Wanita kanthi insomnia

KAJIAN: Wanita Kudu Turu Luwih saka Wong lanang

Ora ana rating bintang.

Wanita kanthi insomnia

KAJIAN: Wanita Kudu Turu Luwih saka Wong lanang

Miturut riset saka Universitas Duke, wanita butuh luwih turu tinimbang pria. Salah sawijining sebab utama yaiku wanita nggunakake proporsi otak sing luwih gedhe tinimbang pria - asring diarani "multitasking" ing ngendi wanita nindakake sawetara perkara sekaligus, umume wong lanang ora pati ngerti. Iki nyebabake wanita mbutuhake turu luwih akeh kanggo pulih awak lan pikiran.

 

 


- Apa sing dituduhake ing panliten kasebut

Panliten kasebut nyimpulake manawa sapa sing nggunakake otak luwih aktif ing saben dinten tinimbang wong liya uga butuh turu luwih akeh. Gampang dilalekake manawa otak minangka struktur sing kalebu 'operasi paling larang' nalika nggunakake energi. Wanita luwih bisa nggunakake loro otak ing wektu sing padha lan iki mbutuhake tenaga sing luwih akeh - lan kanthi konsisten kudu dicocogake kanthi wektu pemulihan sing luwih dawa, kanthi cara sing padha nglatih otot kanthi keras.

 

insomnia

- Ana sawetara faktor sing bisa nyebabake pola turu wanita kanthi cara sing negatif

Wanita luwih gampang turu tinimbang wong lanang, sebabe sebabe bisa uga:

  • Wanita luwih kuwatir tinimbang pria - panliten nuduhake manawa wanita luwih akeh nggunakake "stres" tinimbang pria
  • Kandhutan lan meteng - bobote, nyeri panggul lan posisi bayi bisa nyebabake turu ing wayah wengi
  • Menopause - kelip-kelip panas lan kelainan hormonal bisa ngganggu kualitas turu
  • Kaya sing dingerteni, masalah emosional utawa masalah liyane ing karya utawa ing hubungan bisa ngluwihi irama turu

 

- Kurang turu bisa nyebabake masalah kesehatan 

Kurang turu utawa kurang turu bisa nyebabake masalah kesehatan kanggo wanita lan lanang. Amarga wanita paling gampang turu, asring kasebut sing ngalami efek negatif kasebut. Studies wis ditampilake, antara liya, yaiku Pengurangan turu bisa nyebabake penuaan kulit durung wayahe, uga wis dideleng manawa ana hubungane karo kedadeyan sawetara kahanan kesehatan, kayata:

 

  • Gumpalan getih
  • Penyakit kardiovaskular
  • Masalah mental lan depresi
  • stroke

 

Cukup alami, kita ngerti manawa turu iku penting banget. Dadi, yen sampeyan kuwatir karo wong, mula menehi saran supaya sampeyan nuduhake artikel kasebut kanggo dheweke ngerti yen serius babagan kahanan kasebut.

 

 

- Ngukur turu sing luwih apik

Loro wanita lan prelu mbutuhake turu kira-kira pitung jam kanggo njamin pulih awak lan otak sing apik, saengga wong bisa tumindak kanthi becik ing dina sabanjure. Kunci kanggo turu luwih apik yaiku ngontrol rutin sing turu. Sawetara duwe pengaruh apik kanggo njupuk langkah-langkah ing ngisor iki:

Kayaking

  • Duwe rutin mbenakake: Coba aturake dhewe wektu lan entuk wektu sing wis ditemtokake. Kanthi cara iki, otak ngalami rutinitas lan ngasilake neurostimulan sing turu nganti saiki.
  • Latihan lan tetep aktif: Latihan lan olahraga bisa nyedhiyakake turu sing luwih apik. Coba mlaku-mlaku saben dina ing papan sing kasar utawa kegiatan ruangan liyane.
  • Wates asupan kafein sampeyan: Mesthi wae, iki ditrapake utamane cedhak wektu turu. Kafein bisa duwe efek sing nyenengake, lan mengko bisa nyebabake turu.
  • Masalah turu sing terus-terusan? - Kanggo masalah turu jangka panjang, sampeyan kudu ngobrol karo dhokter lan nemokake sebab kenapa turu turu ora apik. Ing kasus tartamtu bisa uga babagan eg. apnea turu.

 

Bebas bebas nuduhake artikel iki karo kolega, kanca lan kenalan. Yen sampeyan pengin artikel, latihan utawa sapanunggalane dikirim menyang dokumen kanthi ulangan lan sapanunggalane, kita takon seneng lan sesambungan liwat kaca Facebook kene. Yen sampeyan duwe pitakon, mung hubungi kita (sakabehe gratis) - kita bakal nindakake sing paling apik kanggo mbantu sampeyan.

 

 

Artikel populer: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihake fungsi memori lengkap!

Penyakit Alzheimer

Waca uga: - 6 Olahraga Kekuwatan Efektif Kanggo Dhengkul Sore

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

Apa sampeyan ngerti: - Perawatan kadhemen bisa menehi rasa nyeri kanggo sendi lan otot? Antarane liyane iku, Biofreeze (sampeyan bisa pesen ing kene), sing umume kalebu produk alami, minangka produk populer. Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook, banjur kita bakal ndandani siji coupon diskon kanggo sampeyan.

perawatan Cold

 

Waca uga: - Gelas bir utawa anggur kanggo balung sing kuwat? Ya mangga!

Bir - Foto Foto

 

- Apa sampeyan pengin informasi luwih lengkap utawa duwe pitakon? Takon panyedhiya perawatan kesehatan sing cocog kanthi gratis (gratis) kanthi gratis Facebook Page utawa liwat «ASK - KANGGO JAWAB!"-kolom.

Takon marang - pancen gratis!

VONDT.net - Mangga ngajak kanca seneng situs iki:

Kita siji layanan free ing endi Ola lan Kari Nordmann bisa mangsuli pitakon babagan masalah kesehatan muskuloskeletal - kanthi anonim yen pengin.

 

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24 jam. Sampeyan milih apa sampeyan pengin jawaban saka kiropraktor, kiropraktor kewan, ahli fisioterapi, ahli terapi fisik kanthi pendidikan terus ing terapi, dokter utawa perawat. Kita uga bisa mbantu sampeyan ngandhani apa latihan sing cocog karo masalah sampeyan, bantu sampeyan nemokake terapi sing disaranake, napsirake jawaban MRI lan masalah sing padha. Hubungi kita dina iki kanggo nelpon sing ramah)

 

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

referensi:

- Breus, MJ et al. Universitas Adipati.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.