fibromyalgia
<< Rematik

fibromyalgia

Fibromyalgia minangka kahanan medis sing ditondoi kanthi nyeri kronis, nyebar lan sensitivitas tekanan ing kulit lan otot. Fibromyalgia minangka kahanan sing fungsional banget. Iki uga umum kanggo wong sing ngalami lemu, masalah turu lan masalah memori.

Gejala bisa beda-beda, nanging gejala karakteristik minangka nyeri sing signifikan lan nyeri kobong ing otot, lampiran otot lan ing sekitar sendi. Iki dikelaskan dadi siji kelainan urat alus.

Penyebab fibromyalgia ora dingerteni, nanging panaliten anyar ngusulake manawa bisa uga epigenetika lan gen sing nyebabake cacat ing otak. Kira-kira ana 100000 utawa luwih sing kena fibromyalgia ing Norwegia - miturut angka saka Asosiasi Fibromyalgia Norwegia.

Uga gulung mudhun ing artikel kanggo kanggo nonton video pelatihan sing dicocogake karo wong sing duwe fibromyalgia.



Luwih fokus kudu diselehake ing riset sing dituju ing kondhisi sing akeh pengaruh - pramila kita ngajak sampeyan nuduhake artikel iki ing media sosial, luwih becik liwat kaca Facebook kita lan ujar: "Ya kanggo riset luwih lengkap babagan fibromyalgia". Kanthi cara iki siji bisa nggawe 'penyakit sing ora katon' luwih katon.

Waca uga: - 6 Olahraga kanggo Sing Fibromyalgia

latihan kolam banyu panas 2

Judul? Gabung karo klompok Facebook «Rheumatism - Norwegia: Riset lan warta»Kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan kelainan iki. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

Fibromyalgia - definisi

Fibromyalgia asale saka basa Latin. Ngendi 'fibro' bisa diterjemahake nganggo jaringan fibrosa (jaringan ikat) lan 'myalgia' bisa diterjemahake kanthi nyeri otot. Definisi fibromyalgia dadi 'nyeri otot lan jaringan jaringan konektip'.

Sapa sing kena pengaruh fibromyalgia?

Fibromyalgia paling asring mengaruhi wanita. Ana rasio 7: 1 ing antarane wanita lan pria sing kena pengaruh - tegese wanita kaping pitu luwih akeh tinimbang pria.

Apa sing nyebabake fibromyalgia?

Sampeyan durung ngerti sabab sing tepat kanggo fibromyalgia, nanging sampeyan duwe sawetara teori lan kemungkinan sebab.

Genetics / Epigenetics: Pasinaon wis menehi bukti manawa fibromyalgia asring terus-terusan ing kulawarga / kulawarga lan uga wis katon manawa pengaruh njaba kayata stres, trauma lan infeksi bisa nyebabake diagnosis fibromyalgia.

Panaliten biokimia

- Apa jawaban fibromyalgia minangka misteri ing gen kita?

Trauma / cedera / infeksi: Wis dituduhake yen fibromyalgia bisa duwe korélasi tumrap traumas utawa diagnosis sing beda. Sakit leher, Arnold-Chiari, stenosis cervical, laring, mycoplasma, lupus, virus Epstein Barr lan infeksi saluran pernapasan kabeh dikutip minangka panyebab fibromyalgia.

Waca uga: - Fibromyalgia Bisa uga Amarga Salah Pelanggaran ing Otak

meningitis

 

Apa gejala khas fibromyalgia?

Nyeri lan gejala karakteristik kayata kaku otot, lemes / lemes, turu ora apik, kekuwatan, pusing, nyeri sirah lan weteng.

Kaya sing wis dingerteni, laporan uga ditampa manawa wong sing kena pengaruh fibromyalgia asring nandhang masalah ing memori, sindrom kaki sing ora entheng, sensitivitas swara lan cahya, uga sawetara gejala neurologis. Diagnosis asring magepokan karo depresi, kuatir, lan sindrom stres pasca traumatik.

 



Apa iku Chiropraktik?

Kepiye diagnosis fibromyalgia?

Sadurunge, diagnosis ditindakake kanthi mriksa 18 poin tartamtu ing awak, nanging metode diagnosis iki saiki dibuwang. Ateges ora ana tes diagnostik khusus, asring adhedhasar pengecualian diagnosis liyane uga adhedhasar gejala karakteristik / pratandha klinis.

Diagnosis ing titik nyeri ing awak?

Panaliten anyar, diterbitake ing Jurnal Rheumatologi Klinis (Katz et al, 2007), nolak teori titik nyeri minangka kriteria diagnostik, amarga padha nyimpulake manawa umume wong uga ngalami rasa lara ing poin kasebut. Uga dipercaya manawa akeh misinterpret nyeri myofascial abot kayata fibromyalgia.

pain ing awak

Perawatan fibromyalgia

Pengobatan fibromyalgia rumit banget. Iki amarga kondhisi kasebut beda-beda ing antarane masarakat lan asring digandhengake karo sawetara kahanan liyane. Perawatan bisa kalebu obat, pangowahan gaya urip, terapi fisik lan terapi kognitif - asring ing pendekatan interdisipliner.

Nutrition

Sawetara wong ngalami peningkatan ing gejala fibromyalgia kanthi cara nggawe diet. Iki bisa uga nolak saka, kayata, alkohol, produk susu lan / utawa gluten.

Fisioterapi

Keuntungan banget kanggo wong sing nandhang fibromyalgia lan njaluk bantuan kanggo ngerteni latihan sing paling apik kanggo dheweke. Ahli terapi fisik uga bisa nambani perih, otot sing kenceng.

Perawatan kiropraktik lan sendi

Pangobatan sendi lan fisik bisa ngilangi nyeri otot lan sendi. Kiropraktor modern ngrawat otot lan sendi, lan uga bisa, minangka kontak utama, mbantu ngubungake utawa padha.

Terapi kognitif

Efek moderat ing gejala fibromyalgia. Efek kurang yen mung terapi kognitif digunakake, nanging kanthi efek luwih signifikan yen digabungake karo terapi liyane.

Terapi pijat lan fisik

Pakaryan lan pijet otot bisa duwe efek ngluwari gejala ing otot sing sempit lan nyeri. Iki nambah sirkulasi getih ing area otot sing lara lokal lan larut dadi serat otot sing kenceng - uga bisa mbantu ngilangi denyut lan sapanunggalane.

Perawatan jarum / akupunktur

Terapi akupunktur lan jarum wis nuduhake efek positif ing perawatan lan nyeri amarga fibromyalgia.

pakaryan AMBEGAN

Teknik napas sing tepat lan AMBEGAN pakaryan Sing bisa nyuda stres lan kuatir bisa mbantu ngilangi gejala.

Latihan / latihan kanggo wong sing duwe fibromyalgia

Latihan lan latihan sing bisa diowahi bisa nambah wujud fisik lan turu. Iki uga wis ana hubungane karo rasa nyuda lan lemes. Panliten nuduhake manawa latihan jantung lan latihan olahraga utamane katon paling efektif kanggo wong sing kena pengaruh fibromyalgia. Ing ngisor iki minangka conto program pelatihan:

VIDEO: 5 Olahraga Gerakan Kanggo Sing Fibromyalgia

Ing kene sampeyan ndeleng limang latihan gerakan sing apik sing diadaptasi karo fibromyalgia. Iki bisa mbantu nyuda nyeri otot lan sendi kaku. Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng.


Melu kulawarga lan langganan ing saluran kita (klik ing kene) - lan tindakake kaca ing FB kanggo saben dina, tips kesehatan gratis lan program olahraga sing bisa mbantu sampeyan supaya luwih sehat.

Latihan banyu / kolam renang panas

Latihan banyu / blumbang panas wis nedahake manawa bisa mbebayani nalika gejala relief lan peningkatan fungsi - iki utamane amarga nggabungake latihan kardio karo latihan resistensi.

Aerobik kanggo wong tuwa

Waca uga: - 3 Ngleksanani AMBEGAN jero kanggo Stres



Yoga nglawan stres

Kepiye carane bisa njaga fibromyalgia ing teluk?

- Urip sehat lan olahraga kanthi rutin (miturut watesan)
- Nggoleki kesejahteraan lan supaya stres ing saben dinten
- Tetep ing kahanan fisik sing apik program olahraga sing diadaptasi kanggo sing duwe fibromyalgia

Tiyang sepuh ngleksanani

Pangobatan liyane

- D-ribosa

- LDN (dosis naltroxen sithik)

Perawatan kanggo fibromyalgia

Gambar kasebut disusun dening CureTogether lan nuduhake ringkesan terapi lan kesabaran sing dilaporake ing perawatan fibromyalgia. Kaya sing dingerteni, skor LDN dhuwur banget.

Waca liyane: 7 Cara LDN Bisa mbantu Ngatasi Fibromyalgia

7 cara LDN bisa mbantu nglawan fibromyalgia

Bebas bae dienggo bareng ing media sosial

Maneh, kita pengin takon kanthi becik kanggo nuduhake artikel iki ing media sosial utawa liwat blog sampeyan (rujuk langsung menyang artikel). Ngerteni lan fokus fokus yaiku langkah pertama kanggo urip saben dinten sing luwih apik kanggo wong-wong sing kena pengaruh nyeri kronis, reumatisme lan fibromyalgia.

 

Mangkene sampeyan bisa mbantu nglawan rasa nyeri kronis lan ndhukung: 

Pilihan A: Nuduhake langsung ing FB - Salin alamat situs web lan tempel menyang kaca Facebook utawa ing klompok Facebook sing gegandhengan karo sampeyan. Utawa, pencet tombol "bareng" ing ngisor iki kanggo nuduhake kiriman kasebut ing facebook sampeyan.

 

Tutul iki kanggo nuduhake luwih. Matur nuwun kanggo kabeh wong sing mbantu ningkatake pangerten babagan penyakit fibromyalgia lan diagnosis kronis!

Pilihan B: Link langsung menyang artikel ing blog utawa situs web.

Pilihan C: Tindakake lan padha Kaca Facebook kita

 

NEXT PAGE: - 18 Titik Otot Nyeri Iki Bisa Ngerteni Yen Sampeyan Fibromyalgia

18 titik otot aching

Klik ing ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure.



referensi:
Robert S. Katz, MD, lan Joel A. Block, MD. Fibromyalgia: Nganyari Mekanisme lan Manajemen. Jurnal Rheumatologi Klinis: Volume 13 (2) April 2007pp 102-109
Gambar: Creative Commons 2.0, Wikimedia, WikiFoundry

Pitakonan Paling Sering Babagan Fibromyalgia:

Aja nggunakake kothak komentar ing ngisor iki yen sampeyan duwe pitakon utawa komentar.

Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba mangsuli kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Kita uga bisa mbantu sampeyan narjamahake wangsulan MRI lan sapanunggalane. Yen ora, aja ngundang kanca lan kulawarga supaya seneng kaca Facebook - sing diupdate kanthi rutin kanthi saran kesehatan, olahraga. lan penjelasan diagnosis.)
12 replies
  1. Elsa ngandika:

    Apa ana sing nyelidiki kenapa akeh wanita ngandhut sing ngomong yen gejala Fibromyalgia meh ilang nalika ngandhut lan wektu sawise nyusoni kanthi lengkap? Aku pengin meteng 5 sasi liyane taun..?

    Reply
    • Catherine ngandika:

      Halo Elsa. Jawaban sing telat, nanging hormon sing diprodhuksi dening wanita nalika meteng yaiku nyuda rasa nyeri. Aku lunga ing hormon hcg sawetara taun kepungkur lan ngalami pain relief lan tambah energi. Ing luar negeri, riset wis ditindakake babagan hcg minangka obat sing nyuda rasa lara, nanging iki dudu sing digunakake ing Norwegia.

      Reply
  2. Elisabeth ngandika:

    Woy repot karo fibromyalgia, metabolisme kurang lan endometriosis, apa ana hubungane antarane telu iki? Aku duwe prolaps ing mburi ngisor, Aku tak langsung sawise aku dibusak tailbone. Wis pirang-pirang taun berjuang karo lumbago lan rumangsa yen olahraga meh nggawe aku kuwatir amarga aku lara.

    Foto Pak sing dijupuk pirang-pirang taun kepungkur nuduhake nyandhang ing bangkekan lan pinggul. Chiropractor lan ahli akupunktur saya wis kaping pirang-pirang kalem amarga dheweke curiga yen aku duwe hernia, nanging ora mengaruhi tes sing ditindakake sawetara taun kepungkur - apa sampeyan bisa nuntut saka ujian? Susah seneng urip kanthi rasa lara saben dina.
    lsp. Elisabeth

    Reply
    • Nicolay v / Vondt.net ngandika:

      Hai Elisabeth,

      Nganti 30% saka wong sing metabolisme kurang uga didiagnosis fibromyalgia - dadi ana sambungan tartamtu, nanging sambungan iki durung dimangerteni kanthi lengkap.

      1) Sampeyan nulis yen sampeyan wis dibusak tailbone ?! Maksude piye?
      2) Nalika sampeyan ngalami prolaps punggung ngisor? Apa wis ditarik wiwit debut?
      3) Apa sampeyan wis nyoba latihan khusus? Kasunyatan yen nyeri otot mung minangka tandha yen otot ora cukup kuwat kanggo beban - banjur nalika sampeyan ngadeg lan lumaku ing saben dinten, sampeyan uga nandhang lara amarga iki (kalebu lumbago). Siji-sijine cara kanggo ngindhari nyeri punggung yaiku otot sing ndhukung luwih kuwat tinimbang beban - mula ing kene sampeyan kudu nemokake bentuk latihan sing diadaptasi supaya dadi luwih kuat. Miwiti kanthi intensitas sing sithik lan target dhuwur. Perlu sawetara sasi sadurunge sampeyan bisa mbangun dhewe nganti tingkat sing cukup apik.

      Wigati wangsulan. Thanks in advance.

      Regards.
      Nicolay v / vondt.net

      Reply
    • Nicole v / vondt.net ngandika:

      Hi Ellen-Marie,

      Panliten iki ora ngomong apa-apa - dadi sayangé kita ora ngerti.

      Sugeng dina.

      Regards.
      Nicole v / Vondt.net

      Reply
  3. Bente M ngandika:

    Halo aku ketemu iki saiki. Aku duwe pitakonan sing ngganggu akeh. Apa kita lali bab ... short-term memory .. ana akeh sing berjuang karo. Napa kita lali tembung? kok kita ora ditliti ing otak utawa ing mburi? Iku kudu ditampilake nang endi wae. Ibu wis ngalami Fibro pirang-pirang taun lan berjuang karo memori sing saiki wis ditindakake tes sumsum tulang belakang. Banjur aku kepengin weruh kabeh sing duwe Fibromyalgia duwe perkara sing padha. Aku wedi karo penyakit iki.

    Reply
    • Jon ngandika:

      Ya, aku duwe lan ibuku 86 duwe uga. Kadhang-kadhang rada ngganggu, nanging kanthi humor sing sithik bisa uga. 😉

      Reply
    • Smuna ngandika:

      Stress / stres oksidatif, peradangan kronis lan kualitas turu sing kurang bisa nyebabake otak. Nalika nerangake turu, siji bisa turu kabeh wengi, nanging isih ora duwe turu jero apik sing penting kanggo memori lan konsentrasi.

      Reply
  4. Lolita ngandika:

    Kabeh iki bener. Aku wis menyang sawetara fisioterapis lan ora ana sing pengin menehi pijet sing bisa ngeculake otot sing kenceng. Dheweke mung bakal menehi informasi babagan latihan.

    Reply
  5. Lisa ngandika:

    Hai. Ora ngerti ngendi arep takon - supaya aku nyoba kene. Makarya ing taman kanak-kanak lan wis lara gulu kanggo bab 1 taun. Diwiwiti kanthi penyakit kristal (ujare dokter - chiropractor ujar yen asale saka gulu). Aku saiki wis cuti lara wiwit akhir Januari. Tindak menyang chiropractor, nanging felt sing mbantu paling ana lan banjur - saiki pindhah menyang physio ing. Aku wis menyang MRI lan X-ray. Asil kasebut yaiku: Tambah degenerasi disk ing tingkat C5 / C6 lan C6 / C7, ditambahake reaksi piring tutup Modic tipe 1 ing sisih kiwa uga fleksi disk sing rada tambah lan celengan uncovertebral gedhe sing menehi stenosis foramen sing relatif cetha kanggo C6 lan C7 sisih kiwa. oyod. Ora ana stenosis spinal utawa myelomalasia. Nambahake sing aku duwe akèh pain ing sirah. (Lan iku biasane babagan slamming mlaku nalika aku mindhah lan lumaku). Ana ing fisio wingi. Dheweke ora ngandika akeh bab asil, nanging ngandika Aku kudu ngegetake gulu dicokot lan terus mlaku (sing dadi cantik uga). Dheweke uga ujar manawa Modic wis kabukten, nanging para peneliti ora setuju yen nggunakake antibiotik utawa ora. Sing dakkarepake yaiku Modic - wis maca babagan babagan balung mburi lumbar - apa padha karo gulu? Elinga yen sawetara wong ing sekitarku ora mikir yen aku lara gulu lan bisa uga aku kudu nindakake luwih akeh. Aku duwe sawetara dina sing apik, nanging butuh sethithik sadurunge lara maneh. Apa jinis Modic 1 sing bisa ilang? Aku wedi yen cuti lara suwe banget.

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Kolom wajib ditandhani karo *