psoriatik arthritis

9 Tandha Awal Arteri Psoriatik

4.8 / 5 (55)

9 Tandha Awal Arteri Psoriatik

Psikiatik arthritis minangka penyakit sendi rematik.

Psikiatic arthritis bisa nyebabake nyeri lan nyeri ing sendi. Iki ana sangang tandha awal sing ngidini sampeyan ngerteni diagnosis reumatik iki ing tahap awal.

 

Psoriasis minangka penyakit kulit sing misuwur sing nyebabake kesunyian, kulit flaking ing sikut, kulit kepala lan lutut. Udakara 30 persen wong sing nandhang penyakit kulit iki uga kena pengaruh arthritis psoriatic. Artritis psoriatik utamane nyebabake punggung lan driji - lan nyebabake nyeri sendi, kaku lan pembengkakan.

 

Kita berjuang supaya wong-wong sing duwe diagnosa nyeri nemen liyane duwe kesempatan sing luwih apik kanggo perawatan lan pamriksa - prekara sing ora setuju kabeh wong, sayangé. Nuduhake artikel kasebut, kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita (klik kene) ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing luwih apik kanggo wong-wong sing lara kronis.

 

(Klik ing kene yen sampeyan pengin nuduhake artikel luwih lanjut)

 

Ing artikel iki, kita ngliwati 9 tandha awal arthritis psoriatic sing ngidini sampeyan ngerteni diagnosis ing tahap awal - mula entuk perawatan sing bener. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane.

 



Apa sampeyan mikir babagan apa utawa sampeyan pengin liyane refills profesional kaya? Tindakake kita ing kaca Facebook «Vondt.net - Ngatasi rasa lara sampeyan»Utawa Saluran Youtube (mbukak link anyar) kanggo saran apik saben dina lan informasi kesehatan sing migunani.

 

1. Peradangan mata

Mripat mandheg ing penyakit Sjøgren

Kita miwiti kanthi gejala sing asring kejutan akeh - yaiku radang mata. Wong sing duwe psoriatic arthritis duwe insidensi inflamasi sing luwih dhuwur ing mripat. Iki bisa kalebu gangguan, nyeri, mata abang, bengkak lan kulit abang ing mripate.

Pembengkakan mata kaya kasebut diarani uveitis. Yen sampeyan ngalami psoriatic arthritis, sampeyan duwe kemungkinan 7-17% ngalami radang mata jinis iki - inflamasi sing bisa nyebabake komplikasi penglihatan lan kerusakan visual amarga kurang perawatan. Perawatan kasebut utamane kanggo obat bantal lan nyuda peradangan.

 

Iki negesake pentinge artikel iki. Diagnosis awal bisa njamin mripatmu wadi lan radhang ora bisa ngrusak saraf optik ing mripat utawa karusakan liyane.

 

Waca liyane: - 5 Latihan olahraga kanggo sing duwe Fibromyalgia

limang latihan olahraga kanggo wong sing duwe fibromyalgia

Klik ing kene kanggo maca luwih lengkap babagan latihan kasebut - utawa deleng video ing ngisor iki.

 



VIDEO: 5 Latihan gerakan kanggo wong sing duwe Rheumatisme Tissue lembut

Sandhangan lan latihan sing dikontrol lan tenang bisa mbantu nyuda stres fisik lan mental ing awak sampeyan. Ing video ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng program olahraga kanthi limang latihan sing beda sing bisa mbantu nyuda stres.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Sugeng rawuh!

 

2. Campuran lan akumulasi cairan ing sendi

arthritis2

Tandha karakteristik arthritis psoriatic lan jinis penyakit sendi liyane yaiku arthritis. Peradangan sendi uga bakal nyebabake kemerahan kulit, pangembangan panas lan pembengkakan lokal.

 

Tisu peradangan ngasilake panas amarga tambah akeh kegiatan inflamasi. Sendi sing meradang uga bakal krasa panas nalika kena. Apa sampeyan ngerti yen ana langkah anti-inflamasi alami kanggo nglanggar peradangan kasebut? Sampeyan bisa maca liyane babagan iki liwat link ing ngisor iki.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen lan penyakit sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook og saluran YouTube (klik kene) lan ujar, "Ya kanggo riset liyane babagan diagnosis kronis".

 

Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: 7 Perawatan Alam kanggo Artritis

Pangobatan alami kanggo arthritis psoriatic

Ing kene sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan pitung perawatan alami sing beda kanggo arthritis psoriasis.

 



3. Nyuda punggung (Lumbago)

Manungsa tetep sisih kiwa ngisor pungkur karo nyeri

Artritis psoriatik langsung ana gandhengane karo rasa lara ing punggung ngisor - uga diarani punggung ngisor. Iki bisa uga ora ngagetne umume wong - amarga kasunyatan manawa psoriatic arthritis nyebabake loro atritis lan penylametan cairan.

 

Faktor kasebut uga nyebabake luwih cairan ing sendhi dhewe - sing bisa nyebabake nyuda mobilitas lan nyeri sendi. Iku utamane sendi ing sisih ngisor sing paling cenderung nambah rasa nyeri ing wong sing nandhang arthritis psoriatic. Akeh wong duwe pengaruh apik saka kiropraktik utawa ahli fisioterapi modern kanggo penyakit kaya ngono.

 

Nanging, penting kanggo nglaporake manawa ora mung punggung ngisor sing luwih rentan nandhang lara ing psoriatic arthritis - lan akeh kelainan rematik liyane. Diagnosis liya sing asring asring nyebabake klompok pasien iki dibutuhake gulu kakuSampeyan bisa maca liyane babagan iki ing artikel saka Råholt Chiropractor Center lan Fisioterapi ing artikel ing ngisor iki.

 

Waca uga: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Bab Stress Talking

Nyeri ing gulu

Link mbukak ing jendela anyar.

 



4. Kuku sing mandheg lan gejala gejala

Arthritis psoriasis bisa nyebabake kuku bisa mandheg kanthi lengkap utawa sebagian saka kuku. Istilah medis kanggo fenomena iki diarani onycholysis. Pemisahan kuku kaya ngono uga bisa disebabake amarga trauma - umpamane kanthi nggegirake jempol utawa yen sampeyan mlaku nalika bal-balan.

 

Iki bisa kedadeyan ing tangan lan sikil loro. Minangka masalah sing bisa ditrapake, sing mengaruhi akeh wong sing arthritis psoriasis lan uga bisa nyebabake kesulitan jogging utawa mlaku. Akeh sing uga bisa ngisin-isini utawa nyegah supaya ora sosial. Kuku kasebut uga bisa kena pengaruh saka indentasi (dents) ing struktur kuku dhewe.

 

Mangkene, apa sampeyan ngerti manawa sawetara jinis panganan lan panganan bisa mbantu nglawan peradangan ing otot lan sendi? 'Diet fibromyalgia' ngetutake pedoman lan pedoman panganan nasional lan bisa menehi pengaruh positif marang wong-wong sing kelainan rematik. Sampeyan bisa maca liyane babagan iki ing artikel ing ngisor iki.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



5. Swara lan driji sikil

hallux-valgus-condong jempol sikil

Bengkak saka driji lan driji sikil uga dikenal minangka dactylitis - lan minangka salah sawijining pratandha arthritis psoriatik paling kuat. Ing pirang-pirang wong, arthritis psoriatic pisanan diwiwiti ing sendi tangan utawa sikil sing luwih cilik. Kahanan kasebut kondhang nganggo driji sosis nalika dilebokake ing driji.

 

Akeh wong sing bakal kaget amarga bengkak kaya kasebut minangka salah sawijining pratandha saka arthritis psoriatik - lan bantahan manawa uga ana ing macem-macem rematik. Iku salah. Artritis psoriatic minangka kondisi sing nyebabake kabeh driji utawa driji sikil dadi bengkak - ora mung sendhi dhewe.

 

Kanggo rheumatologis, penting banget kanggo ngerti babagan langkah-langkah anti-inflamasi alami liyane - kajaba obat. Liwat link ing ngisor iki, sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan wolung langkah alami sing bisa mbantu sampeyan njaga radang, kalebu enthesitis, synovitis lan tendinitis, dipriksa.

 

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism

 



 

6. Plawat Artritis lan Sakit Kaki

Nyeri ing sikil

Arthritis Psoriatik bisa nyebabake rasa nyeri sing gedhe ing sikil lan tungkak. Iki amarga sing duwe psoriatic arthritis asring kena enthesitis - yaiku kahanan sing lara ing lampiran tendon dhewe ing endi tendon nemplek ing balung.

 

Ing sikil lan tungkak iki bisa uga dikenal minangka sakit, bengkak lan tekanan ing mburi tumit (Achilles tendon) utawa ing ngisor sikil (fascia plantar). Antarane liyane, iki bisa nyebabake rasa sakit nalika esuk - padha karo plantar fasciitis lan lara sawise jogging mlaku-mlaku. Kita seneng nyaranake panggunaan kaos kaki kompresi plantar fasciitis kanggo sampeyan sing keganggu karo sikil lan tumit (tautan mbukak ing jendela anyar).

 

Waca uga: 7 Jenis Sakit Fibromyalgia [Pandhuan sing Luwih Apik kanggo Tipe Sakit Sing Beda]

pitung jinis pain fibromyalgia

Klik-tengen lan pencet "open in new window" yen sampeyan pengin terus maca artikel iki sawise.

 



 

7. Gejala Artritis lan Sakit Siku

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

Kesenengan, nyeri lan peradangan partai tendon bisa uga dadi sikut. Iki bakal nyebabake nyeri tendon sejajar karo sikut tenis - uga dikenal minangka epicondylitis lateral. Gejala klasik bisa uga kalebu genggeman, nyuda kekuwatan lan nyeri sikut nalika nyuda utawa buruh manual.

 

Masalah Tendon uga bisa nyebabake sensitif tekanan nalika ndemek wilayah sing kena pengaruh. Kanthi tembung liyane, sing duwe psoriatic arthritis uga duwe risiko nambah masalah tendon lan tendonitis.

 

Terapi gelombang tekanan minangka bentuk perawatan modern sing bisa menehi gejala lega lan perbaikan fungsional. Cara perawatan iki biasane ditindakake dening profesional kesehatan sing wis resmi - kayata chiropractor utawa ahli fisioterapi.

 

Waca uga: Apa Sampeyan Kudu Ngerteni Perawatan Gelombang Tekanan

Ringkesan perawatan bal bal foto 5 700

 



 

8. lemes lan kesel

Kaya diagnosis reumatik liyane, arteri psoriatik bisa nyebabake respon sing ana autoimun ing awak. Iki tegese sistem kekebalan awak dhewe meh terus nyerang sel awak dhewe. Ora kaget, iki mbutuhake energi akeh banget saka sing kena pengaruh - sing bisa nyebabake lemes.

 

Kesel lan lemes mung tegese sampeyan terus krasa kesel lan tenaga. Akeh wong sing nandhang lara arthritis psoriatic krasa kesel banget ing mburi awan lan asring turu turu sore.

 

Waca uga: Kabeh Sampeyan kudu ngerti babagan Artritis

psoriasis arthritis 700

 



 

9. Sendhake lan Sakit Jati

Kenceng maneh babagan esuk ing amben

Kaya kasebut, arthritis psoriatik nyebabake owah-owahan ing sendi - ing bentuk inflamasi lan akumulasi cairan. Owah-owahan kasebut bisa nyebabake sendi krasa kaku sajrone gerakan lan tumindak utawa langsung lara ing posisi tartamtu.

 

Dadi, kaya reumatik liyane, sing duwe psoriatic arthritis duwe kenaikan nyeri sendi. Mula, akeh wong sing gumantung banget supaya fungsionalitas bisa nggunakake kombinasi terapi fisik lan olahraga ing omah. Sampeyan bakal nemokake saran kanggo latihan kasebut ing saluran Youtube kita (klik kene).

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Waca uga: Lengganan kanggo Youtube Youtube Kanggo Program Olahraga Gratis

yoga nglawan rasa sakit

Ing saluran, sampeyan bakal nemokake sawetara video latihan sing bisa mbantu nggayuh panguripan saben dinane. Link ing ndhuwur mbukak ing jendela anyar.

 



 

Pengin luwih lengkap? Gabung karo grup iki lan nuduhake informasi luwih lengkap!

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

Tindakake kita ing YouTube kanggo Kawruh Kesehatan lan Olahraga Gratis

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita (klik kene) - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan rasa sakit kronis. Yen iki, sampeyan uga kepenak banget, mula sampeyan pengin milih gabung karo kulawarga ing media sosial lan enggo bareng artikel kasebut luwih lanjut.

 

Bebas bae kanggo enggo bareng ing Media Sosial kanggo Pangerten tambah kanggo Nyuda Nemen

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

 



Saran babagan sampeyan bisa mbantu nglawan rasa nyeri kronis: 

Pilihan A: Nuduhake langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing relevan sing dadi anggota. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake kiriman kasebut ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur suwun matur nuwun kanggo kabeh sing menehi sumbangan kanggo nambah pangerten babagan rheumatism.

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog utawa situs web sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

NEXT PAGE: 7 Perawatan Alam kanggo Artritis

Pangobatan alami kanggo arthritis psoriatic

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.