osteoartritis ing pinggul

Osteoarthritis Hofta (Hip Osteoarthritis) | Penyebab, gejala, pencegahan lan perawatan

Osteoarthritis pinggul uga dikenal minangka coxarthrosis. Osteoartritis hip (nyandhang sendi) bisa nyebabake nyeri sendi, nyuda mobilitas lan nyeri nalika mlaku.  Nalika nyandhang sendi saya tambah elek lan tekan hiper-osteoartritis pinggul mengko, sampeyan bisa uga nyana tambah elek amarga gejala lan rasa sakit sing sampeyan alami. Mula, penting kanggo nggarap kanthi pencegahan kanggo mesthekake yen sampeyan duwe fungsi sing apik ing sendi lan otot.

 

Osteoarthritis bisa mengaruhi kabeh sendi ing awak - nanging utamane mengaruhi sendi sing duwe bobot, kalebu pinggul, dhengkul lan sikil. Nalika sesambungan kita dadi pirang-pirang taun suwene, tulang rawan ing njero sendi bisa mboko sithik lan ing kasus sing paling abot, bisa uga nyebabake balung bisa nggosok sendi sing kena pengaruh. Sampeyan bisa maca liyane babagan macem-macem tahap osteoarthritis kene.

 

Tindakake lan kaya kita Kaca Facebook kita og Saluran YouTube gratis, nganyari kesehatan saben dina.

 

Ing artikel, kita bakal nyemak:

  • Gejala osteoarthritis ing pinggul
  • Penyebab osteoarthritis ing pinggul
  • Langkah-langkah mandiri kanggo hipeoarthritis hip
  • Nyegah coxarthrosis
  • Perawatan hipeoarthritis hip
  • Diagnosis osteoarthritis

 

Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau luwih lengkap babagan osteoarthritis hip lan panyebab, gejala, pencegahan, langkah-langkah mandhiri lan perawatan kahanan klinis iki. Perawatan fisik otot lan sendi, uga latihan otot stabil yaiku minangka kunci kanggo nyegah osteoarthritis hip lan nyeri hip.

 



Apa sampeyan mikir babagan apa utawa sampeyan pengin liyane refills profesional kaya? Tindakake kita ing kaca Facebook «Vondt.net - Ngatasi rasa lara sampeyan»Utawa Saluran Youtube (mbukak link anyar) kanggo saran apik saben dina lan informasi kesehatan sing migunani.

Gejala Osteoarthritis ing Hofta

Diskusi karo profesional kesehatan

Gejala osteoartritis hip bisa beda-beda miturut tahapan sendi. Nanging sanajan ing tahap awal, osteoarthritis hip bisa nyebabake kelembutan lokal, nyeri lan nyeri sendi.

 

  • Tekanan lokal ing njaba utawa ing sendi pinggul
  • Bengkak saka sendi
  • Abang saka sendi
  • Nganggo luwih abot bisa nyebabake bobot awak
  • Tambah ing nyeri punggung lan panggul

 

Saliyane gejala kasebut lan pratandha klinis, fungsi hip sing nyuda bisa uga nyebabake kelainan ganti rugi biomekanik. Iki tegese nyeri pinggul bisa menehi basis kanggo obah kanthi beda utawa luwih sithik ing saben dinane  - iki uga bisa nyebabake struktur anatomi liyane sing kakehan lan nglarani. Punggung lan panggul utamane rentan yen sampeyan ora duwe fungsi pinggul sing apik - ora lali dhengkul, sing ana gandhengane langsung karo pinggul.

 

Napa Aku Nambani Hofta ing Esuk utawa Sawise Lungguh ing Sepi?

Kanthi karakteristik, uga bener yen osteoartritis pinggul luwih elek ing wayah esuk lan sawise lungguh kanthi suwe. Iki sebagian amarga kasunyatane, kayata otot sawise olahraga, awak bakal saben wengi nyoba ndandani tulang rawan lan nindakake perawatan ing sendi. Otot uga duwe sirkulasi getih luwih sithik lan sendhi kurang cairan sinovial - mula asring mbutuhake sawetara wektu kanggo miwiti esuk. Umume umume ana ing antarane masarakat, nanging bisa uga nuduhake manawa sampeyan duwe masalah otot lan sendi tartamtu sing kudu diobati.

 

Waca liyane: - 6 Tandha Awal Kanker Weteng

weteng pain

 



 

Sakit pinggul lan pinggul

Osteoarthritis bisa nyebabake kalkulus ing sendi pinggul

Osteoarthritis uga dikenal minangka osteoarthritis lan nganggo sendi uga bakal nyebabake owah-owahan fisik ing sendi pinggul. Nyandhang sendhi nyedhiyakake basis kanggo inflamasi kapsul sendi sing bisa nyebabake pembengkakan lan kemerahan lokal. Nanging kaya sing wis disebutake, uga kedadeyan yen tulang rawan ing sendi rusak lan balung meh rubuh balung, awak bakal nanggapi kanthi nyoba kanthi tulus kanggo ndandani awake. Iki bisa nyebabake tulang tambahan ditata - yaiku kalsifikasi lan tulang.

 

Ing pinggul, ora biasane yen kalsifikasi kasebut bakal katon utawa sampeyan bakal bisa ndeleng kanthi mripat langsung - beda karo osteoarthritis saka jempol sikil, sing bisa ndeleng bal balung gedhe ing dhasar jempol sikil gedhe. Kalkulasi luwih akeh - fungsionalitas bakal saya suda lan suda.

 

Length Langkah lan Sikep sing luwih cendhek

Hip pinggul penting kanggo lumaku kanthi normal - tumindak minangka penyerap kejut lan minangka pemancar bobot nalika sikil sampeyan dipasang ing lemah. Nanging yen tulang rawan ing sendi pinggul dipasang, bisa nyebabake masalah.

 

Iki amarga bisa nyebabake gerakan gerakan ing pinggul luwih sithik - lan mula bisa njupuk langkah sing luwih cekak nalika mlaku-mlaku, mula bisa nyegah mobilitas sing tambah. Pungkasane, gerakan normal bisa njaga dhiri, amarga menehi sirkulasi getih lan cairan sendi menyang pinggul, nanging kanthi gait lan udang sing cendhak, gerakan alami iki lan sendi ilang.

 

Amarga kondhisi, bisa uga nyebabake sampeyan wiwit luh ing sikil ing endi arthrosis pinggul penting. Warta iki ora becik, amarga bakal nyebabake rasa nyuda liyane ing otot, saraf lan sendi.

 

Waca liyane: - 10 Olahraga kanggo Hips Ala

hips ala 700

 



 

Sabab: Napa sampeyan kena osteoarthritis ing pinggul?

Nyandhang umum ing sendi lan osteoarthritis saya saya tuwa - amarga nyandhang alami ing saben dinten. Sayange, kemampuan ndandani awak dhewe saya suwe saya suwe saya suwe saya suwe saya suwe saya cepet lan ora cepet banget kanggo ndandani balung nom sadurunge. Amarga osteoarthritis dadi luwih jembar lan balung rawan liyane saya entek, tugas ndandani uga bakal dadi luwih gedhe lan angel - amarga kasunyatane yen kurang kartilago sing njaga 'terbuka' sendi.

 

Sawetara faktor risiko sing paling umum kanggo ngalami osteoarthritis ing pinggul kalebu obesitas, kesalahan ing punggung (kayata scoliosis - amarga kasunyatan iki asring nyebabake luwih akeh tekanan ing siji pinggul tinimbang liyane), uga riwayat kulawarga masalah sendi. Uga wis nyathet manawa fraktur lan cedera ing pinggul nyebabake osteoarthritis sadurunge.

 

Ngukur awake dhewe lan Nyegah Osteoarthritis ing Hip

Ana sawetara langkah-langkah lan langkah-langkah pencegahan sing bisa ditindakake kanggo nyuda kemungkinan hipeoarthritis hip. Bobot sehat, latihan rutin lan mobilitas sing apik minangka faktor sing paling penting kanggo nyuda pangembangan hipeoarthritis hip.

 

Kanthi nglatih kekuwatan ing otot ing sacedhake, uga olahraga kanthi rutin - kayata ing ngisor iki - sampeyan bisa njaga sirkulasi getih lan elastis otot ing pinggul. Disaranake sampeyan nyoba nindakake iki, utawa padha, latihan saben dinane.

 

VIDEO: 7 Pakaryan nglawan Osteoartritis / Nganggo Hip

Bebas bae kanggo langganan saluran YouTube kita (klik kene) kanggo program olahraga gratis lan kawruh kesehatan.

 

Waca liyane: - Apa Sampeyan Kudu Ngerti Ngomong Stres

nyeri gulu 1

Link iki mbukak ing jendela anyar.



Perawatan Osteoartritis Hip

Fisioterapi

Ana sawetara perawatan sing bisa nyedhiyani sampeyan kanthi lega lan perbaikan fungsional. Sampeyan kudu miwiti dina iki yaiku kekuatan saben dinane lan latihan babagan kanggo njaga fungsi, nguatake pinggul, lan nguatake sirkulasi getih.

 

Perawatan Fisik

Pangobatan manual, kalebu gerakan bebarengan lan karya otot, duwe efek sing didokumentasikake ing osteoarthritis lan gejala kasebut. Perawatan fisik kudu ditindakake dening profesional kesehatan masarakat. Ing Norwegia, iki tegese ahli fisioterapi, chiropractor modern utawa terapi manual.

 

Akeh wong sing kaget amarga riset nuduhake manawa perawatan otot lan sendi kuwi luwih efektif tinimbang latihan (1) nalika nyuda rasa sakit lan nyedhiyakake fungsi hip sing luwih apik. Banjur, pikirake babagan efektifitas perawatan kasebut kanthi latihan karo omah? Kiropraktor modern nganggep otot lan sendi, uga menehi latihan ing latihan ing omah supaya bisa pulih kanthi dawa.

 

Dianjurake Timer kanggo Pain Joint

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Operasi bedah: prostesis Hip

Nalika sampeyan lagi ing tahap pungkasan osteoarthritis, kabeh perkara bakal adoh. Ing tahap kasebut, meh kabeh balung menyang balung ing sendi pinggul, sing sabanjure bisa nyebabake nekrosis pembuluh darah - yaiku jaringan tulang mati amarga ora duwe sirkulasi getih. Yen wis adoh, biasane prostesis pinggul minangka langkah sabanjure - nanging iki ora ateges sampeyan kudu mandheg olahraga lan pindhah, malah kosok baline.

 

Latihan pra-operasi lan pasca operasi bisa njaga jaringan alus lan tendon ing sekitar prostesis supaya sehat - mula priksa manawa sampeyan ngetutake latihan rehabilitasi sing diwulangake ing surat kasebut.

 

Waca uga: - Cara Ngenali Tandha lan Gejala Stroke

gliomas

 



Diagnosis Osteoartritis Hip

Osteoarthritis asring didiagnosis liwat kombinasi njupuk sejarah, pemeriksaan klinis lan pencitraan (biasane sinar-X). Kanggo ndeleng jubin gabungan, sampeyan kudu nggunakake sinar-X - amarga iki nuduhake jaringan balung kanthi cara sing paling apik. Sinau pencitraan kaya ngono bakal bisa nggambarake kalsifikasi lan kerusakan tulang rawan.

 

Conto babagan radiografi pinggul bisa dideleng ing kene:

X-ray pinggul - normal nglawan arthrosis cox sing signifikan - Photo Wikimedia

Ing gambar ing sisih kiwa sampeyan bisa ndeleng manawa ana akeh ruang ing sendi pinggul. Ing gambar ing sisih tengen, kita weruh osteoartritis penting lan sendhi luwih sempit tinimbang sing kudune.

 

Yen sampeyan keganggu karo gejala sing bisa uga ngeling-eling saka osteoarthritis, mula kita nyarankeun manawa sampeyan njupuk menyang GP kanggo diteliti. Nggoleki ambane osteoarthritis dhewe uga bisa menehi indikasi sing jelas babagan apa sing kudu sampeyan lakoni babagan langkah-langkah lan nyegah diri, uga perawatan ing klinik dilisensi umum.

 

Waca uga: - 7 Gejala Fibromyalgia ing Wanita

fibromyalgia Female

 



 

ngringkesering

Parkinsons

Osteoarthritis bisa ditangani kanthi langkah lan latihan sing tepat. Kita utamane menehi saran supaya sampeyan miwiti kanthi latihan kekuatan lan sandhangan saben dina supaya pinggul sehat lan sehat. Panaliten uga nuduhake manawa terapi manual karo terapi fisik utawa kiropraktor modern duwe efek banget marang gejala amarga osteoarthritis ing pinggul.

 

Apa sampeyan duwe pitakon babagan artikel kasebut utawa sampeyan butuh tips liyane? Takon langsung liwat kaca facebook utawa liwat kothak komentar ing ngisor iki.

 

Bebas bae kanggo nuduhake kawruh babagan osteoarthritis

Kawruh ing antarane masarakat umum lan profesional kesehatan minangka cara mung kanggo nambah fokus menyang pangembangan penilaian anyar lan metode perawatan kanggo diagnosis nyeri kronis. Muga-muga sampeyan butuh wektu kanggo nuduhake iki ing media sosial lan ngucapake matur nuwun kanggo pitulung sampeyan. Nuduhake sampeyan menehi artine apik kanggo sing kena pengaruh.

 

Ojo mencet tombol ing ndhuwur kanggo nuduhake kiriman luwih lanjut.

 

Pitulungan dhewe sing dianjurake

bands ngleksanani

Rangkaian Latihan Lengkap ing 6 Kekuwatan sing Beda

Olahraga kanthi rajutan lathian njamin manawa beban kasebut asale saka arah sing pengin dioptimalake latihan hipn din. Kancing kaya ngono uga diwenehi kekuwatan beda lan luwih becik bisa nambah resistensi nalika sampeyan kuwat.

 

Waca liyane ing kene (mbukak ing jendela anyar): Trik Latihan - Set Lengkap 6 Kekuwatan

 

Kunjungi yen perlu «Toko Kesehatan Sampeyan»Kanggo ndeleng produk sing luwih apik kanggo perawatan mandiri

Klik gambar utawa tautan ing ndhuwur kanggo mbukak Toko Kesehatan ing jendela anyar.

 

NEXT PAGE: - Tahap 5 Kneartrose (Kepiye Otomosis Osteoartritis)

5 tahap osteoarthritis

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure. Yen ora, tindakake kita ing media sosial kanggo nganyari saben dina kanthi kawruh kesehatan gratis.

 



Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

 

Pitakonan Paling Sering babagan Osteoarthritis ing Hofta (Hip Osteoarthritis)

Bebas bae takon babagan bagean komentar ing ngisor iki utawa liwat media sosial.

2 replies
  1. Wanita (40 taun) ngandika:

    Informasi sing migunani! Matur nuwun sanget. Bakal nuduhake kiriman luwih lanjut.

    Reply
  2. Grete ngandika:

    Halo. Aku nembe operasi ing pinggul kiwa, 13 Maret. Teka omah sawise 2 dina. Apa latihan paling apik ing dina pisanan? Wingi aku mlaku kira-kira 4000 langkah, dina iki saya lara lan ora tekan 2000. Umurku 50 taun, awale ok, nanging akeh sing lungguh ing 6 wulan pungkasan amarga lara. Nyeri ana ing njaba lan ing groin. Ora sabar lan kepengin banget latihan. Matur nuwun kanggo balesan.

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.