Ringkesan perawatan bal bal foto 5 700

Shockwave therapy

Terapi gelombang tekanan minangka perawatan efektif sing kabukten kanggo macem-macem kelainan lan nyeri nemen. Gelombang tekanan nyebabake microtrauma ing wilayah sing diobati, sing ngrawat neo-vascularization (sirkulasi getih anyar) ing wilayah kasebut. Bebas bae kanggo hubungi kita kaca Facebook kita utawa bagean komentar ing mburi artikel yen sampeyan duwe komentar, komentar utawa pitakonan babagan perawatan iki.

 

Iki minangka sirkulasi getih anyar sing ningkatake penyembuhan ing jaringan. Terapi gelombang tekanan saéngga ngrangsang kemampuan awak dhewe kanggo ngobati kelainan otot lan tendon kanthi ngilangi jaringan sing rusak sing banjur diganti karo jaringan otot utawa tendon sing sehat lan anyar.

 

Terapi gelombang tekanan dikembangake ing Swiss lan kabukten dadi alternatif sing efektif kanggo pasien sing ngalami kahanan kronis, supaya ora nggunakake operasi, suntikan kortison utawa panggunaan obat. Perawatan kasebut ora ana efek sisih, kajaba proses penyembuhan kasebut bisa uga lara lan nglarani.

 



Kepiye perawatan gelombang gelombang?

Pertama lan paling penting, dokter bakal diagnosa penyakit kasebut, peta ing endi rasa sakit lan cathet iki. Banjur protokol klinis digunakake kanggo masalah individu (contone, banjur diobati plantar fascia karo 2000 ngalahake karo satelit 15mm).

 

Panginten banget ilustrasi kanggo nuduhake sampeyan video kanthi tliti nggunakake terapi gelombang tekanan nglawan diagnosis fascia plantar. Diagnosis iki asring dibandhingake karo sawetara faktor, nanging kasunyatane yaiku piring tendon ing sisih pinggir lading sikil lan ing ngarep balung tumit dibebasake lan kerusakan disfunctional dumadi. Tisu karusakan iki nduweni sensitivitas nyeri sing luwih dhuwur (ngetokake sinyal nyeri luwih akeh), kurang fungsi sing ana hubungane karo penyerapan kejut lan bobot awak, lan jaringan sing cilaka uga wis nyuda sirkulasi getih lan kemampuan penyembuhan. Perawatan gelombang tekanan saéngga ngrusak jaringan kerusakan iki (sing ora kudu ana) lan miwiti proses ndandani sing mboko sithik, amarga sawetara perawatan, ngganti otot utawa tisu tendon sing anyar.

 

Video - Perawatan gelombang tekanan nglawan Plantar fasciitis (klik gambar kanggo ndeleng video)

sumber: Saluran YouTube Found.net. Elinga langganan (gratis) kanggo video sing luwih informatif lan apik. Uga disambut saran babagan video sabanjure.

 

plantar apik

Waca uga: - Cara Ngilangi Plantar Fascitis

Kita bisa menehi rekomendasi artikel ing ndhuwur - ditulis dening kiropraktor ing klinik interdisipliner Pusat Chiropraktik Råholt (Kotamadya Eidsvoll, Akershus).

 

Perawatan ditindakake luwih saka 4-12 perawatan, gumantung saka durasi lan intensitas masalah, antarane udakara 1 minggu. Ing perawatan mengko, bisa uga normal yen luwih suwe ing antarane perawatan amarga proses pamulihan. Pangobatan bisa kalebu 2-3000 kejut fisik / gelombang tekanan - yaiku dudu gelombang arus utawa swara.

 

Penting, pangobatan gelombang tekanan ora ditindakake luwih asring tinimbang seminggu, lan diijini kira-kira 1 minggu ing antarane saben perawatan - iki ngidini respon penyembuhan butuh wektu kanggo nggarap jaringan dysfunctional.

 

Kaya jinis perawatan liyane, kelembutan perawatan bisa kedadeyan, lan iki biasane amarga kedadeyan nyebabake jaringan.

Gelombang kaget

- Ing sawetara kasus, bisa nganti 6-8 minggu sadurunge sampeyan ngrampungake penyembuhan sawise perawatan gelombang tekanan, nanging akeh sing ngelingi efek sing nyuda rasa sakit sing apik sawise 2-3 perawatan. Wong uga kudu ngatasi sababe cedera supaya ora kambuh utawa cilaka.

 

Gelombang tekanan nglawan gangguan kronis

Kelainan kronis minangka cedera amarga mekanisme penyembuhan alami awak wis ora ngobati awake dhewe. Kanthi tembung liyane, bisa ujar manawa awak wis "nyerah".

 

Gelombang tekanan frekuensi nembus mudhun lan menyang jaringan sing rusak lan nyebabake microtrauma - awak nanggapi iki kanthi nambah sirkulasi getih lan metabolisme ing sekitar sing disarujuki minangka area cedera. Iki banjur ngrangsang kemampuan awak dhewe kanggo ndandani awake. Umume ngalami rasa nyeri langsung lan saéngga saya nambah gerakan sawise 1-3 perawatan.

 



Apa sing Bisa Dianggep Kanthi Perawatan Gelombang Tekanan?

 

Terapi gelombang tekanan bisa nambani, antara liya:

- Achilles tendon Masalah

- Cedera kaku ing sikil / plantar apik (cedera tendon ing plantar fascia) & Spurs hak (jeruk ing pojokan utama balung tumit saka lampiran tendon)

- Hip sing beku (kapsul larut ing pinggul)

- Pundhak beku (kapsul adhesive ing pundhak)

- Siku golf (epicondylitis medial)

- Jumpers lutut - pain ing sangisore patella

- jeruk Bahu (kalkulus ing siji utawa luwih tendon ing pundhak)

- lengen mouse

- Pelariut lutut (nyuda lutut) - nyeri ing patella ing lampiran quadriceps

- Tendon ciloko lan tendonitis

- Nyuda pundhak kanthi tendinosis (cedera tendon) lan tendinitis (tendonitis)

- Tenis sikut / epicondylite tambahan

- Nyeri ing pinggul

 

Perawatan gelombang tekanan kanthi mangkono nyathet efek babagan cedera tendon lan masalah tendon ing awak (kayata, fascitis plantar ing sangisore godhong sikil). Bentuk perawatan uga nduweni bukti sing apik nalika nerangake perawatan lan dekomposisi kalsium tendon (umpamane, pundhak jeruk lan spore).

 

Pangobatan gelombang tekanan saka tanduran plantar - Photo Wiki

 

 

Pasinaon (riset): Perawatan gelombang tekanan efektif kanggo nambani bahu beku / bahu kadhemen / kapsul adhesive

Kenek karo pundhak beku? Banjur riset nuduhake manawa sampeyan kudu nyoba terapi gelombang tekanan kanggo nyempetake proses penyembuhan saka siksa sing dawa iki bisa tahan nganti 1-2 taun tanpa perawatan. Panaliten sing diterbitake ing jurnal sing diakoni International Journal of Preventative Medicine nuduhake manawa 4 perawatan luwih saka 4 minggu nyebabake perbaikan klinis ing gerakan pundhak lan manawa wong kasebut bali menyang tugas harian. Disaranake supaya rampung kanthi olahraga nglawan pundhak beku lan ing sangisoring klinik klinik resmi (ahli fisioterapi, dokter, kiropraktor utawa terapi manual).


Sinau (riset): Terapi gelombang tekanan didokumentasikan kanthi klinis kanggo perawatan fasciitis plantar kronis

Minangka survey / meta-analysis utama (bentuk riset paling kuat), aku mantep banget:

 

"Terapi gelombang tekanan minangka perawatan efektif lan aman kanggo fasciitis plantar kronis." (Aqil et al, 2013)

 

Nanging nalika ditulis - ing kasus sing abot bisa nganti 12 minggu (lan 12 perawatan) sadurunge sampeyan priksa prabédan sing signifikan. Amarga kurang informasi saka klinik, mula ana sing lara cedera kronis lan luwih serius ing jaringan tendon ing sangisore sikil sing nyerah sawise mung 4-5 perawatan. Yen kasunyatane kemungkinan besar, amarga diagnosis manawa luwih serius tinimbang biasane, mula mbutuhake perawatan luwih akeh sajrone wektu sing luwih dawa.

 

Nalika sampeyan ngerti cara kerja perawatan gelombang tekanan, sing uga ditekanake ing panliten, sampeyan bakal ngerti yen sacara fisik mokal yen gelombang tekanan ora kena pengaruh ing jaringan tendon sing rusak. Dheweke ngrusak, kabukten, jaringan tendon sing rusak lan ora berfungsi lan nyebabake reaksi penyembuhan sing signifikan ing wilayah kasebut. Siji-sijine masalah yaiku proses kasebut kudu dibaleni liwat pirang-pirang perawatan - banjur ing pirang-pirang kasus perawatan 5-8 sing wis distandardisasi, akeh sing nyoba sadurunge nyerah.

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

 

sumber: 

Aqil dkk. Terapi Gelombang Shock Extracorporeal Efektif Ngrawat Fasciitis Plantar Kronik: Analisis Meta saka RCTs. Rel Orthop Relat Res. 2013 Nov; 471 (11): 3645–3652. Diterbitake online 2013 28 Jun.

Vahdatpour dkk, 2014. Efisiensi Therapy Shockwave Therapyorporeal ing Bahu bekuInt J Prev. 2014 Jul; 5 (7): 875 – 881.



 

FAQ sing relevan:

Aja nggunakake kothak komentar ing ngisor iki utawa ngirim pesen pribadi liwat media sosial) yen sampeyan duwe pitakon.

 

Apa Perawatan Gelombang Tekanan Mbebayani?

Ora, pancen ora - nanging kaya perawatan konservatif liyane, terapi gelombang tekanan bisa nyebabake rasa lelara lokal lan rasa sakit sementara amarga kasunyatane ngrusak jaringan sing rusak lan miwiti proses perbaikan ing wilayah kasebut. Kelembutan kaya ngono biasane bisa dialami nganti 24-72 jam sawise perawatan fisik.

Wis ngalami tendonitis ing Pundhak. Apa iki bisa diobati karo perawatan gelombang tekanan?

Kaya sing kasebut ing artikel sadurunge, ana overdiagnosis gegayutan karo kasunyatan manawa cedera tendon asring, kanthi salah, diarani tendonitis. Panliten nuduhake manawa arang banget ngalami cedera tendon tinimbang tendonitis. Nanging jawabane yaiku, ya, terapi gelombang tekanan uga bisa digunakake kanggo diagnosis sing pungkasan -ittâ (Contone, tendinitis supraspinatus, tendonitis ing pundhak, utawa plantar fasciitis).

 

Sapa sing nindakake perawatan gelombang tekanan?

Perawatan kasebut kudu ditindakake dening klompok profesional sing resmi (ahli fisioterapi, kiropraktor utawa terapi manual) kanthi keahlian khusus ing pambiji lan perawatan penyakit ing otot, sendi, tendon lan saraf. Otorisasi kesehatan masyarakat ngemot judhul sing dilindhungi lan minangka segel kualitas saka aparat kesehatan Norwegia lan njamin hak lan keamanan sampeyan minangka pasien - mulane utamane nyaranake penilaian lan perawatan klompok pendhudhukan kanthi judhul sing dilindhungi (kanthi tembung liya, ilegal kanggo nelpon ahli fisioterapi utawa kiropraktik yen siji ora - beda karo klompok kerja liyane sing ora direksa lan sapa wae bisa ngarani awake dhewe). Kita menehi atusan rekomendasi babagan situs perawatan liwat pesen pribadi ing media sosial sajrone taun - dadi sampeyan bebas ngubungi kami yen sampeyan golek terapis lokal, trampil lan resmi.

17 replies
  1. Toril ngandika:

    Hi! Aku kaya kanggo golek terapi trampil ing Copenhagen utawa. lingkungan sing nggunakake gelombang tekanan kanggo penyakit otot lan tendon. Apa sampeyan bisa menehi rekomendasi sapa? Vh Toril

    Reply
  2. Ola Nordmann ngandika:

    Yen iki padha karo gelombang kejut, luwih akeh kedadeyan tinimbang sing dingerteni.
    Aku kena gelombang kejut ing jempol sikil amarga tendon lan otot sing narik jempol ing posisi sing salah amarga pendarahan serebral kanthi kelumpuhan setengah sisi.
    Pungkasane aku wiwit ngrasakake rasa ing punggungku, supaya bisa ngrasakake otot siji-sijine.
    Dadi, kita nggedhekake gelombang kejut ing kabeh sikil, lan akeh kedadeyan sing luar biasa ing sisih tengen. Tekan kupingku lan aku wis dadi apik banget. Nanging bisa uga nganti 1 minggu sadurunge aku weruh owah-owahan.
    Kanggo pirang-pirang minggu. Uga entuk pijet 1 jam sing pancene miwiti awak, supaya latihan diri luwih cepet lan luwih motivasi.
    Malah sawise 5-6 taun, kanthi sawetara minggu intensifikasi, asil sing luar biasa teka. Nanging ora ana dhukungan, mbayar kabeh dhewe, amarga paling ora ana studi babagan pasien stroke.
    Nanging aku dadi luwih apik banjur 🙂

    Reply
  3. Mona Estilrønningen ngandika:

    Hi! Wis didiagnosis plantar fasciitis kanggo approx. 3 taun ing sikil kiwa lan 1/2 taun ing sisih tengen. Apa gelombang tekanan wis disaranake dening dokter lan wis dijaluk, nanging sapa sing nindakake ing wilayahku?

    Reply
    • adus ngandika:

      Hey Mona!

      Banjur kita butuh wilayah lokal sampeyan supaya bisa menehi rekomendasi babagan iki.

      Regards.
      Thomas

      Reply
    • Nicolay v / Vondt.net ngandika:

      Hi Heidi,

      Iki bisa ditindakake dening umume kiropraktor lan terapi manual - ana uga sawetara ahli fisioterapi sing nggunakake formulir perawatan iki. Disaranake sampeyan ngubungi klinik sing cedhak lan takon yen dheweke menehi modalitas perawatan iki. Sugeng dalu.

      Regards.
      Nicolay v / Vondt.net

      Reply
  4. Laila espeseth ngandika:

    Dokterku ngomong yen aku duwe mucositis ing dhengkulku. Apa iku lan carane nambani?

    Reply
  5. Pangarep-arep ngandika:

    Hello.

    Pemikiran yen terapi gelombang tekanan dianjurake ing kursi? Nyenyet, lan balung-atos ing jog, supaya ora bisa kanggo straighten mburi. Babar pisan bengkong, mula lara ing pirang-pirang panggonan. Matur nuwun sadurunge kanggo balesan.

    Salam Ngarep.

    Reply
    • Nicolay v / Vondt.net ngandika:

      Sugeng rawuh,

      Ya, iki digunakake kanggo nglawan tendinosis lan tendinopathies ing pinggul, antara liya. - nanging uga bisa digunakake kanggo sindrom piriformis ing kursi. Penting kanggo ngerti yen piriformis dysfunctional bakal tansah dumadi ing kombinasi karo disfungsi pelvis- Mulane, pindhah menyang dokter sah negara (chiropractor utawa terapi) supaya sampeyan bisa ngatasi otot lan sendi ing masalah sampeyan.

      Sugeng nyambut damel.

      Regards.
      Nicolay v / Vondt.net

      Reply
  6. Anita ngandika:

    Halo, kepiye perawatan iki gegayutan karo nyandhang lan luh lan osteoarthritis ing tungkak?

    Reply
  7. Elin Sollie ngandika:

    Kepiye cara iki, contone, gulu, pundhak sawise geger otak? Ing endi gulu (whiplash lan whiplash) entuk tekanan kanthi nggebug sirah. Wis ngalami perawatan kaya ing Plantar fasciitis ing jaman kepungkur lan mbantu.

    Reply
    • Nicolay ing Vondt.net ngandika:

      Hi Elin,

      Terapi gelombang tekanan bisa digunakake kanggo disfungsi otot lan myalgia ing pundhak lan otot sing ana gandhengane karo gulu (contone, otot trapezius ndhuwur lan levator scapulae).

      Sampeyan uga penting banget yen sampeyan duwe fokus dhuwur ing latihan stabilitas gulu lan pundhak kanggo nyedhiyakake dhukungan kanggo wilayah sing tatu.

      Terapi gelombang tekanan mung kudu ditindakake dening profesional kesehatan sing sah umum - kayata ahli fisioterapi utawa chiropractor.

      Reply
  8. Tobias ngandika:

    Hi! Aku njaluk perawatan gelombang tekanan kanggo plantar fasciitis ing sikil, sawise perawatan aku njaluk pain sethitik ing sirah lan aran ugg. Perasaan sing meh padha kaya sawise penerbangan dawa utawa lara mobil. Apa iki normal?

    Reply
    • Nicolay v / Ora Golek ngandika:

      Hi Tobias,

      Iku normal banget yen ana plantar fasciitis sing signifikan - iki amarga reaksi karusakan sing dikontrol ing sikil lan rusak jaringan karusakan.

      Kanggo nglawan perasaan iki, sampeyan disaranake ngombe banyu ekstra ing dina sing padha karo perawatan - lan dina sawise.

      Good luck lan Recovery apik!

      Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.