Lapus sistemik

Sistemik Lingkungan Erythematosus

1 / 5 (1)
<< Penyakit otoimun

Lapus sistemik

Sistemik Lupus Erythematosus (SLE)

Erythematosus lupus sistemik minangka jinis paling umum lan abot lupus. Lupus sistemik asring ditondoi dening ruam kupu - sing ana ing luwih saka setengah saka sing kena penyakit kasebut. Penyakit iki minangka salah sawijining penyakit autoimun ing endi sistem kekebalan nyerang sel sing sehat dhewe.

 

 

Gejala lupus sistemik

Ana sawetara gejala lupus sistemik. Iki kok angel kanggo nggawe diagnosis. Gejala lupus sing umum kalebu demam tanpa sebab tartamtu, nyeri sendi lan pembengkakan lan nyeri otot. Sambungan umum sing kena pengaruh yaiku driji, tangan, pergelangan tangan lan dhengkul. Gejala liyane sing umume lumrah kalebu lemes, nyeri dada nalika nyedhot, rasa ora marem, rambut rontog, ulkus tutuk, kejang, sensitivitas sinar srengenge lan kelenjar getah bening.

 

Lupus sistemik uga bisa nyebabake gejala sing mengaruhi sirkulasi, jantung, paru-paru, ginjel, reproduksi, masalah neurologis, sistemik lan neuropsiksiatrik.

 

Swara 70% sing kena pengaruh lupus sistemik duwe gejala kulit / dermatologis. Biru. Kukupu kupu minangka tandha karakteristik.

 

Ruam kupu minangka tandha karakter SLE

Tandha khas lupus liyane yaiku "ruam kupu-kupu" - sing kedadeyan udakara setengah saka sing ngalami sistemik lupus erythematosus. Ruam iki bisa uga ana ing rai, dodo utawa tangan.

 

Butterfly rash - Photo Wikimedia Commons

Ruam kupu - Foto Wikimedia Commons

 

Tandha klinis

Kaya kasebut ing ndhuwur kanthi 'gejala'.

 

Diagnosis lan sabab

Dipercaya manawa penyebab lupus ana ing epigenetik, genetika lan perubahan gen. Gen sing ana gandhengane karo penyakit kasebut yaiku HLA I lan HLA II. Gen liyane sing wis ana hubungane karo penyakit kasebut yaiku IRF5, PTPN22, STAT4, CDKN1A, ITGAM, BLK, TNFSF4 lan BANK1. Diagnosis adhedhasar gejala, tandha klinis, riwayat lengkap lan pamriksa. Tes getih dijupuk lan sampeyan katon utamane kanggo tes getih kanthi ruam ANA, nanging kudu eling yen iki uga bisa ditrapake ing penyakit otoimun liyane lan penyakit jaringan penghubung. Tes getih ANA positif uga bisa kedadeyan ing individu sing sehat.

 

Sapa sing kena pengaruh penyakit kasebut?

Lupus mengaruhi wanita luwih asring tinimbang pria (9: 1). Umur paling umum kanggo lupus sistemik ing antarane wanita antara 45 nganti 64 taun. 70% diagnosa lupus yaiku sistemik lupus eritematosus.

 

perawatan

Ora ana obat kanggo lupus. Obat imunosupresif minangka perawatan utama lupus. Ing 2011, obat anyar disetujoni dening US US kanggo perawatan lupus - diarani belimubab.

 

Cara perawatan sing paling umum kanggo kahanan otoimun kalebu imunosupresi - yaiku obat-obatan lan langkah-langkah sing watesan lan nggedhekake sistem pertahanan awak dhewe. Terapi gen sing mbatesi proses inflamasi ing sel kekebalan wis nuduhake kemajuan ing jaman saiki, asring digabung karo peningkatan gen lan proses anti-inflamasi.

 

Perawatan alternatif lan alami

Dipercaya manawa sawetara wong sing nandhang penyakit otoimun nggunakake cara perawatan alternatif lan alami. Iki bisa dadi kontroversial (kayata nggunakake ganja medis) utawa luwih umum, kayata obat herbal, yoga, akupunktur, terapi oksigen lan semedi.

 

Waca uga: - Ringkesan lengkap penyakit otoimun

Penyakit otoimun

Waca uga: - Vitamin C bisa nambah fungsi timus!

Jeruk - Wikipedia Foto

Waca uga: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 8 tips kanggo perawatan luwih cepet saka karusakan tendon lan tendonitis

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.