Kiriman

- Apa kena tendonitis utawa tendon?

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

- Apa kena tendonitis utawa tendon?

Tendonitis minangka tembung sing asring digunakake. Kerep yen sampeyan takon riset. Panalitiyan pungkasan nuduhake manawa akeh tendinitis sing terhapus dudu inflamasi (tendinitis), nanging luwih akeh cilaka ing tendon (tendinosis) - nanging kasus kasebut diagnosis sing salah diarani tendonitis. Napa penting kanggo mbedakake antarane wong loro iki? Ya, amarga perawatan optimal kanggo wong loro kasebut beda banget. Dadi klasifikasi sing tepat penting supaya bisa menehi perawatan sing paling apik lan njamin kemajuan fungsional sing optimal. Akeh kasus, bisa dadi solusi kanggo ngindhari masalah jangka panjang / kronis.

 



Nanging, apa aku duwe tendonitis? Utawa?

Pikirake rasa nyeri, sensasi sing kobong ing wilayah kasebut, nyuda kekuwatan lan mobilitas - kabeh kayane kena pengaruh negatif saka kegiatan saben dinane. Mesti ana gejala tendonitis, ujare sampeyan? feil. Sawetara panliten (Khan et al 2000 & 2002, Boyer et al 1999) nuduhake manawa gejala kasebut asring kedadeyan ing tendinosis dibandhingake tendinitis. Diagnosis umum sing asring salah diarani tendinitis yaiku siku tenis / epicondylite tambahan - iku kondhisi tendinosis. Panliten kajian sistematis nunjukake manawa tandha klinis radang akut utawa kronis durung nate ditemokake ing prosedur operasi ing pasien sing didiagnosis siku tenis kronis / epicondylitis lateral (Boyer et al, 1999).

 

Analisis meta liyane sing nyinaoni panelitian histologis, imunohistokimia lan panelitian mikroskop kesimpulan yen siku tenis / epicondylitis tambahan yaiku tendinosis lan dudu tendinitis (Kraushaar et al., 1999). Kita kelingan manawa panaliten review / meta-analisa minangka panelitian riset paling dhuwur.

sikut



Apa bedane tendonitis (tendinitis) lan cedera tendon (tendinosis)?

Ing kene, kita bakal nyoba lan njlentrehake bedane antarane cara tendinitis lan cara kedadeyan tendinosis.

 

A tendonitis iku siji inflammation ing tendon dhewe lan ana amarga microcracks sing kedadeyan nalika unit musculotendinous dadi akut kanthi kekuwatan sing kuwat banget utawa ujug-ujug. Ya, tendonitis minangka diagnosis sing bisa mengaruhi akeh, nanging riset wis nuduhake manawa diagnosis iki ngalami overdiagnosed.

 

Lan tendinosis (bundhas tendon) minangka degenerasi serat kolagen tendon kanggo nanggepi kakehan kronis - kanthi tembung liyane nalika kakehan terus sanajan gejala ana. Iki nyebabake tendon ora bisa mari / pulih, lan suwe-suwe kita ngalami cedera kakehan ing tendon - tendinosis. Luwih becik njupuk gejala kasebut kanthi serius nalika kedadeyan kaping pisanan. Luwih gampang dicegah tinimbang ngobati.

 

Umume penyakit kaya ngono iku saya suwe saya entek. Takon dhewe: Apa kerusakan kasebut dumadakan utawa sampeyan wis suwe ngerti?

 

Pengobatan masalah tendon: Penting kanggo mbedakake antarane tendinitis lan tendinosis!

Sampeyan bisa uga wis ngerti yen tendonitis lan tendinosis dianggep kanthi rong cara. Ing tendinitis, tujuan utama yaiku nyuda inflamasi / inflamasi - lan sing kita ngerti, ora ana inflamasi kaya iki. Iki tegese perawatan sing efektif kanggo tendonitis ora mesthi efektif kanggo tendinosis. Tuladhane yaiku Ibuprofen (Ibux). Sing terakhir bakal nambani tendinitis kanthi efektif, nanging sejatine bakal nyegah penyembuhan tendinosis (Tsai et al., 2004). Contone iki bisa duwe akibat sing dawa lan yen wong sing ngalami tendinosis disaranake pangobatan anti-inflamasi tinimbang njupuk perawatan sing tepat.

 

Injection Cortisone, campuran Xylocaine anestetik lan kortikosteroid, wis ditampilake ing panaliten kasebut mungkasi marasake awakmu kolagen alami lan uga minangka penyebab langsung tangis tendon lan tangisan tendon mbesuk (Khan et al, 2000; & Boyer et al, 1999). Kanthi tembung liya, wong kudu takon tenan - apa bakal mupangate? - sadurunge menehi injeksi. Cortisone bisa nduwe pengaruh sing apik jangka pendek, nanging ana risiko bisa nambah kondhisi nalika sampeyan ndeleng jangka panjang. Dadi kenapa aku langsung ngrasake injeksi? Inggih, siji jawaban dumunung ing isi: Xylocain. Anesthetic efektif sing bakal wis aran kaya release pain lokal langsung, nanging elinga uga apik banget dadi bener - paling dawa.

Injection Cortisone

Kebetulan, ana sawetara perawatan sing tumpang tindih nalika ngobati tendinitis lan tendinosis. Pijet jeroan utawa pijet dibantu instrumen (eg Graston) pancen migunani kanggo loro kahanan kasebut, nanging kanthi rong cara. Ing tendinitis, perawatan iki bakal nyuda adhesi lan ngasilake jaringan catu fungsional sawise peradangan tetep. Ing lesi tendinous, perawatan bakal ngrangsang kegiatan fibroblast lan produksi kolagen (Lowe, 2009).

 



-1- Perawatan saka tendinitis / tendonitis

wektu marasake awakmu: Dina nganti enem minggu. Gumantung nalika diagnosis digawe lan perawatan diwiwiti.

maksud: Nyuda proses peradangan.

ngukur: Obat lan obat anti-inflamasi. Bisa uga pijet geseran jero sawise proses infus.

 

-2- Perawatan cedera tendinosis / tendon

wektu marasake awakmu: 6-10 minggu (yen kahanan bisa dideteksi ing tahap awal). 3-6 wulan (yen kahanan wis nemen).

maksud: Stimulasi marasake awakmu, lan nyepetake wektu marasake awakmu. Perawatan bisa nyuda kekandelan tendon sawise ciloko lan ngoptimalake produksi kolagen supaya tendon ngasilake kekuatan normal.

ngukur: Ngaso, langkah ergonomik, dhukungan, gerakan regeng lan konservatif, frosting, olahraga eccentric. terapi otot / terapi fisik, mobilisasi gabungan lan nutrisi (kita nglacak kanthi luwih rinci ing artikel).

 

Pertama lan paling penting, ayo nimbang pratelan iki saka panaliten sing luwih gedhe: "Mengko ngentekake luwih saka 100 dina gawe kolagen anyar" (Khan et al, 2000). Iki tegese perawatan cedera tendon, utamane sampeyan sing wis suwe, bisa mbutuhake wektu, nanging golek perawatan saka klinis resmi (ahli fisioterapi, kiropraktor utawa terapi manual) lan miwiti langkah-langkah sing bener saiki. Akeh langkah sing bisa ditindakake dhewe, nanging ing kasus sing luwih serius bisa nguntungake Shockwave therapy, terapi jarum lan fisik.

Otot kerja ing sikut



Pangobatan lan proprietasi nglawan cedera tendon

  1. ngaso: Pasien disaranake ngrungokake sinyal lara ing awak. Yen awak njaluk sampeyan ora nindakake apa-apa, mula luwih becik sampeyan ngrungokake. Yen kegiatan sing sampeyan lakoni menehi rasa nyeri, mula iki cara awak kanggo ngandhani yen sampeyan nindakake "rada kakehan, rada cepet" lan ora duwe wektu kanggo pulih cukup ing antarane sesi. Ngaso mikro ing papan kerja bisa migunani banget, kanggo kerja bola-bali, sampeyan kudu istirahat 1 menit saben 15 menit lan istirahat 5 menit saben 30 menit. Ya, bos bisa uga ora seneng, nanging luwih becik tinimbang lara.
  2. Tindakake langkah ergonomis: Investasi ergonomik sing sithik bisa beda. Eg. Nalika nggarap data, coba bangkekan ing posisi netral. Iki nyebabake strukture pergelangan tangan kanthi signifikan kurang.
  3. Gunakake dhukungan ing wilayah kasebut (yen ana): Yen nandhang kacilakan, priksa manawa wilayah kasebut ora kena pengaruh ketegangan sing padha, sing dadi sababe masalah kasebut. Cukup alami. Iki ditindakake kanthi nggunakake dhukungan ing wilayah ing cedera tendon utawa alternatif, bisa digunakake karo pita olahraga utawa tape kinesio.
  4. Dowo lan terus obah: Reguler kanthi reget lan gerakan ing wilayah sing kena pengaruh bakal njamin wilayah kasebut njaga pola gerakan normal lan nyegah pondok otot sing gegandhengan. Uga bisa nambah sirkulasi getih ing wilayah kasebut, sing mbantu proses penyembuhan alami.
  5. Gunakake kebentuk: Icing bisa dadi relaksasi gejala, nanging priksa manawa sampeyan ora nggunakake es krim luwih disaranake lan priksa manawa sampeyan duwe andhuk pawon tipis utawa meh padha karo es. Rekomendasi klinis biasane 15 menit ing wilayah sing kena pengaruh, nganti kaping 3-4 dina.
  6. Latihan Eksentrik: Latihan kekuatan eksentrik (waca liyane kene lan nonton video) sing ditindakake kaping pindho dina sajrone 1 minggu sajrone pangaruh klinis ing tendinopati. Wis katon manawa efek kasebut paling gedhe yen gerakan kasebut tenang lan dikontrol (Mafi et al, 2).
  7. Coba perawatan - aja ngenteni: Golek pitulung saka dokter kanggo "ngatasi masalah" supaya luwih gampang sampeyan nindakake langkah dhewe. Dokter klinik bisa mbantu perawatan gelombang tekanan, perawatan jarum, kerja fisik lan sapanunggalane kanggo nyedhiyakake perbaikan fungsional lan ngilangi gejala.
  8. Nutrition: Vitamin C, mangan lan seng kabeh penting kanggo produksi kolagen - nyatane, vitamin C dadi turunan saka apa sing dadi kolagen. Vitamin B6 lan vitamin E uga wis ana gandhengane langsung karo kesehatan tendon. Dadi, priksa manawa sampeyan duwe panganan sing beda-beda iku penting. Mungkin sampeyan kudu ngombe suplemen ing panganan nalika ngobati? Aja bebas konsultasi karo ahli gizi utawa sing padha.
Jeruk - Wikipedia Foto

- Jeruk nipis, jeruk nipis lan sayuran ijo liyane minangka suplemen sing apik banget nalika mbutuhake vitamin C.

 



kesimpulan:

En tendonitis ora mesthi tendonitis - nyatane, umume kedadeyan ciloko yaiku tendinosis. Muga-muga sampeyan wis ngerti pentinge diagnosis sing bener lan apa efek sisih kanggo pasien yen keputusan diagnosis ora digawe kanthi bener.

 

Kritik, takon - kudu dianggep serius.

 

Tulus

Alexander… lan sisa tim fisik ing Vondt.net (Tututi ing Facebook)

 

Waca uga: Latihan eksentrik kanggo siku tenis / epicondylitis tambahan

Lateric epicondylite - tenis siku - Photo Wikimedia

 

NEXT PAGE: Terapi gelombang tekanan - perawatan efektif kanggo tendinopati

Ringkesan perawatan bal bal foto 5 700

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang artikel sabanjure.

 

Waca uga: 6 Latihan nglawan Sindrom Carpal Tunnel

Sakit Pandang - Sindrom Tunnel Carpal


sumber:
  1. Khan KM, Cook JL, Kannus P, et al. Wektu kanggo nilar mitos "tendinitis": Kahanan tendon sing lara, overuse duwe patologi ora natoni [editorial] BMJ. Diterbitake 16 Maret 2002.
  2. Heber M. Tendinosis vs. Tendinitis. Terapi Olahraga Elit.
  3. Khan KM, Cook JL, Taunton JE, Bonar F. Ngalahake tendinosis, ora tendinitis bagean 1: paradigma anyar kanggo masalah klinis sing angel.
    Olahraga Fisik. 2000 Mei; 28 (5): 38-48.
  4. Boyer MI, Hastings H. Siku tenis lateral: "Apa ana ilmu pengetahuan ing kana?".
    J Bahu Siku Bedah. 1999 Sep-Okt; 8 (5): 481-91. (Sinau kajian sistematis / analisis meta)
  5. Kraushaar BS, Nirschl RP. Tendinosis sikut (siku tenis). Fitur klinis lan panemuan kajian studi mikroskop, imunohistokimia, lan elektron elektron.
    J Tulang Gendhakan Tumbak Bersama. 1999 Feb; 81 (2): 259-78. (Ulasan sistematis / meta-analysis)
  6. Tsai WC, Tang FT, Hsu CC, Hsu YH, Pang JH, Shiue CC. Penghambatan ibuprofen saka panyebaran sel tendon lan upregulasi penghambat siklik kinase p21CIP1.
    J Orthop Res. 2004 Mei; 22 (3): 586-91.
  7. Rattray F, Ludwig L. Therapy Massage Clinical: Ngerteni, Nilai lan Nambani Luwih 70 Kahanan. Elora, Ontario: Talus Inc. 2001.
  8. Lowe W Teori lan Teknik Pijet Orthopedik. Philadelphia, PA: Mosby Elsevier; Taun 2009.
  9. Alfredson H, Pietila T, Jonsson P, Lorentzon R. Latihan otot pedhet eksentrik abot kanggo perawatan tendinosis Achilles kronis.;Am J Sports Med. 1998. 26(3): 360-366.
  10. Mafi N, Lorentzon R, Alfredson H. Suplemen asil jangka pendek kanthi latihan otot pedhang eksentrik dibandhingake karo latihan konsentrik ing studi multicenter prospektif kanthi acak ing pasien kanthi tendinosis Achilles kronis; Knth Surgery Sports Traumatology Arthroscopy 2001 9(1):42–7. doi: 10.1007/s001670000148.

 

Apa sing bisa aku lakoni kanggo nyeri otot lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri kanggo otot lan nyeri sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)