jahe

Jahe / zingiber bisa nyuda kerusakan otak kanthi stroke iskemia.

4.4 / 5 (7)

Pasinaon: Jahe bisa nyuda kerusakan otak kanthi stroke!

Officinale jahe / zingiber bisa nyuda kerusakan otak lan nambah fungsi kognitif ing stroke iskemia.

Jahe, sing minangka bagean saka tanduran officineale Zingiber, nuduhake manawa bisa nduwe peran penting kanggo nyegah kerusakan otak saka stroke iskemia. Panaliten vivo wiwit taun 2011 (Wattanathorn et al) nuduhake manawa tanduran obat Zingiber officanale (saka jahe dijupuk) duwe efek neuroprotektif tumrap karusakan otak sing disebabake stres oksidatif sing bisa kedadeyan, ing antarane ischemic stroke ing ngendi anemia nyebabake oksigen sithik banget (hypoxia) ing jaringan sing kena pengaruh. Kekurangan akses menyang gizi bisa nyebabake pati tisu (nekrosis).

Panliten liyane nuduhake yen bahan aktif ing awak nglindhungi pembuluh getih. Antarane liyane, kanthi pengaruh mekanisme kayata vasodilation (vasodilation) kanthi ngeculake oksida nitrat saka endotelium (lapisan sel ing njero pembuluh getih). Kanthi cara iki, pembuluh getih luwih elastis lan bisa adaptasi karo beban - sing banjur nyebabake tekanan getih luwih murah.

 

Peranan kasebut bisa diputer ing stroke yaiku, penting banget. Yen pembuluh getih luwih gampang adaptasi kanggo nambah beban - kalebu stroke.

BONUS: Ing ngisor artikel, kita uga nuduhake video kanthi saran kanggo 6 latihan olahraga saben dinane sing bisa ditindakake kanggo wong sing kena pengaruh strok.

 



stroke

Stroke bisa dipérang dadi rong kategori utama: stroke iskemik (infarksi) lan stroke hemorrhagic (getihen). Kira-kira 2,3 kasus saben ewu jiwa, lan risikone saya mundhak nalika saya tuwa. Infark nyumbang nganti 85% kabeh stroke, dene 15% sing isih ana ngalami pendarahan. Infarksi tegese ana gangguan sirkulasi, lan oksigen ora cukup tekan wilayah sing gegandhengan - kayata, kayata, oklusi (penyumbatan) arteri. Bedane stroke lan serangan iskemik sementara (TIA) yaiku sing terakhir kurang saka 24 jam, lan dianggep sementara. Nanging, panaliten anyar nuduhake yen TIA kudu ditrapake kanthi serius, amarga kasunyatane nganti 10 - 13% pasien kasebut bakal kena stroke sajrone telung nganti nem wulan, sing meh setengah dina sawetara dina pisanan. Penting, supaya pasien kasebut langsung dikirim menyang unit stroke utawa otoritas liyane sing cocog, amarga serangan iskemik sementara (TIA) bisa dadi bebaya saka bebaya cerebrovaskular sing bakal ana. Pangobatan cepet lan tepat bakal mbantu nyegah stroke lan penyakit pembuluh darah liyane.

 

Asil sinau lan kesimpulan

Panaliten iki rampung:

... "Asil nuduhake manawa fungsi kognitif lan kapadhetan neuron ing hippocampus tikus sing nampa ekstrak rimpang jahe saya apik nalika volume infarke otak saya mudhun. Efek nambah kognitif lan efek neuroprotektif dumadi sebagian liwat kegiatan antioksidan saka ekstrak. Kesimpulane, panaliten kita nuduhake efek sing migunani tumrap rhizome jahe kanggo nglindhungi marang iskemia serebrum fokus. " ...



 

Kaya sing kasebut ing ndhuwur, tikus sing nampa ekstrak rimpang jahe duwe kerusakan otak sing signifikan amarga infarke, lan uga duwe fungsi kognitif kanthi signifikan yen dibandhingake karo klompok kontrol. Bab liya sing kudu digatekake yaiku yen neuron ing bagean hippocampal saka otak nindakake karusakan sacara signifikan.

Ekstrak jahe (Zingiber officinale) minangka suplemen panganan saéngga bisa duwe pengaruh protèktif ing stroke, loro-lorone minangka perawatan nanging uga dadi pencegahan. Iki, bebarengan Pandhuan klinis babagan njaga tekanan getih ing ngisor 130/90 mmHg dianjurake..

 

Kelemahane sinau

Kekirangan panliten kasebut yaiku panelitian kewan sing ditindakake ing tikus (in vivo). Ora sinau manungsa. Bakal angel kanggo nindakake pasinaon kasebut ing manungsa, amarga kalebu topik sing sensitif - ing endi wong bisa menehi sawetara kesempatan sing luwih apik kanggo urip, kayata, grup kontrol.

 

Suplemen: Jahe - Zingiber officinale

Disaranake sampeyan tuku akar jahe seger, sing bisa dituku ing toko Grosir utawa sayur lokal.

Waca uga: - 8 Manfaat Kesehatan Jahe sing Luar Biasa

Jahe 2

 

Strok lan Olahraga

Dilanggar strok bisa nyebabake kelainan abot lan pria sing saya suwe, nanging sawetara panliten nuduhake pentinge latihan lan latihan saben dinane sing penting kanggo ngrangsang fungsi sing luwih apik. Ing kombinasi karo panganan sing apik kanggo pembuluh getih sing luwih apik. Uga menehi saran supaya sampeyan gabung karo tim lokal sing kagabung karo Asosiasi Slagrammede Norwegia kanggo dhukungan lan tindakake apik.

Iki minangka video sing menehi saran kanggo 6 latihan saben dinane, sing ditindakake dening terapi rehabilitasi lan kiropraktor olahraga Alexander Andorff, kanggo wong sing kena pengaruh strok. Mesthi, kita nyathet manawa iki ora cocog kanggo kabeh wong, lan sing kudu dianggep sejarah medis lan cacat. Nanging kita pengin negesake pentinge gerakan lan saben dinane aktif.

VIDEO: 6 Olahraga Saben Dina kanggo Wong-wong sing Diganggu Kanthi Strok


Uga elinga langganan gratis Saluran Youtube (pencet kene). Dadi bagean saka kulawarga kita!

 

Judhul: Jahe / zingiber bisa nyuda kerusakan otak kanthi stroke iskemia.
referensi:

Boysen G, Kure A, Enevoldsen E, Møller G, Schou G, Greve E et al. Apoplexy - fase akut. North Med 1993; 108: 224 - 7.

Daffertshofer M, Mielke O, Pullwitt A et al. Serangan iskemia langsung luwih saka "ministrokes". Stroke 2004; 35: 2453 - 8.

Johnston SC, Gress DR, Browner WS et al. Prognosis jangka cendhak sawise diagnosis departemen darurat ing TIA. JAMA 2000; 284: 2901 - 6.

Salvesen R. Prophylaxis sekunder obat sawise iskemia serebral transien utawa stroke. Tidsskr Nor Lægeforen 2003; 123: 2875-7

Wattanathorn J, Jithiwat J, Tonggo T, Manyimapura S, Ingkaninan K. Dirilisasi Zingiber Mitigates Kerusakan Otak lan Ngapikake Gangguan Memori ing Tikus Isemik Cerebral Focal. Comid Based Complement Alternat Med. 2011; 2011: 429505.

 



Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

3 replies
  1. Mona ngandika:

    Elek yen ana wong sing nyebabake stroke ing jiwa kewan cilik sing ora duwe pertahanan 🙁 -lan nggegirisi mikir kepiye carane nindakake? - banjur kudu bisa menehi jahe kanggo wong sing lara stroke! ??

    Reply
    • adus ngandika:

      Uff, ya prekara-prekara kaya ngono iku ora apik dipikirake. Tikus sayangé wis suwe digunakake ing studi kewan sing diarani - amarga katon manawa sistem kasebut menehi reaksi sing padha karo reaksi manungsa. Dadi, wong bisa entuk asil riset sing apik. Nanging mesthine dudu prekara sing pengin dipikirake ora ..

      Reply
  2. Kjellaug (liwat email) ngandika:

    Hello.

    Aku kepengin mangsuli ing ngisor iki: Apa efek sing duwe susu kefir / kultur utawa produk susu liyane ing pembuluh getih lan getih? Aku njupuk bawang putih, madu, cuka sari apel lan sawetara kunyit kanggo tekanan getih dhuwur lan lancip getih lan mula saya kepengin weruh apa produk susu iki nglawan.
    Muga-muga jawaban.

    Regards
    Kjellaug

    [Dikirim menyang email lan reposted ing kene]

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.