadeg lan mlaku.. Terus aku kudu piye? Kadospundi kula kedah ngaturaken dhateng jagad sadaya bilih tiyang kedah dipuntingali lan dipunpireng?

    Aku melu riset kanggo nyeri nemen, nanging ora mbantu aku saiki. Aku ora bisa kerja lan ora bisa ngrampungake sekolah, amarga aku ora ngerti carane njaluk energi.
    Aku turu ala, lan nalika aku pisanan turu lan tangi, aku kesel kaya nalika turu, paling awon aku bisa turu nganti 15 jam, nanging banjur aku bakal kethul kabeh, aku mung ora bisa. .
    Rasane kaya aku wis kenek kaping, aku lumpuh total lan apa sing ditindakake para dokter?

    Ora mboseni, lagi lungguh karo nyawang kowe kaya wong bodho, ngenteni kelasmu rampung. Yen aku bisa njupuk kortison ing kabeh awak, aku mesthi bakal mesem.

    Apa gunane yen ana wong sing ndeleng aku, laraku, laraku, uripku saben dina sing kerep lungguh lan nangis amarga aku ora entuk apa-apa, amarga aku rumangsa ora cukup kanggo apa-apa, yen ana wong sing njaluk tulung. lan aku kudu ngomong ora amarga aku lara banget.

    Aku ora bisa nglatih amarga nggawe aku mati maneh, akeh sing ujar manawa obat kasebut kudu dadi obat ajaib, nanging kabeh wong ora kaya ngono. Aku wis PT, ya kondisiku saya apik, nanging rasa nyeriku ora ilang…?

    Kadhangkala aku nesu banget yen aku nandhang lara, lan ngluwihi wong sing daktresnani, nanging amarga aku ora weruh utawa ngerti, aku uga ora bisa dadi ibu.
    Nalika aku kudu golek posisi turu, aku kudu nggawe akeh bantal ing amben, ing antarane sikilku, ing ngisor punggung, ing sisih, ing sangisore lengen, supaya aku meh bisa duwe kamar bantal ... Nyeri kronis lan kesel. ora soko sampeyan guyon bab, lan Doctors apa sing kanggo guyon, ana adoh banget sethitik kawruh iki.

    Siji yen ana sawetara perkara sing luwih serius, dheweke uga ora tega kanggo mriksa aku kanthi tliti, yen saya tambah parah lan pungkasane ora bisa mlaku?

    Aku nekat banget.

    Carmen Veronica Kofoed

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Carmen Veronica,

      Akeh dokter lan spesialis nemokake angel hubungane karo fibromyalgia lan ME amarga kelainan kasebut bisa nyebabake macem-macem gejala - lan kanthi mangkono angel ngomong apa-apa sing konkrit.

      Kanggo ngomong soko konkrit: Apa sampeyan wis nyoba perawatan LDN (Low-dose naltrexone)? Diklaim yen LDN (Low Dose Naltrexone) bisa nambah tingkat endorphin lan kanthi mangkono menehi relief kanggo sawetara kelainan kronis. Antarane liyane, fibromyalgia, ME / CFS lan sindrom lemes kronis. Sampeyan bisa maca liyane babagan kene.

      Kepiye LDN kerja?
      - Naltrexone minangka antagonis sing ngiket reseptor opioid ing sel. Secara teoritis, LDN sementara ngalangi penyerapan endorphin otak. Endorfin minangka obat nyeri awak dhewe lan diprodhuksi dening otak dhewe. Iki bisa nyebabake otak menehi ganti rugi kanthi nambah produksi endorphin dhewe. Asilé mundhak tingkat endorphin sing bisa nyuda rasa lara lan nambah kesejahteraan. Tambah produksi endorfin bisa mbantu nyeri, kejang, lemes, kambuh lan gejala liyane, nanging mekanisme tumindak lan asil pungkasan tetep lan katon.

      Apa iki bisa kanggo sampeyan, Carmen Veronica?

      Regards.
      Thomas v / Vondt.net

      Reply
      • Carmen Veronica Kofoed ngandika:

        LDN dicoba ya sawetara taun kepungkur - Kudu tangi ing 1 esuk lan 1 ing wayah sore, ora mbantu kaya sing dikarepake 🙂 Wis dirating maneh

        Carmen

        Reply
        • adus ngandika:

          Hi Carmen,

          LDN bisa beda-beda gumantung saka umur lan tahap fibromyalgia / ME. Disaranake sampeyan nyoba maneh. 🙂

          Reply
    • Ida Christine ngandika:

      Hi Carmen <3
      Sanajan aku wis ngerti sampeyan lan crita sampeyan, aku tetep milih lan menehi komentar cilik!
      Wiwit iki situs ngendi wong liya bisa nulis lan maca komentar liyane supaya "kudu" aku njupuk ing Bokmål .. Hihi.

      Aku pengin sampeyan ngerti yen aku ngerti apa sing sampeyan rasakake lan apa sing sampeyan lakoni.
      Saka apa sing wis kita rembugan sadurunge, aku wis nyaranake sampeyan lan wis mriksa ME amarga kita duwe gejala sing padha lan sampeyan duwe sawetara gejala sing bisa uga padha karo ME kaya aku. Yen GP sampeyan ora 'pengin' mriksa sampeyan utawa mikir yen sampeyan wis dipriksa, sampeyan bisa njaluk dirujuk menyang obat fisik lan rehabilitasi ing rumah sakit, ing ngendi dheweke bisa mriksa sampeyan lan nggawe keputusan. Sampeyan uga bisa njaluk GP kanggo njupuk luwih akeh conto getih saka sampeyan minangka wiwitan saka pemeriksaan sing bisa kanggo ME. Banjur akeh sampel getih sing kudu dijupuk, kayata diabetes, HIV / AIDS, metabolisme, vitamin lan mineral lan penyakit liyane sing bisa nyebabake gejala sing padha karo ME Sampeyan bisa, contone, goleki dhaftar disebut "kritéria Kanada" sing paling wong tindakake nalika arep ing diagnosa. Sampeyan uga bisa dirujuk menyang psikolog amarga uga minangka bagean saka penilaian ME.

      Sanajan sampeyan durung didiagnosis karo ME, sampeyan bisa, contone, nyoba lan njupuk langkah-langkah cilik kanggo urip saben dina sing rada apik. Tipku ana ing ngisor artikel sing sampeyan waca! 😀 Bisa nggampangake..
      Yen ora, aku pancene mung arep ngomong yen aku ngerti perasaanmu lan sampeyan ngerti ngendi aku yen sampeyan pengin ngomong.

      Ida Christine

      Reply
      • Carmen Veronica Kofoed ngandika:

        Sugeng rawuh 🙂
        Wis malah panginten babagan ME, lan mbokmenawa tanah liyane lan liyane sing aku duwe, saiki aku Begjanipun obah kanggo Rogaland, lan aku ngarep-arep kanggo njaluk laporan sing tepat sawise aku wis dipindhah, amarga ing sisih lor padha mbokmenawa ora tenan. opo wae 🙁
        Lha sing elek-elek iku nek ora bangkit saka amben, ora ngerti arep noleh endi lan krasa ana wong nyuduk lading, lara banget.
        Kabeh dina aku pengin aktif nanging banjur kekeselen mandheg mandheg, kaya saiki, aku kudune ing toko nanging meh ora bisa ngadeg 🙁
        Nalika aku nonton urip lan pati ing TV, lan ndeleng carane Swedia, asring aku pengin aku tak perawatan ana 🙂
        Muga-muga bisa ketemu sadurunge aku ninggalake Ida, ngrangkul!

        Reply
  18. renaug ngandika:

    Hai.

    Iki katon minangka portal web lan kaca facebook sing apik tenan kanthi layanan pribadi. Swara temen unik.
    Panginten teka karo pitakonan.

    Aku wis lara kronis suwene 26 taun. Saiki umure 46 taun, lan duwe penyakit jaringan ikat genetis, sindrom Ehlers-Danlos, lan ana akeh masalah kesehatan. Wong aku duwe kontrol, f.eks. lara jantung sing wis dakobati, migren sing dikontrol, obat nyeri sendi lan otot. Ana sing salah karo saben organ ing awak. Lan aku wis menyang paling bangsal rumah sakit watara karo macem-macem bagean awak, lagi ambruk. Ana sing wis kabukten, nanging ora ana bantuan sing ditawakake. Contone. POTS sing dideteksi, sindrom tacycardia orthostatic postural. Wis diarani saka UNN kanggo Rikshospitalet sing mriksa kula, lan uga anakku sing saiki 19, uga EDS lan POTS. Nanging Riksen ngandika sing ora ana perawatan kanggo, lan malih iku tugas UNN kanggo tindakake kula wiwit aku kagungane Helse Nord. Dadi ora bantuan. Aku dirujuk menyang departemen sinkronisasi ing rumah sakit Østfold sing nduweni fungsi nasional lan ngandhani praktisi umumku yen dheweke mung kudu ngrujuk aku ana kanggo tindakake, perawatan, dening POTS. Wis ora gelem tekan kono. Anakku sing duwe POTS ora duwe tindak lanjut. Lan sawise pemeriksaan EDS dening spesialis ing London, dheweke dianjurake kanggo ndeleng spesialis ing kana kanggo disfungsi otonom, kanthi spesialis sing duwe reputasi. Ing kana kita bisa njaluk bantuan. Aku nglamar kesehatan lor kanggo nutupi perawatan kanggo dheweke ing luar negeri. Kaya sing dakkandhakake, dheweke ora duwe tawaran bantuan ing kene. Nanging kesehatan lor nolak, amarga kita duwe tawaran lengkap perawatan POTS ing Norwegia.

    Ya kaya ngono iku bisa. Dadi kita ora duwe dokter, dokter, rumah sakit, sing bakal ngilangi kasus kita. Jarang banget penyakit, lan kita lara banget. lan wis sebagian bedridden kanggo akèh taun. Aku arang nelpon telpon kanggo saran lan dheweke ora duwe kontribusi. Ora tau krungu babagan POTS, lan dheweke ora ngerti yen ana wong ing Norwegia sing bisa nulungi. Persis padha aku ngerti.

    Apa sampeyan duwe saran sing apik? Saran perawatan kanggo aku wis nemokake dhewe, liwat situs web, lan liwat afiliasi karo grup POTS Amerika, mula aku ngerti akeh babagan perawatan, nanging rumangsa kaya "Anna ing ara-ara samun", sing ditinggal ing kabeh kesepian kanthi penyakit serius. ditinggal mati.

    Uga ana bocor cairan serebrospinal saka irung. Iku meksa ing sirah, tambah pain ing mburi sirah, konco mata lan konco irung, lan mili liyane lan liyane konco irung. Iki mbebayani lan bisa nyebabake inflamasi otak. Nanging dhokterku wis ninggalake, lan ora ana bantuan. Aku sadurunge wis operasi kanggo tumor otak lan duwe tumor residual. Mangkono bisa uga amarga operasi ing taun 2012 sing ndadekake fragility sing nyebabake kebocoran jaringan ikat ing otak liwat wektu, supaya saiki mili metu saka irung saben dina.

    Aku uga duwe gastroparesis, kanthi kram terus-terusan ing tembok weteng, lan lara banget. Ususku ora bisa amarga EDS, lan amarga okultisme spina bifida, lan cacat liyane ing mburi, lan aku uga bisa ngalami malformasi chiari, sejenis hernia ing gulu.

    Aku lara banget ing awakku, aku duwe AKU, akeh kesel lan lara, wiwit kira-kira taun 2000. Aku rumangsa saya ilang, lan anak loro duwe EDS lan butuh tindak lanjut lan aku meh ora bisa masak. dhewe. Wong paling enom karo EDS, POTS uga duwe AKU, lan wis pulih saka sawetara taun minangka sebagian bedridden, babar blas ngarep-bound, ora sekolah, ora ana apa-apa, ora kejawab patang taun sekolah, nanging saiki ing sikil kang paling dina, nanging wis turu. kabutuhan sing arang banget. Bisa turu 17 jam dina kanggo periode… meh kabeh wektu tenan. Nanging banjur bisa duwe sawetara jam becik nalika wis waras. Aku ora ngerti apa sing daklakoni.

    Aku tindakake munggah dening Clinic pain ing Oslo, lan aku duwe janjian sabanjuré minggu. Nanging ing kana aku mung njaluk bantuan kanggo njaga rasa lara. Awak meh ambruk, lan medeni nalika otak, sistem saraf, sendi, otot, weteng lan usus ora bisa. ora ngerti apa iku amarga MS mangsa, (sing asring teka ing tangi saka EDS), utawa apa iku aktivasi saka adenoma pituitary, kang bisa duwe soko apa karo sistem ngenani babagan pipis, utawa apa iku amarga spina. bifida, sing wis rampung sadurunge usus "lumpuh", lan sing saiki bisa nggawe sistem urin "rusak".

    Aku ora bakal bisa nindakake penyelidikan maneh. Pangobatan. Lelungan menyang rumah sakit. Kene-kene. Lan ora ana sing bisa. Aku mung arep ngapusi ing amben. Nanging ora bisa ngapusi ana karo bocor ing otak, lan karo edan weteng pain, etc... Apa sampeyan duwe tips kanggo gastroparesis perawatan ing Norwegia.? Ngerti yen Haukeland tanggung jawab ing Norwegia. Lan UNN ngetutake aku sing ana hubungane karo usus besar sing wis mati .. nanging aku mesthi wis ilang saka sistem ... Aku butuh koordinator ...

    Wis operasi kanggo sawetara tumor, uterus dibusak, loro ovarium amarga tumor, duwe hematoma ing mburi, duwe papat tumor cilik ing kelenjar tiroid saiki ... lair karo tumor jaringan ikat ing dhengkul kang dioperasi nalika aku umur 5 sasi, saiki wis tumor ampas ing kelenjar pituitary, lan wis loro tumor lemak ing collarbones. Nemokake angel nalika awak duwe akeh cacat.

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Oi, oi, Rønnaug! Iki ora muni apik. Kita mangertos manawa iki rumit banget ing urip saben dinane. Emoticon ora yakin Kaya sing sampeyan ujar babagan penyakit sing arang banget sing kena pengaruh - malah paling spesialis Norwegia duwe keahliane sithik banget.

      Babagan perawatan:
      - Perawatan gastroparesis uga ditindakake ing klinik rawat jalan gastromedical ing Ullevål, yen bisa dadi topik kanggo sampeyan? Utawa bakal angel amarga sampeyan duwe Helse Nord?

      - We digunakake ngerti sing apa dianggo push lan ngomong. Pancen tragis yen kudu kaya ngono, nanging sampeyan lali yen sampeyan ora takon "Laporanku bakal ana ing ngendi?" utawa "apa jenis perawatan aku kudu njaluk lan nalika aku kudu njaluk iku?" - utamané nalika iku topik sing padha golek angel kanggo hubungané.

      - Kepiye kabeh iki mengaruhi tingkat kegiatan sampeyan? Apa sampeyan bisa mlaku sethithik lan terus obah, utawa mung lara banget?

      - Apa babagan saran diet? Apa sampeyan wis nampa saran khusus babagan apa sing kudu sampeyan mangan / ngombe supaya ora 'suar' lan liya-liyane?

      Reply
  19. Cantik ngandika:

    Hello.
    Aku duwe psoriatic arthritis lan berjuang banget karo vertebrae serviks ndhuwur.
    Iki wis kedadeyan nganti pirang-pirang taun. Sinar-X sing ora kaetung, ul, fisio wis dicoba. Ora ana sing ngerti apa sing salah. Aku berjuang banget karo ngelu amarga iki.
    Malah aku mikir iki joints wis stiffened lan saya elek kabeh wektu.
    Aku abuh banget kaya aku nyentak gulu.
    Aku uga mikir kaku lan tension nyebabake sirkulasi sing ora apik ing otak lan saya kuwatir banget.
    Apa sampeyan bisa nulungi aku,

    Reply
    • Alexander v / Vondt.net ngandika:

      Hi Cici,

      Kaping pisanan, kita bakal menehi saran supaya sampeyan aktif lan olahraga ing kapasitas sampeyan - aja ragu-ragu nyoba sawetara latihan sing wis kadhaptar ing kaca iki. Sampeyan uga nyatakake yen sinar-X lan ultrasonik diagnostik wis dijupuk, nanging tanpa temuan. Apa scan MRI wis ditindakake?

      Kaku ing sisih ndhuwur gulu lan bagian ngisor gulu bisa nyedhiyakake basis kanggo apa sing diarani nyeri sirah cervicogenic. Yen nyeri sendi sing dadi masalah utama, mula disaranake sampeyan nyoba chiropractor holistik utawa terapi manual sing bakal fokus ing sendi ing gulu lan otot sing dipasang ing kono.

      Apa sampeyan bisa nggambarake sirah sampeyan? Apa minangka tekanan ing mburi sirah, kadhangkala nglawan candhi lan uga minangka tekanan ing mripat?

      Regards.
      Alexander v / vondt.net

      Reply
  20. Margrethe ngandika:

    Wis inflammation saka tendon Achilles. Wis sadurunge lan mbantu rada karo perawatan gelombang tekanan. Duwe tumit spurs kadhangkala lan banjur perawatan gelombang tekanan mbantu uga. Ora ngerti yen ana sambungan. Migunakake sneakers kanggo overpronation.

    Wis menyang ortopedi kanggo ngrungokake apa bisa mbantu operasi. Apik banget ing mburi tumit, nanging ora ana bantuan kanggo ngilangi latihan sing wis digunakake kaping pirang-pirang. Saiki kayane wis "mapan". Ora ana sing mbantu. Wis enggal 2 taun saiki. Wis 5 perawatan gelombang tekanan taun kepungkur, mulet lan nglatih otot pedhet. Nyoba Naproxen tamba, nanging isih kaya nglarani.

    Sakit kanggo mlaku-mlaku, nanging njupuk Voltarol sing mbantu sedhela. Lameness nalika aku lumaku kang maneh nyebabake salah loading ing dhengkul, hip lan bali. Bodho amarga aku seneng banget mlaku-mlaku ing alas lan sawah.

    Miturut cara, aku duwe akeh nyeri ing otot lan sendi, utamane ing wayah esuk lan nalika aku lungguh kanthi tenang nganti suwe.

    Apa tips babagan apa sing bisa daklakoni?

    Reply
    • Alexander v / Vondt.net ngandika:

      Hi Margrethe,

      Tendonitis ing Achilles lan disfungsi liyane ing sikil lan tungkak biasane ana hubungane. Antarane liyane, wis katon yen deformitas Haglund (bal balung ing tumit) lan spurs tumit duwe kemungkinan sing luwih dhuwur yen wong kasebut duwe misalignments ing tungkak lan sikil (kayata overpronation utawa flat foot) - iki amarga tambah beban amarga sikil ora dampen beban kejut. Iki uga bisa nyebabake fascia sing nyenyet ing sisih ngisor tlapak sikil ing ngarep tumit, iki diarani plantar fasciitis, lan biasane dianggep minangka panyebab spur tumit. Fascia plantar narik lampiran balung nganti awak kepeksa nyetabilake wilayah kasebut kanthi nyelehake kalsium ing kana, sing dadi ciri tumit sing bisa dideleng ing sinar X.

      Bal gedhe ing tumit sampeyan uga disebut deformitas Haglund lan langsung disambungake karo insiden tendonitis sing luwih dhuwur ing Achilles (!) Sampeyan bisa maca liyane babagan iki ing artikel kita babagan deformitas Haglund - ing kene sampeyan uga bakal nemokake saran lan langkah tartamtu.

      Uff, kaya sampeyan wis rampung ing bunder ganas (!) Terapi gelombang tekanan bakal mbiyantu - nanging sayangé larang.

      Apa sampeyan wis dirujuk kanggo umum (ora pribadi) dening dokter, chiropractor utawa terapi manual? Kanthi rujukan umum, sampeyan bisa nutupi bagean gedhe saka soles khusus utawa footbeds - sing bisa uga kaya sing sampeyan butuhake. Iki bakal ngidini sampeyan pindhah luwih akeh lan luwih aktif.

      Disaranake sampeyan nyoba sawetara latihan sing beda-beda ing situs web kita (ndeleng link liwat kaca FB yen sampeyan butuh) lan mungkin yoga medis uga apik kanggo sampeyan?

      Apa sampeyan nggunakake langkah-langkah / olah raga biasa kanggo nglawan penyakit sikil?

      Regards.
      Alexander v / vondt.net

      Reply
  21. Turte ngandika:

    Woy lan matur nuwun kanggo tawaran apik! Aku umur 47 taun lan cacat amarga nyeri ing tangan lan pundhak. Kesed ing wayah wengi utamané ing lengen lan turu miserable kanggo alesan sing. Wis pirang-pirang kacilakan punggung / gulu (tabrakan lan tiba) lan gulu sing ora "bisa" nalika mbengkongake sirahku. Banjur ana otot sing sithik banget, lan sirah gampang "tiba" tinimbang dikontrol. Iki nalika chiropractor nindakake pemeriksaan iki. Wis nyoba latihan sling tanpa asil akeh.

    Aku sadurunge wis super aktif karo paling latihan / olahraga, nanging dina iki aku mung bisa mlaku. Kabeh sing daklakoni kanthi gerakan nganggo tanganku nggawe aku dadi kaku lan lara banget ing dina sabanjure. Banjur aku kesed luwih akeh ing wayah wengi yen aku wis aktif nganggo tanganku dina sadurunge.

    MRI gulu dijupuk tanpa temuan. Sadurunge wis operasi kanggo prolaps antarane cakram 2 lan 3 ing mburi ngisor. Banjur aku duwe radiasi ing sikil tengen lan ilang fungsi urination. Kecenderungan kanggo nyelehake sikil sawise operasi, nanging saiki ora apa-apa. Wis keganggu karo pundhak impigment, pisanan tengen, banjur kiwa.

    Wis nyoba chiropractor, fisio, terapi manual, akupunktur, olahraga lan ora ana sing mbantu lan ora ana sing ngerti penyakitku. Siji-sijine perkara sing bisa menehi dandan yaiku chiropractor, nanging mung bisa mbantu. Nindakake sawetara yoga ing omah lan akeh banget ing dhadha / pundhak, lengen lan punggung saben dina, nanging aku isih bisa nindakake apa-apa nganti wengi lan dina sabanjure rusak.

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Turte,

      Kayane sampeyan duwe sawetara penyakit sawise kacilakan whiplash / sling gulu. Kacilakan kasebut bisa nyebabake akeh kerusakan "ora katon" ing tendon, lampiran otot lan fascia - rasa nyeri ora mesthi langsung, nanging bisa katon ing ngendi wae saka minggu ngarep nganti pirang-pirang taun sawise kacilakan kasebut.

      Tes sing ditindakake dening chiropractor diarani tes Jull - iki minangka tes sing mriksa kekuwatan fleksor gulu jero (otot gulu DNF), iki bisa dilatih maneh kanthi latihan gulu tartamtu - apa sampeyan wis nyoba apa wae? Yen ora, dianjurake banget kanggo sprains gulu. Latihan sling bakal bisa nulungi sampeyan ing pundhak lan dada sing lara, nanging aku bakal menehi saran supaya sampeyan nggunakake program nyulam cahya minangka tambahan saben dina kanggo ngaktifake kabeh otot ing wilayah pundhak lan pundhak - iki muga-muga bisa digunakake. tangan sampeyan - paling kamungkinan banjur ana disfungsi ing sisih ngisor saka gulu lan liwat Pundhak agul-agul sing menehi akèh pain menyang pundak uga.

      Iku apik kanggo krungu yen sampeyan bisa njaluk sawetara dandan saka chiropractor, nanging sayangé iku cilik amarga lack of reimbursement, bakal ana deductible dhuwur, utamané yen sampeyan dipatèni. Nanging disaranake sampeyan menyang chiropractor nalika sampeyan butuh. Luwih apik yen sampeyan mulur lan aktif kaya sampeyan bisa - iki nyegah karusakan.

      Apa sampeyan nggunakake pangukuran dhewe utawa liya-liyane - kayata e.g. rol busa? Apa sampeyan wis dites kanggo ndeleng yen sampeyan duwe tingkat vitamin D, vitamin B6 utawa liya-liyane ing tes getih?

      Tulus, Thomas

      Reply
      • Turte ngandika:

        Halo lan matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan! Aku bakal takon chiropractor kanggo program nyulam cahya kanggo bundhas whiplash, Aku wis ora nyoba sing sadurunge. Aku nindakake rong latihan kanggo ngaktifake sisih ndhuwur, sisih njero mburi, nanging mesthi bisa nindakake luwih akeh sing langsung ngarahake whiplash.

        Ya, iku larang ing chiropractor, sayangé. Apa mung layanan kesehatan sing ngerti apa sing ditindakake kanthi super….

        Aku ora duwe roller umpluk, nanging aku wis nggawe gulungan saka tabung (ditutupi karo kain) kang muter lan babagan bali ndhuwur, uga babagan saben "sendi" ing utomo kanggo mobilitas luwih.

        Yen ora, aku durung mriksa tes getih sing sampeyan sebutake, nanging aku bakal takon dhokter kanggo mriksa.

        Reply
        • Thomas v / vondt.net ngandika:

          Hi Turte,

          Apik banget, kayane latihan kasebut cocog kanggo sampeyan - disaranake sampeyan nindakake iki kanthi rutin. Apik banget yen sampeyan wis nggawe roller busa dhewe, apik! Apa sampeyan bakal kasengsem yen kita nulis artikel babagan cara nguatake otot gulu lan otot sing cocog karo sprains gulu? Kita kudu nyabrang driji yen bakal ana reimbursement sing luwih apik kanggo chiropractors ing taun-taun sing bakal teka - iki bisa nggawe layanan luwih gampang diakses kanggo sing mbutuhake. Sampeyan koyone motivasi lan sukses - lan kita ngelingake yen kita bakal teka kanggo sampeyan yen sampeyan duwe pitakonan. Uga elinga tindakake kita ing Facebook, Turte, yen sampeyan wis kedhaftar ana. Sugeng sonten!

          Reply
          • Turte ngandika:

            Aku mesthi bakal kasengsem ing artikel babagan nguatake otot sawise cedera whiplash. Aku wis nggolèki lan maca online, nanging angel kanggo misahake "cliff saka gandum" ing kabeh banjir informasi sing njaluk. Jempol lan matur nuwun kanthi sanget!

          • Thomas v / Vondt.net ngandika:

            Banjur kita miwiti nulis artikel babagan iki, Turte. 🙂 Priksa maneh ing wayah sore lan sampeyan bakal weruh manawa artikel kasebut wis diterbitake.

            Nganyari: Saiki latihan wis siyap, Turte - sampeyan bakal nemokake HER. Sugeng enjang!

          • Turte ngandika:

            Apik banget yen artikel kasebut digawe kanthi cepet! Matur nuwun kanthi sanget, aku seneng iki. 🙂

    • Turte ngandika:

      Ps, situs web kene nganyari lan sampeyan bakal kelangan apa sing wis ditulis yen sampeyan nulis yen sampeyan ora cukup cepet 🙂

      Reply
  22. Anna Møller-Hansen ngandika:

    Halo. Duwe pitakonan aku pengin mangsuli.
    Aku krungu "crack" nalika ngobahake sirah utawa gulu. Apa bisa dadi alesan kanggo iki. Sapa aku bisa njaluk bantuan? Bisa krasa otot/tendon kenceng. Apa liyane ing wangun apik.
    Mvh Anna

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Anna,

      Retak ing gulu, pundhak lan punggung bisa nuduhake disfungsi ing otot lan / utawa sendi sing cedhak. Asring sendi cedhak sing dadi hypermobile lan kanthi mangkono cavitates ("break") kanthi gerakan minangka respon kanggo kurang gerakan ing sendi sing cedhak lan otot sing nyenyet. Sampeyan bisa uga njupuk bebaya cilik kanthi serius sadurunge dadi masalah gedhe mengko. A chiropractor holistik utawa terapi manual (sing ngobati otot lan sendi - ora mung sendi) bakal bisa nulungi sampeyan karo penilaian fungsional kasebut lan ujar apa sing kudu ditindakake sabanjure. Disaranake latihan otot gulu jero lan manset rotator plus peregangan gulu lan utomo thoracic.

      Sugeng sonten!

      Reply
  23. Tussa ngandika:

    Halo. Aku duwe fibromyalgia lan Artosis. Olahraga kanthi rutin karo ahli fisioterapi, mesthine dadi apik. Aku nggunakake LDN suwene rong taun, nanging efeke ilang, mula aku mandheg ing musim gugur pungkasan. Iku lunga…. Masalah paling gedhe yaiku kram otot utamane ing paha lan kadhangkala nganti groin. Nyeri banget aku mung njerit, bojoku njupuk Natron sing dakombe, kerjane sawise udakara 1 menit… .. Nanging aku ora ngerti ngendi aku entuk, sing paling awon… Nggunakake Magnesium, 300 mg PR dina, bisa ditindakake. ora njupuk luwih, banjur weteng nyerang. Apa ana sing duwe saran?

    Reply
    • Thomas v / Vondt.net ngandika:

      Hi Tussa,

      Kram sikil bisa amarga sirkulasi getih sing kurang, dehidrasi utawa kekurangan nutrisi. Sawetara kekurangan sing paling misuwur yaiku tiamin (vitamin B1), vitamin B5, vitamin B6, vitamin B12, vitamin D, kurang zat besi, magnesium, kalsium utawa kalium.

      Apa ana sing bisa dijupuk minangka tambahan - bisa uga nyoba multivitamin? Apa sampeyan wis nyoba tes getih supaya sampeyan bisa ndeleng kekurangan sampeyan?

      Regards.
      Thomas v / vondt.net

      Reply
  24. Heidi ngandika:

    Woy, keganggu karo bali kanggo akèh taun, iku bab stiffening loro joints ngisor, ana apa aku bisa kanggo njaluk nyisihaken saka iki?

    Reply
    • Nicole v / vondt.net ngandika:

      Hi Heidi,

      Amarga penyakit sampeyan katon akeh, kita percaya yen latihan lan perawatan sing ekstensif bakal dibutuhake kanggo nyegah operasi punggung. Amarga risiko dhuwur, operasi mung kudu digunakake minangka pilihan pungkasan. Apa sampeyan wis dirujuk menyang fisioterapi umum dening dokter?

      Reply
  25. Sarah ngandika:

    Aku duwe ankylosing spondylitis lan fibromyalgia. Berjuang banget karo otot mudhun ing sisih kiwa lan wis ditindakake luwih saka setahun. Kaya-kaya lagi inflamed utawa duwe babagan lan yen wong nyoba kanggo ndemek wong aku break. Turu rata-rata 3-4 dina lungguh ing kursi amarga aku ora bisa ngapusi ing amben amarga rasane ora bisa ambegan. Berjuang lan nyuwek otot ing punggung ngisor ing sekitar sendi es. Apa iki sing bisa diurutake?

    Reply
    • Nicole v / vondt.net ngandika:

      Hi Sarah,

      Iki kaya masalah sing mbutuhake perawatan ekstensif lan latihan sing dicocogake - iki mbutuhake LOT usaha lan energi pribadi, sing bisa dadi angel kanggo motivasi. Apa sampeyan wis dirujuk menyang fisioterapi umum kanggo penyakit sampeyan? Kanthi rematik sing dikenal, sampeyan bakal entuk akeh perawatan kasebut. Kanthi arthritis, sendi IS bisa nesu banget lan kena pengaruh, saengga bisa uga sendi sing sampeyan kenal.

      Reply
      • Sarah ngandika:

        Hai, ya aku wis miwiti menyang fisioterapis, nanging nganti saiki ora mbantu masalah punggungku. Iku mbantu kanggo sawetara ailments ing joints es, nanging saiki aku wis ing wektu ala kanggo sawetara wektu. Apa ana perawatan liyane sing bisa mbantu saliyane fisioterapi?

        Reply
        • Nicole v / vondt.net ngandika:

          Halo maneh,

          Ahli fisioterapi kudu nggunakake sawetara cara perawatan yen teknik otot sing digunakake ora bisa digunakake. Apa bentuk perawatan sing wis dicoba nganti saiki? Lan cara perawatan apa sing sampeyan pikir duwe pengaruh ing masalah punggung sampeyan?

          Ana alternatif liyane, nanging banjur duwe deductible sing luwih dhuwur - kayata, contone, chiropractor holistik sing nambani otot lan sendi. Bisa uga perawatan jarum bisa dadi cara perawatan sing apik kanggo sampeyan. Kita kudu ngelingi yen ankylosing spondylitis (sadurunge dikenal minangka ankylosing spondylitis) minangka diagnosis progresif. Mulane, penting banget kanggo nglatih jiwa lan nindakake apa wae kanggo mungkasi pembangunan kasebut.

          Nalika foto dijupuk sing nuduhake yen sampeyan duwe AS / Bekterevs? Apa wis suwe? Yen mangkono, apa foto tindak lanjut wis dijupuk?

          Tulus
          Nicole

          Reply
  26. sonush ngandika:

    Hello.

    Aku wis ing pain wiwit Oct.15, miwiti ing stabbing pain bangkekan / tangan lan Pundhak. Efek apik saka parasetamol lan ibux, nanging mboko sithik efek suda. Diwiwiti karo Tramadol ing Desember, kanthi efek sing apik, nanging ing wulan Januari efek kasebut uga suda. Kajaba iku, pain diganti karakter. Nandhang lara banget ing lengen (saka Januari). Dokter kasebut ngrujuk menyang MRI bangkekan, sing nuduhake owah-owahan degeneratif ing jempol, lan edema sing signifikan ing sekitar driji lan jempol, lan oyod jempol. Ana uga ing dokter Kedokteran Fisik sing ora nemokake apa-apa, mung diarani MRI positif kanggo kelainan rematik.

    Amarga rasa nyeri sing signifikan, dhokter pengin nyoba perawatan prednisolone, lan ing wektu sing padha ngrujuk menyang klinik rawat jalan reumatologi. Prednisolone tamba wis super efek, lan kanggo bab minggu aku ora Petunjuk saka pain sapisan. Nalika prednisolone mudhun, rasa nyeri saya tambah.

    Entuk janjian ing klinik rawat jalan reumatologi 4-5 dina sawise ngrampungake perawatan prednisolone, lan pemeriksaan ultrasonik karo dheweke ora nuduhake inflamasi. Dokter kasebut ngrujuk menyang klinik rawat jalan neurologis lan mriksa "saiki" ing saraf utawa apa wae. Ahli saraf mriksa lengen loro, lan ujar manawa sinyal kasebut ana ing kisaran normal ing lengen loro, nanging rada lemah ing lengen akut.
    Dheweke kepingin weruh apa iku rematik amarga nyeri biasane ana ing sendi (pundak, bangkekan, driji, ros-rosan). Rasane kaya bal mbuwang ing sistem.

    Kabeh tes getih nganti saiki negatif (rematik).

    Saka dhokter FMR - Soko rematik
    Saka Rheumatologist - Soko neurologis
    Saka Neurologis - Soko rematik

    Ing sawetoro wektu - Wis ing cuti lara kanggo biasane 4-5 sasi saiki, gr. ing kaping pain banget abot.

    Apa bisa dadi???

    Reply
    • Alexander v / Vondt.net ngandika:

      Hi Sonush,

      Kepiye rasa lara diwiwiti? Apa dheweke teka sawise trauma, tiba utawa liya-liyane? Utawa padha njedhul mboko sithik? Painkillers tumindak kaya tape masking (ora ndandani masalah, nanging ndhelikake) lan efek bakal suda liwat wektu, amarga ati lan enzim dadi luwih efektif ing break mudhun.

      Apa sampeyan uga ngalami nyeri nalika transisi antarane gulu lan utomo thoracic / metu menyang pundhak? Nyeri sing nyusup lan nusuk ing lengen bisa nuduhake yen sampeyan duwe prolaps utawa penyakit cakram ing gulu. Dokter kudu ngrujuk menyang MRI saka spine serviks kanggo ndeleng yen ana iritasi marang akar saraf ing wilayah iki. Tes konduksi listrik uga positif ing lengen sing dimaksud, mula jelas ana sing nekan saraf. Kita pengin sampeyan menyang GP lan njaluk MRI gulu kanggo mriksa penyakit prolaps / disk ana. Iki, sawise kabeh, ujian "standar emas" kanggo penyakit kasebut.

      Kita menehi tip manawa rasa nyeri sampeyan amarga prolaps serviks kanthi tekanan marang oyod saraf C6 utawa C7 - lan sistem kesehatan sing wis dibuwang wis lali neliti ing endi penyebabe lan malah fokus ing wilayah kasebut. gejala kasebut.

      Reply
      • Sonush ngandika:

        Wis njupuk MRI saka gulu ing apr. Ora duwe prolaps. MRI saka bangkekan lan tangan sing dijupuk ing Februari nuduhake owah-owahan degeneratif (osteoarthritis padha).

        Aku wis prolaps gulu kaping pindho sadurunge, lan antarane C6 lan C7. Sakit iki kuat nanging beda. Telpon kanggo prolaps sep-14

        Nyeri sing diwiwiti ing wulan Oktober mung ana ing bangkekan lan tangan lan pundhak (sendi). Banjur padha stinging tengen ana. Ora bisa nggawa apa-apa ing tangan kasebut, amarga banjur kaya nyuduk ing bangkekan. area sak bangkekan dadi rada abuh lan bluish discolored.

        Radiasi saka pundhak nganti pucuk driji teka ing wulan Januari. Banjur wiwit dadi luwih mbledhos ing lengen kabeh. Banjur aku wiwit nggunakake oxynorm, amarga parasetamol, ibux, tramadol ora bisa digunakake maneh. MRI bangkekan ing feb

        Prednisolone digunakake ing Februari, rheumatic rawat Clinic ing Maret. Dadi ora ana sanajan MRI positif. Prednisolone kanthi efek apik ing nyeri. Obat Ajaib

        Pain ganti karakter maneh. Aku wiwit lara kabeh awak. Sensitif kulit.

        Didhawuhi spine serviks MRI, ora ana prolaps anyar, nanging bekas luka lawas sawise operasi. Jam karo neurologist, dicenthang kanthi biaya listrik, jawaban normal, nanging sinyal sing luwih lemah. Mergo sing dikira disababaké lengen sing dimaksud rada abuh. Yen ora kabeh iku ok. Pemeriksaan neurologis - negatif, tes spurlings - negatif.

        MRI anyar, saka Pundhak wektu iki, dijupuk minggu kepungkur, aku durung ngerti jawaban kanggo.

        Secara pribadi, aku nyekel tombol babagan masalah rematik. Amarga: prednisolone dianggo kanthi apik (nuduhake yen nyeri amarga inflamasi ing mripat), aku duwe jam 3-4 dina sawise nggunakake prednisolone, inflamasi sing bisa uga ana ing pemeriksaan. Lan ora lali jawaban MRI positif.
        Rong utawa telung dina kepungkur, bangkekanku didhelikake ing kenop laci ing pawon. Ing sawetara detik aku lara lan abuh lan abang. Wis ndhelikake akeh prekara ing uripku, tanpa ngembangake kelangan ing sawetara detik. Nuduhake kanggo kula sing ana inflammation arep ing ngisor.

        Radiasi nyeri ing lengen lan awak ora disebabake ciloko, ing mripatku mung ana amarga ing 8 sasi aku ora nampa perawatan kanggo masalah utama, mung kanggo nyeri.

        Reply
      • Sonush ngandika:

        Halo. Apa sampeyan duwe gagasan liyane / liyane. Isih lara.

        Siji-sijine sing anyar yaiku aku wis miwiti karo Chiropractor lan bisa digunakake kanggo nyeri awak. Sakit badan cilik. Kurang sensitif kulit.

        Nanging sing aneh yaiku nyeri bangkekan lan pundhak sing luwih menonjol. Luwih kenceng.

        Reply
        • vondt.net ngandika:

          Hai Sonush, kene sampeyan kudu sabar. Ora mesthi ana "fix cepet" kanggo masalah kasebut - sing ora bisa ditindakake ing kasus sampeyan.

          Kita mung bisa menehi rekomendasi sing terus olahraga, nampa perawatan fisik lan ngarep-arep sing masalah lan sabab bakal mboko sithik waras.

          Kita bisa uga percaya yen sensitivitas kulit sampeyan amarga panggunaan kortison (Prednisolone minangka obat kortison). Sampeyan bisa maca babagan efek samping ing Katalog Umum:

          http://www.felleskatalogen.no/medisin/prednisolon-takeda-562951

          Iku i.a. 1% kasempatan (1 ing 100) sampeyan nandhang gejala / penyakit kulit. Bab liyane sing 1% kemungkinan yaiku atrofi otot / mundhut otot - sing bisa nyebabake nyeri ing awak. Dadi ya, sanajan tumindak kanthi ajaib kanggo infeksi lan inflamasi, iki dudu obat ajaib tanpa efek samping - malah mawar duwe eri. Bebas bae kanggo maca liwat link ndhuwur lan marang kita endi saka efek sisih iki bisa uga wis ngalami.

          Sampeyan uga bisa nggunakake situs interaksjoner.no kanggo ndeleng yen sampeyan njupuk obat-obatan bebarengan sing ora kudu pipis.

          Reply
  27. Merethe Furuseth Rammen ngandika:

    Hey hey. Wong wadon umur 55 taun kerja full time berjuang karo sikil kiwa, saka pinggul mudhun menyang sikil ngisor. Wis kaping pirang-pirang menyang dokter, nanging dheweke ora ngerti apa-apa. Nyeri rada owah, kadhangkala ana rasa nyeri ing pinggul lan ing njaba paha, lan liyane ing sikil lan ing sisih njaba sikil ing sisih kiwa .kadhangkala rasa nyeri banget kanggo mlaku, nyenyet lan kobong ing sikil. Nemu sethitik frustasi karo arep kaya lan ora nemokake apa-apa. Salam Merethe?

    Reply
    • Thomas v / Vondt.net ngandika:

      Hi Merethe,

      Bisa uga ana sawetara panyebab kanggo nyeri sing sampeyan jelasake, nanging sing paling kerep yaiku campuran masalah ing otot, saraf lan sendi sing menehi gambaran nyeri sakabèhé. Disaranake sampeyan njaluk pemeriksaan saka chiropractor sing trampil ing otot lan sendi - bisa uga sampeyan dirujuk kanggo MRI saka punggung ngisor kanggo mriksa manawa ana tekanan ing akar saraf ing wilayah kasebut.

      Kajaba iku, fungsi cacat ing sendi pelvis / spine lumbar kanthi tension otot sing gegandhengan ing pinggul lan glutes bisa nyedhiyakake basis kanggo apa sing diarani. sciatica palsu. Iki minangka kondisi ing ngendi otot lan sendi sing disfungsional 'ngganggu' syaraf sciatic sing ngliwati area jog - sing nyebabake nyeri sikil lan macem-macem gejala neurologis, asring rasa kobong utawa kenceng ing wilayah kasebut. Disaranake saliyane golek chiropractor sing trampil (bisa menehi rekomendasi yen perlu) coba ngukur iki lan sampeyan uga menehi fokus sing luwih dhuwur kanggo nggedhekake bokong.

      Tulus
      Thomas

      Reply
  28. Grethe Skogheim ngandika:

    Kanggo 5 taun aku wis mlaku-mlaku karo pain ing Pundhak lengen driji tangan ing sisih kiwa. Ora ana bantuan kanggo njaluk. Iku bakal pass. Nandhang lara asam urat nalika umur 15 taun. Limfa uga lara banget. Duwe penyakit celiac.

    Reply
    • Nicole v / vondt.net ngandika:

      Hi Grethe,

      Ing kene mbokmenawa kita butuh informasi luwih akeh supaya bisa nulungi sampeyan. Apik yen sampeyan bisa nulis kanthi lengkap babagan penyakit lan lara.

      1) Apa sebabe rasa lara wiwit 5 taun kepungkur?

      2) Apa sing nambah kahanan lan apa sing nggawe luwih elek?

      3) Apa sampeyan ngerti masalah limfatik? Apa sampeyan duwe bengkak amarga limfa?

      4) Apa pemeriksaan pencitraan diagnostik babagan kondisi sampeyan wis ditindakake? Contone. MRI saka gulu?

      5) Apa sampeyan pengin bantuan? pitutur? ngukur? Latihan?

      Nggolek kanggo mbantu sampeyan luwih.

      Tulus
      Nicole

      Reply
      • Grethe Skogheim ngandika:

        Aku tiba ing pundhak 10-12 taun kepungkur. Wis asale 5 taun kepungkur akil2. Banjur aku nandhang lara ing sirah, gulu, pundhak, sikut lengen ndhuwur, lengen, bangkekan lan 3 driji njaba. Wis menyang chiropractor, fisioterapis, wis gelombang meksa, etc Aku ana inflammation nemen ing otot utawa wentis. Ora ana rasa lara nalika turu utawa ngaso. Ndemek lengen nambah kahanan. Saiki umure 66 taun lan ora nate nandhang lara.

        Reply
  29. Marie ngandika:

    Hei
    Aku karo chiropractor sawetara dina kepungkur lan didiagnosis sciatica ing sikil loro + ciloko ing hamstring kiwa. Aku uga wis tendonitis ing loro tangan kanggo meh rong taun, lan bakal miwiti karo perawatan laser kanggo iki lan sikil ing sawetara minggu. Aku sadurunge wis cukup aktif lan dilatih ajeg latihan kekuatan bodyweight lan Yoga, nanging saiki aku wis ora aktif kanggo 3-4 minggu amarga ciloko ing sikil lan iki kroso ala loro fisik lan mental. Aku didhawuhi dening chiropractor supaya ora nindakake mbengkongake maju (meregang otot paha ing mburi) utawa squats, deadlifts lan latihan kasebut. Dheweke kandha yen aku bisa mlaku-mlaku (sanajan bisa lara), mancal lan nindakake latihan kekuatan entheng. Aku banjur kepingin weruh: Apa latihan (latihan kekuatan cahya) sing bisa ditindakake karo sciatica lan hoarding ciloko, apa aku bisa nglatih awak ngisor? Aku wis nyoba kanggo ngerti apa aku bisa nindakake, nanging aku ora bisa nemokake apa-apa ing internet. Aku bisa nglatih awak ndhuwur, nanging aku duwe tendinitis ing tanganku lan ora bisa njupuk akeh amarga iki. Aku wis maca online yen sampeyan ora bakal kelangan kekuatan / mobilitas / dawa ing hoarding ing cilik saka bundhas, iku penting kanggo nindakake pakaryan khusus cukup cepet sawise fase akut wis liwati (Nordic hoarding contone). Aku isih lara, lan wis bab sasi aku tatu hamstring - lan aku ngandika, aku bakal miwiti perawatan laser ing sawetara minggu. Apa aku kudu ninggalake nganti miwiti perawatan?

    Matur nuwun sadurunge 🙂

    Reply
    • Nicole v / vondt.net ngandika:

      Hi Marie,

      Alasan kenapa chiropractor njaluk sampeyan supaya ora ngleksanani latihan peregangan mlengkung maju sing abot yaiku menehi tekanan intra-abdomen sing kasar marang cakram intervertebral (sing bisa mbebayani ing jangka panjang, iki minangka salah sawijining alasan kenapa sing diarani sit militer. -ups rampung metu saka program latihan modern) - iki alami banget unfavorable nalika sampeyan duwe iritasi marang syaraf sciatic. Nanging, cara alternatif kanggo nggedhekake hamstring tanpa fleksi banget ing mburi isih kudu ditindakake - gumantung saka tingkat karusakan.

      Sampeyan bisa nindakake latihan ing bal terapi utawa latihan kasebut kene - lagi dikembangaké mtp sing duwe sciatica / sciatica. Disaranake sampeyan uga nyoba ngukur iki.

      Dadi ya, sampeyan bisa ngleksanani, nanging sampeyan kudu ngindhari fleksi banget lan ngindhari latihan sing menehi tekanan weteng sing dhuwur banget.

      Napa sampeyan kudu ngenteni suwene sadurunge miwiti perawatan laser? Ana kemungkinan gedhe sing hoarding bakal waras dhewe sak minggu iki - laser kudu digunakake sanalika bisa sawise ciloko kanggo efek paling apik.

      Reply
      • Marie ngandika:

        Kayane aku bakal entuk bal latihan kaya iki. Apa flexion bali (bali, yoga) soko aku kudu nyingkiri karo sciatica ing atine? Aku kudu paling supaya squats, nanging aku bisa karo ciloko do f.eks. latihan iki kanggo bokong, utawa njupuk kakehan ing hoarding ?:
        http://www.popsugar.com/fitness/Butt-Exercises-Exercise-Ball-24763788

        Alternatif hoarding mulet tanpa kakehan fleksi ing mburi - apa ana kaya ing ngisor iki? Aku pancene fleksibel banget, lan biasane bisa nyedhaki sikilku nyedhaki rai, nanging saiki sikil mandheg nalika lurus munggah, lan yen aku njupuk luwih saka iki, aku lara:
        http://media1.popsugar-assets.com/files/2013/03/12/2/192/1922729/17f766ea3244a354_lying-down-hamstring-stretch.xxxlarge/i/Reclined-Hamstring-Stretch.jpg

        Aku wedi entuk otot sing luwih cendhek lan kelangan kelembutan uga kekuatan. Aku wis nyingkiri mulet lan nglatih sikilku kanthi lengkap amarga aku ora pengin nambah ciloko / ngganggu otot (wis maca manawa penimbunan bisa saya suwe saya suwe), nanging yen latihan ing ndhuwur bisa ditindakake, mula kudu ditindakake kanthi ora lara. ? Senajan wis sawetara wektu wiwit ciloko hoarding kedaden, Aku asring pain tanpa wis micu sadurunge. Apa sampeyan nyaranake latihan hoarding Nordic kanggo nguatake lan ngindhari kekuwatan?

        Terapi laser ora saiki nalika aku ana, lan iku angel lan njupuk wektu dawa kanggo njaluk menyang lan saka situs perawatan bebarengan plus aku sinau lan bener manggon ing bagean liya saka negara- kabeh faktor iki tegese kesempatan pisanan kanggo perawatan yaiku awal Juli. Sedhih banget yen ngenteni suwe, sanajan penting banget kanggo aku dadi luwih apik lan bisa melu normal ing saben dinten.

        Matur nuwun kanggo balesan

        Reply
        • adus ngandika:

          Halo maneh, Marie,

          Aku lagi nggarap artikel kanggo sampeyan kanthi latihan khusus sing bakal nguntungake sampeyan saiki. Sampeyan kudu diterbitake ing 2-3 dina. Mlengkung mburi, nanging tanpa nyeri, bisa ditindakake kanggo mburi. Sing paling penting yaiku sampeyan maju kanthi tenang babagan kemajuan lan pangembangan. Bab sing paling awon sing bisa ditindakake yaiku mandheg kanthi lengkap - otot butuh kegiatan lan gerakan supaya bisa mari. Uga ngelingake yen awak butuh tambahan vitamin C kanggo ndandani otot.

          Iku bener sing siji ngirim ora aran kakehan pain karo ngleksanani, lan mulane iku penting kanggo miwiti karo sawetara ngleksanani olahraga sing ngiyataken Otot melu mboko sithik, nanging kang ora mimpin kanggo ciloko kakehan. Yen sampeyan ngirim PM ing Facebook, kita bisa nemokake terapi / terapi sing disaranake kanggo sampeyan.

          Reply
  30. Anita Larsen ngandika:

    Halo? Kepengin ngirim latihan nglawan sciatica. Latihan gedhe sing bakal dakwenehake marang bojoku!
    Mvh Anita

    Reply
    • adus ngandika:

      Hi Anita,

      Banjur kita njaluk sampeyan seneng kaca lan enggo bareng karo kanca-kanca - banjur kita butuh email kanggo ngirim. 🙂

      Reply
  31. Elisa ngandika:

    Halo. Dokterku wingi kandha yen aku lara kristal, akut banget lan saiki saya rada luwih apik, nanging gulu lara / kaku. Aku duwe rong mucositis ing pundhak kurang saka setahun. Nalika aku duwe mucositis kanggo pisanan, serangan migren diwiwiti. Lan wektu iki aku kena penyakit kristal. Apa ana hubungane antarane mucositis, migrain lan melanoma kristal? Apa bisa dadi sababe? Apa ana sing bisa daklakoni supaya ora nandhang lara lan kadhangkala lara banget, lan penyakit kasebut bali maneh? Salam Elisa.

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hei,

      Sing duwe migren duwe insiden melanoma kristal sing luwih dhuwur miturut riset. Disaranake sampeyan maca artikel kita babagan penyakit kristal lan maca sampeyan ing mekanika konco diagnosa. Kita uga wis nerbitake artikel sing nuduhake saran apik lan ngukur nglawan pusing. Bebas bae kanggo nyoba wong-wong mau uga.

      Disaranake sampeyan takon karo chiropractor utawa terapi manual kanggo perawatan aktif saka penyakit kristal - amarga iki mung mbutuhake perawatan 1-2 biasane kanggo pemulihan lengkap - bukti klinis.

      Good luck; Elisa.

      Reply
  32. Markus ngandika:

    Hei
    Aku berjuang karo nyeri ing sisih njero balung selangka kiwa.

    Nyeri ora ana terus-terusan. Dheweke katon ing posisi lan gerakan tartamtu. Nyeri paling parah sawise aku turu sawetara wektu. Aku kira-kira amarga aku lying tegang karo pundhak munggah munggah, kanggo dangu. Dadi posisi sing salah kanggo tulang selangka lan nyebabake rasa nyeri. Aku tangi lan ngendhokke pundhakku. Banjur lara. Sadina-dina, rasa lara saya suda.

    Aku uga ngalami mobilitas suda. Push-ups lan ngangkat kanthi lengen kiwa nyebabake nyeri ing balung selangka, uga ing area bilah pundhak. Aku nyoba varian anyar push-up sawetara sasi kepungkur. Aku nindakake push-up reguler kanthi lengen selebar pundhak, nanging tetep sikut cedhak karo awak. Sawise sawetara minggu, rasa nyeri ing tulang selangka wiwit. Aku guess iki alesan ngapa aku lara saiki, nanging carane serius lan ngendi pain (otot, ing peserta dhewe) Aku pengin jawaban kanggo.

    Kajaba iku, balung selangka wis dipindhah sawise rasa nyeri diwiwiti. Balung selangka tengen krasa lan katon normal. Dibandhingake karo sisih tengenku, tulang selangka kiwa katon luwih dhuwur. Madeg luwih vertikal tinimbang horisontal kaya tulang selangka tengen. Apa iki serius? Apa bisa tahan suwe?

    Apa sing bisa nyebabake rasa nyeri ing bagian njero balung selangka menyang dada? Aku ngalami pain meksa ing wilayah iki. Nalika aku mencet ing bagean njero balung selangka, aku krasa lara. Iku perih lan tender.

    Apa sing kudu daklakoni kanggo nyingkirake rasa lara iki? Aku wis arep karo sumelang kanggo meh rong sasi. Muga-muga aku ora ngenteni suwe nganti suwe.

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hei,

      Ana sing nyebutake bagian njero balung selangka nalika tegese metu menyang pundhak lan liya-liyane banjur tegese menyang piring dada - adhedhasar rasa nyeri sing sampeyan sebutake kaya sampeyan duwe watesan / iritasi sendi AC, uga nyuda stabilitas manset rotator ing hubungane karo latihan sing sampeyan lakoni. Dadi, kita ngomong babagan ketidakseimbangan otot lan ketidakstabilan. Fokus sampeyan kudu nglatih stabilitas manset rotator + serratus anterior, nggedhekake otot pectoralis, uga njaluk bantuan saka chiropractor utawa terapi manual kanggo ngeculake watesan sendi ing antarane pundhak lan transisi menyang gulu.

      Sampeyan bakal nemokake latihan sing apik kanggo pundhak sampeyan kene.

      Reply
  33. Marit ngandika:

    Halo. Wis didiagnosis polyneuropathy. Kepengin urip aktif, nanging ngalami gejala sing saya tambah nalika olahraga (nyeri abot ing sikil nganti ndhuwur dhengkul lan kabeh tangan nganti bangkekan). Apa tips apik?

    Reply
  34. Inez ngandika:

    Halo. Sawise aku duwe epidural nalika lair, gulu tengen saya lara banget. Aksom soko lenggah karo jarum marang syaraf utawa otot… Lan shoots munggah saka pundak kanggo mung ngisor tengkorak… .. Apa bisa didandani utawa soko kudu manggon karo?

    Reply
    • Inez ngandika:

      Dadi matur nuwun kanthi sanget kanggo jawaban, sampeyan bisa uga wis dikandhani yen sampeyan ora ngerti apa sing kudu dijawab. Saiki wis menyang dhokter lan njaluk bantuan… ..

      Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hi Inez,

      Nuwun sewu telat mangsuli - salah pangertosan babagan sapa sing kudu mangsuli. Sampeyan kudu diselidiki liwat GP - ing kene bisa uga ana pitakonan njupuk MRI kanggo ngevaluasi cairan CSF lan apa ana owah-owahan tekanan ing sumsum tulang belakang sawise epidural sing dipasang ing kana.

      Mesthi bakal dadi luwih apik kanthi wektu, amarga cairan balung mburi terus diganti, nanging bisa uga tetep nganti sawetara wektu.

      Rekomendasi kita yaiku hubungi GP sampeyan. Muga-muga sampeyan bisa pulih lan sukses!

      Reply
  35. Sigrid ngandika:

    Hai, keganggu gulu lan pundhak. Nganggep iku umum banget. Akeh simpul otot ing gulu lan pundhak. Ora yakin sapa sing kudu diuripake, tukang pijet utawa chiropractor? Gulu kaku lan radiates ing tangan ing paling awon. Aktif lan olahraga, sing apik. Luwih elek yen aku nggunakake bantal ing wayah wengi.

    Matur nuwun sadurunge.

    Reply
    • adus ngandika:

      Hi Sigrid,

      Disaranake sampeyan hubungi chiropractor sing disetujoni umum sing dadi anggota Asosiasi Chiropractor Norwegia lan sing kerjane sacara holistik - yaiku karo otot lan sendi, sing ditindakake dening chiropractor modern.

      Yen sampeyan hubungi kita ing kaca Facebook liwat pesen pribadi, kita bisa menehi rekomendasi kanggo terapi cedhak sampeyan.

      Regards.
      Thomas v / Vondt.net

      Reply
  36. Aslaug Irene Espeland ngandika:

    Halo :-) Aku seneng maca babagan perawatan anyar kanggo sikil gelisah amarga aku keganggu banget karo iki :-)
    Nglampahi rejeki kanggo obat saben sasi lan mulane pengin rega kanggo produk anyar iki sing dirilis bubar ???

    Reply
    • Alexander v / Vondt.net ngandika:

      Hi Aslag,

      Kita bisa nulungi sampeyan, sampeyan ngerti.

      Sampeyan bisa maca liyane babagan produk ing artikel sing diterbitake utawa ing situs web - google 'RESTIFFIC' (sing diarani produk). Awit iku wis mbuktekaken dadi efektif, rega sayangé cukup dhuwur (sak 3000 kroner aku).

      Marang kita yen sampeyan ora nemokake produk.

      Regards.
      Alexander v / Vondt.net

      Reply
  37. Live ngandika:

    Halo, latihan apa sing disaranake ing CMT? utamané nyerang ing sikil. Pindhah menyang ahli fisioterapi lan ing kana aku nindakake latihan keseimbangan, sing dibutuhake amarga meh ora ana keseimbangan. Nanging olahraga apa sing disaranake nalika kena penyakit iki? kekuatan, toleransi utawa mergo?

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Halo Live,

      Sing dingerteni yaiku penyakit Charcot-Marie-Tooth nanggapi kanthi positif kanggo gerakan lan olahraga, ana sawetara sing ora setuju babagan jinis olahraga sing paling apik - nanging disepakati yen kudu ditindakake saben dina lan luwih apik sajrone sawetara sesi (latihan kekuatan lan keseimbangan). latihan khusus) liwat dina.

      Reply
      • Live ngandika:

        Latihan ringan kaping pirang-pirang dina? uh, oke, iku anyar kanggo kula. Yen mung bisa gawe lara, mesthi apik banget, mula aku seneng latihan saben dina. Apa sampeyan duwe ngendi wae iki ngandika? bakal menarik kanggo maca liyane babagan iki :)

        Reply
        • adus ngandika:

          Latihan kekuatan lan keseimbangan kanggo wong diwasa kanthi neuropati perifer lan risiko dhuwur tiba: bukti saiki lan implikasi kanggo riset ing mangsa ngarep.

          KESIMPULAN:
          Panemuan saka studi sing diteliti nyedhiyakake bukti sing cukup kanggo ndhukung panggunaan latihan kekuatan lan keseimbangan kanggo wong diwasa sing luwih tuwa kanthi risiko tiba, lan rinci bukti awal kanggo ndhukung latihan kekuatan lan keseimbangan kanggo individu sing duwe neuropati perifer.

          http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22940521

          Reply
  38. Linda ngandika:

    Woy aku duwe pain ing hip kulon lan bal hip kang uga kadhangkala mudhun pupu. Uga krasa yen aku ndemek pundhak sikil balung iku krasa lara yen jwg menet ana krasa lara lan krasa. Uga masalah ing dhengkul nalika lumaku ing dkogen downhill. Nyeri ing tumit loro ing njero tumit sing teka lan lunga, rasane nyenyet ing tumit. mvh Linda

    Reply
    • adus ngandika:

      Hi Linda,

      Yen sampeyan apikan lan pindhah menyang topik sampeyan saiki «pupu lara»Banjur isi pitakonan sampeyan ing kana, banjur kita bisa nulungi sampeyan. Utas komentar ing kene mung dadi gedhe banget (!) 🙂
      Kita nuduhake manawa informasi liyane sing diwenehake, luwih gampang kita bisa nulungi sampeyan.

      Reply
  39. Nina Brekke ngandika:

    Halo. Berjuang banget karo nyeri otot / sendi. Umure 39 taun, dadi Paramedic lan aktif sacara fisik. Nanging berjuang banget amarga lara. Wis menyang fys.med ing Ullevål sh., Nampa kortison, wis menyang fisioterapis, osteopath tanpa dadi luwih apik. Aku kudu piye? Nduwe sawetara osteoarthritis, lan liya-liyane, mbukak meniskus ing siji dhengkul, mbukak hallux valgus kanthi komplikasi, mbukak siji tungkak kaping telu tanpa perbaikan (banjur isih enom banget).

    Reply
    • Alexander v / fondt.net ngandika:

      Hi Nina,

      Yen sampeyan apikan lan pindhah menyang topik sampeyan saiki banjur isi pitakonan sampeyan ing kana, mula kita bisa nulungi sampeyan. Utas komentar ing kene mung dadi gedhe banget (!) 🙂

      Kita nuduhake manawa informasi liyane sing diwenehake, luwih gampang kita bisa nulungi sampeyan.

      Reply
  40. Eva ngandika:

    Hei,

    Ing sasi pungkasan, aku wis mboko sithik dadi luwih elek ing bal jempol ing sikil loro. Nyeri wiwitane mung ana ing wayah esuk lan sawise lungguh sedhela. Banjur butuh sawetara langkah sadurunge aku bisa mlaku kanthi normal. Nanging saiki aku sok sok dong mirsani. Nyeri ana ing bal jempol, sing ora cocog karo plantar fasciitis (adhedhasar apa sing wis dakwaca). Nanging amarga rasa lara paling parah ing wayah esuk, mula ora cocog karo metatarsalgia. Ing wayah esuk aku uga ngrasakake ing sisih ngisor sikil, nalika awan mung ana ing bal jempol. Aja lara ing tumit.

    Aku flatfooted, lan mulane wis insoles kanggo sawetara taun. Tak tambahi jinis liyane sadurunge musim panas amarga akeh masalah pinggul. Wiwit aku cuti ing omah (bayi umur 4 sasi), ketegangan ing sikil saya tambah akeh amarga kerja kantor sing ora aktif. Nanging aku tansah aktif, lan adoh saka kabotan, supaya aku nglairake kudu ngidinke iki. Apa bisa salah karo sol anyar sing nindakake iki? Lan bisa dadi plantar fasciitis sanajan aku ora lara ing tumit?

    Banget matur nuwun kanggo saran apik, amarga iku banget mumetake ora bisa pindhah minangka akeh wheelbarrows minangka aku pengin.

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Eva,

      Ing endi ing bal jempol sing nyeri? Luwih ing njero utawa njaba sikil? Apa lara yen ngadeg ing driji sikil utawa tumit? Ngelingi yen rasa lara saya tambah akeh sawise tlapak sikil anyar, bisa uga migunani kanggo nyoba sawetara wektu tanpa iki. Soles asring ora dadi solusi jangka panjang sing apik kanggo sikil sing lara, amarga sikil asring gumantung ing dhukungan. Iku rada padha karo korset bali utawa kerah gulu - ora bisa digunakake ing wektu sing suwe amarga mundhut otot lan disfungsi.

      Diijini duwe sawetara diagnosa. Bisa uga metatarsalgia lan plantar fasciitis. Amarga sawetara rasa nyeri sing ora khas lan terus-terusan, disaranake sampeyan njaluk rujukan menyang MRI supaya bisa ngira prosedur sing paling apik kanggo sampeyan.

      Reply
  41. Negin Heier ngandika:

    Hai, MRI wis ndeteksi tendonitis ing bangkekan tengen lan ulnaris (diagnosa luwih spesifik: tendinopathy moderat padha karo extensor carpi karo sawetara owah-owahan edema lingkungan, extensor normal, fleksor mengko lan balung, balung rawan segitiga utuh). Alesan: regangan dawa ing bangkekan liwat nulis, housework, ngangkat lan liyane sing bisa ketegangan bangkekan. Wis menyang ahli fisioterapi sing ujar manawa aku bisa ngeset bangkekan nganggo tape non-elastis sajrone setengah wulan kanthi pangarep-arep yen lara sing abot "kobong". Apa iki cukup / bisa wae? Apa perawatan liyane sing bisa dakjaluk marang ahli fisioterapi kajaba nindakake latihan peregangan lan kekuatan dhewe? Kelangan karo banyu es uga.

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Negin,

      Ing mratelakake panemume pribadi, tunyuk kuwi bakal mimpin kanggo mundhut otot / impassivity ing wilayah, kang ing roto dawa bisa nggawe masalah malah Samsaya Awon - kita uga ora mikir iku bakal utamané efektif ing short term. Kita bakal nyaranake terapi gelombang tekanan (perawatan standar emas) sing ngarahake karusakan tendon (tendinosis), bisa uga perawatan Graston instrumental, perawatan laser anti-inflamasi, perawatan jarum lan / utawa TENS / perawatan saiki.

      Apa wae sing wis dicoba?

      Reply
  42. Sissel IB Eriksen ngandika:

    Halo, aku duwe akeh diagnosa. Nanging pengin takon apa aku bisa nindakake kanggo nambah gulu / bali karo stenosis balung mburi. Kedadeyan ing 2001-2004 sawise kacilakan lalu lintas. Aku ora bisa olahraga amarga ME, nanging mikir chiropractor perawatan paliatif, osteopath utawa masseur? Aku latihan yoga medis. Yen ora, akeh sedentary amarga ciloko kesehatan liyane.

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Sissel,

      Kita bakal nyaranake latihan fleksor gulu jero (ndeleng latihan HER), uga perawatan dening ahli terapi sah kesehatan umum (yaiku ahli fisioterapi, chiropractor utawa terapi manual). Akeh chiropractors nggunakake apa sing disebut traction bench treatment, sing dianggep minangka perawatan efektif kanggo stenosis spinal ing punggung ngisor. Apik yen sampeyan nindakake yoga medis, iki pancene dianjurake minangka ukuran tambahan. Whiplash lan osteoarthritis uga bisa migunani ing manipulasi spinal utawa mobilisasi dening chiropractor utawa terapi manual.

      Penting yen sampeyan menyang 'chiropractor modern' - yaiku sing fokus ing perawatan otot lan sendi.

      Apa sampeyan uga berjuang karo ngelu lan pusing?

      Reply
  43. Randi Odland ngandika:

    Hei
    Wis stroke ing cerebellum sisih tengen 5 taun kepungkur.
    Berjuang banget karo nyeri sirah / gulu / pundhak lan ngluwihi lengen.
    Setengah rai dadi mati rasa. Tutul mripat
    Kabeh ing sisih tengen
    Beh sing disaranake?
    Randi

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Randi,

      Disaranake perawatan sing sampeyan rumangsa bisa nyuda gejala (kayata pijet, fisioterapi utawa kiropraktik) kanthi kombinasi olahraga khusus. Ing endi sampeyan ngrasakake sirah sing paling parah? Utawa iku pindhah?

      Reply
  44. Eva ngandika:

    Matur nuwun kanggo jawaban sampeyan! Nyeri kasebut cukup dipusatake ing sangisore bal jempol, angel dingerteni manawa biasane ana ing njero utawa njaba sikil. Ora lara kanggo ngadeg ing driji sikil utawa ing tumit. Uga ora lara nalika aku nyoba mencet ing ngisor sikil kanggo nyoba golek titik perih. Isuk-isuk aku weruh banget yen aku narik driji sikil nomer 3 (jempol sikil = no. 1) menyang pedhet. Banjur krasa kaku lan mbentang adoh banget ing sisih ngisor sikil.
    Wis gampang banget lan ora nggunakake tlapak sikil sajrone seminggu, lan aku wis nindakake kabeh latihan sing ditemokake online. Aku wis nandang gerah sethitik luwih, amarga iku ora rampung kaku lan mokal kanggo lumaku sawise wektu cendhak lungguh. Nanging isih ora cukup kemajuan sing dakkarepake, amarga isih ngalangi aku mlaku-mlaku.
    Sampeyan nulis yen aku kudu MRI saka sikilku. Apa bisa ndeteksi apa sing ana ing ultrasonik? Luwih gampang ditindakake dening ahli fisioterapi.

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Halo maneh, Eva,

      Kita bakal nyaranake MRI ing kasus sampeyan - luwih becik karo pemeriksaan klinis dening chiropractor utawa terapi manual sadurunge; sing banjur bisa ngrujuk sampeyan kanggo pemeriksaan imaging. Apa sampeyan nandhang lara kejut utawa liya-liyane? Nalika sampeyan sebutno driji sikil 3, kita langsung mikir Neuroma morton. Latihan apa sing sampeyan pikirake cocok kanggo sampeyan? Bisa menehi informasi luwih lengkap babagan apa sing salah karo sikilmu.

      Reply
      • Eva ngandika:

        A little ora yakin apa sing sampeyan maksud dening pain kejut, nanging luwih saka sensation kobong ing ngisor driji sikil. Lan teken ing kabeh tlapak sikil nalika aku njupuk langkah pisanan ing esuk.
        Aku wis dowo sikilku, jumangkah ing driji sikilku, njupuk andhuk karo driji sikil lan nulis aksara nganggo sikilku.
        Panginten kanggo aku sing mbokmenawa ora neuroma Morton, kaya aku panginten iku dicokot mboten umum kanggo njaluk ing loro sikil ing wektu sing padha?

        Reply
        • Thomas v / Vondt.net ngandika:

          Sampeyan bener - ora biasa (nanging ora mokal) kanggo njaluk neuroma Morton kanthi bilateral. Ing kasus apa wae, disaranake supaya diselidiki nganggo pencitraan MRI. Apa sampeyan wis diarani saiki?

          Reply
  45. Jan Helge ngandika:

    Halo. Kepikiran apa sampeyan bisa menehi wangsulan lan yen sampeyan bisa nulungi aku. Nduwe nyeri ing mburi tempurung lutut, lan ing tumit lan mudhun / lan ing sisih. Ora bisa mlaku. wingi nyoba lunga nanging lara banget. Wis ora cilaka awakku dhewe utawa liya-liyane. Iku mung dumadakan. Mlaku-mlaku sawetara dina kepungkur karo sawetara sepatu anyar sing daktuku, sepatu hiking, lan lara ing sisih kiwa. Ora ngerti apa bisa dadi sepatu utawa apa. Apa ana wong sing bisa daklakoni dhewe? Stretching lsp? Sakit banget yen aku lungguh. Sakit nalika aku mencet ing area tumit. Wis nyoba ointment voltaren wingi lan dina iki bebarengan karo ointment kelangan, nanging pain isih. ora ngerti apa sing kedadeyan.

    Reply
    • Thomas v / Vondt.net ngandika:

      Hi Jan Helge,

      Swara kaya tatu tumit Achilles. Disaranake sampeyan njaluk pemeriksaan ultrasonik diagnostik saka ahli terapi kanthi wewenang kesehatan masyarakat (chiropractor, fisioterapis, terapi manual). Ciloko Achilles bisa ngarujuk marang nyeri saka mburi dhengkul nganti tekan lampiran ing tumit - bisa uga ana reaksi inflamasi amarga galur saka perjalanan / sepatu anyar. Sampeyan bisa es mudhun, ngaso ing area kasebut (tetep sikilmu dhuwur) lan nggunakake tape kinesio kanggo ndhukung tendon Achilles - yen ana ciloko tartamtu, kerja otot, perawatan gelombang tekanan utawa perawatan jarum ing klinik bisa uga cocog.

      Apa sing paling awon nalika sampeyan tangi lan mlaku? Apa ana abang / bengkak ing mburi tumit?

      Reply
  46. Camilla ngandika:

    Halo. Aku entuk bukti peradangan ing lutut udakara 2 taun kepungkur.

    Aku banjur wis menyang 4 Doctors beda sing ora nemu apa-apa ing MRI, nanging padha kosong dhengkul kanggo adi. Pertandhingan pungkasan sing aku lakoni uga ngeculake dhengkul cairan, sing apik banget. Dheweke uga nyuntikake kortison. Nalika iku padha ngerti iku inflammation. Wis ora ana wiwit. Nanging aku isih berjuang kanggo lara. Aku numpak sawetara dina minggu. Nalika aku lara, rasane kaya ana ing sisih dhengkul utawa ing ngisor patella. Nyenyet nalika munggah undhak-undhakan, mudhun utawa yen aku wis lungguh ing sawetara wektu. Iku uga swells munggah kadhangkala, nanging ora akeh.

    Mung kepingin weruh yen ana soko aku kudu mriksa maneh, utawa yen ora ana apa-apa? Dheweke ora ngerti sebabe ana inflamasi utawa saka endi inflamasi kasebut.

    Reply
  47. Trude Bjerved ngandika:

    Wis berjuang karo fibromyalgia kanggo akèh taun, duwe pain saindhenging awak, asring mual lan duwe ngelu. Lan ora energi dhewe kesel lan kesel kabeh wektu. Ora bisa grease irisan roti sapisan, pacar kudu nindakake kabeh. Kudu nganggo kursi rodha nalika aku metu amarga lara, nanging uga pusing. Amarga aku uga cacat visual lan duwe asma, aku duwe hak kanggo perawatan Fisik, lan sawise ngenteni suwe, aku entuk papan ing Fisioterapi ing Romsås ing musim semi iki, nanging kudu mandheg sawise 1 sasi nalika dheweke kudu pindhah menyang dhaptar . Saiki ana ing daftar tunggu ing Ammerud, nanging dhaptar tunggu dawa. Aku wis rampung perawatan karo chiropractor, amarga aku duwe tunjangan cacat lan ora bisa mbayar. Arep menyang rumah sakit rematik ing Lillehammer, nanging ora nganti Maret 2017. Dadi aku pancene butuh bantuan.

    salam,
    Wong lanang sing apik

    Reply
    • Thomas v / Vondt.net ngandika:

      Hai Trude,

      Sing muni ora bener. Apa ora ana intervensi gratis utawa klinik nyeri ing cedhak sampeyan? Iki asring duwe sawetara 'kamar darurat' - sing bisa uga kaya sing sampeyan butuhake. Ing kasus kasebut, GP sampeyan kudu ngrujuk sampeyan ing kana. Apa sampeyan ngerti yen sampeyan duwe sindrom lemes kronis / diagnosis ME? Uga ora ngerti yen sampeyan 'ditendhang metu' dening ahli fisioterapi - misale jek ora tanggung jawab lan ora bisa ditanggulangi ing kondisi sampeyan. fisioterapis. Mungkin sampeyan bisa hubungi ahli fisioterapi sesuk?

      Reply
      • Trude Bjerved. ngandika:

        Aku durung diobati kanggo ME, nanging aku tambah parah sawise vaksin flu babi. Paling ora pacarku wis nggatekake, aku mung weruh yen aku tambah parah. Dene fisioterapis, ora ana sing bisa daklakoni, aku takon apa aku bisa bali maneh, banjur aku entuk wangsulan yen kudu 6 sasi sadurunge bisa entuk papan maneh. Aku iku tricking awak lan pindhah menyang Fysio kanggo 1 sasi lan banjur metu. Aku uga wis marang sing mung pindhah menyang Fysio kanggo wektu lan ora soko sampeyan pindhah menyang kanggo dangu.

        Reply
        • Thomas v / Vondt.net ngandika:

          Banjur kita mikir sampeyan kudu mriksa ME lan sindrom lemes kronis (CFS). Utamane yen ana kedadeyan sing luwih elek sawise vaksin flu babi - kaya sing wis dingerteni, sawetara atus penderita ME wis njaluk ganti rugi sawise vaksin flu babi. Disaranake sampeyan hubungi grup Facebook "ME minangka ciloko pungkasan sawise vaksin flu babi" lan ngandhani gejala lan pratandha sampeyan. Dheweke bisa uga bisa menehi sawetara informasi sing apik lan relevan.

          Sampeyan bisa pindhah menyang fisioterapis umum kanggo anggere sampeyan mbutuhake (1 sasi adoh banget cendhak wektu lan sampeyan lagi wae ora duwe wektu kanggo nindakake apa-apa ing wektu iku) - iku fisioterapis dhewe sing ing kasus sing wis nggawe keputusan kanggo 'ngirim sampeyan metu saka antrian'. Mesthi wae sampeyan isih butuh perawatan fisioterapi supaya bisa kerja - dadi ya, ana akeh sing lunga menyang fisioterapi puluhan (sawetara nganti kaping 60) saben taun. Yen ana sing perlu.

          Reply
  48. Lily S ngandika:

    Hello.

    Wis saka umur 18 wis akeh keganggu dening sindrom balung. Saiki aku wis pensiun lan isih nindakake iki. Aku wis didiagnosis wangun serius saka kelainan iki, lan duwe obat SIFROL depot tablet kang sok-sok mbantu sethitik ing masalah, nanging aku asring ing wektu iku ora bantuan ing kabeh lan banjur munggah lan turu wengi sawise wengi. . Saiki aku wis tangi ing wayah wengi suwene sasi lan turu sethithik, nanging sithik banget. Koyo luwih kesel.

    Aku uga kudu ngomong sing aku duwe dadi akeh pain ing sikil lan bali sawise kabeh iki narik dina lan wengi. Ndeleng anyar iki (cathetan editor: Perawatan anyar kanggo sindrom sikil gelisah) sing bakal ditempelake ing sikil lan kepingin weruh yen bisa dadi bantuan kanggo kula? Apa sampeyan duwe umpan balik sing apik babagan iki?
    Apa ana bantuan liyane utawa bantuan apa wae kanggo iki? Berjuang aku dadi rampung.

    Matur nuwun kanggo jawaban.

    Lilly

    Reply
  49. Eva ngandika:

    Ya, aku wis dirujuk, nanging ora ngerti kapan kelas kasebut. Aku wis mboko sithik dadi yakin sing soles anyar iku sabab saka masalah. Is flatfoot, lan wis duwe insoles wiwit SMP.

    Aku entuk iki digawe ing Oslo Orthopedic Technology kanthi mlaku ing kothak busa. Sawetara sasi kepungkur aku duwe soles anyar sing digawe dening ahli fisioterapi. Dadi-disebut "Supersole". Iki ngangkat lengkunganku luwih akeh, lan dhengkulku luwih lurus (saka tiba rada nyedhaki siji liyane). Tlapak anyar uga luwih angel tinimbang sing lawas, lan aku mikir sing dadi sababe jempol sikil. Wis bali menyang mung nggunakake tlapak sikil lawas kanggo sawetara minggu saiki, lan sikilku krasa luwih apik.

    Ing wektu sing padha, aku wis ngaso luwih akeh lan nindakake kabeh latihan sing aku temokake kanthi online, mula angel ngomong kanthi pasti apa sebabe dandan kasebut. Mung sing rada kecut yaiku aku rumangsa yen tlapak sikil anyar nggawe masalah pinggulku rada luwih apik, mula rasane aku kudu milih antarane 2 ala kanthi milih sing anyar utawa sing lawas… ora koyone ndhukung cukup, nalika anyar menehi ganti rugi kakehan lan digawe ing materi adoh banget hard.

    Reply
    • Thomas v / Vondt.net ngandika:

      Hi Eva,

      Sampeyan mbokmenawa wis nyoba latihan iki ugi? A dicokot saka dilema sampeyan duwe ana. Disaranake solusi penengah - yaiku sampeyan beda-beda ing antarane rong soles; Iki bisa uga ateges yen sikilmu dadi luwih adaptasi / digunakake kanggo tlapak sikil anyar uga. Sing mesthine uga cocog kanggo pinggul / dhengkul.

      Apa sampeyan mikir babagan iki?

      Reply
      • Eva ngandika:

        Ya, aku wis nindakake kabeh latihan kasebut. Rasa inflamasi ing ngisor sikil saya apik, amarga ora kaku lan nglarani kanggo njupuk langkah pisanan ing wayah esuk maneh. Nanging bal jempol cepet lara sawise mung mlaku / ngadeg. Aku mung nggunakake tlapak sikil sing luwih lawas lan luwih alus ing sawetara minggu kepungkur, lan aku sok dong mirsani yen nalika aku nyelehake sikilku ing sol anyar, dheweke ngetokake tekanan ekstra ing bal-balan sing aku lara. Dadi ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Wedi banget yen sikil bakal dadi masalah kronis, kanthi cara sing padha karo pinggul sing wis pirang-pirang taun….

        Reply
  50. Sylvi Løwe ngandika:

    Apa RA njupuk obat biologis, nanging ngalami tendonitis ing lengen ndhuwur, latihan apa sing bisa daklakoni supaya luwih apik? Wis nampa perawatan predisolon sing ngarep-arep bisa mbantu, nanging pemulihan kasebut lara sawise 14 dina perawatan kasebut. Dokter weruh yen pil plus latihan bakal luwih apik?

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Sylvi,

      Apa sampeyan yakin manawa iki minangka inflamasi tendon lan dudu ciloko tendon utawa TERRATION tendon? Apa sampeyan wis dikonfirmasi karo ultrasonik, utawa? Kita mikir aneh yen, yen pancen tendonitis, obat sing kuat kuwi ora mbantu. Iki bisa uga nuduhake yen iki minangka cedera tendon.

      Kene sampeyan bisa maca bab prabédan antarane kahanan tendon beda.

      Latihan sing disaranake gumantung saka tendon sing kena pengaruh - lan apa iku tendon sing inflamed utawa rusak. Mulane disaranake sampeyan duwe pemeriksaan ultrasonik diagnostik kanggo konfirmasi apa mekanisme karusakan.

      Reply
  51. Reka ngandika:

    Aku wis ngalami erythema modosum ing sikil loro kanggo 2 taun saiki. Layanan kesehatan durung nemokake panyebab penyakit kasebut, nanging nganggep manawa iki minangka panyebab otoimun. Apa "bener" tindakake munggah dening rheumatologist a, nanging dhaftar nunggu dawa tanpa wates lan aku iki marang ing Maret aku bakal bali kanggo tindakake-munggah saka perawatan metex ing Juni. Aku durung nampa janjian anyar kanggo tindak lanjut iki.

    Saiki kasabaranku wis kerok, aku pengin bebas saka lara lan miwiti kerja maneh. Apa ana ing Norwegia utawa ing luar negeri sing luwih ahli babagan iki tinimbang liyane? Bebas bae menyang aktor pribadi yen ana sing bisa nulungi aku! Apa ora ana upaya kanggo nemokake panyebab tuberkulosis banjur golek perawatan sing bener lan paling efektif?

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Reka,

      Sampeyan kudu wis dikirim layang karo tanggal paling anyar kanggo rembugan dijamin. Apa sampeyan wis nampa iki? Koyone aneh banget yen sampeyan wis ngenteni wiwit Maret, nalika sawetara ing piranti kita duwe pasien sing wis mlebu pemeriksaan rheumatologist sajrone 3 wulan. Disaranake sampeyan hubungi departemen reumatologi lan njaluk sawetara jawaban nalika sampeyan mlebu kanggo ujian.

      Regards.
      Thomas v / vondt.net

      Reply
      • Reka ngandika:

        Halo maneh.

        Durung nampa email liyane tinimbang sing wis ditampa jawaban ing kaca iki. Apa piranti kasebut? Wis kontak karo wong-wong mau (maneh) minggu kepungkur, nanging ora njaluk tanggal anyar. Dheweke durung ngerti kapan giliranku… Nyuwun ngapura yen ana dokter anyar lan mogok kasebut nyebabake dheweke telat. Apa bener yen rheumatologist lan dudu dermatologist minangka wong sing bener kanggo ngetutake iki?

        Reply
        • Thomas v / vondt.net ngandika:

          Ok, banjur sampeyan mbokmenawa mung kudu ngenteni nganti sampeyan entuk panggilan, nanging sampeyan bisa nelpon lan krungu nalika kira-kira sampeyan bakal entuk wektu / konsultasi.

          Muga-muga sampeyan sukses lan pulih.

          Tulus
          Thomas

          Reply
          • Reka ngandika:

            Bisa nelpon maneh, nanging sayangé ora nyana jawaban.

            Apa sampeyan ngerti dokter pribadi sing bisa nindakake iki karo tuberkulosis jangka panjang ing Norwegia utawa ing luar negeri? 2 taun lara abot wis nggawe aku nekat!

            Matur nuwun kanggo balesan!

          • Thomas v / vondt.net ngandika:

            Halo maneh,

            Dheweke kudu mangsuli pitakon sampeyan. Takon dheweke nelpon maneh yen sampeyan lagi berjuang - dheweke uga kudu duwe kawruh sing apik babagan aktor pribadi ing lapangan iki.

            Sugeng enjang lan waras.

  52. Inger Rogneflåten ngandika:

    Nduweni lengen sing lara. Panggonan iku munggah marang Pundhak ing sisih tengen .. Aku wis refurbishing apartemen, dicet lan diganti akèh Ngalahake. Aku mikir aku overworked sandi lengen. Apa ana latihan sing bisa mbantu nglawan iki utawa mung ngaso?

    Reply
    • Thomas v / Vondt.net ngandika:

      Hi Inger,

      Kita kudu bisa nulungi sampeyan, nanging butuh informasi sing luwih lengkap babagan endi lara lan penyakit sadurunge ing wilayah kasebut.

      Yen sampeyan apikan lan nulis luwih akeh ing kolom komentar liwat link ing ngisor iki, kita bakal ngormati (sajatine, tujuane wong kudu nindakake, nanging umume wong ora salah takon):

      Klik kene: - Nyeri ing lengen

      Banjur gulung mudhun lan isi kolom komentar. Looking forward kanggo mbantu sampeyan.

      Reply
  53. Konser Agata ngandika:

    Hi! Aku nandhang lara ing gulu amarga degenerasi cakram 3 kanthi tekanan ing akar saraf lan nyeri ing punggung ngisor 2 degenerasi cakram. Apa ana sing bisa mbantu? Apa bisa amarga penyakit?

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Agata,

      Kanthi informasi sing sithik, kita ora duwe kesempatan kanggo nulungi sampeyan. Tulis kanthi rinci babagan masalah sampeyan (kabeh informasi migunani, luwih akeh luwih apik) - banjur tulis ing kolom komentar ing topik sing cocog:
      Sakit gulu (klik kene banjur gunakake kolom komentar ing kaca kasebut)

      Reply
  54. Sayo ngandika:

    Hi! Aku nandhang lara ing sikil kiwa sawise tiba. Aku klelep nganggo sikil tengen lan tiba ing sikilku. (Aku mikir) Aku ora bisa tangi amarga lara banget ing sikil. Nalika aku nyoba ngadeg ing driji sikilku lara lan rasane kaya "jeli". Aku wonder apa wis kedaden lan carane bisa nambah. Matur nuwun.

    Reply
    • Alexander v / fondt.net ngandika:

      Hi Sayo,

      Ngelingi yen ana tiba (trauma) lan nyeri sakteruse, kemungkinan mundhak yen ana cedera jaringan alus utawa cedera otot. Suwene wis pain terus? Kapan iki kedadeyan? Apa sampeyan bisa ngadeg ing driji sikil saiki? Bisa uga (sanajan kurang kamungkinan) uga nyebabake luh sebagian saka otot ing sikil.

      Prinsip beras dianjurake ing wektu akut penyakit kasebut:

      R - Istirahat
      Aku - Es
      C - Kompresi
      E-Elevasi

      Apa sampeyan ngelingi yen wis abuh utawa dadi bruised ing wilayah kasebut?

      Reply
      • Sayo ngandika:

        Kedadeyan iki esuk jam wolu dina iki. Aku isih lara, lan isih berjuang kanggo ngadeg ing driji sikil. Ora ana bengkak lan ora ana bruising ing wilayah kasebut.

        Reply
        • Alexander v / vondt.net ngandika:

          Ok, disaranake sampeyan ndeleng esuk lan nggunakake prinsip RICE. Yen ora ana perbaikan, disaranake sampeyan hubungi dokter kanggo diagnosa masalah kasebut. waras.

          Reply
  55. Julie ngandika:

    Woy aku wis kanggo minggu wis berjuang karo mati rasa ing driji tengah, wis ora nindakake apa-apa khusus kanggo ngganggu siji liyane kanggo reraket. Dina iki ternyata nglarani mung ndemek driji. Kayane ana syaraf lungguh ana ngganggu. Matur nuwun banget babagan apa sing sampeyan pikir bisa ditindakake utawa apa sing bisa ditindakake.

    Reply
    • Thomas v / Vondt.net ngandika:

      Hi Julie,

      Ana sawetara panyebab nyeri ing driji tengah, nanging salah siji sing paling umum (utamane yen sampeyan wis nindakake akeh nyulam) yaiku kakehan otot ekstensor driji lan otot ekstensor pergelangan tangan, banjur luwih khusus otot sing uga. masang ing njaba sikut. Apa sampeyan rumangsa nyenyet banget lan nyeri ing lengen, mbok menawa utamane ing njaba sikut? Penyebab liya yaiku iritasi saraf ing gulu menyang akar saraf sing disebut C7 utawa iritasi menyang terowongan carpal.

      Regards.
      Thomas v / Vondt.net

      Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Banaz,

      Kita kudu njaluk sampeyan nulis kanthi apik babagan masalah sampeyan - yen ora, bakal angel kanggo mbantu sampeyan.

      Sampeyan bisa maca liyane babagan prolaps ing gulu kene.

      Reply
  56. Lena Irene Gjerstad ngandika:

    Hei
    Ing September 2016, aku tiba saka dhuwur 2 meter. Nandhang patah tulang rusuk lan patah tulang selangka. Iki saiki apik. Nanging saiki aku duwe pundhak kadhemen / pundhak beku, iki lara banget. Apa sing bisa mbantu nglawan iki?

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Lena,

      Pundhak beku / capsulitis adhesive / 'pundhak kadhemen' asring kedadeyan sawise trauma. Kondisi kasebut bisa tahan nganti 1-2 taun yen sampeyan ora nampa perawatan / latihan sing diadaptasi. Disaranake sampeyan ndeleng latihan ing ngisor iki kene. Terapi gelombang tekanan uga wis mbuktekake khasiat klinis ing babagan perawatan 4-5 (Vahdatpour et al, 2014 - diterbitake ing Jurnal Internasional Kedokteran Nyegah).

      Mulane disaranake sampeyan ngubungi dokter sing sah umum (fisioterapis, chiropractor utawa terapi manual) kanthi piranti perawatan gelombang tekanan. Ing kene sampeyan bakal entuk implementasine lengkap babagan diagnosis, latihan lan perawatan sing bakal dicocogake ing ngendi sampeyan ana ing tahap masalah pundhak beku.

      Reply
  57. Juni Beckstrøm ngandika:

    Ing endi bisa njaluk sandhangan komprèsi "Restiffic" kang wis dites karo asil apik ing RLS?

    Reply
    • Alexander v / vondt.net ngandika:

      Hi Juni,

      Kita wis sesambungan karo wong-wong mau ing AS - lan wis dilaporake yen saiki mung didol ing Amerika. Dheweke rencana nggedhekake Eropa lan Skandinavia ing pertengahan 2017.

      Tulus
      Alexander

      Reply
  58. Morten okkenhaug ngandika:

    Woy, wis kanggo liwat taun wis pain ing otot ing mburi loro pupu, paling pain nalika aku njagong lan drive. Kadhangkala rasane otot ing sisih mburi mung ing ndhuwur dhengkul wis kenceng lan dadi nyeri banget. Wis akeh menyang chiropractor sing ngira yen kenceng / diperes dening syaraf sing mlebu ing sikil, nanging durung pulih sawise pirang-pirang perawatan.

    Reply
    • Alexander v / vondt.net ngandika:

      Hi Morten,

      Bosen krungu yen sampeyan lagi lara kanggo 1 taun.

      1) Apa sampeyan wis njupuk foto ing punggung ngisor kanggo ndeleng yen ana kondisi saraf sing sempit? Contone. Pemeriksaan MRI?

      2) Apike sampeyan wis lunga menyang chiropractor kanggo pemeriksaan lan perawatan, nanging kita nganggep yen sampeyan wis diwenehi latihan / peregangan kanggo saliyane perawatan? Kepiye carane sampeyan bisa ngomong babagan perawatan ing omah?

      3) Apa luwih elek ing salah sawijining kaca sing sampeyan pikirake? Apa bakal luwih apik utawa luwih elek yen sampeyan maju?

      Nggolek kanggo krungu saka sampeyan.

      Regards.
      Alexander

      Reply
  59. Rikke ngandika:

    Hey Vondt.net
    Aku wingi metu blanja lan ngatur sawetara, aku uga lungguh ing warung karo sawetara kanca-kanca uga nalika aku tangi lan wis mlaku rada ing dalan mulih lan miwiti mlaku munggah gunung dadi dumadakan lara / ora nyaman ing groin / hips ing loro-lorone nalika aku mlaku. ora apa-apa yen mlaku mudhun lan mudhun, nanging aku rumangsa paling apik nalika mlaku munggah, uga nyeri nalika ngangkat sikil lan muter ing pinggul. Bisa lara sethithik / ora kepenak yen aku wis lungguh ing posisi sing padha.Sesuatu sing mbebayani 🙁 iki bisa kanggo apa? apa aku mung wong bodho utawa ana liyane sing dadi sababe?

    Reply
    • Alexander v / vondt.net ngandika:

      Hi Rikke,

      Rekan kerja wis nanggapi pitakon sampeyan ing kothak mlebu pesen kaca facebook.

      Tulus
      Alexander

      Reply
  60. Anne Vinnes ngandika:

    Halo, kaca-kaca iki informatif banget. Nanging ilang informasi babagan visi Ehler Danlo lan hipermobilitas?

    Reply
    • Nicolay v / vondt.net ngandika:

      Matur nuwun kanthi sanget, Anne. Kita terus-terusan kerja kanggo nambah lan sampeyan pancen bener - ing kene kita duwe tugas sing kudu ditindakake!

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo input sampeyan. Duwe dina isih apik!

      Ojo nututi karo kita ing Facebook, amarga kita pengin luwih kontak / saran mbangun. 🙂

      Reply
    • anonim ngandika:

      Aku wis injeksi kortison diselehake ing ngisor utomo sandi, tengen ing ndhuwur tailbone sandi. Dhukungan ultrasonik. Ahli ortopedi / fisioterapis bakal njupuk siji maneh, ora luwih. Sakit saraf, ora ana apa-apa babagan artikel sampeyan….

      Reply
  61. Kristina Wang ngandika:

    Halo lan matur nuwun kanthi sanget kanggo akeh info lan tips latihan ing kaca ing FB.

    Aku wis kanggo bab setahun wis pain ing dhengkul kiwa lan sisih kulon hip. Rasane kaya toothache nyata lan nyeri ing pinggul tetep, nalika ing dhengkul teka lan lunga. Ing pinggul, nyeri asring nalika turu ing amben, ora preduli saka sisih endi aku ngapusi, dene dhengkul nalika lungguh. Rasane kaya "sakit untu" sing nyata lan rasa nyeri kasebut mudhun menyang sikil ngisor. Wis mangan Voltaren tbl kanggo 6 sasi, nanging aku ora mikir iku bisa uga.

    Aku wis takon dhokter kanggo MRI, nanging aku ora njaluk iki. Apa sampeyan duwe saran / tips sing apik?

    Salam Kristina

    Reply
    • Nicolay v / vondt.net ngandika:

      Hi Kristina,

      Amarga penyakit kasebut tahan suwe lan tahan suwe, pamriksan kasebut bisa migunani. Disaranake sampeyan ngubungi chiropractor sing bisa nindakake pemeriksaan, nanging uga duwe hak kanggo ngrujuk, contone. Bp.

      Sugeng rawuh, Kristina!

      Regards.
      Nicolay v / Vondt.net

      Reply
  62. anonim ngandika:

    Hi! Aku wis mlaku tanpa alas kaki ing kothak luwih saka seminggu, lan saiki 4 minggu sabanjure, aku duwe rasa lara ing sikil kiwa. Aku Sejatine dicokot brittle, lan wis kaping pirang-pirang fraktur ing balung cilik ing sikilku. Lara banget, mung bisa mlaku kanthi sikil yen nganggo kaos kaki lan sandal, tanpa aku ora bisa meksa sikilku.. menurutmu piye iki? Otot utawa saka balung? salam

    Reply
    • Nicolay v / vondt.net ngandika:

      Hei,

      Mtp gejala sampeyan njlèntrèhaké supaya iki bisa dadi bab fraktur stres ing sikil. Disaranake sampeyan hubungi dhokter utawa chiropractor lan njaluk rujukan kanggo sinar-X.

      Regards.
      Nicolay v / Vondt.net

      Reply
  63. Eirik Kaspersen ngandika:

    Halo. Apa sampeyan duwe tips babagan apa sing bisa ditindakake kanggo nggawe urip saben dina luwih gampang? Aku entuk gejala sciatica pisanan ing Juni 2014, banjur aku kena prolaps, sing dioperasi ing Juni 2016, banjur prolaps anyar, sing dioperasi ing Oktober 2016.

    Wis tansah nyeri ing kabeh sikil kiwa. Amarga ora apik, aku njupuk mr anyar ing Januari 2017 lan banjur ana prolaps gedhe maneh. Lan kaya lara sing dadi uripku ing wayah awan, ora bakal menehi tentrem. Wis nyoba macem-macem painkillers, nanging ora ana sing mbantu. Nyoba mlaku-mlaku nganggo cagak (ora bisa mlaku tanpa) meh saben dina ing alas. Lan olahraga sethithik ing sling lan sawetara latihan sing diwenehake fisioterapis marang aku. Aku uga duwe masalah gedhe karo ora bisa straighten sandi bali. Temen kaku ing otot gluteal. Cukup apik sawise operasi pungkasan, nanging saya tambah elek. Uga duwe akeh rasa nyeri ing sikil, dhokter ngira iku plantar fasciitis, yen ora ana hubungane karo syaraf sciatic? Iki wis akeh, nanging saiki wis dadi .. Apik banget maca kaca-kaca kasebut. Informasi migunani.

    Eirik Kaspersen

    Reply
    • Nicolay v / vondt.net ngandika:

      Hi Eirik,

      Kaping pisanan, kita bakal menehi rekomendasi adat, ngleksanani alus (padha diadaptasi kanggo rheumatologists, supaya padha cocok kanggo kabeh wong) kanggo sampeyan. Yen ora, amarga lara kronis lan masalah, kita bakal menehi saran babagan meditasi, yoga lan mindfulness. Akeh wong sing nandhang lara kronis bisa njaluk bantuan sing apik saka metode perawatan diri iki.

      Kita uga menehi saran supaya sampeyan entuk ambegan seger saka ahli fisioterapi, chiropractor utawa terapi manual sing anyar - dheweke bisa ndeleng sampeyan kanthi sudut pandang klinis lan bisa uga menehi tips lan saran sing cocog kanggo sampeyan.

      Muga-muga sampeyan sukses lan pulih, Eirik.

      Reply
  64. Ellinor Jamne Keskitalo ngandika:

    Hai .. Aku duwe loro polyarthrosis lan gulliain barre. Wis nyeri nemen wiwit aku tak gulliain barre nalika aku ana 20. Otot ilang ing kabeh driji sikil lan ankles. Ora bisa ngadeg ing tumit. imbangan miskin. Jempol mlebu sepatu. Masalah ora ditanggulangi dening ahli ortopedi. Ora dadi luwih apik. Dadi saiki negara wis ngilangi bantuan sing duwe penghasilan sithik, yaiku fisioterapi sing daktampa kanthi gratis lan sing dibutuhake kanggo aku. Apa sampeyan duwe saran liyane babagan apa sing bisa lan kudu ditindakake? Salam Ellinor

    Reply
  65. Janne Pia Thirstrup ngandika:

    Halo, sawise pemeriksaan CT aku wis nampa konfirmasi yen aku duwe tendonitis lan arthritis - apa ora? Aku nggunakake Prednisolone lan wis 3 taun saiki, nanging ora sehat. Apa aku diobati kanthi bener?

    Reply
  66. Heidi Molin ngandika:

    Halo. Aku tangi dina iki karo pain ing agul-agul Pundhak tengen. Ora tau duwe sadurunge. Apa aku kudu ngontak chiropractor dina iki utawa bisa ilang dhewe? Apa sababe sing paling mungkin? Ora krasa lara nalika turu wingi.. Salam Heidi Elvira

    Reply
    • Nicolay v / Vondt.net ngandika:

      Hi Heidi,

      Kita ora bisa ngira apa rasa lara ing pundhak sampeyan amarga adhedhasar informasi sing sithik. Nyeri ing pundhak bisa amarga disfungsi ing otot utawa sendi, nanging kadhangkala organ lan liya-liyane uga bisa ngrujuk marang nyeri ing pundhak lan pundhak.

      Yen sampeyan ora yakin, aku bakal nelpon chiropractor utawa dhokter - njlèntrèhaké gejala lan pain - banjur supaya wong mutusaké apa sampeyan kudu ndeleng wong, utawa yen iki soko sing muni kaya bakal ilang ing sawetara dina.

      Bebas bae kanggo ngandhani kita kanthi luwih spesifik (luwih akeh, luwih apik) babagan gejala / nyeri sampeyan. Banjur mbok menawa kita bisa ngarahake luwih menyang diagnosis tartamtu.

      Sugeng akhir minggu lan pemulihan sing apik.

      Regards.
      Nicolay v / Vondt.net

      Reply
  67. Britt Sagmoen ngandika:

    Halo. Aku wis didiagnosis polyneuropathy adhedhasar gejala kayata raos bantal ing sikilku, kaos kaki wol munggah sikilku. Aku ora bisa ngadeg ing driji sikil utawa waras. Mati rasa nganti tengah sikil. Kali ora stabil. Ora lara, nanging banget ora nyaman. Olahraga ing blumbang sing digawe panas lan mlaku-mlaku. Pemikiran yen sampeyan duwe pengalaman lan bisa uga sawetara saran. salam. Britt.

    Reply
    • Alexander v / vondt.net ngandika:

      Hi Britt,

      1) Apa pemeriksaan pencitraan diagnostik ing punggung sampeyan wis ditindakake? Gejala sing sampeyan jelasake bisa asring muncul stenosis balung mburi utawa herniasi disk utama. Apa iki sing wis diselidiki?

      2) Apa sampeyan wis mlebu pemeriksaan neurologis kanthi neurologis?

      Regards.
      Alexander v / Vondt.net

      Reply
      • Britt Sagmoen ngandika:

        Hey, Alexander. Matur nuwun kanggo jawaban sampeyan. Aku duwe MRI punggungku tanpa temuan. Aku wis ora menyang neurologist. Wis dites dening GP, lan dheweke ora mangu-mangu babagan diagnosis. Ora ana penyakit sing ndasari uga ditemokake. Aku dhewe wis mikir yen ana hubungane karo metabolisme sing kurang lan panggunaan levaxin, nanging mung ana sing dakkarepake. Miturut cara, diwiwiti karo terapi manual. Yen ora, aku wis ngerteni manawa kabeh pancen gumantung marang aku. Olahraga, mlaku-mlaku lan paling ora: Tansah semangat. Miturut cara, aku umur 71 taun, nanging luwih seneng aktif nganti pirang-pirang taun. Ora gampang golek wong sing ngerti babagan iki, mula aku ndeleng iki minangka kesempatan kanggo ngerteni luwih akeh saka sampeyan. salam. Britt

        Reply
  68. Liv marit håland ngandika:

    Hi! Aku duwe mbah sing duwe ALS. Aku dhewe wis miwiti karo dicokot saka masalah padha dheweke wis. Lengen tengenku kesel banget lan kadang ora bisa nyekel barang. Aku ngerti iku turun temurun ing tataran katelu lan loro sadurunge aku wis njupuk test lan sing padha sehat. Aku uga berjuang karo perkara liyane ... apa aku bisa?

    Reply
    • Alexander v / vondt.net ngandika:

      Hi Liv Marit,

      Sayange, kita ora bisa mangsuli pitakonan iki ing kene. Yen sampeyan kuwatir, disaranake sampeyan ngrembug babagan iki karo GP - sing bisa ngrujuk sampeyan menyang spesialis lan diselidiki luwih lanjut.

      Regards.
      Alexander v / fondt.net

      Reply
  69. Hege Amundsen ngandika:

    Halo. Aku duwe pusing khusus kanggo 17 taun. Iki diwiwiti nalika aku ngandhut sistemku nalika umur 40 taun. Meh saben aku main ski utawa metu ing alam, aku ngalami "kejang", mual lan muntah. Kayane aku ora entuk cukup oksigen menyang otak. Iki ngluwihi kualitas urip lan nyegah aku. Wis menyang sawetara survey, nanging mung adoh. Salam marang wong sing pengin tangi lan metu maneh

    Reply
    • Nicolay v / vondt.net ngandika:

      Hi Hege,

      Ing kene kita bakal takon sawetara pitakonan lan pengin sampeyan menehi nomer kaya ing ngisor iki - wangsulane YA / NO:

      1) Apa sampeyan ngalami sesak ambegan / ora diidini ambegan?
      2) Apa sampeyan wis semaput utawa ngrasa yen sampeyan semaput?
      3) Apa sampeyan ngalami rasa kuwatir?
      4) Apa sampeyan duwe denyut jantung sing cepet?
      5) Apa sampeyan duwe irama jantung sing diganti?
      6) Kekirangan umum?
      7) Muntah? (YA)
      8) Apa sampeyan rumangsa kesel?
      9) Sakit kepala? Yen mangkono, sepira kerepe?
      10) Jantung palpitasi?
      11) "Letthodet"?

      We look nerusake kanggo mbantu luwih.

      Kita nyatakake yen ing kasus pusing sing dawa, penting yen fungsi jantung ditliti dening GP - apa sampeyan wis nindakake iki bubar?

      Regards.
      Nicolay v / Vondt.net

      Reply
  70. anonim ngandika:

    Hai, sawise mlaku-mlaku ing kothak luwih saka seminggu, aku nandhang lara banget ing sikilku.

    Aku wis X-ray lan MRI - iku dudu fraktur lemes utawa neuroma Morton. Sawetara edema ditemokake ing sikil ngarep, nanging sawise 14 dina perawatan Naproxen, rasa nyeri ora owah. Aku wis lara iki wiwit Taun Anyar, sanalika 3 sasi. Sakit banget nganti ora bisa mlaku kanthi sikil lan nggunakake sisih sikil lan tumit nalika mlaku. Apa bisa iki? Aku duwe plantar fasciitis sadurunge, nanging iki ora padha karo jinis pain.

    Reply
    • Nicolay v / vondt.net ngandika:

      Hei,

      Apa sampeyan bisa ngandhani ngendi sampeyan njupuk gambar kasebut? Lan nalika dijupuk yen nalika lara ana? A fraktur lemes bisa njupuk wektu sadurunge katon ing X-ray - lan iku biasane CT sampeyan nggunakake pancen yakin sing ora.

      Apa sampeyan wis diteliti dening chiropractor modern (sing tanpa mesin sinar-X ing klinik!) Utawa terapi manual? Klompok pegawe iki bisa nindakake tes (kalebu tes geter) kanggo mriksa yen ana kemungkinan fraktur stres ing sikilmu.

      Regards.
      Nicolay v / Vondt.net

      Reply
      • anonim ngandika:

        Aku njupuk gambar ing Aleris babagan 3-4 minggu kepungkur. Kira-kira 1,5 sasi sawise rasa lara aku njupuk sinar-X lan 2 sasi sawise rasa lara aku njupuk MRI. Aku durung ngobati sikil, nanging saiki (akhire) dirujuk menyang ortopedi kanggo tindak lanjut.

        Reply
        • Nicolay v / vondt.net ngandika:

          Napa sampeyan ora ngobati perawatan konservatif yen ora ana temuan patologis, degeneratif utawa traumatik ing gambar kasebut? Nyeri bisa uga amarga otot sing nyenyet, dysfunctional lan sendi ing sikil (lan sikil ngisor) - nyatane, iki minangka panyebab paling umum saka rasa nyeri kasebut. Utamane yen sampeyan duwe sinar X lan MRI, iki paling mungkin. Bisa uga penting kanggo nguatake pinggul, Otot tungkak lan pedhet, amarga iki disambungake menyang fungsi sikil - utamane nyerep kejut lan beban sing luwih bener.

          Reply
  71. Elisabeth Berner Tørnblad ngandika:

    Halo. Aku cah wadon 39 taun, wis nampa macem-macem diagnosa liwat taun sawise aku kenek ing 2000; metabolisme kurang, fibromyalgia, whiplash, sindrom nyeri otot kronis, kuatir / depresi. Aku wis nyoba paling saka pangobatan ing pungkasan 17 taun; akupunktur/refleksologi. Latihan. Chiropractor, fisioterapis, terapi manual kaping pirang-pirang, klinik kesehatan kaping 4, rumah sakit pesisir ing Stavern, spa Vikersund, akeh obat.

    Olahraga nggawe aku lara - mung mlaku-mlaku kanthi santai. Banjur aku krasa bingung, kesel banget lan kesel - bisa turu kabeh wektu - nanging duwe anak wadon lan njupuk tol. Nyeri 24/7. Sakit sirah watara jam. MRI, X-ray lan liya-liyane ora nuduhake ciloko utawa liya-liyane. Ora duwe energi babar pisan. Ora ana sing mbantu. Akupunktur lan refleksologi bisa ngilangi rasa nyeri nanging ora nindakake apa-apa babagan sababe. Amarga kabeh iki aku dadi banget kabotan, ngalami operasi slimming ing 2015, ilang 30 kg - nanging mikir ora aktif lan pengobatan nyegah kula ing asil Max. Ngrasa yen aku nyerah sethithik lan para dokter nyerah, nanging pengin dadi luwih apik lan luwih fungsional ing saben dinane tanpa nyeri / energi sithik. Apa sampeyan duwe saran kanggo aku?

    Reply
  72. Anne ngandika:

    Halo ☺ Wis luwih saka 1 sasi aku duwe sikil sing aneh / perih ing sikil tengen. Sing jejere Lilletåen. Ing ndhuwur. Ing pucuk utawa 1st joint. Rasane perih/lembut. Utamane karo pilihan sepatu sing "salah", contone sepatu olahraga. Nanging sing paling awon nalika aku nganggo / nyopot kaos kaki. Utawa stroking iku? Aku duwe Lupus, Fibromyalgia lan Hypermobility kanggo sawetara jeneng. Apa iku? Lan apa sing bisa ditindakake?

    Reply
    • Alexander v / fondt.net ngandika:

      Hi Anne,

      Iki bisa uga muni kaya Morton ing Nevrom.

      Neuroma Morton paling asring dumadi ing antarane metatarsal kapindho lan katelu utawa antarane metatarsal katelu lan papat. Nyeri bisa uga sok-sok tajem, kaya kejut lan bisa uga ana rasa mati rasa utawa nyuda ing wilayah sing kena. Jeneng liya kanggo diagnosis yaiku sindrom morton.

      Sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan perawatan lan langkah-langkah sing bisa ditindakake ing tautan ing ndhuwur.

      Tulus
      Alexander

      Reply
  73. Jannicke ngandika:

    halo ? prawan 31 taun.

    Aku wis berjuang karo ailments kanggo 7 taun lan wis marang sing ana pain tendonitis sawise dislokasi pelvis etc nganti kaping pirang-pirang. Sawise 2 taun aku lunga menyang spesialis sing mung menehi kula cortisone, lan diagnosa hypothyroidism (2010) lan endometriosis (2010).

    Iku mbantu kanggo sawetara sasi lan banjur iku ing maneh. Kira-kira 2 taun kepungkur aku limped amarga cairan lan nyeri ing dhengkul, dilapurake lara lan didhawuhi ngaso, nanging ora mbantu. Kaping pirang-pirang ing MRI lan X-ray tanpa jawaban saka GP.

    Banjur aku janjian karo martina Hansen (Maret 2017) lan ketemu lan dipercaya. Njupuk MRI lan entuk 3 diagnosa liyane! Sindrom Morton, fibromyalgia, hla-b27 positif. Aku mung nampa siji layang saka dhokter tanpa panjelasan, mung diagnosa. Wis dirujuk kanggo operasi kanggo sindrom morton ing musim gugur iki lan liyane aku wis googling dhewe. Lan maca kula ing kaca iki! Dadi matur nuwun.

    Apa sing kudu daklakoni saiki? Saben dina aku nandhang lara ing tangan tengen, sikil, dhengkul, pinggul, gulu lan punggung. Gak tega nggo mangkat kerja, tapi tak lakoni. Lan aku entuk bayaran ing wayah sore lan wengi.

    Aku pengin ngleksanani, nanging karo pain saiki aku sebagéyan njaluk menyang Yoga, sanajan aku ora bisa nindakake kanthi lengkap amarga mobilitas. Aku bisa mlaku-mlaku, nanging kanthi nyeri ing sikilku. Aku berjuang karo uphills lan downhills.

    Aku dudu bocah wadon sing lungguh utawa urip sing sepi, nanging wis ilang kualitas urip amarga iki.

    Aku wis diwenehi janjian anyar karo spesialis ing 3 Juli 2017 kanggo njupuk sampel anyar, nanging mikir iku dawa banget kanggo ngenteni karo pain iki.

    Aku kudu piye? Obat, olahraga?

    Reply
    • Alexander v / fondt.net ngandika:

      Hi Jannicke,

      Matur nuwun kanggo pitakon lan panjelasan sing lengkap.

      Iku akeh bebarengan lan aku ngerti tenan sing iki kudu ngalami minangka luar biasa mumetake.

      1) nyeri myofascial kronis: Kayane sampeyan duwe nyeri myofascial sing ekstensif. Apa sampeyan wis nggoleki perawatan apa wae? Ing sasi, wis, antarane liyane wis bukti klinis yen akupunktur bisa nyuda fibromyalgia. Disaranake sampeyan gabungke perawatan relief pain karo ngleksanani bertahap - perawatan iki bisa nggawe luwih gampang kanggo njaluk sampeyan liwat sasi nuntut pisanan olahraga.

      2) Umpan balik positif: Kita saestu appreciate sing nemokake situs web kita informatif. Elinga yen sampeyan uga bisa njaluk topik sing ora ana ing kaca sing pengin informasi luwih lengkap.

      3) Latihan lan latihan: Yoga, pilates, mindfulness lan meditasi kabeh langkah apik. Lelungan ing terrain kasar (luwih becik alas lan sawah) uga minangka latihan sing apik banget, lan bisa digunakake kanggo 'pikiran sing kesel'. Kita mesthi mikir sampeyan kudu ngleksanani - sethithik saben dina - nanging elinga yen kanthi akeh penyakit sing sampeyan alami, ana kemungkinan iki bakal sementara (suwene sawetara sasi) nyebabake rasa lara sadurunge dadi luwih apik. Aja nyerah - mbangun alon-alon nanging mesthi maneh.

      4) Spesialis: Spesialis apa sing wis janjian karo sampeyan?

      Oke yen sampeyan menehi nomer jawaban kaya sing dituduhake ing ndhuwur - iki kanggo dialog sing paling jelas. Muga-muga sampeyan pulih kanthi apik lan ngarep-arep bisa nulungi sampeyan.

      Tulus
      Alexander v / Vondt.net

      Reply
  74. Kari Gro Tronstad Togstad ngandika:

    Aku umur 74 taun lan nyeri ing sikil tengen saka groin. Ora bisa ngidak sikil ing wayah esuk nanging banjur liwat. Banjur iku mung ing groin. Apa bisa iki?

    Reply
    • Nicolay v / Vondt.net ngandika:

      Hi Kari Gro,

      Bisa uga ana sawetara perkara. Nanging apa sampeyan ujar manawa ora krasa lara lan asimtomatik ing dina liyane? Dadi mung lara yen sampeyan ngidak sikil ing wayah esuk?

      Nyeri sing sampeyan alami ing sikil paling umum amarga iritasi saraf sciatic - nanging nyeri groin dhewe bisa uga amarga sawetara diagnosa, kalebu iliopsoas (fleksi pinggul) myalgia utawa masalah pinggul (bisa nyebabake nyeri ing groin).

      Bisa uga amarga kahanan saraf sing nyenyet ing mburi. Bakal nyaranake pemeriksaan dening dokter kanthi wewenang umum (chiropractor utawa terapi manual), amarga iki uga duwe hak kanggo ngrujuk yen ana anggepan stenosis spinal utawa kaya ing mburi.

      Regards.
      Nicolay v / Vondt.net

      Reply
  75. Eva Wisanggeni ngandika:

    Halo. Kepiye gout mengaruhi paru-paru? Wis menyang Klitreklinikken lan wis bali menyang omah. Nduwe diagnosa asma sing ora ditemtokake. Nandhang asam urat tanpa dideteksi kanthi tes getih lan uga wis njupuk sinar x biasa. Wis keganggu wiwit umur 12-13, iku 56 taun. Kadhangkala ana rasa kaku ing punggung lan nyeri ing kabeh sendi. Paracetamol biasa ora mbantu. Aku kerep krasa kesel lan kesel. Ibuku uga duwe asam urat, mula ana ing kulawarga yen penting.

    Reply
    • Nicolay v / Vondt.net ngandika:

      Hi Eva,

      1) Kepiye carane diagnosa gout yen ana tes getih negatif? Lan yen mangkono, apa wangun asam urat iku? Ana sawetara atus macem-macem varieties. Kita kudu ngerti iki supaya bisa ngerti yen ana hubungane karo asma sampeyan.
      2) Apa jenis asam urat sing diduweni ibumu?

      Regards.
      Nicolay v / Vondt.net

      Reply
      • Eva Wisanggeni ngandika:

        Ibuku duwe arthritis lan osteoarthritis. Kaya sing dakkandhakake, aku ora ngerti persis apa jenis asam urat. Nanging ana rasa kaku lan nyeri ing punggung lan nyeri ing lutut, sikut, uga sendi liyane. Ing jaman saiki, peluru incipient wis katon ing sendi driji

        Reply
      • Eva Wisanggeni ngandika:

        Aku ora ngerti carane iku disetel nalika iki rampung nalika aku ana 12-13 taun. 1-2 taun kepungkur aku njupuk X-ray saka mburi amarga aku duwe sawetara pain lan kaku ana. Nanging dikandhakake yen ageman kasebut kaya sing dikarepake wiwit umurku (56 taun), ora ana maneh sing ditindakake. Nanging aku banjur duwe pain ing sawetara joints kayata dhengkul, elbows, gulu lan ing kaping anyar kupluk wis katon babagan peluru cilik ing joints driji lan. Kadhangkala awakku krasa lara, asring nalika owah-owahan cuaca. Nanging uga liya. Kadhangkala aku bisa ngalami frostbite, tanpa lara. paracetamol biasa ora bantuan karo pain, nanging ora ana liyane kanggo njupuk. Iki angel amarga aku kerja dadi perawat, kadang kesel lan kesel nganti sawetara dina.

        Ibuku nandhang osteoarthritis lan arthritis

        Nanging kepiye carane asam urat bisa mengaruhi paru-paru?

        Reply
  76. Sissel ngandika:

    Halo. Aku duwe akeh pain ing sikilku. Utamane sikil tengen. ing ngisor tumit, watara tumit. Lan nalika miwiti mlaku-mlaku, aku lara ing sangisore lengkungan antarane jempol sikil lan tumit. Lan ana sing keganggu ing sendi hallux valgus. Lan nyeri kobong ing sikil. Nduwe fibromyalgia lan metabolisme sing kurang. Apa ana hubungane karo?

    Reply
  77. Evy Ane ngandika:

    Hello.
    Aku 27 taun cah wadon sing ngrasa aku wis ilang akèh kualitas urip lan wiwit bosen. Ora ngerti ngendi maneh, wong-wong ing saubengé aku ora ngrasakake apa sing dakrasa lan ora krasa dhokter njupuk aku kanthi serius. Pengin urip normal maneh.
    Mumet, krasa angel ambegan, krasa ana sing macet ing tenggorokan (kaya rasa ing tenggorokan nalika nangis), sirah, krasa lemes (rasa kaya kudu ambruk), kadhangkala krasa metu kaya aku. nyuda tekanan getih lan nyelehake kuping ing sirah. Uga berjuang banget karo nyeri ing pinggul / punggung / gulu.
    Iki wis lumaku kanggo 1 taun enggal.

    Psych yakin iki kuatir lan depresi. Aku ora setuju babar blas, ya aku wedi yen awak kelakuane kaya ngene. Mula aku luwih setuju yen rasa kuwatir kuwi asale saka kahananku.

    Wis dijupuk mr saka sirah lan gulu, iki dhokter ngandika sing katon apik.

    Jantung dipriksa kaping pindho saben 2 jam. Kabeh OK. Kadhangkala jantung mandheg, nanging iki umume ing wong enom.

    Tes getih uga apik, aku ora ngerti apa sing wis dipriksa. Nanging ana sawetara babak sampling.

    Sepisan dirawat ing rumah sakit. banjur aku banget mumet lan semaput, dipriksa ing kamar darurat lan gula getih kurang (Aku iku). Iki dipriksa kaping pirang-pirang sajrone akhir minggu aku mlebu. Nanging mung ing kamar darurat dheweke entuk jawaban "ala" kanggo tes kasebut. Dheweke mikir mesthi ana alesan psikologis kenapa salah sawijining tes dadi "elek". Dibuwang kanthi pesen manawa ana alesan mental lan otot kenapa aku rumangsa kaya ngono.

    Aku uga wis mammogram bubar, minangka aku duwe akèh pain ana uga lan wis felt peluru lan katon owah-owahan karo penthil. A kista ditemokake. Aku dikandhani ing rumah sakit, nanging dhokter ora nyebutake kista kasebut. Jarene ora masalah.

    Iki dijupuk X-ray saka mburi ngisor / pelvis saiki lan ngandika aku wis nyandhang ing pinggul lan antarane pinggul lan ngisor bali. Aku rada abot, mula dicritakake yen mung bisa ngilangi bobot.
    Wis 5 taun nyoba ilang bobot, ora ana asil. Saiki aku nggunakake obat penghilang rasa sakit kanthi nyeri. Nyoba mlaku-mlaku/olahraga nanging mung tambah lara lan mumet. Dadi angel banget lan lara.

    Bisa uga ngomong aku lair karo hip dysplasia (lay karo bantal nganti aku 9 sasi) lan duwe fraktur komprèsi ing L1.

    -Apa sing dakkarepake yaiku yen aku bisa nandhang gejala kasebut amarga rusak?
    - Apa sing bisa daklakoni supaya luwih apik?

    Reply
  78. Mat Andrén ngandika:

    Halo, aku cidera kerja udakara 12 wulan kepungkur. Dipakani kanthi nyeri ing antarane pundhak, otot lan balung mburi. Ora dadi luwih apik. Dilatih akeh kekuatan sadurunge. Ing taun kepungkur, wis dadi kurang lan luwih gampang kanggo ngleksanani luwih gampang. Akeh latihan aku uga kudu Cut metu rampung. Muga-muga sampeyan wis nemokake sing padha kanggo ngerti apa iki?
    Salam Mats

    Reply
    • Nicolay v / Vondt.net ngandika:

      Hi Mats,

      Dhaptar diagnosis bisa dawa kanthi informasi sing winates - nanging sing paling umum yaiku kombinasi disfungsi otot lan fungsi sendi. Perawatan otot lan sendi sing komprehensif kanthi kombinasi latihan khusus kudu dadi solusi kanggo sampeyan.

      - Nicolay

      Reply
  79. Prawan umur 20-an ngandika:

    Hei

    Apa bocah wadon umur 20-an sing didiagnosis sindrom kelelahan postviral (G.93.3)
    Wis nyeri punggung / gulu wiwit remaja.

    Aku wis ditliti dening klinik mburi lan gulu, ing ngendi aku lemes ing otot gulu / gulu, otot weteng, nyeri punggung luwih gedhe tinimbang normal. Paling iku metu saka biasa, kajaba aku banget alus, nanging ora hypermobile ing awak. Kaya sing dakkandhakake, aku duwe rasa lara lan sing ngganggu aku ing saben dina yaiku nyeri saka sirah, lan mudhun ing sisih tengen kabeh, nganti tekan sikil.
    Nalika aku menyang fisioterapis psikomotor, dheweke bisa ndeleng awak ing endi otot sing tegang, lan otot sing ana / banget banget lan ora melu ing ngendi wae, mula otot liyane bisa kerja ekstra, lan iki nyebabake rasa nyeri lan ora seimbang. sing aku ngerti.
    Banjur iku bener sisih kiwa sing paling ora stabil, sanajan aku ngalami iku ing sisih tengen lara. (banjur aku ngleksanani karo ahli fisioterapi ing sling karo elastis watara hips lan sikil, ing kawitan wis akeh elastics, nanging pungkasanipun ngatur kanggo mung nggunakake sling kanggo nyetabilke otot) Aku banget curiga sing iki masalah padha aku. diterangake ing ndhuwur.
    Nanging kepiye carane aku menyang dhokter / fisioterapis saiki kanggo njaluk perawatan sing tepat / nemokake alasan sing nindakake iki? Apa aku bisa nindakake dhewe? asring lara banget karo bal pijet aku mumet. Awakku ora ngidinke kakehan olah raga, yen ora, aku mesthi wis latihan lan mlaku luwih akeh ing medan sing kasar kaya sadurunge aku lara.
    Aku rumangsa lara mundhak saben dina, lan nyoba nggunakake bal pijet kanggo nyuda, nanging aku rumangsa saiki wis akeh banget, mula aku dhewe ora bisa ngatasi.

    Apa sampeyan duwe saran?

    Reply
  80. Matilda ngandika:

    Aku cah wadon saka 16 taun lan wis nandhang tatu dhengkul kita mikir iku dhengkul jumper / jumper dhengkul. Aku cukup yakin yen iku, nanging wiwit aku lara nalika dipencet mung ngisor kneecaps, ana ora akeh ciloko alternatif. Aku uga lara nalika sikil ditekuk lan ditekan lan ditekan. Apa olahraga nggawe luwih elek? Mung lara sawise ngleksanani, nanging ora tau nalika olahraga kajaba kanthi keluwesan. Aku olahraga akeh kekuatan wentis, kang dianjurake kanggo jumpers dhengkul, nanging sok dong mirsani ora efek. Apa saran?

    Reply
  81. Kristin ngandika:

    Aku wis operasi ing driji sikil tengen amarga jempol palu ing rumah sakit rheumatism ing Haugesund ing Autumn 2014 lan saiki ing taun pungkasan iku wis nandang gerah. Kadhang-kadhang, kaya-kaya ana jutaan jarum sing nempel ing ros-rosan ing jempol - krasa lan ros-rosan wis saya gedhe. Apa iki bisa ditindakake, utawa aku kudu nandhang lara?

    Reply
  82. Eva ngandika:

    Hei,

    Aku wis berjuang karo dhengkul jumper luwih saka setengah taun saiki, tanpa perbaikan sanajan akeh latihan, terapi gelombang tekanan lan ora ana kegiatan sing abot. Akhire entuk MRI, lan iki asile:

    Menisci utuh, ligamen cruciate lan ligamen lateral. Ketebalan tipis saka tendon patellar proksimal, sinyal rada munggah. Temuan kasebut cocog karo tendinosis ing lampiran tendon patellar. Edema jejer entheng owah-owahan ing soaking. Iki menehi sendi femorotibial yaiku balung rawan artikular sing utuh. Ana cacat osteochondral ing patella munggah ing lateral, bisa uga disebut cacat dorsal, anomali perkembangan. Ing kene ana fissures ing balung rawan artikular lan cacat ing piring subchondral, edema sumsum balung jejer. Apa iki nduweni makna klinis ora mesthi.

    R: Tendinosis saka tendon patellar sing dipasang ing kutub ngisor patella. Cacat Ostechondral munggah ing sisih lateral ing patella kaya sing kasebut ing ndhuwur.

    Aku aneh yen tendinosis ora dadi luwih apik sanajan ngetutake kabeh rekomendasi, lan mulane mikir yen cacat osteochondral bisa uga penting. Sing nggawe iritasi tegese tendonitis ora bakal luwih apik. Apa iki nggawe raos? Adhedhasar katrangan, apa tendonitis lan cacat osteochondral dumunung ing wilayah jejer?

    Sawise macem-macem googling, aku uga ora ngerti apa cacat osteochondral kuwi bisa dadi luwih apik dhewe. Apa sampeyan bisa nulis babagan iki?

    Matur nuwun sanget!
    Regards

    Reply
    • anonim ngandika:

      Aku uga duwe dhengkul jumper nanging aku dikandhani yen ora ana hubungane nanging sampeyan kudu adaptasi nalika sampeyan ngerteni apa sing bisa / bisa ditoleransi utawa ora.

      Reply
  83. Pitakonan babagan MS ngandika:

    Ing MS, apa bisa duwe gejala sing suwene siji min nganti maksimal 5 menit? Duwe kejang cendhak sing ora bisa mlaku kanthi lurus, ndeleng pedhut / mendhung lan lumpuh ing pinggul. Kejang kasebut nyedhaki emper nanging uga bisa tangi sajrone sewulan.

    Reply
  84. Camilla ngandika:

    Kobong sing kuat ing kabeh tlapak sikil. Nganti ember es bakul wis ana. Ora ana prabédan ing beban utawa ora, nanging "kelelahan" saliyane ing kasus beban sing dawa. Wis kabukten gout pirang-pirang taun kepungkur, nanging teori lutut iki cocog banget. Uga nyeri abot ing bangkekan / tangan lan ing tungkak, yen bisa ana hubungane, nanging nganti saiki ana hubungane karo asam urat. Apa sing bisa dibakar? Wis meh 11/2 taun.

    Reply
    • Alexander v / Vondt.net ngandika:

      Hi Camilla,

      Mangga lebokake pitakonan sampeyan ing topik sing cocog - contone. Sakit sikil. Matur nuwun sakderengipun.

      PS - Uga bebas nulis sing luwih pelengkap tinimbang sing wis rampung ing pitakonan sampeyan ing ndhuwur. Informasi luwih akeh luwih apik, amarga jawaban bisa uga ana ing rincian sing paling cilik.

      Reply
  85. Nina Minatsis ngandika:

    Halo. Kanggo 5 sasi aku wis berjuang karo ngelu tension kronis. Kanggo 1,5 taun aku wis berjuang karo tinnitus abot. Iku misale jek minangka yen ana ketegangan otot sing wis dienggoni ing sisih kiwa lan saiki aku pindhah karo Pundhak kiwa sing luwih dhuwur, iku dienggoni mlaku nalika aku massaged iku cukup hard mung liwat Taun Anyar. Kaya-kaya krungu tinnitus sing ana ketegangan ing pundhak lan ing sekitar sirah. Aku krasa murmur ing otot lan yen aku ngangkat kanthi bobot, otot goyang ing pundhak. Aku wedi kanggo nambani Pundhak wiwit nalika aku massaged pungkasan titik pemicu konco kuping, liwat kuping lan bathuk dadi aktif banget, tak kuatir lan turu kurang, nanging sethitik luwih apik saiki. Nanging aku kudu nindakake iki, ora bisa kerja nganti pundhak mandheg aktif kaya saiki. Aku babagan lan nindakake latihan liyane kanggo gulu kanggo setengah jam saben dina. Aku lunga menyang fisioterapi psikomotor, mula saiki aku sinau ngatasi stres, nanging ora kejawab otot lan wedi mbuwang dhuwit akeh kanggo perawatan sing ora bisa digunakake. Pira sing bisa ditindakake kanthi otot pundhak sing overactive, tension bakal suda liwat wektu utawa kudu nambani? Apa jenis latihan sing bener lan sing salah, ora bakal micu iki supaya ora bisa. Sugeng Nina

    Reply
  86. Anne ngandika:

    Halo. Aku ora yakin ing ngendi aku bisa nulis kanggo takon, nanging sampeyan bisa ngrujuk kula yen iki panggonan salah. Waca ing endi wae yen antacid bisa nyebabake karusakan ginjel ing jangka panjang. Aku dilebokake ing Esomeprazole 40 mg, nanging milih 20 mg dhewe amarga bisa nglawan tujuane kanthi 40 mg. Apa iki persiapan sampeyan kudu ngerti babagan ciloko pungkasan? Aku wis nyoba kanggo mungkasi, nanging ora bisa, banjur aku malah ora bisa ngadeg banyu.
    Vh Anne

    Reply
  87. Sveinung ngandika:

    Hai, aku duwe cerebral palsy. Masalah iku aku njaluk cramps sethitik. Aku nampa perawatan listrik kanggo mburi lan dhengkul, lan sethitik kanggo mburi uga - amarga hips bengkong. Aku rumangsa yen perawatan saiki nganti tekan otak kadhangkala banjur aku rumangsa kudu ati-ati nalika aku njaluk perawatan saiki ing punggungku.

    Reply
  88. lin ngandika:

    Aku wis didiagnosa scoliosis, nanging ora aran sing iki dianggep serius utawa aku lagi diselidiki cukup uga.
    Contone, aku mung njupuk sinar-X saka sesanti ndhuwur lan MRI saka mburi ngisor.

    Nalika iku pisanan dideteksi ing mburi ndhuwur, padha ora mriksa liyane saka mburi lan mung sawise akèh squeezing kula amarga pain gedhe ing mburi ngisor aku dikirim kanggo MRI lan uga dideteksi ing mburi ngisor. Dokter ora banget mbiyantu lan ujar manawa aku bisa ndeleng chiropractor.

    Nanging aku wedi aku ora duwe ringkesan cukup apik lan gambar kabeh mburi. Lan wedi tumindak salah. Aku ora ngerti carane akeh derajat utawa apa aku. Lan aku mung njaluk paracetamol kanggo nyuda rasa lara. Punggung ndhuwur ora tansah lara, mung nalika aku ngalami inflamasi mucositis amarga fibromyalgia, dene punggung ngisor terus lara apa wae sing aku lakoni. Iki ngluwihi turu wengi. Lan iku terus-terusan retak ing kono nalika aku nguripake lan iki banget nglarani.

    Aku ora duwe tindakake-munggah saka masalah mburi.

    Aku banjur kepingin weruh carane aku kudu nerusake karo iki, kanggo njaluk gambaran luwih saka scoliosis.
    Lan apa sing bisa daklakoni supaya urip luwih apik kanthi diagnosis, lan ora nyeri nemen.
    Apa aku bisa takon dhokter kanggo bantuan kula?

    Wis nyoba fisioterapi tanpa sukses. Semono uga aku mlaku-mlaku. nyoba yoga. perawatan panas.
    Aku iki banget ngarep-arep. Lan aku ora ngerti saranku sing ala. Muga-muga njaluk bantuan utawa informasi ing kene.
    Miturut cara, apa chiropractic apik kanggo kula karo scoliosis? Bakal mbantu ing kabeh?

    Kesel ngalami nyeri terus-terusan, lan kurang turu amarga iki. Apa iku normal kanggo nindakake apa-apa?
    Padha nyebataken scoliosis diwasa. Pisanan ngerti babagan iki 2 taun kepungkur. Aku umur 33 taun iki.

    Reply
  89. Lise ngandika:

    Halo. Bojoku (73) mlaku-mlaku, nandhang lara pangkal paha (lan mbokmenawa ora dianggep cukup sakwise), saiki dheweke nindakake akeh dayung lan nganggep iku apik. Nanging aku ora yakin… Apa sarane?

    Reply
    • Nicolay v / Ora Golek ngandika:

      Woy Lise, nalika nyepak mesin dayung, sampeyan diisi karo fleksor pinggul - lan ekstensi pinggul, uga penculik lan adduktor. Anggere dheweke nindakake obahe ing jangkah kalem lan kontrol, iku ngirim ora hard banget marang groin. Bentuk latihan liyane sing disaranake kalebu latihan olahraga khusus (kaya sing ditampilake ing saluran youtube kita kene), sepeda lan nglangi.

      Rowing machine ora kudu negatif kanggo wong karo galur groin, nanging sampeyan uga bener sing bisa gampang kanggo njupuk ing kakehan lan kanthi mangkono kakehan dhewe.

      Reply
  90. bruwang ngandika:

    Halo. Aku lara ing mburi lan ing tengah sikil nalika latihan hard ing ski lan jogging ing lereng curam. Apa sampeyan ngerti apa iki bisa dadi lan apa sing bisa daklakoni kanggo dadi luwih apik? Iki cukup ngganggu, amarga aku lunga menyang kompetisi lan rumangsa sikilku ambruk.

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.