Kunir. Foto: Wikimedia Commons

Kunyit lan sifat kesehatan sing positif

Ora ana rating bintang.
Kunir. Foto: Wikimedia Commons

Kunir. Foto: Wikimedia Commons

Kunyit lan sifat kesehatan sing positif.

Kunyit minangka tanduran sing wis atusan taun dikenal kanthi khasiat kesehatan sing positif - nanging apa sejatine riset ing lapangan? Apa kunyit bisa nulungi kabeh sing wis dirungokake bisa mbantu? Sampeyan bisa uga ngerti kunir paling apik minangka rempah-rempah utama ing kari, rasane anget lan pait sing menehi rasa khas kari. Iki minangka oyot kunir sing digunakake kanggo nggawe obat.

 

Ekstrak herbal kunyit dina iki digunakake osteoarthritis / osteoarthritis, heartburn, nyeri weteng, diare, gas usus, masalah weteng, mundhut napsu, masalah ati lan gejala gallbladder. Riset ujar manawa kunir bisa nyuda gejala weteng lan bisa uga nyuda rasa sakit ing osteoarthritis - ing sawijining panliten (3, 4) uga nuduhake kunir duwe efek sing apik kaya ibuprofen obat penghilang rasa sakit ing rasa nyeri osteoarthritis.


 

Cara saka operasi:
Kunyit duweni efek anti-inflamasi.

 

Dosis - digunakake ing panelitian riset:

Ngatasi masalah weteng: Lisan (lisan) - 500 mg / 4 kali dina.

Marang osteoarthritis: Lisan - 500 mg / 2 kali dina.

 

Apa bisa njupuk kunyit karo obat liyane?

Kunyit nyuda pembekuan getih ing getih / ngencerake getih, mula ora kena dikonsumsi obat liya sing duwe efek sing padha. Iki kalebu: aspirin, clopidogrel (Plavix), diclofenac (Voltaren, Cataflam, lan liya-liyane), ibuprofen (Advil, Motrin, Ibux, lan liya-liyane), naproxen (Anaprox, Naprosyn, lan liya-liyane), dalteparin (Fragmin), enoxaparin (Lovenox), heparin , warfarin (Coumadin), lan liya-liyane.

 

Produk - bubuk ekstrak ROOT organik:

Swanson Kunyit (Kunyit): Disaranake Swanson, amarga dikenal kanthi nggunakake bahan sing paling apik.

 

Apa sing dikandhakake wong liya:

«Aku gumun, suwene telung taun tanganku saya parah amarga radang sendi, driji saya dikunci lan nolak kerja ing wayah esuk. Aktif banget lan peminat DIY dadi angel kanggo nindakake pagawean nyata. Kapsul wis teka seminggu kepungkur lan aku wis njupuk esuk lan siji wengi - nganti telung dina suwene, sanajan driji kaku digunakake lan ora dikunci suwene rong dina. Dheweke katon bisa digunakake kanggo aku, nanging kabeh wong beda, mula iki ora menehi saran kanggo sapa wae supaya bisa miwiti njupuk. " - Brea Marie

 

«Aku tuku iki amarga macem-macem klaim kesehatan saka wong-wong sing mriksa babagan iki, lan saka maca babagan ing internet.
Aku mung wis nggunakake sawetara kunir sawetara minggu, lan sanajan sendhi saya gampang banget, sejatine aku ora rumangsa durung bisa menehi tandha amarga aku rumangsa kudu njupuk luwih suwe sadurunge entuk bathi lengkap . Nanging nganti saiki aku rumangsa nuju arah sing bener karo kapsul iki. Lan rega kasebut cukup murah ing Amazon. " - Ibu J

 

Kunyit - uga dikenal minangka:

Curcuma, Curcuma aromatica, Curcuma domestica, Curcumae longa, Curcumae Longae Rhizoma, Curcumin, Curcumine, Curcuminoid, Curcuminoid, Curcuminoids, Curcuminoids, Halada, Haldi, Haridra, India Saffron, Nisha, Pian Jiang Huang, Racian , Rhizoma Cucurmae Longae, Safran Bourbon, Safran de Batallita, Safran des Indes, Turmeric Root, Yu Jin.

 

referensi / maca liyane kanggo sing minat:

  1. Chandran B, Goel A. Panaliten kanthi acak, kanggo menilai khasiat lan keamanan kurkumin ing pasien sing ngalami rheumatoid arthritis.  Phytother Res 2012; 26: 1719-25.
  2. Carroll RE, Benya RV, Turgeon DK, et al. Percobaan klinis fase IIa kanggo curcumin kanggo nyegah neoplasia warna. Kanker Prev Res (Phila) 2011; 4: 354-64.
  3. Belcaro G, Cesarone MR, Dugall M, et al. Efisien lan safety Meriva, komplek curcumin-fosfatidilkolin, sajrone administrasi lengkap ing pasien osteoarthritis. Kabeh Med Rev 2010; 15: 337-4.
  4. Kuptniratsaikul V, Thanakhumtorn S, Chinswangwatanakul P, et al. Efisien lan safety ekstrak domestica Curcuma ing pasien karo osteoarthritis lutut. J Alternasi Lengkap Med 2009; 15: 891-7.
  5. Lee SW, Nah SS, Byon JS, et al. Blok atrioventricular lengkap sing ana gandhengane karo asupan curcumin. Int J Cardiol 2011; 150: e50-2.
  6. Baum L, Lam CW, Cheung SK, et al. Enam wulan kanthi acak, kontrol plasebo, kaping pindho, coba uji klinis curcumin ing pasien kanthi penyakit Alzheimer (surat).  J Clinophophacacol 2008; 28: 110-3.
  7. Thapliyal R, Maru GB. Pameran isozyma cytochrome P450 kanthi curcumins ing vitro lan ing vivo. Toxicol Kimia Pangan 2001; 39: 541-7.
  8. Thapliyal R, Deshpande SS, Maru GB. Mekanisme efek pelindung medium-kunir marang benzo (a) tambahan DNA pyrene. Lett Kanker 2002; 175: 79-88.
  9. Sugiyama T, Nagata J, Yamagishi A, et al. Perlindungan curcumin sing dipilih marang aktivasi hepatik sitokrom P450 ing tikus karbon. Life Sci 2006; 78: 2188-93.
  10. Takada Y, Bhardwaj A, Potdar P, Aggarwal BB. Agen anti-inflamasi Nonsteroidal beda-beda ing katrampilan kanggo nyegah aktivasi NF-kappaB, hambatan ekspresi cyclooxygenase-2 lan cyclin D1, lan abrogasi panyebaran sel tumor. Oncogene 2004; 23: 9247-58.
  1. Lal B, Kapoor AK, Asthana OP, dkk. Khasiat curcumin ing manajemen uveitis anterior kronis. Phytother Res 1999; 13: 318-22.
  2. Deodhar SD, Sethi R, Srimal RC. Sinau awal babagan kegiatan antirheumatic curcumin (diferuloyl methane). India J Med Res 1980; 71: 632-4.
  3. Kuttan R, Sudheeran PC, Josph CD. Kunyit lan kurkumin minangka agen topikal ing terapi kanker. Tumori 1987; 73: 29-31.
  4. Antony S, Kuttan R, Kuttan G. Aktivitas immunomodulator saka curcumin. Immunol Invest 1999; 28: 291-303.
  5. Hata M, Sasaki E, Ota M, dkk. Dermatitis kontak alergi saka curcumin (kunir). Hubungi Dermatitis 1997; 36: 107-8.
  6. Rasyid A, Rahman AR, Jaalam K, Lelo A. Pengaruh dosis kurkumin sing beda ing kandung empedu manungsa. Klinik Asia Pac J Nutr 2002; 11: 314-8.
  7. Thamlikitkul V, Bunyapraphatsara N, Dechatiwongse T, dkk. Sinau buta kaping pindho saka Curcuma domesticica Val. kanggo dispepsia. J Med Assoc Thai 1989; 72: 613-20.
  8. Shah BH, Nawaz Z, Pertani SA. Efek hambat saka curcumin, rempah-rempah panganan saka kunir, ing faktor-aktifake trombosit- lan agregasi trombosit sing dimediasi asam arakidonik liwat hambatan pembentukan tromboxane lan sinyal Ca2 +. Biochem Pharmacol 1999; 58: 1167-72.
  9. Thaloor D, Singh AK, Sidhu GS, dkk. Penghambatan diferensiasi angiogenik saka endothelial vena umbilical human dening curcumin. Bèntèng wutah Cell 1998; 9: 305-12.
  10. Deeb D, Xu YX, Jiang H, dkk. Curcumin (diferuloyl-methane) nambah tumor aprososis sing ana gegayutan karo faktor nekrosis ing sel kanker prostat LNCaP. Mol Kanker Ther 2003; 2: 95-103.
  11. Araujo CC, Leon LL. Aktivitas biologis Curcuma longa L. Mem Inst Oswaldo Cruz 2001; 96: 723-8.
  12. Surh YJ. Anti-tumor nyedhiyakake potensial bahan-bahan rempah-rempah sing dipilih kanthi antioksidan lan anti-inflamasi: ringkesan. Toxicol 2002 Food Food; 40: 1091-7.
  13. Zhang F, Altorki NK, Mestre JR, dkk. Curcumin nyegah transkrip siklooxygenase-2 ing sel epitel gastrointestinal gastrointestinal manungsa sing diobati karo ester phorbol. Carcinogenesis 1999; 20: 445-51.
  14. Sharma RA, McLelland HR, Hill KA, dkk. Sinau farmakodinamik lan farmakokinetik ekstrak Curcuma oral ing pasien kanker kolorektal. Res Kanker Klinik 2001; 7: 1894-900.
  15. Fetrow CW, Avila JR. Buku Pegangan Profesional Obat-obatan Komplementary & Alternatif. Ed kaping 1 Springhouse, PA: Springhouse Corp., 1999.
  16. McGuffin M, Hobbs C, Upton R, Goldberg A, edhisi Buku Panduan Keselamatan Botani Amerika Asosiasi Produk Produk Amerika. Boca Raton, FL: CRC Press, LLC 1997.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.