osteoartritis tangan

Osteoarthritis saka Tangan (Osteoarthritis Tangan) | Penyebab, gejala, pencegahan lan perawatan

Osteoarthritis saka tangan tegese nganggo sendhi ing tangan, driji lan pergelangan tangan. Osteoarthritis ing tangan bisa nyebabake rasa nyeri, nyeri lan nyuda genggeman - sing kalebu nggawe angel kanggo mbukak stoples senggol utawa nyekel cangkir kopi. Diagnosis bisa, ing pirang-pirang kasus, kudu dipriksa kanthi perawatan fisik, latihan saben dina lan latihan olahraga. Kita ngelingake yen sampeyan bakal nemokake video latihan olahraga kanggo tangan sampeyan luwih mudhun ing artikel.

 

TIPS: Akeh wong sing nggunakake osteoarthritis ing tangan lan driji sing nggunakake sarung tangan kompresi khusus dicocogake (kaya ngene - link dibukak ing jendela anyar).

 

Osteoartritis tangan kalebu risak tulang rawan lan jaringan balung ing driji, bangkekan lan sendi tangan cilik. Babagan pengaruh banget:

  • Wrist
  • 1 Metacarpal gabungan (dhasar jempol)
  • Fingertips (sendi PIP, sendi njaba driji)
  • Sendhi driji tengah (sendi DIP, tengah tengah driji)

 

Waca uga: 5 Tahap Kneartrose

5 tahap osteoarthritis

Osteoarthritis dipérang dadi limang tahap. Waca liyane babagan iki ing artikel ing ndhuwur.

Tindakake lan kaya kita Kaca Facebook kita og Saluran YouTube gratis, nganyari kesehatan saben dina.

 

Ing artikel, kita bakal nyemak:

  • Gejala osteoarthritis ing tangan
  • Penyebab osteoarthritis ing tangan
  • Tata awak dhewe nglawan osteoarthritis tangan
  • Nyegah saka osteoartritis saka driji lan tangan
  • Pengobatan osteoarthritis ing tangan
  • Diagnosis osteoarthritis

 

Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau luwih lengkap babagan osteoarthritis ing tangan lan panyebab, gejala, pencegahan, langkah-langkah dhewe lan perawatan kahanan klinis iki.



Apa sampeyan mikir babagan apa utawa sampeyan pengin liyane refills profesional kaya? Tindakake kita ing kaca Facebook «Vondt.net - Ngatasi rasa lara sampeyan»Utawa Saluran Youtube (mbukak link anyar) kanggo saran apik saben dina lan informasi kesehatan sing migunani.

Gejala Osteoarthritis ing Tangan

Diskusi karo profesional kesehatan

Gejala lan nyeri pengalaman sing beda-beda saka saben wong. Sawetara wong duwe osteoarthritis sing signifikan tanpa nandhang lara utawa gejala siji - dene liyane, kanthi osteoarthritis sing entheng, ngalami nyeri uga nyeri sendi. Gejala kasebut asring beda-beda miturut tataran osteoarthritis.

Yaiku, sampeyan mbagi osteoartritis saka tahapan 0 (ora kalebu osteoarthritis utawa nyandhang sendi) nganti tahap 4 (osteoarthritis sing maju lan nyandhang). Ing macem-macem tahap menehi tandha-tandha babagan sepira rawan sing rusak ing sendi lan sepira gedhene nganggo sendi. Sampeyan bisa maca liyane babagan macem-macem tahap osteoarthritis kene.

 

Gejala karakteristik lan tandha klinis ing osteoarthritis bisa kalebu:

  • Abot bisa dumadi ing sendi driji knuckles, tengah utawa njaba
  • Bengkak entheng utawa jelas saka sendi sing kena pengaruh
  • Tekanan tekanan lokal ing sendi
  • Kekuwatan cengkirane
  • Abang saka sendi
  • Nganggo luwih abot bisa nyebabake driji
  • Tumindak ing tangan nalika nggunakake lan mbukak
  • Tambah ing rasa nyuda rasa sakit ing lengen lan sikut

 

Tangan sing kena pengaruh osteoarthritis uga nyebabake kenaikan penyakit lengen, masalah bahu lan tendonitis ing sikut. Iki amarga wong asring wiwit menehi ganti rugi kanthi ora bener yen tangan ora fungsi kaya sing kudune - mula bisa nyebabake struktur lan wilayah anatomi liyane. Iki diarani penyakit kompensasi. Osteoarthritis saka tangan bisa, amarga ora ngemot salah, malah nyedhiyakake dhasar kanggo nambah nyeri gulu (kalebu gulu stres) lan masalah gulu.

Napa tangan sampeyan luwih kaku lan lara nalika esuk?

Nalika turu utawa turu, sampeyan ora duwe sirkulasi getih lan cairan sinovial sing luwih sithik tinimbang nalika obah - mulane sampeyan luwih kenceng ing wayah esuk lan sawise sampeyan lungguh. Nanging, kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan ora nate duwe sadurunge - dadi uga pratandha manawa tangan sampeyan ora apik ing babagan mobilitas lan kesehatan umum. Mula iku biasane umum kaku nalika esuk, nanging bisa uga nuduhake manawa sampeyan duwe masalah sawetara otot lan sendi sing kudu diselidiki lan diobati.

Tumindake lan Nyegah Osteoarthritis ing Tangan

Yen sampeyan pengin nggunakake cara aktif kanggo nyegah lan nyuda proses penuaan ing tangan sampeyan, iki pancen bisa. Kanthi ngiyatake otot ing tangan, lengen lan pundhak, sampeyan bisa ngilangi sendhi, uga menehi kontribusi kanggo nambah sirkulasi lan pangopènan getih. Akeh uga sing nggunakake sarung tangan kompresi khusus dicocogake (link dibukak ing jendela anyar) kanggo, antara liya, nambah sirkulasi ing tangan. Ing ngisor iki sampeyan ndeleng loro program olahraga sing disaranake - ing format video.

VIDEO: 7 Latihan Ngatasi Osteoarthritis Tangan

Mangkene sampeyan bisa ndeleng video saka pitung latihan sing dilanjutake ing artikel iki (waca: 7 Olahraga Nindakake Lingkungan Osteoarthritis). Sampeyan bisa maca katrangan lengkap babagan cara nindakake latihan ing langkah-langkah 1 nganti 7 ing ngisor iki.


Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tututi kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan lan program latihan sing bisa mbantu kesehatan.

Coba pikirake nalika ngangkat barang nganggo tangan - mayoritas kekuwatan teka saka pundhak lan punggung. Mula, pundhak sing kuwat penting kanggo njaga tangan supaya sehat lan sehat. Kanthi ngetrapake kekuwatan ing otot sing cedhak, uga nindakake latihan olahraga rutin, sampeyan bisa njaga sirkulasi getih sing apik lan kelenturan otot. Disaranake sampeyan nyoba nindakake iki, utawa padha, latihan kaping pirang-pirang seminggu.

VIDEO: Olahraga Kekuwatan Kanggo Bahu kanthi Elastis

Waca liyane: - 7 Latihan kanggo Osteoarthritis Tangan

latihan olahraga arthrosis

Waca liyane: - Apa Sampeyan Sampeyan Ngerti Babagan Gulu Stres lan Otot Gulu Kenceng

nyeri gulu 1

Link iki mbukak ing jendela anyar.



pain ing tangan

Osteoarthritis bisa nyebabake kalkulus ing driji, tangan lan tangan

Nalika tulang rawan ing antarane macem-macem sendi driji, tangan lan bangkekan, proses ndandani bakal kedadeyan ing upaya kanggo nggawe karusakan. Proses kasebut uga nyakup deposisi jaringan tulang ing wilayah sing kena pengaruh - sing banjur nyebabake kalsifikasi lan tulang.

Kalkulus kasebut katon ing sinar-x lan menehi dhasar kanggo ujar pinten-pinten osteoarthritis sampeyan. Yen katon, balung utawa driji sikil luwih gedhe, iki minangka tandha jelas manawa ana osteoartritis sing canggih ing tahap mengko.

Heberdens simpul 

Nalika balung balung lan kalsifikasi sing jelas ana ing sisih njaba driji, iki diarani - kanthi medhis - bal sing diarani Heberden. Akeh wong asring nemokake yen duwe bal cilik sing beda ing sisih njaba saka sendi driji (sendi DIP) lan kepengin banget, apa uga. Bebener yaiku ana kalkulus.

Kursi kursi 

Yen kalkulus lan sherter sing padha ana ing sendhang sing paling jero, iki diarani simpul Bouchard. Katrangan iki digunakake yen link tengah (link PIP) kena pengaruh.

Waca liyane: - Cara Ngeculake Ketegangan Otot ing Gulu lan Pundhak

Muncul gulu

Otot sing nglarani? Ngatasi masalah saiki lan wiwiti pakaryan sing ditampilake ing artikel ing ndhuwur.

Waca liyane: - Kepiye Yoga Bisa Ngurangi Fibromyalgia Lan Nyeri Nemen

Mangkono yoga bisa ngilangi fibromyalgia 3



Sabab: Napa sampeyan duwe osteoarthritis ing tangan sampeyan?

eczema perawatan

Nyandhang gabungan dumadi nalika akeh beban luwih dhuwur tinimbang kemampuan awak kanggo ngatasi lan ndandani. Saenipun, kita bakal duwe otot stabilitas sing kuwat supaya bisa ngilangi sendhi saka sandhangan apa wae - nanging sayange meh mokal.

Iki amarga pangowahan nyandhang sendi umum lan osteoarthritis mundhak kanthi umur - amarga nyandhang normal ing saben dinten. Kanthi umur, kita uga duwe kemampuan sing luwih lemah kanggo ndandani tulang rawan lan sendi. Ing tangan utamane galur bola-bali sing ana ing mburi mayoritas nyandhang lan osteoarthritis.

Wis ditampilake, faktor-faktor risiko kasebut utamane menehi kemungkinan osteoarthritis:

  • Sampeyan wong wadon
  • Pakaryan sing melu galur bola-bali akeh
  • Sajarah kulawarga osteoarthritis
  • Umure luwih dhuwur
  • Trauma utawa pecah

Mangkono, sawetara faktor risiko sing paling umum kanggo ngembangake osteoarthritis ing tangane melu kakehan tanpa mbalekake maneh, riwayat kulawarga babagan masalah sendi lan ciloko sadurunge ing tangan. Uga wis didokumentasi kanthi rapet manawa fraktur lan ciloko ing sendi nyebabake osteoarthritis sadurunge lan proses penuaan sing luwih cepet.



Perawatan Osteoarthritis ing Tangan

Akupunktur nalebehandling

Ana sawetara perawatan sing bisa nyedhiyani sampeyan kanthi lega lan perbaikan fungsional. Sampeyan kudu miwiti dina iki yaiku kekuatan saben dinane lan olahraga kanggo njaga fungsi lan nguatake sirkulasi getih.

Perawatan Fisik

Pangobatan manual, kalebu gerakan bebarengan lan karya otot, duwe efek sing didokumentasikake ing osteoarthritis lan gejala kasebut. Perawatan fisik kudu ditindakake dening profesional kesehatan masarakat. Ing Norwegia, iki tegese ahli fisioterapi, chiropractor modern utawa terapi manual.

Akeh wong sing kaget amarga riset nuduhake manawa perawatan otot lan sendi kuwi luwih efektif tinimbang latihan (1) nalika nyuda rasa nyeri lan nyedhiyakake fungsi sing luwih apik. Banjur, pikirake babagan efektifitas perawatan kasebut kanthi latihan karo omah? Kiropraktor modern nganggep otot lan sendi, uga menehi latihan ing latihan ing omah supaya bisa pulih kanthi dawa. Yen sampeyan duwe osteoarthritis sing ekstensif lan berjuang kanggo olahraga tradisional, mula kita bisa menehi rekomendasi banget pelatihan ing kolam renang banyu panas.

Terapi fisik uga kalebu terapi laser lan jarum.

Diet kanthi konten antioksidan sing dhuwur

Wis katon yen panganan sing duwe nilai nutrisi anti-inflamasi (anti-inflamasi) sing dhuwur bisa mbantu nyuda inflamasi sendi lan nyegah karusakan sendi sing ora perlu. «diet fibromyalgia»Minangka titik wiwitan sing cocog kanggo sampeyan sing pengin sinau luwih lengkap babagan iki.

Waca uga: - Kabeh sing Sampeyan Perlu Dikerteni babagan Diet Fibromyalgia

diet fibromyalgid2 700px

Gerakan luwih ing saben dinane

Apa sampeyan duwe proyek sing menehi repet lan beban statis? Banjur disaranake sampeyan supaya luwih ati-ati supaya cukup gerakan lan sirkulasi getih. Melu klompok latihan, mlaku-mlaku karo kanca utawa olahraga ing omah - sing paling penting yaiku sampeyan nindakake sesuatu sing disenengi lan mula bisa motivasi supaya luwih akeh gerakan ing saben dinten.

Waca uga: - 6 Tandha Osteoarthritis Awal

6 tandha awal osteoarthritis



Diagnosis Osteoarthritis ing Tangan

Osteoarthritis asring didiagnosis liwat kombinasi njupuk sejarah, pemeriksaan klinis lan pencitraan (biasane sinar-X). Kanggo ndeleng jubin gabungan, sampeyan kudu nggunakake sinar-X - amarga iki nuduhake jaringan balung kanthi cara sing paling apik. Sinau pencitraan kaya ngono bakal bisa nggambarake kalsifikasi lan kerusakan tulang rawan.

Sampeyan bisa uga dirujuk menyang pamriksan sinar X dening chiropractor utawa dokter modern. Tes pencitraan kaya ngono kudu ditindakake dening ahli radiografi lan ahli radiologi - lan dudu dening wong sing sampeyan wis takon babagan pitulung. Yen sampeyan wis ndeleng dokter sing duwe mesin Sinar-X dhewe ing kamar mburi, luwih becik lunga menyang papan liya.

Yen sampeyan keganggu karo gejala sing bisa uga ngeling-eling saka osteoarthritis, mula kita nyarankeun manawa sampeyan njupuk menyang GP kanggo diteliti. Nggoleki ambane osteoarthritis dhewe uga bisa menehi indikasi sing jelas babagan apa sing kudu sampeyan lakoni babagan langkah-langkah lan nyegah diri, uga perawatan ing klinik dilisensi umum. Kita ngelingake yen terapi fisik sing digabungake karo olahraga duwe pengaruh apik kanggo ngilangi gejala lan nyedhiyakake fungsi sing apik.

Waca uga: - 7 Gejala Fibromyalgia ing Wanita

fibromyalgia Female



ngringkesering

Parkinsons

Sampeyan bisa alon-alon ngembangake osteoarthritis kanthi cara sing tepat, latihan lan perawatan apa wae. Kita utamane menehi saran miwiti karo latihan kekuatan kanggo pundhak lan lengen kanggo kontribusi kanggo sendi sehat, peredaran getih sing apik lan otot sing sehat.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan artikel kasebut utawa sampeyan butuh tips liyane? Takon langsung liwat kaca facebook utawa liwat kothak komentar ing ngisor iki.

 

Bebas bae kanggo nuduhake kawruh babagan osteoarthritis

Kawruh ing antarane masarakat umum lan profesional kesehatan minangka cara mung kanggo nambah fokus menyang pangembangan penilaian anyar lan metode perawatan kanggo diagnosis nyeri kronis. Muga-muga sampeyan butuh wektu kanggo nuduhake iki ing media sosial lan ngucapake matur nuwun kanggo pitulung sampeyan. Nuduhake sampeyan menehi artine apik kanggo sing kena pengaruh.

Ojo mencet tombol ing ndhuwur kanggo nuduhake kiriman luwih lanjut.

Pitulungan dhewe sing dianjurake

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Sarung Tangan Kompresi Khusus (Link dibukak ing jendela anyar)

Penggunaan sarung tangan kompresi saben dina bisa dadi langkah sing cocog banget kanggo wong-wong sing nandhang osteoarthritis lan arthritis ing driji lan tangan. Akeh uga sing rumangsa yen tugas tartamtu saben dina dadi luwih gampang nganggo sarung tangan kompresi.

Klik gambar utawa tautan ing ndhuwur kanggo mbukak Toko Kesehatan ing jendela anyar.

 

NEXT PAGE: - Tahap 5 Kneartrose (Kepiye Otomosis Osteoartritis)

5 tahap osteoarthritis

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure. Yen ora, tindakake kita ing media sosial kanggo nganyari saben dina kanthi kawruh kesehatan gratis.



Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

 

Pitakonan Paling Sering babagan Osteoarthritis ing Tangan

Bebas bae takon babagan bagean komentar ing ngisor iki utawa liwat media sosial.

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.