Osteoarthritis ing lutut

Osteoarthritis (osteoarthritis) - Sebab, perawatan lan langkah-langkah

Osteoarthritis biasane katon pungkasan nalika urip. Osteoarthritis ditetepake minangka «kahanan monoartikel alon-alon (utawa arang, polikuler) kondhisi sing bisa mengaruhi tangan lan sendi bobot gedhe.Osteoarthritis asale saka tembung Yunani "arthrosis" sing tegese gabungan. Nalika sampeyan ngobrol babagan osteoarthritis, iki tegese nganggo bareng ing obrolan sing paling umum. Gulung mudhun kanggo ndeleng luwih akeh video olahraga kanthi latihan sing bisa ngilangi rasa nyeri lan gagal amarga osteoarthritis.

 

TIP: Akeh wong sing ngalami osteoarthritis lan arthritis kaya sing digunakake sarung tangan kompresi khusus dicocogake (tautan mbukak ing jendela anyar) kanggo fungsi sing luwih apik ing tangan lan driji. Iki umum banget ditindakake ing antarane rheumatologis lan sing nandhang sindrom trowongan carpal kronis. Bisa uga ana tukang tarik og kaos kaki kompresi khusus dicocogake yen sampeyan diganggu driji sikil sing kaku lan lara - bisa uga hallux valgus (jempol sikil kuwalik).

 

Waca uga: 15 Tandha awal Rheumatism

ringkesan sendi - rematik

 



VIDEO: 5 Pakaryan Kain Ngalahake Stenosis Spinal (Kondisi Narasi Balung ing Puri)

Osteoarthritis (osteoarthritis) bisa nyebabake kahanan sing luwih kenceng ing mburi sing bisa nyebabake gangguan saraf. Kahanan saraf sing ketat iki uga dikenal minangka stenosis tulang belakang.

 

Limang olahraga lan latihan regang iki bisa mbantu njaga mobilitas ing mburi lan kanthi mangkono ngeculake saraf sing dicenthang. Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng latihan kasebut.


Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita kanggo tips olahraga gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

 

VIDEO: 5 Olahraga Kekuwatan Ngatasi Kahanan Sing Gugus Nar ing mburi amarga Osteoarthritis

Sampeyan uga penting kanggo nambah kekuatan otot punggung sing luwih jero kanggo ngatasi sendi punggung sampeyan. Ing video ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng limang latihan kekuatan sing bisa mbantu sampeyan mundur kanthi kuwat lan kanthi mangkono bisa nyegah luwih rusak. Program ngleksanani kudu ditindakake kaping papat seminggu kanggo efek sing paling optimal.

Sampeyan seneng video kasebut? Yen sampeyan njupuk kauntungan saka iku, kita bakal ngormati sampeyan sing langganan saluran YouTube lan menehi jempol ing media sosial. Tegese akeh kanggo kita. Agung!

 

Sabab: Napa kula ngalami osteoarthritis?

Osteoarthritis, uga dikenal minangka osteoarthritis utawa osteoarthritis, disebabake nyandhang sendi lan tulang rawan normal - nanging wis ujar manawa, ana penyakit sendhi lan radhang sendi tartamtu sing bisa nyebabake osteoarthritis nalika umure luwih cepet. Mesthi wae, uga ana faktor risiko tartamtu kanggo ngalami osteoarthritis kaya kasebut ing artikel mengko. Cartilage minangka sendi kang dumunung minangka lapisan pelindung ing pungkasaning sikil. Yen nyandhang abot, tulang rawan iki bisa diremehake kanthi alon lan sampeyan resiko njupuk balung menyang balung kontak ing sendi.

 

Aja osteoartritis bisa nyegah sampeyan karo kegiatan saben dina - Photo Wikimedia Commons

Aja nganti osteoartritis nyegah sampeyan mikir babagan kegiyatan saben dinane - Foto Wikimedia Commons

Ngendi iku umume kena penyakit osteoarthritis?

Osteoarthritis biasane dikembangake ing sendi mawa bobot kayata dhengkul, gulu, pinggul lan bagean ngisor saka murah bali. Nanging dadi Kabeh sendi bisa kena pengaruh osteoarthritis.

 

Waca uga: Dadi bisa Olahraga ing Kolam Air Panas nglawan Fibromyalgia

iki carane latihan ing kolam renang panas mbantu karo fibromyalgia 2



 

 

 

Apa bedane osteoarthritis lan arthritis?

Osteoarthritis yaiku nyandhang sendi normal. Artritis nuduhake yen kita uga duwe proses inflamasi ing sendi, kayata ing arthritis rheumatoid. Sawetara gejala arthritis yaiku abang ing kulit sekitar sendi, cetha dadi gedhe og gerakan sendi kanthi signifikan.

 

Apa faktor risiko osteoarthritis?

Munggah beban bisa nambah kasempatan nyandhang osteoarthritis / nyandhang sendi. Bobot awak nambah risiko osteoarthritis ing sendi bobot kaya hip, gulu lan lutut. Umumé beban utawa cedera sing dhuwur saka olahraga lan kerja uga bisa nyepetake osteoartritis, lan umpamane, pemain bal tangan cenderung ngembangake osteoartritis ing lutut amarga cedera lan reget bola ing permukaan hard.

 

Pakaryan bola-bali sing abot bisa nyebabake osteoarthritis sadurunge - Photo Wikimedia Commons

Pakaryan sing abot lan bola-bali bisa nyebabake osteoarthritis sadurunge - Foto Wikimedia Commons

 

Radonarter sinar-X:

Miturut «Compendium ing Rheumatology»Wiwit taun 1998, setengah saka luwih saka 65 ngalami osteoarthritis nalika mriksa sinar-X. Yen umure mundhak luwih saka 75 taun, 80% ngalami temuan osteoarthritis ing sinar-X.

 

Waca uga: 5 Tahap Osteoarthritis (Cara Ngrusak Osteoarthritis)

5 tahap osteoarthritis

 



Apa Gejala Osteoartritis?

Nyandhang sendhi bisa nyebabake gejala ing sendi ing bentuk kaku kaku og pain sendi. Siji uga pengalaman sorone ngubengi sendi sing kena pengaruh lan kadhangkala uga 'njaga otot' kanthi bentuk otot / titik pemicu sing ketat. Gerakan sendi sing suda uga umum. Kadhangkala kanthi osteoartritis sing signifikan uga bisa dialami kaya-kaya sikil padha ngguyu amarga kekurangan rawan, sing diarani 'ngisin-isini'. Liyane bab sing bisa dumadi ing osteoarthritis sing moderat kanggo awak nempatake sikil tambahan, sing diarani 'spurs balung'.

 

Nyegah lan perawatan saka osteoarthritis

Nalika nerangake osteoarthritis, luwih becik yen orarandha nyegah. Ora angel nindakake apa-apa utamane nalika osteoarthritis ana. Yen sampeyan ngebotake, sampeyan kudu nyoba kanggo ilang bobot amarga iki bakal nyuda beban ing sendi bobot. Latihan khusus uga bisa mbantu ngenteni osteoarthritis. Mobilisasi bebarengan sing ditindakake dening ahli terapi kiropraktik utawa manual uga duwe efek klinis sing wis kabukten:

 

Meta-study (French et al, 2011) nuduhake manawa perawatan manual osteoarthritis hip duwe efek positif ing babagan rasa nyeri lan perbaikan fungsional. Panliten kasebut nyimpulake yen perawatan manual luwih efektif tinimbang latihan ing perawatan osteoarthritis. "

 

Glukosamin sulfat kanthi kombinasi sulfat chondroitin (Baca: 'Glucosamine sulfat marang nyandhang?') uga wis nuduhake efek ing osteoartritis lutut kanthi sinau ing koleksi koleksi sing luwih gedhe (Clegg et al., 2006).

Kesimpulan kasebut yaiku:

"Glucosamine lan chondroitin sulfate piyambak utawa ing kombinasi ora nyuda rasa sakit ing klompok pasien sakabehe kanthi osteoarthritis lutut. Analisa eksploratif nuduhake manawa kombinasi glukosamin lan klorin sulfat bisa uga efektif ing subkumpulan pasien kanthi nyeri lutut moderat nganti abot. "

 

Peningkatan statistik sing signifikan ing antarane 79% (kanthi tembung liya, 8 saka 10 sing luwih apik) katon ing klompok nyeri lutut moderat-nganti-abot (moder-nganti-abot) amarga osteoarthritis, nanging sayangé iki ora pati penting nalika asil panaliten iki diterbitake ing media. Antarane liyane, panaliten kasebut kasebut ing Jurnal Asosiasi Medis Norwegia 9/06 ing ngisor iki kanthi judhul "Glucosamine ora duwe pengaruh kanggo osteoarthritis", sanajan ana pengaruh signifikan ing subkumpulan ing panelitian kasebut.

 

Waca uga: 8 Ukuran anti-inflamasi alami Ngatasi Rheumatism

8 langkah anti-inflamasi nglawan rheumatism

 



Siji bisa takon apa panulis artikel mung ngandelake artikel ing pers saben dinane utawa mung maca setengah kesimpulan sinau. Iki minangka bukti yen glukosamine sing digabungake karo chondroitin sulfat duwe pengaruh sing signifikan miturut statistik plasebo:

Sinau glukosamine

Sinau glukosamine

panjelasan: Ing kolom nomer telu, kita ndeleng efek glukosamine + chondroitin ing kombinasi nglawan efek plasebo (pil gula). Efek kasebut signifikan amarga mlayu (ngisor kolom katelu) ora nyabrang 1.0 - yen wis nyabrang 1 iki nuduhake statistik statistik nol lan asil kasebut ora bener.

 

Kita ndeleng manawa iki ora kedadeyan karo kombinasi glukosamine + chondroitin ing perawatan nyeri lutut ing subkumpulan kanthi nyeri abot, lan pitakonan kenapa iki ora luwih fokus ing jurnal sing relevan lan pers saben dina.

 

Wacanen: Glukosamin sulfat ing perawatan osteoarthritis? Efektif?

 

Rekomendasi Nganggo Timer kanggo Nyeri Rematik lan Nemen

Sarung tangan kompresi sooth alus - Foto Medipaq

Klik ing gambar kanggo maca liyane babagan sarung tangan kompresi.

  • Kaset mini (akeh sing lara rematik lan nemen rumangsa luwih gampang olahraga nganggo elastis khusus)
  • Balls titik pemicu (mandhiri kanggo nyambut otot kanthi saben dinane)
  • Krim Arnica utawa kondisioner panas (akeh wong nglaporake sawetara rasa nyeri yen nggunakake, contone, krim arnica utawa kondisioner)

- Akeh wong nggunakake krim arnica kanggo nyeri amarga sendhi kaku lan otot sing lara. Klik gambar ing ndhuwur kanggo maca luwih lengkap babagan carane krim arnica bisa mbantu nyuda sawetara rasa lara sampeyan.

 

 



 

Olahraga nglawan osteoarthritis ing pinggul

Olahraga otot stabil bisa mbantu awak supaya nyuda sendi lan disk intervertebral. Kanthi nglatih kekuwatan ing otot ing sacedhake, uga olahraga kanthi rutin - kayata ing ngisor iki - sampeyan bisa njaga sirkulasi getih lan elastis otot. Disaranake sampeyan nyoba nindakake iki, utawa padha, latihan saben dinane.

 

VIDEO: 7 Pakaryan nglawan Osteoarthritis / Gunakake ing Hip lan Punggung

Bebas bae kanggo langganan saluran YouTube kita (klik kene) kanggo program olahraga gratis lan kawruh kesehatan.

 

Waca liyane: - Kepiye Yoga Bisa Ngurangi Fibromyalgia Lan Nyeri Nemen

 

Osteoarthritis saka pinggul - Coxarthrosis

nyeri pinggul ing ngarep

Waca artikel utama babagan osteoartritis saka pinggul ing kene (klik ing kene utawa gambar ing ndhuwur kanggo mbukak artikel osteoartritis pinggul utama).

 

Apa Hip Arthritis?

Sambungan pinggul kalebu soket pinggul, yaiku bagean saka bangkekan, lan femur femur. Soket pinggul lan bal pinggul "klambi" kanthi balung rawan sing alus supaya gerakan bisa ditindakake kanthi resistensi paling sithik.

Osteoarthritis (osteoarthritis) ing pinggul yaiku, miturut jeneng, owah-owahan nyandhang robek ing sendi pinggul, biasane disebabake amarga wis tuwa. Dokter kadang nggunakake istilah coxarthrosis. Riwayat medis lan temuan ing ujian medis bakal menehi curiga banget marang diagnosis, lan bisa dikonfirmasi kanthi pemeriksaan sinar-X.
Sendi pinggul minangka sendi ing awak ing endi osteoarthritis asring dumadi. Pasien tuwa biasane ndeleng sinar x, nanging mung sebilangan cilik pasien kasebut duwe gejala. Dadi, osteoarthritis sing dideteksi ing sinar-X ora ateges penyakit utama. 90% pasien umur 65 taun sing ngeluh nyeri pinggul duwe osteoarthritis sendi pinggul. Saben taun, kira-kira. 6.500 prosthes ing pinggul ing Norwegia, sing 15% kalebu operasional.

sabab

Osteoarthritis minangka kahanan sing nyuda lan ngrusak sendi. Wiwitane, tulang rawan artikular sing rusak. Permukaan sing alus sing ana ing antarane soket pinggul lan femur femur pungkasane bakal ora rata. Nalika mlaku, "gesekan" ana ing sendi, sing nyebabake nyeri. Pungkasane bakal ana kalsifikasi, mobilitas bakal dadi luwih mlarat lan sendhi dadi kaku.
Ana bedane ing sendi hip lan utami. Kahanan ing ngisor iki nambah kasempatan nandhang osteoarthritis sekunder ing pinggul: obesitas, fraktur hip utawa femur sadurunge, cacat kongenital hip lan peradangan sendi pinggul.

 

gejala

Nyeri mboko sithik tuwuh ing pangkal paha lan ngarep lan sisih paha. Sakit kasebut asring sumunar menyang lutut. Sakit kasebut asring teka nalika sampeyan mlaku. Dheweke dadi kurang kuat sawise mlaku sawetara detik utawa menit, nanging banjur dadi luwih elek sawise sawetara wektu. Akeh stres ing sikil nambah lara. Mboko sithik, rasa lara tuwuh ing liyane lan ing wayah wengi. Ing lara wengi, kahanan kasebut wis suwe. Jarak lumampah dadi luwih cendhek, pasien lunyu lan kudu nggunakake tebu.

 

NEXT PAGE: - Tahap 5 Kneartrose (Kepiye Otomosis Osteoartritis)

5 tahap osteoarthritis

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure. Yen ora, tindakake kita ing media sosial kanggo nganyari saben dina kanthi kawruh kesehatan gratis.

 



Logo Youtube cilikTututi Vondt.net ing YOUTUBE

(Tindakake lan komentar yen sampeyan pengin kita nggawe video kanthi latihan utawa elaborasi khusus kanggo masalah ANDA)

logo facebook cilikTututi Vondt.net ing FACEBOOK

(Kita nyoba nanggapi kabeh pesen lan pitakon sajrone 24-48 jam. Sampeyan uga bisa mbantu sampeyan napsirake tanggapan MRI lan liya-liyane.)

 

Pitakonan Paling Sering Babagan Osteoarthritis

Bebas bae takon babagan bagean komentar ing ngisor iki utawa liwat media sosial.

 

 



sumber:

  1. Prancis, HP. Manual therapy kanggo osteoarthritis saka hip utawa lutut - review sistematis. Man Ther. 2011 Apr; 16 (2): 109-17. doi: 10.1016 / j.math.2010.10.011. Epub 2010 13 Dis.
  2. «Compendium on Rheumatology», 1997-98. Departemen Rheumatologi, Rumah Sakit Haukeland. Novartisserien, faghefte nr.1, 1997. Profesor Hans-Jacob Haga.
  3. Clegg DO, Reda DJ, Harris CL, Klein MA, O'Dell JR, Hooper MM, Bradley JD, Bingham CO 3rd, Weisman MH, Jackson CG, Lane NE, Cush JJ, Moreland LW, Schumacher HR Jr, Oddis CV, Wolfe F, Molitor JA, Yocum DE, Schnitzer TJ, Furst DE, Sawitzke AD, Shi H, Brandt KD, Moskowitz RW, Williams HJ. Glukosamin, sulfat chondroitin, lan loro kasebut kalebu kanggo osteoarthritis lutut sing nyeri. N Engl J Med. 2006 Februari 23; 354 ​​(8): 795-808.

 

Pitakonan Paling Sering:

 

Apa tembung liyane kanggo nyandhang lutut?

Tembung liyane kanggo nyandhang nyuda yaiku osteoarthritis dhengkul. Osteoarthritis tegese nyandhang sendhi lan balung nom. Nyandhang iki bisa uga ana gandhengane karo umur utawa ing kasus sing jarang ditemokake, yaiku trauma (osteoarthritis bisa tuwuh luwih cepet ing sendi sing cilaka - kayata, pemain bal-balan duwe insiden nyandhang lutut)

 

Apa sababe osteoarthritis saka sendi?

Sampeyan bakal nemokake panjelasan lan informasi babagan panyebab osteoarthritis ing sendi ing bagean 'sabab' sing luwih dhuwur ing artikel kasebut.

 

Apa hubungane osteoartritis lan nitric oxide? Apa oksida nitrat bisa ngobati osteoarthritis?

Nitric oxide minangka gas beracun sing dibentuk sajrone metabolisme L-arginine kanthi sintesis nitrat oksida (NOS). Tambahake anané oksida nitrat bisa dideleng ing osteoarthritis lan sandhangan sendi. Nalika ngombe NG-monomethyl-t-arginine, katon nyuda nitrat oksida mula karusakan lan inflamasi ing wilayah kasebut luwih murah (waca liyane kene). Ora, oksida nitrat ora bisa ngobati osteoarthritis.

 

Apa sampeyan bisa ngalami osteoartritis pinggul amarga kerja?

Ya, sampeyan bisa ngalami osteoarthritis ing pinggul ing papan kerja - khususe pendhudhukan sing bobot awak gedhe ing sendi pinggul wis nambahake nyandhang sendi lan osteoarthritis. Kaya sing kasebut sadurunge ing artikel:

Bobot awak nambah risiko osteoarthritis ing sendi bobot kaya hip, gulu lan lutut. Umumé beban utawa cedera sing dhuwur saka olahraga lan kerja uga bisa nyepetake osteoartritis, lan umpamane, pemain bal tangan cenderung ngembangake osteoartritis ing lutut amarga cedera lan reget bola ing permukaan hard.

18 replies
  1. jahe ngandika:

    Aku duwe osteoarthritis ing tangan lan sikil, lan mulane wis nampa kemoterapi ing bentuk tablet: methodextrate, sing aku njupuk sepisan seminggu. Nanging aku tambah mual amarga minggu-minggu kepungkur, aku rumangsa ora duwe kekuwatan. Ora ngerti persiapan iki. Banjur aku kepengin weruh yen ana sing duwe - utawa wis nggunakake tablet kasebut lan bisa nyritakake babagan efek samping lan kepiye pengaruhe ing osteoarthritis. Wis 8 minggu wis digunakake..

    Reply
    • Ida Christine ngandika:

      Hi Inger. Aku ndeleng komentar sampeyan lan mung pengin menehi komentar. Ibuku uga kemoterapi (lan psoriasis). Dheweke berjuang banget karo mual kabeh wektu. Banjur dheweke nampa obat sitotoksik ing bentuk injeksi lan dheweke nyingkirake mual. Mungkin sampeyan bisa ngomong karo dhokter sampeyan?

      Reply
    • anonim ngandika:

      Apa sampeyan njupuk Asam Folat karo Methotrexate? Iki kudu nyegah efek samping kayata mual.

      Reply
  2. Karin ngandika:

    Halo. Sawise 15 taun minangka mantan instruktur aerobik, aku ngalami polyarthrosis.

    Wis nuduhake osteoarthritis ing loro dhengkul, pinggul, jempol sikil, driji, pundhak, gulu lan punggung ngisor. Uga duwe owah-owahan Chiari lan Modic ing mburi. Stiffened telung joints sawise spondylolysis minangka 19 taun. Wis dioperasi lan "diresiki" kaping telu ing dhengkul. Paling pungkasan total synovectomy kanggo approx. rong taun kepungkur. Condromatosis lan chondrocalcinosis banjur dideteksi ing dhengkul loro. Iki minangka rong diagnosa sing aku ora entuk informasi sing tepat saka dokter / ortopedi. Kayane dheweke ora pengin ngatasi… Mungkin amarga ora normal?

    Aku ora ngerti, nanging ora mikir aku njaluk saran sing tepat lan latihan. Ahli ortopedi sing pungkasan ngoperasi aku ujar manawa dhengkul kasebut "nesu" lan otoimun. Para rheumatologists ngandika liyane, supaya iku sethitik angel kanggo hubungan iki lan apa aku kudu nindakake. Kayane dheweke ngerti sethithik babagan rong diagnosis tambahan kasebut. Butuh sethithik sakdurunge ngalami inflamasi ing lampiran tendon lan bengkak / nyeri. Iku ndadekake latihan angel lan ora bisa ditebak.

    Aku wis sawetara bantuan saka terapi manual, nanging dheweke wis telung maternity cuti ing patang taun, supaya wis ora dadi gampang kanggo njaluk terus-terusan tindakake-munggah… Saiki pindhah menyang fisioterapis apik lan kita nyoba kasebut kanthi teliti, karo latihan kekuatan.

    Apa sampeyan bisa menehi saran babagan latihan utawa perawatan? Utawa sampeyan ngerti sapa sing duwe kawruh babagan chondrocalcinosis? Kabeh sing dakkarepake yaiku urip saben dina sing ora lara lan nundha gigi palsu sajrone bisa.

    Matur nuwun kanggo saran lan masukan.

    Reply
    • Thomas v / vondt.net ngandika:

      Hei,

      Ora, sampeyan bener - chondromatosis lan chondrocalcinosis dudu diagnosa umum lan duwe pedoman klinis sing ora jelas. Mulane, angel kanggo para ortopedi sing wis kontak karo sampeyan.

      Kaya sing sampeyan ngerteni, penyakit otoimun tegese sistem kekebalan awak dhewe nyerang dhewe - ing kasus sampeyan, misale jek nyerang sendi lan rawan, kaya ing arthritis rheumatoid.

      Tanpa nemoni sampeyan kanthi pribadi, kita ora bakal bisa menehi saran lan masukan khusus. Utamane ngelingi carane rumit pain saben dinten punika. Tanpa ndeleng sampeyan sacara klinis, sayangé, kita ora bisa ngomong apa-apa kajaba sing disaranake supaya terus ing klinik-klinik sing uga fokus ing latihan, uga terapi fisik.

      Nanging yen sampeyan pengin sawetara latihan latihan sing luwih umum, mesthine bisa mbantu sampeyan. Apa ana sing perlu bantuan?

      Good luck lan Recovery apik!

      Reply
      • Vigdís ngandika:

        Matur nuwun kanggo balesan. Saran latihan umum kanggo Osteoarthritis ora bisa digunakake kanthi apik. Aku njaluk bantuan saiki saka fisioterapis ngendi kita miwiti karo loro mesin kaki kekuatan kanggo ndeleng apa aku bisa ngidinke. Wis dijupuk penet wentis karo mbukak cukup abot lan meh statis kadhangkala lan wis dadi uga adoh. Ing tangan liyane, latihan blumbang ing tingkat "wanita lawas" menehi kula pain gedhe sawise! Rart. Lan aku mlaku akeh, nanging paling apik ing lemah. Dadi ora kikuk minangka dianjurake. Dadi saiki aku terus nyoba latihan kekuatan anggere apik. Tujuane yaiku nduwe urip saben dina sing luwih apik lan nundha prostesis lutut sajrone bisa.

        Aku pengin aku bisa ngomong karo wong sing ngerti babagan rong diagnosa sing ora biasa iki amarga iki uga ana hubungane karo wektu lan saran babagan prosthesis lutut. Orthopedists biasa nyoba kaku saka joints, nanging aku duwe hypermobile joints lan wis ora stiffened, supaya banjur padha mikir sing "ora dadi ala". Nanging dheweke ora ngrasakake lara lan ora weruh bengkak nalika ana masalah. Wis manggon karo iki kanggo liwat sepuluh taun, iku ora teka mboko sithik nanging dumadakan. Kaya sing sampeyan ngerteni, aku ora ana ing standar A4 lan mula rumangsa ora entuk pitulung sing dibutuhake.

        Sanadyan orthopedists utawa rheumatologists bakal nangani, lan ing cara iku dadi beban tambahan. Apa sampeyan ngerti sapa wae sing duwe kawruh babagan chondrocalcinosis utawa chondromatosis, aku kepengin banget ngerti. Luwih becik liwat email yen ana panggonan sing luwih apik kanggo kontak. ?

        Reply
        • Thomas v / vondt.net ngandika:

          Halo maneh,

          Ok, disaranake sampeyan nerusake apa sing sampeyan rasakake. Kasus sampeyan, kaya sing sampeyan ucapake, ora kabeh A4. Hipermobilitas bisa dites liwat Beighton Score Hypermobility Test - apa sampeyan wis tau njupuk tes hipermobilitas iki utawa padha?

          Kita bakal menehi pitutur marang kowe yen kita nemokake pakar babagan topik sing sampeyan sebutake lan yen kita krungu babagan ahli chondrocalcinosis lan chondromatosis.

          Reply
    • Nicolay v / vondt.net ngandika:

      Hi Berit,

      Sayange, kita ora ngerti pitakonan sampeyan ing kene. Apa sampeyan bisa nulis sing luwih pelengkap?

      Matur nuwun sakderengipun.

      Regards.
      Nicholas

      Reply
  3. Gerd Valkve ngandika:

    Seminggu sawise 2 injeksi kortison, aku ngalami nyeri otot ing awak. Njupuk munggah karo orthopedist / fisioterapis, dheweke durung krungu bab iku sadurunge. Sawise injeksi kortison nomer 3, aku ngalami nyeri ing tangan lan sikil. Apa isih bisa dadi efek samping?

    Reply
  4. Anita ngandika:

    Aku duwe osteoarthritis ing area jempol ing tangan loro. Wis dioperasi kaping telu. Pungkasan, dheweke nglebokake bagean tiruan saka tendonku ing antarane sikilku sing squeaking.

    Reply
  5. Anne ngandika:

    Nduweni efek sing apik kanggo muter ing gedung olahraga lan duwe bandage dhengkul sing digunakake ing wayah wengi.

    Reply
  6. Erna Marie ngandika:

    Hello.
    Wis ndeteksi osteoarthritis ing driji, driji sikil, punggung ngisor lan dhengkul. Wis nampa prosthesis dhengkul ing dhengkul kiwa ing 2016 lan sepur 2-3 dina saben minggu. Wis wiwit Februari -18 melu ing «latihan kelompok papan pemulihan». Iki luar biasa apik kanggo kula. Tanpa olahraga, aku langsung weruh kaku ing sendi. Biaya latihan ing pusat fitness, nanging investasi kanggo kesehatan sampeyan dhewe.

    Reply
  7. berit ngandika:

    Aku duwe jinis Ataxia, RA lan osteoarthritis gulu. Saiki curiga osteoarthritis saka pinggul amarga nyeri ing punggung ngisor lan pinggul. Tahan karo CT, ora seneng MRI. Nalika operasi relevan? Nyoba olahraga sethithik ing omah. Ora tahan fisioterapi amarga kesel terus. Aku umur 67 taun lan putus asa.

    Reply
  8. Lin ngandika:

    Halo . Aku wis keganggu banget yen aku nandhang lara ing bangkekan, driji (ing ndhuwur lan ngisor tangan), sikil, tungkak lan ngisor dhengkul. Wis suwe kaya ngene iki. Bisa uga ngomong yen iki worsens karo kadhemen, banjur iku malah Samsaya Awon. Ana idea apa iku?

    Reply
  9. Steiner ngandika:

    Aku wis didiagnosis polyarthrosis. Diwiwiti karo pinggul sing rada lara nalika mbentang 4 taun kepungkur. Pakar kasebut cepet metu kanthi diagnosa sawise tes mobilitas ing pinggul siji, nanging sing aku ora lara. Wiwit iku, aku nandhang lara meh kabeh awak. Aku dadi bodho amarga ora entuk wangsulan ing endi wae. Driji kaku ing wayah esuk, punggung ngisor. Ana soko ing mburi mburi ngisor sing pain sethitik kabeh wektu. Hips throbbing, ora banget nglarani, nanging katon. Oke, bisa uga poliartrosis.

    Nanging banjur: Sawijining dina, nyeri ing bangkekan loro, lan jempol lan tungkak. Rong dina sabanjure, kaku ing tungkak lan sikil siji. Dadi banget lara ing pundhak minggu sawise, rong dina mengko aku duwe pain ing tendon sak elbows lan jempol. Banjur aku uga duwe suwé saka kaku gulu lan h .. sirah. Banjur kita muter kabeh lan njupuk ing urutan mbalikke.

    Aku kudu njupuk Vimovo kanthi rutin amarga yen dipotong aku bakal mriyang kabeh awak, otot-otot punggung wiwit lara lan kabeh awak krasa lara lan "busuk". Aku uga berjuang karo kekeselen sing ora bisa dipercaya, memori sing ora apik, keluwen basa nalika kesel, utawa pegel.

    Aku maca artikel saka siji utawa asosiasi liyane babagan gejala Fibromyalgia, iku muni titik iki karo lemes, memori, murmur basa lan teka lan lunga.

    Aku ora kroso ana soko "worn", kang gambar uga konfirmasi. Aku krasa ana sing ngrembes ing awakku lan nglumpukake ing sendi-sendiku (konyol, nanging kaya ngono). Sing lara mung ing bangkekan lan geger ngisor/bokong (es sendi) .. Para dokter wis ora ngrungokna maneh, jare poliartrosis. Padha ora bisa njawab kula ing kabeh iki ngambang. Aku nglatih hoki es ing saindhenging taun, kaya anakku, nanging aku ora tahan karo kebiasaan ndeleng dheweke maneh. Pembekuan sethitik iku pati.. kabèh awak kontrak lan dadi kaku.

    Iku krabat aktif 52 taun, karo tim olahraga pribadi, ora njagong isih kanggo detik, ora kabotan ing kabeh.

    Iki poliartrosis..?

    Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.