Fibromyalgia Flare Ups lan Pemicu

Fibromyalgia Flare-up lan Pemicu

4.9 / 5 (35)

 

Fibromyalgia Flare Ups lan Pemicu

Fibromyalgia Flare-up lan Pemicu: Nalika Gejala Ganggu Kukul

Apa sampeyan wis krungu babagan fibromyalgia suar? Utawa kepengin weruh kenapa gejala fibromyalgia sampeyan banjur tambah parah - nganti katon biru? Ing kene, kita bakal mulang luwih akeh babagan suar fibromyalgia, gejala apa sing bisa sampeyan lakoni, apa sing nyebabake sampeyan kudu waspada - lan ora kalah, apa sing bisa ditindakake kanggo ngatasi masalah kasebut.

 

Fibromyalgia bisa mlebu ombak lan lembah - sawetara dina bisa dadi luwih elek tinimbang liyane. Ing sawetara kasus, sampeyan bisa turu lan mikir yen prekara iki ora apik banget - banjur tangi kanthi lara paling esuk. Iki minangka gejala gejala sing nyala-nyala sing dikenal minangka suar fibromyalgia (suar kaya ing Inggris kanggo semburan).

 

Kita berjuang supaya wong-wong sing duwe diagnosa nyeri nemen liyane duwe kesempatan sing luwih apik kanggo perawatan lan pamriksa - prekara sing ora setuju kabeh wong, sayangé. Nuduhake artikel kasebut, kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing luwih apik kanggo wong-wong sing lara kronis.

 

(Klik ing kene yen sampeyan pengin nuduhake artikel luwih lanjut)

 

Artikel iki nerangake definisi suar, gejala, pemicu sing dingerteni lan apa sing bisa ditindakake kanggo ngatasi lan nyegah episode kasebut - sawetara wong bisa uga kaget. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane lan entuk tips sing apik.

 



Apa sampeyan mikir babagan apa utawa sampeyan pengin liyane refills profesional kaya? Tindakake kita ing kaca Facebook «Vondt.net - Ngatasi rasa lara sampeyan»Utawa Saluran Youtube (mbukak link anyar) kanggo saran apik saben dina lan informasi kesehatan sing migunani.

 

1. Definisi Fibromyalgia Flares

gejala sing ora kudu dilalekake

Kanggo sebagian besar kita karo fibromyalgia, gejala kasebut asring beda-beda saben dina. Bakal ana wektu nalika rasa lara nemen - lan wektu luwih entheng. Dadi, iki wektu nalika gejala kasebut tuwuh nganti ekstrem sing ditegesake semburan.

 

Mangkono, Flares nggambarake parah lan gejala fibromyalgia sing abot. Mecat kaya kasebut terus-terusan terus nganti pirang-pirang dina nganti pirang-pirang minggu.

 

Apa sampeyan ngerti yen latihan olahraga saben dina sing dicocogake karo wong sing duwe fibromyalgia bisa menehi relief gejala kanggo nyala? Sampeyan bisa ndeleng program latihan kaya ing ngisor iki.

 

Waca liyane: - 5 Latihan olahraga kanggo sing duwe Fibromyalgia

limang latihan olahraga kanggo wong sing duwe fibromyalgia

Klik ing kene kanggo maca luwih lengkap babagan latihan kasebut - utawa deleng video ing ngisor iki.

 



VIDEO: 5 Olahraga Gerakan Kanggo Sing Fibromyalgia

Latihan reget lan gerakan sing tenang lan bisa nyedhiyakake gerakan tambah lan sirkulasi getih sing dibutuhake kanggo otot sing nyeri lan sendi sing kaku. Klik ing video ing ngisor iki kanggo ndeleng program latihan limang olahraga sing bakal nulungi sampeyan.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

 

2. Gejala Kukul Fibromyalgia

Gejala suar fibromyalgia asring beda karo gejala fibromyalgia 'normal'. Dheweke asring luwih kuwat tinimbang sing biasane dialami lan bisa tahan luwih suwe.

 

Gejala sing bisa sampeyan alami kaya karo episode biasa:

  • Ketegangan lan overvoltage
  • fibromyalgia Ngelu
  • otak Kabut
  • Nyeri ing otot, saraf lan sendi
  • Kesel lan lemes
  • Efek ing awak (kaya flu)

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen lan penyakit sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar, "Ya kanggo riset liyane babagan diagnosis kronis".

 

Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: 7 Jinis Sakit Fibromyalgia [Pandhuan Paling apik]

pitung jinis pain fibromyalgia

Apa sampeyan ngerti yen ana jinis pitik fibromyalgia?

 



3. Nimbulaké lan Pemicu Campuran Fibromyalgia

pain mripat

Ora ngerti sebabe kedadeyan suar - nanging siji wis bisa ngidentifikasi sawetara pemicu lan faktor. Pemicu iki bisa beda karo saben wong.

 

Kemungkinan pemicu bisa:

  • Turu apik
  • Tekanan emosional lan fisik
  • Cycle menstruasi
  • kakehan
  • Ciloko utawa trauma
  • Pangowahan gedhe - kayata pamindahan
  • penyakit
  • owah-owahan weather

 

Iki dudu dhaptar lengkap - amarga sampeyan uga bisa micu saben. Yaiku, faktor sing mung mengaruhi persis deg.

 

Apa sampeyan ngerti manawa latihan fisik bisa mbantu sampeyan tantangan loro mental lan fisik? Latihan klompok ing kolam renang banyu panas sing padha karo wong sing padha duwe budi pekerti bisa menehi hadiah sing luar biasa. Sampeyan bisa maca liyane babagan link ing ngisor iki.

 

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2

 



4. Pangobatan lan Ukuran kanggo Fibromyalgia Flares

painkiller alami

Ana macem-macem pilihan perawatan sing bisa mbantu nyuda fibromyalgia - nanging kudu dielingi manawa gumantung karo pemicu kasebut. Akeh episode suar fibromyalgia bisa nggawe sampeyan kesel banget lan ora bisa ngrampungake kejaba nyandhang kursi.

 

Ngukur manawa wis ndeleng sing bisa nulungi yaiku:

  • Terapi fisik & pijet
  • Fisioterapi
  • ngaso
  • Terapi kognitif
  • Teknik eling lan napas
  • Kiropraktik modern
  • termal Baths
  • Yoga

 

Nanging, butuh sawetara wektu sadurunge perawatan kasebut bisa digunakake - lan mulane sebabe akeh sing milih uga nggunakake langkah-langkah kasebut ing njaba wektu nyeri.

 

Apa sampeyan ngerti manawa panganan sing pas bisa menehi efek positif marang fibromyalgia? 'Diet fibromyalgia' ngetutake saran lan pedoman panganan nasional. Sampeyan bisa maca liyane babagan iki ing artikel ing ngisor iki.

 

Recommended Timer kanggo Nyeri Rheumatic

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane krim arnica bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



5. Kanggo nyiapake Flare-up

ngelu lan ngelu

Kita karo fibromyalgia ngerti yen dudu pitakon yen kita cilaka, nanging dadi masalah nalikaMula, penting banget kanggo nyiapake eksaserbasi sing kedadeyan - kanthi iki, obat-obatan kudu jelas lan langkah-langkah relief pain wis disiapake (umpamane, gasket panas-kadhemen).

 

Keletihan sing kalebu kerusakan akut uga ateges manawa kita ora diidini nindakake pagawean omah sing pengin ditindakake - iki bakal nggawe kita tambah parah. Dadi penting banget, utamane yen sampeyan wis tunggal, sampeyan nyoba duwe wong kontak sing bisa ditahan yen ana kedadeyan. Aja kontak karo kotamadya yen mbutuhake pitulung karo iki.

 

Apa sampeyan ngerti manawa ana langkah-langkah sing nglarani nyeri lan analgesik sing bisa digunakake kanggo nambani gangguan rheumatic (kalebu fibromyalgia)? Sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan wolung langkah kasebut ing artikel ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism

 



 

6. Nyegah aliran Fibromyalgia

teh ijo

Kunci kanggo nyegah suar yaiku ngerti pemicu lan njaga emosi uga stres fisik. Sawetara wong nemu katenangan kanthi sesi sing sepi ing kolam banyu panas - lan liyane seneng banget karo cangkir teh panas ing pojok sofa. Kita beda.

 

Disaranake langkah-langkah ing ngisor iki kanggo nyegah episode akut:

  • Copot energi negatif saka urip sampeyan
  • Tindakake apa sing sampeyan seneng
  • Pencet pemicu sampeyan
  • Dhiskusi menyang kanca lan kulawarga babagan kahanan sampeyan
  • Bukak babagan kebutuhan sampeyan

 

Aja ngalang-alangi perasaan, lan aja wedi nyritakake babagan penyakit sing dialami - ora "nggrundel" nalika sampeyan ngandhani babagan rasa sakit sampeyan marang kulawarga lan kenalan sampeyan supaya bisa njupuk pertimbangan lan nuduhake alesan kenapa sampeyan duwe energi sethithik dina kasebut utawa ora bisa mandhiri.

 

Sampeyan regane padha karo wong liya - aja nganti ana wong liya nesu lan nggawe sampeyan percaya karo perkara liya.

 

Apa sampeyan repot karo nyeri ing lengen lan pundhak Latihan enem iki bisa mbantu njaga getih getih ing pundhak lan pundhak.

 

Waca uga: 6 Olahraga nglawan Osteoartritis Penting

osteoartritis ing Pundhak

 



 

Pengin luwih lengkap? Gabung karo grup iki lan nuduhake informasi luwih lengkap!

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

Tindakake kita ing YouTube kanggo Kawruh Kesehatan lan Olahraga Gratis

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita (klik kene) - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan rasa sakit kronis. Yen iki, sampeyan uga kepenak banget, mula sampeyan pengin milih gabung karo kulawarga ing media sosial lan enggo bareng artikel kasebut luwih lanjut.

 

Bebas bae kanggo enggo bareng ing Media Sosial kanggo Pangerten tambah kanggo Nyuda Nemen

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

 



Saran babagan sampeyan bisa mbantu nglawan rasa nyeri kronis: 

Pilihan A: Nuduhake langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing relevan sing dadi anggota. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake kiriman kasebut ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur suwun matur nuwun kanggo kabeh sing menehi sumbangan kanggo nambah pangerten fibromyalgia.

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog utawa situs web sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

NEXT PAGE: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Osteoarthritis ing Tangan Sampeyan

osteoartritis tangan

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.