Sendi facet - Photo Wiki

Nyeri ing sendi - latches lan kaku sendi.

Duwe kunci lan nyeri ing sendi uga struktur sendi bisa dadi masalah banget. Nyeri sendhi bisa uga disebabake sawetara macem-macem faktor, nanging sawetara sing paling umum yaiku rame, trauma, nyandhang, lan nyuwek, arthrosis, gagal kegagalan lan disfungsi mekanik. Nyeri sendhi minangka masalah sing nyebabake proporsi populasi sing luwih gedhe.

 

Diagnosa liyane sing bisa nyebabake nyeri sendi yaiku asam urat, flu, rheumatism lan liya-liyane.

 

- Uga maca: Nyeri ing mburi sawise latihan hard?

 

- Elingi: Yen sampeyan duwe pitakon sing ora dijamin karo artikel kasebut, mula sampeyan bisa takon ing kolom komentar (sampeyan bakal nemokake ing sisih ngisor artikel). Banjur kita bakal nindakake sing paling apik kanggo njawab sampeyan sajrone 24 jam.

 

Apa sing bisa aku lakoni kanggo nyeri otot lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri kanggo otot lan nyeri sendi

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

tuku saiki

 

Sawetara gejala nyeri sendi

Kaku ing sendi. Sambungan kula pecah. Peradangan ing sendi. Sakit sendi. Kunci sendhi kula. Jengkar-jengkar jengkar. Sambungan retak. Nyeri sendhi ing wayah sore lan ing wayah wengi. Sendhi saya kaku. Kaku ing sendi. Wis ngunci sendi ing mburi.

 

Iki kabeh gejala sing bisa dirungokake dokter saka pasien. Disaranake sampeyan memetakan nyeri sendi kanthi becik sadurunge menyang dokter (sing mesthi sampeyan lakoni kanggo nyeri sendi permanen). Pikirake frekuensi (sepira kerepe sampeyan nyeri ing sendi?), Durasi (nganti pira suwene rasa sakit?), Intensitas (kanthi skala nyeri 1-10, paling lara tenan? Lan umume lara apa?).

 

Apa kunci gabungan?

Kunci nalika diarani wong umum asale saka tembung kasebut lemari gabungan kunci. Iki nalika entuk disfungsi ing sendi facet saka vertebrae utawa vertebrae gulu. Ing sendi facet yaiku sendi sing nyambungake vertebrae. Mula, ing sendi kasebut, utamane bisa entuk kunci utawa ora ana fungsi. Iki bakal nyebabake nyeri sendi utawa kaku sendi.

 

Sendi facet - Photo Wiki

Facet - Wiki Wiki

 

X-ray saka utomo

- Sinar-X saka tulang punggung lumbar (uga dikenal minangka lumbar kolalisalis):

Radiografi kothak cilik - Photo Wikiraedia

Gambar lumbar kolumalis lumbar - Foto Wikiraedia

Gambar dijupuk saka sisih sisih (lateral lumbar columna x-ray) lan kita cetha ndeleng 5 vertebrae mburi ngisor (saka ndhuwur menyang ngisor: L1, L2, L3, L4, L5) lan loro vertebrae ngisor ing dada (T12 lan T11). Menyang transisi menyang sakral sing kita weruh S1.

 

Klasifikasi rasa nyeri ing sendi.

Nyeri ing sendi bisa dipérang dadi leukemia, subacute og nemen lara. Nyeri sendi akut tegese wong kasebut ngalami nyeri sendi kurang saka telung minggu, subakut yaiku periode telung minggu nganti telung wulan lan rasa sakit sing nduwe luwih saka telung wulan diklasifikasikake minangka kronis.

 

Nyeri sendhi bisa disebabake dening kakehan, osteoarthritis, ketegangan otot, asam urat, flu, penguncian sendi facet lan / utawa iritasi saraf ing sacedhake. Kiropraktor utawa ahli kelainan musculoskeletal, saraf lan saraf liyane bisa diagnosa penyakit sampeyan lan menehi panjelasan lengkap babagan apa sing bisa ditindakake sajrone perawatan lan apa sing bisa ditindakake dhewe. Priksa manawa sampeyan ora suwe nandhang lara sendi, luwih becik hubungi klinik lan didiagnosis sing nyebabake rasa sakit.

 

Kaping pisanan, ujian mekanik bakal ditindakake ing endi dokter ndeleng pola gerakan sendhi utawa kurang saka iki. Kekuwatan otot uga ditliti ing kene, uga tes khusus sing menehi pratelan klinis babagan apa sing nyebabake wong lara ing sendi.  Ing kasus masalah sendi, diagnosis imaging bisa uga dibutuhake. Kiropraktor duwe hak ngrujuk ing ujian kasebut kanthi sinar-X, MRI, CT lan ultrasonik. Perawatan konservatif mesthi nyoba kanggo ngobati penyakit kasebut. Perawatan sing sampeyan tampa bakal beda-beda, gumantung saka apa sing ditemokake sajrone pemeriksaan klinis.

 

Aja osteoartritis bisa nyegah sampeyan karo kegiatan saben dina - Photo Wikimedia Commons

Aja nganti nyeri sendi mandheg sampeyan kegiatan sehari-hari - Foto Wikimedia Commons


 

Apa sing ditindakake kiropraktik?

Sakit otot, sendi lan saraf: Iki minangka kiropraktor bisa mbantu nyegah lan ngobati. Perawatan kiropraktik utamane babagan mulihake gerakan lan fungsi sendi sing bisa ditanggung kanthi nyeri mekanik. Iki ditindakake dening teknik koreksi gabungan utawa manipulasi gabungan, uga mobilisasi gabungan, teknik regangan, lan karya otot (kayata terapi titik pemicu lan karya jaringan alus jero) ing otot sing melu. Kanthi nambah fungsi lan nyeri sing luwih sithik, bisa uga gampang kanggo individu melu kegiatan fisik, sing bakal ngasilake efek positif ing energi, kualitas urip lan kesehatan.

 

Latihan, latihan lan pertimbangan ergonomik.

Ahli babagan kelainan otot lan balung bisa, adhedhasar diagnosis sampeyan, ngandhani babagan pertimbangan ergonomik sing kudu ditindakake kanggo nyegah karusakan luwih lanjut, saéngga njamin wektu penyembuhan paling cepet. Sawise bagean nyeri akut, umume manawa sampeyan uga bakal ditugasake latihan ing omah sing uga mbantu nyuda kemungkinan kambuh. Ing kasus penyakit kronis, sampeyan kudu ngliwati gerakan motor sing ditindakake ing saben dinane, supaya bisa ngilangi panyebab rasa lara nalika ngalami lara maneh.

 

Kuliah utawa ergonomik cocok kanggo bisnis sampeyan?

Yen sampeyan pengin kuliah utawa ergonomik sing cocog kanggo perusahaan, hubungi kita. Pasinaon wis nuduhake efek positif kanggo langkah kasebut (Punnett et al, 2009) ing wangun cuti sakit sing nyuda lan nambah produktivitas kerja.

 

Waca uga:

- Nyeri ing mburi sawise salju salju. Napa kula kagungan?.

- Napa aku nandhang lara ing mburi sawise meteng?

 

Lowongan Kerja:

  • Mesin pelatih / ellipse: Latihan fitness sing apik banget. Apik kanggo promosi gerakan ing awak lan olahraga kabeh.
  • Ketelbells minangka salah sawijining latihan sing efektif banget sing ngasilake asil sing cepet lan apik.
  • Kayaking Mesin minangka salah sawijining bentuk latihan sing bisa dienggo supaya entuk kekuatan sakabehe.
  • Spinning bike ergometer: Apik banget ing omah, supaya sampeyan bisa nambah jumlah latihan sajrone taun lan entuk fitness sing luwih apik.

 

"Aku sengit latihan saben menit, nanging aku ujar, 'Aja mandheg. Nengsemake saiki lan urip salawase urip sampeyan dadi juara. » - Muhammad Ali

 

iklan:

Alexander Van Dorph - Iklan

- Klik ing kene kanggo maca liyane babagan adlibris utawa amazon.

 

 

Ora nemu apa sing sampeyan goleki? Utawa sampeyan pengin informasi luwih lengkap? Telusuri kene:

 

 

referensi:

  1. Punnett, L. dkk. Kerangka Konsep kanggo Integrasi Promosi Kesehatan Promosi lan Program Ergonomik Pekerjaan. Rep. , 2009; 124 (Suplemen 1): 16-25.

 

Pitakon asring ditakoni babagan nyeri ing sendi:

 

P: -

Wangsulan: -

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)
1 wangsulan
  1. susanne karoline ngandika:

    Aku lara lan abuh ing sawetara joints sawetara wektu kepungkur. Akeh wengi tangi lan sore / esuk ala. Meh ora bisa ngadeg. GP Kula maringi kula cortisone (karo seng di tuduh atritis) kang digunakake kanggo 4 minggu, (pisanan 10 mg, banjur 5 mg abang) sadurunge aku menyang rheumatologist. 3 dina sawise aku mandheg njupuk tablet iki, aku mlebu CT scan. (Spesialis)! Banjur aku nandhang inflamasi ing tangan loro lan tes getih sing ditindakake sadurunge positif.

    Aku dikandhani kanthi lisan yen aku bakal miwiti kemoterapi sajrone 14 dina (pemeriksaan sabanjure). Aku uga nampa surat saka rheumatologist babagan kemoterapi sing kudu diwiwiti ("miwiti Methotrexate" ujare ... ..) Aku ana ing rheumatologist dina iki lan dheweke "nemokake" ora ana inflamasi ing sendi tangan lan mulane ora bakal miwiti karo obat. Dheweke ujar manawa Paracetamol lan fisioterapi lan aku kudu santai. Aku kudu teka kanthi rutin kanggo mriksa lan kudu nelpon yen ana kedadeyan (bengkak utawa nyeri) Banjur aku kudu mlebu luwih cepet.

    Aku uga kudu menyang GP kanggo njupuk CRP yen aku krasa lara utawa dadi gedhe. Saiki awakku krasa lara, kesel lan kesel. Perasaan sing ala banget. Aku ora ngerti iki? Apa kortison bisa nggawe aku "sehat" saka bengkak lan abang, amarga aku terus "dawa". Nanging ora lara. ,, Aku seneng banget dina iki lan ngarep-arep / mikir sing bakal ana sawetara tentrem ing mangsa karo pain lan kaku. Muga-muga? Apa iki bisa ilang dhewe? Kekeselen saiki ana nanging bisa uga ilang nalika aku duwe dina "apik / ala"?

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.