pain ing njero ati

Cara ngenali serangan jantung lan penyakit jantung

5 / 5 (2)

pain ing njero ati

Cara ngenali serangan jantung lan penyakit jantung.

Ing ngisor iki ana 8 pratandha sing bisa uga nuduhake serangan jantung sing bakal teka utawa saiki. Sinau ngenali pratandha serangan jantung saiki. Bisa ngirit nyawa. Bebas bae kanggo nuduhake artikel kasebut ing media sosial amarga nambah kawruh babagan gejala kasebut.

 


Penyakit kardiovaskular minangka salah sawijining panyebab utama pati ing jagad iki. Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) nglaporake manawa ing taun 2012, ana 17,5 yuta wong sing mati amarga kelainan kasebut.

 

- Nalika jantung ora cukup pasokan getih

Serangan jantung minangka akibat saka penyakit kardiovaskular sing ndasari - biasane disebabake dening arteriosclerosis (tondo pengeling eling) sing ngeculake lan banjur ngalangi arteri jantung. Infark miokard ana nalika salah sawijining arteri utama sing nyuplai getih, oksigen lan nutrisi penting liyane ing jantung diblokir. Penyumbatan iki nyebabake jantung ora akeh pasokan getih lan saengga nyebabake kerusakan ing bagean otot jantung lan kemungkinan nekrosis sel.

 

jantung

 

Amarga jantung diwenehake dening sawetara pembuluh getih, karusakan ing jantung bakal gumantung ing endi pembuluh getih sing kena pengaruh, ing endi diblokir lan apa kapasitas pembuluh getih liyane bisa ngatasi supatan getih.
Iki sebabe pelanggaran miokardium bisa beda-beda, efek intensitas lan karusakan. Sawetara bisa uga katon luwih tajem, dene sing liyane bisa ngalami sawetara rasa lara sawetara bocah cilik sadurunge infarksi diserang. Sinau lan ngerteni tandha lan gejala penting infark miokard, bisa uga, secara harfiah.

 

Ing ngisor iki ana 8 karakter sing kudu ditindakake kanthi serius yen dheweke terus-terusan utawa tambah parah - asring ana kombinasi sawetara sing bisa nuduhake penyakit jantung sing ndasari:

sakit dada

 


1. Kapadhetan, wetenge utawa nyeri dada
Sakit dada minangka tandha serangan jantung klasik. Iki asring diterangake dening rasa ora nyaman sacara tengah utawa ing sisih kiwa sisih kiwa dada, ora ana ing endi wae saka sawetara menit utawa bisa urip lan sawetara jam utawa dina. Rasa ora kepenak kasebut dirasakake rasa sensasi, jiwit, utawa sensasi nyeri ing dada sing bisa nyebar ing pundhak kiwa, lengen, gulu, gulu utawa mburi.
2. rasa ora nyaman ing bagean awak liyane
Kaya sing kasebut ing ndhuwur, umume uga ngrasakake rasa ora nyaman ing bagean awak liyane. Sampeyan asring ngrasakake sakit ing gulu, rahang lan punggung (ing antarane agul-agul Pundhak), nanging bisa uga nglarani ing sangisore lengen (axilla) lan sensasi sing sumunar ing lengen. Gejala kasebut umume dikenal ing sisih kiwa, amarga iki sisih awak sing ana ing jantung. Nanging kudu dingerteni manawa lara sing padha uga bisa kedadeyan ing sisih tengen.

3. Nafas kangelan - napas ambegan
Gejala iki bisa uga ngalami utawa tanpa nyeri dada. Asring tandha awal serangan jantung, lan sampeyan asring rumangsa ora duwe ambegan sanajan sampeyan durung melu kegiatan fisik.

4. Fibrilasi jantung (deg-degan ora teratur)
Heartburn minangka gejala umum ing akeh, lan ing awake dhewe ora mbebayani, lan akeh sing wis ngalami iki tanpa tumindak salah ing jantung - nanging yen sampeyan ngerti heartburn saliyane kekirangan, pusing, sesak napas utawa mual banjur ana wektu lan njaluk pitulung, amarga iki bisa uga dadi tandha manawa atimu ngalami oksigen sing cukup.

5. Mual, ngilangi utawa weteng
Yen sampeyan lagi mual, ora sengaja utawa nyeri weteng tanpa sebab sing jelas, gejala kasebut bisa uga ana amarga serangan jantung. Kesalahan karakteristik karo serangan jantung diarani "angina" lan bisa uga disebabake arteri sing diblokir. Yen penyumbatan iki saya tambah akeh, mula asring nyeri radhang mudhun weteng sing nyebabake indigestion, mual lan nyeri weteng sing abot. Gejala kasebut bisa uga amarga panyebab sing luwih umum, nanging yen ana rasa nyeri tanpa preduli saka gerakan, umpamane bisa nelpon kamar darurat kanggo menehi saran lan pemilihan ambulans.

6. lemes - lemes
Lemah sing ora biasa, utamane ing wanita, bisa kedadeyan sajrone serangan jantung utawa ing dina lan minggu nyebabake serangan jantung. Lemes kasebut tiba-tiba lan ora katon sesambungan karo turu turu utawa penyakit liyane. Gejala kasebut luwih umum ing wanita lan biasane luwih angel ing mburi dina yen sampeyan wis bener kabeh dina.

7. Hosting utawa wheezing
Hosting utawa wheezing sing terus-terusan bisa dadi tandha yen gagal jantung sing bakal ditimbulake disebabake ing paningkatan cairan ing paru-paru. Iki sebabe sawetara wong sing gagal jantung bisa batuk lendir getih. Yen sampeyan wiwit batuk lendir karo getih, hubungi langsung karo dhokter utawa ruangan darurat.

8. Kringet sing gedhe banget
Kulit lembab, kringet berlebihan tanpa olahraga - utawa gejala kaya flu sing ora kena demam utawa infeksi uga bisa dadi tandha serangan jantung. Kringet sing abot asring kedadeyan ing kulit sirah, area dada, kelek, telapak tangan utawa telapak sikil. Wanita bisa uga ngalami gejala sing padha nalika ngalami menopause kanthi panas panas lan kringet wengi.

 

Nyerang infark miokardial ngancam nyawa lan mbutuhake perawatan cepet. Yen sampeyan mikir manawa sampeyan duwe serangan jantung, hubungi dokter, kamar darurat utawa ruangan darurat. Kita uga menehi saran supaya sampeyan menyang dokter rutin kanggo mriksa rutin, olahraga kanthi rutin lan fokus ing diet sing beda lan sehat.

BACA BASA: - Perawatan Anyar Ngilangi Clot Darah 4000x Luwih Efektif!

jantung

 

Apa sing bisa aku lakoni nalika nglarani rasa sakit otot, saraf lan sendi?

1. Olahraga umum, olahraga khusus, regangan lan kegiatan dianjurake, nanging tetep dadi watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa migunani kanggo awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

6. Nyegah lan marasake awakmu: Kompresi swara kaya ngene kaya kiye bisa nambah sirkulasi getih menyang wilayah sing kena pengaruh lan kanthi cepet nyegerake otot lan tendon sing rusak utawa rusak.

 

Produk sing disaranake kanggo nyuda rasa sakit

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

tuku saiki

SAIKI: - 6 Latihan nglawan sciatica lan sciatica palsu

bangkekan Babagan

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratis Facebook Page utawa liwat «ASK - KANGGO JAWAB!"-kolom.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos lan kontribusi maca.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

2 replies
    • cilaka.net ngandika:

      Hai dokter gigi

      Wis nganyari teks. Matur suwun kanggo saran sampeyan. Duwe dina gedhe.

      Regards.
      Alexander v / Vondt.net

      Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.