Pemanis gawean

- pemanis Ponggawa: Lacak cepet nganti kabotan?

Ora ana rating bintang.

Pemanis gawean

- pemanis Ponggawa: Lacak cepet nganti kabotan?

Ana sawetara alternatif kanggo gula ing pasar kanggo sing pengin ngilangi kalori sing ana ing panganan. Wujude iki yaiku panaliten anyar sing diterbitake ing jurnal riset Cell Metabolisme wis ngandhakake yen edisi "panganan" lan minuman pangan nambah napsu lan keluwen - sing ndadékaké luwih akeh mangan lan entuk bobot.

 

Panggunaan pemanis, kayata gula, saya tambah amarga rata-rata panggunaane mundhak. Apa sampeyan ngerti, umpamane, kira-kira siji saka telu wong lanang duwe kabotan? Alesan kenapa akeh wong milih nggunakake iki yaiku meh ora ngandung kalori nalika menehi rasa legi kaya gula. Dadi iki kudune apik ya?

 

Produk diet

 

Sinau: Produk "Diet" bisa nyebabake keluwen

Produk sing dipasarake minangka "tanpa gula", "diet" lan "pemanis mung" saéngga bisa duwe rasa asem. Panaliten anyar kasebut nuduhake yen bisa duwe pengaruh dramatis babagan napsu lan rasa.

 

Panaliten kasebut ditindakake ing Universitas Sydney lan nuduhake para peneliti manawa ana area otak khusus sing nginterpretasi kepenak lan konten energi saka panganan sing kita mangan. Wonten ing wilayah menika panaliti nemokake temanten ingkang kaget.

 

Nalika kewan-kewan ing panliten kasebut panganan panganan sing ngemot kandungan pemanis tiruan kanthi suksit sing akeh, dheweke mangan panganan sing luwih gedhe. Penemuan sing nuduhake manawa pemanis gawean ngrasakake rasa keluwen ing otak lan nyebabake kewan-kewan akeh nggunakake kalori luwih akeh tinimbang klompok kontrol. Sucralose minangka turunan sukrosa lan luwih akeh 650 kali luwih manis tinimbang gula - sing alami bisa nyebabake salah tafsir ing otak, amarga percaya yen bakal nyerep energi 650 kaping luwih. Aspartame uga pemanis tiruan umum sing asring digunakake ing Norwegia.

 

otak

 

- Nalika otak ora ngerti

Kaya sing dingerteni, ana salah tafsir nalika otak nemokake yen ora seimbang antara pemanis lan energi (kalori) - kaya sing kasebut, ngemot paling akeh gula lan meh kalori nol, yaiku energi nol. Profesor Greg Neely nyatakake ing ngisor iki:

"Liwat riset sistematis babagan efek iki, kita nemokake manawa ing area otak sing menehi hadiah, rasa legi diukur karo energi. Yen ana ketidakseimbangan sing signifikan ing antarane kalorone, suwe-suwe, mula otak bakal nyelarasake maneh lan mesthekake yen luwih akeh kalori. "

 

Multiple Sclerosis (MS)

- Asupan kalori luwih saka 30 persen

Peneliti menehi panganan laler karo diet sing ngemot sukrosa sajrone limang dina. Nalika mabur kasebut diidini bali menyang panganan alami, dheweke diukur intake kalori sing ditambahake 30 persen.

 

Tambah iki amarga kasunyatan manawa mangan pemanis tiruan sejatine ngganti interpretasi otak babagan tingkat kemanis - sing tegese nalika mabur entuk panganan alami, rasa kepenak ana salah pangeling dadi luwih signifikan tinimbang sing nyata. Mangkono, otak wis calibrated dhewe sing ana gandhengane karo pemanis tiruan sing sadurunge digunakake - lan mula ora ngerti sebabe gula, yaiku 650 kaping kurang manis tinimbang sukrosa, menehi energi luwih akeh. Panaliten iki banjur diulang maneh tikus kanthi asil sing padha.

 

ALS

 

- Pemanis gawean mengaruhi napsu kanthi ngrusak jaringan saraf sing kompleks

Peneliti nemokake yen napsu lan keluwen tambah liwat jaringan neuron sing kompleks. Jaringan iki muni weker yen sampeyan durung nampa energi sing cukup dibandhingake karo sing wis sampeyan mangan.

 

Dadi kanthi ngontrol diet, para ilmuwan bisa map ing wilayah otak sing saya maju iki. Dheweke uga nemokake manawa ana tanggapan asli sing bakal nggawe rasa panganan luwih enak - lan terus-terusan mangan liyane - yen sampeyan keluwen banget.

 

- Pemanis buatan uga ana gandhengane karo sawetara efek samping sing negatif

Hyperactivity, nyuda kualitas turu lan insomnia minangka efek samping sing ditemokake para peneliti ing klompok kasebut kalebu pemanis tiruan. Iki uga bisa dingerteni saka pasinaon liyane sing sadurunge diterbitake.

Wanita kanthi insomnia

 

 

kesimpulan:

Ing jagad modern sing saiki lagi macet babagan masalah "diet" tanpa ngerti yen kerjane, sok-sok sampeyan kudu ujar STOP. Dadi, panliten iki wis nuduhake manawa pemanis gawean bisa nambah risiko kabotan - ora nyuda. Dadi, yen sampeyan nggunakake gula utawa ngombe minuman ringan, mula saka pendapat pribadi, sampeyan bisa nyelehake ing rak kasebut. Awak sampeyan (lan BMI) bakal matur nuwun kanggo sing. Nanging, coba alternatif alami kayata madu, sirup maple utawa gula sing ora diresiki coklat. Ya, butuh panyusunan, nanging paling ora becik nalika otak sampeyan dikalibrasi maneh dadi normal.

 

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung komentar langsung ing artikel utawa hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 4 Sandhangan Klambi marang Mbalik

Stretch saka glutes lan hamstrings

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

Waca uga: - 6 Tandha Awal ALS (Sclerosis lateral amyotrofik)

otak sing luwih sehat

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratis Facebook Page utawa liwat «ASK - KANGGO JAWAB!"-kolom.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos lan kontribusi maca.

 

referensi:

Neely dkk, 2016

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.