Fisioterapi

Fisioterapi

Fisioterapi


Fisioterapi minangka praktik profesional sing ditindakake dening ahli fisioterapi sah. Terapi fisik bisa menehi relief lan nambah fungsi ing macem-macem kelainan musculoskeletal. Fisioterapi kalebu teknik manual, latihan, latihan lan panggunaan metode teknis kayata. Puluhan (manajemen daya). Perawatan bisa beda-beda adhedhasar klinik lan klinik. Tujuan utama fisioterapi yaiku kanggo nambah fungsi lan ngilangi gejala ing masalah muskuloskeletal - iki ditindakake dening ahli fisioterapis kaping pisanan njupuk riwayat lengkap lan ujian klinis sadurunge nggawe program perawatan adhedhasar temuan saka ujian iki. Pendhidhikan fisioterapi kalebu pendhidhikan kuliah 3 taun kanthi layanan shift 1 taun sabanjure, sing ngasilake judhul dilindhungi 'fisioterapis' sawise pendidikan rampung. Bebas bae kanggo ngubungi kita ing kaca Facebook kita utawa bagean komentar ing mburi artikel yen sampeyan duwe komentar, komentar utawa pitakonan babagan perawatan iki.

 

Apa sing ditindakake dening ahli terapi fisik?

Perawatan sing ditampa pasien diadaptasi karo prasejarah, riwayat medis lan bentuk saben dinane. Adhedhasar diagnosis lan kondisi pasien, fisioterapis bakal nyiyapake program perawatan sing kalebu perawatan manual (kayata kerja jaringan lunak, teknik otot, terapi tenaga lan mobilisasi) lan latihan latihan khusus. Latihan latihan dimaksudake kanggo nguatake klompok otot lan area sing ora berfungsi kanthi fungsional supaya bisa dandan jangka panjang. Akeh ahli fisioterapi uga nggunakake jarum garing / perawatan jarum / akupunktur intramuskular. Bisa dadi efektif tumrap macem-macem kahanan muskuloskeletal. Antarane liyane siku tenis / epicondylite tambahan.

 

Perawatan kasebut asring bakal dipérang dadi rong bagean gumantung saka diagnosis pasien lan kondisi umum. Yen pasien nandhang lara, mula perawatan sing pertama yaiku utamane babagan relief gejala lan ngatasi bagian otot lan balung sing nyebabake rasa nyeri lan rasa ora nyaman. Yen wis nindakake "petugas pemadam kebakaran" sethithik lan ngontrol gejala sing paling ala, mula mesthi wae fokus sabanjure yaiku nyedhiyakake perbaikan lan fungsi jangka panjang. Sampeyan mung bisa ngrampungake kanthi nambah gerakan lan latihan tartamtu - bisa ditindakake dening fisioterapi.

- Gerakan fungsional minangka faktor utama ing saben dinten sing sehat lan bebas rasa sakit

Olahraga minangka obat sing paling apik - nanging kadang-kadang angel kanggo sapa wae sing ora duwe pendhidhikan ing bidang ilmu kesehatan, ngerti carane olahraga kudu entuk fungsi lan asil sing paling apik. Kasunyatane iki asring subyektif banget lan mula migunani kanggo golek ahli fisioterapi kanggo nyiyapake program olahraga sing dirancang khusus kanggo sampeyan - kanggo tujuan pencegahan lan promosi fungsi.

 

specialists Directions


Ana 12 kursus khusus sing disetujoni ing fisioterapi. Kabeh ahli fisioterapi duwe kompetensi umum sing padha. Yen sampeyan nggoleki wong sing duwe spesialis ing lapangan dhewe, sampeyan bisa uga pengin takon apa dheweke duwe judhul ing ngisor iki:

  1. Spesialis ing Fisioterapi Umum
  2. therapy manual (Spesialis ing Terapi Manual)
  3. Fisioterapi Pediatrik (Spesialisasi Fisioterapi Pediatrik)
  4. Fisioterapi Neurologis (Spesialisasi Fisioterapi Neurologis)
  5. Fisioterapi Olahraga (Spesialisasi Fisioterapi Olahraga)
  6. Fisioterapi Orthopedik (Spesialisasi Fisioterapi Orthopedik)
  7. Fisioterapi Geriatrik (Spesialisasi Fisioterapi Geriatrik)
  8. Fisioterapi kejiwaan lan Psikomotor (Spesialis ing Fisikoterapi lan Psikoterapi)
  9. Fisioterapi Onkologis (Spesialis Fisioterapi Onkologis)
  10. Fisioterapi Rheumatologik (Spesialis Rheumatologic Fisioterapi)
  11. Fisioterapi Kardiovaskular (Spesialisasi Fisioterapi Kardio-respirasi)
  12. Fisioterapi Obstetrik lan Ginekologi (Spesialis ing Fisioterapi Obstetrik lan Ginekologis)

Kanggo entuk gelar ahli fisioterapi, jurusan master kudu rampung ing subyek individu, utawa persetujuan kudu dipikolehi kanthi syarat khusus liyane.

 

Sajarah

Pijet lan sapanunggalane wis diandharake ing sejarah kuna ewu taun kepungkur, nanging fisioterapi sing digawe kanggo fisioterapi sing pertama yaiku Swedia Per Henrik Ling. Dheweke ngedegake "Royal Center Institute of Gymnastics" ing taun 1813 ing ngendi negesake penting kanggo pijet lan olahraga. Ing taun 1887, fisioterapi Swedia nampa persetujuan umum saka panguwasa Swedia. Ora let suwe, Inggris (Chartered Society of Physiotherapy, didirikan ing taun 1894), New Zealand (Sekolah fisioterapi ing Universitas Otago, 1913) lan Amerika Serikat (Reed College ing Portland, 1914) ngetutake. Lan thanks kanggo panyebaran iki sing kawruh babagan jinis perawatan bisa berkembang lan nyebar.

 

pitakonan

Yen sampeyan duwe pitakon utawa padha babagan artikel iki, luwih becik yen sampeyan menehi komentar ing bagean komentar ing ngisor iki.

 

referensi:
- Fysio. Ora

- Wikimedia Commons

- Wikipedia

 

Apa sing bisa aku lakoni nalika nglarani rasa sakit otot, saraf lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

6. Nyegah lan marasake awakmu: Kompresi swara kaya ngene kaya kiye bisa nambah sirkulasi getih menyang wilayah sing kena pengaruh lan kanthi cepet nyegerake otot lan tendon sing rusak utawa rusak.

 

Produk sing disaranake kanggo nyuda rasa sakit

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

tuku saiki

 

Waca uga: - Fisioterapi bisa nyuda sindrom Kelelahan Nemen / ME

Fisioterapi

 

Pitakonan babagan fisioterapi:

-

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)
2 replies
  1. Margo ngandika:

    Apa ana wong kene sing wis nyoba fisiomotor psikomotor, lan sing pengin nuduhake sawetara pengalaman?

    Reply

Trackback & Pingbacks

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.