rengat kaku

Patah stres ing sikil

4.8 / 5 (4)
rengat kaku

Kaku. Foto: Aaos.org

Patah stres ing sikil
Fraktur stres (uga dikenal minangka frusting kesel utawa frust stres) ing sikil ora kedadeyan amarga ana kesalahan sing ndadak, nanging amarga kakehan beban sajrone wektu sing suwe. Tuladhane yaiku wong sing durung jogging sadurunge, nanging ujug-ujug miwiti jogging kanthi rutin ing permukaan sing angel - biasane aspal. Jogging ing permukaan sing atos asring tegese sikil ing sikil ora duwe wektu pulih ing antarane saben sesi, lan pungkasane bisa uga fraktur sing ora lengkap. Putus stres uga bisa kedadeyan ing sikil, kanthi beban abot saka ndhuwur nganti ngisor.



- Ing endi sikil sing umume kena fraktur stres?

Situs anatomi sing paling umum sing kedadeyan ana ing tumit (calcaneus), balung tungkak (talus), sikil kapal (navicularis) lan midfoot (metatarsal). Yen fraktur stres dumadi ing metatarsal, banjur menehi jeneng gumantung saka metatarsal sing ana ing njero. Fraktur stres ing metatarsal kaping 5 (njaba, ing tengah sikil) diarani fraktur Jones, dene fraktur stres ing metatarsal kaping 3 disebut fraktur Maret. Sing terakhir diarani iki amarga asring ana ing konteks biomekanis sing kakehan katon ing martsa, umpamane ing layanan militer.

 

- Kepiye diagnosis diagnosis stres?

Yen tiba-tiba, rasa nyeri sing diisolasi ing sak panggonan ing sikil - sing luwih parah nalika saya kaku, rasa curiga fraktur stres utawa frustasi awak saya mundhak. Fraktur kasebut dikonfirmasi kanthi tes geter lan pencitraan, kanthi sinar-X utawa MRI.

 

- Pengobatan pelanggaran lemes?

Prioritas yaiku fraktur stres ing sikil lega. Iki kanggo menehi area sisan sing dibutuhake kanggo nambani awake dhewe. Yen sampeyan terus mbukak wilayah kasebut ing wilayah sing gedhe banget, sikil ora bakal duwe kesempatan kanggo mbangun maneh, lan kabeh bisa dadi lingkaran sing jahat. Sajrone minggu pisanan, bisa uga cocog nggunakake kruk kanggo ngatasi wilayah kasebut - luwih becik nggunakake bantal adaptasi ortopedi cilik ing alas kaki kanggo menehi relief. Alas alas uga kudu nganggo bantal sing apik kanggo nyuda kekuwatan biomekanik sing liwat sikil sing ciloko.

 

- Apa sing bisa kedadeyan yen aku ora peduli babagan stres?

Yen fraktur stres ora dianggep serius, infeksi bisa kedadeyan ing wilayah kasebut kanthi suwe. Iki bisa nyebabake akibat medis sing serius.

 

https://www.vondt.net/stressbrudd-i-foten/»Et stressbrudd (også kjent som tretthetsbrudd eller stressfraktur) i foten…

dikirim dening Vondt.net - Informasi kesehatan muskuloskeletal. on Rebo, Oktober 28, 2015




- Suplemen: Apa ana sing bisa dipangan kanggo ningkatake obat?

Kalsium lan vitamin D kedadeyan kanthi alami ing struktur balung, saengga sampeyan pengin mikir babagan cukup. Pelukis NSAIDS bisa mbantu nyuda cedera alami.

 

Gambar: X-ray fraktur stres ing sikil

X-ray fraktur stres ing sikil

X-ray fraktur stres ing sikil

Ing gambar kita ndeleng fraktur stres saka sinar x sing dijupuk. Ing gambar sinar X pisanan, ora ana panemuan sing katon, nanging cukup karakteristik, ana formasi callus sawise 4 minggu ing x-ray anyar.

 

CT fraktur lemes / fretur lemes

CT fraktur lemes / stres lemes ing sikil

Ujian CT - panjelasan gambar: Ing kene kita ndeleng gambar fraktur stres kelas 4 ing sikil navicularis.

 

Matrik fraktur lemes / stres

MRI fraktur lemes ing sikil

Ujian MRI - panjelasan gambar: Ing foto kita ndeleng presentasi klasik babagan strukture stres ing ruangan metatarsal.

 



- Kepiye supaya luwih cepet mari?

Kita uga menehi saran supaya nggunakake kaos kaki kompresi kanggo nambah sirkulasi getih ing sikil sing lara:

PRODUK NGENTOT / PENDIRIKAN: - kaos kaki kompresi

Kaos kaki kompresi iki digawe khusus kanggo menehi tekanan ing titik sing tepat kanggo masalah sikil. Kaos kaki kompresi bisa nyumbang kanggo nambah sirkulasi getih lan nambah penyembuhan kanggo wong sing nandhang suda fungsi ing sikil - sing bisa nyuda suwene wektu supaya sikil sampeyan normal maneh.

Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan kaos kaki kasebut.

 

Artikel sing gegandhengan: - 4 latihan sing apik tumrap plantar fasciitis!

Nyuda ing tumit

Umume dibagi saiki: - Pangobatan Alzheimer Anyar bisa mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer



 

Pitakon liyane sing takon:

P: Sampeyan bisa istirahat lemes ing tibia tuberosity?

Wangsulan: Fraktur stres ing tibia tuberositas ora umum. Cedera paling umum sing kedadeyan ing wilayah iki yaiku Osgood schlatter lan infus inframerahellar (mucositis dhengkul) - fraktur avulsi bisa kedadeyan ing antarane wong enom, mula amarga kontraksi ekstremitas lutut (ekstensor lutut) sing nyuda fragmen balung cilik ing tuberositas tibia. Ing gambar ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng dununge tuberositas tibia (ing basa Inggris diarani tuberosity tibia).

 

Tuberkolosis tibial - Foto: Wikimedia Commons

Tibial tuberculosis - Foto: Wikimedia Commons

 

P: Diagnosis fraktur lemes MRI? Apa bisa kanggo diagnosa fraktur kelelahan nggunakake pemeriksaan MRI?

Wangsulan: Nggih. MRI minangka penilaian pencitraan sing paling akurat nalika ndiagnosis fraktur lemes - CT bisa uga efektif, nanging sebab kenapa wong luwih seneng nggunakake MRI yaiku sing terakhir ora duwe radiasi. Ujian MRI bisa uga ana ing kasus-kasus tartamtu, ndeleng fraktur lemes / stres stres sing durung katon ing sinar-X.

 

P: Kepiye carane sampeyan nindakake nalika olahraga sawise cedera sikil?

Wangsulan: Bab ingkang paling penting ing wiwitan yaiku menehi istirahat ing wilayah sing magepokan supaya penyembuhan bisa ditindakake kanthi apik. Banjur ana peningkatan bertahap sing ditrapake nalika jumlah olahraga. Ahli muskuloskeletal (mis. proud utawa chiropractor) bisa menehi saran sing dibutuhake kanggo ngobati kanthi optimal. Ing sawetara kasus, perlu footrest utawa malah crutches kanggo njamin bantuan sing cekap ing wilayah.

 

Next: - Sikile suda? Sampeyan kudu ngerti iki!

Achilles bursitt - Foto Wiki

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.