rheumatism-desain-1

rheumatism

Rheumatism minangka istilah payung sing nyakup kahanan sing nyebabake nyeri nemen ing sendi lan jaringan konektip.

Ana luwih saka 200 jinis rheumatism.

 

Kaya sing wis disebutake, sendi, jaringan ikat lan otot asring kena pengaruh rematik, nanging kudu dingerteni manawa diagnosis rematik uga bisa mengaruhi kulit, paru-paru, membran mukus lan organ liyane. - gumantung saka diagnosis sing ana. Bebas bae kanggo hubungi kita ing kaca Facebook yen sampeyan duwe input utawa komentar.

 

Judul? Gabung ing klompok Facebook «Rheumatism - Norwegia: Riset lan warta»Kanggo nganyari paling anyar babagan riset lan nulis media babagan kelainan iki. Ing kene, anggota uga bisa njaluk pitulung lan dhukungan - ing saben dinane - liwat ijol-ijolan pengalaman lan saran dhewe.

 

bonus: Ing ngisor artikel sampeyan bakal nemokake video latihan kanthi latihan sing dicocogake kanggo wong sing duwe rheumatism jaringan alus.



Beda jinis rheumatism?

Sadurunge, sadurunge riset lan ilmu anyar menehi kita wawasan sing luwih apik babagan apa sejatine tegese rheumatism, rheumatism kira-kira umum lan 'diganggu - nanging saiki sampeyan wis ngerti manawa penting kanggo ngerti jinis rheumatisme, supaya sampeyan bisa entuk perawatan lan pitulung sing optimal.

 

Biasane kita mbedakake antara diagnosis non-autoimun lan otoimun. Kasunyatan manawa diagnosis rematik yaiku autoimun tegese sistem kekebalan awak dhewe nyerang sel dhewe. Tuladhane yaiku Penyakit laut, ing endi sel getih putih nyerang kelenjar lacrimal lan kelenjar ludah, sing banjur nyebabake mripat garing lan cangkem garing.

 

Gangguan Autoimmune?

Kaya sing kasebut, kelainan reumatik uga bisa dimuat otoimun. Sawetara jinis penyakit rheumatic otoimun sing paling umum yaiku penyakit lupus erythematosus, arthritis rheumatoid (arthritis), arthritis remaja, sindrom Sjögren, scleroderma, polymyositis, dermatomyositis, penyakit Behcets, sindrom Reiter lan psoriatic arthritis.

 

7 jinis rheumatisme sing paling terkenal

Sampeyan bener yen sawetara jinis penyakit rheumatic luwih dikenal lan nyebar ing populasi Norwegia - kaloro ing babagan level pengetahuan umum, nanging uga nganti akeh sing kena pengaruh. Mungkin diagnosis sing paling misuwur yaiku rheumatoid arthritis (arthritis), spondylitis ankylosing (biyen dikenal Bechterews), fibromyalgia (Bløtvevsrevmatisme) arthrosis (Osteoarthritis), gout, lupus og Penyakit laut.

 

Osteoarthritis ing lutut

- Ing kene kita bakal ndeleng conto arthrosis ing dhengkul. Osteoarthritis utamane mengaruhi sendi sing bobot awak.



 

Gejala umum rheumatism

  1. Nyeri utawa nyeri - biasane katon ing utawa cedhak siji utawa luwih sendi
  2. Nyeri nalika mindhah wilayah sing kena
  3. Tekanan relief kanthi nutul utawa palpasi
  4. Kaku lan nyuda mobilitas - utamane sawise turu
  5. Pelepasan simtoms kanthi latihan / kegiyatan entheng, nanging saya mundhak kanthi latihan keras
  6. Gejala ngganggu owah-owahan cuaca. Utamane nalika ngedhunake tekanan udhara barometrik (nglawan tekanan rendah) lan saya tambah asor
  7. Ngilangi nalika dadi panas ing wilayah sing kena. Eg. dening adus panas.

Kita nyathet yen ora kabeh penyakit rheumatic duwe gejala kasebut, lan akeh diagnosis reumatik uga duwe gejala sing luwih spesifik. Nanging, umume wong sing ngalami rematik nglaporake paling ora papat saka pitung gejala kasebut ing ndhuwur. Nyeri rheumatisme sing umum diterangake yaiku 'lara jero, lara'.

 

Gejala liyane sing bisa kedadeyan kalebu:

anemia (Persentase getih rendah)

kangelan gerakan (Lumampah lan gerakan umum bisa angel lan nglarani)

diare (Kerep gegayutan karo usus)

Kesehatan sing apik (Asring efek sekunder amarga kurang gerakan / olahraga)

Turu apik (Kualitas turu lan tangisan minangka gejala sing umum)

Kesehatan dental sing apik lan masalah permen karet

Owahan meksa getih

mriyang (Peradangan lan peradangan bisa nyebabake demam)

dadi gedhe

watuk

Dhuwur CRP (Indikasi infeksi utawa inflamasi)

Tingkat jantung sing dhuwur

Tangan kadhemen

rahang Pain

itching

Metabolisme sithik (contone, karo tiroiditis Hashimoto)

Masalah weteng (Proses inflamasi bisa nyebabake masalah weteng lan nyeri weteng)

Kurang fleksibilitas (Kurang mobilitas ing sendi lan otot)

wektu cramps (Artritis lan arthritis bisa uga kena pengaruh dening faktor hormon)

garing Mouth (Kerep digandhengake Penyakit laut)

morning kaku (Akeh bentuk arthritis bisa nyebabake kaku ing esuk)

kekirangan otot (Artritis / arthritis bisa nyebabake kerusakan otot, kerusakan otot lan kekuatan sing mudhun)

Nyeri leher lan gulu kaku

kabotan (Asring efek sekunder amarga ora bisa obah)

backache

dizziness (Pening bisa kedadeyan ing macem-macem bentuk arthritis lan sendi, sing bisa dadi sekunder kanggo otot sing nyenyet lan kaku)

usus Masalah

lemes

kekeselen (Amarga proses sing terus-terusan ing awak, wong sing artritis bisa asring kesel lan kesel banget)

akeh

bobot mundhut (Nyuda bobot awak bisa kedadeyan ing arthritis)

Soreness lan hipersensitivitas (Kelembapan sentuhan sing tambah ora bisa nemen lara bisa uga ngalami arthritis / arthritis)

Radang mripat

Ditarik utawa dadi siji, gejala kasebut bisa nyebabake kualitas urip lan fungsi sing signifikan.

 



arthritis2

Pengobatan rheumatism lan arthritis

Ora ana obat langsung kanggo rheumatism lan arthritis, nanging ana loro relief relief lan langkah-langkah disfungsi - kayata terapi fisik, fisioterapi, perawatan kiropraktik khusus, owah-owahan gaya urip, saran babagan panganan, perawatan medis, kayata sarung tangan kompresi) lan operasi / intervensi bedah.

 

tips: Pangowahan sing gampang lan saben dina kanggo panggunaan yaiku sarung tangan kompresi khusus dicocogake og kasut komprèsi (tautan mbukak ing jendela anyar) - iki nyatane bisa nyumbang kanggo nambah sirkulasi getih menyang driji sing kaku lan tangan sing lara, mula bisa njaga fungsi ing saben dinten.

 

Dhaptar macem-macem cara perawatan sing asring digunakake kanggo rheumatism

- Perawatan Listrik / Terapi Saiki (TENS)

- Pangolahan elektromagnetik

- Perawatan fisik lan fisioterapi

- Perawatan laser sithik dosis

- Owah-owahan gaya urip

- Mobilisasi gabungan kiropraktik lan kiropraktik

- Saran dietung

- Pangobatan kadhemen

- Perawatan medis

- Operasi

- Dhukungan sendi (contone ril utawa wangun dhukungan bebarengan)

- Sakit ninggalake lan liyanee

- Perawatan panas

 

Perawatan Listrik / Terapi Saiki (TENS)

Panaliten kajian sistematis sing gedhe (Cochrane, 2000) nyimpulake manawa terapi tenaga (TENS) luwih efektif kanggo ngatur nyeri sakit arthritis lutut tinimbang plasebo.

 

Pangobatan elektromagnetik arthritis / arthritis

Terapi elektromagnet pulsed wis kabukten efektif tumrap nyeri arthritis (Ganesan et al, 2009).

 

Perawatan fisik lan fisioterapi ing perawatan arthritis / arthritis

Perawatan fisik bisa duwe pengaruh apik ing sendi sing kena pengaruh lan uga bisa nambah fungsi, uga kualitas urip. Olahraga lan olahraga sing disesuaikan umume dianjurake kanggo njaga kesehatan bareng lan kesehatan sakabehe wong.

 

Pangobatan laser dosis sithik

Panliten nuduhake manawa laser dosis rendah (uga diarani laser anti-radang) bisa nyuda rasa nyeri lan nambah fungsi ing perawatan arthritis lan osteoarthritis. Kualitas riset cukup apik.

 



Owah-owahan gaya urip lan arthritis

Mbantu supaya bobot awak, olahraga kanthi bener lan paling ora mangan sing bener bisa penting kanggo kualitas siji sing kena pengaruh arthritis.

Contone, tambah bobot lan bobote bisa nyebabake stres sing luwih gedhe kanggo peserta sing kena pengaruh, lan bisa uga nyebabake lara lan fungsi sing luwih ala. Yen ora, wong-wong sing lara arthritis asring menehi saran kanggo mungkasi produk rokok, amarga iki ana hubungane karo sirkulasi getih sing luwih miskin lan kemampuan ndandani.

 

Mobilization Joint Manual lan Chiropraktik ing Artritis

Mobilisasi gabungan khusus wis nuduhake mobilisasi gabungan sing ditindakake dening chiropractor (utawa ahli terapi manual) duwe efek klinis:

"Panliten meta (French et al, 2011) nuduhake yen perawatan manual osteoarthritis hip duwe efek positif babagan relief nyeri lan perbaikan fungsional. Panaliten kasebut nyimpulake, terapi manual luwih efektif tinimbang latihan ing perawatan gangguan arthritis. "

 

Saran diet kanggo arthritis

Amarga proses peradangan (peradangan) asring melu diagnosis iki, penting kanggo fokus intake panganan sampeyan panganan anti-inflamasi lan diet - lan paling ora nyegah godaan pro-inflamasi (konten gula sing dhuwur lan regane nutrisi sing kurang).

 

Glukosa sulfat ing kombinasi karo chondroitin sulfat (Baca: 'Glucosamine sulfat marang nyandhang?') uga nuduhake efek tumrap osteoarthritis moderat lutut ing panelitian sing luwih gedhe (Clegg et al, 2006). Ing dhaptar ing ngisor iki, kita duwe macem-macem panganan sing kudu sampeyan panganan lan panganan sing kudu sampeyan hindari yen nandhang arthritis / radhang sendi.

blueberry Basket

Panganan sing nglawan inflamasi (panganan kanggo mangan):

Woh wohan beri lan woh-wohan (contone, oranye, blueberries, apel, strawberries, cherries lan goji beri)
Iwak bold (kayata salmon, mackerel, tuna lan sardine)
kunir
Sayuran ijo (kayata bayem, kubis lan brokoli)
jahe
Kopi (efek anti-inflamasi bisa mbantu nglawan inflamasi)
Kacang (kayata almonds lan walnut)
lenga zaitun
Omega 3
tomat

lenga oregano

Kanggo ngrampungake sethithik babagan panganan sing kudu dipangan, bisa uga ngandhakake yen diet kudu ditujokake kanggo diet Mediterania, sing duwe kandungan woh, sayuran, kacang-kacangan, biji-bijian, iwak lan minyak sing sehat.

Mesthi wae, diet kaya ngono bakal duweni efek positif liyane - kayata luwih akeh ngontrol bobot awak lan saben dinten luwih sehat luwih energi.

 

Panganan sing ningkatake reaksi radang (panganan kanggo nyegah):

Alkohol (kayata. Bir, anggur abang, anggur putih lan roh)
Daging sing wis diproses (umpamane daging burger dudu seger sing wis ngalami sawetara proses pengawetan kasebut)
Brus
Panganan goreng jero (kentang goreng lan liya-liyane)
Gluten (akeh wong sing lara arthritis menehi reaksi negatif marang gluten)
Produk susu / laktosa (Akeh sing percaya yen susu kudu dihindari yen kena pengaruh arthritis)
Karbohidrat sing ditapis (kayata roti entheng, jajanan lan baking sing padha)
Gula (Konten gula sing dhuwur bisa ningkatake peradangan / peradangan)

Klompok panganan sing kasebut sadurunge dadi sawetara sing kudu dihindari - amarga iki bisa ngganggu gejala arthritis lan arthritis.

 

Pangobatan kadhemen lan arthritis (arthritis)

Kanthi umum, dianjurake kanggo ngobati selesma ing gejala arthritis. Iki amarga kasunyatan manawa kadhemen mudhun proses inflamasi ing wilayah kasebut. Nanging, kudu dielingake manawa ora kabeh wong sing nanggapi kanthi becik.

 

Pijet lan arthritis

Pijet lan otot bisa duwe efek sing nyuda gejala ing otot sing ketat lan sendi sing kaku.



 

Pangobatan pangobatan lan penyakit arthritis / arthritis

Ana pirang-pirang pangobatan lan obat sing dirancang kanggo ngobati gejala arthritis lan arthritis. Cara paling umum yaiku miwiti obat-obatan sing duwe efek samping sing paling ora apik lan banjur coba obat sing luwih kuat yen sing pertama ora mlaku kanthi bener.

Jinis obat sing digunakake beda-beda gumantung saka jinis arthritis / arthritis sing dialami wong. Pangrawatan obat lan obat umum minangka bentuk pil lan minangka tablet - sawetara sing paling umum digunakake yaiku paracetam (paracetamol), ibux (ibuprofen) lan candu.

Ing perawatan arthritis reumatik, obat anti-reumatik sing disebut Methotrexate uga digunakake - iki mung tumindak langsung nglawan sistem kekebalan lan nyebabake kemajuan kahanan mengko.

 

Operasi artritis / rematik

Ing sawetara bentuk arthritis erosive, yaiku arthritis nyatakake yen ngrusak lan ngrusak sendi (umpamane rematik), bisa uga kudu diganti sendi yen dadi rusak banget lan ora bisa kerja maneh.

Mesthi wae, iki minangka perkara sing ora dikarepake lan kudu dadi upaya terakhir amarga ana risiko operasi lan prosedur operasi, nanging bisa uga penting banget ing sawetara kasus.

Contone, bedhah prostat pinggul lan lutut wis umum amarga arthritis, nanging sayangé ora njamin yen rasa nyeri bakal ilang. Panaliten anyar nggawe keraguan apa bedane luwih becik tinimbang olahraga - lan sawetara panliten uga nuduhake manawa latihan khusus bisa luwih apik tinimbang campur tangan bedah.

Akeh kasus, kortisone bakal diuji sadurunge menyang operasi drastis.

 

Sakit ninggalake lan artritis

Ing fase ngembang lan arthritis, lara lan istirahat lara bisa uga perlu - asring digabung karo perawatan. Kemajuan penyakit kasebut bakal beda-beda lan mokal kanggo nyatakake apa wae sing spesifik babagan sepira suwe arthritis bakal dilaporake lara.

NAV yaiku badan sing nyusun bareng-bareng ninggalake lara. Yen kondhisi kasebut dadi luwih elek, iki bisa nyebabake wong ora bisa mlaku, dadi cacat, banjur gumantung karo pensiunan keuntungan / pensiun cacat.

 

Perawatan panas lan atritis

Kanthi umum, dianjurake kanggo ngobati selesma ing gejala arthritis. Iki amarga kasunyatan proses kadhemen mudhun proses inflamasi ing wilayah kasebut - panas bisa mlaku kanthi sabalikna lan nambah proses inflamasi menyang sendi sing kena pengaruh.

Sing dikandhakake, asring dianjurake kanggo nggunakake panas ing kelompok otot sing cedhak kanggo relief gejala otot sing nyenyet. Mesthi, iki ora ateges arthritis lan sisih kidul ora sithik - nanging efek stroke sing luwih anget narasake arthritis lan arthritis bisa uga ditindakake ing pirang-pirang tingkat sing nyebabake kesejahteraan fisik lan mental.

 

Latihan lan pelatihan kanggo wong sing duwe Rheumatism

Latih adaptasi ing kolam renang panas, kanthi bands ngleksanani utawa beban impak sing rendah bisa migunani banget kanggo wong sing ngalami rheumatism - lan dianjurake banget. Perjalanan ing wilayah sing angel uga cara sing apik kanggo tetep bugar. Sampeyan uga menehi saran kanggo nindakake latihan peregangan lan gerakan saben dina - kaya sing ditampilake ing video ing ngisor iki.

 

VIDEO: 17 Olahraga nglawan Rheumatisme Polymyalgia

Rheumatisme polymyalgia minangka kelainan rheumatic sing ditondoi dening reaksi radang, lan nyeri ing gulu, pundhak lan pinggul. Ing video ing ngisor iki, terapi kiropraktor lan rehabilitasi Alexander Andorff nuduhake 3 macem-macem program latihan - siji kanggo saben wilayah sing paling umum - kanthi total 17 latihan.

VIDEO: 5 Olahraga Gerakan Kanggo Sing Fibromyalgia

Ngerti latihan mobilitas sing diadaptasi kanggo wong sing duwe fibromyalgia iku penting banget. Video ing ngisor iki nuduhake limang latihan sing bisa mbantu sampeyan njaga mobilitas, sirkulasi lan ngilangi rasa nyeri.

Melu kulawarga lan lengganan ing saluran YouTube kita (klik kene) kanggo tips latihan gratis, program olahraga lan pengetahuan kesehatan. Welcome!

Waca uga: 7 Olahraga kanggo Rheumatics

Apa sampeyan duwe pitakon babagan artikel kasebut utawa sampeyan butuh tips liyane? Takon langsung liwat kaca facebook utawa liwat kothak komentar ing ngisor iki.

 

Nuduhake gratis kanggo nambah kawruh Rheumatism

Kawruh ing antarane masarakat umum lan profesional kesehatan minangka cara mung kanggo nambah fokus menyang pangembangan penilaian lan metode perawatan anyar kanggo diagnosis nyeri rheumatic. Muga-muga sampeyan butuh wektu kanggo nuduhake iki ing media sosial lan ngucapake matur nuwun kanggo pitulung sampeyan. Nuduhake sampeyan menehi artine apik kanggo sing kena pengaruh.

Ojo mencet tombol ing ndhuwur kanggo nuduhake kiriman luwih lanjut. Salam matur nuwun kanggo kabeh sing nuduhake.

 

NEXT PAGE: - IKI Kudu Ngerti Babagan Fibromyalgia

fibromyalgia

Klik ing gambar ndhuwur kanggo nerusake menyang kaca sabanjure.

 

Bantuan Timer sing Disaranake kanggo Rematik

  1. Panganggone komprèsi Noise (Link dibukak ing jendela anyar).
  2. Panganggone Krim Arnica (kang iki) utawa kondisioner panas nglawan sendi lan otot sing lara.

 

Nyengkuyung karya kita kanthi ngetutake lan nuduhake artikel ing media sosial:

Logo Youtube cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing YOUTUBE

logo facebook cilik- Mangga tindakake Vondt.net ing FACEBOOK

Foto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos lan ngirim kontribusi sing maca.

19 replies
  1. lin ngandika:

    Apa supaya arthritis bisa nyebabake osteoarthritis? Aku njupuk MRI saka pelvis ing spring iki lan padha ketemu temonan kompatibel karo atritis ing joints IS (uga prolaps ing mburi). Panaliten imaging anyar bubar, CT, nuduhake osteoarthritis. Apa ora loro ditampilake? Apa bener yen MRI bisa nuduhake owah-owahan sadurunge? Aku wis berjuang kanggo wektu sing suwe kanthi kaku lan nyeri ing punggung lan bangkekan (mudhun menyang bokong), dhengkul, pinggul, tungkak, gulu lan pundhak. Yen ora, aku uga duwe inflamasi ing pinggul, sendi hypermobile ing tungkak lan swaying bali. Aku ing awal 30s lan panginten iku wong tuwa sing kena osteoarthritis.

    Reply
    • Thomas v / Vondt.net ngandika:

      Hi Linn,

      Pancen ora umum yen wong umur 30-an ngalami osteoarthritis / osteoarthritis. Utamane ora ngelingi yen sampeyan duwe prolaps ing punggung ngisor sing nuduhake yen ana beban kompresi ing sampeyan sajrone pirang-pirang taun - lan iki mboko sithik nyebabake prolaps disk.

      Arthritis mung tegese inflamasi sendi lan asring bisa kedadeyan ing sendi sing uga kena osteoarthritis. Sampeyan bisa uga duwe panyerepan kejut sing kurang amarga disk intervertebral dysfunctional sing tegese ana tekanan luwih akeh ing sendi lan sendi facet ing wilayah kasebut - sing bisa nyebabake tambah akeh nyandhang.

      Reply
      • lin ngandika:

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan cepet.

        Dikandhakake yen aku kena atritis / spondylitis. Iki sadurunge aku njupuk CT. Apa bisa dibayangake yen temuan kasebut amarga prolaps lan ora contone. Tobat sing wis kasebut? Utawa bisa uga amarga prolaps lan penyakit rematik? Aku duwe rashes ing Anti-CCP, nanging ora HLA-B27. Kegiatan apa sing apik kanggo ditindakake? nglangi?

        Reply
        • Thomas v / Vondt.net ngandika:

          Hi Linn,

          Iku tanggung bisa.

          Latihan sing asring dianjurake yaiku mesin elips lan nglangi - uga latihan banyu panas yen sampeyan duwe akses menyang. Sampeyan uga bisa uga ana tawaran ing cedhak sampeyan - dicocogake karo sing duwe kelainan rematik - yen sampeyan takon karo kotamadya.

          Reply
  2. Harrieth Nordgård (NORDKJOSBOTN) ngandika:

    Mesthine yen sampeyan nandhang penyakit kasebut, kita entuk resep kasebut saka dokter. Aku iki apik!

    Reply
    • HC ngandika:

      Hei!

      Nduwe nyeri punggung, pinggul lan pundhak.

      Kadhangkala, aku uga nyeri ing sendi driji lan tungkak. Aku 36 taun. Aku wis keganggu dening iki kanggo akèh taun lan saiki pain dadi kuat aku kudu takon dhokter yen ora bisa kanggo ngrujuk kula luwih kanggo mangerteni apa salah.

      Dikandhakake yen ora akeh sing bisa. Kanthi pesen menyang ahli fisioterapi lan njupuk brexidol. Mung ngginakaken 2 minggu ing voltaren lan ora mikir iku mbantu akeh. Dokter njupuk sampel getih nem sasi kepungkur.

      Aku tak asil positif ing soko sing tindak ing joints. Kajaba iku, aku njupuk obat tekanan darah. Apa aku kudu yakin yen dhokter mikir ora ana sing salah karo aku? Nduwe rasa lara nganti aku ora bisa kerja lan nyopir mobil. Nyeri tambah parah kanthi lungguh lan turu. Dadi luwih apik nalika aku pindhah nanging dheweke bali kanthi cepet. Amarga iki, cuti lara kaping pirang-pirang saben taun. Apa aku kudu menyang rheumatologist pribadi? Mikir iki larang banget. Muga-muga sampeyan bisa nggawe aku luwih wicaksana.

      Reply
      • Nicolay v / Vondt.net ngandika:

        Hi HC,

        Iki muni loro mumetake lan debilitating. Dibuwang kaya bal sing dibuwang kanthi cara kasebut bisa nyebabake psyche lan kesehatan sakabèhé.

        1) Kepiye babagan latihan lan latihan? Apa sampeyan olahraga kanthi rutin? Apa bentuk latihan sing bisa digunakake kanggo sampeyan?

        2) Sampeyan nulis yen tes getih positif babagan apa wae sing ana hubungane karo sendi? Ing kene sampeyan bisa njaluk salinan asil tes getih - yen ana asil positif, ana indikasi sing kuat yen sampeyan bisa nerusake pemeriksaan reumatologi.

        3) Sampeyan kudu nimbang arep menyang kontak utama liyane (chiropractor utawa terapi manual) sing uga nduweni hak kanggo dirujuk kanggo pemeriksaan reumatologi. Klompok kerja loro iki uga duwe hak kanggo ngrujuk menyang pencitraan.

        4) Apa pencitraan sadurunge wis dijupuk? Yen mangkono, apa sing disimpulake?

        Mangga wenehi nomer jawaban kaya sing dituduhake ing ndhuwur - iki kanggo dialog sing luwih jelas.

        Tulus
        Nicolay

        Reply
        • Hc ngandika:

          Matur nuwun kanggo balesan cepet :)
          Ya, iku banget mumetake lan iku elek kanggo duwe akèh pain lan raos ora dipercaya utawa dianggep serius.

          1. Aku ora olahraga minangka akeh aku duwe proyek cukup fisik lan 0 bathi. Wis nyoba kanggo olahraga kanggo suwé, nanging wis rampung burned dhewe iki. Rasane aku kesel lan kesel tinimbang biasane. Njupuk suplemen lan ora kekurangan apa-apa miturut tes getih. Yen ora, sampeyan nampa sawetara latihan sing prasaja kanggo nggawe pundhak luwih apik.

          Kanggo tes getih, aku dikandhani yen aku bisa dirujuk menyang spesialis, nanging arang banget yen dheweke nemokake sing ora perlu miturut dhokter.

          3. Aku bakal maca sethitik babagan terapi manual yen iki bisa dadi soko.

          4. Gambar durung dijupuk minangka dhokter mikir iki soko sing wis liyane lan liyane digatèkaké lan katon minangka rasah.

          Mbokmenawa sampeyan ngerti, aku rumangsa kaya nggetak sirahku menyang tembok. Ngelingi ngganti GP. Apa pancene ora ana gunane mr utawa ct?

          Reply
          • Nicolay v / vondt.net ngandika:

            Iki minangka indikasi sing jelas babagan pemeriksaan luwih lanjut dening rheumatologist. A rujukan dhewe menyang ujian umum dibela dening temuan positif iki ing tes getih.

  3. Ngaso ngandika:

    Halo, apa sampeyan bisa menehi saran sawetara dokter menyang klinik swasta sing pinter mriksa rematik lan luwih becik menehi tips kanggo mriksa keletihan?

    Iku wong karo akèh misfortune lan yen soko kedaden, banjur kelakon kanggo kula… manuk kacilakan. Saiki wis akeh sing keguguran, operasi empedu, radhang dhadha lsp. Banjur krasa yen dokter enggal-enggal ora mikir ana maneh.

    Nanging apa bisa dadi;

    Aku berjuang kanthi kesel terus-terusan lan ora tau ngaso sanajan turu 8-10 jam. Kudu turu ing wayah awan. Umure 36 taun. Wis duwe toko wesi sing munggah lan mudhun, nanging tes getih pungkasan nuduhake wesi normal, nanging kurang vitamin D.

    Aku wis operasi ing meniscus lan ligamentum cruciate akeh taun kepungkur. Nanging berjuang karo pain ing loro dhengkul, joints driji lan hip. Utamané karo owah-owahan cuaca.
    Aku kerep kadhemen, adhem es ing sikil, driji lan bokong.

    Kesel lan ora konsentrasi lan ora bisa ngetutake. Yen ana wong sing ngomong, bakal dilalekake yen durung ditulis.

    Nyeri ing tangan lan dhengkul krasa lara. Aku lara yen mbengkongaken, munggah tangga, lungguhan utawa turu. Dadi kaku lan cepet-cepet yen aku tangi.

    Aku mabur menyang jedhing asring lan aku aran kaya aku pipis luwih saka aku ngombe.

    Muga-muga sampeyan bisa mbantu.

    Reply
  4. Mete N ngandika:

    Halo. Aku kepingin weruh siji bab. Aku duwe rheumatism lan ing sawetara obahe aku "short circuit". Rasa ora enak banget, nanging mung sedhela lan aku bali. Mung putra ana jolt saka gulu sirah.

    Reply
  5. Merete Repvik Olsbø ngandika:

    Halo. Napa ankylosing spondylitis dicolong?
    Iki apik banget kanggo maca!
    Akeh informasi migunani sing diklumpukake.

    Reply
  6. Anne ngandika:

    Halo. Aku berjuang karo loro jempol lan bangkekan lara dadi nglarani. Kadhangkala aku kelangan rasa ing tanganku - kaya-kaya lumpuh. Dadi siji mung kudu takon dhewe lan banjur wonder apa siji bisa nindakake karo iki? Matur nuwun sakderengipun.

    Reply
    • Nicolay v / Ora Golek ngandika:

      Hey Melita!

      Scoliosis ora bisa nyebabake inflamasi rematik saka sendi iliosacral, nanging amarga lengkungan sing ora rata, siji bisa ngalami yen sendi panggul overloaded tinimbang sisih liyane - sing bisa nyebabake hypomobility lan ngurangi fungsi.

      Nanging apa aku ngerti bener yen aku ngerti sampeyan kena rematik? Ing kasus kasebut, iki bisa nyebabake iritasi lan inflamasi sendi panggul (sacroilitis).

      Tulus
      Nicolay v / Ora Golek

      Reply
      • Melita ngandika:

        Aku wis didiagnosis m46.1 spondylarthritis. Nduwe perawatan terus-terusan karo rong obat biologis sing beda tanpa efek sing marem. MRI ing pungkasan September isih nuduhake owah-owahan atritis, sumsum balung busung ndhuwur lan tengah kiwa IS joints senadyan perawatan biologi kanggo setahun. Scoliosis dideteksi ing sinar-X ing 2018. Toraks cembung tengen lan lumbar kiwa-cembung berbentuk s, sadurunge wiwitan perawatan obat biologis, nanging ora ana sing nyebutake sadurunge kontrol pungkasan ing Oktober taun kepungkur. Amarga perawatan biologis duwe efek cilik, dheweke percaya yen scoliosis nggawe inflamasi mekanik ing sendi IS. Arep kanggo ujian luwih ing ortopedi, nanging ngenteni banget dawa. Kanggo kula, pancen aneh banget yen scoliosis bisa dadi sababe lan dudu arthritis spondy sing didiagnosis lan sing diverifikasi MRI. Wis adoh iki, nuwun sewu nanging muga-muga ana sing bisa maca lan mangsuli. Aku nekat amarga wis diombe obat biologi nganti pemeriksaan sabanjure, apa sing kudu ditindakake sabanjure. Aku wis nampa Vimovo, nanging nimbulaké kula dadi akeh masalah weteng .. Aku wedi diagnosis bakal maneh evaluasi lan aku bakal bali menyang wiwitan maneh.

        Reply

Ninggalake balesan

Pengin gabung karo diskusi?
Bebas bebas kanggo kontribusi!

Ninggalake komentar

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.