Apa Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan Rheumatisme Polymyalgia

4.8 / 5 (166)

Apa Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan Rheumatisme Polymyalgia (PMR)

Rheumatisme polimmyalgia minangka diagnosis sing ana gandhengane natoni.

Kelainan kasebut ditondoi, antara liya, rasa nyeri lan nyeri ing pundhak, pinggul lan gulu - uga kaku esuk sing gegandhengan. Nyeri lan kaku asring paling ala ing esuk.

Ora ana emas ing tutuk. Luwih abu-abu.


 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Lambertseter) lan Viken (Swara Eidsvoll og Råholt), dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing evaluasi, perawatan lan latihan rehabilitasi myalgia jangka panjang lan nyeri otot. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

 

Gejala klasik Rheumatisme Polymyalgia kalebu:

  • Rasa kelemahane umum
  • Demam lan lemes
  • Nyeri lan hipersensitivitas ing pundhak, pinggul lan gulu
  • Mripat kaku

 

Tips kanggo Rheumatisme Polymyalgia

Polymyalgia rheumatica minangka diagnosa sing asring ditondoi kanthi tingkat ketegangan otot sing dhuwur ing punggung ndhuwur, nanging uga ing punggung ngisor lan panggul. Nalika pasien PMR njaluk saran babagan ukuran dhewe, kita asring duwe fokus khusus ing istirahat. acupressure Mat lan nggunakake bal pijet (pranala mbukak ing jendhela browser anyar) kanthi panggunaan sing tepat bisa mbantu nyuda overactivity ing otot lan duwe efek sing nyenengake.

 

Polymyalgia Rheumatism lan Rheumatic Arthritis

Sadurunge, dikira manawa rheumatisme polymyalgia minangka wujud arthritis rheumatic ing antarane wong tuwa. Iku salah - kalebu loro diagnosis sing kapisah.

Bentenane sing paling penting yaiku PMR ora nyebabake kerusakan tulang rawan lan permukaan sendhi - ora kaya rheumatoid arthritis. Diagnosis uga ora, biasane, mengaruhi tangan, bangkekan, dhengkul lan sikil. Kondisi kasebut uga ora permanen - nanging bisa tahan nganti 7 taun.


Sapa sing kena pengaruh Polymyalgia Revmatika?

Rheumatisme polimmyalgia minangka diagnosis radhang rematik sing paling umum sing mengaruhi wong sing umure luwih saka 50 taun. Risiko nandhang penyakit iki saya mundhak - lan umure rata-rata sing kena pengaruh udakara 75 taun (1).

Wanita duwe risiko 2 nganti 3 kaping luwih dhuwur kanggo ngembangake diagnosis. Kanthi tembung liyane, umume bisa mengaruhi wanita sing luwih tuwa.

 

Kepiye Rheumatisme Polymyalgia Menehi Sampeyan Gabung?

Pamriksan MRI bakal mbukak gambar rinci babagan sendi lan sendi. Ing PMR, sampeyan bakal weruh peradangan ing membran sinovial - sing ana ing kanthong lendir, sendi lan tendon. Reaksi cairan lan inflamasi sing luwih gedhe nyedhiyakake dhasar rasa lara.

Penyebab inflamasi amarga PMR isih durung dimangerteni kanthi lengkap. Riset nuduhake yen genetika, epigenetik, infeksi (virus lan bakteri) bisa nduwe peran penting kanggo nggawe diagnosis (2).

 

Rheumatism lan Peradangan Polymyalgia

PMR kanthi mangkono menehi reaksi inflamasi luwih akeh tinimbang biasane. Bentuk inflamasi sing paling umum sing ana gandhengane karo polymyalgia rheumatica yaiku bursitis (radang membran mukus), sinovitis (arthritis) lan tenosynovitis (radang lapisan njaba tendon - tendon).

Bursitis (Radhang)

Rheumatisme polimmyalgia nyedhiyakake kedadeyan bursitis sing luwih sering ing pundhak lan pinggul. Dadi, Bursitis minangka radang kantung lendir - sawijining struktur cairan anatomi sing njamin gerakan lancar ing antarane balung lan jaringan alus ing sacedhake. Ing pembengkakan, iki diisi cairan ekstra sing nyebabake nyeri.

Synovitis (Artritis)

Sendi lengan lan sendi pinggul bisa uga kena pengaruh synovitis. Iki tegese membran sinovial dadi radang lan bisa ngasilake cairan ing njero membran - sing nyebabake nyeri sendi, pangembangan panas lan kulit abang.

tenosynovitis

Nalika lapisan njaba membran ing saubengé tendon dadi inflamed, iki diarani tenosynovitis. Iki kedadeyan luwih kerep ing antarane sing duwe PMR - lan salah sawijining versi sing paling umum yaiku Tenosynovitis Pergelangan tangan Dequervain.

 

Polimmyalgia Rheumatisme lan Olahraga

Nemokake latihan lan latihan sing tepat kanggo sampeyan karo PMR bisa dadi angel. Nanging penting supaya sampeyan terus obah supaya bisa ngrangsang sirkulasi getih lan lemes nyuda sendi lan otot.

Ing video ing ngisor iki, sampeyan bakal weruh program latihan kanggo wong sing duwe rheumatisme polymyalgia sing dikembangake Terapi chiropractor lan rehabilitasi Alexander Andorff. Iki minangka program sing dipérang dadi 3 - gulu, pundhak lan pinggul, amarga paling asring wilayah kasebut kena pengaruh PMR.

Bebas bae kanggo langganan saluran YouTube kita kanthi gratis (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Sugeng rawuh ing kulawarga sampeyan kudu!

 

Dianjurake Self-Measures marang Polymyalgia Rheumatism

Amarga kasunyatan manawa diagnosis kasebut disambungake kanthi jelas kanggo nambah ketegangan lan nyeri ing punggung ndhuwur, uga pundhak, nanging uga ing panggul lan pinggul, disaranake ngukur dhewe sing bisa nyuda nyeri otot. acupressure Mat (link mbukak ing jendela anyar) iku ukuran dhewe sing akeh aran menehi istirahat lan relief marang otot tegang. Mat uga duwe bagean gulu dhewe kang nggampangake kanggo bisa menyang tension otot ing gulu. Ukuran liyane sing apik bisa uga kanggo muter bal pijet - utamane kanggo otot ing pundhak lan ing transisi gulu.

(Ing gambar sampeyan ndeleng siji tikar akupresur dienggo. Klik ing gambar utawa link kene kanggo maca liyane babagan apa uga disebut titik pemicu Mat.)

 

Bantuan Dhiri Rekomendasi Liyane kanggo Nyeri Rematik lan Kronis

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (sawetara pasien PMR rumangsa yen krim utawa balm arnica bisa nyenengake)

Apa Rheumatisme Polmyalgia Luwih suwe saya suwe saya mundhak?

PMR bener bisa mbukak dhewe. Tegese kondisi kasebut ora tetep, nanging isih tahan suwe. Nyeri lan gejala sing disebabake dening PMR biasane signifikan lan asring mbutuhake perawatan. PMR biasane suwene rong taun, nanging bisa uga nganti pitung taun. Sayange, bisa uga kena pengaruh maneh - sanajan sawetara taun sawise sampeyan ngalami penyakit kasebut.

 

Pengobatan Rheumatisme Polymyalgia

Perawatan kasebut kalebu obat-obatan loro kanggo ngilangi inflamasi, nanging uga perawatan fisik kanggo ngilangi rasa nyeri ing otot lan sendi. Pangobatan obat kalebu kortikosteroid - kayata tablet kortison. Cara perawatan fisik sing umum yaiku terapi laser musculoskeletal, pijet lan mobilisasi sendi - contone karo ahli fisioterapi utawa chiropractor. Akeh pasien uga nggunakake pangukuran lan perawatan mandiri (kaya sing dituduhake ing ndhuwur). Contone, ndhukung komprèsi lan bal titik pemicu.

 

Rheumatisme Polymyalgia lan Arthritis Glandular

PMR ningkatake risiko nandhang arthritis sel raksasa - uga dikenal minangka arthritis temporal. Iki minangka kondisi sing mbebayani sing bisa nyebabake komplikasi serius ing bentuk mundhut sesanti lan risiko stroke sing luwih dhuwur. Kondisi kasebut nyebabake inflamasi ing pembuluh getih sing menyang kulit sirah lan mata. Antarane 9 lan 20 persen sing duwe PMR ngalami arthritis sel raksasa - sing mbutuhake perawatan obat.

 

Klompok Dhukungan Polymyalgia Rheumatism

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

Nuduhake gratis kanggo Ndhukung wong sing duwe Rheumatism

Kulo takon karo sampeyan kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan(rujuk langsung menyang artikel). Kita uga seneng ngganti ijol-ijolan link karo situs web sing relevan. Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.