Struktur otot. Foto: Wikimedia Commons

Sakit otot - knot otot lan titik pemicu.

4.5 / 5 (11)
Struktur otot. Foto: Wikimedia Commons

Struktur otot. Foto: Wikimedia Commons

 

Nyeri otot - Otot lan titik pemicu

Nyeri ing otot bisa disebabake knot otot, uga dikenal minangka titik pemicu. Nalika otot tekan tahap disfungsi sing bisa ngrusak kerusakan permanen, awak bakal menehi sinyal sing tekan otak - mula ditegesi rasa nyeri. Nyeri kasebut minangka pratandha yen ana sing salah, lan kudu ana pangowahan supaya ora ana kerusakan utawa degradasi. Mungkin sampeyan uga wis ngerti manawa otot gulu saya sithik? Lan otot bali mung ngenteni kesempatan sabanjure supaya bisa nyuda sisih ngisor nalika sampeyan ora ngira-ngira?

 

Ing artikel iki, kita arep ngomong babagan nyeri otot, kenapa sampeyan entuk dheweke lan apa sing kedadeyan kanthi fisik ing otot nalika sampeyan ora ngati-ati.

 

Hubungi kita dina iki liwat kaca Facebook, kolom komentar ing artikel iki utawa liwat "ASK - KANGGO JAWAB!"Bagean yen sampeyan duwe pitakon utawa butuh saran babagan cara sing paling apik kanggo sampeyan. Uga kaya kita ing Facebook kanggo nganyari saben dina kanthi latihan lan kawruh anyar ing kelainan musculoskeletal.

 

Gulung ing ngisor iki kanggo ndeleng rong video olahraga sing bakal mbantu mriksa otot.

 



VIDEO: 5 Olahraga Tensile kanggo Sakit Otot ing Nasi

Gulu minangka panggonan ing awak sing asring kena pengaruh saka nyeri otot. Limang latihan sing dawa iki bisa mbantu sampeyan ngeculake otot tegang lan normalake gerakan gulu kanthi rutin. Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng program latihan.


Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

VIDEO: 5 Olahraga Gerakan Kanggo Sing Fibromyalgia

Fibromyalgia minangka diagnosis nyeri kronis sing ditondoi dening nyeri otot lan lemes. Program olahraga iki cocog banget kanggo nyumbang kanggo mobilitas punggung lan pinggul sing luwih akeh ing klompok pasien iki - nanging uga cocog banget kanggo sapa wae sing berjuang kanthi kaku lan nyeri ing awak.

Sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan njupuk kauntungan saka iku, kita bakal ngormati sampeyan sing langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

- Apa titik pemicu?

Cekakipun, titik pemicu minangka tembung ringkes liyane kanggo serat otot sing ora berfungsi lan nglarani - nanging titik pemicu, utawa simpul otot, kedadeyan nalika serat otot wis pindhah saka struktur / orientasi normal lan kanthi kontrak bisa dadi formasi sing luwih simpul. Sampeyan bisa uga nganggep yen sampeyan duwe sawetara untaian sing ana ing saben sisih, saben liyane, apik banget, nanging nalika diselehake kanthi caket sampeyan luwih cedhak karo gambar visual saka simpul otot. Kita bakal nggambarake iki liwat gambar ing artikel kasebut. Disfungsi otot kasebut bisa uga amarga kakehan dadakan, nanging umume amarga kakehan bertahap sajrone wektu sing suwe - contone, saben dinten sing statis banget kanthi akeh beban sing repetitif. Otot dadi lara, utawa gejala, nalika disfungsi dadi parah dadi lara. Kanthi tembung liya, wektu kanggo ngrampungake.

 

Titik pemicu lan knot otot bisa nunjukake rasa nyeri menyang papan liya sing relevan ing awak. Antarane liyane, otot sing nyenyet ing pungkur, gulu lan pundhak bisa nyebabake sirah, pusing lan gejala liyane. Jantos et al (2007) ditemokake kanthi tes biopsi sing titik pemicu kasebut aktif hiperratif lan aktif listrik.

Uji biopsi nemokake manawa titik pemicu yaiku spindles otot hiperresif lan listrik aktif ing jaringan otot umum. (Jantos et al, 2007)

 

Node otot = Malfunction lan sensitivitas rasa sakit ing serat otot

Otot kalebu serat otot - iki bisa ana ing kahanan sing apik (tahan banter, mobile lan tanpa jaringan ngrusak) utawa ing kahanan sing kurang apik (kurang obah, kanthi kemampuan penyembuhan lan pangumpulan jaringan karusakan). Yen duwe otot sing cacat liwat wektu, mula mboko sithik bisa nyebabake jaringan kerusakan disfungsi ing struktur otot. Kanthi iki tegese kita ngowahi struktur fisik kaya sing ditampilake ing gambar ing ngisor iki:

ringkesan karusakan jaringan

  1. Tisu normal: Sirup getih normal. Sensitivitas normal ing serat nyeri.
  2. Tanduran karusakan: sing kalebu fungsi suda, struktur sing diowahi lan sensitivitas nyeri.
  3. Jaringan parut: Jaringan alus sing ora disembuh nduweni fungsi sing nyuda, struktur jaringan sing saya parah lan bisa nambah risiko masalah ambalan. Ing tahap 3, struktur lan struktur bisa dadi ringkih banget yen ana kemungkinan luwih akeh masalah sing terus-terusan.
Gambar lan deskripsi - sumber: Pusat Chiropraktik Råholt

Nganggo ilustrasi kaya sing ditampilake ing ndhuwur, asring bakal luwih gampang ngerteni kenapa otot lan tendon lara. Gambar kasebut nuduhake carane ora ngurus otot lan fungsine dhewe nyebabake owah-owahan fisik ing struktur otot lan nyeri minangka akibat langsung.

 

Perawatan konservatif ing klinis sing resmi menehi tujuan kanggo ndandani struktur jaringan alus lan nambah fungsi serat otot sing diwenehake. Pemeriksaan lan pemeriksaan klinis bisa ngerteni kabeh babagan mobilitas sendhi sing nyuda ing gulu lan punggung (sing nyebabake kurang sirkulasi getih, nyuda gerakan lan panggunaan otot sing ora bener) nganti otot stabilitas ora cukup. Kita bisa nuduhake manawa asring (maca: meh mesthi) ana macem-macem faktor sing nyebabake sampeyan lara otot lan sampeyan ngrasakake yen bola-bali bola-bali.

 



Apa sing bisa daklakoni sanajan nyeri otot?

Mobilitas sing luwih akeh ing urip saben dinane mesthi dadi wiwitan sing apik. Gerakan nyebabake nambah sirkulasi serat otot sing sensitif nyeri lan ora fungsional - sing sabanjure nyebabake proses perbaikan serat serat sing rusak lan mula ora lara. Tindakan sing apik uga kalebu perawatan aktif dening klinis resmi (fisioterapis, kiropraktor utawa terapi manual) utawa langkah pasif kayata panggunaan rutin bal titik pemicu / bal urut ing dhewe.

1. Gerakan lan kegiatan umum dianjurake, nanging tetep ana ing watesan rasa nyeri. Rong mlaku ing dina 20-40 menit, bisa nyukupi awak lan otot sing lara.

2. Bal pemicu / bal pijet sarujuk banget - mula ana macem-macem ukuran supaya sampeyan bisa kanthi becik sanajan kabeh bagean awak. Ora ana pitulungan sing luwih becik tinimbang iki! Disaranake ing ngisor iki (klik gambar ing ngisor iki) - minangka pesawat lengkap 5 titik pemicu / bal urut kanthi macem-macem ukuran:

bal titik pemicu

3. Lowongan Kerja: Latihan khusus kanthi trik latihan saka macem-macem mungsuh (kayata pesawat lengkap iki 6 knintangan perlawanan sing beda) bisa mbantu sampeyan nglatih kekuatan lan fungsi. Latihan rajutan asring kalebu latihan sing luwih spesifik, sing bisa nyebabake pencegahan cedera lan pengurangan rasa sakit sing luwih efektif.

4. Nyeri Pain - Nglametake: Biofreeze minangka produk alami sing bisa ngilangi rasa lara kanthi ngombe wilayah kasebut kanthi alon-alon. Kelangan disaranake utamane nalika lara abot banget. Yen wis tenang banjur perawatan panas disaranake - mula disaranake digawe panas lan dadi panas.

5. Nyeri Pain - Pemanasan: Anget otot sing kenceng bisa nambah sirkulasi getih lan nyuda rasa nyeri. Disaranake ing ngisor iki nggunakake gasket panas / kadhemen (klik ing kene kanggo maca liyane) - sing bisa digunakake kanggo adhem (bisa dibekukan) lan kanggo dadi panas (bisa digawe panas ing gelombang mikro).

 

Produk sing disaranake kanggo ngilangi rasa nyeri ing nyeri otot

Biofreeze semprotan-118Ml-300x300

Biofreeze (Kadhem / kroterapi)

 

Perawatan Otot Sore lan Otot Otot

Pangobatan efektif kanggo nyuda otot lan simpul otot kalebu pemeriksaan lengkap ing klinis mriksa fungsi biomekanis sakabèhé. Contone, asring kedadeyan yen masalah kasebut luwih kompleks tinimbang "ana otot sing sempit ing kene", lan amarga perawatan kasebut asring kalebu kombinasi otot lan sendi kanthi kombinasi.

 

Modalitas perawatan sing asring digunakake nglawan otot sing nyenyet lan nyeri otot yaiku teknik otot (peregangan, pijet lan titik pemicu), perawatan jarum intramuskular - lan banjur asring digabung karo mobilisasi bersama. Ing kasus otot jangka panjang sing luwih abot, bisa uga cocog karo nggunakake mesin gelombang tekanan ing simpul otot kronis kanggo ngatasi masalah kasebut.

 



Apa sing bakal dakarepake saka ahli klinik nalika ngunjungi dheweke kanthi nyeri otot?

Disaranake sampeyan ngupaya profesi sing dilisensi umum nalika nggoleki perawatan lan perawatan otot, tendon, sendi lan saraf. Kelompok pekerjaan iki (dokter, kiropraktor, ahli fisioterapi lan terapi manual) dilindhungi judhul lan disetujoni dening panguwasa kesehatan Norwegia. Iki menehi sampeyan minangka pasien keamanan lan keamanan sing bakal sampeyan entuk yen sampeyan ngupayakake profesi kasebut. Kaya sing wis dingerteni, judhul kasebut dilindhungi lan iki tegese ora sah nelpon dokter utawa kiropraktor tanpa diwenehi wewenang suwene profesi sing ditindakake. Beda, judhul kayata acupuncturist lan naprapat ora dilindhungi judhul - lan iki tegese sampeyan ora ngerti pasien.

 

Ahli klinik dilisensi umum nduweni pendhidhikan sing dawa lan jero sing diganjar liwat panguwasa kesehatan masarakat kanthi proteksi gelar umum. Pendhidhikan iki komprehensif lan tegese profesi sing disebutake duwe keahliane kanggo investigasi lan diagnosis, uga perawatan lan latihan pungkasan. Mangkono, ahli klinik pisanan bakal nduwe diagnosis masalah sampeyan banjur netepake skema perawatan gumantung karo diagnosis sing diwenehake. Ahli terapi kiropraktik, dokter lan terapi manual duwe hak ngubungake kanggo nganalisa pemeriksaan diagnostik yen dituduhake sacara klinis.

 

Latihan, latihan lan pertimbangan ergonomik

Ahli babagan kelainan otot lan balung bisa, adhedhasar diagnosis sampeyan, ngandhani sampeyan babagan pertimbangan ergonomik sing kudu ditindakake kanggo nyegah karusakan, saéngga njamin wektu penyembuhan paling cepet. Sawise bagean nyeri akut, umume manawa sampeyan uga bakal ditugasake latihan ing omah sing uga mbantu nyuda kemungkinan kambuh. Ing kasus penyakit kronis, sampeyan kudu ngliwati gerakan motor sing ditindakake ing saben dinane, supaya bisa ngilangi panyebab rasa lara nalika ngalami lara maneh. Penting yen olahraga individu wis dicocogake karo sampeyan lan penyakit sampeyan.

Seneng mburi sikil

Ing kene sampeyan bakal nemokake ringkesan lan dhaptar latihan sing wis diterbitake gegayutan karo pencegahan, pencegahan lan ngilangi rasa nyeri ing otot, nyeri otot, otot sing nyenyet lan diagnosis sing relevan.

 

Ringkesan - Latihan lan Pakaryan kanggo Sakit Otot lan Otot:

4 Olahraga nglawan Node Otot ing Mburi

5 Latihan nglawan Ketegangan otot ing Bengkok lan Pundhak

6 Olahraga kanggo Sing Fibromyalgia

 

Waca uga: - 8 tips kanggo perawatan luwih cepet saka karusakan tendon lan tendonitis

Apa inflammation tendon utawa cedera tendon?



Apa sampeyan lara karo jangka panjang lan nyeri nemen?

Disaranake kanggo wong sing nandhang lara kronis ing saben dinten kanggo gabung ing klompok Facebook "Rheumatism lan Sakit Kronis - Norwegia: Riset lan Kabar". Ing ngisor iki, sampeyan bisa entuk saran sing apik lan takon babagan sing kaya-kaya lan sing duwe keahlian ing wilayah kasebut. Sampeyan uga bisa tindakake lan kaya kaca Facebook kita (Vondt.net) kanggo nganyari saben dina, latihan lan kawruh anyar babagan gangguan otot lan balung.

 

NEXT PAGE: - Apa Perawatan Gelombang Tekanan?

Ringkesan perawatan bal bal foto 5 700

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang artikel sabanjure.

 

sumber:
Jantos M (Juni 2007). «Ngerteni nyeri panggul nemen». Pelviperineologi 26 (2). ISSN 1973-4913.OCLC 263367710

 

Pitakonan Paling Sering:

 

Aku lara kanthi nyeri simpul otot. Apa sing kudu dak lakoni supaya apik?

Wangsulan: Klinik resmi kesehatan sing nglaporake sampeyan lara uga kudu bisa menehi ramalan lan macem-macem langkah, kanthi bentuk perawatan aktif lan pasif. Sampeyan kudu nggunakake wektu kasebut minangka wong sing lara supaya bisa uwal saka kebiasaan sing ora sampeyan lakoni - bisa uga sampeyan lungguh banget ing saben dinten? Apa sampeyan cukup obah? Apa latihan sampeyan cukup macem-macem? Mungkin sampeyan kudu nggarap otot postur (uga diwaca: 'Kepiye supaya bisa nggawe postur sing luwih apik')?

Sampeyan bisa nggawe knot otot ing sikil? Lan kepiye cara dianggep?

Wangsulan: Pedhet, kayata area liyane, bisa entuk simpul otot - asring ana ing mburi pedhet menyang otot gastrocnemius lan tunggal. Simpul otot kedadeyan, miturut teori, amarga ora seimbang otot lan disfungsi. Perawatan manual mupangate entuk pitulung kanggo ngeculake simpul otot sing paling ala, lan banjur sampeyan kudu ngatasi sebab simpul otot (kakehan, ngemot salah utawa sapanunggalane).

Sawetara otot sing paling umum ing sikil nglibatake anterior tibialis, longgar extensor digitorum, extensor hallucis longus, peroneus longus, peroneus brevis, peroneus tertius, gastrocnemius, soleus, flexor hallucis longus, flexor digitorum longus lan tibialis posterior.

 

Kiropraktor ujar manawa aku duwe alergi gluteal, apa tegese?

Wangsulan: Myalgia tegese ateges lara otot, utawa gejala otot / tension otot. Gluteal minangka wilayah lenggahan (bokong). Dadi mung ateges tension ing otot otot kursi. Myalgia asring katon ing medius gluteus, maximus gluteus lan minimus gluteus.

 

Perawatan kanggo otot bali?

Wangsulan: Perawatan kanggo otot mburi bisa uga melu perawatan Chiropractic, sing bakal fokus kanggo nambah fungsi otot lan gerakan sendi. Asring, otot-otot bakal tenang sithik nalika sendi-obah kanthi cara sing luwih fungsional.

- Pitakon sing gegandhengan karo wangsulan sing padha: "Apa sampeyan bisa simpul otot ing punggung ngisor?"

 

Sakit ing otot. Kepiye perasaan?

Wangsulan: Presentasi nyeri kanggo simpul otot beda-beda, nanging istilah kayata kenceng, mati rasa, ora obah lan rumangsa kesel terus ing otot, asring digunakake dening wong sing duwe simpul otot. Titik pemicu lan simpul otot uga diarani ing kasus tartamtu minangka aktif utawa pasif - nalika simpul otot aktif, bakal nuduhake rasa nyeri ing pola referensi sing dingerteni kalebu otot tartamtu. Dokter Travell lan Simons sing nyusun peta iki (waca: ringkesan simpul otot). Antarane liyane, simpul otot ing gulu bisa nyebabake sirah cervicogenik, sing bisa dirasakake ing sisih mburi sirah, ing candhi lan kadang ing bathuk lan mburi mata.

- Pitakon sing gegandhengan karo wangsulan sing padha: "Apa sampeyan bisa njaluk simpul ing otot sawise latihan?"

 

Suket otot ing gulu. Apa sing kudu dak lakoni?

Wangsulan: Otot bisa ngencengi amarga kakehan gagal utawa kakehan kakehan. Otot-otot bakal krasa kenceng lan lara nalika kena. Otot sing kenceng ing gulu uga bisa nyebabake nyeri sirah cervicogenik lan pusing cervicogenik. Sampeyan bisa mbiyantu ngenali cacat otot sing sampeyan duwe, kanthi ahli muskuloskeletal, sing banjur bisa nyritakake apa sing kudu ditindakake. Dheweke alami bisa mbantu sampeyan karo otot sing nyenyet. Nanging gerakan umum menehi saran kanggo meh kabeh wong, asring mlaku ing terrain kasar (umpamane ing alas). Umum liyane, gerakan sing apik bisa digayuh ing mesin goloke lan mesin ellipse. Kaloro sing terakhir bisa uga kudu tuku kanthi online yen sampeyan pengin ngirit dhuwit akeh (Waca: Tuku Mesin Mesin Roman Online?)

 

Otot gulu umum kalebu trapezius, sternocleidomastoid (loro bagian sternal lan clavicular), capitis splenius, cervicis splenius, capitis semispinalis, cervicis semispinalis lan otot suboccipital.

 



- Pitakon sing gegandhengan karo wangsulan sing padha: 'Apa gejala simpul otot ing gulu?'

 

Apa sing bisa nyebabake rasa nyeri akut ing trisep kasebut?

Wangsulan: Panyebab paling mungkin yaiku kakehan utawa trauma. Coba alon-alon gaweyan / kerjanane lan gunakake gamelan ing tricep kanggo nate ngendhokke overactivity ing wilayah kasebut.

 

Tak simpul otot ing paha sawise mlaku ... otot endi?

Wangsulan: Babagan apa sing sampeyan kenal karo sisih ngarep utawa mburi paha. Ing ngarep, kita nemokake otot quadriceps sing kalebu 4 otot (mulane quad-); interialisususususus, broadus lateralis, interususususus lan femus rectus. Sekawan sekawan saged nduwe cacat otot ing bentuk nodul otot utawa titik pemicu. Iki dingerteni, antara liya, kanggo nyebutake rasa lara nalika lutut, mula paling parah. (Waca uga: Ringkesan knot otot) Ing sisih mburi kita nemokake hamstrings (squats), ana 3 otot lan iki kalebu femoris, semitendinosus lan semimembranosus.

Quadriceps - Photo Wikimedia

Quadriceps - Wikimedia Commons

 

Apa bisa ana link antarane simpul otot lan pusing?

Wangsulan: Ya, disfungsi otot utawa kunci sendhi facet ing gulu lan persimpangan cervicothoracic (ing endi balung mburi toraksis gulu) bisa nyebabake pusing cervicogenik. Tembung 'cervicogen' nuduhake manawa pusing asale saka struktur sing gegandhengan karo gulu. Utamane gulu ndhuwur lan pangkal gulu sing paling asring nyebabake pusing kasebut. Elinga yen pusing asring asring digunakake, yaiku bisa nyebabake sawetara sebab (simpul otot, dehidrasi, ora seimbang karo gula getih lan liya-liyane).

 

Ing endi lokasi otot-otot ing dada / titik pemicu ing dada?

Wangsulan: Kabeh otot bisa dadi luwih aktif lan dadi apa sing diarani titik pemicu utawa simpul otot. Sawetara sing bisa dadi luwih aktif ing dada yaiku pectoralis utama, pectoralis suntingan, sternalis, subclavius ​​lan, sawetara anterior serratus. Otot liyane sing bisa ngrujuk rasa nyeri titik ing wilayah dada yaiku luwih unggul posterior serratus sing bisa menehi referensi entheng ing dada ing sisih sing gegandhengan.

 

Ing endi bisa menehi otot / titik pemicu ing gulu?

Wangsulan: Kabeh otot bisa dadi overaktif lan mbentuk sing diarani titik pemicu. Sawetara sing paling umum sing dadi aktif banget ing gulu yaiku suboccipital (sing dipasang ing sisih mburi sirah), longus colli lan otot paraspinal - uga lampiran saka scapula levator, trapezius ndhuwur lan sternocleidomastoid. Otot gulu liyane sing bisa nyebabake rasa nyeri ing gulu kalebu semispinalis capitis, cervicis semispinalis, splenius capitis lan cervicis splenius.

 

Ing endi pungkal otot ing titik sikil / pemicu ing sikil?

Wangsulan: Kabeh otot bisa dadi overaktif lan dadi apa sing diarani titik pemicu. Sawetara sing paling umum sing dadi luwih aktif ing sikil yaiku brebet digitorum, pelindung hallucis, infus hallucis brevis, 1st dorsal interossi, extensor hallucis brevis, extensor digitorum brevis, abductor hallucis, abductor digiti minimi lan tanduran quadratus.

 

Ngendi lokasi rahang / pemicu rahang ing rahang?

Wangsulan: Kabeh otot bisa dadi luwih aktif lan dadi apa sing diarani titik pemicu utawa simpul otot. Sawetara sing paling umum sing dadi luwih aktif ing rahang yaiku masseter, digastric, pterygoid medial lan pterygoid lateral. Temporalis uga bisa ngrujuk pain titik pemicu menyang wilayah rahang.

 

Ing endi pungkal otot ing pangkal paha / titik pemicu ing pangkal paha?

Wangsulan: Kabeh otot bisa dadi luwih aktif lan dadi apa sing diarani titik pemicu utawa simpul otot. Sawetara sing paling umum sing dadi luwih aktif ing pangkal paha yaiku iliopsoas, gracilis, adductor brevis, adductor longus, magnum adductor lan pektineus. Otot liyane sing bisa ngrujuk nyeri titik pemicu ing wilayah groin yaiku quadratus lumborum lan weteng oblique.

 

Ngendi pundi otot ing titik paha / pemicu ing paha?

Wangsulan: Kabeh otot bisa dadi luwih aktif lan dadi apa sing diarani titik pemicu utawa simpul otot. Sawetara sing paling umum sing dadi luwih aktif ing paha yaiku tensor fasciae latae (TFL), sartorius, rectus femoris, vastus medialis, vastus intermedius, vastus lateralis, gracilis, adductor brevis, adductor longus, hamstrings, semitendinosus, semimembranosus, biceps femoris lan pectine. Otot liyane sing bisa ngrujuk rasa nyeri titik ing wilayah paha yaiku internus obturator, minutus gluteus, piriformis, iliopsoas, obliqus weteng eksternal lan multifidi.

 

Ing endi bisa ngemot kelenjar otot ing lenggahan / bokong?

Wangsulan: Kabeh otot bisa dadi luwih aktif lan dadi apa sing diarani titik pemicu utawa simpul otot. Sawetara sing bisa dadi luwih aktif ing kursi / bokong yaiku obturator internus, sphincter ani, levator ani, coccygeus, minusus gluteus, medius gluteus, gluteus maximus lan piriformis. Otot liyane sing bisa ngrujuk nyeri titik titik ing wilayah lenggahan / gluteal / bokong yaiku quadratus lumborum, iliocostalis lumborum, longissimus thoracis lan sacral multifidi.

 

Ngendi pundi otot ing lading payon / pemicu ing pundhak?

Wangsulan: Kabeh otot bisa dadi luwih aktif lan dadi apa sing diarani titik pemicu utawa simpul otot. Sawetara sing bisa dadi aktif ing lading pundhak yaiku trapezius sisih ndhuwur, levator scapulae, serratus posterior unggul, latissimus dorsi, supraspinatus, infraspinatus, teres cilik, teres utama, subscapularis, rhomboideus uga deltoid. Otot liyane sing bisa ngrujuk nyeri titik titik ing agul-agul pundhak yaiku trapezius tengah, trapezius ngisor, anterior serratus, scalenius anterior, scalenius tengah lan skalenius posterior (uga dikenal minangka otot scaleni).

 

Ngendi bisa nodul otot ing lengen tangan / poin pemicu ing lengen ngisor njagong?

Wangsulan: Kabeh otot bisa dadi terlalu aktif, lan otot sing lara ing lengen bisa mbentuk sing diarani titik pemicu utawa simpul otot. Sawetara sing bisa dadi overaktif ing sisih ngisor yaiku anconeus, extensor carpi ulnaris, extensor carpi radialis longus, extensor carpi radialis brevis, brachioradialis, digitorum extensor, supinator, flexor carpi radialis, flexor carpi ulnaris, flexor digitorum superficialis, pronator teres and longus Otot liyane sing bisa nyebut nyeri titik pemicu ing lengen yaiku triceps brachii, scalenii, pectoralis major, pectoralis minor, subclavius, anterior serratus, superior posterior serratus, latissimus dorsi, supraspinatus, infrastrukturpinatus, subscapularis, coracobrachialis lan brachialis.

 

Nyeri otot ing antarane iga - apa sing mbantu?

Nyeri otot ing antarane iga, uga diarani otot intercostal, bisa nyebabake rasa nyeri sing tajem lan jelas - iki asring saya parah nalika sisih ndhuwur bengkong menyang sisih sisih endi rasa sakit lan kadang uga nalika dihirup banget. Penyakit myalgias lan otot ing otot iki asring kedadeyan kombinasi karo kunci sendi lan kaku sendi - uga diarani kunci tulang rusuk. Perawatan gabungan sing ditindakake, kayata, kiropraktor utawa terapi manual, kanthi kombinasi otot yaiku salah sawijining perawatan sing bisa digunakake kanthi apik.

 

Waca uga: - 6 latihan kekuatan sing efektif kanggo dhengkul sing lara

6 Olahraga Kekuwatan Kanggo Nyuda Kukul

Waca uga: - 8 langkah sing apik tumrap sciatica lan sciatica

sciatica

 

Apa sampeyan seneng artikel kita? Ninggalake rating bintang

18 replies
  1. Mangsa Tammy ngandika:

    Apa knot otot kaya ngono sing tangi lan kiwa ing sisih kiwa, sisih ndhuwur gulu? Napa iku nindakake?

    Reply
    • adus ngandika:

      Hai Tammy,

      Iku angel kanggo njawab tanpa informasi luwih lengkap. Nanging bisa uga ana hubungane karo disfungsi ing gulu, pundhak utawa mburi ndhuwur. Kadhangkala mulihake fungsi sendi ing sendi sing gegandhengan, uga bisa digunakake otot hipertonik, bisa nambah dandan sing dawa. Latihan lan regeng khusus uga kudu ditambahake kanggo nyuda kasempatan kambuh.

      Sugeng nyambut damel.

      Reply
  2. Wadon 50 ngandika:

    Napa sampeyan luwih angel / kaku ing salah sawijining awak (kayata ing pundhak) nalika nandhang lara sisih liyane? Aku duwe sawetara jinis otot sing nglarani. Nanging ing wektu sing padha, aku rumangsa yen sisih iki luwih bebas lan bebas saka sisih liya, nalika aku pijet lan ngencengi otot. Apa bisa dadi peradangan?

    Reply
    • adus ngandika:

      Hai Wadon 50,

      Ana sawetara teori, nanging kemungkinan sampeyan duwe sisih sing dominan - lan kanthi mangkono nggawe bagean saka karya stabilitas sing luwih gedhe. Iku kaya sing sampeyan ujar ora mesthi sisih paling angel sing nglarani.

      Nyeri minangka sinyal manawa ana sing salah. Nyatane, sisih sing ora dominan bisa uga ora aktif ing otot, supaya awak milih ngirim sinyal nyeri supaya bisa ngerti. Amarga ora seimbang otot iki ing jangka panjang, bisa nyebabake masalah otot lan balung.

      Latihan khusus bisa akeh kasus migunani. Apike kanggo konsultasi karo ahli muskuloskeletal (physio, chiropractor utawa terapi manual)

      Sawetara pitakon:

      - Ing endi awak sampeyan wis ngerteni iki - otot sing endi? Apa sampeyan duwe reaksi inflamasi khas (kulit abang, bengkak, demam, lara wengi utawa liya-liyane?)

      Nggolek kanggo krungu saka sampeyan.

      Reply
      • Wadon 50 ngandika:

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo nanggepi informatif. Aku bisa nulis luwih jero. 

        Liyane babagan yaiku rasa lara saya obah. Aku wis akeh nindakake titik pemicu lan aku bisa ngilangi rasa nyeri nalika aku pijet, nanging minangka ganti, biasane pindhah menyang papan liyane. Nyatane kabeh sisih tengen sing nglarani (saka driji sikil menyang sirah lan metu ing lengen), nanging beda-beda ing endi rasa nyeri. Ing endi aku ngerti rasa nyeri, aku uga bisa ngrasakake senar utawa iket. Ora ana abang utawa bengkak. Sakit kasebut bisa uga digambarake kaya yen ana cakar ing jerone. Kadhangkala dadi migren. Banjur ngrasa kaya salah sawijine sirahku kobong, saliyane mual, kena demam lan umume diketuk. 

        Apa uga khusus yaiku ing sisih kiwa yaiku sisih kiwa sing paling nyeri lan sisih tengen sing paling ketat. Nanging iki saya owah nalika miwiti perawatan metilasi (suplemen sing saya entuk saka dokter ing obat fungsional. Biasane metionine.) Cara perawatan metilasi saya entuk energi lan swasana ati sing luwih apik. Nanging lara ing awak terus, mung ing sisih liyane. 

        Aku aktif mlaku-mlaku, muter, yoga lan qi gong. 

        Reply
        • adus ngandika:

          Halo maneh,

          Sampeyan koyone nindakake akeh tugas. Utamane mikir babagan tetep apik karo hiking, sepedaan, yoga lan qi gong.

          Aku angel menehi wangsulan tartamtu, amarga gejala sampeyan beda-beda - nanging bisa uga katon kaya sawetara knot otot sing ana.

          Sawetara pitakon maneh:

          - Apa sampeyan wis nyoba teknik kerja otot liyane kayata jarum garing, graston utawa perawatan titik pemicu?

          - Kepiye nilai getih sampeyan? Kekurangan vitamin D bisa nyebabake macem-macem kelainan muskuloskeletal sing nyebar:
          (Baca: https://www.vondt.net/vitamin-d-deficiency-may-cause-increased-muscle-pain-sensitivity/)

          - Kepiye fungsi gabungan sampeyan? Apa kurang gerakan ing sendi nyebabake kompensasi ing otot ing sacedhake?

          - Apa ana jinis pencitraan sing dijupuk?

          Nggolek kanggo krungu saka sampeyan.

          Reply
          • Wadon 50 ngandika:

            Matur suwun wangsulan. Aku wis nyoba perawatan akupunktur lan titik pemicu. Tanpa nggayuh apa wae sing awet. Graston ora ngerti karo aku. Aku lara banget, saka vena varikos - operasi, operasi mripat lan weteng. Dadi bisa uga iki bisa mbantu. 

            Aku entuk resep resep vitamin D saka dhokter, lan regane wis cukup sawetara taun saiki. 

            Aku mikir yen otot sing nyenyet nyebabake kekurangan gerakan sendi lan ora kosok balene. Apa sing nyebabake kekurangan gerakan ing sendi? Aku ora duwe nyeri utawa ngeklik ing sendi. 

            Ora imaging awak wis dijupuk. Bisa takon dhokter? Apa jenis? 

          • adus ngandika:

            Halo maneh,

            Aku mikir yen perawatan graston sing dituju jaringan parut kudu dicoba. Sampeyan nyebutake yen rasa lara asring ana ing sisih siji - saiki iki; sisih tengen kabeh. Sampeyan uga ujar manawa sampeyan ngalami serangan sirah / migren parah lan mual. Sepira kerepe sampeyan ngelu / migren iki? Apa dheweke wis diselidiki maneh? Kanggo keamanan (umume ora kalebu), bisa uga ana gunane karo MRI caput utawa MRI? Sakit kepala sing abot kanthi mual dikombinasikake karo rasa lara 'setengah sampeyan' mbenerake gambar kaya ngono - paling ora tegese.

            Regards.
            Thomas

          • adus ngandika:

            Sampeyan bisa ngomong karo dhokter utawa kontak utama babagan hak ngubungake babagan masalah sampeyan, lan dheweke bakal bisa ndeleng manawa bisa uga ana manfaate sawetara gambar liyane. Apa ana kedadeyan babagan kasus sampeyan? Ojo hubungi kita ing pesen ing facebook yen pengin: https://www.facebook.com/vondtnet - banjur bisa mbantu luwih akeh. Ngarep-arep kanggo krungu saka sampeyan.

  3. Heidi K ngandika:

    Halo Aku wanita saka 47 sing nandhang lara otot lan gumantung saka crutch utawa kursi rodha nganggo motor nalika arep mlebu utawa metu. Aku wis meh sesambungan meh 4 taun lan mung saya tambah elek. Badan bisa tahan kurang lan kurang. Nalika nggunakake / mbukak otot saya krasa lara banjur ora digunakake.

    Contone, yen aku wis lunga sethithik ing omah, mula bakal ngencengi otot pupu lan saya tambah abot ing balung lan aku kudu ngenteni mengko awak ora bakal ngrampungake lan nggawa aku. Dadi ya yen aku nggunakake tangane uga. Aku wis kaping pirang-pirang diakoni amarga lumpuh padha wedi strok lan getihen.

    Banjur padha mikir, iku MS, nanging banjur ana macem-macem tambahan sing ora pas. Dadi ora ana sing ngerti..jangan wiwit diwiwiti kanthi nyeri lan lumpuh ing sisih tengen, para ahli neurologi lan olahraga lan aku nindakake 2 kaping seminggu kanthi ahli fisioterapi lan dadi saya tambah ala lan pungkasane gumantung karo kreteg lan kursi rodha.

    Uga mlebu terapi fisik psikomotor saben 14 dina lan latihan lan kontak karo otot. Amarga ana uga masalah, yen dheweke kandha mundhak sikil, mula aku ora bisa nindakake amarga mula aku miwiti lan gumeter sithik. Amarga ora bakal ana kontak. Dadi apa sing bisa ditrapake iki?

    Salam Heidi

    Reply
  4. Randi ngandika:

    Hi! Muga-muga sampeyan bisa mbantu iki. Aku curiga knot otot ing otot kursi, aku kadang adhem yen njagong. Wilayah kasebut, sing mung ana ing peluru iki, wis suwe banget (iki diwiwiti udakara 6 wulan kepungkur), yaiku saiki aku ngrasakake kaku, nyeri ing zona pelvis sing luwih gedhe tinimbang sadurunge, utamane ngubengi sakramen lan tailbone. Aku uga ngerti kasebut ing mburi sisih ing endi peluru, utamane nalika aku tangi. Aku duwe ultrasonik, nanging ora bisa ndeleng apa-apa khusus, mung ujar ana kalsium. Kanggo informasi, geni katon ing loro pinggul (njaba) ing penyelidikan liyane. Aku mlaku ing terrain alam 1-1,5t saben dina, nanging lungguh akeh ing PC ifm job.
    Kepiye nodule otot bisa dideteksi kanggo njaluk perawatan sing bener? Ujian sing menehi "diagnosis"? Frustasi bisa lunga yen ana prekara sing bisa ditindakake.
    Sadurunge, matur nuwun banget kanggo wangsulan.

    Reply
  5. Katharina ngandika:

    Halo Kapan sampeyan kudu pijet simpul otot utawa pijet? Ing dina pemulihan utawa dina latihan? Apa sampeyan bisa nglarani awak yen olahraga tangan lan bali ing dina sing padha kaya pijet utawa nggunakake bal tenis / werni titik pemicu kanggo ngeculake simpul otot?

    Matur suwun sadurunge kanggo balesan.

    Tulus
    Katharina

    Reply
    • Nicolay v / Vondtklinikkene ngandika:

      Hei Katharina! Anggere perawatan fisik otot lan sendi dicocogake miturut bentuk saben dinane lan kesalahan sampeyan - mula sampeyan bisa entuk perawatan meh saben dina (ing jagad sing ideal). Terapis sing resmi, manawa kiropraktor modern, MT utawa fisioterapis, kudu bisa ngrasakake otot lan watesan jaringan alus - lan banjur nyetel cara tekanan lan perawatan miturut tonitas lan ketegangan.

      Ukuran mandhiri, kayata panggunaan pemicu bal werni kanthi ukuran sing beda-beda (deleng conto liwat link ing kene - link dibukak ing jendela anyar), uga bisa digunakake ing dina sing padha nalika olahraga. Nanging, amarga proses ing otot, mula bakal menehi saran tekanan kurang intensif lan durasi sing luwih cekak ing saben wilayah. Yen sampeyan luwih seneng ngoptimalake pemulihan, ana panliten sing nuduhake kemampuan ngobati otot nalika nggunakake sandhangan kompresi - kayata kaos kaki kompresi olahraga (umpamane kanggo pelari - tautan mbukak ing jendela anyar)

      Reply
  6. liya ngandika:

    Halo, apa sampeyan duwe pengalaman hubungane hipotiroidisme subklinis sing ora ditambani lan otot sing ora berfungsi ing punggung, bokong, paha lan efek saraf sing ora bisa dingerteni kanthi radiasi ing sikil, uga polong osteoarthritis (rahang, jempol, sendi pinggul)? Apa tingkat T3 sing sithik banget bisa nyebabake masalah kaya ngono? Salam sejatine

    Reply
    • Alexander v / Vondtklinikkene av Lamb. Lambertseter ngandika:

      Hei Liya! Ya wis. Panliten nuduhake yen nganti 80 persen pasien hipotiroidisme, utamane yen ora dirawat, ngalami myalgias (nyeri otot) lan kelemahan otot. Salajengipun, panelitian kajian saka Pubmed komentar: "Pasien hipotiroidisme parah utawa ora bisa diobati bisa ngalami penyakit otot sing signifikan sing nyebabake watesan fungsional sing parah." Yaiku, kahanan sing ora ditambani bisa ngalami gejala sing saya parah. Muga-muga sampeyan saiki paling ora ngetutake rutin kanthi latihan karo fisioterapi kaping pirang-pirang seminggu. Kita asring ngerti manawa pasien kasebut nandhang lara ing otot lan sendi lan butuh kombinasi terapi fisik lan olahraga.

      Muga-muga slamet ing mangsa ngarep! Tulus, Alexander (Kiropraktor modern lan terapi rehabilitasi biomekanik ing depot Vondtklinikkene. Lambertseter ing Oslo - Pusat Kiropraktik Lambertseter lan Fisioterapi)

      Sumber: «Fariduddin dkk, 2020. Hypothyroid Myopathy. PubMed. »

      Reply

Trackback & Pingbacks

  1. […] Perawatan titik pemicu / simpul otot lan watesan sendhi, umume ngrasakake lelembut perawatan sing kaping pisanan. Nalika […]

  2. Riset: Kedadean titik pemicu myofascial ing nyeri gulu. Vondt.net | Kita ngilangake rasa nyeri. ngandika:

    […] Kaget, ana loro kenaikan poin pemicu, nanging uga nyeri referensi saka poin pemicu (poin pemicu aktif) ing antarane wong-wong sing wis didiagnosis ngalami mekanik […]

  3. […] Biasane kanggo tuwuh simpul otot / titik pemicu ing otot sing dadi […]

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.