Beda kasebut ing usus bisa uga nyebabake fibromyalgia

4.8 / 5 (72)

Beda kasebut ing usus bisa uga nyebabake fibromyalgia

Usus bisa ngemot indikasi penting kenapa fibromyalgia kena pengaruh.

Kanggo pisanan, panliten riset nemokake perubahan spesifik flora usus ing wanita kanthi fibromyalgia - dibandhingake karo sing ora kena pengaruh. Akeh wong sing ngalami fibromyalgia bakal ngerti manawa weteng bisa uga arang banget kadang-kadang. Iki uga ditampilake ing kasunyatan manawa klompok pasien iki luwih akeh kena pengaruh IBS (sindrom iritasi usus).

Peneliti Kanada ing Universitas McGill saiki wis ngidentifikasi 19 bakteri flora usus sing beda karo fibromyalgia - lan diterbitake ing jurnal kasebut pain. Salah sawijining peneliti utama ing mburi panliten iki uga ujar manawa ana hubungane sing jelas antarane tingkat gejala lan paningkatan utawa kekurangan bakteri flora usus. Nanging, dheweke negesake yen isih luwih awal kanggo ngerti manawa iki penyebab fibromyalgia - utawa reaksi liyane kanggo penyakit kasebut. Nanging dheweke ngarep-arep supaya pasinaon lanjutan bisa menehi jawaban luwih lengkap babagan iki.

 


Tips kanggo kesehatan usus luwih apik:

Sebagéyan luwih saka 18000 anggota ing klompok "Rheumatism and Chronic Pain" nglaporake efek suplemen alami tartamtu. Coba suplemen karo probiotics (bakteri usus apik) utawa Perut Lectikect. Kanggo akeh, bisa menehi efek sing apik, lan kita uga ngerti manawa kesehatan usus iku penting banget kanggo sampeyan uga bisa ngrasa - kaloro saka segi energi, nanging uga swasana ati.

 

Fibromyalgia lan Intestine

Fibromyalgia minangka sindrom nyeri nemen sing bisa nyebabake nyeri ing awak - dikombinasekake karo kuatir, masalah turu lan sindrom usus sing gampang nesu. Masalah lambung lan usus luwih umum ing klompok pasien iki dibandhingake karo penduduk biasa. Sing menehi pratandha jelas yen ana hubungan antara fibromyalgia lan usus.

Yen pranyata flora usus nduweni peran utama ing promosi utawa malah nyebabake fibromyalgia, mula panemuan kasebut bisa nyebabake diagnosis digawe luwih awal - lan kemungkinan cara perawatan anyar dikembangake.



Flora usus sampeyan

Ing njero usus sampeyan ana ekosistem ekstensif lan kompleks. Iki kalebu macem-macem bakteri, virus, candida lan organisme mikroskopik liyane sing mbantu sampeyan nyuda pencernaan lan nyerep nutrisi. Wis dingerteni manawa flora usus fungsional duwe peran penting kanggo njaga kesehatan - kaya sing dikonfirmasi ing sawetara panelitian riset.

Dadi, apa sing kedadeyan nalika flora usus ora muter ing lapisan? Uga, peneliti yakin manawa akeh jawaban kanggo fibromyalgia bisa uga ana ing prilaku usus sing wis diowahi ing artikel iki.

 

Pasinaon: 87% Akurasi

Peserta ing panaliten iki dipérang dadi wong sing didiagnosis didiagnosis fibromyalgia berbanding klompok kontrol. Kabeh menehi conto uji fisik berupa conto cipratan, sampel bangku lan saliva - saliyane ngalami riwayat sejarah. Peneliti banjur mriksa data klinis saka conto lan mbandhingake karo klompok kontrol sing sehat.

Asil kasebut pancen menarik banget. Ternyata kanthi mbukak akeh informasi lan nggunakake model komputer canggih, kalebu intelijen buatan, tes bisa ngira sapa sing duwe fibromyalgia kanthi akurasi 87% - sing apik banget. Apa iki bisa dadi wiwitan investigasi fibromyalgia sing efektif? Muga-muga bisa.

 

Temuan kasebut nyedhiyakake jawaban, nanging uga pitakonan

Panliten kasebut nuduhake hubungan sing jelas antarane gejala fibromyalgia lan paningkatan utawa ora ana bakteri flora usus tartamtu. Rasio abnormal sing luwih gedhe - gejala sing luwih parah. Iki kalebu, kalebu:

  • Gejala Kognitif
  • kakiyatan pain
  • pain Area
  • Masalah turu
  • kekeselen

Peneliti negesake manawa luwih akeh panelitian sing dibutuhake supaya bisa nyimpulake kanthi kepastian 100% - nanging paling ora iki minangka indikasi sing apik banget yen ana sing revolusioner kanggo diagnosis fibromyalgia.

 

Fibromyalgia, Peradangan lan Olahraga

Kita ngerti kepiye angel olahraga kanthi rutin kanthi sindrom nyeri kronis kayata fibromyalgia. Nanging iki ora penting banget - lan akeh panliten sing nuduhake manawa olahraga sing disesuaikan bisa mbantu nyuda rasa sakit lan disfungsi ing awak. Sampeyan kudu tansah nimbang-nimbang riwayat medis lan formulir saben dinane.

Ing video ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng program pelatihan kanggo wong sing duwe fibromyalgia jaringan alus sing dikembangake chiropractor Alexander Andorff. Iki minangka program latihan sing alus sing mbantu sampeyan njaga otot punggung lan inti sampeyan.

Apa sampeyan ngerteni manawa riset wis nuduhake yen olahraga sing disesuaikan lan lembut uga bisa nyuda inflamasi?

Bebas bae kanggo langganan saluran YouTube kita kanthi gratis (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Sugeng rawuh ing kulawarga sampeyan kudu!

 

Fibromyalgia lan Pangan sing Kandhang Radhang

Minangka fungsi penting saka flora usus ing ndhuwur fibromyalgia, luwih penting kanggo nandhang diet sing nemen natoni. Iki uga tegese nyuda asupan panganan inflamasi - kayata gula lan alkohol. Yen dikarepake, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan diet fibromyalgia ing artikel ing ngisor iki.

Waca uga: Kabeh Sampeyan kudu ngerti babagan Diet Fibromyalgia [Pandhuan Diet sing Gedhe]

 

Perawatan komprehensif saka Fibromyalgia

Fibromyalgia nyebabake kaskade kanthi macem-macem gejala lan rasa nyeri - mula bakal mbutuhake perawatan sing komprehensif. Mesthi ora nggumunake yen sing duwe fibro duwe obat obat nyeri sing luwih dhuwur - lan dheweke butuh tindak lanjut karo fisioterapis utawa kiropraktor tinimbang sing ora kena pengaruh.

Akeh pasien uga nggunakake langkah-langkah mandhiri lan perawatan mandhiri sing dianggep bener kanggo awake dhewe. Contone, kompresi ndhukung lan nyebabake bola titik, nanging uga akeh opsi lan pilihan liyane. Sampeyan uga nyaranake sampeyan gabung karo grup dhukungan lokal - bisa uga gabung karo klompok digital kaya sing ditampilake ing ngisor iki.

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Tukang jempol jempol (sawetara jinis rematik bisa nyebabake driji sikil bengkok - umpamane driji sikil palu utawa hallux valgus (jempol jempol) - penarik jempol bisa mbantu nyuda iki)
  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane arnicakrem bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

Dhukungan Fibromyalgia

Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan warta» (klik kene) kanggo nganyari paling anyar babagan panaliten lan panulis media babagan gangguan rheumatic lan kronis. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

Nuduhake gratis kanggo Ndhukung wong sing duwe Rheumatism

Kulo takon karo sampeyan kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Kita uga ngganti link karo situs web sing gegandhengan (hubungi kita ing Facebook yen sampeyan pengin ijol-ijolan link karo situs web sampeyan). Pangertosan, pengetahuan umum lan tambah fokus minangka langkah pertama kanggo urip saben dinane sing luwih apik kanggo sing ngalami diagnosis nyeri kronis.

Sumber: Komposisi mikrobiome sing diowahi ing individu kanthi fibromyalgia. Pain. 2019.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.