nyeri gulu lan sirah - sirah

Sakit Kepala Cervicogenik (Sakit Kepala)

Sakit cervicogenik dikenal minangka sirah gulu utawa sakit kepala. Sakit kepala cervicogenik tegese disfungsi saka otot gulu, saraf lan sendi minangka penyebab sirah. Sakit sirah cervicogenik sing asring bisa ngelingake migren ing presentasi, amarga biasane sing paling kuat ing kaca.

 

Sakit kepala leher: Nalika gulu menehi pusing

Sakit sirah iki minangka salah sawijining panyebab umum ngelu. Otot gulu sing ketat lan sendi kaku - asring digunakake kanthi siji-sisi lan gerakane sithik banget - minangka dhasar nyeri sirah cervicogenik. Iki asring diarani 'sakit kepala leher' amarga sampeyan ngrasakake yen gulu kenceng lan lara ing wektu sing padha nalika sakit sirah mboko sithik munggah ing mburi sirah, candhi lan / utawa dahi - lan kadang-kadang kaya yen arep nggawe lan urip ing mburi mata. .

 



Sakit sirah lan sirah gulu pancen padha - panliten nuduhake yen stres nyebabake nambah ketegangan ing otot lan serat otot, sing terus-terusan nyebabake sensitif lan menehi sinyal nyeri. Mula, mayoritas ngelu kaya iki diarani ngelu.

 

Judul? Gabung ing klompok Facebook «Jaringan Sakit Kepala - Norwegia: Riset, Temuan Anyar lan Kohesi»Kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan kelainan iki. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

Kepiye carane ngilangi nyeri sirah?

Wis bosen mlaku-mlaku kanthi ngelu. Kanggo ngilangi gejala sing luwih cepet, disaranake sampeyan nindakake langkah-langkah ing ngisor iki. Kaping pisanan, priksa manawa sampeyan ngombe banyu akeh. Banjur lenggah sethithik kanthi masker adhem - mripat iki bakal nyuda sawetara sinyal rasa sakit lan tenang sawetara ketegangan sampeyan. Kanggo dandan jangka panjang, panggunaan rutin titik titik pemicu menyang otot tegang (sampeyan ngerti yen sampeyan duwe sawetara!) Lan dianjurake latihan, uga peregangan. Ing kene sampeyan bisa nonton video kanthi latihan sing bisa mbantu nyuda gulu sing nyenyet.

Gabung karo kulawarga! Bebas bae kanggo langganan saluran Youtube kita gratis kanggo program latihan sing luwih apik.

 

Gejala sirah serviks (sirah sirah)

Gejala lan tandha bisa beda-beda, nanging gejala khas lan khas ing sirah yaiku:

  • Sakit sepih ing sirah lan / utawa pasuryane
  • Kesalahan sing tetep ora pulsate
  • Sakit kepala ing ati nalika wahing, batuk utawa ambegan
  • Nyeri bisa terus nganti pirang-pirang jam lan dina (wektu iki bisa disingkat dening latihan lan / utawa perawatan)
  • Gulu kaku sing nggawe sampeyan ora bisa mindhah gulu sampeyan kaya biasane
  • Nyeri sing khusus dilokalisasi ing wilayah - kayata. ing mburi sirah, bathuk, candhi utawa mburi mripat

 



Gejala sirah migren lan cervical bisa tumpang tindih

Sanajan nyeri sirah migren lan cervicogenik ana rong diagnosis sing beda, sawetara gejala bisa uga padha, kayata:

  • Muga-muga rumangsa ora sehat
  • Bisa muntah
  • Bisa uga lara mudhun ing pundhak lan lengen (iki uga nuduhake gangguan saraf ing gulu)
  • Bisa uga sensitif entheng
  • Bisa uga sensitif
  • visi kabur

Sawetara wong uga lara gulu lan migren ing wektu sing padha - amarga sebab alami, amarga serangan migren nyebabake stres mental lan fisik ing awak.

 

Nimbulaké sirah

Akeh prekara sing bisa nyebabake sirah cervicogenik lan asring angel dipikirake, nanging siji bab tartamtu, sampeyan duwe kesempatan sing luwih dhuwur kanggo ngatasi masalah kasebut yen sampeyan njaluk bantuan saka klinik. Perawatan awak kanthi rutin otot tegang ing mburi lan gulu, kayata. karo bal titik pemicu Digunakake kanggo otot tegang uga bisa ngasilake asil sing apik ing jangka panjang.

 

Kaya sing kasebut, jinis sirah iki bisa uga asale saka otot lan sendi ing gulu - lan asring wong sing njaga statis nganti suwe saya akeh. Iki bisa dadi pegawean sing rentan kayata tukang tata rambut, tukang lan pengemudi truk. Uga bisa amarga tumiba, ciloko olahraga utawa whiplash / whiplash.

 

Apa wilayah sing nyebabake sakit kepala cervicogenik?

Sembarang fungsi ing otot gulu lan sendi bisa nyebabake sirah. Iki amarga gulu minangka struktur sing penting banget lan mulane luwih sensitif marang cacat tinimbang liyane, sing asring kuwat, bagean awak. Biasane ana gabungan otot lan sendi sing bakal nyebabake sampeyan sirah, nanging ing ngisor iki ana sawetara wilayah sing paling umum sing bisa nyebabake sirah cervicogenik.

 

rahang: Disfungsi rahang, utamane permen karet gedhe (masseter), bisa menehi kontribusi gedhe kanggo sirah gulu - asring sampeyan bisa ngrasakake rahang lan ngrasakake yen iki luwih kenceng / lara ing sisih sampeyan ngalami sakit kepala cervicogenik. Disfungsi rahang meh mesthi ana ing kombinasi karo gerakan suda ing sisih ndhuwur gulu ing sisih sing padha, luwih khusus level gulu C1, C2 lan / utawa C3.

- Coba iki kanggo ngatasi masalah rahang: - pakaryan rahang

 

Sisih bagian ngisor gulu / mburi sisih ndhuwur: Ing transisi antarane tulang belakang toraks lan sisih ngisor gulu, diarani transisi cervicotoracal (CTO) ing basa teknis, kita duwe sawetara otot lan sendi sing katon - utamane trapezius ndhuwur (otot gedhe ing pundhak pundhak sing nempel ing gulu) lan scapula levator (munggah kaya ligamen ing gulu nganti tekan mburi sirah). Nalika ngomong babagan sing ringkih, tegese padha - ing jaman modern - ketegangan siji-sijine lan posisi statis.

 

Kekurangan gerakan lan latihan kasebut kaya-kaya nyebabake serat otot dadi nyeri lan sendi kanggo kenceng. Perawatan sendi (umpamane alignment sendi kiropraktik) lan perawatan otot bisa ditrapake kanggo masalah kasebut. Sampeyan uga penting kanggo ngatasi masalah ekstensi peer lan latihan. Eg. kuwi kaya latihan klambi iki

 



Coba iki: - 4 latihan peregangan tumrap Gulu Kaku

Latihan nglawan tension otot gulu lan pundhak

 

Sisih ndhuwur gulu: Sambungan ndhuwur lan otot ing gulu asring kena kanggo wong sing duwe posisi sirah sing rada maju - eg ing ngarepe PC. Iki bisa nyebabake iritasi lan nyenyet otot sing nempel ing sisih ndhuwur gulu ing antarane punggung sirah lan gulu - sing diarani suboccipitalis. Iki asring nglarani nalika ditekan lan disentuh. Kombinasi kasebut, asring ana watesan sendhi ing sendi gulu ndhuwur.

 

Perawatan sirah ing gulu

  • perawatan jarum: Akupunktur jarum garing lan intramuskular bisa nyuda nyeri otot lan ngilangi masalah otot
  • Perawatan narkoba: Ora dianjurake kanggo ngetrapake pangrakit sateruse, nanging kadang sampeyan mung kudu ngilangi gejala kasebut.
  • Otot Knut Perawatan: Terapi otot bisa nyuda tension otot lan nyeri otot.
  • Joint Perawatan: Pakar otot lan sendi (kayata kiropraktor) bakal kerja bareng karo otot lan sendi kanggo nambah perbaikan fungsional lan ngilangi gejala. Perawatan iki bakal dicocogake kanggo saben pasien adhedhasar pamriksaan sing tuntas, sing uga njupuk kahanan kesehatan pasien kanthi sakabehe. Perawatan kasebut biasane kalebu koreksi sendi, kerja otot, konsultasi ergonomis / postur lan bentuk perawatan liyane sing cocog kanggo pasien.
  • Yoga lan semedi: Yoga, mindfulness lan semedi bisa mbantu ngrampungake tingkat stres mental ing awak. Ukuran sing apik kanggo wong sing kakehan stres ing saben dinane.

 

 



 

Waca liyane ing kene: - Iki Sampeyan Sampeyan Ngerti Babagan Sakit ing Gulu

Tenggorokan perut

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan menehi interpretasi tanggapan MRI lan liya-liyane. Yen ora, ajak kanca lan kulawarga seneng kaca Facebook kita - sing ajeg dianyari kanthi tips kesehatan, latihan, rutin lan panjelasan diagnostik.)

 

Ditanya pitakon liwat layanan query Facebook gratis:

 

Apa sampeyan kudu ngalami discectomy serviks yen sampeyan nyeri sirah cervicogenik?

Ora, pancen ora (!) - Disektomi serviks minangka prosedur operasi sing duwe risiko banget amarga sampeyan nyatane operasi ing wilayah gulu sing sensitif lan ngemot pembuluh getih sing penting. Mung ditindakake yen perlu banget yen ana prolaps gulu utama. Disaranake sampeyan nyoba perawatan fisik, perawatan sendi, lan latihan / rehabilitasi sesuai karo temuan saka ujian klinis.

 

Apa sampeyan bisa njaluk nyeri sirah ketegangan saka punggung sampeyan?

Ya, sakit kepala ketegangan bisa kedadeyan ing loro otot (suboccipitalis, trapezius ++ ndhuwur) lan sendi (sendi gulu ndhuwur, C1, C2 & C3) sing ana gandhengane karo sisih mburi sirah.

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.