lenga zaitun

KAJIAN: Lenga zaitun duwe fungsi sing padha karo Ibuprofen

5 / 5 (1)


KAJIAN: Lenga zaitun duwe fungsi sing padha karo Ibuprofen

Panaliten sing diterbitake ing jurnal riset Nature nuduhake agen-agen minyak zaitun tartamtu nduweni fungsi sing padha karo ibuprofen! Iki minangka riset sing apik banget kanggo masarakat, amarga minyak zaitun ora ana efek samping sing dialami ibuprofen. Katalog gabungan, sawijining referensi kanggo obat-obatan, nyatakake, antara liya, 10% saka wong sing njupuk ibuprofen kena asam reflux utawa diare. Sampeyan uga bisa nyebutake yen 1% bakal lara sirah - sing cukup ironis, amarga iki minangka obat penghilang rasa sakit umum sing digunakake kanggo masalah iki.



- Panliten kasebut nuduhake tumindak sing padha antarane minyak zaitun lan ibuprofen

Panliten kasebut nyinaoni lan mbandhingake efek farmasi ing antarane bahan aktif ing minyak zaitun ekstra, oleocanthal, lan ibuprofen - para peneliti nemokake manawa kalorone duwe sipat anti-inflamasi (anti-inflamasi) lan analgesik. Dheweke uga nyathet yen potensi lan efek kaget banget ing oleocanthal obat alami. Alat sing padha sadurunge wis nuduhake bisa mateni sawetara jinis kanker.

olivine ing

- Dheweke mandheg sinyal pain sing padha

Uga dituduhake manawa oleocanthal lan ibuprofen ngalangi sinyal nyeri sing padha, yaiku Cox-1 lan Cox-2. Loro, cukup, yaiku enzim sing bisa nyebabake rasa lara lan nyeri.

- Apa ana cara alami liyane kanggo ngatasi rasa nyeri?

Ya, ing antarane panganan diet alami sing paling umum sing bisa nyegah rasa nyeri asring kasebut:

  • Minyak Ikan / Omega-3 / Tran
  • Vitamin D (ya, srengenge bisa dadi nyuda rasa nyeri!)
  • Blueberries (wis kabukten efek nyuda alami)
  • Panganan anti-inflamasi - sampeyan bisa maca babagan iki ing artikel kita babagan synovitis / arthritis (utamane sayuran lan woh-wohan)
  • Yen ora, olahraga lan kegiyatan kanthi kacepetan sampeyan pancen disaranake - olahraga minangka obat sing paling apik!

zaitun lan lenga



- Apa obat obat penghilang rasa alami luwih akeh digunakake ing jagad medis?

Pikiran kita yaiku apa kudu luwih fokus ing riset kasebut lan nyoba ngasilake obat nyeri adhedhasar oleocanthal - nanging sayangé iki durung bisa ditindakake, lan kita nganggep bisa uga ana sebab finansial. Muga-muga bisa teka ing wektu sing cedhak - sauntara iki, sampeyan bisa tetep minyak zaitun prawan kanggo panganan lan salad.

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK



referensi:
Beauchamp dkk. Phytochemistry: kegiatan kaya ibuprofen ing lenga zaitun ekstra prawan. Nature. 2005 Sep 1; 437 (7055): 45-6.
Parkinson et al. Oleocanthal, lan Phenolic Asale saka Minyak Zaitun Minyak: Review Efek Mupangate ing Penyakit Radhang. Int J Mol Sci. 2014 Jul; 15 (7): 12323 – 12334.

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.