Fibromyalgia lan Kram Kaki

4.8 / 5 (15)

Nyeri ing sikil

Fibromyalgia lan Kram Kaki

Apa sampeyan ngalami kram sikil? Panliten nuduhake manawa sing kena fibromyalgia duwe kram sikil sing luwih dhuwur. Ing artikel iki, kita bakal luwih cedhak babagan hubungan antara fibromyalgia lan cramp sikil.

Riset ngubungake iki karo jinis rasa sakit fibromyalgia sing diarani hiperalgesia (1). Kita uga ngerti saka sadurunge manawa interpretasi rasa nyeri luwih kuwat tumrap sing kena penyakit nyeri nemen iki. Panliten kajian sistematis nuduhake yen bisa uga amarga kakehan aktif sistem saraf ing klompok pasien iki (2).

 

Tips apik lan cepet: Ing sisih ngisor artikel, sampeyan bisa nonton video kanthi latihan olahraga kanggo nyeri sikil. Kita uga menehi tips babagan langkah-langkah mandhiri (kayata kaos kaki komprèsi pedhet og kaos kaki kompresi plantar fasciitis) lan super-magnesium. Tautan mbukak ing jendela anyar.

 

- Ing departemen interdisipliner kita ing Vondtklinikkene ing Oslo (Lambertseter) lan Viken (Swara Eidsvoll og Råholt), dokter kita duwe kompetensi profesional sing unik ing evaluasi, perawatan lan latihan rehabilitasi kanggo penyakit sikil, sikil lan tungkak. Klik ing pranala utawa kene kanggo maca liyane babagan departemen kita.

 

Ing Artikel Iki Sampeyan Bakal Sinau Luwih Saka:

  • Apa sing Kram Kaki?

  • Hyperalgesia lan Fibromyalgia

  • Hubungan antara Fibromyalgia lan Kram sikil

  • Langkah mandhiri tumrap kram sikil

  • Olahraga lan Latihan nglawan Kram Kaki (kalebu VIDEO)

 

Apa sing Kram Kaki?

panas lan sikil panas

Kram sikil bisa kedadeyan ing wayah awan lan wengi. Sing paling umum yaiku kedadeyan ing wayah wengi sawise turu. Kram otot ing pedhet nyebabake nyuda otot pedhet sing terus-terusan, ora sengaja lan nglarani. Cramp bisa mengaruhi kabeh klompok otot utawa mung bagean saka otot pedhet. Episode kasebut wiwit sawetara nganti pirang-pirang menit. Nalika ndemek otot sing ana, sampeyan bakal bisa ngrasakake yen tekanan saya lara lan kaku banget.

 

Kejang kasebut bisa uga duwe sawetara sebab. Dehidrasi, kurang elektrolit (kalebu magnesium), otot pedhèt sing overaktif lan saraf hiperaktif (kaya fibromyalgia) lan pinching syaraf ing sisih mburi bisa uga disebabake. Rutinitas babagan babagan otot-otot pedhet sadurunge turu bisa nyuda insiden kasebut. Langkah-langkah liyane kayata kasut komprèsi uga bisa dadi langkah sing migunani kanggo nambah sirkulasi getih ing wilayah kasebut - mula bisa nyegah kejang (link mbukak ing jendela anyar).

 

Hyperalgesia lan Fibromyalgia

Ing wiwitan artikel kasebut, kita setuju yen paneliten wis mbukak overactivity ing sistem saraf ing sing kena fibromyalgia (1, 2). Luwih khusus, iki tegese sistem saraf periferal ngetokake sinyal sing akeh banget lan kuwat - sing banjur nyebabake potensial ngaso luwih dhuwur (proporsi kegiatan ing saraf) lan kanthi kontraksi sing bisa nyebabake kejang. Amarga kasunyatane uga wis katon manawa pusat interpretasi nyeri ing otak ora duwe «saringan pain» sing padha, ing sing duwe fibromyalgia, intensitas rasa nyeri uga saya kuat.

 

- Kram sikil Amarga sinyal kesalahan?

Uga dipercaya manawa sistem saraf sing overaktif ing wong sing duwe fibromyalgia bisa nyebabake sinyal kesalahan ing otot, lan bisa uga nyebabake kontraksi lan kekejangan sing ora disengaja.

 

Hubungan antara cramp sikil lan Fibromyalgia

  • Sistem saraf sing overaktif

  • Marasake awakmu luwih alon

  • Reaksi inflamasi sing tambah ing jaringan alus

Sing duwe fibromyalgia saengga duwe kegiatan otot sing tambah, uga sistem saraf periferal 'hiperaktif'. Iki nyebabake kejang otot lan kram otot. Yen kita mriksa kanthi tliti kahanan liyane sing ana gandhengane karo fibromyalgia - kayata sindrom usus sing gampang nesu - mula kita bakal ngerti manawa iki uga wujud kekejangan otot, nanging ing kasus iki kira-kira otot Gamelan. Iki minangka jinis otot sing beda karo otot balung, amarga utamane ditemokake ing organ usus awak (kayata usus). Overactivity ing jinis serat otot iki bakal, kayata otot ing sikil, nyebabake kontraksi lan iritasi sing ora disengaja.

 

Langkah mandhiri tumrap kram sikil

Siji fibromyalgia mbutuhake sirkulasi getih sing tambah kanggo njaga fungsi otot normal ing sikil. Iki amarga kegiatan otot sing dhuwur nyedhiyakake panjaluk elektrolit ing aliran getih sing luwih dhuwur - kayata magnesium (waca liyane babagan super-magnesium kene) lan kalsium. Mula, sawetara laporan nyuda kram sikil kanthi kombinasi kaos kaki komprèsi pedhet lan magnesium. Magnesium ditemokake ing bentuk semprotan (sing ditrapake langsung ing otot pedhet) utawa ing bentuk tablet (uga ing kombinasi karo kalsium).

 

Magnesium bisa mbantu otot tegang supaya tenang. Panganggone kaos kaki kompresi bisa njaga sirkulasi - lan saengga bisa nambah kacepetan otot sing lara lan kenceng.

 

Tindakan mandhiri sing bisa ditindakake kanggo nambah sirkulasi getih yaiku:

Ringkesan kaos kaki kompresi 400x400

  • Latihan saben dina (waca video ing ngisor iki)

 

Perawatan Kram Kaki

Ana sawetara langkah perawatan efektif kanggo kram sikil. Antarane liyane, kerja otot lan pijet bisa nyebabake efek santai - lan bisa mbantu ngeculake otot sing tegang. Kanggo masalah jangka panjang lan rumit liyane, bisa uga Shockwave therapy dadi solusi sing bener. Iki minangka perawatan modern banget kanthi efek sing wis kacathet kanthi apik tumrap kram sikil. Perawatan kasebut asring dikombinasikake karo mobilisasi sendi pinggul lan punggung yen ana kesalahan sing dideteksi - lan bisa uga ana curiga yen ana iritasi syaraf ing punggung sing nyebabake masalah ing sikil lan sikil.

 

Apa sampeyan nganggu kram sikil?

Kanthi remen mbantu sampeyan babagan pambiji lan perawatan ing salah sawijining klinik afiliasi.

 

Olahraga lan Latihan nglawan Kram Kaki

Olahraga sing ngiyatake sikil, tungkak lan sikil bisa nambah sirkulasi getih ing sikil ngisor. Iki uga bisa mbantu sampeyan entuk otot sing luwih lentur lan adaptasi. Latihan omah khusus bisa diwenehake dening fisioterapis, kiropraktor utawa spesialis kesehatan liyane sing relevan.

 

Ing video ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng program olahraga sing disaranake kanggo kram sikil. Kita ngerti manawa program kasebut bisa diarani liya, nanging kasunyatan manawa bisa nyegah nyeri ing tungkak uga dianggep minangka bonus. Hubungi sampeyan ing bagean komentar ing ngisor artikel iki utawa ing saluran Youtube yen sampeyan duwe pitakon sing rumangsa bisa mbantu sampeyan.

 

VIDEO: 5 Olahraga nglawan Sakit ing Sikil

Dadi bagean kulawarga! Aja bebas langganan kanthi gratis ing saluran Youtube kita (klik ing kene).

 

Sumber lan Referensi:

1. Sluka et al, 2016. Neurobiologi fibromyalgia lan nyeri nemen nyebar. Neurosains Volume 338, 3 Desember 2016, Kaca 114-129.

2. Bordoni dkk, 2020. Kram Otot. Pubmed Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2020 Jan-.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang