kanker balung

kanker balung

kanker balung

Kanker tulang yaiku kedadeyan wutah sel sing ora normal ing balung. Kanker balung bisa dadi entheng utawa ganas, lan bisa kedadeyan ing balung kasebut dhewe utawa minangka tuwuh ing balung kasebut. Kanker bisa nyebabake nyeri sikil, bathi, lan paningkatan fraktur / fraktur sing tambah akeh. Diagnosis biasane nggunakake imaging (X-ray, CT utawa MR), nanging bisa uga kudu njupuk conto jaringan, sing dikenal minangka biopsi, kanggo ngonfirmasi anggepan kasebut.



 

- Apa bedane kanker utama lan metastasis?

Kaya sing dingerteni, kanker bisa dadi entheng lan apes. Kanker benign tegese kanker ora nyebar ing bagean awak liyane. Kanker ganas bakal nyebabake metastasis sing diarani, tegese nyebar menyang bagean liyane ing awak. Beda jinis kanker utama sing beda-beda bisa nyebar menyang macem-macem bagean awak.

 

Yen ngobrol babagan kanker utami, miturut kanker balung, kita tegese kanker sing wis kabentuk utawa balung. Dening metastasis kanker balung dipercaya manawa ana kanker utami (kayata kanker payudara utawa kanker prostat) sing nyebar ing massa balung.

 

Kanker balung jinak luwih umum tinimbang kanker tulang ganas

Untunge, kanker tulang utama ganas langka banget. Ing Amerika Serikat, kira-kira mung 2500 sing nampa diagnosis kanker kaya saben taun. Nomer iki ora kalebu diagnosis macem-macem myeloma (diarani macem-macem myeloma ing basa Inggris), sawijining jinis kanker sing umume kena pengaruh sumsum balung lan dudu lapisan balung njaba.



 

sel-sel kanker prostat

 

Gejala kanker balung

Gejala pertama kanker balung bisa uga lara ing balung dhewe, sing bisa dikalahake utawa dirasakake akeh loro. Tandha pisanan kanker tulang bisa uga ana pembengkakan utawa bongkahan sing ora lara. Iki bisa mboko sithik bakal nglarani lan rasa lara banjur saya parah. Akeh sing nggambarake rasa lara ing tembung kaya lara untu. Ciri khas, rasa sakit terus-terusan ngaso lan wengi. Tumor kanker bisa nyuda struktur balung nganti pungkasane nyebabake sing diarani patah tulang patologis Pecah sing ora kudune kedadeyan struktur tulang sing normal.

 

Kepiye didiagnosis kanker balung?

Sakit utawa ekstremasi sing terus-terusan, kudu ditliti X-ray. Sinar-X bisa nuduhake manawa ana tuwuhing sel balung sing ora normal lan sapanunggalane, nanging angel kanggo nemtokake manawa jinise utawa ganas. Sampeyan kudu ujar manawa ana sawetara jinis kanker tulang lan kahanan balung sing bisa ditemtokake nganggo sinar-X, kalebu penyakit Paget, chondroma, kista balung, fibroma non-osseous (tuwuhing serat tanpa jaringan tulang, sing dikenal minangka fibroma nonossifying ing basa Inggris) lan displasia fibrosa (disfasia fibrosa norsk).

 



Yen pemeriksaan sinar-X ora konsisten, sampeyan bisa nambahi Pemeriksaan MRI utawa Pengimejan CT - jinis ujian iki bakal bisa ngramal ukuran lan lokasi sing pas, sing sabanjure menehi informasi penting nalika diagnosis sing bener. Link pungkasan ing diagnosis yaiku biopsi, ing ngendi sampeyan njupuk conto sel kanthi masang jarum menyang wilayah sing kena pengaruh. Masalahe yaiku sampeyan bisa ngebom sel kanker dhewe. Dadi diagnosis kaya iki ora aman 100%.

 

sel-sel kanker

 

Dhaptar macem-macem jinis kanker balung

Wangun kanker balung benign

- Osteochondroma

- Enchondroma

- Chondroblastoma

Chondromyxofibroma

Osteoid osteoma

- Tumor sel kuman

 



Wangun kanker balung primer

myeloma (uga luwih dikenal minangka pirang-pirang myeloma ing basa Inggris)

- osteosarcoma

- fibrosarcoma

- Histiocytoma fibergus ganas

- chondrosarcoma

- Sarkom Ewing

- Limfoma balung / sel sarcoma balung

- Tumor sel kuman berbahaya

- Kordom

 

Sel Cancer rektum

 

 



metastasis

- Kanker payudara, kanker paru-paru, kanker prostat, kanker ginjel, kanker tiroid lan kanker usus kabeh bisa nyebar menyang balung.

- Diagnosis bisa dikonfirmasi kanthi pencitraan lan yen perlu; biopsi

- Wangun perawatan kalebu radiasi, kemoterapi lan / utawa operasi. Wis rampung ing pirang-pirang dekade kepungkur kemajuan utama ing perawatan kanker (Pranala PubMed).

0 replies

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.