Nyuda sakit lan nyeri ing sisih sirah

Sakit kepala apa sampeyan?

Ora ana rating bintang.

Nyuda sakit lan nyeri ing sisih sirah

Sakit kepala apa sampeyan?


Apa sampeyan rutin ngelu? Apa sampeyan ngerti lara sirah sing lagi lara? Ing kene sampeyan bakal entuk gambaran umum babagan macem-macem jinis - uga saran sing apik.

 

Sapa sing sakit sirah?

Apa sampeyan lara sirah? Umume kita lara sirah saka wektu lan ngerti sepira pengaruhe tumrap urip saben dinane. Miturut tokoh saka Informatika Kesehatan Norwegia, 8 saka 10 ngalami nyeri sirah siji utawa luwih sajrone taun. Ing sawetara kedadeyan kasebut jarang, dene sing liyane asring banget diganggu. Ana sawetara jinis presentasi sing menehi macem-macem jinis ngelu.

 

Sakit cervicogenik (sirah sing gegandhengan karo gulu)

Nalika otot gulu sing nyenyet lan kunci sendi minangka basis kanggo nyeri sirah, iki diarani nyeri sirah cervicogenic. Jinis sirah iki luwih umum tinimbang sing dipikirake dening akeh wong. Sakit sirah tension lan nyeri sirah cervicogenic biasane tumpang tindih banget, mbentuk apa sing diarani sirah kombinasi. Wis ditampilake sing ngelu asring asil saka tension lan disfungsi ing otot lan joints ing ndhuwur gulu, otot ing mburi ndhuwur / agul-agul Pundhak lan rahang. Dokter bakal nggarap otot lan sendi kanggo menehi perbaikan fungsional lan nyuda gejala. Pangobatan iki bakal diadaptasi kanggo saben pasien adhedhasar pemeriksaan lengkap, sing uga nimbang kahanan kesehatan pasien. Pangobatan kasebut bisa uga kalebu koreksi sendi, kerja otot, konseling ergonomis / posisi lan bentuk perawatan liyane (kayata perawatan panas utawa adhem) sing cocog kanggo pasien individu.

 

Seneng / tekanan sirah

Salah sawijining bentuk nyeri sirah sing umum yaiku nyeri sirah / ketegangan, lan asring ana sawetara panyebab iki. Sakit kepala jinis iki bisa nambah stres, akeh kafein, alkohol, dehidrasi, pola diet sing kurang, otot gulu sing ketat, lsp. Lan asring dialami minangka band sing meksa / nyenyet ing dahi lan sirah, uga gulu ing kasus tartamtu. Kerep kedadeyan ing kombinasi nyeri sirah cervicogenik. Sawetara cara sing apik kanggo nyuda rasa sakit sirah iki yaiku terapi fisik (mobilisasi bersama, kerja pijet lan otot) meditasi, yoga, peregangan ringan, teknik pernapasan lan umume kurang saka urip saben dinane.

ngelu


migren

Migrain duwe presentasi sing beda-beda, lan utamane target wanita sing enom karo wong umur pertengahan. Serangan migrain bisa diarani 'aura', ing endi, umpamane sampeyan ngalami gangguan cahya ing ngarep mata sadurunge serangan kasebut dhewe wiwit. Presentasi minangka nyeri berdarah sing kuat lan ana ing sisih ndhuwur sirah. Sajrone serangan kasebut, nganti 4-24 jam, lumrah kanggo wong sing kena pengaruh dadi sensitif entheng lan sensitif. Wis katon manawa serangan migrain bisa dipicu karo jinis panganan, alkohol, owah-owahan cuaca lan owah-owahan hormon.

 

Sakit sirah sing kena pengaruh tamba

Panganggone nyeri kanthi dawa lan asring dadi salah sawijining panyebab sirah sing kronis.

 

Sakit kepala sirah langka:

- Cluster Kepala / ngelu cluster pria sing umume kena pengaruh dilaporake minangka salah sawijining kelainan sing paling nyeri sing uga ana, uga diarani Sakit sirah Horton.
- Sakit sirah sing disebabake dening penyakit liyane: infeksi lan demam, masalah sinus, tekanan darah tinggi, tumor otak, keracunan.

neuralgia trigeminal

 

Penyebab sirah utama lan sirah

- Kesalahan otot gulu (myalgia) lan sendi
- cedera sirah lan tatu gulu, kalebu whiplash / whiplash
- Ketegangan udut lan gagal gigitan
- Stress
- Panganggone narkoba
- Pasien karo migrain duwe hipersensitifitas sistem saraf
- Menstruasi lan owah-owahan hormon liyane, utamane ing migren

 

Perawatan kiropraktik lan fisik kanggo nyeri sirah?

Perawatan kiropraktik, sing kalebu mobilisasi / manipulasi leher lan teknik kerja otot, duwe pangaruh klinis ing relief sirah. Pamriksan nyemak sistematis, meta-sinau (riset paling kuat), sing dikelola dening Bryans et al (2011), diterbitake minangka "Pandhuan adhedhasar bukti kanggo perawatan kiropraktik kanggo wong diwasa kanthi sirah. " nyimpulake manawa manipulasi gulu duwe efek sirah sing nyenengake, positif ing sirah migren lan serviks - lan kanthi mangkono kudu dilebokake ing pedoman standar kanggo relief sirah jinis iki.

 

Cara nyegah sirah lan ngelu

- Urip sehat lan olahraga kanthi rutin
- Nggoleki kesejahteraan lan supaya stres ing saben dinten
- Tetep ing wangun fisik sing apik
- Ngombe banyu sing cukup lan tetep dihidrat
- Yen sampeyan nggunakake painkiller kanthi rutin, coba mandhegake sawetara minggu. Yen sampeyan duwe nyeri sirah sing kena pengaruh obat-obatan, sampeyan bakal ngalami manawa sampeyan bakal luwih suwe.

 

Apa sampeyan duwe pitakonan kanggo latihan kasebut utawa sampeyan butuh tips liyane? Takon langsung menyang wedhus kaca facebook - perawat, fisioterapis utawa kiropraktik afiliasi bakal njawab pitakon sampeyan - gratis.

 

Artikel sing relevan: - Apa kelainan elek kasebut neuralgia trigeminal?

Pria luwih saka 50 kanthi neuralgia trigeminal

 

- Jahe bisa nyuda kerusakan stroke

Jahe - painkiller alami

 

Waca uga: - AU! Apa infeksi Puncak utawa Injil Pungkasan?

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

Waca uga: - 5 mupangat kesehatan kanggo nggawe papan!

Planken

Waca uga: - Mula, sampeyan kudu ngganti uyah meja nganggo uyah Himalaya jambon!

Garam Himalaya Jambon - Foto Fotografi Nicole Lisa

Waca uga: - 8 saran lan langkah sing apik tumrap sciatica lan sciatica

sciatica

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.