flu gula

Diabetes Mellitus - Tipe 1 (Diabetes)

Ora ana rating bintang.
<< Penyakit otoimun

flu gula

Diabetes Mellitus - Tipe 1 (Diabetes)

Diabetes mellitus (tipe 1), uga diarani diabetes, minangka kahanan otoimun ing endi sistem kekebalan awak ngrusak sel beta sing ngasilake insulin ing pankreas. Diabetes tipe 1 beda karo diabetes tipe 2 amarga gumantung banget karo insulin amarga nyuda progresif sing cetha, utawa ngrusak produksi insulin alami. Diabetes tipe 1 kalebu 5 - 10% kabeh kasus diabetes.

 

Gejala diabetes tipe 1

Enem gejala sing paling umum saka diabetes (jinis 1) yaiku polyuria (urination Kereppolidipsia (tambah kroso ngelak), tutuk garing, tambah napsu, lemes lan penurunan bobot awak.

 

 

Ketoacidosis diabetes minangka komplikasi diabetes tipe 1 sing bisa ngancam nyawa. Asring kejang kaya ngono mula-mula masarakat didiagnosis kena penyakit iki. Gejala lan tandha klinis komplikasi kasebut yaiku kulit garing, asring napas, ngantuk, nyeri weteng lan mutah.

 

Kabuktikan yen nganti 12 persen wong sing nandhang diabetes jinis 1 depresi klinis.

 

Tandha klinis

Kaya kasebut ing ndhuwur kanthi 'gejala'.

 

Diagnosis lan sabab

Penyebab diabetes tipe 1 durung dingerteni. Dipercaya yen panyebab diabetes (tipe 1) dununge ing epigenetik, genetika lan modifikasi genetik. Diagnosis digawe adhedhasar gejala, pratandha klinis, riwayat lengkap lan pamriksan kadar gula getih.

 

Sapa sing kena pengaruh penyakit kasebut?

Mesthine udakara 22 yuta kena pengaruh kanthi global. Penyakit iki saya tambah lan tambah 3 persen katon saben taun.

 

perawatan

Amarga kurang produksi insulin, wong sing nandhang kelainan iki mbutuhake pasokan insulin sajrone isih urip. Kita nggarap perawatan sel induk kanggo perawatan penyakit iki - yaiku sawijining panaliten kewan ing taun 2014 sing nuduhake manawa perawatan ngasilake produksi sel beta. Perlu luwih akeh panelitian sadurunge teknik kasebut bisa digunakake kanggo manungsa, nanging katon janjeni.

 

Waca uga: - Ringkesan lengkap penyakit otoimun

Penyakit otoimun

Waca uga: - Vitamin C bisa nambah fungsi timus!

Jeruk - Wikipedia Foto

Waca uga: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 8 tips kanggo perawatan luwih cepet saka karusakan tendon lan tendonitis

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.