Perawatan D-Ribose fibromyalgia, ME lan sindrom lemes kronis

5 / 5 (4)

Diskusi karo profesional kesehatan

Perawatan D-Ribose fibromyalgia, ME lan sindrom lemes kronis

Fibromyalgia lan sindrom lemes lemes (uga diarani ME) minangka sindrom sing nyuda sing asring digandhengake karo metabolisme seluler sing mudhun - nyebabake energi sithik kurang. Sing persis yaiku D-ribose, sampeyan ngomong? Tanpa nyilem banget ing jagad kimia, iku mung komponen kimia, organik (isomer gula) sing penting banget kanggo energi seluler sing cocog kanggo DNA lan RNA. Riset sing diterbitake ing jurnal medis Journal of Alternative and Complementary Medicine wis nuduhake manawa D-ribosa bisa mbantu menehi relief gejala ing wong sing nandhang penyakit fibromyalgia lan ME / sindrom lemes.

Waca uga: 7 Tandha Awal Fibromyalgia

7 pratandha awal fibromyalgia

- Pengin nuduhake artikel iki karo kanca sing bisa basa Inggris? Punika translation.



Definisi DNA: Asam nukleat sing nggawa informasi genetik ing sel lan bisa nduwe réplikasi awake lan sintesis RNA (pirsani ing ngisor iki). DNA kasusun saka rong rantai dawa nukleotida sing bengkong dadi heliks dobel lan uga ikatan hidrogen ing antarane adenine basa lan timin utawa sitosin lan guanin. Urutan nukleotida iki nemtokake ciri keturunan individu.

Definisi RNA: Komponen polimerida kabeh sel sing urip lan akeh virus sing kalebu rantai fosfat lan tulang rusuk ganti kanthi adenine, guanine, cytosine, uracil lan kaiket karo ribosa. Molek RNA melu sintesis protein lan kadhangkala bisa ngirim informasi genetik. Uga diarani asam ribonuklir.

Penelitian babagan perawatan D-Ribose fibromyalgia, ME lan sindrom lemes kronis:

D-Ribose Norwegia. Foto: Wikimedia Commons

D-ribosa. Foto: Wikimedia Commons

Ing sinau pilot dening Teitelbaum (2006), Pasien 41 sing didiagnosis karo fibromyalgia lan / utawa sindrom lemes kronis diwenehi suplemen D-ribose. Pasien ngukur kemajuan ing pirang-pirang kategori; turu, ngarsane mental, nyeri, kesejahteraan lan perbaikan umum. Swara 65% pasien ngalami peningkatan signifikan ing D-ribosa, kanthi meh 50% tambah rata-rata tingkat energi sing dilaporake lan kesejahteraan sing 30% saya tambah.

"Kira-kira 66% pasien ngalami perbaikan sing signifikan nalika D-ribose, kanthi rata-rata paningkatan energi ing VAS 45% lan peningkatan rata-rata kesejahteraan umume 30% (p <0.0001)."

pasinaon nyimpulake manawa D-ribosa duwe efek klinis sing signifikan kanggo relief gejala kanggo pasien fibromyalgia lan ME:

"D-ribose nyuda gejala klinis kanthi signifikan ing pasien sing ngalami fibromyalgia lan sindrom lemes lemes."

Sawetara panelitian nyengkuyung manawa D-ribose bisa duwe pengaruh

Panaliten liyane (2004) nemokake, peserta ing panaliten ngalami peningkatan tandha ing gejala nyeri lan gejala fibromyalgia. Peserta nggunakake 5 gram D-ribose saben dina kaping pindho. Sayange, panliten kasebut uga nuduhake manawa kudu terus ngombe supaya bisa awet terus - amarga ternyata rasa sakit lan gejala bali sajrone seminggu sawise mandheg njupuk d-ribose.

Waca uga: - 8 Pangukuran Sakit Asli Alam kanggo Fibromyalgia

8 painkiller alami kanggo fibromyalgia



Kasedhiya kanggo wong sing duwe Gangguan Rheumatic lan Diagnosis Nemen

Kita uga menehi saran supaya kabeh wong melu grup FB «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan Kabar»(Mbukak ing jendela anyar). Ing kene sampeyan bisa njaluk saran sing apik, nganyari ilmu, lan pitulung sing migunani saka wong sing padha-kaya uga nganyari babagan kedadeyan ing perawatan lan investigasi babagan diagnosis kasebut.

NEXT PAGE: Bisa Perawatan Gelombang Tekanan Dadi Solusi kanggo Sakit Nemen Sampeyan?

Ringkesan perawatan bal bal foto 5 700

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure.

Apa sing bisa aku lakoni nalika nglarani rasa sakit otot, saraf lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

6. Nyegah lan marasake awakmu: Kompresi swara kaya ngene kaya kiye bisa nambah sirkulasi getih menyang wilayah sing kena pengaruh lan kanthi cepet nyegerake otot lan tendon sing rusak utawa rusak.



referensi: 

Teitelbaum JE, Johnson C, St Cyr J. Panganggone D-ribosa ing sindrom lemes kronis lan fibromyalgia: studi pilot. J Altern Complement Med. 2006 Nov;12(9):857-62.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

1 wangsulan
  1. Randi ngandika:

    Aku duwe ME lan fibromyalgia, sayangé ngrasakake efek nul kanggo nyoba d-ribose, nanging liya-liyane wis nulungi aku.

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.