Wanita kanthi nyeri rahang nempel ing pipine

Wanita kanthi nyeri rahang nempel ing pipine

Tenggorokan Sakit (Jaw Sakit)

Sakit ing rahang lan rahang bisa uga kena wong kabeh. Nyeri ing sendhalan rahang lan rahang pancen mbebayani lan bisa ngluwihi ngunyah panganan, kualitas urip lan fungsi. Sakit ing rahang bisa disebabake dening sawetara macem-macem faktor, nanging sawetara sing paling umum yaiku otot lambung ing otot sing cedhak, rahang ngunci, nyandhang / nyuwek. arthrosis, trauma, cacat otot lan disfungsi mekanik.

 

Sakit ing rahang lan rahang minangka gangguan sing pengaruh wanita luwih asring tinimbang pria. Sakit rahang kaya kasebut bisa uga ngrujuk marang rasa nyeri ing utawa cedhak kuping, rai, pipi lan untu. Hubungi kita ing media sosial dening pitakonan utawa input.

 

Gulung ing ngisor iki kanggo ndeleng rong video olahraga kanthi latihan sing bisa mbantu ngatasi lara rahang.

 



 

VIDEO: 5 Sandhangan Klambi nglawan Stiff Neck lan Jaw Sakit

Akeh pasien kaget nalika kita ngandhani babagan hubungan ing antarane gulu lan pengaruh langsung ing rahang. Iki carane ketegangan otot ing gulu bisa ngrujuk rasa nyeri ing rahang lan rai.

 

Mangkene limang latihan lan latihan peregangan sing bisa nyuda rasa gulu lan nyumbang kanggo ningkatake mobilitas gulu - sing bisa ngilangi rahang. Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng program latihan.


Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

VIDEO: Olahraga Kekuwatan Kanggo Bahu kanthi Elastis

Bagean liyane sing duwe pengaruh langsung ing area gulu lan rahang yaiku pundhak. Nyatane, mayoritas otot gulu sing nempel ing sisih ndhuwur gulu diwiwiti ing sisih ndhuwur bledhosan. Kanthi nguatake, bisa uga entuk fungsi ing gulu sing nyebabake sirkulasi getih lan mobilitas luwih akeh. Program latihan iki kudu ditindakake kaping telu seminggu kanggo entuk asil sing apik.

Sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan njupuk kauntungan saka iku, kita bakal ngormati sampeyan sing langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

 

Panyebab umum lan diagnosis nyeri rahang

Sawetara panyebab penyakit liyane yaiku trauma, disfungsi rahang, dislokasi sebagean amarga rahasia slack utawa kaya, ketegangan otot, kakehan kakehan, gagal bola-bali sajrone wektu, osteoartritis utawa trauma sing gegandhengan karo umur. Asring yaiku gabungan sabab sing nyebabake rasa nyeri ing rahang, dadi penting kanggo ngobati masalah kasebut kanthi sakabehe, kanthi nganggep kabeh faktor.

 

Sembarang cedera meniskus ing rahang bisa umume diteliti dening ahli muskuloskeletal kanthi hak referral (chiropractor utawa padha), lan luwih dikonfirmasi dening MRI sing dianggep perlu.

 

Apa sing bisa daklakoni malah nglarani rasa lara?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa nyukupi awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 



Produk sing disaranake kanggo nyuda rasa nyeri kanggo nyuda otot lan sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

 

Gejala nyeri rahang lan disfungsi rahang

- Nyeri ing sendhang rahang

- Nyeri cokotan

- Otot rahang ketat

- Retak rahang

- Rahang sing dikunci

- Rasa duwe kerikil ing sendi rahang

 

Klasifikasi rasa nyeri ing rahang

Singa jago bisa dipérang dadi leukemia, subacute og nemen lara. Sakit rahang akut tegese wong kasebut nandhang rahang kurang saka telung minggu, subacute yaiku periode saka telung minggu nganti telung wulan lan rasa lara sing tahan luwih saka telung wulan diklasifikasikake minangka kronis. Kaya sing wis dingerteni sadurunge, rasa nyeri ing rahang bisa uga amarga ligamen, cedera meniskus, ketegangan otot, disfungsi sendi lan / utawa osteoarthritis. Ahli chiropractor utawa ahli liyane babagan gangguan otot, balung lan syaraf bisa ndiagnosa penyakit sampeyan lan menehi panjelasan lengkap babagan apa sing bisa ditindakake miturut perawatan lan apa sing bisa ditindakake. Priksa manawa sampeyan ora nandhang lara ing rahang nganti suwe, luwih becik takon karo pakar lan diagnosa panyebab rasa nyeri.

 

Kaping pisanan, penilaian mekanik bakal ditindakake ing ngendi klinik katon pola gerakan rahang utawa kekurangane. Uga nyelidiki ketegangan otot, kekuwatan otot, lan tes spesifik sing menehi dokter kanggo menehi indikasi babagan apa sing nyebabake lara ing rahang kasebut. Ing kasus keluhan rahang, pemeriksaan diagnostik gambar bisa uga dibutuhake. Terapi chiropractor lan manual duwe hak referral kanggo pemeriksaan kasebut ing bentuk X-ray, MRI, CT lan ultrasonik. Perawatan konservatif mesthi nyoba kanggo masalah kasebut sajrone wektu sing suwe, sadurunge nimbang operasi ing kasus sing abot. Perawatan sing sampeyan tampa bakal beda-beda gumantung saka apa sing ditemokake sajrone nyoba klinis.

 

Perawatan konservatif kanggo nyeri rahang

Ana pirang-pirang terapi konservatif ing perawatan nyeri rahang lan disfungsi rahang. Ing ngisor iki ana dhaptar sawetara:

- Pangobatan akupunktur / jarum

- Koreksi sendi kiropraktik / mobilisasi bersama

- Pijet / jaringan lunak bisa digunakake

- Perawatan gabungan otot / terapi titik pemicu

- Teknik otot

- Stretches

- Perawatan ultrasonik

- Olahraga, saran lan latihan



Perawatan jarum: Efek sing bisa ditrapake sacara klinis ing relief nyeri rahang.

RCT (kajian kontrol acak) sing diterbitake ing Jurnal nyeri Orofacial ing 2010 (Fernandez Carnero et al) nuduhake manawa perawatan titik pemicu ing rahang (ing kasus iki, perawatan jarum 2x jarum sing dituju permen karet / pelapik) kayane ngilangi gejala lan nambah fungsi. Pasien ing panaliten ngalami perbaikan ing bentuk nyeri cilik lan tambah akeh kesenjangan sawise perawatan. Kesimpulan panaliten kasebut kaya ing ngisor iki:

 

«Aplikasi jarum garing menyang TrP aktif ing otot masseter nyebabake kenaikan tingkat PPT sing signifikan lan bukaan rahang maksimum yen dibandhingake karo jarum garing palsu ing pasien TMD myofascial. » (Fernandez Carnero dkk, 2010)

 

PPT ngadeg ing kene kanggo ambang tekanan, lan ing Norwegia sing apik bisa diinterpretasi minangka tekanan. Dadi, pasien wis nyuda kapasitas kompresi lan kapasitas sing luwih dhuwur sadurunge ngrusak permen karet.

 

Yen sampeyan duwe fobia jarum, otot iki uga bisa diobati tanpa jarum - banjur kanthi terapi titik pemicu / perawatan simpul otot / akupresur (tekanan marang simpul otot aktif).

 

Keluhan tanggap - Photo Wikimedia

Perawatan kiropraktik saka nyeri rahang
Tujuan utama kabeh perawatan kiropraktik yaiku nyuda rasa nyeri, ningkatake kesehatan umum lan ningkatake kualitas urip kanthi mulihake fungsi normal ing sistem musculoskeletal lan sistem saraf. Yen nyeri rahang, kiropraktor bakal ngobati rahang kanthi lokal kanggo nyuda rasa sakit, nyuda gangguan lan nambah pasokan getih, uga mulihake gerakan normal ing gulu, punggung ndhuwur lan ing antarane glathi pundhak. Nalika milih strategi perawatan kanggo pasien individu, kiropraktor menehi penekanan kanggo ndeleng pasien ing konteks holistik. Yen ana rasa curiga yen nyeri rahang amarga penyakit liyane, sampeyan bakal ditliti maneh.

 

Apa sing ditindakake kiropraktik?

Kelainan otot, sendi lan saraf: Iki minangka kiropraktik sing bisa mbantu nyegah lan ngobati. Perawatan kiropraktik utamane nyakup gerakan mulihake lan fungsi sendi sing bisa uga nyuda rasa sakit mekanik. Iki ditindakake kanthi teknik koreksi gabungan utawa manipulasi, uga mobilisasi sendi, teknik peregangan, lan kerja otot (kayata perawatan pemicu titik lan kerja jaringan alus ing otot). Sawetara kiropraktor uga nggunakake akupunktur, terapi gelombang tekanan, perawatan laser lan teknik sing padha - iki subyektif gumantung karo terapi. Kanthi nambah fungsi lan ora nyuda rasa sakit, luwih gampang individu bisa nindakake kegiyatan fisik, lan sabanjure bisa menehi efek positif tumrap energi lan kesehatan.
Pijet ing perawatan saka nyeri ing rahang
Pijet digunakake kanggo nambah sirkulasi getih ing wilayah kasebut lan saéngga nyuda tension otot, sing bakal nyebabake nyeri sithik. Iki asring digunakake ing kombinasi karo terapi titik pemicu.

 

Latihan, latihan lan pertimbangan ergonomik.

Ahli babagan kelainan otot lan balung bisa, adhedhasar diagnosis sampeyan, ngandhani sampeyan babagan pertimbangan ergonomik sing kudu ditindakake kanggo nyegah karusakan, saéngga njamin wektu penyembuhan paling cepet. Sawise bagean nyeri akut, umume manawa sampeyan uga bakal ditugasake latihan ing omah sing uga mbantu nyuda kemungkinan kambuh. Ing kasus penyakit kronis, sampeyan kudu ngliwati gerakan motor sing ditindakake ing saben dinane, supaya bisa ngilangi panyebab rasa lara nalika ngalami lara maneh. Penting yen olahraga individu wis dicocogake karo sampeyan lan penyakit sampeyan.

Sambung rahang

- Ing kene sampeyan bakal nemokake ringkesan lan dhaptar latihan sing wis diterbitake gegayutan karo counteracting, pencegahan lan rasa nyeri ing rahang, nyeri rahang, rahang kaku, osteoarthritis rahang lan diagnosis liyane sing relevan.

 

Ringkesan - Olahraga lan olahraga kanggo nyeri rahang lan nyeri rahang

5 Olahraga kanggo Nyuda Jaw

 

Kuliah utawa ergonomik cocok kanggo bisnis sampeyan?

Yen sampeyan pengin kuliah utawa ergonomik sing cocog kanggo perusahaan, hubungi kita. Pasinaon wis nuduhake efek positif kanggo langkah kasebut (Punnett et al, 2009) ing wangun cuti sakit sing nyuda lan nambah produktivitas kerja.

 

Masalah sing ana gandhengane:

- Glukosamin sulfat nglawan osteoarthritis (Waca carane glukosamine wis nuduhake efek sing signifikan marang osteoarthritis)

- Titik Myalgia / pemicu ing permen karet, pemotong. (Sinau babagan cara nyisihake ketegangan rahang)

 

Waca uga:

- Nyeri ing mburi?

- Sadean ing sirah?

- Sade ing gulu?




referensi:

  1. NHI - Informatika Kesehatan Norwegia
  2. Fernandez-Carnero dkk. Efek jangka pendek jarum garing utawa titik pemicu myofascial aktif ing otot masseter ing pasien kanthi gangguan temporomandibular. J Orofac Pain. 2010 Winter;24(1):106-12.
  3. Punnett, L. dkk. Kerangka Konsep kanggo Integrasi Promosi Kesehatan Promosi lan Program Ergonomik Pekerjaan. Rep. , 2009; 124 (Suplemen 1): 16-25.

Disaranake sastra supaya luwih ngerti nyeri rahang (lan banjur golek solusi sing apik):

Waca liyane ing kene: Rencana Penyembuhan TMJ: Sepuluh langkah kanggo Nyuda Sakit Kepala, Sakit Neck lan Gangguan Jaw (Pilihan Positif kanggo Kesehatan)

 

Pitakonan Paling Sering:

Q: Akupunktur kanggo nyeri rahang lan tension rahang?

Jawaban: Kaya sing wis ditulis ing artikel kasebut, perawatan akupunktur / jarum duwe pengaruh ing nyeri rahang otot. Pangobatan jarum banjur dituju menyang gum gedhe, masseter. Waca dhisik ing artikel kanggo ndeleng asil lengkap saka panaliten.

 

P: Apa kuatir lan stres bisa saya parah utawa nglarani rahang?

Wangsulan: Ya, kuatir lan stres bisa katon ing otot lan bisa nyebabake nyeri rahang lan nambah nyeri rahang.

 

P: Kepiye radang ing rahang?

Jawaban: Peradangan ing rahang bakal nyebabake gejala radang normal. Iki bisa ateges panas ing kulit ing rahang, demam, ora sehat uga kulit abang lan pembengkakan bisa uga ana ing wilayah sing kena pengaruh. Peradangan rahang bakal nanggapi obat-obatan NSAIDS. Penting, sampeyan ngerteni alasan kenapa sampeyan ngalami inflamasi rahang, dadi cepet ngubungi GP sampeyan.

Pitakon sing gegandhengan karo panjelasan sing padha: 'Apa gejala pembengkakan tulang rahang?'

 

Apa lara rahang lan lara saka kuping nganti tutuk - apa sing dadi sebab?

Antarane kuping lan pojok cangkeme, ing bagean kasebut kita nemokake rahang lan sendi rahang. Dadi keprungu - adhedhasar katrangan ringkes sampeyan - kayane sampeyan tegese dhaerah iki, lan tegese bisa uga amarga ketegangan rahang, otot sing ketat / ora fungsional ing rahang lan gulu - uga watesan gabungan sing ana gandhengane (uga diarani 'kunci') ing gulu. Sampeyan uga bisa dadi faktor sing bisa ana nyandhang / luh / osteoarthritis ing rahang, nanging iki spekulasi adhedhasar apa sing sampeyan critakake.

Pitakon sing gegandhengan karo wangsulan sing padha: "Apa sebabe aku lara ing sendhang rahang lan kuping ing sisih tengen?"

 

Wis lara ing sendhi rahang lan utamane nalika ngunyah. Apa sebabe kena lara rahang nalika aku ngrintih lan mangan?

Sakit ing rahang dhewe lan nyeri rahang nalika ngunyah bisa amarga pirang-pirang sabab. Sawetara sing paling umum yaiku, kayata sadurunge, otot rahang tegang lan gangguan saka meniskus sing kita temokake ing sendhi rahang. Sampeyan bisa uga duwe kasalahan ing posisi dental sing nyebabake sampeyan stres sak sisih liyane.

Pitakon sing gegandhengan karo wangsulan sing padha: 'Wis retak ing rahang nalika mamah sawetara taun. Napa sebabipun? '

 

P: Nduwe rasa nyeri ing njero rahang kanthi tombol sing ana gandhengane. Napa aku duwe?

Jawaban: Siji panyebab rasa nyeri ing rahang kanthi clenching sing gegandhengan utawa ngeklik bisa uga sendi jawat disfunctional kanthi iritasi sing ana ing menis rahang. Asring, perawatan konservatif ing wangun pelepasan myofascial lan gerakan bareng bisa mbiyantu penyakit kasebut.

- Pitakon sing padha karo wangsulan sing padha: «Sakit pain rahang kanthi buckling ing rahang. Sebab? "

 

P: Ngalami lara ing rahang lan kuping ing sisih sing padha. Sebab?

Jawaban: Sawetara panyebab nyeri ing rahang lan kuping ing wektu sing padha, bisa uga diarani nyeri tukang pijet (otot chewing gedhe) utawa SCM (otot rotasi gulu) - loro otot ing njero cangkeme, pterygoid medial lan pterygoid lateral uga asring kena penyakit kasebut. Bisa uga amarga disfungsi / ngunci sendi gulu sisih ndhuwur, amarga iki bisa ditindakake kanthi kuat ing sendhi rahang.

 

P: Aku lara rahang lan rahang nalika ngombe roti renyah lan panganan keras liyane. Sakit banget yen mbukak cangkeme kakehan. Ngopo

Jawaban: Nyeri udhang minangka tandha yen rahang sampeyan duwe sawetara masalah. Sakit ing rahang nalika ngunyah roti lapis nuduhake manawa sendhi rahang dhewe ora bisa obah kanthi optimal lan bisa uga duwe iritasi meniskus rahang sing ana gandhengane - sing bisa ditemokake nalika sendi rahang dibukak. Sampeyan bisa migunani kanggo nyoba perawatan konservatif, kayata karo kiropraktor, lan liya-liyane, yen ditujukan khusus kanggo fungsi sendi lan otot rahang sing ketat (waca: masseter).

 

P: Nduwe rahang lara sawise dolan ing gigi. Napa aku duwe?

Jawaban: Sakit utawa rahang sawise kunjungan gigi ora umum. Iki asring amarga sampeyan isih mbukak mbukak sajrone wektu sing suwe, sing nggawe galur sementara ing otot rahang lan sendhi rahang. Biasane, rahang sampeyan kudu tahan stres, nanging bisa uga yen rahang sampeyan wis nate disfungsi lan saéngga kurang kapasitas kanggo ngatasi galur iki. Yen rasa lara ora sementara, sampeyan kudu ngubungi dokter gigi lan takon yen ana reaksi sisih normal kanggo prosedur sing ditindakake.

 

P: Apa sing diarani rahang lan rahang ing basa Inggris?

Wangsulan: Jaw diarani rahang ing Inggris. Sendhang gumpalan sawise gabungan rahang utawa gabungan temporomandibular, uga dikenal kanthi jeneng TMJ.

 

P: Apa sing disaranake kanggo istirahat rahang lan otot rahang tegang?

Jawaban: Kaya sing dakkandhakake, asring sendi ing gulu, otot gulu ndhuwur, otot rahang lan sendhi rahang rapet karo fungsi. Pramila, sampeyan kudu golek ahli terapi muskuloskeletal yen sampeyan ngalami nyeri rahang bola utawa tension rahang. Ahli terapi kaya kasebut bakal bisa nyritakake apa sing kudu sampeyan lakoni kanggo ngatasi masalah sampeyan. Sawetara saran utawa yoga lan semedi minangka cara sing apik kanggo entuk relaksasi awak.

 

P: Nduwe osteoarthritis rahang moderat / signifikan. Apa ana perawatan kanggo osteoarthritis?

Jawaban: Kasunyatan yen sampeyan duwe osteoarthritis ora ateges otot lan sendi ora perlu fungsi sing apik. Nanging, sampeyan mbutuhake fungsi otot sing luwih apik, amarga osteoartritis saka sendi rahang kanthi alami mbatesi fungsi lengkap saka sendi.



P: Apa Botox minangka perawatan apik kanggo nyeri rahang lan tension rahang?

Wangsulan: Botox, dikenal kanthi racun Botulinum, minangka neurotoxin paling beracun ing donya. Ing Amerika Serikat, sapa wae sing nindakake suntikan Botox kudu ngelingake manawa injeksi kasebut bisa nyebar saka wilayah lokal sing diwenehake jarum suntik lan nyebabake gejala sing padha karo keracunan lan, ing kasus sing paling ala, tiwas. Iki kedadeyan arang banget, nanging isih ana risiko. Kesimpulan kita yaiku Botox minangka pilihan terakhir kanggo perawatan nyeri rahang lan ketegangan rahang.

- Waca liyane babagan Racun Botulinum ing kene ing Wikipedia.

 

P: Aku ngresiki untu ing wayah wengi. Apa sing bisa ditindakake babagan iki?

Wangsulan: Yen untu untu, utawa uga dikenal minangka bruxism, amarga ketegangan ing otot rahang - mula disaranake sampeyan golek perawatan kanggo masalah sampeyan saka ahli muskuloskeletal lan priksa manawa ana perawatan sing kena pengaruh ing weteng ing wayah wengi. Bisa uga bisa wengi sumunar digunakake kanggo nyegah wayah wengi. Pangobatan uga bisa digunakake kanggo rubbing wengi, kayata cipralex lan tiagibine, nanging iki mung ditindakake sawise konsultasi karo GP. Sapat driji uga diarani Bruxism.

 

Apa sciatica bisa nyebabake lara rahang?

Dadi sampeyan kepengin weruh apa syaraf sciatic bisa nyebabake nyeri rahang lan nyeri ing rahang. Ora bisa sebab-sebab anatomi. Saraf sciatic asale saka punggung ngisor lan mung bisa nyebabake gejala / nyeri saraf ing sikil. Kanggo njaluk rasa syaraf ing rahang, kudu ana saraf lokal liyane sing dicenthang / jengkel.

 

Apa sampeyan bisa nandhang lara rahang sing nemen?

Kronis minangka istilah asring disalah gunakake - tegese rasa nyeri / gejala tetep luwih saka 3 wulan. Akeh wong sing mikir yen kronis ora bisa nindakake apa-apa bab masalah kasebut, nanging iki salah. Nanging, sing bener yaiku mbutuhake perawatan uga luwih akeh lan langkah sing diadaptasi kanggo entuk perbaikan.

 

Apa ana sing bisa nyandhang sendhang rahang?

Kaya kabeh sendi liyane, sampeyan uga bisa nganggo gabungan rahang. Nganggo uga diarani pangowahan degeneratif utawa osteoarthritis.

 

P: Manungsa, 30 taun lara ing kuping lan rahang - bisa dadi stres lan urip saben dinten sing rame digabungake karo ketegangan otot?

Hai, temtunipun. Ketegangan otot ing otot permen karet sing digabungake karo gandhengane ing gulu lan myalgia sing gegandhengan bisa nyebabake nyeri ing kuping lan rahang. Disaranake sampeyan diteliti karo ahli klinik yen ana masalah jangka panjang utawa ambalan. Manajemen stres lan latihan napas kanggo nyuda stres uga kudu dipikirake.

 

P: Obat nglawan Bruxism lan ngipi elek?

Wangsulan: Cipralex lan Tiagibine minangka obat sing bisa nyuda ngipi elek. (Sumber: Kast et al, 2005 - waca panelitian kene).

 

Apa rasa nyuda lan nyeri ing rahang nyebabake sirah?

Myalgias lan otot sing nyenyet ing area rahang lan rahang bisa nyumbang kanggo cervicogen (gegandhengan gulu) lan nyeri sirah. Iki sebagian amarga kasunyatan manawa otot rahang gegandhengan, kanthi fungsional, kanthi sendhi ndhuwur gulu (C1-C2) lan iki duwe pengaruh langsung ing siji liyane. Otot rahang sing ketat bisa menehi gulu kaku - lan uga uga kosok balene. Iku istimewa tukang pijet (permen karet gedhe), pterygoid medial lan lateral, lan otot internal sing dikenal supaya bisa ngelu. Disaranake sampeyan nyoba latihan sing wis kasebut sadurunge ing artikel kanggo nambah fungsi rahang lan kekuatan rahang.
Pitakon sing ana gandhengane karo jawaban sing padha: 'Entuk sakit sirah sawise ketegangan rahang. Napa? '

 

Apa asu ku bisa duwe rahang lara?

Mesthine, segawon uga bisa lara pain lan rahang. Kaya kita, iki uga digawe saka otot, tendon, saraf, sendi lan balung - lan bisa uga, kaya kita, kena penyakit ing otot, sendi lan saraf. Apa sampeyan ngerti, contone, iku Perawatan gelombang tekanan wis mbuktekake efektif kanggo asu karo osteoarthritis hip?

 

P: Apa sampeyan bisa menehi simpul otot ing rahang?

- Ya pancen, siji sabab sing bisa nyebabake nyeri rahang yaiku disfungsi otot utawa knuckles otot ing otot rahang. Otot sing paling umum sing dadi overaktif yaiku tukang pijet (otot kunyah) - nanging uga otot gulu ndhuwur, kayata subkamipitalis, uga sendi gulu ndhuwur (asring sendi C0, C1, C2), bisa nyebabake nyeri rahang. Disaranake sampeyan maca luwih lengkap babagan simpul otot tartamtu sing disambung ing ndhuwur, uga maca artikel kita babagan simpul otot lan titik pemicu lan carane kedadeyan kasebut.

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)
0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.