fibromyalgia lan nyeri esuk

Fibromyalgia lan Sakit ing Wayah

4.8 / 5 (44)

Fibromyalgia lan Sakit Pagi: 5 Gejala Sing Paling Umum ing Sing Fibromyalgia

Apa fibromyalgia sampeyan ana hubungane karo nyeri ekstra lan gejala esuk? 

Ing ngisor iki 5 gejala esuk umume sing bakal ditemokake karo fibromyalgia.

 

Fibromyalgia bisa nduwe pengaruh gedhe ing turu wengi lan kualitas turu - iku kasunyatan. Apa sampeyan asring tangi karo awak sing lara, kesel, kaku kaya tongkat, bengkak tangan lan sikil, uga tas gedhe ing mripat? Akeh wong liya sing duwe fibromyalgia uga bakal mandheg babagan iki. Gejala esuk iki bisa beda-beda - lan sawetara esuk luwih elek tinimbang liyane. Iki persis ngapa kita pengin menehi informasi luwih lengkap babagan limang gejala paling klasik lan apa sampeyan bisa nindakake kanggo ngilangi.

 

- Bareng kanggo Nyeri Nemen

Kita berjuang supaya wong-wong sing duwe diagnosa nyeri nemen liyane duwe kesempatan sing luwih apik kanggo perawatan lan pamriksa - prekara sing ora setuju kabeh wong, sayangé. Nuduhake artikel kasebut, kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing luwih apik kanggo wong-wong sing lara kronis.

 

(Klik ing kene yen sampeyan pengin nuduhake artikel luwih lanjut)

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Kursi Lambert) lan Viken (Swara Eidsvoll og Kayu mentahan) dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing penilaian, perawatan lan latihan rehabilitasi nyeri kronis. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

 

Artikel iki ngliwati limang gejala esuk sing umum ing wong sing duwe fibromyalgia - sawetara wong bisa uga kaget. Ing ngisor artikel sampeyan uga bisa maca komentar saka para pamaca liyane lan entuk tips sing apik.

 



Apa sampeyan mikir babagan apa utawa sampeyan pengin liyane refills profesional kaya? Tindakake kita ing kaca Facebook «Vondt.net - Ngatasi rasa lara sampeyan»Utawa Saluran Youtube (mbukak link anyar) kanggo saran apik saben dina lan informasi kesehatan sing migunani.

 

1. Fibromyalgia lan lemes ing Esuk

turu masalah

Apa sampeyan uga berjuang karo tangi kesel sawise turu wengi? Kesel, kesel lan kesel ing wayah esuk minangka gejala esuk klasik ing wong sing duwe fibromyalgia. Minangka alesan sing cukup alami amarga kita siyap kesel dibandhingake karo wong sing sehat sing ngaso nalika esuk - kita turu ora enak.

 

Fibromyalgia minangka bentuk rheumatisme jaringan alus sing bisa ana gandhengane kanthi langsung:

  • Bruxism (Toothbingbing)
  • insomnia
  • apnea turu
  • Sindrom Balung Tulang

 

Riset (1) uga nuduhake manawa akeh sing ora pola turu sing ora normal sing ngganggu turu sing jero. Iki minangka tahap turu supaya sampeyan bisa ngaso paling akeh kanggo otak lan awak. Turu sing luwih entheng lan ora tenang ora nyebabake muatan sing padha - mula bisa uga asring tangi kesel, frustasi lan kesel.

 

Malah salah sawijining masalah ing ndhuwur cukup kanggo turu nganti turu. Yen sampeyan kena pengaruh sawetara, kayata sindrom balung lan ora bisa ngendelake, iki bakal luwih angel turu.

 

Akeh wong nglaporake sawetara gejala relief yen nindakake latihan ringan lan latihan yoga sadurunge turu. Minangka ditampilake ing ngisor iki.

 

Waca liyane: - 5 Latihan olahraga kanggo sing duwe Fibromyalgia

limang latihan olahraga kanggo wong sing duwe fibromyalgia

Klik kene kanggo maca liyane babagan latihan gerakan iki - utawa nonton video ing ngisor iki.

 



VIDEO: 5 Olahraga Gerakan Kanggo Sing Fibromyalgia

Latihan olahraga sing sopan lan disesuaikan bisa mbantu sithik lemes sadurunge turu. Ing video sing dituduhake ing ngisor iki, kita nuduhake sampeyan program limang olahraga sing nyedhiyakake gerakan lan sirkulasi sing luwih apik.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

 

2. Allodynia lan Fibromyalgia

Sawise nimbang gangguan turu umum sing ana gandhengane karo fibromyalgia, kita uga kudu nambah gejala fibromyalgia liyane. Fibromyalgia dikategorikaké ing saindhenging pitung jinis pain sing mesthi bisa mbantu kita njaga lan priksa manawa kita corak ing amben mung sewengi.

 

Kelainan mental lan mental akibat kekurangan turu nggawe angel ngendhokke. Digabungake karo sensitivitas swara lan cahya sing tambah, iki tegese malah prekara sing luwih cilik bisa tangi kanthi turu - lan meh ora bisa turu maneh.

 

Salah siji saka pitung macem-macem lara sing bisa ngalami fibromyalgia diarani allodynia. Kanthi jinis rasa nyeri iki, sentuhan sing paling sithik, sanajan saka selimut utawa bayi, bisa nyebabake rasa sakit sing jelas. Fibromyalgia kadhangkala diarani sindrom "putri ing kacang polong" amarga hipersensitivitas episode iki, sanajan sentuhan ringan uga nglarani.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen lan penyakit sing ngrusak urip saben dinane- pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook lan ujar, "Ya kanggo riset liyane babagan diagnosis kronis".

 

Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: - 15 Tandha Wiwitane Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

Apa sampeyan kena pengaruh rheumatism?

 



3. Sensitivitas suhu, kringet lan uap Dingin

Apa sampeyan kadang tangi ing wayah esuk kadhemen banget utawa panas banget? Sensitivitas suhu minangka gejala liyane sing bisa nyebabake rasa kesel nalika esuk. Kita kanthi fibromyalgia kena sensitivitas kadhemen lan panas - lan amarga awak lemes kanggo ngatur iki; tambah kringet.

 

Kanggo ngapusi ing sangisoring duvet lan rumangsa adhem - banjur krasa panas 30 menit mengko, bisa ngrusak turu umume wong. Akeh wong sing asring ngrasakake yen krasa adhem banget nalika esuk, mula dheweke kesusu metu saka selimut.

 

Yen sampeyan lagi ngalami masalah turu, kita kudu menehi saran supaya sinau turu dening GP sampeyan. Apa wae temuan (kayata ndeteksi apnea turu) bisa uga nyebabake perawatan sing efektif - kayata mesin CPAP kanggo apnea turu. Olahraga lan perawatan nyeri uga bisa dadi kunci sing penting kanggo turu.

 

Akeh wong ngalami perbaikan fisik lan mental kanthi nglatih latihan klompok ing kolam renang banyu panas. Sampeyan bisa maca liyane babagan cara kerjane ing artikel ing ngisor iki.

 

Waca uga: - Kepiye Mbantu Olahraga ing Kolam Banyu Panas Ing Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2

 



4. Wayah esuk lan lara ing awak

Kenceng maneh babagan esuk ing amben

Umume umume tangi turu lan krasa kaku lan mati rasa ing awak nalika esuk - nanging asring beda kanggo sing kena fibromyalgia. Akeh wong sing duwe fibromyalgia njlentrehake kaku lan efek kasebut luwih kuat tinimbang ing wong sing sehat.

 

Nyatane, kacarita ana gelar pinunjul sing bisa dibandhingake karo otot sing lara otot bisa ngalami sawise stres fisik sing signifikan. - utawa, malah, kacilakan mobil cilik.

 

Kaya sing dingerteni, fibromyalgia gegandhengan karo hipersensitivitas ing jaringan lan otot sing alus. Iki tegese bakal kurang lungguh lan saring sadurunge kita kenceng lan kontrak otot. Mungkin sampeyan wis ngeweruhi yen sampeyan mesthi njagong lan mindhah sethithik? Iku fibromyalgia sing mbutuhake iki saka sampeyan.

 

Kanthi terus posisi kita kanthi rada, kita bakal beda-beda ketegangan ing otot. Pungkasane, posisi anyar kasebut uga bakal nyebabake rasa sakit lan sangsara. Dadi banjur kita pindhah maneh. Sayange, iki minangka perkara sing angel ditindakake nalika wengi - lan pramila esuk sampeyan bisa ngrasakake kaku banget lan mati rasa ing wayah esuk.

 

Apa sampeyan ngerti manawa panganan sing pas bisa menehi efek positif marang fibromyalgia? 'Diet fibromyalgia' ngetutake saran lan pedoman panganan nasional. Sampeyan bisa maca liyane babagan iki ing artikel ing ngisor iki.

 

Self-langkah nglawan nyeri Fibromyalgia ing wayah esuk

- Tip apik: Gunakake tikar akupresur wengi sadurunge

Apa sampeyan salah siji saka wong sing tangi kaku ing sendi lan tegang ing otot? Kita asring nampa pitakonan babagan carane ngilangi rasa kaku esuk. Nyatane, apa sing sampeyan lakoni ing wayah sore sadurunge turu bisa uga penting kaya sing ditindakake ing wayah esuk. Bebas bae kanggo nyoba nggunakake tikar titik pemicu, uga dikenal minangka tikar akupresur (klik kene kanggo maca liyane babagan - link mbukak ing jendela maca anyar), udakara 60 menit sadurunge turu. Titik pijet matras kudu digunakake ing wilayah sing tegang lan akeh sing rumangsa menehi istirahat kanggo awak lan pikiran. Coba gunakake matras kanggo udakara 15-30 menit, lan coba gawe rutinitas iki minangka bagean saka 'rutin wengi'. Muga-muga bisa mbantu sampeyan entuk esuk sing luwih apik.

 

Ukuran Mandhiri Liyane kanggo Nyeri Rematik lan Kronis

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (sawetara aran iki bisa nyuda nyeri otot)

 

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

 



5. Tangan lan Kaki Abuh - lan bengkak ing mripat

pain ing tangan

Akeh wong sing tangi kanthi tangan lan sikil sing gedhe - utawa ing sekitar mata. Iki uga bisa nyebabake lara. Salah sijine ora mesthi manawa kenapa sing duwe fibromyalgia asring banget kena pengaruh iki. Nanging siji duwe sawetara teori.

 

Panliten riset tartamtu wis nuduhake hubungan karo penylametan cairan lan fibromyalgia. Dadi kanthi diagnosis nyeri kronis iki, kita meh bisa nahan cairan luwih akeh ing awak tinimbang liyane. Fenomena iki dikenal minangka edema idiopatik. We ngelingake sampeyan sarung tangan komprèsi (ndeleng conto ing kene - link mbukak ing jendela maca anyar) duwe efek sing didokumentasikake babagan nyeri rematik ing tangan.

 

Penting kanggo dicathet yen iki ora amarga infeksi (sanajan sawetara kasus fibromyalgia kalebu iki). Cukup dipercaya amarga amarga akumulasi cairan ing sikil, tangan lan sekitar mata.

 

(PS - Kita bakal ngomong babagan topik iki mengko ing artikel)

 

Latihan tangan entheng esuk bisa nulungi sampeyan dadi gedhe lan getih saya mili. Coba tandhingake pitung latihan sing dituduhake ing artikel ing ngisor iki.

 

Waca uga: - 7 Latihan kanggo Osteoarthritis Tangan

latihan olahraga arthrosis

 



 

Pangobatan Hydrating lan Perawatan Alam

jahe

Ana obat sing duwe efek diuretik - yaiku, kencing luwih asring dibandhingake biasane. Nanging, ora kabeh wong nggarap iki. Maneh, dipercaya manawa iki bisa digandhengake karo sirkulasi sing umume luwih miskin ing pirang-pirang wong fibromyalgia - lan ana risiko cairan akumulasi sing luwih dhuwur amarga ora aktif utawa turu.

 

Akeh kasus, dadi gedhe utawa dadi gedhe ora bakal nyebabake masalah - nanging akeh sing bisa nyebabake lara lan angel nggunakake tangane kanthi bener. Masalah umum kalebu rasa nyeri nalika mlaku ing sikil sing abuh ing wayah esuk utawa angel nganggo katrampilan motorik sing apik ing tangan ing ranting esuk (wacan: rasane kikuk).

 

Akeh uga ngerti masalah nggunakake tangan sing bengkak supaya bisa nganggo dandanan kanggo nutupi mripate sing bengkak! Saliyane obat-obatan biasa, ana uga diet alami sing bisa mbantu nyuda sakit kepala. Salah sawijining saran diet sing luwih efektif yaiku ngombe jahe sadurunge turu utawa yen sampeyan esuk.

 

Pangobatan liyane sing bisa mbantu kalebu pijet saluran banyu limfa lan terapi fisik sing dituju kanggo sendi kaku lan otot tegang. Sampeyan uga perlu dingerteni manawa obat lan obat nyeri bisa nyebabake pembengkakan minangka efek samping - dadi bebas mriksa lampiran obat sampeyan yen sampeyan ora yakin.

 

Apa sampeyan repot karo radhang rematik? Ing ngisor iki sampeyan bisa maca babagan wolung langkah perawatan alami - tanpa efek samping. Yen ora, kita uga nyaranake enem latihan kasebut kanggo miwiti sirkulasi getih ing tangan nalika esuk.

 

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism

Waca uga: 6 Olahraga nglawan Osteoartritis Penting

osteoartritis ing Pundhak

 



 

Pengin luwih lengkap? Gabung karo grup iki lan nuduhake informasi luwih lengkap!

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

Tindakake kita ing YouTube kanggo Kawruh Kesehatan lan Olahraga Gratis

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita (klik kene) - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

 

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan rasa sakit kronis. Yen iki, sampeyan uga kepenak banget, mula sampeyan pengin milih gabung karo kulawarga ing media sosial lan enggo bareng artikel kasebut luwih lanjut.

 

Bebas bae kanggo enggo bareng ing Media Sosial kanggo Pangerten tambah kanggo Nyuda Nemen

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan(rujuk langsung menyang artikel). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

 



Saran babagan sampeyan bisa mbantu nglawan rasa nyeri kronis: 

Pilihan A: Nuduhake langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing relevan sing dadi anggota. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake kiriman kasebut ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur suwun matur nuwun kanggo kabeh sing menehi sumbangan kanggo nambah pangerten fibromyalgia.

 

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog utawa situs web sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

 

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

 



 

NEXT PAGE: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Osteoarthritis ing Tangan Sampeyan

osteoartritis tangan

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Disaranake bantuan kanggo diagnosis iki

komprèsi Noise (umpamane, kaos kaki kompresi sing kontribusi tambah getih kanggo otot sing perih)

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

1 wangsulan

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.