Nyeri ing gulu

Nyeri ing gulu

Nyeri ing gulu (nyeri gulu)

Nyeri gulu lan gulu bisa nyebabake sapa wae lan sapa wae. Nyeri gulu lan gulu bisa nyebabake kemampuan kerja lan kualitas urip - lan disfungsi gulu uga bisa nyebabake nyeri sirah lan pusing. Ing kene sampeyan bakal nemokake bantuan sing apik. Nyeri ing gulu yaiku gangguan sing mengaruhi nganti 50% saka populasi Norwegia saben taun, miturut angka saka NHI.

 

Amarga kahanan kerja dysergonomic lan luwih akeh wektu sing dienggo ing PC, tablet lan smartphone - sing bakal nyebabake kegiatan fisik sing kurang - bisa diduga apa jumlah kasebut bakal saya tambah pirang-pirang taun lan dadi masalah masyarakat sing luwih gedhe (soko sing wis bener wiwit artikel iki diterbitake dhisik!).

 

Artikel kasebut uga nuduhake latihan lan "langkah-langkah akut" yen gulu wis "kebuntuan". Ojo hubungi kita ing Facebook yen sampeyan duwe pitakon utawa input. Uga matur nuwun kanggo kabeh sing nuduhake artikel iki ing media sosial luwih dhisik.

 

Gulung ing ngisor iki kanggo kanggo ndeleng luwih akeh video latihan kanggo mbantu sampeyan kanthi lara gulu.

 



VIDEO: 5 Sandhangan Olahraga marang Stiff Neck and Nakit Sakit

Otot gulu sing tegar lan nyeri Limang latihan lan latihan regang iki bisa mbantu sampeyan nyepetake simpul otot ing jero gulu lan menehi gerakan gulu sing luwih apik. Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng latihan kasebut.


Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

 

VIDEO: Olahraga Kekuwatan Kanggo Bahu kanthi Elastis

Latihan elastis bisa dadi cara sing apik kanggo entuk fungsi sing luwih apik ing antarane agul-agul pundhak lan ing wilayah gulu. Kanthi kuwat ing pundhak pundhak lan balung bahu, sampeyan bisa nyegah otot gulu ora kakehan ing saben dinane stres. Program latihan kudu ditindakake kaping loro nganti kaping papat saben minggu kanggo ditrapake paling apik.

Sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan njupuk kauntungan saka iku, kita bakal ngormati sampeyan sing langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

 

Waca uga: - Cara Ngatasi Ketegangan Otot ing Gulu lan Pundhak

Latihan nglawan tension otot gulu lan pundhak

 

Apa sing bisa daklakoni sanajan kanggo nyeri gulu?

1. Olahraga umum, olahraga lan kegiyatan tartamtu dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa nyukupi awak lan otot sing lara.

 

2. Bal pemicu / bal pijet disaranake banget - utamane amarga mayoritas nyeri gulu amarga disfungsi saka otot lan sendi. Kasedhiya ing macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa mencet kanthi apik sanajan ing kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

 

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

 

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

 

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo nyuda rasa sakit

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

 

Entuk Sakit Neck Dieliti lan Diselidiki

Aja dadi nyeri gulu dadi bagian saka urip saben dinane. Apa wae kahanan sampeyan, sanajan ana karya fisik sing abot wiwit umur enom utawa kerja kantor sing sedheng, mula gulu bisa entuk fungsi luwih apik tinimbang saiki.

 

Rekomendasi pisanan kanggo nyeri gulu yaiku golek salah siji saka telung kelompok pekerjaan sing diwenehake kanthi resmi dening panguwasa kesehatan:

 

  1. chiropractor
  2. terapi manual
  3. proud

 

Diwenehi wewenang kesehatan umum minangka asil saka panguwasa panguwasa babagan komprehensif lan dadi keamanan kanggo sampeyan minangka pasien lan melu, antara liya, sawetara keuntungan khusus - kayata perlindungan liwat Compensens Injury Patient (NPE).

 

Minangka keamanan alam kanggo ngerteni manawa klompok pekerjaan iki didaftar ing skema iki kanggo pasien - lan, kaya sing kasebut, nyaranake nyelidiki / nambani klompok kerja karo skema sing gegandhengan.

Perawatan kiropraktik lan gulu

Loro kelompok pekerjaan pertama (kiropraktor lan terapi manual) uga duwe hak referral (kanggo diagnosa diagnosa kayata X-ray, MRI lan CT - utawa ngubungake rheumatologist utawa ahli neurologi nalika dibutuhake kanggo pemeriksaan kasebut) lan cuti lara (bisa nglaporake cuti lara yen dianggep).

 

Kata kunci kanggo kesehatan leher sing luwih apik kalebu stres sing luwih tepat ing urip saben dina (pas ergonomik), umume luwih akeh gerakan lan kurang lungguh statik, uga fokus ing latihan rutin.

 

Penyebab umum nyeri gulu

Penyebab nyeri leher sing paling umum yaiku kombinasi disfungsi ing otot lan sendi. Iki bisa nyakup otot sing nyenyet, lara (asring diarani myalgias utawa simpul otot), uga kunci sendi facet (asring diarani 'kunci' ing vernakular) ing wilayah sendhi sing kena pengaruh.

 

Kesalahan liwat wektu utawa kakehan kakehan bisa nyebabake gerakan lan rasa nyuda.

 

Simpul otot lan otot disfungsi ora nate kedadeyan dhewe, nanging meh kabeh dadi masalah - amarga otot lan sendi ora bisa obah kanthi mandhiri. Dadi ora "mung otot" - mesthi ana sawetara faktor sing nyebabake sampeyan lara punggung.

 

Mula, penting banget kanggo nliti lan ngrawat otot lan sendi kanggo entuk pola lan fungsi gerakan normal.

nyeri gulu 1

 



Waca uga: Iki Sampeyan Kudu Ngerteni Prolaps ing Kalung

gulu prolapse kolase-3

 

Penyebab sing nyebabake lan nyebabake nyeri gulu

 

Sikap ala

Turu apik (sampeyan butuh bantal anyar?)

Beban sepihak liwat wektu

Bantal salah

Olahraga lan gerakan sing sithik sajroning urip saben dinane

Postur statis utawa gaya urip

 

Bisa diagnosa nyeri gulu

Iki dhaptar diagnosis fungsi lan medis sing bisa nyebabake nyeri gulu.

 

Torticollis akut (nalika sampeyan tangi karo tenggorokan ing posisi sing dikunci)

Pembuangan karot Arteria (nyuwek arteri karotid)

atritis (Atritis)

osteoarthritis (nyandhang gabungan lan degeneratif)

Penyakit otoimun

Penyakit bechterew (Ankylosing spondylitis)

Peradangan ing gulu (Neck Radang)

Carotidynia (radhang arteri karotid)

Myelopathy serviks

Spondylosis serviks

fibromyalgia

meningitis

panggetihan Subarachnoid

Kelenjar getah bening gedhe

infèksi

Stenosis karotid (arteri tenggorokan sing kandhel)

Kusut ing Neck (Leher Kink)

Penyakit Mencium (Mononukleosis)

Joint ngunci ing gulu (bisa kedadeyan ing kabeh sendi cervical saka C1 nganti C7)

Wear joint

lymphadenitis

Iga serviks tambahan kongenital

Antarane Vortex Karusakan

migren (migrain uga bisa nyebabake nyeri gulu)

Knot otot / myalgia gulu:

Titik pemicu aktif bakal nyebabake rasa sakit ing kabeh otot (kayata musculus levator scapulae myalgi)
Titik pemicu laten nyedhiyakake rasa sakit liwat tekanan, kegiatan lan ketegangan

Sakit otot ing gulu

Spasm otot ing gulu

gulu Puthung

Cancer gulu

Nakkemyalgi

bundhas gulu

Kringet / whiplash

gulu capes

neuralgia ing gulu

Prolaps gulu (bisa nyebabake rasa sakit sing disebut gumantung karo root saraf sing kena pengaruh)

Psikiatic arthritis

Arthritis rheumatoid

Rubella (Asu Abang)

tendonitis ing gulu (tendinitis gulu)

Tendon tatu ing gulu

Stenosis balung mburi gulu

 

3 macem-macem kategori nyeri gulu

Nyeri ing gulu utamane bisa dipérang dadi 3 kategori.

 

1. Nyeri leher tanpa radiasi

Penyebab nyeri gulu yaiku beban mekanik, sendi lan tension ing otot. Biasane kedadeyan bebarengan, dadi penting kanggo ngrawat sendi lan otot supaya bisa ngasilake asil sing paling apik ing babagan relief gejala lan perbaikan fungsional.

 

Iki bisa mbantu chiropractor. Ketegangan otot lan disfungsi jinis iki bisa nyebabake nyeri sirah cervicogenik, yaiku sirah sirah sing muncul saka struktur ing gulu.

 



Iki biasane maneh dibagi dadi nyeri gulu akut lan nyeri gulu kronis:

 

Sakit leher akut

Tenggorokan perut

Kink leuk akut bisa uga katon yen ora ana sabab utawa cedera langsung. Nanging sing sejatine yaiku nalika jerone gulu dadakan disebabake amarga panyebab suwe lan cacat otot gulu lan sendi.

- Ketegangan amarga stres, konsentrasi intensif suwe-suwe, iritasi, swara, kahanan cahya sing kurang
- Apa sampeyan butuh kacamata (anyar)? Yen mateni mripat, Otot gulu sampeyan kanthi otomatis bakal kaku
- Posisi kerja sing ora disenengi
- Pakaryan statis lan siji-sijine (apa sampeyan lungguh ing ngarep PC akeh?)
- Sipat; khususe saka siji sisih mengaruhi otot sensitif suhu, kayata driver sing mbukak windows
- Posisi ngapusi salah, turu ing sofa lan / utawa turu mung ing sisih siji

 

Apa iku Chiropraktik?

 

Gejala umume leuk akut:

- Gulu dikunci ndadak lan dadi kaku lan nglarani
- Tangi karo turu ing wayah esuk
- Pain asring ditemokake ing titik tartamtu ing gulu
- Supaya sirah sampeyan miring supaya ora lara
- Angel muter sirah utawa ndeleng sisih, tanpa muter kabeh awak sekaligus
- Nyeri bisa banget, ora bisa ngunggahake endhas utawa nyuda sirah menyang dada tanpa nulungi tangan
- Sakit biasane saya parah sajrone 1-2 dina pisanan, lan banjur saya suwe saya apik
- Sawetara pulih kanthi cepet, ing wong uga kaku bisa tahan nganti pirang-pirang minggu lan wulan, lan banjur bali maneh

 

Ciloko leher kasebut kedadeyan nalika gulu kena pengaruh njaba utawa kacilakan, mekanisme cedera umum yaiku cedera gulu sawise tabrakan saka cedera mburi, tiba lan olahraga, pangaruh sirah utawa rai, lsp.

 

Gejala liyane sing umum dilaporake lan presentasi nyeri gulu:

- Peradangan gulu

- Nyuda gulu

- Gosong ing gulu

- Sakit ing gulu

- Guncangan listrik ing gulu

- Hogging ing gulu

- Ngeklik / ngeklik swara ing gulu

- Simpul ing gulu

- Kram ing gulu

- Dikunci ing gulu

- Semut ing gulu

- Nggerem ing gulu

- Mati ing gulu

- Goncang gulu sampeyan

- Gulu miring

- Kesel ing gulu

- Nyengit ing gulu

- Dicolong ing gulu

- Sakit ing gulu

- Sakit ing gulu

- Gulu sing lara

 

Latihan sing gegandhengan: - Nyuda gulu karo 5 latihan sing apik

Latihan karo theraband

 

Sakit gulu kronis

Yen nyeri gulu terus luwih saka 3 wulan, lara kasebut diarani kronis. Sakit kronis sawise cedhake gulu iku umum. Akeh wong sing alamiah bisa ngganggu gulu sawise cedera, lan dadi bunderan ganas kanthi gerakan gerakan sing ora kaku lan ora kena nyegah rasa nyeri. Iki uga ngapa panggunaan kolar gulu sing ora suwe ora dianjurake sawise cedhake gulu akut.

 

Cedera bisa berkembang dadi gambar nyeri sing kompleks:

- Nyeri gulu
- Pain antarane pundhak
- Nyeri punggung
Nyeri sumelang ing pundhak lan lengen
Tingling lan mati rasa ing tangan lan driji
- Pusing
- Ngelu
- Pain rai
- Konsentrasi mudhun
- Kelainan lemes lan turu

 

Sakit gulu radiasi

MRI gulu

MRI gulu

Loro penyebab nyeri leher sing paling umum karo radiasi ing pasien sing luwih enom (<40 taun) yaiku sing diarani prolaps leher rahim lan cilaka olahraga.

 

Ing pasien tuwa (> 40 taun) kemungkinan prolaps serviks luwih sithik, amarga massa lunak (inti palposus) ing disk intervertebral saya kaku, sing nyebabake kemungkinan sithik massa gelatin bakal mundhak tembok diafragma.

 

Bendhungan sing luwih gedhe, ing endi tembok ing saindenging jisim iki wiwit ngasilake diarani prolaps.

 

Nalika deflection iki nyebabake tekanan ing oyod saraf sing cedhak, bisa uga nemoni rasa nyeri utawa gejala (kayata tingling, mandhiri tangan, lan sapiturute) ing tangan siji utawa loro. ROOT saraf sing paling umum kena pengaruh ing prolaps serviks yaiku C7.

 

Sampeyan uga kudu kasebut manawa otot sing cedhak karo plexus brachial bisa nyebabake gejala kaya iki, nanging biasane biasane kurang.

 

Ing kasus prolaps cervical, kiropraktor sampeyan bakal mbantu ngilangi tekanan ing syaraf sing kena pengaruh, liwat teknik traksi sing diarani. Iki bisa mbantu ngetrapake rasa nyeri lan nyegah kahanan neurologis dadi luwih ala amarga tekanan tetep ing saraf. Ing fase akut krioterapi kondhisi iki uga digunakake kanggo mbatesi peradangan lan gangguan sing ngubengi root saraf, lan saran ergonomik uga bakal dianggep babagan beban gulu sing kudu diindari ing tahap iki.

 

Pakaryan otot uga bisa digunakake ing bentuk regangan, terapi titik pemicu, uga latihan lan latihan ing omah nalika fase akut wis rampung.

 

Kringet / whiplash

Slumping gulu sing bisa diarani kedadeyan ing kacilakan lalu lintas, cedera utawa cedera olahraga. Penyebab whiplash yaiku percepatan serviks kanthi cepet lan dekorasi langsung.

 

Iki tegese gulu ora duwe wektu kanggo 'mbela' mula mekanisme iki ing endhas dibuwang mundur lan maju bisa nyebabake kerusakan otot, ligamen lan tendon ing gulu.

 

Yen sampeyan nemoni gejala neurologis sawise kacilakan kaya ngono (umpamane nyeri ing lengen utawa perasaan nyuda kekuatan ing lengen), langsung golek perawatan medis.

 

Panaliten sing diarani Quebec Task Force wis ngategorikake whiplash dadi 5 kategori:

 

·      Kelas 0: ora ana nyeri leher, kaku, utawa tandha fisik

·      Kelas 1: Keluhan leher, kaku utawa kelembutan mung nanging ora ana tandha-tandha fisik sing ditemokake dening dokter sing mriksa.

·      Kelas 2: keluhan gulu lan dokter pemeriksaa nemokake sawetara gerakan lan kelembutan titik ing gulu.

·      Kelas 3: keluhan gulu ditambah uga tandha-tandha neurologis kayata refleks tendon jero, kelemahane lan kekurangan sensori.

·      Kelas 4: keluhan gulu lan patah utawa dislokasi, utawa tatu ing sumsum tulang belakang.

 

Utamane sing umume tiba ing gelar 1-2 sing nduweni asil paling apik kanggo perawatan manual. Gred 3-4 bisa, ing skenario sing paling ala, nyebabake cedera terus, dadi penting manawa wong sing ngalami cedera gulu njaluk mriksa langsung dening personel ambulans utawa konsultasi ruangan darurat.

 

Perawatan kiropraktik

 



 

 

Carane nyegah tenggorokan?

Ana sawetara langkah sing bisa mbantu sampeyan nyegah nyeri gulu - kalebu:

 

  • Aja lungguh ing kadhemen.
  • Gerakan rutin nyebabake sirkulasi getih sing luwih apik lan nyuda tension otot.
  • Nggoleki perawatan fisik lan njaluk bantuan kanggo nyeri gulu.
  • Nindakake latihan regangan lan kekuatan kanthi rutin.

 

Gambar MR gulu

Gambar MR gulu - Photo Wikimedia

Gambar MR saka gulu - Foto Wikimedia

- Varian normal gambar MRI ing gulu (kolum serviks), varian sagittal, bobote T2.

 

MRI gulu - incisi Sagittal - Photo MRIMaster

MRI gulu - bagean Sagittal - Foto MRIMaster

Panjelasan gambar MR: Ing kene kita ndeleng gambar liyane sing nuduhake level serviks beda (C1-C7), spines (spinosi, proses spinous), sumsum tulang belakang lan cakram intervertebral.

 

VIDEO: Col Cumical Cervical (MRI gulu):

Katrangan gambar MR iki: Kita ndeleng disk C6 / 7 sing nyuda dhuwur kanthi tumpukan disk fokus ing sisih tengen sing menehi kahanan sempit ing neuroforamin lan karep ROOT saraf sing potensial. Cakram disk minimal uga saka C3 nganti C6, nanging ora ana tresno saka akar saraf ing level kasebut. Yen ora, akeh papan ing kanal balung mburi. Ora ana myelopathy.

 

Nalika gulu nyebabake nyeri lengen: Cervicobrachialgi

Nalika oyot saraf ing sisih ngisor gulu dicubit minangka asil saka otot / myalgias sing nyenyet, gangguan fungsi sendi, prolaps disk lan / utawa kalsifikasi sawise ganti nyandhang, rasa nyeri sing kuat bisa uga ana ing lengen kanthi cara sing padha kaya sciatica. Iki diarani cervicobrachialgi.

 

Nalika gulu nyebabake sirah: Sakit kepala cervicogenik

pain mripat

Bentuk sirah sirah sing asring disebabake dening gulu ing sisih ndhuwur gulu, sing nyebabake sakit kepala, nyeri gulu lan otot sing kenceng ing sisih ndhuwur gulu.

 

Perawatan manual: Efek sing ditrapake sacara klinis babagan relief nyeri gulu

Perawatan kiropraktik, kalebu mobilisasi / manipulasi lan latihan omah sing spesifik, duwe efek klinis sing dibuktekake ing relief saka gulu. Panaliten anyar sing diterbitake ing jurnal sing misuwur Annals of Internal Medicine (Bronfort et al, 2012) nemokake manawa perawatan iki duweni efek sing luwih apik dibandhingake karo perawatan medis kanthi bentuk NSAID (Obat anti-inflamasi non-steroid) (2).

 

Perawatan nyeri leher sing konservatif

Perawatan konservatif tegese perawatan sing luwih aman - iki biasane kalebu perawatan fisik kanthi macem-macem bentuk, kayata terapi otot lan terapi sendi. Nanging uga ana akeh cara perawatan liyane sing digunakake.

 

 

Latihan nglawan tension otot gulu lan pundhak

 

Perawatan manual kanggo nyeri gulu

Kaya sing wis kasebut sadurunge, loro kiropraktor lan terapi manual minangka klompok kerja kanthi pendhidhikan sing paling dawa lan otorisasi publik saka pejabat kesehatan - mulane ahli terapi kasebut (kalebu fisioterapis) asring ndeleng mayoritas pasien sing ngalami penyakit otot lan sendi.

 

Tujuan utama kabeh terapi manual yaiku nyuda rasa sakit, ningkatake kesehatan sakabèhé lan nambah kualitas urip kanthi mulihake fungsi normal sistem muskuloskeletal lan sistem saraf.

 

Yen nyeri gulu, dokter bakal ngobati gulu kanthi lokal kanggo nyuda rasa sakit, nyuda gangguan lan nambah pasokan getih, uga mulihake gerakan normal ing wilayah sing kena disfungsi sendi - iki bisa uga kayata balung mburi, gulu, pundhak lan sendi pundhak. Nalika milih strategi perawatan kanggo pasien individu, klinis sing resmi menehi penekanan kanggo ndeleng pasien ing konteks holistik.

 

Yen ana curiga manawa lara gulu amarga penyakit liyane, sampeyan bakal diteliti maneh kanggo mriksa liyane.



Perawatan manual (saka kiropraktor utawa terapi manual) kalebu sawetara cara perawatan ing endi terapi nggunakake tangan kanggo mulihake fungsi normal ing sendi, otot, jaringan ikat lan sistem saraf:



- perawatan sendi khusus
- Stretches
- Teknik otot
- Teknik saraf
- Olahraga olahraga
- Latihan, pitunjuk lan tuntunan

 

Apa sing ditindakake dening ahli terapi kiropraktik utawa manual?

Sakit otot, sendi lan saraf: Iki minangka kiropraktik utawa terapi manual bisa nyegah lan ngobati. Terapi kiropraktik / manual utamane babagan mulihake gerakan lan fungsi sendi sing bisa diatasi dening nyeri mekanik.

 

Iki ditindakake dening teknik koreksi gabungan utawa manipulasi gabungan, uga mobilisasi gabungan, teknik regangan, lan karya otot (kayata terapi titik pemicu lan karya jaringan alus jero) ing otot sing melu. Kanthi nambah fungsi lan nyeri sing luwih sithik, bisa uga luwih gampang kanggo individu melu kegiatan fisik, sing bakal ngasilake efek positif kanggo energi lan kesehatan.

 

Latihan, latihan lan pertimbangan ergonomik kanggo nyeri gulu

Ahli babagan kelainan otot lan balung bisa, adhedhasar diagnosis sampeyan, ngandhani sampeyan babagan pertimbangan ergonomik sing kudu ditindakake kanggo nyegah karusakan, saéngga njamin wektu penyembuhan paling cepet.

 

Sawise bagean nyeri akut, umume manawa sampeyan uga bakal ditugasake latihan ing omah sing uga mbantu nyuda kemungkinan kambuh. Ing kasus penyakit kronis, sampeyan kudu ngliwati gerakan motor sing ditindakake ing saben dinane, supaya bisa ngilangi panyebab rasa lara nalika ngalami lara maneh.

 

Lentur tambahan

- Ing kene sampeyan bakal nemokake ringkesan lan dhaptar latihan sing wis diterbitake gegayutan karo counteracting, pencegahan lan nyuda nyeri gulu, nyeri gulu, tengkuk ing gulu, prolaps leher, sling whiplash / gulu lan diagnosa liyane sing relevan.

 

Ringkesan: Latihan lan latihan kanggo nyeri gulu lan nyeri gulu

 

Uga Waca: 4 Olahraga sing Disesuaikan kanggo Sampeyan kanthi Slang Whiplash / Neck

Nyeri ing gulu lan whiplash

 

4 Olahraga sing kenceng marang gulu Stiff

Latihan Yoga kanggo Stiff Neck

 

4 Latihan Yoga kanggo Sakit Neck

 

5 Olahraga sing Disesuaikan Kanggo Sampeyan Kanthi Prolaps Neck

Olahraga rotasi gulu isometrik

 

7 Latihan nglawan Ora Baik

Olahraga sandhangan kucing lan unta kanggo pundhak lan pundhak

 



Produk sing disaranake kanggo latihan sing efektif

bands ngleksanani

Mini-band: Set saka 6 lembar rajutan kanthi beda kekuwatan.

 

Waca uga:

- Nyeri weteng? Sampeyan kudu ngerti babagan nyeri weteng.

weteng lara

- Sadean ing sirah?

Sakit kepala lan gulu sing nemen

- Nyeri ing mburi?

backache

 

referensi:

  1. NHI - Informasi Kesehatan Norwegia.
  2. Bronfort et al. Manipulasi Spinal, Pangobatan, utawa Olahraga ing Omah Kanthi Saran kanggo Sakit Neck akut lan Subakut. Nyoba Randomisasi. Pangobatan Internal. 3 Januari 2012, jilid 156 ora. 1 Bagean 1 1-10.
  3. Livingston. Panliten whiplash Task Force Quebec. Spine 1999 Jan 1; 24 (1): 99-100. Web: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9921601
  4. Punnett, L. dkk. Kerangka Konsep kanggo Integrasi Promosi Kesehatan Promosi lan Program Ergonomik Pekerjaan. Rep. , 2009; 124 (Suplemen 1): 16-25.

 

Pitakonane asring babagan nyeri gulu

 

Sakit ing c3 sawise tiba. Napa aku lara ing kono?

Nyeri ing sendi serviks kaping telu (sendi gulu) ing sisih tengen, kiwa utawa loro-lorone bisa uga disfungsi ing langit-langit sumbere cedhak («kunci«) Lan otot (myös) - asring kombinasi iki sing lara ing C3.

 

Gulu dipérang dadi 7 sendhi utama, saka ndhuwur C1, terus mudhun menyang C2, C3, C4, C5, C6 lan mudhun menyang vertebra serviks ngisor, C7. Nalika tiba, bisa uga ana sling ing gulu sing bisa nyebabake sistem pertahanan awak dhewe, nalika sampeyan ndeleng otot sing kaku lan nyepetake sendhi sing kena pengaruh - iki kanggo nyegah kerusakan struktur sing luwih alus kayata saraf lan cakram intervertebral (piring alus ing antarane pusaran).

 

Sayange, awak ora duwe "tombol mati" kanggo mbatalake reaksi iki, mula kita asring ngerteni yen rasa lara bisa tetep pirang-pirang dina utawa pirang-pirang minggu sawise tiba. Kanggo nyepetake wektu nyepetake, bisa uga ana gandhengane karo perawatan sendi, perawatan otot, gerakan umum lan latihan peregangan.

 

Nduwe kalsifikasi ing gulu. Aku kudu piye?

Kalkulasi ing gulu biasane nyandhang nyandhang normal lan endhog balung. Apa sing kudu sampeyan lakoni gumantung saka seberapa gedhe kalsifikasi - lan apa uga tekanan kanggo, contone, kanal balung mburi (iki diarani stenosis balung mburi serviks).

 

Secara umum, latihan lan latihan dianjurake, nanging uga menehi saran supaya sampeyan konsultasi karo ahli klinik kanggo ngevaluasi rasa nyeri / diagnosis sampeyan lan menehi perawatan luwih apik kanggo sampeyan.

 

Rekomendasi sampeyan bakal bisa uga nglawan olahraga / latihan sing digabung karo perawatan fisik lan perawatan gabungan khusus sing ditindakake dening klinik kesehatan umum.

 

Nduwe lara lan nyeri ing gulu ing sisih kiwa. Apa diagnosis sing bisa ditemokake?

Sakit leher asring dumadi saka sawetara faktor sing ngemot otot lan komponen gabungan. Iki bisa uga kedadeyan ing presentasi sampeyan, saengga diagnosis bisa uga nyeri / gejala gulu sisih kiwa karo myalgia serviks (disfungsi otot leher).

 

Diagnosis liya yaiku tengkuk gulu lan torticollis akut - kanggo sawetara jeneng. Sampeyan bakal bisa ngomong kanthi luwih spesifik babagan apa sing bisa ditindakake yen sampeyan ngandhani yen sampeyan rumangsa lungguh kayata. luwih akeh ing sisih ndhuwur gulu, sisih tengah gulu utawa gulu ngisor - kanthi cara iki kita bisa menehi saran paling apik lan langkah-langkah luwih lanjut.

 

Apa sing banter ing gulu?

Yen ngomong babagan pembonjolan, biasane ana hubungane karo pirembagan babagan cakram intervertebral, struktur alus ing antarane vertebrae.

 

Bagian alus disk intervertebral iki bisa mundhak ing njaba, mula saya gedhe. Tonjolan cakram ora padha karo prolaps disk - nalika ngomong babagan prolaps, penetrasi nyata massa alus (inti pulposus) liwat tembok ing sakiwa tengene (annulus fibrosus).

 

Kepiye cara ngeculake rasa nyeri wong sing ngalami prolaps gulu?

Kanggo ngenthengake rasa sakit nalika gulu, mula kudu ngerti apa sing kudu ditindakake, yaiku ing ngendi prolaps kasebut lan akar saraf apa sing di-push.

 

Ahli musculoskeletal (kiropraktor utawa terapi manual) bisa mbantu sampeyan mriksa pemeriksaan klinis, uga ngrujuk diagnosis pengimejan kanggo njaluk gambar kepiye prolaps nyemprotake saraf. Ahli sing kaya ngono uga bakal bisa nyedhiyani latihan sing disesuaikan, relief ergonomik, terapi traksi lan kerja jaringan alus sing kabeh bisa mbantu ngilangi rasa sakit prolaps.

 

Siji prekara sing penting yaiku yen sampeyan nyelidiki iki kanthi cepet lan diwenehi informasi babagan apa sing bisa ditindakake dhewe kanthi ngladeni, latihan khusus lan apa sing sampeyan entuk saka perawatan. Kanggo ngukur luwih pasif, bantal lateks disaranake (waca: Bantal sirah kanggo ngindhari lara gulu?). Bebas wae takon babagan pitakon ing bagean komentar ing ngisor iki.

 

Wis lara ing sisih ndhuwur gulu ing sirah. Apa bisa dadi sababe?

Nyeri ing sisih ndhuwur gulu ing sirah, sisih kiwa, tengen utawa loro-lorone bisa duwe sawetara sebab. Untunge, sabab sing paling umum otot gulu sing kenceng (myalgia / myosis - luwih becik ing subkamipitalis) lan otot mburi ndhuwur (trapezius ndhuwur og levator scapulae) dikombinasikake karo watesan gabungan (sing populer diarani 'ngunci paragraf') ing sendi gulu ndhuwur (luwih becik C1, C2 lan C3 sendhi sing nyuda mobilitas.

 

Kombinasi perawatan sendi, perawatan otot lan latihan adaptasi kanthi kekuwatan lan peregangan minangka obat sing paling apik kanggo penyakit kasebut - supaya sampeyan bisa nyegah penyakit kasebut. Waca liyane babagan nyeri ing sisih ndhuwur gulu lan punggung kene.

 

Aku manggon ing Dal (cedhak karo Gardermoen) lan pengin rekomendasi kanggo terapi manual (kiropraktor, terapi manual utawa fisioterapis) ing wilayahku. Sapa sing bakal menehi saran?

Kanthi mayuta-yuta pembaca setaun, kita ing Vondt.net nampa pitakon saben dinane wong njaluk saran lan klompok profesional sing kudu milih nalika golek perawatan kanggo masalah otot, saraf lan sendi - nalika menehi saran, kita bakal nggawe papat kriteria. :

 

  • Bukti basis: Apa klinik lan klinik adhedhasar riset anyar ing perawatan diagnosis sendi lan otot?
  • Moderne: Apa alamat perawatan kasebut nyebabake sabab lan gejala kanthi sakabehe - kanthi perawatan otot lan sendi, uga latihan olahraga khusus kanggo individu kasebut?
  • interdisipliner: Apa ahli klinik lan klinik nggunakake referensi kanggo ahli ing imaging, rehabilitasi lan penilaian pakar? Utawa dheweke sekolah dinosaurus lawas kanthi x-ray dhewe ing kamar mburi?
  • safety sabar: Apa klinik kasebut butuh wektu sing apik kanggo nliti lan perawatan sing rapi? Utawa, mung perawatan 5 menit kanggo saben pasien?

 

Rekomendasi ing wilayah sampeyan kalebu perawatan fisik, interdisipliner, perawatan kiropraktik / kiropraktik lan penilaian Råholt Chiropraktik Pusat lan Fisioterapi - klinik interdisiplin adhedhasar basis, modern, sing fokus banget kanggo penyelidikan lan perawatan lengkap.

 

Apa sampeyan bisa kena infeksi ing gulu?

Infeksi lan infeksi gulu ora umum, nanging arang bisa kedadeyan.

 

Sampeyan ngelingake sampeyan yen inflamasi lan infeksi minangka rong perkara sing beda - yen sampeyan ngalami reaksi inflamasi sing parah amarga panase panas, demam lan nanah ing wilayah kasebut, mula sampeyan bisa uga kena infeksi - lan banjur kudu ndeleng GP ing dina sing padha kanggo investigasi luwih lanjut. lan perawatan.

 

Apa bisa dadi pusing amarga gulu? Aku lara banget lan pusing.

Nalika pusing disebabake fungsi otot lan sendi gulu, iki diarani pusing cervical. Cervicogen tegese gandhengane.

 

Wangsulan kasebut yaiku manawa ana salah pusing amarga ana myalgia lan bathi gabungan ing gulu. Ing kasus penyakit sing terus-terusan, sampeyan kudu takon menyang klinik kanggo mriksa lan perawatan.

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

 

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)
8 replies
  1. Anette Østberg ngandika:

    Hei!

    Aku wis berjuang karo nyeri otot / kaku ing gulu, pundhak lan punggung ndhuwur saben dina wiwit awal Februari. Aku kroso tegang kabeh wektu lan aran kaya aku ora rampung ngendhokke . Kadhang-kadhang aku ora kuwat nahan sirahku, rasane kaya otot-otot ing gulu ilang. Aku uga berjuang karo ngelu lan pusing meh saben dina.

    Aku uga berjuang karo turu, amarga aku ngapusi tegang lan ngenteni suwene turu amarga aku ora nemokake posisi turu sing apik. Aku rumangsa kesel nalika tangi kaya nalika turu lan amarga. Aku saiki wis 100% cuti lara wiwit 15 Februari.

    Aku wis menyang chiropractor kira-kira kaping pindho saben minggu wiwit masalah diwiwiti, tanpa dandan gedhe. Yen aku rumangsa luwih apik ing sawijining dina, aku cenderung dadi luwih elek tinimbang dina sabanjure. Aku wis MRI, lan ora ana temuan sing signifikan. Wis uga lunga menyang dhokter, njaluk sulih tinimbang GP sandi sayangé. Dheweke mikir yen aku kudu kerja, amarga aku lara ora preduli yen aku kerja utawa ing omah, aku uga bisa kerja. Dheweke babar blas uninterested ing pain lan panginten aku kudu mangan sayuran crunchy lan maca munggah carane njaluk karesikan turu apik. Kita uga njupuk conto getih, tanpa temuan sing gegandhengan. Dheweke uga panginten sing iki bisa psychologically related kanggo proyek anyar, lan aku duwe kuatir, kaku lan depresi.

    Majikanku uga percaya iki… Nanging, aku ora duwe masalah gedhe. Lan saiki aku wis suwe ana ing omah, mesthine kudu diwenehake, ora ana sing kudu gugup utawa kaku ing omah… Ing sisih liya, aku kuwatir lan nandhang sungkowo yen iki ora bakal kelakon. ora krasa awakku luwih suwe. Aku wis ganti bantal dadi tempur, nganggo bantal pemanas ing gulu, wis tuku alat pijet, lan kanca sekamar uga pijet, mlaku-mlaku, sepedaan. lan mulet, coba sawetara latihan yoga.

    Iku ora koyone kanggo bantuan banget, relieves sak kegiatan, nanging bisa aran cukup kalah sakwise lan aku cepet kroso ngelu lan sirah sawise kegiatan. Uga njupuk sawetara paracetamol, ibux lan naproxen tanpa mbantu. Wis uga digunakake krim voltarol lan pil, lan valerina forte kanggo ngendhokke . Uga ora ana sing mbantu.

    Soooo .. iki lunga adoh, aku ora ngerti apa sabanjuré saiki. Lan koyone terapiku uga ora ngerti.

    Aku pancene kudu sawetara tips gedhe!

    Reply
    • vondt.net ngandika:

      Hei,

      Iku ora apik, Anette. Apa ana kedadeyan sadurunge debut ing wulan Februari? Kacilakan, trauma (umpamane kekerasan) utawa tiba? Utawa mung teka dumadakan?

      Babagan langkah-langkah sing wis ditindakake ing omah - iki nuduhake yen sampeyan pancene kepengin dadi luwih apik. Uga ujar manawa obat penghilang rasa sakit ora bisa digunakake kanggo penyakit sampeyan - mung ora apik banget.

      Apa sampeyan nampa latihan sing sampeyan lakoni - lan saran khusus babagan sensitivitas otot lan liya-liyane?

      Reply
  2. Vidar Stenbekken ngandika:

    Hi! Wis suwe nandhang lara gulu lan wis dikandhani manawa ana panyebab otot, nanging uga nyebabake ngunci sendi. Entuk bantuan saka chiropractor kanggo sawetara wektu, nanging sayangé stagnated.

    Apa ana latihan prasaja sing luar biasa sing bisa ditindakake ing omah supaya dadi luwih stabil ing arah sing positif? Saiki aku duwe masalah sing tiba maneh kabeh wektu. Kayane sampeyan entuk genggeman sethithik babagan iki kanthi perawatan lan latihan, nanging ora cukup yen aku kudu ngetrapake.

    Ngrasa yen gerakan ora rampung 100% lan swara crunching kasebut asring kedadeyan nalika obah lan mung ana ing sisih kiwa sing ana kunci sambungan. Ana sing nyebutake latihan otot gulu sing jero lan apa ana latihan sing apik sing bisa ditindakake ing omah sing gampang supaya aku bisa nyekel otot kasebut?

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hi Vidar,

      Sayange, ora ana trabasan nalika nerangake kesehatan otot lan sendi sing luwih apik. Ing kene sampeyan kudu kerja kanthi sistematis kanthi gerakan sing tambah akeh ing saben dinane, posisi kerja sing kurang statis lan bisa uga pindhah menyang chiropractor saka wektu kanggo wektu (amarga sampeyan wis nyatakake yen sampeyan duwe efek sing apik sadurunge) - perawatan fisik lan durasi asring gumantung suwene sampeyan wis berjuang karo masalah sampeyan. Ora bakal ana "fix cepet" yen masalah wis tetep kanggo sawetara taun - banjur siji uga kudu nyana sing Course saka perawatan ing contone. chiropractor njupuk wektu luwih suwe tinimbang kusut gulu akut sing kedadeyan wingi.

      Masalah karo nglatih otot-otot gulu sing jero yaiku latihan kasebut pancen nggegirisi (kalebu dagu dobel lan latihan isometrik nglawan telapak tangan) - lan 99% saben wong sing nindakake ora bisa nindakake cukup suwe utawa cukup.

      Disaranake sampeyan olahraga kanthi apik lan rutin, utamane kanthi fokus ing pundak lan holistik. Mungkin sampeyan uga bisa duwe efek apik saka roller umpluk kanggo utomo thoracic digabungake karo mulet saka gulu.

      Latihan otot DNF asring digunakake kanggo pasien Whiplash - sampeyan bakal nemokake conto kasebut kene.

      Reply
  3. Linda Asmundsen ngandika:

    Halo. Aku wis berjuang karo gulu perih kanggo akèh taun aku abuh, dhokter mikir iku prolaps. Nanging wis pain saiki ing gulu, nanging biasane Pundhak ing sisih tengen, lan uga mudhun menyang lengen tengen kang aku uga berjuang karo - lan kang aran wis dadi ora pati roso? Apa bisa dadi?

    Reply
    • Alexander v / fondt.net ngandika:

      Hi Linda,

      Yen sampeyan nandhang lara gulu lan lengen nganti pirang-pirang taun, cukup jelas yen ana gangguan saraf / pinching saka werna syaraf. Lan kita nemokake iku ngageti sing wis ora diarani kanggo ujian MRI kanggo netepake anggepan - yen ngerti liyane ing ireng lan putih, iku luwih gampang kanggo loro terapi lan sabar nyiyapake perawatan efektif lan program latihan.

      Diagnosa sing bisa ditindakake yaiku prolaps gulu kanthi tresno oyod (oyod utawa akar saraf sing jengkel nemtokake cara sensori / motorik kena pengaruh), sindrom TOS utawa gangguan otot myofascial lan watesan sendi sing nggabungake saraf iritasi ing gulu utawa plexus brachial. Paling kamungkinan iku kombinasi iritasi / pinching saka werna syaraf C5, C6 lan C7.

      Terus terang wae ... ora ana sing dijupuk Pemeriksaan MRI malah?

      Reply

Trackback & Pingbacks

  1. Kepiye carane nambah sikap? Latihan kanggo postur sing luwih apik. Vondt.net | We ngredhakaké pain Panjenengan. ngandika:

    […] Nyeri ing gulu […]

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.