Sikil rata - Foto Wikimedia

Flatfoot / Pes Planus - Gambar, langkah-langkah, perawatan lan panyebab.


Kaki rata, uga dikenal minangka pes planus utawa lengkungan sikil sing rendhem, minangka cacat struktural ing sikil sing bisa nambah amarga kakehan utawa kurang otot sikil intrinsik.

 

Planus Pes

 

Dikandhakake yen nganti 20-30% pedunung, lengkungan sikil ora dikembangake kanthi bener.

Amarga kekurangan otot sikil intrinsik (otot sikil jero), baline sikil kasebut rubuh. Soko sing bisa nyebabake perkembangan masalah musculoskeletal, amarga gerbang iki lan otot biasane biasane tumindak minangka penyerap kejut sadurunge pasukan galur tekan tungkak, sikil lan lutut.

 

Perawatan sikil rata kalebu latihan otot dhukungan tartamtu (waca kene kanggo olahraga) lan bisa uga nyetel siji-sijine orthopedis kanggo ndandani lengkungan sikil - latihan kanggo nguatake lengkungan sikil (kalebu tibialis lan peroneus) uga bisa mbantu nyegah masalah supaya ora berulang. Disaranake mlaku kanthi alas tanpa alas ing tlatah sing atos, kayata pantai, amarga sampeyan kudu nggunakake otot kanthi aktif ing kahanan kaya ngono. Mlaku ing sandal uga dianggep luwih apik tinimbang mlaku ing sepatu ketat - iki amarga sampeyan kudu nggarap otot ing sikil supaya sandal tetep ana ing sikil.

 

PRODUK NGENTOT / PENDIRIKAN: - kaos kaki kompresi

Sapa wae sing duwe nyeri sikil lan masalah bisa uga entuk manfaat saka dhukungan kompresi. Kaos kaki kompresi bisa kontribusi kanggo nambah sirkulasi getih lan penyembuhan ing wong sing kena pengaruh kanthi nyuda fungsi ing sikil lan sikil.

tuku saiki

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri kanggo otot lan nyeri sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

tuku saiki

 

Sikil rata - Foto Wikimedia

Ing gambar kita bisa ndeleng manawa sikil ora duwe lengkungan sing dikembangake kanthi apik. Empu sikil sing rata.

Gambar ing ndhuwur nggambarake conto sikil sing rata. Kita cetha ndeleng kekurangan otot lan perkembangan lengkungan sikil. Iki diarani Pes Planus.

 

Apa sampeyan ngerti? - Diagnosis diferensial kanggo nyeri sikil yaiku plantar apik.

 

Definition:

Kaki rata: Wujud cacat bentuk struktural ing sikil, yen lengkungan sikil wis ambruk.

 

ngukur:

Nggawe pangowahan ergonomis ing saben dinten lan ing papan kerja - ganti sepatu lan ganti siji yen perlu.

- Uga maca: - 7 Saran lan langkah sing apik kanggo nyuda lara sikil

Nyeri ing sikil

 

perawatan:

Bukak sistem muskuloskeletal lan diagnosa diagnosis - mung kanthi cara iki sampeyan ngerti manawa sampeyan njupuk langkah sing bener supaya bisa mari. Dokter, terapi manual lan kiropraktik kabeh bisa ngrujuk sampeyan kanggo penyesuaian umum.

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / cryotherapy)

tuku saiki

 

Apa gejala kasebut pasien?

Rasane sikil kasebut ambruk lan sikile nempuh ing lemah nalika lagi mlaku utawa mlaku. Bisa berkembang plantar apik utawa diagnosa sing padha.

 

Modalitas perawatan: Bukti / panaliten.

Sinau sing diterbitake ing Jurnal Kedokteran lan Ilmu Pengetahuan Olahraga lan Olahraga ing taun 2005 (Kulig et al) nuduhake manawa adaptasi tunggal sing tepat bisa mbantu ngaktifake tibialis mburi lan musculature liyane sing relevan, saéngga siji mboko sithik mbangun otot kanggo ndhukung sikil sing bener, saéngga mbantu nglawan pangembangan sikil sing rata.

Ringkesan - Latihan lan latihan nglawan flatfoot / pes planus:

Latihan / pelatihan: 4 Olahraga nglawan Plattfot / Plan plan

Angkat driji sikil lan tumit

Latihan / pelatihan: 5 Olahraga nglawan tumit

Nyuda ing tumit

 

Waca uga: - Sikil lara (sinau babagan sebab-sebab nyuda sikil lan ndeleng siji lang dhaptar diagnosis)

Alzheimer

Waca uga: - 4 Latihan nglawan Plantar Fasciitis

Nyuda ing tumit

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

 

Lowongan Kerja:


  • Bar olahraga munggah-tarik / tarik-munggah bisa dadi alat latihan sing apik kanggo nduwe ing omah. Bisa dipasang lan dibuwang saka pigura lawang tanpa nggunakake bor utawa alat.
  • Mesin pelatih / ellipse: Latihan fitness sing apik banget. Apik kanggo promosi gerakan ing awak lan olahraga kabeh.
  • Olahraga karet rajut minangka alat sing cocog kanggo sampeyan sing kudu ngiyatake pundhak, lengen, inti lan liya-liyane. Latihan sing lembut nanging efektif.
  • Ketelbells minangka salah sawijining latihan sing efektif banget sing ngasilake asil sing cepet lan apik.
  • Kayaking Mesin minangka salah sawijining bentuk latihan sing bisa dienggo supaya entuk kekuatan sakabehe.
  • Spinning bike ergometer: Apik banget ing omah, supaya sampeyan bisa nambah jumlah latihan sajrone taun lan entuk fitness sing luwih apik.

Waca uga:
Pangobatan gelombang tekanan ing perawatan saka sikil sikil (kepiye terapi gelombang tekanan ing perawatan masalah sikil?)

Pangobatan gelombang tekanan saka tanduran plantar - Photo Wiki

sumber:

  1. Kulig, Kornelia et al. (2005). «Efek orthosis sikil ing aktivasi posterior tibialis ing wong sing duwe pesawat piso. ".Olahraga Olahraga Med 37 (1): 24-29.loro:10.1249 / 01.mss.0000150073.30017.46.

 

Waca uga: - 4 Sandhangan Klambi marang Mbalik

Stretch saka glutes lan hamstrings

 

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran.

perawatan Cold

 

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratisFacebook Page utawa liwat "ASK - KANGGO JAWAB!"-Spalte.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih manawa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, tukang urut, ahli terapi fisik, ahli terapi fisik kanthi terus pendidikan ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.