Pain ing hamstrings

Latihan Eksentrik Tatu Gangguan Hamstring

5 / 5 (1)

Pain ing hamstrings

Latihan Eksentrik Tatu Gangguan Hamstring

dening chiropractor Michael Parham Dargoshayan ing Klinik kiropraktor ing Sentrum - Ålesund (Aalesundkiropraktorklinikk.no)

hamstring bundhasr bisa dadi pengalaman nglarani banget. Sayange, uga diarani minangka salah sawijining ciloko sing paling umum ing antarane atlit sing nindakake ing tingkat amatir lan ndhuwur. Kedadeyan cedera hamstring asring dumadi ing olahraga sing mbutuhake percepatan maksimum, mlaku, tendhangan lan giliran cepet (kayata bal-balan lan olahraga). Artikel iki bakal nerangake carane sampeyan bisa nyoba kanggo nyegah utawa nyegah cedera hamstring.

 

Ringkesan otot musculature ing mburi paha (ing lumahing lan ambane)

hamstrings-photo-night

Foto: Bengi

 

Apa sing diarani hamstring?

Hamstring minangka penyebut umum kanggo klompok otot sing ngliwati paha posterior. Fungsi otot sing paling gampang yaiku bisa mbengkongake sikil ing sendi lutut. Nalika tatu hamstring ana, siji utawa luwih akeh serat otot bisa dadi kakehan (digawe) utawa luh (luka) utawa rusak. Biseks femoris umume dilaporake saka telung serat otot ing babagan babagan regangan utawa cedhake otot hamstring.

otot hamstring

Napa sampeyan nandhang ciloko hamstring?

Mekanisme sebab kasebut ana hubungane karo kombinasi antara kontraksi eksentrik cepet lan kontraksi otot aktif ing papan liya ing lampiran tendon.

Delengen apa sing diapit wong loro ing saben mburi tali lan saben wong narik mburi kanthi kekuatan sing padha. Ujug-ujug, ana wong mutusake nggawe slack ing tali kasebut banjur cepet narik tali kasebut kanthi kuwat banget nglawan dheweke maneh. Iki bisa nyebabake wong liya ing sisih liya kelangan tali saka tangane. Sapa sing kelangan tali kudu nyandhang tendon kasebut. Iki minangka cedera hamstring biasane ana.

tug saka perang

Kepiye rasa cedera hamstring?

Cilaka hamstring lanang ora perlu cilaka. Nanging jinis paling ala bisa dadi nglarani, bisa dadi angel ngadeg tegak.

 

Gejala tatu hamstring:

  • Sakit akut lan kuat sajrone kegiatan. Bisa uga ing bentuk "klik" / "popping" utawa rumangsa manawa ana sing "retak".
  • Nyeri ing otot pupu ing mburi lan wilayah kursi ngisor nalika sampeyan mlaku, lurus sikil ing sendi lutut utawa nalika mbengkongake sikil kanthi lurus.
  • Soreness ing sadawane pupu
  • Bengkak, bruising lan / utawa ruam abang ing sadawane pupu posterior.

Diagnosis sing bener saka cedera penimbunan digawe dening kontak utama kanggo sistem muskuloskeletal (kayata dhokter, kiropraktor, ortopedi). Ing kene sampeyan bakal dijaluk pitakon babagan gejala kasebut uga uga mriksa kanthi tliti. Sampeyan bakal dirujuk imaging yen iki dianggep cocog.

Ultrasonik diagnosa diagnosa avidion adductor - Photo Wiki

- Pemeriksaan ultrasonik diagnostik (kaya sing dituduhake ing ndhuwur) utawa MRI bisa uga dibutuhake kanggo diagnosis cedera - nanging ora ing kabeh kasus.

 

Apa sing sampeyan lakoni nalika cedera hamstring akut?

Temokake papan sing aman, sampeyan bisa ngatasi pupu, es ing area cedera sajrone 15-20 menit lan nggawe kompresi ing pupu. Akeh wong sing biasane nyelehake bungkus es ing area cedera nalika nggawe kompresi nganggo band ing pupu. Mundur lan angkat sikil sampeyan nganti 20-30 derajat kanggo nyuda pembengkakan. Sampeyan uga bisa ngombe obat anti-inflamasi (ibux, ibuprofen, voltaren) anggere sampeyan ora duwe alergi utawa kontraindikasi medis kanggo obat anti-inflamasi. Aja menehi resep apa-apa tanpa ngobrol karo GP. Ing kasus sing paling ala, otot bisa uga kesel banget lan sampeyan uga butuh operasi.

 

Nalika bisa bali menyang olahraga?

Wektu rata-rata ilang saka kompetisi lan latihan yaiku 18 dina, nanging iki bisa beda-beda saka wong liya. Pranyata yen sampeyan bali menyang latihan, sampeyan isih bisa berjuang kanthi nyeri lan gejala sajrone pirang-pirang minggu lan wulan sawise cedera. Ana kemungkinan 12-31% kambuh sawise cedera hamstring pisanan. Résiko paling gedhe ana ing rong minggu pisanan sawise bali menyang olahraga sampeyan.

 

Grieg lan Siegler nganakake panaliten sing negesake manawa kekuwatan eksentrik ing hoarding bakal suda kanthi nambah wektu loading. Dheweke sinau pemain bal-balan lan nemokake manawa pemain bal-balan paling akeh nandhang cedera hamstring sawise muter separo utawa kaping pisanan sawise separo kapindho game bal-balan. Kanthi iki, keputusan wis ana, bisa uga ana hubungane antara kekuwatan ekskrik sing nyuda ing hoarding lan kemungkinan cedera.

Track Athletics

Apa olahraga sing eksentrik nyegah / nyegah cedera hamstring?

Ana pirang-pirang cara kanggo nglatih para penunjuk eccentrically. Utamane, siji olahraga yaiku pengulangan asil 1. Tambah kekuatan eksentrik lan 2. suda risiko kambuh.  Latihan iki uga dikenal minangka "Mabur Loric ”.

 

NB Aja ngleksanani yen sampeyan nandhang cedera. Sampeyan kudu bisa nggawa sikil loro tanpa nggawe gejala ing wilayah pupu / kursi mburi. Latihan intensitas sithik kayata latihan kanthi cepet, jog lan utawa latihan kekuatan sing entheng kudu ora lara sadurunge miwiti.

 

3 fase rehabilitasi

Rehabilitasi cedera penimbunan nggunakake latihan eksentrik bisa dipérang dadi 3 fase. Fase pisanan fokus utamane yaiku kanggo ngontrol rasa nyeri, pembengkakan lan pembengkakan. Kajaba iku, sampeyan kudu bisa ngatur kontraksi otot sing ora nyeri sadurunge sampeyan miwiti kontraksi eksentrik. Iki tegese sampeyan kudu bisa ngangkat tumit menyang bokong tanpa lan tahan moderat.

Yen akuasep 2 sampeyan kudu bisa nindakake latihan kayata - lunges mlaku-mlaku, langkah munggah multi arah, angkat sikil sikil kaku, squats pamisah lan esuk sing apik "meh ora krasa lara (waca ilustrasi ing artikel mengko). Iki dudu dhaptar latihan sing mutlak, nanging pedoman babagan cara nyoba nyoba sampeyan sanajan sampeyan wis siyap kanggo tahap 3.

Tahap 3. Sampeyan bisa miwiti Nordic hamstring ngleksanani (Gbr. 6). Miwiti olahraga kanthi nggunakake band elastis banjur tanpa, nanging yen sampeyan nindakake latihan kanthi rajutan kanthi ora sengaja.

 

Pelaksanaan mabuk Nordic - gunakake nganti 5-7 detik ing dalan mudhun menyang lantai, tekan dhewe menyang posisi wiwitan. Muter repetisi kanthi berturut-turut, 1-4 detik ngaso, banjur babak liyane. Bebas ora mbukak puteran 15-25 kaya sing sampeyan lakoni. Pungkasane, sampeyan uga bisa ngatur supaya sampeyan ora mandhiri. Iki butuh wektu lan sabar.

 

Latihake kaping 2-3 kaping seminggu. Elinga, sampeyan kudu anget. Aja miwiti latihan karo latihan iki. Iki nyuda resiko cedera.

 

Fig.1 "Lumampah paru-paru"

mlaku-mlaku lunges

Angka 2 "Langkah munggah"

Langkah munggah

Gambar 3. "Stiff mati angkat"

Angkat angkat mati

Gambar 4. "Squat split" / Asil Bulgaria

Pisah squats

Gambar 5. Senang enjing

olahraga esuk apik

Angka 6 "hamstring Nordic tanpa elastis"

Olahraga hamstring Nordic

Gambar 7. "Nordic hamstring w / elastis"

Alternatif uga kanggo nindakake olahraga sing diarani "penolong Nordic penimbunan", ing endi sampeyan nggunakake elastis kanggo nyuda bobot awak ing olahraga kasebut.

 

"Pelatihan Eksentrik kanggo Nyedhot Cedera"

Dening Michael Parham Dargoshayan (B.sci, M.Chiro, DC, MNKF)

Pamilik klinik ing Klinik kiropraktor ing Sentrum - Ålesund (Aalesundkiropraktorklinikk.no)

 

Matur suwun sanget kanggo Michael berbakat lan kharisma sing wis nulis artikel iki kanggo kita. Michael Parham minangka kontak utama sing diidini negara kanggo gangguan muskuloskeletal kanthi pendhidhikan ing universitas enem taun saka Universitas Macquarie, Sydney, Australia. Liwat pasinaon, dheweke uga kerja dadi guru anatomi lan fisiologi ing Universitas Sydney.

 

Wilayah fokus dheweke yaiku kelainan otot lan balung, pusing / vertigo (lara kristal), sakit kepala lan cedera olahraga. Dheweke uga dadi kepala chiropractor kanggo pasien sing diarani saka ruangan darurat.

 

Michael sadurunge wis kerja ing Pusat Kedokteran Sunnfjord ing tim 13 GP, radiolog, fisioterapi, ophthalmologist lan rheumatologist, uga kepala chiropractor kanggo ciloko akut sing diarani saka ruangan darurat.

 

 

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan anyar kanggo Alzheimer bisa mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa liya-liyane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung hubungi kita (rampung gratis).

 

Coba perawatan - aja ngenteni: Golek pitulung saka dokter kanggo nemokake sebabe. Mung kanthi cara iki sampeyan bisa njupuk langkah sing bener kanggo ngatasi masalah kasebut. Dokter klinik bisa ngrewangi perawatan, saran diet, latihan khusus lan regangan, uga saran ergonomis kanggo nyedhiyakake perbaikan fungsional lan ngilangi gejala. Elingi sampeyan bisa takone (tanpa anonim yen sampeyan pengin) lan dokter kita kanthi gratis yen perlu.

Takon marang - pancen gratis!


 

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook, banjur kita bisa mangsuli pitakon sampeyan.

perawatan Cold

Waca uga: - 8 Olahraga kanggo Dhengkul Ala

babras ing dhengkul

Waca uga: - Apa tendonitis utawa bundhas tendon?

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

 

Waca uga: - 5 Latihan sing Apik Ngalangi Sciatica

Mbalikke bendungan mundur

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.