iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2

Cara Ngewangi Olahraga Ing Kolam Banyu Panas Terhadap Fibromyalgia

5 / 5 (6)

 

Cara Ngewangi Olahraga Ing Kolam Banyu Panas Terhadap Fibromyalgia

Fibromyalgia minangka kelainan nyeri nemen sing bisa nggawe olahraga angel. Apa sampeyan ngerti manawa akeh wong sing ngalami fibromyalgia duwe pengaruh sing apik nalika olahraga ing kolam banyu panas? Sebabe akeh - lan kita bakal luwih rinci babagan iki ing artikel iki.

 

Nyeri jero lan abot ing otot lan sendi asring dadi bagéan saka urip saben dinten kanggo wong sing duwe fibromyalgia. Pramila kita wis fokus kanggo ngukur langkah-langkah lan metode perawatan sing bisa nyebabake rasa nyeri. Bebas bae menehi komentar yen sampeyan duwe input luwih apik.

 

Kaya sing kasebut, iki minangka klompok pasien sing lara nemen ing saben dinten - lan dheweke butuh pitulung. Kita gelut kanggo klompok wong iki - lan sing duwe diagnosis nyeri nemen liyane - supaya duwe kesempatan luwih apik kanggo perawatan lan penilaian. Kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing apik kanggo ewu wong.

 

Ing artikel iki, kita nganggep olahraga ing kolam banyu panas minangka obat penahan rasa sakit alami kanggo fibromyalgia - lan ngapa efek sing apik kanggo sing nandhang kelainan nyeri nemen lan rematik. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane, uga nonton video kanthi latihan sing dicocogake karo wong sing duwe fibromyalgia.

 



Latihan ing kolam renang banyu panas duwe sawetara mupangat kesehatan - kalebu wolung iki:

 

1. Pelatihan khusus ing lingkungan sing lembut

latihan kolam banyu panas 2

Banyu duwe efek sing ningkatake - sing nggawe olahraga pinggul lan liyane kaya luwih gampang ditindakake, tanpa nyebabake otot lan sendi. Nalika olahraga ing kolam banyu panas, kita nyuda kemungkinan cilaka lan "kesalahan" sing bisa ditindakake kanthi bentuk latihan sing luwih tradisional.

 

Latihan kolam renang banyu panas, kaya yoga lan pilates, minangka latihan sing lembut, sing cocog banget kanggo varian fibromyalgia lan rheumatisme jaringan alus. Iki minangka arena sing apik kanggo nambah kapasitas otot-otot saéngga bisa tahan luwih cepet nalika sampeyan tambah kuat.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan fibromyalgia". Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - Peneliti bisa uga nemokake sebab 'Fibro fog'!

serat kalor 2

 



2. Banyu panas nambah sirkulasi getih

Sendi, saraf lan otot butuh nutrisi - lan bisa ngalami sirkulasi getih. Olahraga lan olahraga duwe kemampuan umum kanggo nambah sirkulasi getih ing saindenging awak kita. Kanthi olahraga ing kolam renang panas, akeh wong sing duwe rheumatism lan fibromyalgia nglaporake manawa efek iki ditambah lan dheweke ngalami manawa sirkulasi tekan jero karo serat otot sing sakit, tendon lan sendi kaku.

 

Panas ing banyu nyumbang kanggo pembuluh getih sing mbukak lan sirkulasi aliran luwih bebas tinimbang nalika taun-taun kasebut luwih sempit. Ing kelainan nyeri nemen, wong asring duwe kecepen "kenceng" - sanajan ora prelu ditindakake, lan kanthi ngilangi knot otot sing jero, latihan kolam banyu panas bisa ditindakake.

 

Waca uga: - Peneliti Percaya yen Loro Protein Iki Bisa Diagnosis Fibromyalgia

Panaliten biokimia



 

3. Nyuda stres lan kuatir

Iki didokumentasikake liwat riset sing duwe fibromyalgia kedadeyan «gangguan saraf» sing luwih dhuwur. Iki tegese otot, tendon, jaringan konvensional, saraf lan otak isih ketegangan nganti pirang-pirang dina. Menehi cara sing tenang lan sinau kanggo nyuda gangguan saraf, stres lan kuatir, dadi penting banget kanggo wong sing duwe diagnosis nyeri nemen.

 

Banyu anget asring bisa gawe nyenengake mental nalika ana hawa panas liwat kolam renang. Stres lan hustle uga luwih gampang ditinggalake nalika sampeyan ana ing elemen sing bener - yaiku kolam banyu panas.

 

Cara liya sing bisa mbantu nyuda stres ing saben dinane lan kontribusi kanggo nambah energi yaiku panganan sing disesuaikan kanthi basis energi sing sehat, hibah Q10, semedi, uga perawatan fisik sendi lan otot. Iki nuduhake yen bebarengan (utawa dhewe) bisa menehi kontribusi kanggo nambah energi ing saben dinane. Mungkin sampeyan bisa ngaturake rong menit kanggo semedi sawise akhir dina kerja, umpamane?

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 

4. Mbenakake kualitas turu

turu masalah

Apa sampeyan kena pengaruh masalah turu? Banjur sampeyan ora mung dhewe. Umum banget kanggo wong sing nandhang lara kronis, kudu angel turu, lan dheweke asring tangi nganti wengi amarga lara.

 

Latihan ing kolam renang banyu panas bisa nyebabake kualitas turu lan luwih gampang turu. Prilaku latihan kolam renang panas kalebu sawetara faktor, nanging sawetara sing paling penting yaiku nyuda ketegangan otot, gangguan saraf ing otak lan saéngga nyuda kegiatan listrik overaktif sakabèhé ing awak sing duwe fibromyalgia.

 

Ana obat kanggo nyuda rasa lara lan turu sampeyan, nanging sayangé akeh sing duwe dhaptar efek samping sing dawa. Mula, sampeyan kudu trampil nggunakake perawatan dhewe kanthi mlaku-mlaku ing alas, latihan kolam banyu panas, uga nggunakake pangobatan titik pemicu kanggo otot lan nglangi sing lara.

 

Waca uga: Ngukur awake dhewe nglawan kedhotan Fibromyalgia

Ngukur awake dhewe lan perawatan awak kanggo nglawan fibromyalgia



 

5. Beban rendah ing sendi perih

nyeri pinggul ing ngarep

Akeh wong sing duwe fibromyalgia nemokake yen latihan intensitas dhuwur (kayata mlaku ing permukaan sing keras) bisa nyebabake gejala fibromyalgia sing tambah elek. Ing fibromyalgia, tanggapan kasebut dadi luwih kuat tinimbang liyane amarga ana oversensitivitas ing sistem kekebalan awak lan sistem saraf otonom.

 

Latihan blumbang banyu panas dileksanakake ing banyu - tegese latihan kurang beban ing otot lan sendi. Sindrom sing dhuwur ing sendi bisa, ing pirang-pirang kasus, nyebabake reaksi inflamasi ing fibromyalgia lan hipersensitivitas - sing uga nyebabake nyeri sendi lan penyakit otot sing ana gandhengane.

 

Mulane, olahraga ing banyu panas luwih cocog kanggo rheumatics lan sing lara kronis.

 

Waca uga: Iki Sampeyan Kudu Ngerti babagan Fibromyalgia

fibromyalgia



 

6. Nambah otot lan mobilitas sendi

prolaps gulu serviks lan nyeri gulu

Otot sing nyenyet ing mburi lan gulu? Latihan ing kolam renang banyu panas minangka cara sing apik kanggo nambah mobilitas balung lan gulu, uga bisa nggawe mobilitas serat otot sing luwih gedhe.

 

Iki minangka banyu anget lan latihan sing efektif, utamane nalika kontribusi kanggo gerakan gulu lan mburi sing apik. Iki persis apa ngapa latihan iki cocog kanggo relief gejala lan perbaikan fungsional.

 

Yen sampeyan duwe pitakon babagan cara perawatan lan penilaian fibromyalgia, disaranake sampeyan gabung karo asosiasi rematik lokal, gabung karo klompok dhukungan ing internet (disaranake grup facebook «Rheumatism lan Pain Nemen - Norwegia: Berita, Kesatuan lan Riset«) Lan kabuka karo wong sing ana ing sekitar sampeyan sing kadang sampeyan kangelan lan iki bisa ngluwihi kepribadian sementara.

 

7. Kontribusi kanggo kesehatan jantung sing luwih apik

jantung

Yen sampeyan kerep nandhang lara parah, angel banget yen entuk cukup kegiyatan - lan iki bisa nyebabake pengaruh negatif ing kesehatan jantung. Ing blumbang banyu panas sampeyan bisa nyambut gawe kanthi kuat lan bisa nambah denyut jantung tanpa klasa kringet.

 

Olahraga ing kolam banyu panas minangka salah sawijining jinis olahraga kardio sing bisa ningkatake kesehatan kardiovaskular. Iki mbantu nyuda kasempatan penyakit jantung - kayata serangan jantung lan pembekuan getih.

 

8. Sampeyan ketemu kanca sing ngerti sampeyan lan kasangsaran sampeyan

Mlaku Loric - mlaku nganggo mantra

Latihan kolam banyu panas mesthi ditindakake kanthi klompok - asring udakara 20 utawa 30 lembar. Kanthi akeh wong sing padha karo kelainan sing padha, sampeyan ngerti pemahaman kaya apa sing ana ing kahanan nyeri kaya sing sampeyan lebokake. Mungkin sampeyan ketemu kanca sing apik ing latihan uga?

 

Waca uga: 7 Tips Kanggo Pungkasan Kanthi Fibromyalgia



 

Informasi liyane? Gabung ing grup iki!

Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta»(Klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan media babagan kelainan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

Kita uga ngormati yen sampeyan pengin langganan gratis kanggo saluran Youtube (klik kene). Ing kana, sampeyan bakal nemokake pirang-pirang program olahraga sing apik sing adaptasi karo reumatik, uga video ilmu kesehatan.

 

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Muga-muga artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan fibromyalgia lan nyeri nemen.

 

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (aja nganti link langsung menyang artikel). Pangerten lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo wong-wong sing duwe fibromyalgia.

 

Fibromyalgia minangka diagnosis nyeri nemen sing bisa ngrusak wong sing kena pengaruh. Diagnosis bisa nyebabake nyuda energi, rasa nyeri saben dina, lan tantangan saben dina sing luwih dhuwur tinimbang sing diganggu Kari lan Ola Nordmann. Muga-muga sampeyan seneng lan nuduhake iki kanggo nambah fokus lan riset luwih lengkap babagan perawatan fibromyalgia. Matur suwun sanget kanggo kabeh wong sing seneng lan nuduhake - bisa uga kita bisa bebarengan golek obat ing sawijining dina?

 



saran: 

Opsi A: Enggo bareng langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing ana gandhengane. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake postingan luwih adoh ing facebook sampeyan.

 

(Klik kene kanggo nuduhake)

Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan penyakit fibromyalgia lan diagnosis kronis.

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik kene yen pengin)

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.