Sayuran - Woh-wohan lan sayuran

Diet Anti-inflamasi: Cara Cara Nyuda Radhang Peradangan

4.6 / 5 (31)

Peradangan ora mesthi ana sing negatif. Peradangan minangka proses alami sing mbantu awak bisa mari lan nglindhungi awake dhewe saka cilaka. Senadyan mangkono, inflamasi bisa dadi mbebayani yen dadi kronis. Peradangan kronis bisa nganti pirang-pirang minggu, wulan utawa taun - lan bisa nyebabake akeh masalah kesehatan. Ngandika, isih ana akeh sing bisa ditindakake kanggo nyuda inflamasi lan ningkatake kesehatan sampeyan umume - sampeyan bakal sinau ing pandhuan.

 

Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau, ing antarane:

  • Apa sing Babagan Peradangan?
  • Nimbulaké Keradangan Nemen
  • Peranan babagan diet
  • Panganan kanggo ngindhari
  • Panganan sing kudu sampeyan pangan
  • Sample Menu
  • Tips liyane
  • Saran kanggo Gaya Urip Sing Apik
  • kesimpulan

 

Apa sing Babagan Peradangan?

Peradangan - utawa peradangan - minangka cara nglindhungi awak saka infeksi, penyakit utawa ciloko. Minangka bagean saka respon inflamasi, awak nambah produksi sel getih putih, uga sel kekebalan lan zat kayata sitokin. Bareng dheweke mbantu nglawan infeksi. Gejala umum inflamasi akut (jangka pendek) yaiku abang, nyeri, anget lan pembengkakan.

 

Saliyane, pembengkakan kronis (berkepanjangan) asring kedadeyan ing njero awak tanpa gejala sing bisa ditemokake. Jenis inflamasi iki bisa nyebabake penyakit kayata diabetes, penyakit jantung, penyakit ati lemu lan kanker. Peradangan kronis uga bisa kedadeyan yen wong akeh banget kabotan utawa ngalami stres kanggo wektu sing suwe. Nalika dokter mriksa inflamasi lan inflamasi, dheweke asring nyoba getih sampeyan kanggo ndeleng manawa ana spidol tartamtu kayata protein C-reaktif (CRP), homosistein, alpha TNF lan IL-6.

 

RINGKASAN

Peradangan minangka mekanisme proteksi sing ngidini awak nglindhungi dhewe saka infeksi, penyakit utawa ciloko. Sayange, peradangan uga bisa dadi kronis, sing bisa nyebabake pangembangan sawetara negara penyakit.

 

Apa sebab ngapa Keruwetan?

Faktor gaya urip tartamtu - utamane sing rutin - bisa nyebabake peradangan. Asupan gula utawa sirup jagung sing akeh banget mbebayani lan bisa nyebabake resistensi insulin, diabetes lan obesitas. Peneliti uga nduwe hipotesis yen asupan karbohidrat olahan dhuwur kayata roti putih bisa nyebabake peradangan, resistensi insulin lan obesitas.

Kajaba iku, mangan panganan sing diproses utawa siap dipangan kanthi lemak trans kabukten bisa nyebabake radhang lan kerusakan sel endotel sing ana ing njero arteri (pembuluh getih). Minyak sayur sing asring digunakake ing panganan olahan bisa uga saya parah. Asupan reguler bisa nyebabake ora seimbang tingkat asam lemak omega-6 lan omega-3 ing awak, sing sawetara peneliti percaya bisa nyebabake reaksi peradangan sing tambah. Ngonsumsi alkohol sing akeh banget lan daging sing diolah uga duwe efek pro-inflamasi ing awak. Kajaba iku, gaya urip sing padha aktif kanthi akeh lungguh bisa dadi penyebab utama inflamasi sing ora ana gandhengane karo diet.

 

RINGKASAN

Mangan panganan sing ora sehat, ngombe alkohol utawa omben-omben utawa ngombe sithik kegiatan fisik bisa dihubungake kanggo nambah inflamasi.

 

Peranan diet kanggo nglawan reaksi radang

Yen sampeyan pengin ngatasi pembengkakan ing awak, luwih becik mangan panganan inflamasi lan fokus ing panganan sing bisa ngatasi reaksi kasebut. Dhasar panganan kanthi panganan sing kurang sehat lan nutrisi sing ngemot antioksidan - lan aja nganti panganan sing wis diproses. Antioksidan nyuda tingkat radikal bebas ing awak sampeyan. Molekul reaktif iki, yaiku radikal bebas, katon minangka bagean alami metabolisme sampeyan, nanging bisa nyebabake peradangan yen akeh banget.

Diet anti-inflamasi pribadi sampeyan kudu nyakup keseimbangan protein, karbohidrat lan asam lemak sing sehat kanggo saben panganan. Uga priksa manawa sampeyan wis nyukupi kabutuhan awak nalika nerangake babagan vitamin, mineral, serat lan banyu. Salah sawijining jinis panganan sing dianggep anti-inflamasi yaiku "diet Mediterania", sing wis kabukten bisa nyuda jumlah marker inflamasi kayata CRP lan IL-6. Panganan karbohidrat sing sithik uga bisa nyuda pembengkakan, utamane kanggo wong sing kabotan banget utawa ngalami sindrom metabolik. Akeh wong uga sumpah nganggo peta LOWfod, lan rumangsa bisa nguntungake banget. Kajaba iku, panganan vegetarian kabukten bisa nyuda - utamane amarga kandungan antioksidan lan nutrisi sing sehat. diet fibromyalgia uga asring kasebut ing antarane rheumatics lan sing ana reaksi radang kronis ing awak.

 

RINGKASAN

Pilih panganan sing seimbang lan pilih panganan sing wis siyap nalika nambah panganan anti-natoni sing dikepengake karo antioksidan.

 

Panganan sing kudu sampeyan hindari

Sawetara panganan digandhengake karo risiko tambah gedhe saka inflamasi kronis. Pikirake nyuda panggunaan utawa nglereni panganan ing ngisor iki:

  • Minuman gula: Minuman alus lan jus buah
  • Karbohidrat sing diresiki: Roti putih, pasta putih, lsp.
  • Dessert: Biskut, gula-gula, kue lan es krim
  • Daging sing wis diproses: Sosis, potongan adhem lan daging cincang
  • Panganan cemilan sing wis diproses: Biskut, Kripik kentang lan barang panggang
  • Sawetara minyak: Wiji lan minyak sayur sing wis diproses, kayata kedele utawa minyak jagung.
  • Lemak trans: Pangan kanthi bahan sebagian hidrogenasi
  • Alkohol: Pengambilan alkohol sing gedhe banget

 

RINGKASAN

Ngindhari utawa matesi intine panganan lan omben-omben, daging sing diproses, alkohol sing berlebihan lan panganan sing akeh karbohidrat sing disaring lan asam lemak ora wajar.

 

Panganan kanggo mangan:

Kalebu akeh panganan anti-inflamasi ing panganan iki:

  • Sayuran: Brokoli, kubis, brussels, cauliflower, lsp.
  • Woh-wohan: Utamane woh wohan beri kanthi jero, warna ireng, kaya anggur utawa ceri
  • Woh-wohan sing akeh lemak: Alpukat lan zaitun
  • Asam lemak sing séhat: Minyak zaitun lan lenga klapa
  • Iwak bunder: Salmon, sardine, herring, mackerel lan ikan bilis
  • Kacang: Asem lan kacang liyane
  • Mrica: mrico polos lan mrica
  • Coklat: Coklat gelap
  • Rempah-rempah: Kunir, fenugreek, kayu manis, lsp.
  • Teh: Teh ijo
  • Kita entuk akeh pitakon babagan anggur abang. Aturan kasebut nemtokake nganti 140 ml anggur abang saben dina kanggo wanita lan 280 ml kanggo pria. Nanging kaya sing dakkandhakake - mateni asupan alkohol, lan coba jaga nganti akhir minggu.

 

RINGKASAN

Luwih becik mangan macem-macem panganan nutrisi kanggo nyuda inflamasi. Sawetara, ana pengaruh jinis diet sing luwih apik tinimbang liyane.

 

 

1 dina - menu conto

Luwih gampang nempatake diet anyar yen sampeyan duwe rencana sing apik. Mangkene menu conto sing apik sing bisa diwiwiti, sing kalebu dina sing dikempalken karo panganan anti-inflamasi:

 

sarapan

Omelet telur 3 endhog karo jamur 1 cangkir (110 gram) lan kubis 1 cangkir (67 gram), digoreng nganggo minyak zaitun

1 tuwung (225 gram) saka cherry

Teh ijo lan / utawa banyu

lunch

Salmon panggang ing amben sayuran ijo kanthi sawetara lenga zaitun lan cuka

1 gelas (125 gram) saka raspberi sawetara yogurt Yunani alami sing sederhana, kanthi pecan ing bit

Iced tanpa pemanis, banyu

cemilan

Kuku paprika nganggo guacamole

nedha bengi

Kari ayam karo kentang manis, kembang engkol lan brokoli

Saben Dina: Banyu

Akhir minggu: Anggur abang (140-280 ml)

30 gram coklat gelap (luwih becik 80% kakao)

 

RINGKASAN

Diet anti-inflamasi kudu seimbang lan nyakup panganan sing beda kanggo saben panganan.

 

Tips Migunani Liyane kanggo Ngurangi Radhang

Sawise sampeyan ngatur menu saben dinten sehat sing anyar, sampeyan uga kudu nglebokake kabiasaan sehat liyane minangka bagian saka gaya anti-inflamasi:

  • Suplemen: Sawetara suplemen bisa nyuda inflamasi, kayata minyak iwak utawa kunir.
  • Kagiyatan fisik reguler: Olahraga bisa ngatasi tandha-tandha peradangan ing awak lan nyuda resiko nandhang penyakit nemen.
  • Turu: penting banget kanggo turu cukup. Peneliti nemokake yen turu wengi sing ora apik nambah inflamasi ing awak.

Uga wacan; 9 Tips kanggo Turu Luwih Luwih

 

RINGKASAN

Sampeyan bisa ngundhakake diet anti-inflamasi kanthi njupuk suplemen lan priksa manawa sampeyan aktif kanthi aktif lan turu cukup.

 

Mupangate Gaya Hidup sing Apik

Diet anti-inflamasi, saliyane ngleksanani lan turu sing apik bisa nyedhiyani akeh mupangat:

  • Dandan ing gejala osteoarthritis, penyakit usus radang, lupus lan penyakit otoimun liyane.
  • Nyuda obesitas, penyakit jantung, diabetes, depresi, kanker lan penyakit liyane
  • Tahap keradangan ngisor ing getih sampeyan
  • Tingkat gula getih, kolesterol lan tingkat trigliserida.
  • Dandan ing tingkat energi lan swasana ati

 

RINGKASAN

Ngadhepi diet lan gaya anti-inflamasi bisa ningkatake pananda peradangan ing getih lan nyuda risiko nandhang sawetara penyakit.

 

kesimpulan

Reaksi inflamasi kronis ora sehat lan bisa nyebabake penyakit. Akeh kasus, pilihan sing ana gandhengane karo diet lan gaya urip bisa nambah kondhisi inflamasi. Sampeyan kudu milih panganan anti-inflamasi kanggo njaga kesehatan, nyuda resiko penyakit lan ningkatake kualitas urip.

 

Recommended Timer kanggo Nyeri Nemen

komprèsi Noise (kayata kaos kaki kompresi sing nyumbang kanggo nambah sirkulasi getih ing otot sing lara utawa sarung tangan kompresi khusus dicocogake nglawan gejala rematik ing tangan)

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)

Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik ing gambar kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Pitakonan?

Bebas bae kanggo hubungi kita ing Kaca Facebook kita utawa saluran Youtube kita. Ing pungkasan sampeyan uga bisa nemokake macem-macem program latihan, latihan lan liya-liyane sing bisa migunani kanggo sampeyan. Kita uga duwe klompok facebook sing apik banget (Rheumatism lan Pain Nemen - Norwegia) kanthi meh 19000 anggota. Ing kene sampeyan bisa ngatasi pitakon lan entuk jawaban kanggo perkara sing sampeyan pikirake.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang