6 Olahraga kanggo Nyuda Punggung Sakit Akut

4.2 / 5 (6)

 90 90 posisi darurat

6 Olahraga kanggo Nyuda Punggung Sakit Akut

Apa sampeyan keganggu karo nyeri punggung rendah akut? Mangkene 6 latihan sing apik sing bisa ngilangi nyeri punggung, nguatake punggung lan nyuda insiden lumbago. Yen sampeyan duwe pitakon babagan latihan, kesehatan utawa olahraga, hubungi kita Facebook utawa YouTube.

 



Latihan sing bisa ditindakake kanthi alami gumantung saka panyebab lara. Ing kene kita wis nyoba nggawe pandhuan sing umum kanggo latihan lan posisi sing bisa ngilangi nyeri punggung lan lumbago sing kurang akut - kita uga banget ngajak sampeyan supaya perawatan aktif ing klinik-klinik gejala lan penyakit sampeyan. Ing sawetara kasus, bisa uga migunani kanggo nggunakake sing diarani geger lumbar kanggo ngilangi otot lan sendi sing nyeri. Yen ora, sampeyan diwanti-wanti kanggo nambah latihan kasebut kanthi mlaku-mlaku, sepedha utawa nglangi - punggung sampeyan ngidini. Bebas bae kanggo nelusuri kothak telusuran kanggo sawetara pandhuan praktik sing wis dikirim sadurunge. Yen sampeyan rumangsa luwih apik, disaranake latihan weteng iki og latihan hip iki.

 

1. Posisi darurat (posisi 90/90)

Kita miwiti karo posisi sing wis dipilih kanggo nyebut "posisi darurat" utawa kaya sing diarani pribadi: posisi "90/90". Iki minangka posisi sing ditampilake panelitian manawa sampeyan duwe tekanan paling ora bisa nyebabake vertebrae ngisor lan otot ing punggung ngisor - sampeyan ora kudu suwe banget, lan disaranake supaya terus maju ing sisih mburi.

posisi darurat

Lie flat ing lantai karo femur ing 90 derajat lan anak sapi ing 90 derajat, kaya sing ditampilake ing gambar - sampeyan bisa uga pengin nggulung andhuk tipis lan dilebokake ing kranjang ing mburi ngisor. Ing kasus nyeri punggung rendah akut, sampeyan bisa uga nyoba ngapusi, umpamane 3-5 kali dina suwene 30 menit sekaligus. Sampeyan bisa uga migunani kanggo nggabungake posisi iki karo kebentuk, amarga pedoman "20 menit mati, 20 menit, baleni".

 

2. Ngobong kursi lan mburi ngisor

Stretch saka glutes lan hamstrings



Latihan iki ngluwihi otot gluteal lan piriformis - sing terakhir yaiku otot sing asring melu sciatica lan sciatica. Lempeng ing jubin kanthi pucuk, luwih becik ing tikar olahraga kanthi dhukungan ing gulu. Banjur tekuk sikil tengen lan pasang ing pupu kiwa. Banjur jupuk pupu kiwa utawa sikil tengen banjur tarik alon-alon menyang sampeyan nganti sampeyan rumangsa dawa ing sisih mburi paha lan otot gluteal ing sisih sing dienggo. Tahan galur nganti 30 detik. Banjur baleni ing sisih liyane. Dileksanakake liwat 2-3 set ing saben sisih.
video:

3. Butt tumrap tumit (Olahraga Bali)

Latihan iki ngencengi lan nggeser balung mburi.

Tumit kanggo babagan bokong

Miwiti Position: Ngadeg kabeh papat ing tikel pelatihan. Coba terus gulu lan mundur kanthi posisi sing netral, rada dawa.

babagan: Banjur nyelehake bokong menyang tumit - kanthi gerakan sing lembut. Elinga kurva netral ing tulang belakang. Terus babagan udakara udakara 30 detik. Mung sandhangan sampeyan adoh yen sampeyan kepenak.

Baleni ngleksanani 4-5 kaping. Latihan kasebut bisa ditindakake kaping 3-4 saben dina.



 

4. Mobilisasi sisih gampang (roller lutut)

Olahraga sing ngencengi punggung lan nyepetake otot sing caket. Kudu ditindakake kanthi ati-ati lan kanthi gerakan sing dikendhaleni kanthi tenang.

Kneel nggulung kanggo mburi ngisor

Miwiti Position: Ndhukung ing punggung - luwih becik ing tikar pelatihan nganggo bantal kanggo sirah. Terus lengen sampeyan langsung menyang sisih banjur tarik sikil loro menyang sampeyan. Coba ngendhokke awak ndhuwur nalika nindakake latihan kasebut.

eksekusi: Ayo dhengkul alon-alon saka sisih menyang sisih nalika njaga pelvis kanthi alami - priksa manawa loro-lorone pundhak tetep dikandhani karo lemah. Tindakake latihan kanthi gerakan sing lembut lan tahan posisi sajrone udakara 5-10 detik sadurunge obah alon-alon menyang sisih liyane.

5. Nyengkuyung weteng

Olahraga aktifitas lan gerakan sing mlebu gerakan mundur - uga dikenal minangka extension.

Mbalikke bendungan mundur

Latihan iki ngluwihi lan nggedhekake punggung ngisor kanthi cara sing lembut. Delengen ing weteng lan dhukung sikut karo telapak tangan ing ngarepe lantai. Terus gulu ing posisi netral (ora mbengkongake) lan mundur alon-alon kanthi nglamar tekanan mudhun ing tangan. Sampeyan kudu ngrasakake otot weteng sing mandheg - ora mundhak. Terus posisi 5-10 detik. Baleni maneh saka 6-10 repetisi.

 

6. Kaki menyang dodo (olahraga kanggo punggung lan kursi ngisor)

Latihan iki tujuane kanggo nambah gerakan mundur ngisor lan ngencengi otot kursi lan punggung ngisor. Kasuren ing lantai kanthi mundhak, luwih becik ing tikar pelatihan kanthi dhukungan ing gulu. Narik sikil nganti nglawan sampeyan nganti tekan bengkong.

bangkekan Babagan

Banjur selehake sikil siji nganti sampeyan nganti sampeyan rumangsa alon-alon ing kursi lan pungkur ing ngisor. Tahan sudhut kanggo 20-30 detik lan baleni kaping 3 ing saben sisih.

Utawa, sampeyan bisa mbengkongake sikil loro ing dada, nanging disaranake mung nalika nandhang lara, amarga menehi tekanan ing cakram ing sisih ngisor.
video:



Ngukur dhiri lan produk dhukungan liyane sing gegandhengan

  • gerakan: Mlaku-mlaku kanthi kacepetan dhewe lan luwih becik ing medan sing angel - nanging yen nyeri punggung sampeyan kuwat mula ora bisa digunakake, mula kudu adaptasi karo gerakan kasebut.
  • Back support: En sandhangan lumbar luwes (klik ing kene kanggo maca liyane - mbukak ing jendela anyar) bisa menehi stabilitas lan rasa nyeri sing luwih apik nalika sampeyan mbutuhake banget. Kanthi otot sing aktif banget lan nglarani ing sisih ngisor, bisa mbantu nyuda rasa lega supaya bisa tenang nganti level ketegangan normal. Punggung lumbar uga bisa digunakake kanthi nyedhiyakake postur punggung sing luwih apik (nyegah postur sempit lan kurva kuwalik ing punggung ngisor), uga kompresi lan panas sing bisa nyumbang sirkulasi getih sing luwih apik.

En sandhangan lumbar luwes bisa ngilangi ketegangan otot lan nyebabake panggunaan punggung ngisor sing luwih bener. Tutul gambar utawa kene kanggo maca maneh.

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

  • Nyeri Nyuda Cold Spray: Biofreeze minangka perawatan alami sing nglarani rasa nyeri sing bisa nyuda nyeri lan menehi relief gejala.

Biofreeze (Kadhem / cryotherapy)

 

VIDEO: 7 Pakaryan nglawan Osteoartritis / Nganggo Hip

Mangkene 7 latihan kanggo hipeoarthritis hip, sing uga bisa digunakake ing nyeri punggung akut. Tampilake pertimbangan.

Bebas bae kanggo langganan saluran YouTube kita (klik kene) kanggo program olahraga gratis lan kawruh kesehatan.

 



Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, cukup komentar langsung ing artikel liwat kolom komentar ing sisih ngisor artikel - utawa hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.

NEXT PAGE: - Nyuda punggung? Sampeyan kudu ngerti iki!

Dhokter ngomong karo pasien

 

Apa sing bisa ditindakake sanajan kanggo nyeri punggung rendah?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 



 

Waca uga: - 5 Latihan nglawan Sciatica

Mbalikke bendungan mundur

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

 

Waca uga: - AU! Apa infeksi Puncak utawa Injil Pungkasan?

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

Waca uga: - 8 saran lan langkah sing apik tumrap sciatica lan sciatica

sciatica

 

Waca uga: - 4 Sandhangan Klambi marang Mbalik

Stretch saka glutes lan hamstrings

 

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.