Fibromyalgia lan Kehamilan (Cara Ngaruhi Pregnancy)

Fibromyalgia lan Pregnancy

5 / 5 (18)

Fibromyalgia lan Pregnancy

Apa sampeyan duwe fibromyalgia lan meteng - utawa mikir bakal dadi siji? Banjur penting ngerti carane fibromyalgia bisa mengaruhi sampeyan minangka wanita hamil nalika meteng. Ing kene, kita bakal mangsuli sawetara pitakon babagan meteng karo fibromyalgia. 

Kadhangkala gejala fibromyalgia sing umum - kayata nyeri, lemes lan depresi - bisa uga amarga meteng dhewe. Lan amarga iki, bisa diproses. Iki uga kedadeyan sing nambah stres saka anak bisa micu fibromyalgia suar munggah - sing bakal nggawe sampeyan rumangsa luwih ala. Turutan dhokter penting.

 

 

 

Kita nglawan wong sing duwe fibromyalgia, nyeri kronis diagnosis lan penyakit duwe kesempatan sing luwih apik kanggo perawatan lan penyelidikan.

Sayange ora kabeh wong setuju, lan gaweyane asring ditentang karo wong-wong sing pengin nggawe urip saben dinane dadi luwih angel tumrap wong sing lara nemen.. Nuduhake artikel kasebut, kaya kita ing kaca FB kita og saluran YouTube kita ing media sosial kanggo melu kita ing perang kanggo urip saben dinten sing luwih apik kanggo wong-wong sing lara kronis.

(Klik ing kene yen sampeyan pengin nuduhake artikel luwih lanjut)

 

Artikel iki nyemak lan mangsuli pitakon ing ngisor iki babagan fibromyalgia lan meteng:

  1. Kepiye pengaruh fibromyalgia nalika meteng?
  2. Apa stres sing gegayutan karo kehamilan ngembangake fibromyalgia?
  3. Apa bisa njupuk obat fibromyalgia nalika meteng?
  4. Apa perawatan sing disaranake kanggo wanita ngandhut karo fibromyalgia?
  5. Napa olahraga lan gerakan iku penting banget nalika meteng?
  6. Apa Olahraga Apa Bisa Nglakoni Kanthi Fibromyalgia Nalika Ngandheg?

Apa sampeyan mikir babagan apa utawa sampeyan pengin liyane refills profesional kaya? Tindakake kita ing kaca Facebook «Vondt.net - Ngatasi rasa lara sampeyan»Utawa Saluran Youtube (mbukak link anyar) kanggo saran apik saben dina lan informasi kesehatan sing migunani.

1. Kepiye Fibromyalgia Mengaruhi Kehamilan?

Kandhutan nyebabake kenaikan jumlah hormon ing awak.

Saliyane nambah bobot, awak ora seimbang lan wujud fisik sing anyar dipikolehi. Telung wulan telung kandhutan uga asring nyebabake rasa mual lan lemes. Kaya sing sampeyan ngerteni, akeh wong sing duwe fibromyalgia bakal ngalami paningkatan gejala kasebut sajrone meteng amarga ora seimbang hormonal iki.

Panliten nuduhake manawa wanita sing ngalami fibromyalgia bisa uga nandhang lara lan gejala sajrone meteng dibandhingake karo wong sing ora ngalami diagnosis nyeri kronis iki. Mungkin ora ngagetne, amarga awak ngalami owah-owahan.Sayange, panliten kasebut nuduhake manawa akeh wong sing ngalami gejala fibromyalgia saya parah sajrone ngandut. Sepisan maneh, utamane ndeleng rasa nyeri, keletihan lan stres emosional sajrone telung wulan pertama meteng.

 

Ing kene kita pengin mbuwang banyu kanthi geni kanthi ujar manawa luwih akeh wong uga nglaporake gejala sing luwih apik sajrone meteng, mula ora ana keputusan 100% ing kene.

 

Kita seneng negesake yen meteng yoga, reget lan olahraga bisa dadi cara sing apik kanggo nyuda stres mental lan fisik sajrone meteng. Ing artikel ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng program latihan sing nuduhake limang latihan sing sepi.

Waca liyane: - 5 Latihan olahraga kanggo sing duwe Fibromyalgia

limang latihan olahraga kanggo wong sing duwe fibromyalgia

Klik ing kene kanggo maca luwih lengkap babagan latihan kasebut - utawa deleng video ing ngisor iki.

VIDEO: 5 Olahraga Gerakan Kanggo Sing Fibromyalgia

Sandhangan lan latihan sing dikontrol lan tenang bisa mbantu nyuda stres fisik lan mental ing awak sampeyan. Ing video ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng program olahraga kanthi limang latihan sing beda sing bisa mbantu nyuda stres.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Sugeng rawuh!

2. Apa Stress Berkait-Hubungan Gedhung Nyuda Fibromyalgia?

Kita kanthi fibromyalgia ngerti sebabe stres sing bisa nyebabake diagnosis nyeri nemen - lan meteng nyebabake stres emosi lan fisik banget. 

Kita uga kudu eling yen kelairan dhewe iku wektu stres sing gedhe banget marang ibu. Sajrone meteng, sampeyan duwe pangowahan gedhe ing level hormon ing awak - kalebu estrogen lan progesteron.

Ing kene uga penting dielingi yen wektu sawise lair bisa nemen - malah kanggo wong sing ora duwe fibromyalgia - mula kudu dingerteni manawa periode iki bisa nyebabake rasa sakit lan gejala sing tambah.

 

Akeh wong sing nandhang lara nemen lan penyakit sing ngrusak urip saben dinane - pramila kita ajak sampeyan Nuduhake artikel iki ing media sosialAja seneng karo kaca Facebook og saluran YouTube (klik kene) lan ujar, "Ya kanggo riset liyane babagan diagnosis kronis".

Kanthi cara iki, bisa nggawe gejala sing ana gandhengane karo diagnosis iki luwih katon lan mesthekake yen luwih akeh wong sing dianggep serius - mula njaluk pitulung sing dibutuhake. Kita uga ngarep-arep supaya tambah akeh perhatian bisa ngasilake dana kanggo riset babagan cara pambiji lan perawatan anyar.

 

Waca uga: Fibromyalgia lan Sakit ing wayah Esuk: Apa Sampeyan turu Saka Turu?

fibromyalgia lan nyeri esuk

Ing kene sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan limang gejala esuk umum ing wong sing duwe fibromyalgia.

3. Bisa ngombe obat Fibromyalgia Nalika aku ngandut?

Ora, sayangé, ora ana painkiller sing digunakake kanggo fibromyalgia uga bisa digunakake nalika sampeyan lagi ngandhut. Utamane ibuprofen bisa mbebayani kanggo wanita ngandhut. Yen sampeyan duwe pitakon babagan panggunaan pembunuh nyeri nalika meteng, sampeyan kudu takon karo GP sampeyan.

 

Fibromyalgia bisa nyebabake nyeri parah - utamane karo suar-ups.

Kanggo alasan iki, saran kanggo ngindhari rasa nyeri nalika meteng angel ditelan kanggo wong sing duwe fibromyalgia. Panliten nuduhake yen panggunaan ing antarane klompok pasien iki nganti kaping papat luwih dhuwur tinimbang pasien liyane.

Disaranake layanan umum Aman Mamma Kedokteran (link dibukak ing jendela anyar) kanthi anget. Ing kene sampeyan bisa njaluk saran gratis saka para profesional babagan panggunaan obat nalika meteng.

Akeh wong sing nglaporake rasa nyeri otot ing gulu lan pundhak nalika meteng - lan nalika nyusoni suwe. Ditelpon populer gulu kakuSampeyan bisa maca liyane babagan diagnosis iki ing artikel tamu saka Råholt Chiropractor Center lan Fisioterapi ing artikel ing ngisor iki.

 

Waca uga: - Iki Sampeyan Kudu Ngerti Bab Stress Talking

Nyeri ing gulu

Link mbukak ing jendela anyar.

4. Apa Perawatan sing Disaranake Kanggo Ibu Hamil Kanthi Fibromyalgia?

yogaovelser-kanggo-bali kaku

Ngerteni awak dhewe lan apa sing ditanggepi kanthi apik.

Supaya kita beda nanggepi perawatan saka wong liya - Nanging perawatan sing asring ditrapake kanggo wanita ngandhut karo fibromyalgia kalebu:

  • Perawatan Fisik kanggo Otot lan Sendhi
  • diet Adaptasi
  • pijet
  • semedi
  • Yoga

Kita banget menehi saran supaya terapi fisik mung ditindakake dening salah sawijining telu profesi sing dilisensi umum kanthi keahlian ing otot lan sendi - fisioterapis, kiropraktor utawa terapi manual. Rekomendasi kasebut amarga kasunyatan manawa telung pekerjaan kasebut didhukung lan diatur liwat Direktorat Kesehatan.

Panganan sing diadaptasi kanggo ngatasi kebutuhan energi saka wong-wong sing duwe fibromyalgia uga bisa dadi bagean penting supaya luwih apik. 'Diet fibromyalgia' ngetutake saran lan pedoman panganan nasional. Sampeyan bisa maca liyane babagan iki ing artikel ing ngisor iki.

Waca uga: - Laporan riset: Iki minangka Diet Fibromyalgia Paling Apik

diet fibromyalgid2 700px

Klik ing gambar utawa link ing ndhuwur kanggo maca liyane babagan diet sing bener sing disesuaikan karo wong sing duwe fibro.

5. Napa Ngleksanani Lan Gerak Dadi Penting Nalika Sampeyan Ngandheg?

Tangan sikil siji

Kandhutan nyebabake owah-owahan gedhe ing awak - kalebu panggul sing luwih sadurunge wis terlantar.

Nalika weteng dadi luwih gedhe, iki nyebabake ketegangan mundhak ing pérangan ngisor lan sendi pelvis Posisi panggul sing diganti kanthi bertahap bakal nyebabake tekanan ing sendi panggul nalika nyedhaki tanggal sing bakal ditemtokake - lan bisa menehi dhasar kanggo ngunci panggul uga nyeri punggung. Yen sampeyan nyuda mobilitas ing sendi ing bangkekan, iki uga bisa nyebabake nyuda punggung. Latihan lan gerakan gerakan sing diadaptasi kanthi teratur bisa mbantu sampeyan nyegah lan njaga supaya otot bisa uga bisa uga aktif.

Olahraga lembut lan terapi fisik sing biasa, bisa uga ngasilake keuntungan kesehatan:

  • Gerakan sing luwih apik ing punggung, pinggul lan pelvis
  • Otot Punggung lan Pelvic sing Kuwat
  • Tambah sirkulasi getih ing otot sing sempit lan nyeri

Fungsi fisik sing apik nyebabake mobilitas ing sendi, otot sing kurang tegang lan kenaikan tingkat serotonin ing awak. Sing terakhir yaiku neurotransmitter sing ana gandhengane karo fibromyalgia - amarga klompok pasien iki duwe tingkat sing luwih murah tinimbang normal. Serotonin, antara liya mbantu mbantu ngatur swasana. Tingkat kimia sithik ing awak iki bisa uga nyebabake depresi lan kuatir ing antarane wong sing duwe fibromyalgia.

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Apa sampeyan ngerti manawa fibromyalgia ditetepake minangka diagnosis reumatik pendarahan? Kaya kelainan rheumatic liyane, peradangan asring duwe pengaruh ing keruwetan pain. Kanggo alasan iki, sampeyan kudu ngerti babagan langkah anti-inflamasi alami marang fibromyalgia kaya sing ditampilake ing artikel ing ngisor iki.

Waca uga: - 8 Pangobatan Inflamasi Alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism

6. Olahraga Apa sing Cocog Kanggo Wanita Hamil Kanthi Fibromyalgia?

Latihan kanggo wanita ngandhut kudu dicocogake lan ngerteni sejauh meteng.

Ana macem-macem bentuk olahraga sing cocog kanggo wanita hamil kanthi fibromyalgia - sawetara sing paling apik kalebu:

  • Go kanggo mlaku-mlaku
  • Muter
  • Tai Chi
  • Latihan grup khusus
  • Latihan kanthi fokus ing gerakan gerakan lan sandhangan
  • Yoga kanggo wanita ngandhut

VIDEO: 6 Olahraga Kekuwatan sing Disesuaikan kanggo Wong sing Fibromyalgia

Mangkene enem latihan kekuatan sing alus lan khusus kanggo sampeyan sing duwe fibromyalgia - lan meteng. Klik ing video ing ngisor iki kanggo ndeleng latihan kasebut. CATETAN: Sakit mburi bal-balan terapi mesthi bakal angel diwiwiti nalika meteng.

Bebas bae kanggo langganan saluran YouTube kita kanthi gratis (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Sugeng rawuh ing kulawarga sampeyan kudu!

Aja Olahraga ing Kolam Banyu Panas Nalika Sampeyan Hamil

Olahraga ing kolam banyu panas minangka salah sawijining olahraga sing disenengi karo fibromyalgia - nanging ing kene penting kanggo dingerteni yen olahraga ing banyu panas utawa bak panas ora becik yen sampeyan lagi meteng. Panliten wis nuduhake manawa bisa nambah kasempatan keguguran (1) utawa cacat janin. Iki ditrapake kanggo banyu sing luwih anget tinimbang 28 derajat.

Apa sampeyan ngerteni manawa ana macem-macem jinis rasa fibromyalgia? Mula, rasa lara sampeyan cenderung beda-beda kanthi intensitas lan presentasi. Waca luwih lengkap babagan link ing artikel ing ngisor iki, lan sampeyan bakal kanthi luwih wicaksana babagan sebab sampeyan rumangsa kaya ngono.

Waca uga: 7 Jenis Sakit Fibromyalgia [Pandhuan sing Luwih Apik kanggo Tipe Sakit Sing Beda]

pitung jinis pain fibromyalgia

Klik-tengen lan "mbukak ing jendela anyar" yen sampeyan pengin terus maca artikel iki sawise.

Pengin luwih lengkap? Gabung karo grup iki lan nuduhake informasi luwih lengkap!

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

Tindakake kita ing YouTube kanggo Kawruh Kesehatan lan Olahraga Gratis

VIDEO: Olahraga kanggo Rheumatists lan sing kena Fibromyalgia

Bebas bae kanggo langganan ing saluran kita (klik kene) - lan tindakake kaca ing FB kanggo tips kesehatan lan program olahraga saben dina.

Kita ngarep-arep banget manawa artikel iki bisa mbantu sampeyan nglawan rasa sakit kronis. Yen iki, sampeyan uga kepenak banget, mula sampeyan pengin milih gabung karo kulawarga ing media sosial lan enggo bareng artikel kasebut luwih lanjut.

Bebas bae kanggo enggo bareng ing Media Sosial kanggo Pangerten tambah kanggo Nyuda Nemen

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

Saran babagan sampeyan bisa mbantu nglawan rasa nyeri kronis: 

Pilihan A: Nuduhake langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempelake ing kaca facebook utawa ing grup facebook sing relevan sing dadi anggota. Utawa pencet tombol "SHARE" ing ngisor iki kanggo nuduhake kiriman kasebut ing facebook sampeyan.

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur suwun matur nuwun kanggo kabeh sing menehi sumbangan kanggo nambah pangerten fibromyalgia.

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog utawa situs web sampeyan.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita (klik ing kene yen pengin) lan Saluran YouTube (klik ing kene kanggo luwih akeh video gratis!)

lan uga elinga ninggalake rating bintang yen sampeyan seneng karo artikel kasebut:

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

NEXT PAGE: - Fibromyalgia lan Pain ing Esuk [Apa Sampeyan Kudu Dikenal]

fibromyalgia lan nyeri esuk

Klik ing gambar ndhuwur kanggo pindhah menyang kaca sabanjure.

 

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.