backache

Nyeri ing punggung (nyeri punggung)

Nyeri ing punggung lan mburi uga dadi ala! Punggung sing nyenengake bisa nggawe srengenge sing endah banget. Ing artikel iki, kita pengin mbantu sampeyan dadi kanca karo kanca maneh!

Ing kene sampeyan bakal nemokake informasi sing apik sing ngidini sampeyan ngerti sebabe sampeyan lara lan apa sing bisa ditindakake. Ing sisih ngisor artikel sampeyan uga bakal nemokake latihan (kalebu video) lan sing diarani "langkah akut" yen punggung sampeyan wis salah banget. Ojo hubungi kita ing Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa input.

 



Ing artikel iki, sampeyan bisa maca babagan sawetara topik, kalebu:

  • Self-perawatan
  • Penyebab nyeri punggung sing umum
  • Bisa diagnosa nyeri punggung
  • Gejala umum nyeri punggung
  • Pengobatan rasa sakit punggung
  • Latihan lan pelatihan
  • Pitakon sing sering takon babagan masalah mburi

 

Perawatan diri: Apa sing bisa daklakoni sanajan kanggo nyeri punggung?

Salah sawijining prekara sing penting nalika sampeyan nandhang lara punggung yaiku terus obah. Lumampah kanthi kombinasi latihan awak bisa mbantu sampeyan nyuda otot tegang lan sendi kaku. Nanging, aku ora menehi saran supaya sampeyan ngatasi rasa lara kanggo wektu sing suwe, amarga iki bisa nyebabake komplikasi lan masalah sing luwih rumit. Goleki pitulung profesional (kiropraktor utawa fisioterapi) yen sampeyan duwe nyeri punggung jangka panjang.

Langkah-langkah properti liyane kalebu panggunaan bal pemicu / pijet, latihan karo latihan rajut (utamane nyegah), ngombe krim otot (kayata. Biofreeze) utawa nggunakake gabungan panas / kadhemen ngemas. Sing paling penting yaiku sampeyan ngeling-eling kanthi serius lan nindakake babagan iki.

Waca uga: - Latihan Iki Sampeyan Kudu Ngerti Nyeri punggung Akut

 



wanita kanthi nyeri punggung

Ngrungokake Sakit Punggung Kabeh 80% saka populasi Norwegia

Nyeri punggung minangka kelainan sing kena pengaruh nganti 80% populasi Norwegia. Sajrone setaun, udakara setengah saka kita ngalami episode nyeri punggung, lan udakara 15% ngalami nyeri punggung kronis. Iki minangka diagnosis sing duwe biaya sosial ekonomi kanggo Norwegia - dadi apa ora luwih fokus karo langkah pencegahan?

 

Panyebab Paling Sakit Kepala

Penyebab nyeri punggung sing paling umum yaiku amarga otot sing nyenyet (ros-rosan) lan sendi obah (kunci). Yen kesalahan kasebut dadi gedhe banget, bakal nyebabake rasa lara lan cacat, uga iritasi saraf sing cedhak. Saengga kita ngrampungake telung sebab utama:

Otot Dysfunctional
Malfunction ing Sendhi
Gangguan syaraf

Sampeyan bisa nganggep minangka gir sing ora muter ing konstruksi mekanik - bakal ngganti cara kerja lan bisa nyebabake kerusakan mekanik. Amarga iku, penting kanggo ngobati otot lan sendi nalika nyuda nyuda punggung.

 

Kemungkinan Diagnosis Sing Bisa Nimbulake Nyeri

Ing dhaptar ing ngisor iki, kita ngalami macem-macem diagnosis sing beda sing bisa nyebabake nyeri punggung. Sawetara diagnosa fungsional lan liya-liyane struktural.

Artris (Artritis)
osteoarthritis
loker bangkekan
bangkekan
Titik pemicu spinae (otot belakang)
Titik gluteus medial myalgia / titik pemicu (otot kursi sing kenceng bisa menehi kontribusi kanggo nyeri punggung)
Iliocostalis lumborum myalgia
sciatica
loker joint ing punggung ngisor, dada, pita lan / utawa ing antarane agul-agul Pundhak (interscapular)
Lumbago
Knot otot / myalgia ing mburi:
Titik pemicu aktif bakal nimbulaké rasa sakit kabeh nalika otot (kayata. quadratus lumborum / myalgia bukaan bali)
Titik pemicu laten nyedhiyakake rasa sakit liwat tekanan, kegiatan lan ketegangan
Prolapsu mburi ngisor
Quadratus lumborum (QL) myalgia
scoliosis (amarga distorsi balung mburi, cacat otot lan sendi bisa dimuat)
Stenosis tulang belakang mburi ngisor



Dadi ringkesan, ana sawetara panyebab lan diagnosis sing bisa kanggo nyeri punggung. Sing paling umum yaiku amarga ketegangan otot, sendi disfungsi lan gangguan saraf. Hubungi ahli chiropractor utawa ahli fisioterapi kanggo nliti nyeri punggung sampeyan yen ora ilang dhewe.

 

Pitakonan Paling Sering babagan Gejala Nyeri Punggung

Akeh pamaca sing takon babagan nyeri punggung wiwit pirang-pirang taun - lan kita wis nindakake sabisane kanggo mangsuli. Ing dhaptar ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng sawetara gejala sing dialami wong lara punggung lan faktor rumit.

 

Sakit ing punggung amarga ana menstruasi

Akeh wanita ngalami nyeri punggung lan weteng sajrone haid. Kesakitan kasebut asring banget tumpang tindih lan nggawe rasa ora ngganggu luwih abot. Iki utamane amarga owah-owahan hormon lan ketegangan otot.

Coba goleki posisi sing ngilangi - posisi darurat - contone, sikil sampeyan glethak ing ndhuwur kursi. Utawa ing sisih sikil sampeyan ditarik ing posisi janin - lan bantal ing antarane dhengkul. Ing posisi kasebut, bakal ana tekanan paling ngisor ing punggung lan weteng.

 

Sakit ing mburi Stress

Akeh wong ngalami hubungan sing cedhak karo stres lan nyeri punggung. Iki amarga stres bisa kontribusi marang otot sing tegang bisa nyebabake punggung, gulu utawa sirah. Latihan sing bener, terapi fisik, yoga lan regangan kabeh migunani kanggo otot sing ana gangguan lan gangguan tulang.

 

Nyeri ing mburi Tempur

Akeh wong sing kuciwa nalika tuku bantal tempur utawa kasur tempur sing larang - mung krasa yen lara ora bakal luwih, nanging saya parah. Iki amarga kasur tempur lan bantal tempur ora cocog kanggo kabeh punggung lan gulu. Nyatane, sampeyan duwe risiko ngapusi ing posisi sing dikunci ing wayah wengi, sing banjur nyebabake galur terus-terusan ing wilayah tartamtu - iki tegese wilayah iki ora entuk pemulihan sing dibutuhake, mula bisa uga nyuda punggung. Penelitian uga nuduhake Ngilangi bantal ora minangka sing paling apik sing sampeyan bisa turu ing gulu perih - lan sampeyan sejatine bisa ngindhari nyeri gulu lan ngelu kanthi ngganti bantal



Nyeri ing Mburi saka Ngadeg Long

Akeh wong tuwa sing ngalami nyeri punggung amarga ngadeg ing sisih pinggir lan ndeleng anake lagi dolanan bal-balan. Ngadeg terus munggah lan mudhun suwe suwe ngemot beban sisih siji ing sisih mburi, kanthi cara sing padha karo posisi lungguh, pungkasane bisa lara ing otot lan krasa kaku lan kaku. Iki bisa uga nuduhake otot inti sing kurang optimal - utamane otot punggung - utawa disfungsi ing sendi lan otot.

Nyeri maneh sawise latihan

Kadhangkala sampeyan bisa uga ora seneng latihan - sanajan sampeyan rumangsa duwe teknik sing apik nalika nindakake kabeh latihan. Sayange, sajrone latihan, bisa kedadeyan sing salah utawa kakehan sing ora disengaja. Iki bisa kedadeyan karo sing paling trampil uga sing wis miwiti latihan. Otot lan sendi bisa nyebabake rasa sakit yen sampeyan ngrasakake nandhang cilaka kanthi cara apa wae. Fisioterapis lan kiropraktor utamane nyumurupi wong sing ngunggahake awake dhewe kanthi angkat utawa angkat lutut, amarga mung mbutuhake penyimpangan cilik saka teknik normal kanggo menehi rasa nyeri. Pandhuan olahraga, istirahat saka latihan lan perawatan sing kapapar minangka kabeh langkah sing bisa mbantu sampeyan.

 

Sakit ing punggungku nalika aku maju

Murni biomekanik, yaiku tensioner punggung lan sendhi ngisor sing melu mlengkung ing ngarep. Dadi bisa nuduhake disfungsi ing sisih ngisor - ing wektu sing padha bisa uga ngalami gangguan iritasi utawa prolaps.

 

Nyeri punggung nalika lara

Akeh wong ngalami manawa nyeri punggung saya tambah lara nalika lagi lara. Kaya sing dikandhakake, virus, kalebu flu, bisa nyebabake sendi lan nyeri otot nyebar ing kabeh awak. Ngaso, asupan banyu ekstra lan vitamin C minangka langkah-langkah sing bisa nulungi sampeyan.

 

Sakit ing punggung nalika aku mlumpat

Langsung yaiku latihan sing njeblug sing mbutuhake interaksi ing antarane otot lan sendi. Watesan myalgia lan watesan sendi bisa nglarani. Yen rasa sakit mung kedadeyan nalika sampeyan ndharat, bisa uga nuduhake yen sampeyan duwe gangguan kompresi ing punggung ngisor.

 

Sakit Mulih Nalika Aku Lungkrah

Ing kategori iki, pirang-pirang wanita sing nindakake utawa ngandhut sadurunge bakal ngenali awake dhewe. Sakit ing punggung nalika ngapusi asring dihubungake karo sendi panggul.

Yen sampeyan nandhang nyeri punggung ngisor nalika mudhun bisa uga nuduhake jawat bangkekan, asring dikombinasikake karo myalgias lumbar lan gluteal. utamané Pregnants wis nambah nyeri punggung Nalika turu, iki asring ana hubungane karo pelvis lan fungsi punggung ngisor.

 

Sakit ing punggung nalika ambegan

Nalika ambegan, dhadha dadi gedhe - lan sendhi ing sisih mburi pindhah. Ngunci ing lampiran iga asring nyebabake nyeri napas mekanik.

Nyeri ing punggung nalika ambegan bisa disebabake disfungsi tulang dikombinasikake karo ketegangan otot ing otot rib lan agul-agul ing jero. Penyakit jinis kasebut biasane kedadeyan ing dada / tengah-mburi lan cenderung nyebabake rasa sakit sing landhep lan meneng.

 

Sakit ing punggung nalika aku lungguh

Lenggah nyedhiyakake beban sing dhuwur banget ing sisih ngisor. Posisi lenggah nyedhiyakake tekanan paling dhuwur sing bisa ditindakake ing sisih ngisor - iki bisa suwe saya suwe, ngganggu loro sendi, otot, disk lan saraf.

Yen sampeyan duwe tugas ing kantor, disaranake sampeyan njupuk sawetara istirahat mikro sajrone dina kerja kanggo ngilangi tekanan saka punggung lan gulu - lan sampeyan kerja kanthi aktif kanthi latihan lembut ing wektu luang.

 

Sakit ing punggung nalika nyusoni

Nyusoni angel banget ing mburi. Nyusoni ditindakake kanthi posisi statis sing nyebabake galur ing punggung tartamtu. Utamane balung mburi, gulu, lan ing antarane pundhak pundhak yaiku area sing bisa nglarani nalika nyusoni - lan menehi rasa lara jero, kobong lan lara.

Penyusuan susu bayi uga ditindakake kanthi rutin, supaya beban ing wilayah saya mundhak lan saya mundhak, tanpa restorasi kanggo otot utawa sendi. Latihan sing bener, terapi fisik, nyusoni lan nyegat kabeh bisa migunani.

 

Nyeri ing mburi lan panggonan liyane

Akeh wong uga ngrasakake, yen ora lara ing punggung, uga lara ing papan liya - sawetara sing paling umum kalebu:

  • Nyeri ing mburi lan sikil
  • Sakit ing punggung lan pelvis
  • Nyeri ing mburi lan groin
  • Nyeri ing mburi lan sikil
  • Nyeri ing mburi lan paha
  • Nyeri ing otot mburi lan kursi

Nyeri punggung asring diarani yen ana uga iritasi saraf - sing bisa kedadeyan amarga ciloko disk (fleksibel disk utawa prolaps) utawa disfungsi ing otot lan sendi.

 

Perawatan Sakit Punggung

Disaranake sampeyan nggoleki pemeriksaan medis lan perawatan mung kanggo nyeri punggung kanthi profesional kesehatan umum kanthi keahlian otot lan sendi. Iki amarga profesi kasebut tundhuk menyang HELFO lan kanthi mangkono profesi dilindhungi judhul, lan manawa pendhidhikan lan kompetensi dibutuhake miturut hukum.

Telu profesi sing dilisensi umum yaiku terapi kiropraktor, ahli fisioterapi lan terapi manual. Profesi iki utamane ngrampungake masalah muskuloskeletal kanthi teknik perawatan ing ngisor iki:

  • joint gerakan
  • Pakaryan otot
  • Teknik tension saraf
  • Perawatan jaringan Tendon
  • Pandhuan lan Pandhuan Pelatihan

Teknik liya sing digunakake, gumantung marang keahlian individu, bisa uga kalebu:

  • Akupunktur Intramuskular (Jarum Kering)
  • Musculoskeletal Laser Therapy
  • Ultrasonik terapi
  • Shockwave therapy

 


Golek Klinik

Apa sampeyan pengin mbantu golek dokter sing disaranake ing cedhak sampeyan? Hubungi kita lan kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.

[tombol id = »» style = »diisi-cilik» kelas = »» kempal = »tengah» link = »https://www.vondt.net/vondtklinikkene/» linkTarget = »_ awake dhewe» bgColor = »aksen2 ″ hover_color = »Accent1 ″ font =» 24 ″ icon = »location1 ″ icon_placed =» kiwa »icon_color =» »] Temokake Manajer [/ tombol]




Latihan lan Latihan nglawan Sakit Kepungkur

Riset ujar - kabeh wong sing sampeyan kenal ngerti. Olahraga lan olahraga iku apik kanggo mburi sampeyan. Nanging kadang angel banget kanggo nglawan jarak ngarep lawang - kita kabeh wis kenal.

Kasunyatane, nanging olahraga lan latihan duwe bathi kanggo nyuda nyeri punggung lan nambah fungsi sampeyan. Apa ora apik banget karo nyeri punggung cilik? riko Saluran Youtube (klik kene) lan deleng kabeh program latihan gratis sing kita tawakake ing kana. Kayata video latihan iki nglawan otot mburi sing kenceng.

VIDEO: 5 Olahraga nglawan Otot Mburi Ketat

Ing video ing ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng limang latihan olahraga sing apik chiropractor Alexander Andorff sing bisa mbantu nyuda nyeri punggung. Bebas bae kanggo langganan saluran YouTube (link dibukak ing jendela anyar) kanggo program latihan gratis sing luwih kaya iki.

 

Ringkesan - Olahraga lan olahraga kanggo nyeri punggung lan nyeri punggung

5 Latihan sing Apik marang Sciatica

5 Olahraga Yoga Ngatasi Stiffness Mbalik

6 Olahraga kanggo Nyuda Punggung Sakit Akut

 

Saran panganiaya nglawan Sakit ing Mburi

Ing sisih mburi apa sing kita tujokake - perawatan lan saran adhedhasar riset - kita nemokake saran wanita tuwa. Sawetara wong duwe nada dhasar babagan perkara sing bisa mbantu, nanging uga sawetara perkara sing pancen edan.

Kita asring dikandhani saran saka wanita tuwa babagan apa sing bisa ngatasi macem-macem jinis rasa sakit lan penyakit. Ing pirang-pirang artikel, kita milih nerbitake sawetara tulisan kasebut kanthi nada guyon, lan njaluk supaya artikel kasebut ora dianggep serius - nanging luwih becik ngguyu sampeyan nalika sampeyan lungguh kanthi lara.

 

Obat: Bawang Kanggo Pikirake Punggung

Dewan kasebut minangka nderek. Sampeyan mbagi bawang mentah ing setengah sadurunge nggosok siji setengah kanggo bagean perih ing mburi. Nyariosaken manawa jus bawang dhewe bisa nyuda rasa nyeri. Saliyane, kita ora pati ngerti lan bisa uga mikir manawa iki mung bakal menehi rasa nyeri punggung sing ambune bawang mentah. Seneng.

Nasihat perawat: Hipotek kanggo Sakit Kepungkur

Ya, sampeyan maca kanthi bener. Salah sawijining saran paling edan sing dikirimake yaiku nggodhok rebusan anthill (luwih becik mati ing antillill nalika nulis ...) lan banyu. Sabut banjur ditrapake ing sisih mburi. Ampun, aja ngene iki.

Obat: Tas plastik kanggo nyeri punggung

Sampeyan bisa uga mikir manawa plastik minangka wabah lan gangguan tumrap alam kita? Ya, ora miturut pangirim iki. Dheweke percaya yen obat kanggo nyeri punggung. Lali terapi fisik - golek tas plastik (waca: obat ajaib kanggo nyeri punggung) banjur pasang langsung ing kulit ing endi rasa sakit.

Pengirim banjur nglaporake manawa dheweke kringet ing wilayah kasebut - lan dheweke kringet lara suwe-suwe. Kesempatan bisa uga luwih gedhe amarga penyebab rasa sakit, bisa uga ketegangan otot, bisa tenang dhewe. Nanging kita ngormati kapinteran.

 

referensi:
  1. NHI - Informasi Kesehatan ing Norwegia.
  2. Bronfort et al. Manipulasi Spinal, Pangobatan, utawa Olahraga ing Omah Kanthi Saran kanggo Sakit Neck akut lan Subakut. Nyoba Randomisasi. Pangobatan Internal. 3 Januari 2012, jilid 156 ora. 1 Bagean 1 1-10.
  3. Direktorat Kesehatan. Entuk kesejahteraan saka kegiatan fisik. web: http://helsedirektoratet.no/Om/nyheter/Sider/velferdsgevinst-av-fysisk-aktivitet.aspx
  4. SINTEF. Penyakit Sakit 2011. Web: http://www.nho.no/getfile.php/bilder/RootNY/filer_og_vedlegg1/Kostnader%20sykefrav%C3%A6r%202011%20siste.pdf

Pitakonan Paling Sering Babagan Punggung:

Apa sampeyan bisa gout ing mburi?

Asam urat ana arang banget ing mburi. Wis ana kasus sing terisolasi nalika katon yen kristal asam urat nyebabake stenosis lumbar, nanging kaya sing dakkandhakake, iki arang banget. 50% asam urat ana ing jempol sikil gedhe. Banjur tumit, dhengkul, driji lan pergelangan tangan ngetrapake 'normal'. Kaya sing wis disebutake, jarang banget asam urat ana ing mburi. Nanging asam urat bisa nyedhiyakake dhasar kanggo pambentukan watu ginjel - sing bisa nyebabake nyeri punggung sing tajem lan abot banget.

Bisa gulungan umpluk mbantu aku ing mburi?

Wangsulan: Ya, roller busa / umpluk bisa mbantu sampeyan, nanging yen sampeyan duwe masalah ing punggung, disaranake ngubungi profesional kesehatan sing profesional ing disiplin musculoskeletal lan entuk rencana perawatan sing cocog karo latihan khusus.

Wis regangan ing mburi lan saiki lara ambegan. Apa bisa dadi?

Kayane kaya nalika njlentrehake apa sing diarani kunci iga - nalika sendhi facet saka 'vertebrae' vertebrae thoracic digabungake karo lampiran iga (sendi biaya). Iki bisa kedadeyan kanthi tiba-tiba lan bisa nyebabake rasa sakit ing pundhak pundhak sing saya parah amarga rotasi awak ndhuwur lan nyedhot jero. Seringkali, perawatan sendi kanthi kombinasi otot digunakake dening kiropraktor utawa terapi manual bisa menehi gejala sing luwih cepet lan perbaikan fungsi. Yen ora, disaranake mlaku-mlaku lan tetep pindhah ing sing bisa.

Nduwe radiasi ing sikil sawise tiba ing punggung. Ngopo

Radiasi lan tingling ing sikil mung bisa nyebabake iritasi / nyubit ing saraf sciatic, nanging bisa uga ana macem-macem sebab kenapa rasa nyeri saraf ing sikil. Bisa uga amarga prolaps lumbar / prolaps lumbar / penyakit disk sing nyebabake tekanan ing saraf saraf (sing mudhun ing sikil - uga ing dermatome sing diarani) - utawa bisa uga amarga otot saya kenceng (kayata sindrom piriformis) sing nyebabake tekanan ing saraf. Yen sampeyan ngalami radiasi ing loro sikil, seng di tuduh manawa iritasi / pinching minangka pusat / tengah, lan salah sawijining sebab sing paling umum yaiku prolaps disk pusat kanthi tekanan ing loro akar saraf (mula radiasi ing loro sikil). Disaranake sampeyan takon karo dokter lan didiagnosis cedera.

Wis lara ing tengah mburi. Apa sisih mburi?

Nyeri ing sisih tengah utawa tengah mburi sinonim karo pain ing dodo. Pencet kene kanggo maca luwih lengkap babagan iki.

Napa sampeyan lara bali?
Wangsulan: Nyeri yaiku cara awak ngomong yen ana salah. Dadi, sinyal nyeri kudu diinterpretasikake tegese ana bentuk disfungsi ing wilayah sing ana gandhengane, sing kudu diselidiki lan luwih ditambani perawatan lan olahraga sing tepat. Penyebab nyeri punggung bisa uga amarga salah tiba-tiba utawa ngilangi kanthi bertahap saka wektu, sing bisa nyebabake ketegangan otot, kaku sendi, iritasi saraf lan, yen kabeh wis cukup, ruam discogenik (sciatica).

Apa sing kudu dilakoni kanthi nyeri pori sing kebak otot?

Jawaban: knots otot wis kemungkinan kedadeyan amarga salah sawijining otot utawa salah kiriman. Bisa uga ana tension otot sing gegandhèngan karo sendi facet ing vertebrae lan sendi. Kaping pisanan, sampeyan kudu njaluk perawatan sing mumpuni, banjur entuk latihan khusus supaya ora dadi masalah ambalan mengko ing urip.

|| Pitakon sing gegandhengan karo wangsulan sing padha: «Wis simpul otot ing sisih ngisor punggung. Aku kudu kepiye? ”

Napa sampeyan nandhang lara punggung?

Wangsulan: Ing sisih mburi pungkur bisa nemokake L5-S1 vertebrae, iki dadi wilayah sing rawan yen sampeyan ora duwe otot inti sing cukup utawa yen sampeyan ngalami stres ing saben dinane. Nimbulake rasa sakit bisa uga, kalebu liyane, nyeri punggung, ketegangan otot, panyebab discogenik utawa gangguan saraf.

Kadhangkala duwe klik klik ing mburi kanthi nyeri. Apa bisa uga?

Ngeklik swara utawa kavitasi ing sisih mburi amarga owah-owahan gerakan / tekanan ing sendi facet (titik lampiran ing antarane sendi ing punggung) - bisa nggawe swara yen ana disfungsi ing wilayah sing butuh perhatian. Asring amarga otot dhukungan sing sithik banget ing wilayah kasebut dikombinasikake karo kunci sambungan facet (sing diarani 'kunci') - disaranake sampeyan njaluk pitulung kanggo masalah sendi saka kiropraktor utawa terapi manual lan banjur nampa pandhuan pelatihan / latihan khusus kanggo ngiyatake wilayah sing dibutuhake tambah dhukungan / kekuwatan.

Wis lara ing mburi nalika aku nyambut gawe. Napa aku lara ing mburi nalika kerja?

Sampeyan mangsuli pitakon dhewe kanthi ujar manawa sampeyan kakehan beban - tanpa duwe kapasitas cukup kanggo nindakake. Rong saran kanggo solusi:

  1. Yen sampeyan duwe kantor kantor statis, sampeyan kudu nyoba mbatesi wektu sing dienggo sajrone dina kerja. Entuk mlaku-mlaku cilik ing wayah kerja lan uga latihan sing sithik.
  2. Yen sampeyan duwe tugas sing abot sing melu akeh ngangkat lan twisting, sampeyan kudu ngerti yen iki bakal nyebabake stres ketegangan yen sampeyan ora duwe kekuatan lan fungsi sing cukup ing otot lan sendi kanggo nglakoni. Iki minangka perkara sing asring dumadi ing perawat lan perawat ing omah amarga asring nggawe angkat dadakan utawa kerja ing posisi dysergonomic sing ora disenengi.

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)
13 replies
  1. Jørgine Liasen ngandika:

    Ing 1 sasi aku bakal duwe janjian kanggo operasi bali kaping 6 ing Ullevål. Kabungahan lan medeni. Looking nerusake kanggo njaluk nyisihaken saka mugia sawetara pain sing aku duwe dina supaya aku bisa nyuda menehi hasil apik ing painkillers. Lan muga-muga bisa mlaku maneh lan ora sethithik nglangi. (ya, aku bakal ngati-ati banget…)

    Banjur aku wedi dina sawise operasi, kanggo tangi amarga aku ngerti iku nyengsarakke langit ing wiwitan… Lan mesthi aku mikir yen iki bener kaping 6… prognosis luwih elek saben wektu, lan amarga aku dadi apes. sing anyar tansah kelakon ing mburi.

    Nalika iku mandheg?

    Reply
    • jorunn h. ngandika:

      halo jørgine, aku uga berjuang karo lara kronis… sukses karo prosedur sampeyan !! muga-muga dadi apik banget! mugia pain bakal mandheg sawise surgery kaping enem, nanging sampeyan ora bisa dadi manawa .. bakal ana dadi luwih jaringan parut lan tissue bundhas karo operasi kuwi atte '.

      Reply
  2. jorunn h. ngandika:

    Hai saiki aku wis nggunakake Cymbalta 30 mg sajrone 4 dina. Nelpon dhokter lan ngandika yen aku kudu nambah kanggo 60 mg sesuk… Kula pain ing mburi lan otot pain ing weteng amarga mburi. Lan nalika aku ngapusi ing mburi aku njaluk pain gedhe ing dodo lan mudhun kabeh padharan kanggo groin. Apa ana sing duwe pengalaman karo Cymbalta kanggo nyeri punggung?

    Reply
  3. Mette Gundersen ngandika:

    Hi! Kepikiran apa ana sing wis mudhun ing depot palexia?

    Aku kudu mungkasi njupuk tablet iki, ora amarga padha ora nyedhiyani cukup pain relief, nanging amarga saka efek sisih. Aku kringet kaya grojogan utawa beku setengah mati nalika awak tekan suhu normal. Aku arep ing dosis cukup dhuwur, 500 mg, nanging saiki ing minggu pungkasan mandegake mudhun kanggo 400 mg.

    Dokterku mikir sawise 14 dina aku kudu mudhun 100 mg luwih lan terus, nganti aku ana ing 0. Aku nandhang lara lan kram, punggungku wis rampung lan sikilku ing sikil kiwa aku meh ora bisa mlaku. Kabeh pain teka saka operasi bali gagal (Aku Getun iku!).

    Aku mikir downsizing dadi cepet banget, sapa duwe pengalaman ??

    Matur nuwun kanggo jawaban lan yen ora, aku pengin ngaturake dina sing apik sing muga-muga ora nglarani…

    Reply
  4. Hais Draxen Jordhøy ngandika:

    Hei!

    Aku rada nekat kanggo bantuan nemokake diagnosa. Ora ana sing ngerti apa-apa. Lan tegese aku ora dadi cacat enom ...

    Aku tatu ing kacilakan mobil nalika aku umur 18, ing ngendi aku prolaps lan sirahku uga. Aku dilakokno ing 6 sasi mengko kanggo prolaps, ngendi aku nandhang karusakan syaraf ing mburi ngisor. Iku ndadekake lara saben dina mudhun ing sikil (biasane ing sikil tengen) jinis jahitan etc. Kadhangkala aku tangi lan munggah kanggo rampung lumpuh sikil. Kadang sikil siji, liyane loro. Dheweke banjur lumpuh nganti 40 jam / yaiku rekor nganti saiki).

    ing 2005 aku wiwit semaput. Ana ing ngendi wae lan kapan wae. Ora ana hubungane karo tangi cepet, utawa kesel banget (sanajan kedadeyan kasebut luwih asring). Aku duwe geger otak meh pancet amarga iku. Kita ora ngerti kenapa iki kedadeyan. Wis njupuk tes kanggo ayan, nanging ora nemu apa-apa (padha ngandika banjur iku ora ateges aku ora duwe, mung sing ora kelakon sak test. Aku bisa zona metu kadhangkala, ngendi aku banjur ora ngelingi apa wae wis kedaden sakdurunge aku nglakokake ukumanku, pancen aneh.

    Yen sampeyan ora ngerti babagan iki, aku ngerti, nanging mungkin sampeyan ngerti wong sing bisa dak hubungi. Aku uga bisa sebutno sing aku wis tuku sistem Redcord lan olahraga karo. (sanajan aku rada ala, amarga aku ngerti aku lara banget)

    Hais

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hai Hais,

      Swara banget, banget kesel lan frustasi. Apa babagan whiplash? MESTI wis kedaden ing kacilakan mobil kasar? Utawa wis ora fokus ing iki? dikenal sing iki bisa mimpin kanggo sawetara ciloko pungkasan 'meh ora katon'.

      Reply
      • haisjo ngandika:

        Hei!

        Inggih, kula mboten nate sakit gulu, nanging kula kelingan topi sing sempit ing jendela sisih. Ora fokus nganti saiki. Aku bengkong bali banget ing Laka, nanging ing wayahe aku ora prolaps (tak anyar sawise operasi, nanging wis shrunk). Miwiti kanggo njaluk telek metu saka pilihan. Hehe.

        Reply
        • Thomas v / vondt.net ngandika:

          Lan sampeyan bisa uga wis nyoba mayoritas perawatan lan terapi? Yèn mangkono, aja ragu-ragu kanggo dhaptar apa sing wis nyoba lan apa efek wis.

          Reply
          • Hais Draxen Jordhøy ngandika:

            Wis pirang-pirang tes, nanging ora bisa fisio lan ora bisa mbayar dhewe. Saiki aku nggunakake campuran tramagetic od, nerontine, meloxicam, maxalt lan sok-sok solpedeine (tablet effervescent Inggris). Sing terakhir njupuk kabeh, codeine prep.

            Wis njupuk tes jantung, tes epilepsi, Pak…. Meh! Aku wis pindhah ing minger alas lan Kamping lan ngomong karo Clinic pain ing Hønefoss. Ora ana sing ngerti kenapa aku semaput lsp. Dadi saiki obat kasebut dadi uripku.

          • Thomas v / vondt.net ngandika:

            Uff! : / Ora muni apik. Nanging sampeyan uga ora entuk fisio kanthi hibah operasi umum?

          • Hais Draxen Jordhøy ngandika:

            Ora, ora ana sing ditutupi sayangé. Lha pas aku nglamar, aku ditolak. Saiki wis suwe.

          • adus ngandika:

            Oke, ora apa-apa kanggo mriksa maneh liwat GP sampeyan. Kaya sing wis dingerteni, ana temuan tartamtu babagan sinar-X lan liya-liyane sing bisa nggawe sampeyan entuk potongan suda.

  5. Bjørg ngandika:

    Halo. Sawise 15 taun kanthi masalah punggung lan sikil kiwa, aku wis operasi 4 taun kepungkur. Sawise setahun ana operasi anyar, banjur aku kaku. Saiki aku cacat lan isih duwe masalah karo sikil lan punggung. Sikil kesed, tingling, urip ing jero sikil, nyeri, kaku lan gerakan cilik ing tungkak. Punggungku krasa lan cepet kesel. Sawetara masalah ing sisih tengen mburi lan ngisor pupu. Ngadeg lan lungguh liwat wektu nggawe masalah kanggo kula. Dina wis mlaku kanthi apik, kanthi kesempatan kanggo turu. Yen wis sore lan bengi, sikilku lara banget. Dadi ing Celebra lan Nevrontin kanthi kesempatan kanggo ngisi ulang karo Tramadol. Arep mlaku-mlaku ing alas lan sawah, latihan kekuatan ing fisio lan nglangi ing blumbang banyu panas. Aku wis appreciate sawetara saran apik. Wong wadon, 55 taun

    FYI: Komentar iki dijupuk saka layanan pitakon ing Facebook.

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.